fbpx

Stendersøker test: Disse 5 stendersøkerne er våre favoritter

Siden veggene rundt om i våre hjem stort sett ikke er gjennomsiktige, vil vi ha behov for en stendersøker når vi skal henge opp noe som har litt tung vekt. Vi har undersøkt ulike stendersøkere på markedet gjennom å vurdere produktinformasjon, anmeldelser og info fra produsenter og leverandører. Slik har vi kommet frem til 5 favoritter med ulik pris og funksjoner. Sjekk vår liste, og finn din favoritt tilpasset deg og ditt behov!

Her kan du lese om “fuktmåler test”

VÅRE favoritter

 • LED ring gir mulighet for øyeblikkelig markering
 • Et proft verktøy til en kundevennlig pris
 • Måler helt ned til 120 mm
SJEKK PRISEN →
 • Måler ned til 50 mm dybde
 • Brukervennlig display
 • Batteriindikator
SJEKK PRISEN →
 • Svært brukervennlig med 4 ulike moduser
 • Lokaliserer både tre, metall og strømførende kabler i vegger, tak og gulv
 • Pil på displayet som indikerer hvor på hvilken side av stenderen man er
SJEKK PRISEN →

Stendersøker test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
ZIRCON X85 Stendersøker
Vinneren av vår test. ZIRCON X85 har gode funksjoner som gjør jobben din lettere på mange typer overflater og under lokalisering av både tre, metall, strømførende kabler i tillegg til vannholdige plastrør.
SJEKK PRISEN →
BOSCH GMS 120 Stendersøker
Denne stendersøkeren gir deg mye verdi for pengene. Automatisk kalibrering gir presise målinger og er svært nyttig også i forbindelse med boring. Gir deg mulighet til å markere deteksjoner svært enkelt og øyeblikkelig ved hjelp av LED ring.
SJEKK PRISEN →
ZIRCON HD900C Stendersøker
Vi har kåret denne stendersøkeren til mest brukervennlig blant våre favoritter. Stendersøkeren har 4 selvforklarende moduser til bruk ved ulike målinger. ZIRCON HD900C kan lokalisere både tre, metall og strømførende kabler.
SJEKK PRISEN →
BOSCH D-TECT 120 Stendersøker
Stendersøkeren for den som krever litt mer av verktøyet sitt. Tar i bruk radarteknologi og spotmåling som gir svært nøyaktige målinger og lokaliseringer. Kan brukes både med vanlige alkaliske AA batterier og med 12V.
SJEKK PRISEN →
ZIRCON HD55 Stendersøker
Det rimeligste alternativet blant favorittene våre. Til en svært kundevennlig pris får du et fullgodt verktøy som både detekterer stendere og strømførende ledninger. Stendersøkeren er svært enkel å bruke.
SJEKK PRISEN →

1. ZIRCON X85 Stendersøker – Testens vinner!

ZIRCON X85 Stendersøker

SJEKK PRISEN →

ZIRCON X85 er proft verktøy verdig en handyman eller kvinne med respekt for seg selv. Denne kan du briefe med til flere ting enn å søke etter stendere. ZIRCON X85 er ergonomisk designet, så den ligger godt i hånden. Stendersøkeren er utviklet med nyeste teknologi og kommer med et tydelig og lettleselig display.

Ulike funksjoner

ZIRCON X85 har flere nyttige funksjoner og er derfor et ypperlig verktøy for deg som ofte har bruk for en stendersøker, eller om du har behov for å finne vannførende plastrør eller strømførende kabler bak veggene. Den detekterer stendere både i tre og metall.

Når du kommer til senteret på en stender, vil verktøyet gi deg beskjed ved å begynne å pipe. En pilformet peker på displayet vil angi korrekt lokalisering med stor nøyaktighet. Søkeren er vann- og støvbestandig og er utstyrt med batteriindikator, slik at du vet når det er på tide å ta en pause og lade batteriene.

Stendersøkeren vil være særlig til nytte når du arbeider med litt tykkere vegger, og kan måle helt ned til 50 mm dybde.

Testens vinner

ZIRCON X85 går seirende ut av vår test, takket være stor nøyaktighet, rekkevidde på 50 mm i tillegg til at den er utstyrt med flere nyttige funksjoner utviklet med nyeste teknologi.

Konklusjon

 • Måler ned til 50 mm dybde
 • Brukervennlig display
 • Batteriindikator
 • Detekterer også vannrør og strømførende kabler

LES MER

2. BOSCH GMS 120 Stendersøker – Mest verdi for pengene

BOSCH GMS 120 Stendersøker

SJEKK PRISEN →

Dette er et veldig bra alternativ til alle som liker å kalle seg hobbysnekker eller oppusser. Denne stendersøkeren er nøyaktig og har alt en hobbysnekker trenger – og enda litt mer!

Med dette verktøyet kan du føle deg trygg både når du skal borre, finne tre- og metallstendere eller strømførende kabler.

Funksjoner

BOSCH GMS 120 er svært pålitelig takket være automatisk kalibrering. Du kan dermed jobbe mer sikkert og nøyaktig. Denne er ypperlig til oppussing, da du kan detektere objekter bak veggene før du starter med boring. Søkeren kan lokalisere magnetiske metaller, strømførende ledninger og underkonstruksjoner av tre. Den registrerer magnetisk metall helt ned til 120 mm dybde, ikke-magnetisk metall ned til 80 mm, strømførende ledninger maks 50 mm og trekonstruksjoner ned til 38 mm dybde.

BOSCH GMS 120 er utstyrt med en godt synlig LED ring. Med tre ulike farger indikerer den om et objekt er påvist. LED ringen har et markeringshull, slik at resultatet kan markeres umiddelbart. Verktøyet er gummibeskyttet og er både støt- vann og støvsikker.

Verdi for pengene

Med tanke på alle funksjonene som er integrert, synes vi at BOSCH GMS 120 gir deg ekstra god valuta for pengene. Den er det perfekte verktøyet når man skal renovere eller montere både skap, benker, varmeanlegg eller til og med når man skal installere sprinkleranlegg eller klimaanlegg.

Konklusjon

 • Automatisk kalibrering sørger for nøyaktighet, sikkerhet og presisjon
 • LED ring gir mulighet for øyeblikkelig markering
 • Et proft verktøy til en kundevennlig pris
 • Måler helt ned til 120 mm

LES MER

3. ZIRCON HD900C Stendersøker – Mest brukervennlig

ZIRCON HD900C Stendersøker

SJEKK PRISEN →

Dersom du kanskje ikke er vant til å bruke stendersøkere, vil vi anbefale denne modellen fra ZIRCON. Stendersøkeren er svært brukervennlig, til og med for nybegynnere. Den kommer med to standard søkemoduser, en på 19 mm og en på 38 mm dybde. Stendersøkeren kan benyttes til arbeid både i vegg, tak og gulv. Et stort belyst display og en tydelig lyd viser plassering av metall, stendere og strømførende ledninger. En smart pil på displayet vil indikere på hvilken side av stenderen du er.

Funksjoner

Zircon HD900C har 4 ulike funksjoner. Den detekterer tre- og metallstendere i to ulike søkemodus. Den har også metall-modus som benyttes for å lokalisere metall, både magnetisk slik som armeringsjern (76 mm) og ikke-magnetisk som for eksempel kobberrør (maks 38 mm). Det finnes også en søkemodus kalt AC, som brukes når man skal søke etter strømførende ledninger. Uansett hvilken søkemodus verktøyet står innstilt i, vil den varsle om strømførende ledninger opp til 51 mm dybde.

Konklusjon

 • Svært brukervennlig med 4 ulike moduser
 • Lokaliserer både tre, metall og strømførende kabler i vegger, tak og gulv
 • Pil på displayet som indikerer hvor på hvilken side av stenderen man er

LES MER

4. BOSCH D-TECT 120 Stendersøker – Premium alternativ

BOSCH D-TECT 120 Stendersøker

SJEKK PRISEN →

Dette er radarscanneren for den kresne, den som krever mest mulig funksjoner og absolutt nyeste teknologi. Radarteknologi sørger for høy treffsikkerhet og øyeblikkelig måling straks måleren er plassert mot vegg eller gulv. Dette er også den dyreste modellen blant våre favoritter, men så er den også rikelig utstyrt med funksjoner og kvalitetssikrende egenskaper.

Funksjoner og egenskaper

BOSCH D-TECT 120 har Dual Power Source, som betyr at den kan drives av 12V batteri eller vanlige AA batterier, valget er opp til deg. For å gjøre det enkelt, er den utstyrt med 3 ulike funksjonsknapper for ulik type måling. Knappene forklarer seg selv, så det er ingen grunn til å hente fram manualen når du skal måle eller bytte funksjon. Stendersøkeren benytter spotmåling i stedet for metodemåling. Dette sørger for målingsresultater også på svært små flater. Utstyrt med optisk Center Finder kan du finne senteret på objektet med høy presisjon.

Stendersøkeren lokaliserer objekter helt ned til 12 cm dybde og markerer funn både med lyd og lyssignal. Objekter den kan søke er både vannholdige plastrør, metall (både med og uten jern), stendere og strømledninger. Kobber og strømførende ledninger kan lokaliseres opp til maks 120 mm dybde. Tre kan lokaliseres til maks 38 mm.

Verktøyet skrur seg automatisk av etter 5 min inaktivitet, slik at batteriet varer lengre. Når du kjøper BOSCH D-TECT 120 har du muligheten til å automatisk forlenge garanti-tiden fra 1 til 3 år. Dette gjøres på serviceportalen deres, PRO360. Der finner du også en verktøyliste, som gir deg en brukervennlig oversikt over alle dine BOSCH profesjonelle verktøy og deres garantier.

Konklusjon

 • Innehar mange gode og smarte funksjoner
 • Radarteknologi
 • Spotmåling
 • Automatisk garanti-fornyelse via PRO360

LES MER

5. ZIRCON HD55 Stendersøker – Beste valg for budsjettet

ZIRCON HD55 Stendersøker

SJEKK PRISEN →

Dette er den rimeligste stendersøkeren i vår liste av favoritter. Til en svært god pris får du et verktøy som gjør jobben for deg. ZIRCON HD55 er enkel og brukervennlig. Selv om den kommer til en veldig hyggelig pris, har den likevel flere nyttige funksjoner og bruksområder.

Funksjoner

ZIRCON HD55 kan lokalisere tre- og metallstendere i tak, gulv og vegger. Den kan også detektere strømførende ledninger til maks 51 mm dybde. Jobben gjøres enkelt ved å bruke en av to mulige søkemodus. Posisjon 1 måler opptil 19 mm dybde og posisjon 2 måler opptil 38 mm dybde.

Stendersøkeren bruker lysdioder for å indikere kantene på en stender. Vi liker prisen på dette verktøyet, og at du likevel får det du trenger for å lokalisere stendere og strømførende ledninger. Verktøyet er svært enkelt i bruk, slik at nybegynnere kan håndtere det uten problemer.

Konklusjon

 • Rimeligste alternativ blant våre favoritter
 • Svært brukervennlig, til og med for totalt nybegynnere
 • 2 søkemodus
 • Lysdioder

LES MER


Verdt å vite om stendersøkere

Dersom du ikke er den fødte handyman eller handykvinne, er det ikke sikkert du vet hvor nyttig det er å ha en stendersøker. Det er faktisk veldig mange som ikke er helt sikker på hva en stender er heller, så da er det for mye forlangt å ta det som en selvfølge at man er klar over hvor nyttig stendersøkere kan være.

Aller først klarlegger vi at en stender er en bærende stolpe lagt vertikalt i byggekonstruksjoner. Som regel er stendene laget av tre eller stål.

Vi bruker stendersøkere for å finne ut hvor i veggene vi har disse stenderne. Dette er nødvendig når man for eksempel skal henge opp noe tungt på en vegg. Tenk deg at du har kjøpt veggfeste til den gedigne, tunge TV-en din. Da vil du behøve en stendersøker for å finne ut hvor stenderne er. Du vil montere veggfestet mot stenderne, slik at veggen tåler vekten av TV-en. Det samme gjelder når du skal montere tyngre hyller, tunge speil og lignende.

Dersom du går rett på sak på en gipsvegg, uten å lokalisere stendere, vil du mest sannsynlig ende opp med å angre på at du ikke søkte etter riktig sted på veggen. I verste fall kan du ende opp med at TV-en falt ned, knuste og alt du står igjen med er et stort sår i veggen.

2 ulike typer stendersøkere

Når du skal finne deg en stendersøker kan du velge mellom elektronisk eller magnetisk. Magnetiske stendersøkere behøver ikke batteri eller strøm for å fungere. De er utstyrt med en magnet som gjør at søkeren vil bli dratt mot skruer eller spiker på andre siden av veggen. Magnetiske stendersøkere kan finne både tre og stålstendere og de er som regel rimeligst. Elektroniske stendersøkere bruker interne sensorer for å lokalisere stendere. Du beveger søkeren over veggen, og når den har lokalisert en stender vil den starte å pipe. Disse er gjerne mer presise enn magnetiske stendersøkere, og du vil også kunne få opp et varsel på en skjerm som forteller deg hvor ytterkanter og senter er på stenderen.

Som så mye annet blir også stendersøkere utviklet over tid, og i dag finner du stendersøkere som har flere hjelpsomme funksjoner. Når du vet litt mer om de ulike funksjonene, er det lettere for deg å vite hvilken stendersøker som vil være riktig for deg. Du kan kartlegge ditt eget behov, og deretter finne en stendersøker som har riktige funksjoner.

Mulige funksjoner i en stendersøker

Noen stendersøkere kommer med innebygd vaterboble. Slik trenger du ikke så mange verktøy når du skal henge opp noe på veggene. Noen av de elektroniske modellene har integrert laser i stedet for vaterboble. Laseren vil vise rett linje der stenderen er. Det finnes også stendersøkere kan finne andre ting enn stendere, slik som kabler og rør.

En annen ting som skiller stendersøkere er hvor dypt de kan måle. Dersom du har stort sett tynne gipsvegger hjemme, vil det holde med en stendersøker som kan måle til ca 2 cm dybde. Dersom du har tykkere vegger, kan det lønne seg å kjøpe en stendersøker som kan måle opp til omkring 4 cm dybde.

Hvordan bruke en stendersøker

Selv om stendersøkere har ulike funksjoner og egenskaper, så virker de på tilnærmet lik måte. Man skrur på verktøyet og setter det i riktig modus, alt etter hva man leter etter. Man plasserer søkeren mot veggen (eller annen flate). Nå kommer det litt an på hvilken type stendersøker man har. Noen modeller kalibrerer mens man holder inne en knapp i noen sekunder. Uansett vil stendersøkeren finne et objekt og du får resultatet enten på veggen, displayet, gjennom lydsignal eller en kombinasjon av disse.