Stormkjøkken

Stormkjøkken test: Her er de 7 beste på markedet (2021)

Et stormkjøkken er et portabelt kjøkken som er svært hendig dersom du ønsker mat når du er på tur i villmarken. Det er for øvrig flere stormkjøkken å velge imellom og alle kommer i ulike størrelser, med ulikt tilbehør, samt at prisen varierer kraftig. Formålet med denne artikkelen er å hjelpe deg å finne et stormkjøkken som passer dine behov og ditt budsjett.

Vår favoritt er Stormkjøkken 2-4 personer Anodisert. Dette er et stormkjøkken med svært lav vekt, men likevel fantastisk ytelse. Den fungerer også like godt i bitende kulde, som på varme sommerdager. Handler du på budsjett, er det Jetboil Zip Carbon 0,8 L stormkjøkken Stove du må gå for. Her får du et godt stormkjøkken til absolutt beste pris.

VÅRE favoritter

 • Beste helhet
 • Komplett stormkjøkken
 • Prisvennlig modell
SJEKK PRISEN →
 • Beste helhet
 • Komplett stormkjøkken
 • Prisvennlig modell
SJEKK PRISEN →
 • Kostbar bestselger
 • God kapasitet, tross liten størrelse
 • Kapasitet på 1 liter
SJEKK PRISEN →

Stormkjøkken test: Her er årets vinnere

BILDEPRODUKT
Stormkjøkken 2-4 personer Anodisert
Dette innholdsrike stormkjøkkenet er alt du trenger for å optimalisere matlagingen når du er på tur. Denne komplette pakken inneholder både sokkel med vindskjerm, feste for rødspritsbrenner, gassbrenner, samt gryte- og pannestativ. I tillegg har den to kjeler på henholdsvis 1,4 og 1,7 liter.
SJEKK PRISEN →
Jetboil Zip Carbon 0,8 L stormkjøkken
Dette stormkjøkkenet er uhyre effektivt og blant de raskeste du finner på dagens marked. I tillegg veier det ekstremt lite og er særdeles enkelt å pakke med seg på tur. Det er med god grunn at dette er så populært blant backpackere fra hele verden.
SJEKK PRISEN →
Jetboil Flash Stormkjøkken
Populære Jetboil har med denne, nok en gang utviklet et stormkjøkken med lynrask oppkoking. Ingen på markedet er raskere, og det skiller seg ut fra tilsvarende modeller takket være den enorme kapasiteten på 1 liter. Likevel er det blant de mest turvennlige stormkjøkkener du kan få tak i.
SJEKK PRISEN →
Eagle Stormkjøkken
Et tradisjonelt stormkjøkken, utviklet for flere personer. Denne er helt ypperlig dersom dere er mange på tur, siden det følger med romslige kjeler på henholdsvis 1,7 og 1,4 liter, i tillegg til en stekepanne. Dette er stormkjøkkenet i vår test med mest tilbehør, samtidig som den har en god pris. Du får derfor mye for pengene, dersom du kjøper stormkjøkkenet fra Eagle.
SJEKK PRISEN →
Trangia 25-6 UL
Dette er stormkjøkkenet med størst kapasitet i testen vår. Den er perfekt om dere er mange på tur.
SJEKK PRISEN →
Trangia Multifuel X2
Har du alt av utstyr, men mangler en kraftig brenner, så er denne et utmerket valg. Brenneren skiller seg ut ved at den fungerer både med gass, bensin og parafin.
SJEKK PRISEN →

1. Stormkjøkken 2-4 personer Anodisert  — Best i test

Stormkjøkken 2-4 personer Anodisert

SJEKK PRISEN →

Komplett stormkjøkken

Den aller største fordelen med dette produktet er hvor mye som følger med. Dette er utstyrt med både gassbrenner, kjeler og en stekepanne slik at du får alt som trengs for å lage deilige måltid på fjellet eller ute i skogen. Dessuten medfølger en liten bag til oppbevaring, slik at stormkjøkkenet gjøres enda enklere å bære med seg.

Totalt har det en vekt 995 gram og er derfor aldeles turvennlig. Utformingen på utstyret er også av det «smartere» slaget, noe som gjør at alt pakkes enkelt sammen slik at det ikke tar stor plass i tursekken.

Kvaliteten og effekten er det heller ingenting å utsette på. Dette er laget av anodisert aluminium, noe som betyr at det er meget slitebestandig. Her vil ikke hyppig bruk slite på stormkjøkkenet.

Beste helhet

Til og med prisen på dette er meget god, og her får du mye for pengene. Dermed anser vi dette som å tilby den beste helheten, og vi tror med sikkerhet at dette er et stormkjøkken som passer enhver.

Uavhengig av om du drar alene eller sammen med familien, tror vi dette er et utmerket valg. Det tar minimalt med plass til tross mye innhold, ettersom dens kjele og stekepanne rommer mer enn nok til å mette fire sultne mager.

En annen ting som er verdt å merke seg er at det fungerer like godt på kalde dager med dårlig vær, som på sommeren med fint vær. Dette takket være dets eksemplariske vindskjerm.

Oppsummert

 • Innholdsrikt stormkjøkken med mye tilbehør
 • Prisvennlig modell
 • Passer godt til 2-4 personer
 • Pakkevennlig, ettersom det medfølger bag og veier kun 995 gram

LES MER


2. Jetboil Zip Carbon 0,8 L stormkjøkken — Premium

Zip Carbon 0.8L stormkjøkken

SJEKK PRISEN →

Superraskt stormkjøkken

Med denne kan du nyte lynraske måltider, noe som er perfekt om du er mye på farten. JetBoil bruker sjokkerende 2 minutter på å koke opp vann, og varmer opp en halvliter væske på 150 sekunder. Det betyr at det er utmerket til å varme opp supper, ferdigmatpakker og varm drikke.

Til tross sin enestående effektivitet bruker den kun halvparten så mye brensel, sammenlignet med tradisjonelle brennere. En annen ting vi likte ekstremt godt er dets komfortable beholder på 0,8 liter. Det er utstyrt med et polstret ytre som gjør det myk og behagelig, samt at coveret nederst fungerer som en egen målekopp og bolle.

Dette sparer deg bra med plass i sekken, slik at du kan ha med deg enda mer klær, mat eller annet utstyr. Dessuten medfølger avtakbare støtteben, i tillegg til et lite lokk og et tilpasset dørslag.

Populært stormkjøkken

Det er ikke uten grunn at dette er blant bestselgerne blant backpackere. Det er lyneeffektivt, tar minimalt med plass og veier minimale 340 gram. Enhver som skal reise lett, vil dermed få god nytte av denne modellen.

Det er imidlertid et par ting som er viktig å være oppmerksom på. For det første har det en ganske høy prislapp, sammenlignet med andre modeller. For det andre er det kun egnet til oppkoking av vann.

Selve brenneren er ikke stor nok til å varme opp stekeplater eller større kjeler. Alt som overstiger 0,8 liter blir for mye for denne modellen. Derfor burde du se etter andre alternativer dersom du vil ha noe som kan mer enn å bare koke opp vann, eller dersom dere er flere på tur. JetBoil er kun tilpasset 1-2 personer.

Oppsummert

 • Lynraskt stormkjøkken. Dette koker på kun to minutter
 • Kun egnet til oppkoking av vann. Kan ikke brukes til steking
 • Egnet for 1-2 personer
 • Meget pakkevennlig. Dette veier kun 340 gram

LES MER


3. Jetboil Flash Stormkjøkken— Beste budsjettvalg

Flash Stormkjøkken

SJEKK PRISEN →

God kapasitet, tross liten størrelse

Måten dette kombinerer størrelse og kapasitet på, er helt enestående. Her kan du varme opp 1 liter vann, og det til et produkt som tar minimalt med plass i sekken. Dette har målene 104 x 108 mm, samt en vekt på 400 gram. Dermed vil dette nærmest ikke merkes i tursekken, og du får rikelig med plass til annet tilbehør du trenger til turen.

Koketiden er også unik, ettersom det koker opp vann på kun 2 minutter. Her er heller ingen fyrstikker nødvendig, ettersom det er utstyrt med Piezo tenningsmekanisme. I tillegg er det ufattelig enkel å sette opp. Det er bare å koble til brenneren og beholderen, og det medfølger også avtakbare støtteben.

I tillegg funker det like godt til bruk om vinteren som om sommeren, og alt i alt er det et meget allsidig turkjøkken.

Kostbar bestselger

Trenger du lynrask koketid og et stormkjøkken som tar minimalt med plass, er dette helt klart en modell vurdere. Kvaliteten er også god, samt at brenneren bruker minimalt med brensel. Det eneste å være oppmerksom på er at prisen er ganske høy.

Dette er en aldeles kostbar toppmodell, men det forhindrer ikke dagens forbrukere fra å ty til denne. Her får du med andre ord et meget pålitelig stormkjøkken som er perfekt til oppkoking av supper, kaffe og vann.

Oppsummert

 • Stormkjøkken med lynrask koketid
 • Kapasitet på 1 liter
 • Fungerer godt i all slags vær
 • Kostbar toppmodell

LES MER


4. Eagle Stormkjøkken — Mye for pengene

SJEKK PRISEN →

Et tradisjonelt stormkjøkken, utviklet for flere personer. Denne er helt ypperlig dersom dere er mange på tur, siden det følger med romslige kjeler på henholdsvis 1,7 og 1,4 liter, i tillegg til en stekepanne. Dette er stormkjøkkenet i vår test med mest tilbehør, samtidig som den har en god pris. Du får derfor mye for pengene, dersom du kjøper stormkjøkkenet fra Eagle.

Perfekt valg om familien er på tur

Skal du ta med familien på telttur, eventuelt dagstur på fjellet, så er stormkjøkkenet fra Eagle et utmerket valg. Den har to kasseroller, stekepanne, grytelokk og fungerer nesten som kjøkkenet du har hjemme. Her kan du steke både egg og bacon, koke kaffe eller varme hva enn du måtte foretrekke.

Eagle har utviklet et stormkjøkken som skal dekke alle matbehov uansett hvor du er og hvor mange som er på tur.

Lynrask oppvarming

Utstyrt med vindskjerm og spritbrenner er du garantert lynrask oppvarming av all mat i alle slags forhold. Det har ingen betydning om det regner, blåser eller snør, Eagle varmer maten din uansett.

Flammestyrken regulerer du også enkelt og det medfølger en slukkearm som skal kvele flammen umiddelbart når du er ferdig med å bruke stormkjøkkenet. Dette bidrar til tryggere bruk uten sløsing av gass.

Konklusjon

Til å ha så mye utstyr og fungere så godt, regnet vi med at prisen på stormkjøkkenet skulle være skyhøyt. Det er den langt i fra, for her må du «kun» betale rundt 800 kroner, noe som er en veldig sympatisk pris. Dette er derfor stormkjøkkenet som gir deg mest for pengene.

Det som er verdt å merke seg med Eagle sin modell, er at den veier ganske mye og tar en del oppbevaringsplass. Du får med deg to kjeler, en stekepanne, grytelokk med mer, og da er det naturlig at den vil ta litt plass. Du må derfor regne med å ha en egen sekk å oppbevare stormkjøkkenet i.

Oppsummert:

 • Perfekt for to til fire personer
 • Mye tilbehør
 • Lynrask oppvarming
 • Regulerbar flammestyrke
 • Gir deg mest for pengene
 • Tar mye plass i sekken
 • Veier ganske mye

LES MER


5. Trangia 25-6 UL — Klassisk stormkjøkken

SJEKK PRISEN →

Nok et stormkjøkken utviklet for flere turelskere. Den er perfekt for fire til fem personer, siden den har et romslig kokekar, en stor stekepanne og en større kaffekanne. Den har mange likheter med stormkjøkkenet fra Eagle, men skiller seg ut ved at den er hakket mer romslig, og bygget i materiale som tåler mer.

Fungerer uansett værforhold

Trangia fungerer uansett værforhold takket være en solid vindskjerm som festes på sokkelen. Vindskjermen gir god ly for vær og vind, samtidig som den reflekterer varmen inn mot gryten. Dette øker effektiviteten og sørger for at du får oppvarmet mat selv under kraftig uvær.

Stormkjøkkenet er for øvrig bygget opp av en sokkel med plass til tennvæske, gass- eller multifuelbrenner, slik at du har et bredt utvalg av oppvarmingsalternativ. Gryten plasseres på tre foldbare føtter som er integrert i sokkelen og vindskjermen, noe som gjør at gryten ligger stødig og lunt i en optimal avstand fra brenneren.

Romsligste stormkjøkken i vår test

Med to kjeler på henholdsvis 1,75 liter og 1,5 liter, samt en stekepanne på 220 millimeter i omkrets, har dette stormkjøkkenet størst kapasitet i vår test. Dere kan fint være fire til fem personer på tur som lager mat samtidig, uten at det går utover effekten til stormkjøkkenet eller matresultatet.

Kaffekjelen på ni desiliter beholder også på varm drikke i lengre perioder, slik at du og dine turkamerater kan nyte rolige morgener med en kopp med deilig kaffe. Planlegger du overnattingstur med vennene dine eller familien din, vil Trangia utvilsomt bidra til å gi dere herlige turminner.

Koster ganske mye

Siden Trangia er laget av aluminiumslegering, et materiale som er 50 prosent sterkere enn vanlig aluminium, koster stormkjøkkenet ganske mye. Prisen er på nesten 2000 kroner, noe som er ganske mye for et stormkjøkken. Til gjengjeld får du et slitesterkt stormkjøkken med en veldig romslig kapasitet, som garantert dekker matbehovet til deg og ditt turfølge.

Dette er et stormkjøkken som holder i mange år, noe som gjør Trangia til en god investering til tross for en høy prislapp.

Oppsummert:

 • Stormkjøkkenet med størst kapasitet i vår test
 • Effektivt
 • Fungerer bra i alle værforhold
 • Inkluderer to kjeler, stekepanne og kaffekanne
 • Slitesterkt materiale, tåler mye
 • Høy pris
 • Veier ganske mye

LES MER


6. Trangia Multifuel X2 — kraftig brenner

SJEKK PRISEN →

Dersom du jakter en kraftig brenner til stormkjøkkenet ditt, så er Trangia Multifuel X2 ypperlig for deg. Den fungerer både med gass, bensin, diesel og parafin. Uansett hva du foretrekker vil stormkjøkkenet fungere. En annen fordel med Mulitfuel X2 er at den varmer stormkjøkkenet lynraskt, uavhengig av hvor kaldt eller hvor dårlig vær det er.

Effektiv

Multifuel X2 er et meget effektiv brenner. Den koker opp vann på rundt fem minutter og har en maksimal wattstyrke på 3000 watt. Vindskjermen som er inkludert beskytter også flammen og du vil kunne lage mat selv under kraftig vind.

Utstyrt med en pumpe kan du justere og regulere styrken på varmen. Dette bidrar til å gi deg perfekt varmeresultat hver gang du lager mat eller koker kaffe.

Inkluderer ikke kjeler, stekepanner og lignende

Skal du ha Multifuel X2 må du være oppmerksom på at den ikke inkluderer utstyr som du kan varme maten på. Dette er bare en brenner, uten kjeler og stekepanner. Dette er derfor en investering du må gjør dersom du allerede har stormkjøkkenutstyr fra Trangia.

Denne fungerer kjempebra på alt av utstyr fra Trangia, men mindre bra på utstyr fra andre merker. Du burde derfor gå for andre modeller hvis du er i besittelse av for eksempel Eagle eller MSR.

Konklusjon

Brenneren fra Trangia er helt klart en svært effektivt og veldig hendig brenner, da den fungerer på et bredt utvalg av brensel. Dette er imidlertid ikke et komplett stormkjøkken, og fungerer kun som en brenner. Den har blant annet ikke kjele, stekepanne eller annet utstyr du trenger for å lage mat på tur. Dette er tilbehør du må enten kjøpe separat eller eie fra før.

Prisen er også ganske høy sammenlignet med andre komplette stormkjøkken, og derfor ville vi ha gått for andre alternativ.

Oppsummert:

 • Kraftig brenner som er svært effektiv
 • Fungerer både på gass, bensin, diesel og parafin
 • Varmer lynraskt uansett vær
 • Ganske dyr
 • Inkluderer ikke kjele eller stekepanne
 • Kun kompatibel med utstyr fra Trangia

LES MER


Hva er et stormkjøkken?

Et stormkjøkken er et portabelt kjøkken som du kan ta med deg på tur i naturen. Dette kjøkkenet består av brenner, og som regel går disse brennerne på gass, men det finnes for så vidt flere som også fungerer på rødsprit eller bensin. Gass er imidlertid det mest brukervennlige alternativet da det er mye lettere å kontrollere.

Foruten en brenner består et stormkjøkken av kjeler, stekepanner, kaffekanner, alt ettersom hva som faktisk følger med stormkjøkkenet. Har du for eksempel eldre stekepanner du kan ta med på tur, kan du nøye deg med kun en brenner, istedenfor et komplett sett.

Den endelige definisjonen på hva et stormkjøkken faktisk er, må være at det er et lite kjøkken du kan ta med på tur.

Hvilket skal du velge?

Som du sikkert har fått med deg av å lese denne artikkelen og av egen research, er det flere stormkjøkken å velge mellom. Hvilken du skal velge kommer an på flere faktorer. Vi vil derfor i dette avsnittet gi deg noen tips til hva du må tenke på før du kjøper ditt stormkjøkken, slik at du blir den som tilfredsstiller dine behov.

Slitestyrke

Finn et stormkjøkken som tåler mye. Når du er på tur i marka eller på fjellet, er det ingen garantier for behagelig vær og det er en viss risiko for at utstyrt får en ganske røff behandling. Derfor gjør du lurt i å investere i et stormkjøkken som er laget for å tåle litt.

Finn en kapasitet som passer deg og ditt turfølge

Hvor mange skal dra på tur? Velg et stormkjøkken med en kapasitet tilpasset deg og ditt følge. Det blir en mye hyggeligere opplevelse dersom dere kan lage mat og spise samtidig.

Tilbehør

Hvilket tilbehør trenger du? Har du nødvendig utstyr men mangler en solid brenner, er det nok å kjøpe bare en brenner. Da blir alt av ekstrautstyr overflødig. Har du ingenting er det helt klart et komplett stormkjøkken du trenger.

Vurder derfor hva slags tilbehør du trenger før du handler.

Vekt og størrelse

Heldigvis er dagens stormkjøkken meget lette, og svært plassbesparende. Likevel er dette en faktor å tenke på når du skal ha et nytt stormkjøkken. Sørg for at stormkjøkkenet du kjøper får plass i tursekken din.

Pris

Hva er prisen du er komfortabel med å betale? Du finner riktig så gode stormkjøkken til en veldig bra pris, så skal du benytte stormkjøkkenet bare en sjelden gang, er en billigere modell tilstrekkelig nok

Våre kriterier

Vi har basert testresultatene på følgende kriterier;

Slitestyrke

Hvor mye tåler stormkjøkkenet? Det er naturlig at vi ønsker stormkjøkken som tåler mye.

Effektivitet

Hvor lang tid tok for stormkjøkkenet ble varmt og hvor lang koke- og steketid hadde det?

Vekt og størrelse

Vi ønsket et stormkjøkken som veide lite og tok lite plass i sekken, samtidig som det kunne varme tilstrekkelig med mat og drikke til flere personer.

Verdi for pengene

Basert på hva stormkjøkkenet tilbyr, vurderte vi prisen. Vi fant ut gjennom vår test at høy pris ikke nødvendigvis betydde bedre stormkjøkken.