fbpx

Støvsuger test: Her er de 11 beste på markedet i 2023

For et støvfritt hjem er det ingenting som er bedre enn en støvsuger. Bruker du kost og støvbrett vil det alltid være noe støv som lurer seg unna. Det er også lettere å komme til på vanskelige områder som under sofaen og bak TV-benken hvis du bruker støvsuger.

I denne testen ønsket vi å finne den beste som er på markedet. Ved å vurdere andre tester, omtaler og spesifikasjoner kom vi frem til at MIELE Complete C2 Powerline er den beste støvsugeren i denne støvsuger testen. Den har god sugestyrke og en praktisk arbeidsradius. Den kan enkelt justeres ut i fra høyden din og inneholder et universalt gulvmunnstykke. Dette er en meget god støvsuger til en veldig gunstig pris.

Støvsuger test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
MIELE C2
Miele har i en årrekke produsert solide produkter som er populære favoritter hos brukerne. Her får du en stille, kraftig og moderne støvsuger til en god pris!
SJEKK PRISEN →
BOSCH BGS5353
Har du kjæledyr og ønsker et pelsfritt gulvteppe, så er BGS5335 perfekt for deg. Utstyrt med et Air Turbo-system, vil sugeren effektivt fjerne alt av dyrehår du har i hjemmet. Den har et lavt energiforbruk og arbeidsradius på elleve meter.
SJEKK PRISEN →
PHILIPS FC9331/09
Den soleklart billigste støvsugeren i vår test. Phillips har her laget en liten og lett men samtidig kompakt og kraftig støvsuger. FC9331/09 er utstyrt med TriActive munnstykke for optimal støvoppsamling i ditt hjem.
SJEKK PRISEN →
PHILIPS FC9556/09
Rimelig og effektiv støvsuger med mange fordeler. FC9556/09 er en stillegående støvsuger med god sugeevne. Denne modellen har et TriActive munnstykke som gjør at den håndterer alle overflater like godt. I tillegg kommer den med et Turbo-munnstykke, som er optimalt for å samle dyrehår.
SJEKK PRISEN →
MIELE Complete C3 Powerline
Kjent for sine produkter av høy kvalitet har Miele igjen laget en testvinner. Forbrukerrådet Tænk i Danmark kåret Complete C3 til den beste støvsuger i sin test tilbake i 2018. Du får en god støvsuger med kraftig sugeeffekt og lang arbeidsradius.
SJEKK PRISEN →
ELECTROLUX EUO9GREEN UltraOne
Er du på utkikk etter en støvsuger som nesten ikke høres og som er miljøvennlig, er denne noe for deg. Brukerfavoritten fra Electrolux har et lydnivå på lave 65 dB! Det er litt høyere enn to personer som snakker sammen. Den er derfor den støvsugeren som bråker minst i vår test.
SJEKK PRISEN →
KÄRCHER VC 3
En poseløs støvsuger fra Kärcher som koster lite. Ønsker du å bruke lite penger på et støvfritt hjem er denne et smart kjøp. VC 3 har et lydnivå på 76 dB og er utstyrt med HEPA-filter for et allergivennlig hjem.
SJEKK PRISEN →
MIELE Classic C1
Den billigste modellen fra Miele i vår test. Med justerbar sugeeffekt og god rekkevidde, får du en solid støvsuger til en rimelig pris.
SJEKK PRISEN →
PHILIPS FC8780/09
Hvor ofte har du ikke opplevd at din kjære blir irritert fordi du støvsuger midt i fotballkampen eller midt favoritt programmet? FC8780/09 er Phillips mest stillegående støvsuger noensinne. Du kan derfor støvsuge i stillhet uten å forstyrre de andre i hjemmet ditt.
SJEKK PRISEN →
MIELE Blizzard CX1 comfort
Kraftig støvsuger fra Miele med god sugeevne. Motoren har en effekt på 890 W, som gjør den til en av de kraftigste på markedet. Modellen er poseløs og samler støvet i en beholder. Du slipper derfor å bruke unødvendig med tid og penger på nye støvposer.
SJEKK PRISEN →
PHILIPS FC9742/09
Er du den som får rennende øyne og nese når våren springer til? Da er du ikke alene. Heldigvis har Philips utviklet en støvsuger tilpasset deg som sliter med allergier. Med innebygd allergilås og allergifiltre vil pollen og støvpartikler holdes tilbake.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. MIELE Complete C2 Powerline — Best i test

Best i test støvsuger, denne støvsugeren vant vår test

SJEKK PRISEN →

Complete C2 Powerline er en brukervennlig støvsuger som ikke koster mye. Med motor på 890W får du en effektiv støvsuger som gjør hjemmet rent.

Fanger alt av støv i hjemmet

Støvsugeren har et avtakbart gulvmunnstykke, sugerør og håndtak. Dette gjør at du kan støvsuge overalt i hjemmet ditt uten vanskeligheter. Klikk av gulvmunnstykket og sug opp de verste brødsmulene i sofaen. Eller få bort støv fra toppen av taklampa.

Gulvmunnstykket er universalt som betyr at du kan justere stykket ut i fra hvilken flate det er på gulvet. Det har ingen betydning om du skal støvsuge tregulv, fliser eller gulvtepper. Complete C2 Powerline fanger alt av støv uansett hvor det skulle være.

Stor radius, enkel å bruke

Arbeidsradiusen er på 10 meter og vekten er åtte kg. Hjulene ruller problemfritt på ethvert gulv. Du kan derfor støvsuge uten å føle at du må kjempe mot maskinen. Du kan også jobbe deg ganske langt fra rom til rom uten å måtte bytte stikkontakt.

Høyt lydnivå

Støvsugeren har et noe høyt lydnivå. Det er på 80 dB, noe som tilsier ganske mye bråk. En samtale mellom to personer ligger på rundt 60 dB og en stigning på 10 dB vil høres ut som en fordobling av lydnivået. Men dette er noe du må regne med i de fleste støvsugere.

C2 Powerline må også ha støvposer når du støvsuger. Disse er på 4.5 liter, noe som gjør at du må tømme posene en sjelden gang. Det skal mange runder med støvsuging til før posene fylles helt opp.

Fordeler:

 • Bra pris
 • Stor arbeidsradius
 • Veldige gode kundeomtaler

LES MER


2. BOSCH BGS5353 — Perfekt for dyrehår

SJEKK PRISEN →

Du slipper derfor å begrense støvsugingen i frykt for dyre strømregninger. Maskinen kan også flyttes langt før du må finne ny stikkontakt.

Poseløs og stillegående

Det geniale med støvsugeren er at den er poseløs. Du slipper derfor å måtte tenke på å kjøpe nye poser til støvsugeren. For ingenting er mer frustrerende å ikke få rengjort et støvete hjem fordi man ikke har flere støvposer.

Alt av støv samles i en beholder som rommer tre liter. Beholderen kan enkelt tas ut og tømmes når den er full.

Støvsugeren er også en av de mest stillegående som er på markedet. Den har et lydnivå på kun 74 dB.

Kraftig og behagelig

BGS5335 har en høy luftgjennomstrømning og en kraftig ytelse. Den er derfor dyktig på å fange opp klebrig dyrehår. Den vil også uten problemer suge opp støv og andre partikler du har i hjemmet.

Den kommer med to børster, en laget for støv og en laget for hår. Dette for et renere hjem. Du kan også justere gulvmunnstykket til overflaten du skal rengjøre. Det gjør maskinen skånsom mot alle gulv samtidig som de blir rene og pene.

Støvsugeren veier kun sju kg og har fire styrehjul. På grunn av dette er det nesten som maskinen svever på gulvet. Du trenger nesten ikke å anstrenge deg for å flytte på den.

Allergivennlig

Med HEPA- Filter og selvrensing er støvsugeren ekstremt allergivennlig. HEPA-filteret renser luften og filtrerer ut farlige partikler. Dette bidrar til et sunnere og friskere innemiljø.

Fordeler:

 • Kraftig, god sugeevne
 • Enkel å bruke
 • Renser luften for støvpartikler
 • Stillegående

Ulemper:

 • Koster ganske mye

LES MER


3. PHILIPS FC9331/09 — Den billigste

SJEKK PRISEN →

Poseløs

Modellen er poseløs, noe som gjør at du slipper å kjøpe nye poser når de er fylt opp. Alt av støv samles i en liten beholder som enkelt tas ut og tømmes. Beholderen rommer 1.5 liter som betyr at beholderen er ganske liten og fylles fort opp. Du må derfor tømme beholderen ofte.

Perfekt for mindre husstander

På grunn av støvsugerens lav vekt på kun seks kg, er den ypperlig i mindre husstander. Bor du på en i en hybel eller leilighet er denne enkel å orientere rundt møbler. Munnstykket har sidebørster, som skal hjelpe deg å samle opp støvet du ikke ser.

Du kan også gå så langt som ni meter før du må skifte stikkontakt.

Allergivennlig

I støvsugeren er det allergifilter. Dette er for å fange opp helsefarlige støvpartikler. Støvsugeren renser luften og sørger for et bedre inneklima. Har du allergier vil denne så absolutt bidra til et allergivennlig hjem.

Anvendelig munnstykke

Munnstykket på støvsugeren er genialt. Med mulighet for å ta av stykket og justere børsten, kan du støvsuge alle plasser i hjemmet.

Trenger stuebordet eller vinduskarmen din en vask, er det bare å dra over sugeren med børsten. Munnstykket kan også justeres ut i fra hvilken flate du skal rengjøre. Dette gjør at den håndterer harde og myke flater like bra.

Fordeler:

 • Billigst i vår test
 • Liten og lett
 • Allergivennlig
 • Håndterer alle overflater like godt

Ulemper:

 • Liten beholder

LES MER


4. PHILIPS FC9556/09 — Bra støvsuger til en god pris

SJEKK PRISEN →

Du får mye for pengene

Sammenligner man FC9556/09 med andre støvsugere ser man at den gir utrolig mye for pengene. Den bråker mindre enn andre støvsugere og den er poseløs. Du sparer derfor utgifter på støvsugerposer.

Den har et praktisk teleskoprør som du kan tilpasse lengde på, slik at du slipper å rengjøre med bøyd rygg og den har en god arbeidsradius på ni meter.

Men det beste med støvsugeren er at den har en styringsfunksjon som kan justere sugeeffekten. Tilpass effekten ut ifra ditt rengjøringsbehov og hvilken overflate du skal vaske.

Skal du få bort støv fra møblene dine er det greit å kunne bruke en svakere sugeeffekt for å skåne møblene mest mulig eller skru effekten på maks for å støvsuge de groveste gulvteppene.

Støvsugeren er også den letteste i vår test med sine 4,5 kg.

Effektiv rengjøring

Utstyrt med PowerCyclone er du garantert et støvfritt hjem. PowerCyclone minsker luftmotstanden og sørger for en sterk og vedvarende sugekraft som fjerner alt av støv i hjemmet. Med FC9556/09 får du en effektiv og enestående rengjøring.

Fordeler:

 • Mange funksjoner
 • Bra pris
 • Liten og lett

LES MER


5. MIELE Complete C3 Powerline — Dansk testvinner

SJEKK PRISEN →

Praktisk støvsuger

Støvsugeren inneholder støvpose, men den rommer hele 4.5 liter som betyr at den må sjelden tømmes. Du kan støvsuge mange ganger før posen blir fylt opp. Ledningen strekker seg så langt som tolv meter, som er det desidert lengste i vår test.

Teleskoprøret kan også justeres og tilpasses din høyde og du kan uten problemer klikke den fra hverandre. Dette gjør at du kan rengjøre alle overflater i ditt hjem. Støvsugeren har også en støtlist som er til for å beskytte møblene dine når de støvsuges.

Støtlisten demper slaget mot møblene og hindrer skader når du treffer de i rengjøringen. Du slipper derfor å rydde bort møblementet ditt når du støvsuger.

Complete Powerline inneholder også en temperaturbegrenser, som skal passe på overoppheting. Går støvsugeren varm, vil den skru seg av automatisk. Dette bidrar til å bevare støvsugeren samtidig som det er energieffektivt.

Miljøvennlig rengjøring

Støvsugeren har en Power Efficiency motor som skal sørge for en effektiv og energisparende rengjøring. Med andre ord, skal Complete C3 gi deg et rent hjem uten at du skal frykte dyre strømregninger.

Den har også et filter som kalles AirClean+ som skal være i stand til å suge opp de minste støvpartiklene. Du vil derfor være sikret et støvfritt hjem etter en runde med Complete C3.

Fordeler:

 • Lang arbeidsradius
 • AirClean+ filter
 • Energisparende

Ulemper:

 • Høyt lydnivå

LES MER


6. ELECTROLUX EUO9GREEN UltraOne — Miljøvennlig støvsuger

SJEKK PRISEN →

Bærekraftig støvsuger

UltraOne er laget av 70% resirkulert materiale og 92 % av støvsugeren kan resirkuleres etter endt levetid. Emballasjen er også ekstremt miljøvennlig da den er 100% resirkulert materiale.

Støvsugeren har også mye lavere energiforbruk enn andre på markedet. UltraOne bruker 65% mindre energi enn andre støvsugere, og er derfor perfekt for deg som er miljøbevisst.

Problemfri rengjøring

UltraOne er enkel å flytte rundt på i et rom med mange møbler. Den er relativt lett og veldig smidig. Du kan derfor la alt av møbler stå mens du støvsuger. Den har arbeidsradius på tolv meter. Og er utstyrt med Allergy Plus filter, som skal sikre et sunnere og friskere hjem.

Støvsugeren har en kraftig motor med høy luftstrøm som sørger for rengjøring i toppklasse. Den samler alt av støv uansett hvor det skulle være, så du slipper å irritere deg over støvkorn som sniker seg unna.

På grunn av FlowMotion munnstykket får du en lydløs støvsuger. Den er også problemfri å dra over flatene du trenger å rengjøre. Det er nesten som om munnstykket svever over gulvet når du støvsuger.

Fordeler:

 • Utrolig stillegående
 • Rimelig pris
 • Miljøvennlig
 • Enkel å bruke

LES MER


7. KÄRCHER VC 3 — Koster lite og billig i drift

SJEKK PRISEN →

Liten og lett

Støvsugeren veier så lite som seks kg og har et teleskoprør som uten problemer monteres fra hverandre. Du kan derfor støvsuge alt av møbler og gulv uten problemer. Den har en sterk motor og god sugeevne som sørger for et rent og pent hjem. Den bruker 700 W når den arbeider som gir lavt energinivå og billige strømregninger.

Du får derfor en effektiv støvsuger som er billig i drift. Noe som gjør den perfekt for små husstander.

Ikke optimal i større hjem

Har du et større hjem og trenger å vaske større overflater, så er ikke denne anbefalt. Den har en liten arbeidsradius og kapasitet på beholderen. Du kan derfor oppleve stor frustrasjon, siden du konstant blir avbrutt i rengjøringen, fordi du må bytte stikkontakt eller tømme støvbeholderen.

Men bor du i en liten leilighet vil den utvilsomt gjør en solid jobb.

Fordeler:

 • Billig
 • Poseløs
 • HEPA-filter

Ulemper:

 • Liten arbeidsradius
 • Liten kapasitet på støvbeholderen

LES MER


8. MIELE Classic C1 — Solid og rimelig

SJEKK PRISEN →

 

Uanstrengt støvsuger

Støvsugeren har et Easylock-system i sitt rør og munnstykke. Dette gjør det problemfritt å feste og transportere delene på støvsugeren. Dette gir deg stor fleksibilitet og mulighet for å fjerne støv og skitt overalt i hjemmet.

Du kan også om ønskelig kjøpe ekstra tilbehør som kan tilkobles. Dette hvis du trenger støvsuging av andre flater som i for eksempel bilen.

Classic C1 veier kun 5,8 kg og ledningen er på ni meter. Dette gjør den like enkel å transportere rundt på små trange områder som på store, åpne flater. Støvsugeren er derfor ypperlig til all slags bruk. Den rengjør like bra i store lokaler som i små hybler.

Posens kapasitet er på 4,5 liter, noe som er ganske mye. Posen inneholder en beskyttende netting og et filter med ni lag som sørger for at støvet ikke sprer seg i rommet igjen når du bytter pose. Støvsugeren sier også i fra når posen er i ferd med å fylles opp.

Fordeler:

 • Billig
 • Like bra på større flater som på små områder
 • Stor kapasitet på støvposen

Ulemper:

 • Høyt lydnivå

LES MER


9. PHILIPS FC8780/09 — Stillegående støvsuger

SJEKK PRISEN →

Lang rekkevidde og allergivennlig

Støvsugeren har en svært effektiv motor som sørger for en utmerket rengjøring hver gang du vasker. Den har stor arbeidsradius som er på hele tolv meter. Som er det lengste i vår test.

Munnstykket er TriActive Pro, som sammen med høy sugeeffekt sikrer at alt av støv i hjemmet blir fanget opp. Den har også et sertifisert allergifilter som fanger opp alt av små støvpartikler, dyrehår, pollen og midd. Dette gjør støvsugeren ideell for deg som har allergikere i hjemmet.

Munnstykket er avtakbart og har en børste integrert i håndtaket. Dette sikrer deg rene overflater uansett hvor det måtte være. Du slipper også å bekymre deg for riper og slitasje i gulvet, takket være munnstykkets myke børstehår. Philips har her sørget for skånsom rengjøring til alle overflater.

Brukervennlige støvposer

Et stort støvkammer på fire liter og universale støvposer gjør at du kan støvsuge mye før tømming. De universale posene gjør også at du slipper å lete i enhver butikk for å finne riktig støvpose til din støvsuger.

Posene er enkel å tre både av og på. Og de er helt uten risiko for søl når de bæres bort til søppelbøtta.

Fordeler:

 • Veldig stillegående
 • Lang ledning
 • Allergivennlig

LES MER


10. MIELE Blizzard CX1 comfort — Kraftig og lett å manøvrere

SJEKK PRISEN →

Kombinert med enorm luftgjennomstrømning og smart munnstykke sørger Blizzard CX1 for enestående resultater.

Laget for behagelig håndtering

Blizzard CX1 er utstyrt med et bevegelig feste på sugeslangen som gjør støvsugeren enkel og behagelig å bruke.

Munnstykket svever lett og fint på gulvet og vil ikke ha problemer med manøvrere seg rundt møbler. Dette bidrar til at håndleddet ditt avlastes og du får en rengjøring som oppleves problemfritt og lite anstrengende.

Hygienisk støvsuger

På grunn av den ekstremt høye luftkapasiteten til motoren blir grovt smuss og finstøv separert. Det grove smusset havner i den gjennomsiktige støvbeholderen og finstøvet havner i en separat beholder med finstøvfilter.

Dette skal sikre at det ikke er noe reststøv som sniker seg ut når du tømmer beholderen. Beholderen kan derfor uten problemer tømmes i søpla i hjemmet uten frykt for at det skal spre seg støv igjen.

Støvsugeren er også utstyrt med en automatisk selvrensings-funksjon kalt ComfortClean. Sensorer i filteret måler luftgjennomstrømningen og skrur på ComfortClean ved behov. Dette er for å sikre deg et så rent hjem som mulig.

Perfekt for store flater

Støvsugerens kraftige motor og lange strømledning gjør den perfekt for store arealer. Har du et stort hus eller et stort lokale som trenger rengjøring, vil Blizzard CX1 uten tvil gjøre en god jobb. Den suger opp de største bitene og de minste støvkornene som er på gulvet. Du kan også vaske store flater du må bytte stikk.

Fordeler:

 • Kraftig motor
 • Behagelig å bruke
 • Smarte støvfiltre

Ulemper:

 • Koster mye

LES MER


11. PHILIPS FC9742/09 — Allergivennlig støvsuger

SJEKK PRISEN →

Utviklet for å fange støv

Utviklet for allergikere, er støvsugeren fra Philips utstyrt med PowerCyclone 8 teknologi. Dette betyr at luften akselererer raskere og skiller støvet ut fra luften. Allergifilteret lager også en perfekt forsegling og fanger opp alt av finstøv til dyrehår og pollen.

Dette sørger for et støvfritt hjem fri for pollen. Derfor er støvsugeren ypperlig for deg som sliter med allergier.

Funker overalt, best på harde gulv

Munnstykket er av det eksklusive TriActive merket og sørger for optimal rengjøring uansett overflate. Myke tepper eller ruglete fliser. Støvsugeren fanger alt uansett underlag, men fungerer best på harde gulv.

Den har en klasse A-rangering for rengjøring på harde flater. Dette betyr at den plukker opp alt av støv som er i din bane. Du trenger derfor ikke å dra over samme plass flere ganger for at du skal fange opp skitten som er på gulvet.

Høy ytelse og praktisk støvbeholder

Som nevnt sikrer støvbeholderen at alt av støv holdes i beholderen når du støvsuger. Det er derfor ikke noe fare for støv som siger ut av beholderen når den tømmes. Beholderen er også utrolig enkel å tømme.

Den kan lett tas av med èn hånd og tømmes helt uten anstrengelser. Beholderen rommer to liter, slik at den kun må tømmes en sjelden gang.

Støvsugeren er også energieffektiv med energiklasse A+. Du kan derfor bruke støvsugeren opptil flere ganger i uken uten at det gir utslag på strømregningen. Den har også en strømledning på ti meter, som gir gode arbeidsforhold.

Fordeler:

 • Allergivennlig
 • Grei pris
 • Energiklasse A+

LES MER


Dette må du tenke på før du kjøper støvsuger

Det er mange ting du må være obs på når du kjøper ny støvsuger. Med det viktigste er at du finner ut hva ditt behov er. Nedenfor har vi derfor samlet noen tips å tenke på før du kjøper din støvsuger:

Hvilke gulvflater har du?

Hvordan er gulvene i hjemmet ditt? Har du mest flis, er det parkett eller er det teppebelagt? Ikke alle støvsugere håndterer alle overflater like bra. Derfor er det viktig å finne en støvsuger som håndterer dine gulv.

Har du harde flater som trenger rengjøring, har du mange å velge imellom. Men eier du dyr og har mange tepper ville vi gått for en med «dypere» munnstykke og kraftigere motor. Dette sørger for best resultat og du slipper støv og dyrehår som sprer seg i hjemmet ditt.

Pris

Ofte er det fristende er det å gå for den billigste. En støvsuger er en støvsuger, ikke sant? Hva gjør en dyrere støvsuger som en billigere ikke kan? Dessverre funker det ikke slik.

Det er en stor sammenheng mellom pris og kvalitet når det kommer til støvsugere. Men de fleste som ligger mellom 1 000 kroner og 3 000 kroner er veldig gode støvsugere som sørger for et rent hjem. Det som skiller dem i denne prisklassen er gjerne sugeeffekten, arbeidsområdet og lydnivå.

Trenger du en enkel støvsuger til å rengjøre stuen og kjøkkenet, ser vi liten vits i å betale mer enn 3000 kr. Støvsugere i prisklassen 1000 kroner til 3000 kroner funker utmerket godt og holder i mange år.

Men er du på jakt etter en lydløs støvsuger med noe ekstra, er du nødt til å strekke deg til over 4000 kroner.

Lydnivå

At støvsugeren bråker når du bruker den må du nesten regne med. Og av erfaring virker det som om de som støvsuger selv ikke legger merke til lyden. Med de rundt deg, de vil så absolutt merke lyden.

Har du små barn som sover eller noen som ofte jobber hjemmefra, kan det være greit med en stillegående støvsuger. De fleste støvsugere ligger mellom 70-80 dB, men du har noen som er så lavt som 65 dB. Så er du lydsensitiv, anbefales det å kjøpe en med lavt lydnivå.

Energiforbruk

De fleste støvsugere i dag har et generelt lavt energiforbruk. Man vil ikke merke noe betydelig forskjell på at strømregningen om du har brukt støvsugeren mye eller lite. De som er på markedet i dag ligger mellom 600-900 W.

Selv om forskjellen er liten, er den merkbar. Er du miljøbevisst burde du se etter en med lavt energiforbruk.

Med eller uten støvpose?

Dette kommer an på hva du foretrekker. Det er absolutt behagelig å slippe å måtte kjøpe nye støvposer til enhver tid. Men støvposene er rimelige og rommer ofte mer en støvbeholderne. Du må derfor oftere tømme beholderen enn du trenger å kaste posen.

Å ha pose er også litt mer renslig enn en beholder. Når posene er fulle kan de bare kastes og du kan plassere en ny og ren pose i støvsugeren. En beholder brukes om og om igjen og må vaskes for at det ikke samler seg smuss i beholderen.

Men det er utvilsomt billigere med en beholder da du slipper utgifter på nye poser. Så dette kommer an på hva du selv foretrekker.

Hvor stort er hjemmet ditt?

Bor du i et stort hjem eller en liten leilighet? Finn ut rekkevidden på ledningen og kapasitet på støvposen/ støvbeholderen.

Jo større plass, jo bedre med stor rekkevidde og stor beholder. Skal du rengjøre mindre flater anbefales det med en mindre og mer smidig støvsuger.

Er støvsugeren allergivennlig?

Har du allergier og får stadig vekk luftveisproblemer, er det helt essensielt med en allergivennlig støvsuger. De som er allergivennlige vil i større grad fange opp og beholde de farlige støvpartiklene.

En ikke allergivennlig støvsuger har en større tendens til å flytte rundt på støv og spre det i luften ved tømming.

Det er også større sannsynlighet at en allergivennlig støvsuger fanger opp de minste støvpartiklene som er i hjemmet.

Kriterier

For å skåre høyt i vår test måtte støvsugerne innfri følgende kriterier:

Pris

Hvor mye kostet støvsugerne? Høyere pris gir nødvendigvis ikke bedre produkt men i dette tilfelle var det tydelig at de billigste støvsugerne ikke var i nærheten av de som var litt dyrere.

Vi vurderte derfor ingen støvsugere under 1000 kroner, da disse ga et mye dårligere resultat enn de som var på 1000 kroner og oppover.

Pris var derfor ikke det viktigste kriteriet da man kjøper en støvsuger for et rent hjem. Men absolutt et stort pluss om man fikk et godt resultat til en god pris.

Brukervennlighet

Var støvsugeren stor og tung? Kunne man enkelt justere sugerøret? Og hvordan gled munnstykket på ulike overflater? For oss var det viktig at støvsugeren var enkel å håndtere.

Ingen ønsker et produkt de føler de må kjempe mot for å få et resultat. Kunne støvsugeren støvsuge alle flater og tømmes uten anstrengelser, kom støvsugerne høyt i vår test.

Det var også viktig at det var enkelt å manøvrere seg rundt møbler og kommer seg til på trange plasser.

Hvor godt fanget den støv og skitt?

Måtte man dra over samme område flere ganger før støvet ble fanget? Hvis ja, ville det naturligvis påvirke negativt. For å komme høyt i vår test måtte støvsugeren samle skitten enkelt og problemfritt.

Vi vurderte også hvor godt de var i stand til å fjerne for eksempel dyrehår fra gulvtepper.

Rekkevidde

Hvor langt kom man før man måtte bytte stikkontakt? Det er veldig irriterende å stoppe støvsugingen for å bytte stikkontakt. Kom man langt uten å bytte, var det et stort pluss.

Har du lest denne testen og føler at du ikke har funnet den rette støvsugeren? Tvil ikke, les her vår oppladbar støvsuger test.

støvsuger test