fbpx

Stormkjøkken test: Her er de 7 beste på markedet (2022)

Et stormkjøkken er et portabelt kjøkken som er svært hendig dersom du ønsker mat når du er på tur i villmarken. Det er for øvrig flere stormkjøkken å velge imellom og alle kommer i ulike størrelser, med ulikt tilbehør, samt at prisen varierer kraftig. Formålet med denne artikkelen er å hjelpe deg å finne et stormkjøkken som passer dine behov og ditt budsjett.

Vår favoritt i denne stormkjøkken test er Stormkjøkken 2-4 personer Anodisert. Dette er et stormkjøkken med svært lav vekt, men likevel fantastisk ytelse. Den fungerer også like godt i bitende kulde, som på varme sommerdager. Handler du på budsjett, er det Jetboil Zip Carbon 0,8 L stormkjøkken Stove du må gå for. Her får du et godt stormkjøkken til absolutt beste pris.

VÅRE favoritter

 • Beste helhet
 • Komplett stormkjøkken
 • Prisvennlig modell
SJEKK PRISEN →
 • Beste helhet
 • Komplett stormkjøkken
 • Prisvennlig modell
SJEKK PRISEN →
 • Kostbar bestselger
 • God kapasitet, tross liten størrelse
 • Kapasitet på 1 liter
SJEKK PRISEN →

Stormkjøkken test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Stormkjøkken 2-4 personer Anodisert
Dette innholdsrike stormkjøkkenet er alt du trenger for å optimalisere matlagingen når du er på tur. Denne komplette pakken inneholder både sokkel med vindskjerm, feste for rødspritsbrenner, gassbrenner, samt gryte- og pannestativ. I tillegg har den to kjeler på henholdsvis 1,4 og 1,7 liter.
SJEKK PRISEN →
Jetboil Zip Carbon 0,8 L stormkjøkken
Dette stormkjøkkenet er uhyre effektivt og blant de raskeste du finner på dagens marked. I tillegg veier det ekstremt lite og er særdeles enkelt å pakke med seg på tur. Det er med god grunn at dette er så populært blant backpackere fra hele verden.
SJEKK PRISEN →
Jetboil Flash Stormkjøkken
Populære Jetboil har med denne, nok en gang utviklet et stormkjøkken med lynrask oppkoking. Ingen på markedet er raskere, og det skiller seg ut fra tilsvarende modeller takket være den enorme kapasiteten på 1 liter. Likevel er det blant de mest turvennlige stormkjøkkener du kan få tak i.
SJEKK PRISEN →
MSR Whisperlite universal stove
Whisperlite fra MSR har videreutviklet chassiset fra den originale utgaven for lettere vekt og forenklet vedlikehold. Fordelen med MSR Whisperlite er at du kan benytte de aller fleste typer flytende brensel inkludert gass, bensin og parafin
SJEKK PRISEN →
MSR Pocket rocket 2
Denne gassbrenneren tilbyr blant markedets mest kompakte design og kommer i et format med egenvekt på bare 73 gram! Du monterer den raskt og enkelt direkte på gassflasken og kan koke opp en liter varm på kun 3,5 minutter
SJEKK PRISEN →
MSR Pocket rocket stove kit
Pocket Rocket Kit er for deg som ønsker et kompakt kjøkken med svært gunstige løsninger. I settet får du inkludert MSR sin Pocket Rocket som har en egenvekt på utrolig lave 73 gram.
SJEKK PRISEN →

1. Stormkjøkken 2-4 personer Anodisert  — Best i test

Stormkjøkken 2-4 personer Anodisert

SJEKK PRISEN →

Komplett stormkjøkken

Den aller største fordelen med dette produktet er hvor mye som følger med. Dette er utstyrt med både gassbrenner, kjeler og en stekepanne slik at du får alt som trengs for å lage deilige måltid på fjellet eller ute i skogen. Dessuten medfølger en liten bag til oppbevaring, slik at stormkjøkkenet gjøres enda enklere å bære med seg.

Totalt har det en vekt 995 gram og er derfor aldeles turvennlig. Utformingen på utstyret er også av det «smartere» slaget, noe som gjør at alt pakkes enkelt sammen slik at det ikke tar stor plass i tursekken.

Kvaliteten og effekten er det heller ingenting å utsette på. Dette er laget av anodisert aluminium, noe som betyr at det er meget slitebestandig. Her vil ikke hyppig bruk slite på stormkjøkkenet.

Beste helhet

Til og med prisen på dette er meget god, og her får du mye for pengene. Dermed anser vi dette som å tilby den beste helheten, og vi tror med sikkerhet at dette er et stormkjøkken som passer enhver.

Uavhengig av om du drar alene eller sammen med familien, tror vi dette er et utmerket valg. Det tar minimalt med plass til tross mye innhold, ettersom dens kjele og stekepanne rommer mer enn nok til å mette fire sultne mager.

En annen ting som er verdt å merke seg er at det fungerer like godt på kalde dager med dårlig vær, som på sommeren med fint vær. Dette takket være dets eksemplariske vindskjerm.

Oppsummert

 • Innholdsrikt stormkjøkken med mye tilbehør
 • Prisvennlig modell
 • Passer godt til 2-4 personer
 • Pakkevennlig, ettersom det medfølger bag og veier kun 995 gram

LES MER


2. Jetboil Zip Carbon 0,8 L stormkjøkken — Premium

Zip Carbon 0.8L stormkjøkken

SJEKK PRISEN →

Superraskt stormkjøkken

Med denne kan du nyte lynraske måltider, noe som er perfekt om du er mye på farten. JetBoil bruker sjokkerende 2 minutter på å koke opp vann, og varmer opp en halvliter væske på 150 sekunder. Det betyr at det er utmerket til å varme opp supper, ferdigmatpakker og varm drikke.

Til tross sin enestående effektivitet bruker den kun halvparten så mye brensel, sammenlignet med tradisjonelle brennere. En annen ting vi likte ekstremt godt er dets komfortable beholder på 0,8 liter. Det er utstyrt med et polstret ytre som gjør det myk og behagelig, samt at coveret nederst fungerer som en egen målekopp og bolle.

Dette sparer deg bra med plass i sekken, slik at du kan ha med deg enda mer klær, mat eller annet utstyr. Dessuten medfølger avtakbare støtteben, i tillegg til et lite lokk og et tilpasset dørslag.

Populært stormkjøkken

Det er ikke uten grunn at dette er blant bestselgerne blant backpackere. Det er lyneeffektivt, tar minimalt med plass og veier minimale 340 gram. Enhver som skal reise lett, vil dermed få god nytte av denne modellen.

Det er imidlertid et par ting som er viktig å være oppmerksom på. For det første har det en ganske høy prislapp, sammenlignet med andre modeller. For det andre er det kun egnet til oppkoking av vann.

Selve brenneren er ikke stor nok til å varme opp stekeplater eller større kjeler. Alt som overstiger 0,8 liter blir for mye for denne modellen. Derfor burde du se etter andre alternativer dersom du vil ha noe som kan mer enn å bare koke opp vann, eller dersom dere er flere på tur. JetBoil er kun tilpasset 1-2 personer.

Oppsummert

 • Lynraskt stormkjøkken. Dette koker på kun to minutter
 • Kun egnet til oppkoking av vann. Kan ikke brukes til steking
 • Egnet for 1-2 personer
 • Meget pakkevennlig. Dette veier kun 340 gram

LES MER


3. Jetboil Flash Stormkjøkken— Beste budsjettvalg

Flash Stormkjøkken

SJEKK PRISEN →

God kapasitet, tross liten størrelse

Måten dette kombinerer størrelse og kapasitet på, er helt enestående. Her kan du varme opp 1 liter vann, og det til et produkt som tar minimalt med plass i sekken. Dette har målene 104 x 108 mm, samt en vekt på 400 gram. Dermed vil dette nærmest ikke merkes i tursekken, og du får rikelig med plass til annet tilbehør du trenger til turen.

Koketiden er også unik, ettersom det koker opp vann på kun 2 minutter. Her er heller ingen fyrstikker nødvendig, ettersom det er utstyrt med Piezo tenningsmekanisme. I tillegg er det ufattelig enkel å sette opp. Det er bare å koble til brenneren og beholderen, og det medfølger også avtakbare støtteben.

I tillegg funker det like godt til bruk om vinteren som om sommeren, og alt i alt er det et meget allsidig turkjøkken.

Kostbar bestselger

Trenger du lynrask koketid og et stormkjøkken som tar minimalt med plass, er dette helt klart en modell vurdere. Kvaliteten er også god, samt at brenneren bruker minimalt med brensel. Det eneste å være oppmerksom på er at prisen er ganske høy.

Dette er en aldeles kostbar toppmodell, men det forhindrer ikke dagens forbrukere fra å ty til denne. Her får du med andre ord et meget pålitelig stormkjøkken som er perfekt til oppkoking av supper, kaffe og vann.

Oppsummert

 • Stormkjøkken med lynrask koketid
 • Kapasitet på 1 liter
 • Fungerer godt i all slags vær
 • Kostbar toppmodell

LES MER


4. MSR Whisperlite universal stove – Multifuelbrenner

MSR Whisperlite Universal Stove

SJEKK PRISEN →

MSR Whisperlite er en multifuelbrenner som tilbyr både lav egenvekt og enkelt vedlikehold. MSR har tatt utgangspunkt i den originale Whisperlite, men benyttet blant annet AirControl teknologi for å gjøre den enda mer brukervennlig. Dette sørger for kompromissløs ytelse uansett hvordan flytende brensel du benytter, samt enkel til og frakobling av brensel kilden. 

MSR har hatt høyt fokus på egenvekt når de har utviklet Whisperlite og alle rør er derfor utviklet i aluminium. I tillegg medfølger det ekstra stabile støtteben i rustfritt stål og et raffinert design for å holde vekten til et minimum. De tre stødige føttene sørger for at stormkjøkkenet står stødig selv på ruglete underlag og fungerer som et naturlig vern mot vind.

Den enkle overgangen sørger for stabil flyt mellom gassbrenner og brensel. Dette gjør at du slipper flakking i flammen og får en optimal varmefordeling når du lager mat. Med de aller fleste typer brensel kan du koke opp en liter vann på ca 3.5 minutter og de små overflatene gjør stormkjøkkenet raskt kjøler seg ned igjen etter bruk. Den er derfor et utmerket alternativ for deg som er i hyppig bevegelse på tur og ikke ønsker vente unødvendig lenge på at utstyret skal kunne pakkes ned igjen. 

Med i pakken får du alt du trenger for å tilberede mat ute i naturen og brenselpumpe, vindskjerm, varmereflektor og støtteben er inkludert. Det eneste du trenger gjøre er å pakke med deg brensel og legge ut på tur. Det skal mye til for å trå feil med en MSR Whisperlite og den passer derfor like godt for erfarne turgåere som nybegynnere i fjellheimen.

LES MER

 


5. MSR Pocket rocket 2 – Best på vekt

MSR Pocket Rocket 2

SJEKK PRISEN →

Du skal lete lenge etter en mer kompakt gassbrenner enn Pocket Rocket 2 fra MSR. Denne smarte løsningen kan nemlig presses sammen og stues bort i et medfølgende etui som gjør den ekstra enkel å pakke ned i ryggsekken. Når du har behov for å varme opp vann eller et måltid kobler du den raskt og enkelt direkte på gassbeholderen og på kun 3,5 minutt kan du koke opp en liten vann. 

Støttebena på Pocket Rocket er foldbare som gjør at den er svært liten og ikke minst sikrer det den mot å bli ødelagt i ryggsekken på tur. Det ultralette designet har en egenvekt på kun 73 gram. I tillegg får du et ultralight oppbevaringsetui produsert i hard-shell plast som beskytter gassbrenneren. Med andre ord er dette løsningen designet med lange turer til fots spesielt i tankene. Den tar verken opp mye dyrebar plass i ryggsekken eller gjør at du må være med deg tung utstyr over lange distanser.

Pocket Rocket 2 benytter presisjons flamme som gjør at den konsentrerte varmen raskt varmer opp vann eller mat. Du bør derfor benytte små kjeler eller kokekar når du benytter flammen for å få best mulig ytelse. Apparatet er også utstyrt med Windclip som yter beskyttelse mot vind og forhindrer at flammen flakker når du lager mat. Dette sikrer jevn varme og raskere oppkoking. 

Om du er på jakt etter et pålitelig og kompakt design er MSR Pocket Rocket 2 et utmerket valg for deg. Du pakker den raskt ut av beskyttelses etuiet og kobler den direkte på gassbeholderen din før du tenner opp. Det tar mindre enn 60 sekunder å koble sammen de nødvendige delene og innen 3,5 minutt har du kokt opp 1 liter vann. Spesielt godt egnet er den for deg som skal ut på lange turer til fots eller som trenger ta høyde for hvert eneste gram i pakningen din.

LES MER

 


6. MSR Pocket rocket stove kit – Billig sett

MSR Pocket Rocket Stove kit

SJEKK PRISEN →

Denne pakken fra MSR inkluderer både stormkjøkkenet Pocket Rocket og nødvendig tilbehør for to personer. Du får alt fra kjele og gassbrenner til spisesett utmerket designet for turglade mennesker. Alt i settet passer sammen og du kan dermed spare utrolig mye verdifull plass når du skal ut på tur. Det runde designet gjør det også enkelt å få plass til kjelen mellom andre nødvendigheter eller rett og slett feste det i en flaskeholder på utsiden. 

MSR Pocket Rocket er blant de mest kompakte gassbrennerne tilgjengelig på markedet og har en utrolig lav egenvekt på kun 73 gram. Du kobler raskt gassbrenneren rett på en gassbeholder og kan innen kort tid starte tilbedelsen av mat. Til tross for det kompakte designet kan du koke opp en liter vann på kun 3,5 minutter. 

Som om det ikke var nok at du fikk en robust kjele og gassbrenner med i settet har MSR også klart å gjøre plass til bestikk, kopper og to spiseboller! Det beste av alt er at hele settet enkelt får plass oppi kjelen og du trenger derfor kun finne plass til et samlet sett i ryggsekken. Bedre blir det ikke for deg som skal begi deg ut på tur, men foretrekker varm mat og drikke underveis. 

Uansett om du skal bruke det selv eller gi det bort til en turglad kamerat passer Pocket Rocket Stove kit utmerket for norske forhold. Hele settet med gassbrenner inkludert veier kun 732 gram, men du må huske å pakke en gassflaske i tillegg. Uansett gir dette mulighet til å ha med seg et fullt utstyrt spisebord ut i naturen uten at det opptar unødvendig mye plass.

LES MER


Hva er et stormkjøkken?

Et stormkjøkken er et portabelt kjøkken som du kan ta med deg på tur i naturen. Dette kjøkkenet består av brenner, og som regel går disse brennerne på gass, men det finnes for så vidt flere som også fungerer på rødsprit eller bensin. Gass er imidlertid det mest brukervennlige alternativet da det er mye lettere å kontrollere.

Foruten en brenner består et stormkjøkken av kjeler, stekepanner, kaffekanner, alt ettersom hva som faktisk følger med stormkjøkkenet. Har du for eksempel eldre stekepanner du kan ta med på tur, kan du nøye deg med kun en brenner, istedenfor et komplett sett.

Den endelige definisjonen på hva et stormkjøkken faktisk er, må være at det er et lite kjøkken du kan ta med på tur.

Hvilket skal du velge?

Som du sikkert har fått med deg av å lese denne artikkelen og av egen research, er det flere stormkjøkken å velge mellom. Hvilken du skal velge kommer an på flere faktorer. Vi vil derfor i dette avsnittet gi deg noen tips til hva du må tenke på før du kjøper ditt stormkjøkken, slik at du blir den som tilfredsstiller dine behov.

Slitestyrke

Finn et stormkjøkken som tåler mye. Når du er på tur i marka eller på fjellet, er det ingen garantier for behagelig vær og det er en viss risiko for at utstyrt får en ganske røff behandling. Derfor gjør du lurt i å investere i et stormkjøkken som er laget for å tåle litt.

Finn en kapasitet som passer deg og ditt turfølge

Hvor mange skal dra på tur? Velg et stormkjøkken med en kapasitet tilpasset deg og ditt følge. Det blir en mye hyggeligere opplevelse dersom dere kan lage mat og spise samtidig.

Tilbehør

Hvilket tilbehør trenger du? Har du nødvendig utstyr men mangler en solid brenner, er det nok å kjøpe bare en brenner. Da blir alt av ekstrautstyr overflødig. Har du ingenting er det helt klart et komplett stormkjøkken du trenger.

Vurder derfor hva slags tilbehør du trenger før du handler.

Vekt og størrelse

Heldigvis er dagens stormkjøkken meget lette, og svært plassbesparende. Likevel er dette en faktor å tenke på når du skal ha et nytt stormkjøkken. Sørg for at stormkjøkkenet du kjøper får plass i tursekken din.

Pris

Hva er prisen du er komfortabel med å betale? Du finner riktig så gode stormkjøkken til en veldig bra pris, så skal du benytte stormkjøkkenet bare en sjelden gang, er en billigere modell tilstrekkelig nok

Våre kriterier

Vi har basert testresultatene på følgende kriterier;

Slitestyrke

Hvor mye tåler stormkjøkkenet? Det er naturlig at vi ønsker stormkjøkken som tåler mye.

Effektivitet

Hvor lang tid tok for stormkjøkkenet ble varmt og hvor lang koke- og steketid hadde det?

Vekt og størrelse

Vi ønsket et stormkjøkken som veide lite og tok lite plass i sekken, samtidig som det kunne varme tilstrekkelig med mat og drikke til flere personer.

Verdi for pengene

Basert på hva stormkjøkkenet tilbyr, vurderte vi prisen. Vi fant ut gjennom vår test at høy pris ikke nødvendigvis betydde bedre stormkjøkken.