fbpx

Stepmaskin test: Disse 5 er perfekt til hjemmetrening i 2023

En stepmaskin er et fantastisk verktøy for å forbrenne litt ekstra kalorier og stramme opp muskulaturen – og det uten å ta opp mye plass i hjemmet ditt. Vi håper at denne stepmaskin testen vil gjøre det enklere for deg å sammenligne det store utvalget av stepmaskiner slik at du kan finne modellen som passer deg best. Vår vurdering er basert på spesifikasjoner, omtaler og andre tester.

Testvinneren Abilica CoreStep 360 er et genialt apparat for hjemmetrening som garanterer forbrenner kaloriene på en effektiv måte. Denne tar også minimalt med plass og er tilpasset enhver person.

Brenner du etter høy kvalitet og ikke nøyer deg med annet enn det aller beste, er nok Bowflex Max Trainer M3 noe for deg. Denne toppmodellen gir en trening ingen andre treningsapparater kommer i nærheten av.

Stepmaskin test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Abilica CoreStep 360
Testvinneren er en genial stepmaskin som tar minimalt med plass! Plasser den foran TV-en og kjenne svetten renne. Med denne har veien til en topptrent kropp aldri være kortere.
SJEKK PRISEN →
Bowflex Max Trainer M3
Dette effektive treningsapparatet er perfekt for deg som ikke nøyer seg med annet enn det aller beste. Skal du ha en høykvalitets stepmaskin som garanterer det beste treningsresultatet er det utvilsomt denne vi ville ha gått for.
SJEKK PRISEN →
Abilica MiniStep 2.0
Denne plassvennlige stepmaskinen er det optimale treningsapparat for deg som handler på budsjett. Ingen kommer i nærheten av denne på pris.
SJEKK PRISEN →
Abilica Journey BT
Denne eksklusive stepmaskinen stikker seg ut takket være sitt rikelige utvalg av funksjoner og forhåndsinnstilte programmer. Likevel er prisen overkommelig, og dermed er den et godt alternativ til de aller beste toppmodellene.
SJEKK PRISEN →
Titan LIFE Athlete C55
Denne gjennomtenkte stepmaskinen er et effektivt treningsapparat som er utstyrt med gode variasjonsmuligheter. I tillegg har den en meget god pris, så her får du mye for pengene! 
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Abilica CoreStep 360—Testvinner

Abilica CoreStep 360—Testvinner i denne stepmaskin test

SJEKK PRISEN →

Grunnen til at dette apparatet gikk til topps i vår test av stepmaskiner, er at den er et genialt redskap som trener hele kroppen – og det uten å ta opp mye plass. Denne gjemmes enkelt bort i et skap og er blant de aller minste modellene på markedet. Til og med prisen på denne er i toppklassen, og vi mener det er ingen som tilbyr bedre helhet enn dette.

Praktisk utforming

Bor du i en mindre leilighet eller ikke ønsker et treningsapparat som tar opp et helt rom, er denne helt perfekt. Den har en sjokkerende liten størrelse og veier kun 12 kilo. Sammenlignet med andre modeller på markedet, er denne betraktelig mindre og enda mer praktisk.

CoreStep 360 er så liten at du lett kan plassere den foran TV-en og trene mens du ser favorittserien på Netflix, eller foran PC-en når du har hjemmekontor. Med denne vil dørstokkmila for å komme i gang med treningen bli markant mindre, og veien til en bedre helse har aldri vært kortere.

Selv om størrelsen er liten og apparatet ved første øyekast ikke ser ut til å være særlig til utfordring, er den designet på en måte som gjør at svetten vil begynne å renne nesten umiddelbart. Takket være dens spesielle utforming får du en bevegelse som gjør at kjernemuskulaturen trenes samtidig med de skrå magemusklene. I tillegg tar den godt på både kondisjonen, lårene og i beina. Med denne får du enkelt trent hele kroppen.

Oversiktlig display

Stepmaskinen er dessuten utstyrt med et oversiktlig display som viser tid, antall skritt og kaloriforbruk. På denne måten har du alltid full oversikt og kontroll over din treningsprogresjon. I tillegg er maskinen vendbar, slik at du kan bruke begge veiene til å trene på.

Det er nesten litt overveldende hvor mye bra man får med dette effektive treningsredskapet. Det tar ikke noe plass, gjemmes enkelt bort, trener kroppen på en god måte og prisen er i toppklassen. Sammenlignet med andre stepmaskiner, betaler du her minimalt.

Vi tror derfor denne passer utmerket for alle, uansett hvilket treningsbehov man har. Denne har ingen mangler som vi kan se og er mye mer praktisk enn resten av markedet. Nettopp derfor er dette vår testvinner!

Spesifikasjoner:

 • Maks belastning: 100 kg
 • Bredde: 51 cm
 • Høyde: 27 cm
 • Lengde: 33 cm
 • Vekt: 12 kg
 • Display: Ja

LES MER


2. Bowflex Max Trainer M3—Premium

SJEKK PRISEN →

Er du på utkikk etter det beste av det beste, er denne toppmodellen perfekt for deg. Bowflex Max Trainer M3 er utviklet for å revolusjonere treningen i hjemmet. Her får du en rekke avanserte programmer og utallige motstandsnivåer som gjør at du kan ta treningen til nye høyder. Det blir ikke enklere å nå dine treningsmål enn med dette produktet.

Effektivt treningsapparat

Stiller du skyhøye krav til deg selv og forventer maksimal motstand, tror vi ingen modeller passer bedre enn denne. Max Trainer M3 er en allsidig crosstrainer med store variasjonsmuligheter og en rekke alternativer for hvordan du vil trene. Den har blant annet åtte motstandsnivåer, flere muligheter for håndplassering, samt utallige innlagte intervallprogram.

I tillegg har den et tydelig LCD-display som gir god oversikt over tid, kaloriforbruk og skritt slik at du alltid har kontroll over treningseffekten. Den leveres faktisk også med pulsbelte slik at du til enhver tid ser hvordan pulsen ligger an mens du trener.

En annen ting vi la merke til som imponerte oss, er at den var utrolig skånsom mot både knær, legger, lår og håndledd. Du vil altså kunne trene meget effektivt helt uten slitasje. Videre er den også utstyrt med en rekke praktiske holdere for både vannflaske og annet utstyr.

Komprimert størrelse

Gjennom dristig og sofistikert ingeniørkunst, har Bowflex lyktes med å utvikle en stepmaskin som tar liten plass uten å påvirke kvalitet eller funksjonalitet. Den er kanskje ikke noe du kan gjemme bort i et skap, men vil likevel ikke ta mye plass der du trener.

Den tar langt ifra like mye plass som de største modellene, samtidig som den ivaretar de beste kvalitetene til et komplett treningsapparat. Dette gjør den optimal om du har en garasje eller en kjeller du ønsker å benytte som treningsrom, og den kan også fint passe i større leiligheter eller på et soverom.

Siden dette er en toppmodell av skyhøy kvalitet er prisen satt deretter. Dette gjør den noe kostbar og den er derfor passende for deg som ønsker det aller beste og som ikke lar seg skremme av pris.

Spesifikasjoner:

 • Maks belastning: 135 kg
 • Lengde: 117 cm
 • Bredde: 64 cm
 • Høyde: 160 cm
 • Vekt: 64 kg
 • Display: Ja

LES MER


3. Abilica MiniStep 2.0—Best på pris

SJEKK PRISEN →

Trenger du en liten og solid stepmaskin som ikke koster mye er denne det beste valget. MiniStep 2.0 er en liten og solid modell som er perfekt til raske treningsøkter. Uansett om du ser for deg å brenne bort litt kalorier mens du ser på tv eller trenger et apparat til oppvarming, vil denne garantert gjøre susen. Det aller beste er imidlertid at den kommer til markedets beste pris.

Liten og enkel

Takket være den lille størrelsen er den meget enkel å håndtere og krever minimalt med plass. Dette kan gjør at den kan pakkes bort og legges i et skap mellom hver økt, slik at du slipper å se apparatet de gangene du ikke trener. Denne er også fint å ha de dagene det er dårlig vær og man ikke orker å løpe ute eller å dra på treningssenteret.

Ligger den på lur i skapet er det bare å dra den frem å «steppe» mens du ser på tv. Effekten er kanskje ikke den beste, og den har bare et motstandsnivå, men den vil likevel bidra til at svetten renner. Her tilpasser du også selv hvor god effekt du har, og en høyere frekvens bidrar til at maskinen yter mer motstand.

Selv om den er særdeles liten i størrelsen og en meget enkel modell, er den likevel utstyrt med et display som viser både tid, antall steg og kaloriforbruk.

Perfekt til raske treningsøkter

Leter du etter noe avansert som kan trene hele kroppen, er ikke denne noe å gå for. Denne kan kategoriseres som et «holde seg i bevegelse»-apparat fremfor et treningsapparat. Det er fullt mulig å bli sliten på denne stepmaskinen, men den gir ikke i nærheten av samme motstand som de andre modellene i vår test.

Vi tror derfor denne passer godt som et ekstra tilskudd til dine hjemmetrening apparater fremfor noe å bruke for å komme deg i form. Denne fungerer godt til bruk av oppvarming eller de gangene dørstokkmila blir for lang når du skal på treningssenteret. Det er med andre ord ikke med denne man får de beste treningsresultatene.

Likevel anser vi denne som et godt kjøp, ettersom den tar minimalt med plass og koster veldig lite.

Spesifikasjoner

 • Markedets minste stepmaskin
 • Maksimal belastning: 100 kg
 • Passer best til korte treningsøkter og oppvarming
 • Display: Ja

LES MER


4. Abilica Journey BT—Høy kvalitet

SJEKK PRISEN →

Høy kvalitet og et eksklusivt design er hva du får med denne kraftpakken. Abilica Journey BT er et perfekt alternativ til de aller beste modellene på markedet, ettersom den har en rekke funksjoner og forhåndsinnstilte programmer som garanterer den beste treningsøkten, samtidig som prisen er betydelig bedre.

Funksjonsrik

Først og fremst er det antallet programmer og funksjoner denne har som gjorde oss begeistret. Her kan du velge mellom hele 32(!) forskjellige motstandsnivåer, samt at den har 12 ulike forhåndsinnstilte treningsprogrammer. Dette gjør at du kan variere øktene dine for hver gang du trener slik at du aldri vil gå lei av å bruke maskinen.

Dessuten er du garantert å få gode treningsresultater, ettersom pedalene er smart plassert bare 19 centimeter over bakken. Den har også et svinghjul på åtte kilo som gjør den fleksibel og motstandsdyktig. Vi ble også mektig imponert over at den har innebygd bluetooth tilkobling, slik at du kan koble din smartenhet direkte til stepmaskinen.

Dette gjør at du kan lage kart i «Google Maps» over hele verden og se på gatenivå hvor langt du har beveget deg på maskinen. Videre kan du laste ned en app kalt ZWIFT som gir deg muligheten til å konkurrere og kjøre treningsprogrammer med andre ZWIFT- brukere, noe som gir en ekstra motivasjon mens du trener.

Perfekt til hjemmetrening

Det er nesten litt overveldende hvor mye bra man får med denne kvalitetsmodellen. I tillegg har den en smart utforming som gjør at den enkelt får plass selv i mindre hjem. Siden den også er utstyrt med hjul er det mulig å trille den bort når den ikke er i bruk.

Vi mener dette er det perfekte hjemmetrenings-verktøyet, takket være alle dens geniale programmer og mange motstandsnivåer. Med denne kommer det ikke til å være noe problem med motivasjonen når du trener, og treningen kan enkelt tilpasses ethvert behov.

Ønsker du en toppmodell til høy kvalitet som ikke koster skjorta, er dette definitivt et godt alternativ.

Spesifikasjoner:

 • Maks belastning: 150 kg
 • Lengde: 145 cm
 • Bredde: 58 cm
 • Høyde: 171 cm
 • Vekt: 61 kg
 • Display: Ja, i tillegg til bluetooth tilkobling

LES MER


5. Titan LIFE Athlete C55—Mye for pengene

SJEKK PRISEN →

Titan Life Athlete C55 er en gjennomtenkt stepmaskin med et godt utvalg av treningsprogrammer og motstandsnivåer slik at du variere treningene din for hver gang. I tillegg er den av solid kvalitet og bygd på en måte som gjør at du aldri vil oppleve tung belastning på kroppen mens du trener. Den har også en overkommelig prislapp, så her får du mye for pengene!

Gjennomtenkt treningsmaskin

En typisk tendens med stepmaskiner er at de kan bli veldig ensidige og lite motiverende å trene på i lengden. Dette kommer ikke til å være et problem med Titan Life Athlete C55. Ettersom den har 15 motstandsnivåer, trådløs pulsmottaker og en håndpulsmåler på styret vil du kunne variere treningen for hver gang.

Noen dager kan du kanskje kjøre det mest intensive intervallet, mens det andre dager kanskje heller frister med rolige økter. Uansett hva du foretrekker er denne utviklet for å tilpasse dine treningsbehov- og mål. Den er også ergonomisk utformet – steglengden er på 40 centimeter og det er 35 centimeter avstand mellom fotpedalene.

Dette gjør at du får gode bevegelser og effektivt trener hele kroppen. Dessuten har den et svinghjul på åtte kilo som gir et jevnt steg og tilstrekkelig med motstand.

Konklusjon

Til å være så funksjonsrik som det denne er, er det nesten rart at den ikke har en høyere prislapp. Athlete C55 er i en prisklasse langt under toppmodellene, mer er likevel ikke langt unna når det kommer til funksjonalitet og motstandsnivå.

Dens størrelse og utforming er i tillegg praktisk designet slik at den er et godt valg til enhver som ønsker et solid hjemmetreningsapparat.

Spesifikasjoner:

 • Maks belastning: 120 kg
 • Lengde: 156 cm
 • Bredde 72 cm
 • Høyde 169 cm
 • Vekt: 55 kg
 • Display: Trådløst pulsmottaker

LES MER


Stepmaskin hjemmetrening, hvorfor kjøpe?

De dagene veien til treningssenteret virker som flere mil eller når været er så dårlig at man ikke orker å dra ut på en løpetur, vil du garantert ikke angre på at du kjøpte en stepmaskin. En stepmaskin er det optimale treningsapparat for deg som vil trene kondisjon og forbrenne fett samtidig som du strammer opp muskulaturen.

Å trene på en stepmaskin vil du kunne kombinere med å trene hele kroppen, og det helt uten noen form for slitasje på kroppen. Et slikt apparat er utviklet for å være skånsomt mot ben, legger lår og hender. Med andre ord, er det et perfekt apparat for deg som ønsker å trene mye, men som ikke ønsker å bli utsatt for skader.

I tillegg er det fullt mulig å tilpasse motstandsnivå og treningsintensitet helt etter eget behov. På en stepmaskin kan både erfarne treningsentusiaster og nybegynnere få den beste treningseffekten.

Stepmaskin vs andre treningsapparat

Utvalget av hjemmetreningsutstyr er ikke akkurat snevert. I dag kan du velge mellom tredemøller, romaskiner, styrkeapparater og naturligvis en stepmaskin. Det er utvilsomt mye bra med andre treningsapparat til hjemmetrening, ettersom de har andre egenskaper tilpasset andre treningsbehov. Vi skal sammenligne de ulike variantene og se på litt fordeler og ulemper.

Stepmaskin vs tredemølle

En tredemølle er altså et løpebånd som du løper på. Et slikt treningsapparat kan tilpasse løpehastigheten fra rolig gange til løping i topphastighet, alt ettersom hvilken tredemølle det er snakk om.

En tredemølle er perfekt om det er løping og kondisjon du vil trene. Ingen apparat er bedre til kondistrening enn en tredemølle. Ulempene er at de tar mye plass og koster betraktelig mye mer enn en stepmaskin.

Stepmaskiner har til fordel at de kan trene hele kroppen, tar mindre plass og koster mindre.

Stepmaskin vs romaskin

En romaskin er også et redskap som er godt egnet til helkroppstrening. Det er imidlertid større fokus på overkroppen når du bruker en romaskin, sammenlignet en stepmaskin. I tillegg er romaskinen også en del større og dermed mindre plassvennlig enn en stepmaskin.

Foretrekker du å trene overkroppen er det uten tvil en romaskin du burde gå for. Her vil spesielt armene få kjørt seg, og det i mye større grad enn ved bruk av en stepmaskin.

Ønsker du at lårene og leggene skal få kjørt seg er en stepmaskin det beste. Dette vil være som en slags trappetrening hvor du kan tilpasse nivå og intensitet etter behov.

Dette må du vurdere når du velger stepmaskin

Hvilken stepmaskin du bør velge kommer an på flere faktorer. Vi mener imidlertid at disse faktorene er spesielt viktige å vurdere:

 • Størrelse: Dette er en meget undervurdert faktor, men svært viktig! Hvor god plass du har i hjemmet burde styre hvilken modell du velger. Er det trangt om plassen, ville vi heller ha gått for en liten og plassbesparende stepmaskin. Disse kan enkelt gjemmes bort i et skap, og kan fint plasseres på de trangeste områder og likevel gi en optimal trening.
 • Motstandsnivå og programmer: Hvor «hard» ønsker du at treningen skal være? En stepmaskin med flere motstandsnivå og programmer gir en bedre variasjon av treningsmuligheter, samt at den i mye større grad er i stand til å gi deg den hardeste treningsøkten. Husk at funksjonsrike modeller koster en del mer enn de med et mindre utvalg. Det er også mulig å få til intensive treningsøkter uten et rikt utvalg av forhåndsinnstilte programmer. Da må du selv skru opp intensiteten på fotarbeidet ditt.
 • Digitale funksjoner: De fleste stepmaskiner har display som viser puls og antall steg, men noen mangler også dette. Dessuten finnes det modeller som tilbyr bluetooth tilkobling og app-tilkobling. Vurder om dette er noe du trenger. Det er for øvrig lettere å få oversikt over sin egen trening med et godt utvalg av digitale funksjoner, men også her vil prisen variere ut i fra disse.
 • Pris: Hvor mye er du villig til å betale? Stepmaskiner finnes i alle prisklasser, og de dyreste koster mer enn 20.000 kroner, mens de billigste koster rundt 1000 kroner. Hold deg innenfor ditt budsjett. Da er det høyere sannsynlighet for at du blir fornøyd med ditt kjøp.