fbpx

Stormkjøkken test: Her er de 5 beste på markedet (2023)

For de av oss som elsker å utforske det store utendørs, uansett vær vet vi at en pålitelig og effektiv metode for matlaging er avgjørende. Et stormkjøkken er et essensielt verktøy for enhver friluftsentusiast – uansett om du skal tilbringe en helg på fjellet, eller bare vil ha en kopp varm kaffe mens du er på dagstur.

I den store jungelen av stormkjøkken kan det være vanskelig å finne det beste valget. Alt fra design, materialer, brenseltype og pris kan variere sterkt. Kanskje du er en minimalistisk fjellklatrer som trenger et lett, kompakt sett, eller kanskje du er en familie på tur som trenger et større, mer hardført stormkjøkken.

Heldigvis har vi samlet sammen det ypperste av stormkjøkken på markedet innen forskjellige segmenter for deg. Dette er et resultat av grundig gjennomgang av brukeromtaler, spesifikasjoner og generell popularitet blant friluftslivet. Med denne veiledningen vil vi gjøre det enkelt for deg å navigere gjennom alternativene og finne det perfekte stormkjøkkenet for dine behov.

Stormkjøkken test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Eagle Stormkjøkken
Eagle Stormkjøkken er det beste stormkjøkkenet på markedet. Med kraftig gassbrenner og et komplett sett med gryter, stekepanne og tilbehør, er det ideelt for 2-4 personer på tur. Laget av solid og lett anodisert aluminium, alt veier bare 1 kilo og komprimeres enkelt i den medfølgende transportbagen.
SJEKK PRISEN →
Trangia Stormkjøkken 25-4 UL
Trangia Stormkjøkken 25-4 UL gir mye verdi for pengene med sitt klassiske design og ultralette aluminiumsmateriale. Med inkludert gassbrenner, kjeler, stekepanne og kaffekjele, er det en allsidig og pålitelig matløsning. Enkel å sette opp og bruke, det gir en praktisk og brukervennlig matlagingserfaring på tur.
SJEKK PRISEN →
Primus Primetech Stove Set
Primus Primetech Stove Set er det ultimate stormkjøkkenet i premiumsegmentet. Med lavt drivstofforbruk, jevn effekt og imponerende ytelse er det ideelt for erfarne turgåere. Det kompakte kokesettet med integrert brenner er enkelt å bruke og transportere.
SJEKK PRISEN →
Hällmark Stekehelle
Hällmark Stekehelle er den beste stekehellen for utendørs matlaging. Med ypperste kvalitet, varmevalset stål og unik overflatebehandling, tilbyr den førsteklasses matlagingsegenskaper. Allsidig og brukervennlig, passer den perfekt til ulike retter. Med medfølgende gassbrenner og regulatorsett er du klar til å tilberede herlige måltider under åpen himmel.
SJEKK PRISEN →
Primus Gravity III
Primus Gravity III er det ideelle valget for de som trenger et kompakt og lite kjøkken uten å kompromisse med kvalitet og ytelse. Med pålitelighet, robusthet og imponerende funksjoner, som forvarmingsrør og piezotenner, får du en allsidig og pålitelig matløsning. Kjøkkenet leveres med alt du trenger, inkludert vindskjerm og pakkepose.
SJEKK PRISEN →

1. Eagle Stormkjøkken – Best i test

Eagle Stormkjøkken Med Gassbrenner

SJEKK PRISEN →

Eagle Stormkjøkken er det opplagte valget og vår klare testvinner. Dette komplette stormkjøkkensettet gir deg alt du trenger for å lage mat på tur for 2-4 personer, og leverer enestående effekt og brukervennlighet.

En av de fremragende egenskapene til Eagle Stormkjøkken er den kraftige gassbrenneren. Med en effekt på 2800W gjør denne gassbrenneren matlagingen rask og enkel. Du trenger ikke å vente lenge på å nyte et velsmakende måltid utendørs.

Settet inneholder alt du trenger for matlaging på tur. Med to store gryter på henholdsvis 1,7 og 1,45 liter har du nok plass til å tilberede deilige måltider. Settet inkluderer også en 19 cm stekepanne for å tilberede stekt mat eller sautere grønnsaker. Lokk og håndtak er også inkludert for praktisk bruk. Alt dette er pakket i anodisert aluminium, som gir settet både soliditet og lav vekt. Totalt veier hele settet bare 1 kilo og komprimeres enkelt i den medfølgende transportbagen.

Eagle Stormkjøkken er utstyrt med alle de nødvendige elementene for en vellykket matlagingsopplevelse. Settet inkluderer en universal gassbrenner, universalhåndtak, lokk, gryter, stekepanne, stativ, vindskjerm og base. Dette gir deg en komplett løsning som dekker alle dine behov når du er ute på tur.

Alt i alt er Eagle Stormkjøkken det beste stormkjøkkenet på markedet akkurat nå.. Uansett om du er på campingtur, fjelltur eller båttur, vil Eagle Stormkjøkken være din pålitelige følgesvenn for å lage deilige måltider under åpen himmel.

Oppsummert

 • Beste stormkjøkken på markedet
 • Kraftig gassbrenner og komplett sett
 • Solid og lett anodisert aluminiumsmateriale
 • Praktisk transportbag inkludert

LES MER

2. Trangia Stormkjøkken 25-4 UL – Mye for pengene

Trangia Stormkjøkken 25-4 UL

SJEKK PRISEN →

Trangia Stormkjøkken 25-4 UL kommer komplett med alt du trenger for utendørs matlaging. Med en gassbrenner, to gode kjeler, en Non-stick-stekepanne/lokk og en kaffekjele, har du alle verktøyene du trenger for å tilberede deilige måltider under åpen himmel. Dette gjør det til et praktisk og allsidig kjøkkensett som dekker de fleste matlagingssituasjoner på tur.

En av fordelene med Trangia Stormkjøkken 25-4 UL er materialet det er laget av – ultralett aluminium. Dette gjør kjøkkenet solid og holdbart samtidig som det holder vekten nede. Du kan nyte en solid konstruksjon uten å måtte bære på unødvendig ekstra vekt. Dette er spesielt viktig for friluftsentusiaster som verdsetter lett oppakning og ønsker å reise så komfortabelt som mulig.

Med Trangia Stormkjøkken 25-4 UL får du ikke bare en pålitelig matløsning, men også en brukervennlig og praktisk opplevelse. Kjøkkenet er enkelt å sette opp og bruke, og det er lite vedlikehold som kreves. Med god varmefordeling og muligheten til å tilberede ulike retter samtidig, får du enkelheten og funksjonaliteten du trenger for en vellykket matlaging på tur.

Trangia Stormkjøkken 25-4 UL gir virkelig mye verdi for pengene. Med sitt klassiske design, ultralette aluminiumsmateriale og inkluderte tilbehør, er det et pålitelig og allsidig valg for utendørs matlaging. Uansett om du er på campingtur, fjelltur eller utforsker naturen, vil Trangia Stormkjøkken 25-4 UL være din pålitelige følgesvenn for å tilberede herlige måltider og skape minner underveis.

Oppsummert

 • Mye verdi for pengene
 • Klassisk design i ultralett aluminium
 • Inkluderer gassbrenner og kjøkentilbehør
 • Enkel å sette opp og bruke

LES MER

3. Primus Primetech Stove Set – Premium

Primus Primetech Stove Set

SJEKK PRISEN →

Primus Primetech Stove Set er det opplagte valget for erfarne turgåere som ønsker et stormkjøkken med lavt drivstofforbruk, jevn effekt og enestående ytelse. Da til en noe høyere pris. Dette kompakte kokesettet med integrert brenner leverer på alle punkter og fortjener sin plass i premiumsegmentet.

En av de mest imponerende egenskapene ved Primus Primetech Stove Set er den innovative PRIMETECH-kjelen. Den er utstyrt med en integrert varmeveksler og vindbeskyttelse, noe som reduserer drivstofforbruket med omtrent halvparten sammenlignet med tradisjonelle brennere. Dette gjør at du kan nyte lengre matlagingstider uten å bekymre deg for å gå tom for drivstoff. Ventilen til gassen har også en genial styreenhet som sikrer jevn effekt selv når gassboksen nærmer seg tom. Dette gir deg pålitelig og presis matlaging på høyeste nivå.

Primus Primetech Stove Set er ikke bare effektivt og pålitelig, det er også svært enkelt å bruke og transportere. Med den integrerte vindskjermen blir kjøkkenet stabilt og mer effektivt, selv under krevende værforhold.

Primus Primetech Stove Set kommer med alt du trenger for å lage et familiemåltid på tur. Settet inkluderer to 2,3-liters kasseroller, hvorav den ene har varmeveksler for enda mer effektiv matlaging. Lokket har en praktisk integrert sil og et håndtak laget av varmebestandig silikon, som gjør det enkelt å helle ut varmt vann. Det smarte håndtaket er stabilt som et fast håndtak og like fleksibelt som en tradisjonell gripetang. Det kan også låses på kjelen for enkel og sikker håndtering.

Oppsummert

 • Ultimate stormkjøkken i premiumsegmentet
 • Lavt drivstofforbruk og jevn effekt
 • Kompakt og brukervennlig design
 • Inkludert kasseroller, lokk og smart håndtak

LES MER

4. Hällmark Stekehelle – Beste stekehelle

Hällmark Stekehelle Set

SJEKK PRISEN →

Denne flotte stekehellen gir deg enestående kvalitet og brukervennlighet, uansett om du bruker den over et bål eller med den medfølgende gassbrenneren. Hällmark Stekehelle er designet med varmevalset stål og en unik overflatebehandling som garanterer en førsteklasses matlagingserfaring.

Stekehellen er et allsidig kjøkkenredskap som passer perfekt til utendørs matlaging. Med Hällmark Stekehelle kan du tilberede alt fra saftige biffer og smakfulle grønnsaker til deilige pannekaker og ovnsbakte retter. Den jevne og varmeoverførende overflaten sikrer jevn og presis matlaging, og du kan enkelt kontrollere varmen for å oppnå ønsket resultat.

En av fordelene med Hällmark Stekehelle er den ypperste kvaliteten og slitestyrken. Den er laget av varmevalset stål, som gir en robust og holdbar konstruksjon som tåler tøffe forhold. Den unike overflatebehandlingen bidrar til at maten ikke fester seg, og gjør det enkelt å rengjøre stekehellen etter bruk. Dette gjør den til en pålitelig følgesvenn for utendørs matlaging i mange år fremover.

Hällmark Stekehelle leveres i en komplett pakke som gir deg alt du trenger for en vellykket matlaging på tur. I esken finner du en stekeplate/helle på 58 cm, samt en praktisk gassbrenner og regulatorsett med slange. Dette gjør det enkelt å komme i gang med matlagingen, uansett hvor du befinner deg.

Hällmark Stekehelle er den beste stekehellen for utendørs matlaging. Med sin ypperste kvalitet, allsidighet og brukervennlighet, kan du glede deg over deilige og smakfulle måltider under åpen himmel.

Oppsummert

 • Beste stekehellen for utendørs matlaging
 • Ypperste kvalitet og slitestyrke
 • Allsidig og brukervennlig design
 • Medfølgende gassbrenner og regulatorsett

LES MER

5. Primus Gravity III – Beste primus

Primus Gravity III

SJEKK PRISEN →

Hvis du er på jakt etter et kompakt og lite kjøkken som ikke går på kompromiss med kvalitet og ytelse, er Primus Gravity III det perfekte valget for deg. Dette kjøkkenet tilbyr pålitelighet og robusthet i en liten og praktisk pakke.

Kjøkkenet er utstyrt med et forvarmingsrør, som gjør det mulig å bruke det selv ved lave temperaturer. Dette betyr at du kan lage mat og nyte varme måltider selv under utfordrende værforhold. I tillegg har kjøkkenet en ny piezotenner som fungerer som et praktisk verktøy. Dette gir deg en pålitelig og robust tenning hver gang.

Gravity III er også kjent for sin stabilitet og brukervennlighet. Med fire stabile, sammenleggbare ben kan kjøkkenet enkelt settes opp og brukes på forskjellige underlag. Den brede flammen gjør det også mulig å bruke større kjeler og gryter, slik at du kan tilberede måltider for hele gruppen. Alt dette kommer i en praktisk pakke med vindskjerm, varmereflektor, tenner og en pakkepose av nylon, slik at du kan holde alt organisert og beskyttet.

Når det gjelder ytelse, imponerer Primus Gravity III med sin kraftige effekt på 3000 W. Dette betyr rask oppvarming og kortere koketid. På bare 2 minutter og 50 sekunder kan du koke 1 liter vann, noe som er ideelt når du har behov for en rask og effektiv matlaging på tur.

Oppsummert

 • Kompakt og lite kjøkken av høy kvalitet
 • Allsidig med forvarmingsrør og piezotenner
 • Stabil og brukervennlig med sammenleggbare ben
 • Inkluderer vindskjerm og pakkepose for praktisk bruk

LES MER


Hva er et stormkjøkken?

Et stormkjøkken er et portabelt kjøkken som du kan ta med deg på tur i naturen. Dette kjøkkenet består av brenner, og som regel går disse brennerne på gass, men det finnes for så vidt flere som også fungerer på rødsprit eller bensin. Gass er imidlertid det mest brukervennlige alternativet da det er mye lettere å kontrollere.

Foruten en brenner består et stormkjøkken av kjeler, stekepanner, kaffekanner, alt ettersom hva som faktisk følger med stormkjøkkenet. Har du for eksempel eldre stekepanner du kan ta med på tur, kan du nøye deg med kun en brenner, istedenfor et komplett sett.

Den endelige definisjonen på hva et stormkjøkken faktisk er, må være at det er et lite kjøkken du kan ta med på tur.

Hvilket skal du velge?

Som du sikkert har fått med deg av å lese denne artikkelen og av egen research, er det flere stormkjøkken å velge mellom. Hvilken du skal velge kommer an på flere faktorer. Vi vil derfor i dette avsnittet gi deg noen tips til hva du må tenke på før du kjøper ditt stormkjøkken, slik at du blir den som tilfredsstiller dine behov.

Slitestyrke

Finn et stormkjøkken som tåler mye. Når du er på tur i marka eller på fjellet, er det ingen garantier for behagelig vær og det er en viss risiko for at utstyrt får en ganske røff behandling. Derfor gjør du lurt i å investere i et stormkjøkken som er laget for å tåle litt.

Finn en kapasitet som passer deg og ditt turfølge

Hvor mange skal dra på tur? Velg et stormkjøkken med en kapasitet tilpasset deg og ditt følge. Det blir en mye hyggeligere opplevelse dersom dere kan lage mat og spise samtidig.

Tilbehør

Hvilket tilbehør trenger du? Har du nødvendig utstyr men mangler en solid brenner, er det nok å kjøpe bare en brenner. Da blir alt av ekstrautstyr overflødig. Har du ingenting er det helt klart et komplett stormkjøkken du trenger.

Vurder derfor hva slags tilbehør du trenger før du handler.

Vekt og størrelse

Heldigvis er dagens stormkjøkken meget lette, og svært plassbesparende. Likevel er dette en faktor å tenke på når du skal ha et nytt stormkjøkken. Sørg for at stormkjøkkenet du kjøper får plass i tursekken din.

Pris

Hva er prisen du er komfortabel med å betale? Du finner riktig så gode stormkjøkken til en veldig bra pris, så skal du benytte stormkjøkkenet bare en sjelden gang, er en billigere modell tilstrekkelig nok

stormkjokken test

Våre kriterier

Vi har basert testresultatene på følgende kriterier;

Slitestyrke

Hvor mye tåler stormkjøkkenet? Det er naturlig at vi ønsker stormkjøkken som tåler mye.

Effektivitet

Hvor lang tid tok for stormkjøkkenet ble varmt og hvor lang koke- og steketid hadde det?

Vekt og størrelse

Vi ønsket et stormkjøkken som veide lite og tok lite plass i sekken, samtidig som det kunne varme tilstrekkelig med mat og drikke til flere personer.

Verdi for pengene

Basert på hva stormkjøkkenet tilbyr, vurderte vi prisen. Vi fant ut gjennom vår test at høy pris ikke nødvendigvis betydde bedre stormkjøkken.