fbpx

Strykejern test: Her er 9 årets testvinner (2023)

Dersom du ønsker en strøken skjorte eller klær uten krøller, er et strykejern noe du må ha. Men hvilken passer egentlig best til deg? I denne samletesten har vi vurdert ni bestselgende strykejern, slik at du lettere skal få oversikt over hvilke strykejern du finner på dagens marked.

Testvinneren i styrkejern testen ble Philips GC3925. Dette på grunn av sine geniale funksjoner, god strykeevne, kraftige damputslipp og en forbrukervennlig pris. Den garanterer fjerning av selv de verste krøllene. Er du ofte på reisefot, er dampstrykejernet ST-8132- fra Tristar noe for deg. Det har en kompakt størrelse, foldbart håndtak, i tillegg til at den kan brukes uten tilkobling til strømuttak. Med ST-8132 har du alltid plettfrie skjorter, uansett hvor i verden du er. Vurderingen er basert på produktspesifikasjoner og omtaler.

Strykejern test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Philips GC4563
En klokkeklar testvinner! Den er også umåtelig populær hos flere forbrukerråd og vant tittelen best i test tittelen hos Råd & Røn i 2019.
SJEKK PRISEN →
Tefal Pro Express
Et unikt strykejern! Denne gjør strykejobben til en lek.
SJEKK PRISEN →
Philips GC2145/ 20
Et imponerende strykejern på grunn av sin gode brukervennlighet, kraft og pris. Du får ikke bedre strykejern til denne prisen enn det du gjør med denne.
SJEKK PRISEN →
Tefal Virtuo FV1711E0
Nok et prisvennlig strykejern! Dette er et av de billigste på markedet, men du får samtidig god effektivitet. Du får derfor svært mye for pengene med denne modellen.
SJEKK PRISEN →
Philips GC4930/ 10
Et allsidig strykejern som effektivt stryker klærne dine. Med denne er det lett å stryke til perfekt resultat.
SJEKK PRISEN →
Bosch TDI90EASY
Et meget trygt og praktisk strykejern. Denne skiller seg ut fra andre modeller, siden den har en enestående sikkerhetsfunksjon.
SJEKK PRISEN →
Tefal Ultimate Pure FV9845E0
Strykejernet med kraftigste damp! Denne overrasker med en meget god pris med tanke på det gode strykeresultatet.
SJEKK PRISEN →
Tefal FV6520E0
Et strykejern med utsøkt smidighet. Her slipper du den irriterende ledningen som begrenser bruksområdene dine.
SJEKK PRISEN →
Tristar ST-8132
Ser du etter et strykejern til å ha med på reise, så er dette modellen for deg. Den passer nemlig perfekt i bagasjen.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Philips GC3925 — Best i test

SJEKK PRISEN →

Vår soleklare testvinner! Det prisbelønte strykejernet fra Philips er ikke bare populær hos oss, men også hos flere forbrukerråd. Råd & Røn kåret denne til best i test i 2019 og her får du enda bedre strykeevne og flere praktiske funksjoner. Stryking av klær føles som en lek med GC3925.

Superenkel skyveevne

Philips har her utviklet et strykejern som virkelig revolusjonerer dagens marked. Med denne er det superenkelt å stryke og det føles som om strykejernet flyter over klærne dine, takket være SteamGlide-funksjonen. SteamGliden har en avansert strykesåle med et robust titanlag og et tynt belegg som gir optimal glideevne uansett hvilket materiale du stryker på.

I tillegg kan GC3925 skryte på seg kraftig damputslipp på 45 gram i minuttet, noe som betyr at mer damp kan trenge gjennom stoffet slik at krøllene forsvinner raskere.

Oppvarmingen av strykejernet skjer også lynraskt. Den produserer høy varme og har en effekt på hele 2400 watt. Du vil derfor rette ut de vanskeligste brettene uten problemer med strykejernet fra Philips.

Quick Calc Release

Utstyrt med en funksjon kalt Quick Clac Release, er det svært enkelt å avkalke strykejernet slik du kan opprettholde en langvarig dampytelse. Kalkpartiklene brytes enkelt ned og samles automatisk i en beholder. Beholderen vasker du lett på mindre enn 15 minutter, noe som gjør at rengjøring av strykejernet skjer helt problemfritt.

Grei pris

Prislappen på det populære strykejernet er heller ikke den verste. Her betaler du rett under tusenlappen, noe som er rettferdig med tanke på den gode strykeevnen som modellen tilbyr. Den fjerner garantert uønskede ujevnheter uten problemer.

Dette sammen med et behagelig håndtak og en god pris, gjør ifølge oss at du ikke finner en bedre helhet i et strykejern, enn det du får med denne modellen.

Fordeler:

 • Fantastisk strykeevne
 • Flere gode funksjoner
 • Behagelig håndtak

Ulemper:

 • Strømledningen er noe kort

LES MER


2. Tefal Pro Express — Premium

SJEKK PRISEN →

Rett og slett et unikt dampstrykejern på grunn av sin kraftige damp, og sine forhåndsinnstilte programmer. Med denne blir strykejobben supereffektiv og den bretter ut de mest gjenstridige krøllene i en fei. Den har også en vanntank på hele to liter. Det betyr at du får gjort unna de største strykejobbene uten å måtte fylle på med vann.

Kraftig strykejern

Dette er utvilsomt et av de kraftigste strykejernene som er på dagens marked. Den har en wattstyrke på 2400, en dampblås på 500 gram i minuttet, samt ett trykk på 7,2 bars. Dette gjør at den ikke vil streve med kraftige bretter eller umulige krøller. Her får du et strykejern som jevner ut tykt- og vanskelig materiale som for eksempel gardiner helt uten problemer.

I tillegg til en kraftig kapasitet, er strykejernet utstyrt med en AirGlide strykesåle. Denne gir en optimal gli og den gjør det enkelt å stryke. Pro Express kommer til å sveve smidig over alle slags materialer uten noen form for lugging.

Strykejernet varmes også hurtig opp og trenger kun to minutter på seg til å nå optimal varme.

Mange funksjoner

Pro Express har fem forhåndsinnstilte programmer som skal gi perfekt strykeresultat hver eneste gang. Basert på hva du stryker, velger du det programmet som passer, slik at du får riktig temperatur og dampmengde. På denne måten er du sikret at tekstilene blir behandlet på en måte som ikke skader dem.

Du trenger heller ikke å bekymre deg for vannflekker med strykejernet fra Tefal. Utstyrt med en antidrypp-funksjon, forvandles vanndråpene til damp i det de glir igjennom strykejernet. Andre dampjern kan ha en tendens til å dryppe en del vann, men det unngår du med Pro Express.

Skyhøy pris

Her må du virkelig belage deg på å grave dypt i lommeboken. Dette er strykejernet som koster mest i testen vår og vi synes prislappen på rundt 3000 kroner er noe stivt, men samtidig får du et dampjern som garantert stryker til det beste resultat. Om 3000 kroner er verdt å betale for et strykejern, får nesten være opp til deg.

Fordeler:

 • Kraftig damp og høy wattstyrke
 • Forhåndsinnstilte programmer som stryker til beste resultat
 • AirGlide strykesåle

Ulemper:

 • Svindyr

LES MER


3. Philips GC2145/ 20 — Beste budsjettvalg

SJEKK PRISEN →

Et effektivt og brukervennlig strykejern som imponerer med en meget god pris. Dette er testens beste budsjettvalg, og det med god grunn. Her får du flere praktiske funksjoner og en keramisk strykesåle med en kraftig kapasitet. Utstyrt med en vertikal dampfunksjon, kan du til og med friske opp plaggene dine uten å ta frem strykebrettet.

Brukervennlig

Strykejernet fra Philips har en fantastisk brukervennlighet på grunn av en keramisk strykesåle som glir lett over alle plagg, samt at den har en praktisk utformet tupp. Tuppen gjør det enkelt å komme til på vanskelig områder, og du vil ha null problemer med å komme rundt knapper og mellom folder. Dette bidrar til at du alltid vil stryke med presisjon.

Sålen er også ripesikkert og tåler mye, samtidig som den er enkel å holde ren, takket være en avkalknings-funksjon. Den fjerner all kalkdannelse og opprettholder derfor en langvarig, maksimal ytelse.

Vertikal damping

Den vertikale dampfunksjonen gjør at du kan friske opp plaggene dine direkte på kleshengeren eller fjerne skrukker fra gardiner, uten å ta frem strykebrettet. Alt du trenger å gjøre er å trykke på dampknappen med strykesålen vendt mot klærne eller gardinene du skal piffe opp, og dampen retter opp mindre ujevnheter.

God styrke til tross rimelig pris

Selv om strykejernet fra Philips har en lav pris på rundt 500 kroner, har den en imponerende styrke. Den er naturligvis ikke like kraftig som toppmodellene, men har likevel en kraftig nok kapasitet til å fjerne all slags krøller og skrukker.

Det vi imidlertid savner med strykejernet er forhåndsinnstilte programmer for bedre bevaring av materialene du stryker. Den har et program med konstant temperatur og dampmengde, og det eneste du kan justere er dampstøtene. Stryker du sårbare tekstiler må du derfor være veldig forsiktig for å ikke ødelegge dem. Men alt i alt, er dette et meget godt strykejern til en veldig gunstig pris.

Fordeler:

 • Veldig god pris
 • Brukervennlig
 • God damp og styrke

Ulemper:

 • Du kan ikke justere temperatur eller dampmengde

LES MER


4. Tefal Virtuo FV1711E0 — Billig og bra

SJEKK PRISEN →

Et prisvennlig strykejern som effektiv stryker klærne dine. Dette er en av de billigste som er på markedet, men den er likevel imponerende lett, rask og sikker. Dersom du ønsker et billig men samtidig bra strykejern, er dette modellen for deg.

Egenskaper

Virtuo har alle de essensielle egenskapene et strykejern burde ha. Den har blant annet en kontinuerlig dampproduksjon på 24 gram i minuttet, samt et kraftig dampskudd på 80 gram i minuttet. I tillegg har den en strykesåle utstyrt med avansert non stick-teknologi og en dryppstopp-funksjon.

Dampfunksjonene og strykesålen sørger for at klærne dine strykes til et godt resultat helt uten krøller. Dryppstoppen derimot, forhindrer at vanndråper lager flekker på klærne under strykingen. Alle disse egenskapene gjør Virtuo til et ganske effektiv strykejern, som problemfritt vil stryke klærne dine.

Brukervennlig

Strykejernet er også utrolig behagelig å bruke og du kan fint stryke klær i lengre perioder uten slitasje i håndleddet. Dette er på grunn av det kompakte designet, strykesålen og et ergonomisk utformet håndtak. Håndtaket ligger godt i hånden, samtidig som strykesålen gjør det lett og komfortabelt å stryke over klær. Denne modellen glir over all materiale uten noen form for problemer.

Blant de billigste

Kjøper du denne modellen vil du garantert få en behagelig strykejobb, i tillegg til et krøllfritt resultat. Virtuo er også en av de rimeligste modellene i vår test, så her får du veldig mye for pengene. Det eneste vi ikke likte med denne modellen er at den bruker lang tid på å bli varm, samt at vannåpningen er ganske smal. Det er derfor vanskelig å fylle på vann uten å søle.

Dette er imidlertid bagateller når du ser på prisen, brukervennligheten og strykeresultatet til Tefal Virtuo.

Fordeler:

 • Billig
 • Brukervennlig
 • Effektivt strykejern

Ulemper:

 • Bruker lang tid på å varmes opp
 • Det er vanskelig å fylle på med vann

LES MER


5. Philips GC4930/ 10 — Allsidig strykejern

SJEKK PRISEN →

Anerkjente Philips kan virkelig å produsere kvalitetsprodukter, noe de også beviser med denne modellen. Her får du et strykejern med fantastisk allsidighet, der du kan blant annet tilpasse dampmengden ut ifra hvor krøllete klærne er. Strykejernet er også trygt å bruke, da den skrus av automatisk.

Lett å stryke til perfekt resultat

Det blir ikke enklere å stryke til perfekt resultat enn med GC4930/10. Utstyrt med forhåndsinnstilte programmer, slipper du selv å regulere temperaturen og dampen ut i fra hvilken tekstil du stryker. Du kan derfor stryke alt fra jeans til silke, helt uten brennmerker. Alt du trenger å gjøre er å sette på det programmet som passer dine materialer, og strykejernet tilpasses automatisk.

I tillegg er strykejernet meget kraftfullt og har en wattstyrke på hele 2400, samt en konstant damp på 45 gram i minuttet og dampstøt på 210 gram. Dette gjør at strykejobben skjer utrolig effektivt og du vil ikke ha noen problemer med å jevne ut de mest ekstreme krøller.

Enkel rengjøring

Denne har også et avkalkningsprogram som sikrer enkel rengjøring, samt at den er behagelig å bruke. Vannbeholderen på 0,33 liter gir en brukbar kapasitet og du kan fint stryke flere plagg uten å måtte fylle på med vann. Det du må tenke på med denne modellen, er at prisen er litt høy i forhold til wattstyrken og dampskudd-trykket. Du finner billigere modeller med like god styrke som denne.

Den skiller seg derimot ut på grunn av sin allsidighet og er alt i alt et meget godt strykejern.

Fordeler:

 • Allsidig strykejern
 • Enkelt å stryke til perfekt resultat
 • Enkel rengjøring

Ulemper:

 • Høy pris sammenlignet med tilsvarende modeller

LES MER


6. Bosch TDI90EASY — Praktisk strykejern

SJEKK PRISEN →

Et meget praktisk strykejern som garantert unngår svimerker i klærne dine. Utstyrt med en genial funksjon kalt SensorSteam vil du aldri oppleve uhell mens du stryker. Sensorer i håndtaket registrerer når du slipper taket og skrur automatisk av strykejernet. Når du tar tak i håndtaket igjen, skrur det seg på igjen med full effekt, damp og varme.

Enestående trygghet

Bosch har i en årrekke utviklet husholdningsapparater for å gjøre hverdagslivet enklere. Det er noe de også har gjort med denne modellen, samtidig som de har hatt høy fokus på sikkerhet. Det skal godt gjøres å finne tryggere strykejern enn TDI90EASY.

Det er fordi SensorSteam-funksjonen automatisk skrur av strykejernet så fort du slipper håndtaket. Det er derfor ingen fare for at klærne dine tar fyr dersom du er uheldig og glemmer at et varmt strykejern ligger klart til bruk. Funksjonen gjør også strykejernet unikt, siden det er den eneste modellen på markedet som har en slik funksjon.

Stryker til et godt resultat

TDI90EASY er et ganske brukervennlig strykejern som stryker til et godt resultat. EasyComfort-håndtaket gjør den ytterst brukervennlig og behagelig, samtidig som MotorSteam bidrar til at dampen kommer dypt inn i klærne. Samtidig vil en optimal kombinasjon av temperatur og damp sørge for et førsteklasses resultat, helt fritt for krøller.

Det eneste vi mener mangler er en bedre strykesåle. Denne hadde en tendens til å lugge litt på visse klesplagg.

Konklusjon

Vi mener dette er et godkjent strykejern, som skiller seg ut på grunn av sin enestående sikkerhetsfunksjon. Er sikkerhet det viktigste for deg, er dette utvilsomt modellen du skal gå for. Denne fjerner også alle krøller og ujevnheter, samtidig som den har et komfortabelt håndtak. Det som imidlertid trekker denne ned er at strykesålen lugger litt.

Fordeler:

 • Praktisk strykejern
 • Utstyrt med en unik sikkerhetsfunksjon
 • Utsøkt strykeresultat

Ulemper:

 • Strykesålen har en tendens til å lugge

LES MER


7. Tefal Ultimate Pure FV9845E0 — Kraftigst damp

SJEKK PRISEN →

Testens kraftigste! Dersom du jakter en enestående kraft og styrke, er det ingen modeller som kan måle seg med denne. Tefal har her utviklet et produkt som sørger for et lynraskt strykeresultat, helt uten anstrengelser. Denne er derfor perfekt for deg som trenger stryke store mengder med klær i en allerede hektisk hverdag.

Supereffektiv

Har du en endeløs «to- do- liste» og krøllfrie klær blir nedprioritert for andre gjøremål? Med Ultimate Pure i hus kan du heldigvis møte opp på viktige jobbmøter med strøkne skjorter og bluser, uten at det går utover de andre på punktene på gjørelisten din.

Med en effekt på 3200 watt og dampskudd på hele 260 gram i minuttet, kan du stryke store mengder med klær supereffektivt. Den har også en konstant dampmengde på 60 gram i minuttet noe som retter ut selv de vanskeligste områdene. Ultimate Pure gjør strykejobben så effektiv at du enkelt og greit rekker igjennom alle gjøremålene dine, selv på travle dager.

Funksjoner

Ultimate Pure er utstyrt med avkalkningsprogram og en vertikal damp. Dette gir enkel rengjøring, samt at du kan friske opp klærne uten å måtte ta de av kleshengerne. Til tross for at den har disse funksjonene, mener vi strykejernet burde hatt flere funksjoner.

Vi savner blant annet innstillinger for temperatur og dampmengde, samt en sikkerhetsfunksjon. Med denne kan du ikke automatisk justere program ut fra hvilke typer klær du stryker eller legge fra deg strykejernet uten å fysisk skru det av. Den er påskrudd med full effekt så lenge ingen skrur av strykejernet.

Vår dom

Selv om strykejernet mangler noen essensielle funksjoner ble vi veldig imponert. Den har desidert kraftigst styrke og er derfor det mest effektive strykejernet du kan få. I tillegg stryker den til et utsøkt resultat, samtidig som den er enkel å bruke. Prisen på rundt 1000 kroner er også rettferdig med tanke på at den har kraftigst styrke.

Vi mener derfor dette er et godt kjøp for enhver som trenger et raskt og enkelt strykejern.

Fordeler:

 • Kraftigste strykejern
 • God pris med tanke på styrken den tilbyr
 • Stryker til et godt resultat

Ulemper:

 • Savner flere funksjoner

LES MER


8. Tefal FV6520E0 — Trådløst strykejern

SJEKK PRISEN →

Et trådløst strykejern som gjør at du slipper den irriterende ledningen når du stryker. Den gir større smidighet- og bevegelsesfrihet, samt at den er meget lett og manøvrerbar. Her får du strykejernet som er letteste å styre og enklest å kontrollere.

Enestående komfort

Ikke bare unngår du ledningen som begrenser bruksområdene dine, men bruker du denne modellen fra Tefal, får du også en av de letteste og mest manøvrerbare strykejernene som er på dagens marked. Den spisse utformingen, den lave vekten og rask strykesåle gjør at du enkelt kommer til på vanskelige områder. Trange knappe-områder, vanskelig krager- og skjortekanter er ikke noe problem for FV6520E0.

Sokkelen og håndtaket er også ergonomisk og tilpasset naturlige håndbevegelser. Dette gjør det svært behagelig, slik at du knapt trenger å anstrenge deg.

Bra strykeresultat

Med strykejernet fra Tefal kan du manuelt justere temperatur og damp ut fra behov. Den har en effekt på 2400 watt og dampskudd på 115 gram i minuttet. Den vil derfor stryke alle tekstiler til et optimalt resultat. Kraften gjør også at strykejobben skjer relativt raskt og uten problemer.

Brukbar batteritid, rask oppladning

Et trådløst strykejern har sine klare fordeler, men byr samtidig på visse utfordringer. Fordelene er en utmerket fleksibilitet og en helt utsøkt kontroll, sammen med en behagelig drift. Her får du et av markedets letteste strykejern, og strykejobben vil garantert føles som en drøm.

Ulempen er at batteritiden kan begrense brukstiden. Har du store mengder, men klær som skal strykes, risikerer du at jobben blir avbrutt på grunn av tomt batteri. Heldigvis lades strykejernet relativt fort opp på ladestasjonen. Et godt tips er derfor å plassere jernet på ladestasjonen for hver gang du bytter plagg. På denne måten får den alltid tilførsel av strøm, og det kan holde litt lengre.

Dette er strykejernet for deg som ønsker full fleksibilitet og som setter komfort høyere enn noe annet.

Fordeler:

 • Trådløst, gir enorm fleksibilitet
 • Ergonomisk håndtak
 • Bra strykeresultat

Ulemper:

 • Batteritiden kan begrense brukertiden noe

LES MER


9. Tristar ST-8132 — Beste til reise

SJEKK PRISEN →

Et lite og lett strykejern, perfekt å ha med på reise. Med denne har du alltid perfekte skjorter uansett hvor du er i verden. Med en vekt på under en kilo, vil du heller ikke merke at den ligger i bagen.

God styrke til tross for liten størrelse

Den har naturligvis ikke i nærheten av like god kraft som det toppmodellene har, men vil fint dekke strykebehovet ditt når du er på reise. Den har en effekt på 1150 watt og et dampstøt på 80 gram i minuttet. Den vil derfor uten problemer klare å stryke en skjorte eller to ved behov.

Trenger du et strykejern tiltenkt store mengder med klær og en supereffektiv arbeidstid, så må du gå for andre modeller enn denne. Tristar har her utviklet en modell som skal ta så liten plass i bagasjen som overhodet mulig og er tiltenkt når du er på reise.

Testens billigste

I tillegg til en meget praktisk størrelse, kan Tristar også være stolte av å ha utviklet en meget prisvennlig modell. Som testens billigste får du ingen modeller til en bedre pris enn denne, og den har også god strykeeffekt. Dersom rimelig pris er viktig for deg, burde denne så absolutt være med i vurderingen som ditt nye strykejern.

Konklusjon

Dette er uten tvil det beste strykejernet til reise. Det er på grunn av størrelsen og vekten, og den vil til og med få plass i en liten sekk. Der andre strykejern vil oppta mye plass, vil denne passe nesten overalt på grunn av det foldbare håndtaket.

Prisen er også svært god, noe som gjør at du må betale minimalt skal du ha strykejernet fra Tristar. Det er imidlertid viktig å huske at liten størrelse gir begrenset kraft og styrke. Trenger du et effektivt strykejern til hjemmebruk ville vi ha styrt unna denne modellen.

Fordeler:

 • Liten, praktisk størrelse- perfekt til reise
 • Testens billigste
 • Godt strykeresultat

Ulemper:

 • Den lille størrelsen gjør den lite effektiv

LES MER


Tips for innkjøp av strykejern

Dagens marked består av strykejern i alle prisklasser og de kommer med ulik kraft, innstillinger og funksjoner. Det er derfor lurt å tenke igjennom hva behovet ditt er før du kjøper et strykejern, slik at du finner et som passer deg og din prisklasse best. Kontrollspørsmålene nedenfor er derfor en god indikator på hvilket strykejern du burde gå for.

Hvor ofte kommer du til å bruke strykejernet?

Stryker du finskjorta en gang i året, så er det veldig unødvendig å betale flere tusen kroner for et strykejern. Da kan du nøye deg med et billigere alternativ siden de billigere modellen helt klart vil være i stand til å gjøre en tilstrekkelig strykejobb, dersom belastningen ikke blir for stor.

Stryker du ofte og et større utvalg av klær er det helt klart mer hensiktsmessig med en dyrere modell, siden du får flere gunstigefunksjoner og innstillinger. Prisen på strykejernet burde derfor baseres på ditt bruk. Jo hyppigere bruk, dess mer kan du koste på deg å bruke et strykejern.

Hvor stor mengde klær stryker du?

Er du den som stryker mye om gangen, ville vi ha gått for kraftig effekt- og damputslipp. Dette bidrar ikke bare til et bra resultat men også hvor effektivt du klarer å stryke. Er det bare favorittblusa som skal strykes, kan du fint nøye deg med mindre kraft.

Hvilke plagg skal strykes?

Hvilke plagg du som regel stryker burde avgjøre hvilke funksjoner og innstillinger du trenger på strykejernet ditt. Er det et bredt utvalg av tekstiler som trenger å rettes, er det lurt å gå for en modell med forhåndsinnstilte programmer. På denne måten er du garantert et perfekt resultat hver gang du stryker da den programmet automatisk tilpasser seg. Du unngår da slitasje og svimerker på sårbare klær, bruker du riktig innstilling.

Har ikke strykejernet programmer som tilpasset ulike tekstiler, må du enten være svært forsiktig når du stryker eller selv justere temperatur og dampmengde. Dette er nødvendigvis ikke enkelt og sårbare tekstiler som silke og kasjmir er spesielt utsatt.

Forhåndsinnstilte programmer og generelt flere funksjoner gir for øvrig en høyere pris. Stryker du bare ett plagg som tåler mye, kan du nøye deg med et tradisjonelt strykejern.

Hvor stort strykejern trenger du?

Skal du bruke strykejernet på reise eller skal det oppbevares hjemme? Størrelsen er ikke viktig med mindre det skal ha plass i en bag eller en sekk, men større strykesåle gir dekker også en større flate, noe som igjen gir en mer effektiv strykejobb.

Våre kriterier

Vi vurderte strykejernene på damp og effekt, samt pris, brukervennlighet og funksjoner.

Slik vedlikeholder du strykejernet ditt

For at et strykejern skal holde lengst mulig, er det viktig at det vedlikeholdes på en god måte. For det første er det utrolig viktig å fjerne kalk i strykejernet og da gjerne opptil en gang i måneden. Heldigvis er det fleste strykejern i dag utstyrt med en avkalknings-funksjon som gjør det særdeles enkelt å fjern kalk fra systemet.

Har du ikke denne funksjonen på strykejernet ditt anbefales det å ta litt eddiksyre og vann, og helle det i vannbeholderen på strykejernet. Deretter skrur du på damp-programmet, for å deretter å helle ut vannet av beholderen. All kalkoppstand skal da renne ut av vannbeholderen. Det er også veldig lurt å fjerne all vann av beholderen etter bruk, for å unngå at det oppstår kalk i jernet.

Strykeflaten rengjøres helt problemfritt ved tørke flaten med en våt klut eller papir.

Slik oppnår du optimalt strykeresultat

For å oppnå optimalt strykeresultat er det flere ting du må ta hensyn til. Har du et strykejern med forhåndsinnstilte programmer, er alt du trenger å gjøre er å stille inn på programmet tilpasset dine tekstiler. Jernet vil da automatisk velge riktig temperatur og dampmengde.

Har du ikke slike programmer og innstillinger, må du sjekke anbefalt stryketemperatur på de klærne du skal stryke. Dette finner du på merkelappen som er på innsiden av klærne. Det er også lurt å starte med de mest følsomme plaggene da de ikke tåler høy temperatur like godt.

Klærne får også bedre resultat dersom de strykes i riktig rekkefølge og når det er litt fuktig. Trenger du flere tips, kan du lese her.

strykejern test