fbpx

Stellematte test: Disse 4 er mest populær i 2022

Er du på utkikk etter en stellematte, men usikker på hvilken du skal velge? Denne artikkelen gir deg oversikten du trenger. Vi har nemlig samlet de beste modellene på markedet, slik at du kan sammenligne dem opp mot hverandre. Vårt mål er at du enklere skal finne stellematten som passer deg og ditt barn.

Modellen vi opplever som best er den praktiske matten Beemo Care. Den er anerkjent for sine støttende kanter og høye komfort. Prisen er også god, samt at den er enkel å rengjøre. Det er i tillegg en populær kundefavoritt med gode skussmål fra både brukere og eksperter.

Handler du på budsjett og ønsker et billig alternativ, er det prisvennlige Petite Cherie vi anbefaler. Denne stellematten knuser konkurrentene på pris.

Vi gjør oppmerksom på at testen er basert på innhenting av pålitelig informasjon, deriblant fra verifiserte kundeanmeldelser, produktbeskrivelser og tester utført av ekspertpanel. Vi har altså ikke selv testet produktene vi har med.

VÅRE favoritter

 • Høy kvalitet og meget slitesterk
 • En favoritt blant ekspertene
 • Flott design
SJEKK PRISEN →
 • Prisvennlig
 • Komfortabel
 • Miljøvennlig
SJEKK PRISEN →
 • Prisvennlig
 • Trygg og behagelig
 • God kvalitet
SJEKK PRISEN →

Stellematte test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Beemo Care
Denne prisvennlige stellematten er vår favoritt fordi den er trygg og komfortabel. Den er også laget av materialer av høy kvalitet, som sikrer god slitestyrke. Dessuten er prisen god noe som gjør den til en opplagt testvinner i følge oss.
SJEKK PRISEN →
Done By Deer
Done By Deer utmerker seg først og fremst takket være den høye kvaliteten. Her får du og barnet ditt en aldeles slitesterk matte, som til og med er vannresistent. Matten er også behagelig og siden den er utformet med høye kanter ligger barnet trygt og godt.
SJEKK PRISEN →
Petite Cheri
Denne fine stellematten fra Petite Chérie har to opphøyde kanter, noe som betyr at babyen din ligger trygt og komfortabelt mens du bytter bleien. Det som derimot gjør denne matten unik er den overraskende lave prisen. Her får du markedets desidert billigste stellematte.
SJEKK PRISEN →
Vinter & Bloom
Denne unike stellematten tilfører en ekstra luksus til stellebordet. Stellematten har et fint mønster og er mykt for barnet å ligge på. Prisen er også overkommelig og takket være den gode kvaliteten får du mye for pengene.
SJEKK PRISEN →

1. Beemo Care – Best i test

Beemoo Care Stellematte

SJEKK PRISEN →

Testvinneren Beemo Care er en praktisk og god stellematte. Den har et klassisk design med høye kanter. Det gjør at barnet ligger trygt og godt, og ikke minst komfortabelt under bleieskiftet. Prisen er også svært god, så for oss er dette utvilsomt stellematten som gir deg den beste helheten.

Beemos stellematte er også enkel å rengjøre da den kan vaskes i maskin på 40 grader. Den har målene 64×50 cm, og er laget av materialer av høy kvalitet med et trekk som er 100% PU-belagt av polyester og et fyll av 100% ployuretan. Den er attpåtil Oeko-Tex sertifisert, som vil si at den kun er laget av sunne og miljøvennlige materialer. Det er med andre ord en trygg matte å bruke for ditt barn.

En annen ting som er verdt å bemerke er hvor populær den er blant forbrukerne. Matten får faktisk en skår på eksepsjonelle 4,9 av 5 stjerner på flere av brukeranmeldelsene vi har vært i gjennom.

Avslutningsvis ønsker vi å trekke frem den svært lave prisen. Her får du virkelig god valuta for pengene, og barnet en særdeles god stellematte å ligge på.

Oppsummert

 • Prisvennlig
 • Komfortabel
 • Miljøvennlig

LES MER

2. Done By Deer – Mest slitesterke

Done By Deer Stellematte

SJEKK PRISEN →

Done By Deer utmerker seg først og fremst takket være den høye kvaliteten. Her får du og barnet ditt en aldeles slitesterk matte, som til og med er vannresistent. Matten er også behagelig og siden den er utformet med høye kanter ligger barnet trygt og godt. Prisen her er noe høy, men på grunn av den høye kvaliteten er den helt klart verdt pengene.

Stellematten er også svært populær og da også på grunn av det søte trekket. Trekket er laget av et vanntett, Okeo-tex sertifisert, materiale som enkelt kan tørkes av. Fyllet er av skum og matten har målene 10x65x50 cm.

Trekket er dessuten avtakbart og kan uten problem rengjøres i vaskemaskinen. Det er heller ingen skadelig kjemikalierer i matten, noe Okeo sertifiseringen vitner om. Det er nemlig et kvalitetsstempel på at det kun er brukt miljøvennlige materialer.

Også denne matten er populær hos forbrukerne, men særlig hos ekspertene. Den beskrives blant annet som den mest slitesterke på markedet. Vi tror derfor den passer ypperlig for deg som ønsker en stellematte som holder i mange år.

Oppsummert

 • Høy kvalitet og meget slitesterk
 • En favoritt blant ekspertene
 • Flott design

LES MER

3. Petite Cheri – Prisvennlig

Petite Chérie Stellematte

SJEKK PRISEN →

Denne fine stellematten fra Petite Chérie har to opphøyde kanter, noe som betyr at babyen din ligger trygt og komfortabelt mens du bytter bleien. Det som derimot gjør denne matten unik er den overraskende lave prisen. Her får du markedets desidert billigste stellematte.

Handler du på budsjett er det ingen tvil om at det er denne du burde gå for. Det betyr for øvrig at det ikke bare er prisen som er bra. Matten er nemlig laget av Oeko-Tex-sertifisert polyester, der PU-belegget gjør den enkel å tørke av ved eventuelt søl. Stellematten er også enkel å rengjøre, mens designet gjør at barnet ligger stabilt. Dette er en stellematte som helt klart gjør bleieskift både tryggere og mer behagelig.

Målene på matten er 64 x 50 cm, og den er utstyrt med et avtakbart trekk som tåler vask på 40 grader i maskin. I tillegg har den et enkelt og stilbevisst design som gjør at den passer inn i ethvert moderne hjem.

Til syvende og sist er det prisen som fenger mest, men det er nok ikke bare en lav pris som gjør den så populær. Alt i alt virker den som et særdeles godt kjøp.

Oppsummert

 • Prisvennlig
 • Trygg og behagelig
 • God kvalitet

LES MER

4. Vinter & Bloom — Mye for pengene

Vinter & Bloom Stellematte

SJEKK PRISEN →

Denne unike stellematten tilfører en ekstra luksus til stellebordet. Stellematten har et fint mønster og er mykt for barnet å ligge på. Ytterstoffet er i Oeko-Tex- sertifisert bomull, og det beskyttende tekstilet i frottè har et vannavvisende lag og kan lett slenges i vaskemaskinen når det er skittent. Prisen er overkommelig og takket være den gode kvaliteten får du mye for pengene.

Materialene til mattene er av ypperste kvalitet. Den er fremstilt i bomull og polyester og er derfor behagelig å ligge på. Målene er på 70 x 50 cm, noe som gjør at den passer perfekt på ethvert stellebord. Den beskrives og av flere kunder som myk og praktisk, og er i grunn meget populær.

Stellematten får den gode tilbakemeldinger på sitt ekstraordinære design, og selvsagt høye komfort. Det eneste negativ å bemerke er at matten mangler opphøyde kanter, noe som er en ulempe dersom barnet er urolig.

Videre er det verdt å nevne at prisen er god, hvilket betyr at du får mye for pengene.

Oppsummert

 • Du får mye for pengene
 • Populær kundefavoritt
 • Eksklusivt design

LES MER


Stellematte – Et must for enhver forelder

Med en stellematte får ungen en myk og behagelig plass å ligge på når du bytter bleie på den lille og tilfører således trygghet til barnet. Det finnes en rekke modeller på dagens markedet, og vi håper at denne artikkelen har gitt deg et bedre bilde på hvilken du skal velge.

Hvilke typer stellematter fins det?

Det finnes flere forskjellige typer stellematter. Noen ganger kalles de også for stelleunderlag. Her er de vanligste modellene:

 • Myke polstrede stelleunderlag med kanter på sidene.
 • Sammenleggbare og litt tynnere stelleunderlag, eller stellematter, som er enkle å ta med seg.
 • Oppblåsbare stelleunderlag, litt enklere funksjonelle puter, ofte ganske billig.

Hvilken du burde velge avhenger av flere faktorer, men viktigst av alt er sikkerhet. Her er faktorer du bør tenke på når bytter bleie på ungen på en stellematte.

Tilsyn:

Etterlat aldri barnet ditt på stellematten uten tilsyn, uansett alder. Barnet kan godt bevege seg, og det kan være uheldig å falle eller å trille ned. Ta barnet med deg hvis du skal hente noe.

Hold fast:

Hold alltid den ene hånden på barnet hvis du snur deg eller strekker deg etter noe.

Ha alt klart:

Før du legger barnet opp på matten så hent alle ting og remedier du kan få bruk for til skiftet. Det vil si bleier, søppelpose, kremer, kluter og vann med mer.

Pass på skarpe gjenstander:

Sørg for at det ikke er skarpe gjenstander som saks, neglefil og lignende liggende i nærheten som barnet kan få tak i.

Sikkerhetsbarrierer:

Velg gjerne en stellematte med skrå sider. En sikkerhetsbarriere med skrå sider gjør at barnet ikke så lett kan trille eller flytte på seg.

Underlag:

Plasser matten på et fast underlag – gjerne et stellebord.

Plassering:

Med en fysisk plassering av stellebordet mot for eksempel en vegg vil det stå bedre fast.

Hygiene:

Velg gjerne en stellematte med et vannavvisende trekk slik at den er enkel å gjøre ren. Det kan fort komme skitt på stellematten, og god hygiene er viktig. Tørk gjerne overflaten med sprit.

Hvilken stellematte bør jeg velge?

Først bør du tenke over hvilken type du helst vil ha: Skal det være en hardere stellematte eller en mykere stellepute? Du bør også velge et slitesterkt stoff som kommer i for eksempel både skum og tre. Hva du foretrekker er en smakssak. Se også på formen (skrå kanter vil være en god sikkerhetsordning), rengjøringsmuligheter (kan puten bare bli tørket av med en klut?), størrelse og design. Vær oppmerksom på at stellematter av god kvalitet ikke alltid er så prisvennlige, men du kan finne prisen på hvert produkt i denne artikkelen – her kan du også finne et godt tilbud på stellematter eller en billig stellematte.

Hva kan stellematter brukes til?

En stellematte, stellepute eller en stelleplate brukes som oftest til å skifte bleie på barnet, men stellematten kan også være et sted til lek, sang, snakking, massasje og annen kos. Derfor er det viktig at matten er velvalgt da både barn og voksne kommer til å bruke mange timer her.

Hva er en stellematte?

Et stelleunderlag eller en stellematte er laget for å legge spedbarnet på når du bytter bleie og vasker det lille barnet. Ofte brukes et stelleunderlag på et stellebord for å gjøre det mykere og mer sikkert for barnet. Det finnes ulike typer stellematter. Noen er ment for bruk hjemme, mens andre er egnet for å ta med seg i vesken. Noen ganger kalles stellematter også stelledyner.

Kan stellematter vaskes I maskin?

De aller fleste stelleunderlag har et trekk som kan løsnes og vaskes i maskin. Som oftest anbefales det å vaske selve polstringen for hånd, hvis det er behov for det. Stellematter kan i blant vaskes i maskin. Det varierer imidlertid mellom ulike varianter så du bør sjekke spesifikasjonene til forhandleren eller produsenten.

Hva trenger jeg å ha i nærheten av stellematten?

Det viktigste er:

 • Bleie
 • Vaskekluter/våtservietter
 • Bleiepose

Dette er det grunnleggende som du alltid bør ha med deg også hvis du er ute med babyen. Det kan også være nyttig å ta med noen ekstra hygieneartikler, for eksempel hånddesinfeksjonsmiddel. I tillegg til dette kan det være fint å ha med for eksempel et lite leketøy, spesielt hvis du har et barn som er bekymret for bleieskift. Vaskeklut og artikler for generell hygiene er egnet hvis du har et fast sted hjemme, for eksempel et stellebord hvor du alltid skifter.