fbpx

Stellebord test: Her er årets 8 beste stellebord i 2023

Er du på utkikk etter et nytt stellebord? Det er mange flotte stellebord på markedet i dag, men før du går til innkjøp av et er det viktig at du får god oversikt over hvilken modell som passer for deg.

Vi har sammenlignet åtte gode stellebord i denne stellebord testen og gir deg en oversikt over fordelene og ulempene med de ulike modellene. Vi har vurdert design, brukervennlighet, sikkerhet, pris og kvalitet. Stellebordet vi har kåret til best i test er Rätt Start Stellematte, som er et fantastisk stellebord. Det er både er allsidig og funksjonelt i bruk, i samt at den rimelige prisen er en bonus. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. 

Stellebord test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
Rätt Start Stellematte
Denne lekre stellematten er vår favoritt og testvinner. Her får du en prisgunstig modell som i tillegg er både myk, behagelig, og ikke minst, økovennlig! Skal du ha mest for pengene, er dette modellen å gå for.
SJEKK PRISEN →
Done By Deer Stellematte Dreamy Dots
Denne flotte modellen er best i test for de som trenger et litt rimeligere stellebord. Stellebordet passer perfekt for de som handler på budsjett, siden det har en veldig god pris. Likevel er det trygt og sikkert i bruk, med god funksjonalitet.
SJEKK PRISEN →
Troll Stellebord Lux
Troll er et høyfunksjonelt stellebord med en rekke praktiske løsninger. Den har blant annet én skuff og to hyller, hvilket gir rikelig med plass til oppbevaring av bleier, våtservietter, klær eller andre ting. Dessuten har den en kvalitet av aller øverste hylle!
SJEKK PRISEN →
NG Baby Stellematte til Troll Veggstellebord
Denne flotte lille stellematten er designet til bruk med Troll Veggstellebord, men vil også passe godt til de som ikke har dette stellebordet. Denne stellematten er lett og kompakt, enkel å rengjøre og selges til en rimelig pris.
SJEKK PRISEN →
Cam stellekommode Cassettiera
Ved kjøp av denne pene stellekommoden får du mye for pengene. Det er en trygg og god stellekommode med et veldig fint design til en rimelig penge.
SJEKK PRISEN →
BabyDan Veggstellebord Sofie
For de som ønsker et stellebord som henger på veggen, er denne modellen helt perfekt. Dette er en smart løsning som sparer plass på små baderom og er både trygg og enkel å bruke.
SJEKK PRISEN →
Beemoo Care Basic Stellebord med Badebalje
Dette er en flott og veldig praktisk stellebordsløsning med badebalje. Dette stellebordet er populært blant mange på grunn av sitt gode design og 2-i-1 funksjon.
SJEKK PRISEN →

1. Rätt Start Stellematte – Testvinner

Rätt Start Stellematte Mumin Skjærgård

SJEKK PRISEN →

Denne lekre stellematten er vår favoritt og testvinner. Her får du en prisgunstig modell som i tillegg er både myk, behagelig, og ikke minst, økovennlig! Stellematten fra Ratt Start koster nemlig betraktelig mindre enn andre på markedet, samt at den har materiale av 100 prosent økologisk bomull, hvilket gjør at den er Oeko-Tex sertifisert. Skal du ha «mest for pengene», er dette modellen å gå for.

Populær stellematte

Når vi vurderte matten ved å lese produktbeskrivelser, eksisterende tester og kundeanmeldelser var det aldri noe tvil om at denne skulle bli «best i test». Her får barnet en behagelig stellematte med et mykt bomullstrekk. Dessuten er matten vannavstøtende, som gjør at den passer like godt på badet som på barnerommet.

Den har i tillegg en romslig og praktisk størrelse på 66 x 49 x 9 cm, hvilket gjør at ungen får en romslig matte å ligge på. Med andre ord fungerer den like godt til både stell og som avslapning/ leking. Videre har den et komfortabelt fyll av 100 prosent polyuertan. Dette er absolutt med å bidra på den gode komforten.

Designet og utseende er det heller ingenting å utsette på. Dens farge er hvit der mumitroll-figurene pryder rundt hele matten. Det som derimot er den største grunnen til at denne kategoriseres som «testvinner», er fordi den skårer meget høyt andre eksisterende tester, og det faktum at den er svært populær blant kundene.

I så å si alle kundeanmeldelser vi har vært innom, er det bare positive tilbakemeldinger å spore. Typiske tilbakemeldinger er at matten er av god kvalitet, noe Oeko-Tex sertifiseringen også vitner om.

Bra pris

Til syvende og sist er det viktigste at barnet får stellematte som er komfortabel, men det skader heller ikke at prisen er god. For denne matten er et klokkeklart eksempel på at god kvalitet ikke nødvendigvis trenger å koste skjorta. Her får du både i pose og sekk, der også din lille garantert får en behagelig matte å ligge på.

Oppsummert

 • Populær stellematte som skårer høyt på kundeanmeldelser
 • Økovennlig
 • Vannavstøtende
 • Bra pris

LES MER


2. Done By Deer Stellematte Dreamy Dots – Best i test på budsjett

SJEKK PRISEN →

Dette er en søt liten stellematte fra Done By Deer med et fantastisk design, i tillegg til at den er av god kvalitet. Stellematten har motiv av en elefant og en sjiraff, i tillegg til noen dekorative prikker. For den som kun ønsker en enkel stellematte er dette et godt valg, siden den lett kan flyttes og brukes på ulike steder.

Behagelig

På denne stellematten ligger babyen både behagelig og trygt mens bleier skiftes. Trekket på matten er laget av materiale som er sertifisert av Oeko-Tex, og den er fylt med skum. Denne nyttige lille stellematten er veldig enkel og grei å flytte til ulike steder, og til og med å ha med på reise dersom det er nødvendig.

Enkel vask

Denne pene stellematten er perfekt for den som kun vil kjøpe en stellematte og ikke et helt stellebord, for eksempel dersom dere allerede har en overflate eller kommode på baderommet som dere planlegger å bruke til bleiebytting. Denne matten er komfortabel for barnet å ligge på, og den er også lett å rengjøre. Madrassen kan håndvasket, og materialet denne matten er laget av er veldig enkelt å tørke av kjapt og greit. Dette er en flott basis stellematte som er billig og grei.

Fordeler:

 • Kompakt og liten
 • Flott budsjettsvalg
 • Rengjøres lett

Ulemper:

 • Kun stellematte, ikke grei for de som ønsker et dedikert stellebord

LES MER


3. Troll Stellebord Lux – Premium

Troll Stellebord Lux

SJEKK PRISEN →

Troll er et høyfunksjonelt stellebord med en rekke praktiske løsninger. Den har blant annet én skuff og to hyller, hvilket gir rikelig med plass til oppbevaring av bleier, våtservietter, klær eller andre ting. Dessuten har den et tidløst design som gjør at den passer like godt inn på alle rom. Det som imponerer aller mest derimot er den skyhøye kvalitet. Skal du ha det «best på markedet» er dette stellebordet vi anbefaler.

Høy kvalitet

Alle Trolls møbler og sortiment er produsert med det mål å klare både de europeiske og amerikanske standardene, og produktene testes nøye av flere institutter, både under produksjonen og i etterkant. Møblene er hovedsakelig laget av massiv nordisk bjørk, og malingen og limet som brukes er frie for giftstoffer.

Med andre ord får du her en kvalitet helt utenom det vanlig, og som konkurrentene ikke er i nærheten av. Ikke bare tar den seg godt ut på ethvert rom og er behagelig å ligge i, men den vil også holde i mange år fremover. Planlegger dere flere smårollinger? Ikke noe problem. Denne vil fint håndtere flere år med hyppig bruk.

Foruten å ha praktiske løsninger til oppbevaring, har den også en praktisk størrelse. Troll stellebord har nemlig målene 96 x 60 x 78 cm, der stellematten måler 96 x 55 x 75 cm. Annet forklart rommer bordet mye, ungen får god plass i tillegg til at du kan bruke det som oppbevaringsbordet, men det uten at det stor plass i hjemmet.

Den har også en lekkert design og en hvit nøytral farge. Denne passer garantert inn i et hvert hjem.

Kostbar toppmodell

Det som slå oss når vi vurderte dette stellebordet, og det som går igjen også hos andre tester, er at bordet tilbyr en kvalitet få kan vise til. Siden den er laget av solid bjørk har den en holdbarhet som ikke er annet enn enestående. Det som imidlertid er negativt med et bord av så høy kvalitet, er at prisen kommer deretter.

Her må du ut med litt ekstra og den koster en del mer enn andre på markedet, men setter du kvalitet over pris er det ingen tvil om at dette er et godt kjøp.

Oppsummert

 • Praktisk stellebord med mye oppbevaringsplass
 • Høy kvalitet og tåler mye
 • Tidløst design
 • Kostbar toppmodell 

LES MER


4. NG Baby Stellematte til Troll veggstellebord – Godt lavprisvalg

SJEKK PRISEN →

Gunstig pris 

NG Baby Stellematte er en nyttig og praktisk stellematte som passer til det vegghengte stellebordet fra Troll. For de som allerede eier Troll veggstellebord, er dette et veldig godt kjøp, siden det er utformet med tanke på dette stellebordet. For de som kun ønsker å kjøpe en stellematte, er det fortsatt et godt valg siden den er billig og grei å bruke.

Liten og lett 

Denne modellen er både liten, lett og er nyttig dersom dere har behov for å ta med dere stellematten, for eksempel hvis dere skal på lengre ferie og trenger en grei stellematte. På tross av sin kompakte størrelse, er denne stellematten trygg og behagelig for babyen. Materialet den er laget av er 100% bomull, med fôr av polyester.

Lett å rengjøre 

Denne modellen er enkel å holde ren, siden yttermaterialet på matten er laget av vannavvisende bomull. Trekket på stellematten kan tas av og vaskes i maskin på 40 C°, mens fyllet på innsiden bør spyles uten bruk av vaskemidler og forsiktig klemmes tomt for vann.

Fordeler:

 • Passer perfekt til Troll veggstellebord
 • Kompakt og lett å flytte på
 • Enkel å vaske
 • Lav pris

Ulemper:

 • Ikke like slitesterk som andre modeller
 • Kun stellematte – passer best for de som allerede har en stellebord eller kommode, og kun trenger matte

LES MER


5. Cam stellekommode Cassettiera – Mye for pengene

SJEKK PRISEN →

Skjønt design

Denne flotte stellekommoden har et veldig søtt design, med skjønt kaninmotiv, flotte detaljer på håndtakene og pene, duse farger. Designet er både moderne og stilrent, så det fine stellebordet vil ta seg godt ut på de fleste bad.

Badeløsning

Cam stellekommode Cassettiera er utstyrt med en romslig badeplass som har en praktisk drenerings-funksjon som gjør det enkelt å tømme ut vann. Badeplassen har to forskjellige badeseter, en som er tilbakebøyd til bruk for babyer som er opp til seks måneder gamle og et mer oppreist badesete for babyer mellom seks og tolv måneder. Kommoden er også utstyrt med fire hjul og to av disse har bremser, noe som er veldig nyttig om dere ønsker å trille møbelet til side for å vaske eller vil omorganisere baderommet. Denne flotte stellekommoden selges for en veldig god pris i forhold til det du får.

Gode løsninger

Stellekommoden er utstyrt med gode oppbevaringsløsninger, med tre romslige skuffer som går på metallskinner i tillegg til ekstra oppbevaringsplass. Med på kjøpet får du en myk og pen stellematte med et herlig mønster, der din baby vil ligge trygt og godt under bleieskift.

Fordeler:

 • Nydelig design
 • Nyttig badeløsning
 • Kommode på hjul – praktisk for vasking og flytting av møbelet
 • Solid og trygt møbel

Ulemper:

 • Kan ta opp litt mye plass, passer ikke for de med små baderom

LES MER


6. BabyDan Veggstellebord Sofie – Flott veggløsning

BabyDan Veggstellebord Sofie

SJEKK PRISEN →

Dette flotte stellebordet er et av få modeller som skal monteres på veggen. Dette er svært nyttig for mange av oss, for eksempel de som har mindre plass på badet eller som ønsker et ryddig og stilrent inntrykk på badet sitt. Dette vegghengte stellebordet er laget i lakkert metall, som er et veldig lett materiale å rengjøre. Veggstellebordet leveres ferdig montert, og er klart til å henges rett opp – veldig praktisk i en travel hverdag når man forbereder seg på at babyen kommer. Bordet festes på veggen og er kun 17 cm i dybden når skapet er lukket. Dette stellebordet kan bære en vekt på elleve kg og er laget av solid og stabilt metall.

Nyttig design

Stellebordet har et veldig godt og praktisk design, med flotte løsninger. Bordet er utstyrt med nyttige hyller der bleier, våtservietter, babyolje, ekstra klær og lignende kan oppbevares og er lett tilgjengelig når man skifter på babyen. Dette er trygt og godt i bruk, siden en sikkerhetssperre sørger for at bordet ikke faller ned ved et uhell. Stellepute følger ikke med på kjøpet av stellebordet, men produsenten råder til å kjøpe en bøyelig stellematte eller pute, siden en slik vil kunne lukkes inne i skapet.

Perfekt for små bad

Dette gode og nyttige stellebordet er perfekt for de som har små baderom, siden det er veldig anvendelig og sparer mye plass. Dette er en ideell løsningen for de som bor i mindre hus eller leiligheter der det ikke er mye plass, siden et veggstellebord tar opp liten plass og sparer plass på gulvet. Dette stellebordet kan lett åpnes og foldes ut og enkelt felles opp igjen når det ikke er i bruk.

Fordeler:

 • Nyttig veggløsning – sparer plass, perfekt for små bad
 • Mye oppbevaringsplass
 • Trygt og solid stellebord laget av solid metall

Ulemper:

 • Stellepute medfølger ikke og må kjøpes separat
 • Bærer kun elleve kg – en del mindre enn mange andre modeller på markedet

LES MER


7. Beemoo Care Basic Stellebord med Badebalje – God all-rounder

SJEKK PRISEN →

Smart badeløsning

Dette nyttige stellebordet fra Beemoo Care er en smart 2-i-1 løsning som kombinerer stellebord med badebalje. Ved bruk av dette flotte bordet kan du lett bytte mellom stellebord og badebalje ved å enkelt felle ned stellematten slik at den henger på siden av stellebordet mens du bader babyen din. Badebaljen har en praktisk tappeslange slik at du lett kan tømme ut vannet fra baljen etter bruk.

Praktisk oppbevaring

På siden av bordet vil du finne fire nyttige lommer for oppbevaring. I disse romslige områdene kan du oppbevare bleier, kluter, våtservietter og annet du kan trenge. I tillegg finnes det en stor oppbevaringsflate under bordet der du kan ha andre ting lett tilgjengelig og det er jo alltid nyttig på badet. Det er et pent stellebord i hvitt og grått, med en maksimal belastning på 15 kg.

Fleksibelt og kompakt

Det er et veldig enkelt og greit stellebord som vil være enkelt å bruke i hverdagen og spesielt når man skal på hytta eller på reise siden dette er veldig lett og kompakt. Denne modellen er veldig praktisk for de som har lite plass på badet eller planlegger å ta med seg stellebordet andre steder, siden det enkelt kan felles sammen med kryssbeina. Stellebordet er et metallstativ med plastbalje og stellebords-trekk i PVC.

Fordeler:

 • 2Me stellematte oppblåsbar i hvit passer like bra på reise som på stellebordet hjemme
 • Pent utseende
 • Fleksibelt og kompakt, kan lett tas med på tur
 • 2-i-1 løsning med badebalje

Ulemper:

 • Passer ikke greit for de som ikke ønsker en innebygd badebaljeløsning

LES MER


8. 2Me Stellematte Oppblåsbar – Det fleksible valget

SJEKK PRISEN →

Denne stellematten fra 2me er denne testens eneste oppblåsbare løsning. Denne matten kan lett bli populær hos småbarnsforeldre som er glade i å reise eller flytter mye på seg, siden den er veldig kompakt og lett kan pakkes med når man skal ut på tur, og blåses opp når den trengs. For de reiseglade kan dette være en veldig grei løsning, men for mange vil denne kanskje oppleves som litt ustabil og ikke en god langsiktig løsning for babyens stellematte.

Enkel å vaske

Dette er en veldig fleksibel løsning for babyens stellematte, og vil passe like godt hjemme som på reise. Denne nyttige oppblåsbare stellematten er veldig enkel å rengjøre. Den er laget i mykt, glatt, hygienisk plastmateriale som lett kan tørkes av for å holdes rent. Kantene på matten er oppblåsbare og selve madrassen er fylt med skumgummi, slik at babyen får en trygg og behagelig matte å ligge på når du skifter bleie.

Veldig billig

Prisen på denne stellematten er veldig gunstig, siden matten rett og slett er kjempebillig. Det er imidlertid også helt klart en basismatte, uten noen spesielt gode funksjoner eller pent design som gir den det lille ekstra. Mange vil nok tenke at denne stellematten er grei å bruke på reise, men kanskje ikke til hverdagsbruk, med mindre man handler på budsjett og derfor må gå til innkjøp av en billigere modell som vil fungere.

Fordeler:

 • Lett og kompakt, oppblåsbar modell
 • Grei for reiser
 • Veldig billig
 • Enkel å vaske

Ulemper:

 • Ikke like solid som andre modeller
 • Basismodell, kanskje ikke nok for mange småbarnsforeldre

LES MER


Hvorfor kjøpe et stellebord?

Et stellebord er helt nødvendig utstyr for de fleste småbarnsfamilier. Dere skal skifte mange bleier per dag, og stellebordet er derfor en viktig investering som dere skal bruke i flere år fremover. Det er mange som opplever markedet for stellebord som stort og uoversiktlig, siden det stadig dukker opp nye modeller. Det er derfor mange vordende foreldre som bruker ekstra tid på å gjøre research og finne stellebordet som er riktig for akkurat deres familie.

Stellebordet som er perfekt tilpasset dere, kommer an på hva deres behov og ønsker er. Dere bør bruke litt tid på å tenke gjennom hva dere trenger i hverdagen. Har dere allerede en kommode eller overflate som dere tenker å bruke til bleieskift, og trenger kun en god stellematte? Vil dere gå til innkjøp av et solid møbel som kan brukes til både bleieskift og oppbevaring i flere år fremover? Har dere lite plass på badet, og ønsker derfor en fleksibel løsning som for eksempel et veggstellebord? Dere må velge et stellebord eller stellematte som er praktisk og tilpasset deres livsstil og hverdag, barnets behov, og designet dere trives med.

Hva bør du tenke på når du skal velge stellebord eller stellematte?

Når du skal kjøpe et stellebord eller stellematte for første gang, kan valget oppleves som litt overveldende. Det er mange forskjellige modeller tilgjengelig, flere ulike merker og prisnivå. Det er viktig at du tenker godt over valget og tar stilling til flere ting som vil hjelpe deg å komme frem til hvilken løsning som passer best for deg.

Det kan være veldig nyttig å velge et stellebord som har gode oppbevaringsløsninger, siden det er mye utstyr og småtteri dere vil trenge for babyen i løpet av de første årene. Det er alltid veldig praktisk å ha det du trenger lett tilgjengelig når du skifter på babyen, slik at bleieskiften går så fort og greit som mulig.

Løsningen du velger bør være komfortabel for babyen, praktisk i bruk, og lett å rengjøre. Enkel vask av stellebordet eller stellematten er viktig, siden dette vil være veldig lett og praktisk i en travel hverdag med babyen.

Husk også på at bordet du kjøper eller bruker skal tåle barnets vekt, og babyen vil vokse kjapt. Det er enorm forskjell på hvor mange kg ulike stellebord tåler, så pass på at du sjekker dette. Stellebordet må være stabilt og trygt. Babyen din er tross alt det mest dyrebare du har og det viktigste er jo at barnet ligger trygt. Kantene rundt stellebordet må være solide og høye nok til at barnet ikke er i fare for å rulle ned under bleieskiften.

stellebord test