Stellebord-test

Stellebord test: Her er årets 13 beste stellebord (2021)

Er du på utkikk etter et nytt stellebord? Det er mange flotte stellebord på markedet i dag, men før du går til innkjøp av et er det viktig at du får god oversikt over hvilken modell som passer for deg.

Vi har testet åtte gode stellebord og gir deg en oversikt over fordelene og ulempene med de ulike modellene. Vi har vurdert design, brukervennlighet, sikkerhet, pris og kvalitet. Stellebordet vi har kåret til best i test er Moweo Stellebord med Badebalje, som er et fantastisk stellebord. Det er både er allsidig og funksjonelt i bruk, i samt at den rimelige prisen er en bonus.

VÅRE favoritter

 • Kompakt og liten
 • Flott budsjettsvalg
 • Rengjøres lett
SJEKK PRISEN →
 • Klassisk, stilrent design
 • Nyttig innebygd badebalje-løsning
 • Brukervennlig
SJEKK PRISEN →
 • Funksjonell, med mye oppbevaringsplass
 • Anerkjent merke
 • Pent møbeldesign
SJEKK PRISEN →

Stellebord test: Her er årets vinnere

BILDEPRODUKT
Moweo Stellebord med Badebalje
Denne står frem som vinneren av testen vår på grunn av det gode designet, sikkerheten og de nyttige funksjonene, i tillegg til at den er god på pris. Alt i alt er dette et flotte stellebord som er svært populær blant forbrukere.
SJEKK PRISEN →
Done By Deer Stellematte Dreamy Dots
Denne flotte modellen er best i test for de som trenger et litt rimeligere stellebord. Stellebordet passer perfekt for de som handler på budsjett, siden det har en veldig god pris. Likevel er det trygt og sikkert i bruk, med god funksjonalitet.
SJEKK PRISEN →
Troll Stellekommode Lukas
Dette er et flott premium stellekommode som er et populært valg hos mange. For de som ønsker å investere litt ekstra i et veldig godt stellebord, passer dette perfekt!
SJEKK PRISEN →
NG Baby Stellematte til Troll Veggstellebord
Denne flotte lille stellematten er designet til bruk med Troll Veggstellebord, men vil også passe godt til de som ikke har dette stellebordet. Denne stellematten er lett og kompakt, enkel å rengjøre og selges til en rimelig pris.
SJEKK PRISEN →
Mye for pengene
Ved kjøp av denne pene stellekommoden får du mye for pengene. Det er en trygg og god stellekommode med et veldig fint design til en rimelig penge.
SJEKK PRISEN →
BabyDan Veggstellebord Metall Alfred
For de som ønsker et stellebord som henger på veggen, er denne modellen helt perfekt. Dette er en smart løsning som sparer plass på små baderom og er både trygg og enkel å bruke.
SJEKK PRISEN →
Beemoo Care Basic Stellebord med Badebalje
Dette er en flott og veldig praktisk stellebordsløsning med badebalje. Dette stellebordet er populært blant mange på grunn av sitt gode design og 2-i-1 funksjon.
SJEKK PRISEN →
2Me Stellematte Oppblåsbar
Denne lille stellematten er testens eneste oppblåsbare valg. Den lille og kompakte matten er veldig grei for de som reiser og flytter på seg mye, siden den veldig enkelt kan pakkes med og blåses opp når den trengs.
SJEKK PRISEN →

1. Moweo Stellebord med Badebalje – Best i test

SJEKK PRISEN →

Dette flotte stellebordet er en veldig god løsning for baderommet, med stellebord, badebalje og oppbevaring kombinert i ett og samme bord. Det stilfulle bordet er hvit og grå i fargene og er utformet i et rent og klassisk design. Av alle de gode stellebordene man finner på markedet i dag, gikk denne modellen av med seieren i testen vår på grunn av sin gode funksjonalitet, gode pris og flotte designinntrykk.

Funksjonell

Dette stellebordet har mange gode egenskaper og er utstyrt med mange flotte funksjoner som er nyttige i hverdagen. Det er oppbevaringsplass i bunnen samt avtagbare skuffer for ekstra oppbevaring, som alltid er nyttig på badet. Bordet er utstyrt med fire roterbare, låsbare hjul slik at det lett kan flyttes. Bordet er laget i plast, i hvit farge med grå stellematte og vil passe fint inn på de fleste bad. Maks belastning for dette bordet er 50 kg med barn og vann.

Nyttig badebalje

Det er mange som synes det er greit å ha en badebalje innebygd på stellebordet. Dette stellebordet fra det gode merket Moweo er utstyrt med en praktisk badebalje, og man kan lett bytte fra bad til stellebord ved å kneppe opp sikkerhetsspennene og legge ned stellematten mens man bader barnet. Badebaljen har en nyttig tappeslange som gjør det enkelt å tømme ut vannet etter bruk. Dette er en brukervennlig og god løsning som vil fungere godt for en barnefamilie med en travel hverdag.

Fordeler:

 • Klassisk, stilrent design
 • Nyttig innebygd badebalje-løsning
 • Brukervennlig

Ulemper:

 • Passer ikke like godt for de som ønsker å bade barnet separat fra stellebordet

LES MER


2. Done By Deer Stellematte Dreamy Dots – Best i test på budsjett

SJEKK PRISEN →

Dette er en søt liten stellematte fra Done By Deer med et fantastisk design, i tillegg til at den er av god kvalitet. Stellematten har motiv av en elefant og en sjiraff, i tillegg til noen dekorative prikker. For den som kun ønsker en enkel stellematte er dette et godt valg, siden den lett kan flyttes og brukes på ulike steder.

Behagelig

På denne stellematten ligger babyen både behagelig og trygt mens bleier skiftes. Trekket på matten er laget av materiale som er sertifisert av Oeko-Tex, og den er fylt med skum. Denne nyttige lille stellematten er veldig enkel og grei å flytte til ulike steder, og til og med å ha med på reise dersom det er nødvendig.

Enkel vask

Denne pene stellematten er perfekt for den som kun vil kjøpe en stellematte og ikke et helt stellebord, for eksempel dersom dere allerede har en overflate eller kommode på baderommet som dere planlegger å bruke til bleiebytting. Denne matten er komfortabel for barnet å ligge på, og den er også lett å rengjøre. Madrassen kan håndvasket, og materialet denne matten er laget av er veldig enkelt å tørke av kjapt og greit. Dette er en flott basis stellematte som er billig og grei.

Fordeler:

 • Kompakt og liten
 • Flott budsjettsvalg
 • Rengjøres lett

Ulemper:

 • Kun stellematte, ikke grei for de som ønsker et dedikert stellebord

LES MER


3. Troll Stellekommode Lukas – Premiumvalget

SJEKK PRISEN →

Luksusvalget 

Stellekommoden Lukas fra Troll er et fantastisk stellebord som passer perfekt for den som er ønsker å investere penger i et ordentlig fint og godt bord for å skifte bleier. Kommoden er utformet i et nydelig, klassisk design, og er veldig allsidig i bruk. Møbelet er laget med runde kanter for trygg bruk og dette er et produkt av godt kvalitet som vil kunne brukes i mange år fremover, også etter at småbarnstiden er på grunn av det fleksible designet.

Funksjonell

Dette flotte stellebordet er utformet med gode løsninger i tankene. Stelledelen er avtagbar og det er mye plass i den pene kommoden til oppbevaring. Deet er jo alltid nyttig når man har barn i huset! Du vil finne tre dype skuffer på stålskinner og disse tre rommer veldig mye, enten det er babyklær, håndklær eller bare diverse utstyr for å skifte bleiene som skal i skuffene. Maksvekten for denne er 15 kg og kommoden bør rengjøres med en fuktig klut.

Tidløst, fleksibelt design

Stellekommode Lukas er et pent møbel som vil passe fint inn på de fleste baderom. Den er laget i hvitlakkert bjørk og MDF. Kommoden har en avtagbar stelledel og du velger selv om du ønsker at stelledelen skal plasseres til høyre eller venstre. Dette er også et veldig allsidig møbel, siden du enkelt kan fjerne stelledelen når småbarnstiden er over og da bruke denne modellen som en vanlig kommode. Om dere senere skulle få flere barn, er det bare å hente frem stelledelen igjen og feste den der dere ønsker den.

Fordeler:

 • Funksjonell, med mye oppbevaringsplass
 • Anerkjent merke
 • Pent møbeldesign
 • Fleksibel og allsidig i bruk med avtagbar stelledel

Ulemper:

 • Høy pris
 • Tar opp litt plass på baderommet – ikke så greit for de som har liten plass

LES MER


4. NG Baby Stellematte til Troll veggstellebord – Godt lavprisvalg

SJEKK PRISEN →

Gunstig pris 

NG Baby Stellematte er en nyttig og praktisk stellematte som passer til det vegghengte stellebordet fra Troll. For de som allerede eier Troll veggstellebord, er dette et veldig godt kjøp, siden det er utformet med tanke på dette stellebordet. For de som kun ønsker å kjøpe en stellematte, er det fortsatt et godt valg siden den er billig og grei å bruke.

Liten og lett 

Denne modellen er både liten, lett og er nyttig dersom dere har behov for å ta med dere stellematten, for eksempel hvis dere skal på lengre ferie og trenger en grei stellematte. På tross av sin kompakte størrelse, er denne stellematten trygg og behagelig for babyen. Materialet den er laget av er 100% bomull, med fôr av polyester.

Lett å rengjøre 

Denne modellen er enkel å holde ren, siden yttermaterialet på matten er laget av vannavvisende bomull. Trekket på stellematten kan tas av og vaskes i maskin på 40 C°, mens fyllet på innsiden bør spyles uten bruk av vaskemidler og forsiktig klemmes tomt for vann.

Fordeler:

 • Passer perfekt til Troll veggstellebord
 • Kompakt og lett å flytte på
 • Enkel å vaske
 • Lav pris

Ulemper:

 • Ikke like slitesterk som andre modeller
 • Kun stellematte – passer best for de som allerede har en stellebord eller kommode, og kun trenger matte

LES MER


5. Cam stellekommode Cassettiera – Mye for pengene

SJEKK PRISEN →

Skjønt design

Denne flotte stellekommoden har et veldig søtt design, med skjønt kaninmotiv, flotte detaljer på håndtakene og pene, duse farger. Designet er både moderne og stilrent, så det fine stellebordet vil ta seg godt ut på de fleste bad.

Badeløsning

Cam stellekommode Cassettiera er utstyrt med en romslig badeplass som har en praktisk drenerings-funksjon som gjør det enkelt å tømme ut vann. Badeplassen har to forskjellige badeseter, en som er tilbakebøyd til bruk for babyer som er opp til seks måneder gamle og et mer oppreist badesete for babyer mellom seks og tolv måneder. Kommoden er også utstyrt med fire hjul og to av disse har bremser, noe som er veldig nyttig om dere ønsker å trille møbelet til side for å vaske eller vil omorganisere baderommet. Denne flotte stellekommoden selges for en veldig god pris i forhold til det du får.

Gode løsninger

Stellekommoden er utstyrt med gode oppbevaringsløsninger, med tre romslige skuffer som går på metallskinner i tillegg til ekstra oppbevaringsplass. Med på kjøpet får du en myk og pen stellematte med et herlig mønster, der din baby vil ligge trygt og godt under bleieskift.

Fordeler:

 • Nydelig design
 • Nyttig badeløsning
 • Kommode på hjul – praktisk for vasking og flytting av møbelet
 • Solid og trygt møbel

Ulemper:

 • Kan ta opp litt mye plass, passer ikke for de med små baderom

LES MER


6. BabyDan Veggstellebord Metall Alfred – Flott veggløsning

SJEKK PRISEN →

Dette flotte stellebordet er et av få modeller som skal monteres på veggen. Dette er svært nyttig for mange av oss, for eksempel de som har mindre plass på badet eller som ønsker et ryddig og stilrent inntrykk på badet sitt. Dette vegghengte stellebordet er laget i lakkert metall, som er et veldig lett materiale å rengjøre. Veggstellebordet leveres ferdig montert, og er klart til å henges rett opp – veldig praktisk i en travel hverdag når man forbereder seg på at babyen kommer. Bordet festes på veggen og er kun 17 cm i dybden når skapet er lukket. Dette stellebordet kan bære en vekt på elleve kg og er laget av solid og stabilt metall.

Nyttig design

Stellebordet har et veldig godt og praktisk design, med flotte løsninger. Bordet er utstyrt med nyttige hyller der bleier, våtservietter, babyolje, ekstra klær og lignende kan oppbevares og er lett tilgjengelig når man skifter på babyen. Dette er trygt og godt i bruk, siden en sikkerhetssperre sørger for at bordet ikke faller ned ved et uhell. Stellepute følger ikke med på kjøpet av stellebordet, men produsenten råder til å kjøpe en bøyelig stellematte eller pute, siden en slik vil kunne lukkes inne i skapet.

Perfekt for små bad

Dette gode og nyttige stellebordet er perfekt for de som har små baderom, siden det er veldig anvendelig og sparer mye plass. Dette er en ideell løsningen for de som bor i mindre hus eller leiligheter der det ikke er mye plass, siden et veggstellebord tar opp liten plass og sparer plass på gulvet. Dette stellebordet kan lett åpnes og foldes ut og enkelt felles opp igjen når det ikke er i bruk.

Fordeler:

 • Nyttig veggløsning – sparer plass, perfekt for små bad
 • Mye oppbevaringsplass
 • Trygt og solid stellebord laget av solid metall

Ulemper:

 • Stellepute medfølger ikke og må kjøpes separat
 • Bærer kun elleve kg – en del mindre enn mange andre modeller på markedet

LES MER


7. Beemoo Care Basic Stellebord med Badebalje – God all-rounder

SJEKK PRISEN →

Smart badeløsning

Dette nyttige stellebordet fra Beemoo Care er en smart 2-i-1 løsning som kombinerer stellebord med badebalje. Ved bruk av dette flotte bordet kan du lett bytte mellom stellebord og badebalje ved å enkelt felle ned stellematten slik at den henger på siden av stellebordet mens du bader babyen din. Badebaljen har en praktisk tappeslange slik at du lett kan tømme ut vannet fra baljen etter bruk.

Praktisk oppbevaring

På siden av bordet vil du finne fire nyttige lommer for oppbevaring. I disse romslige områdene kan du oppbevare bleier, kluter, våtservietter og annet du kan trenge. I tillegg finnes det en stor oppbevaringsflate under bordet der du kan ha andre ting lett tilgjengelig og det er jo alltid nyttig på badet. Det er et pent stellebord i hvitt og grått, med en maksimal belastning på 15 kg.

Fleksibelt og kompakt

Det er et veldig enkelt og greit stellebord som vil være enkelt å bruke i hverdagen og spesielt når man skal på hytta eller på reise siden dette er veldig lett og kompakt. Denne modellen er veldig praktisk for de som har lite plass på badet eller planlegger å ta med seg stellebordet andre steder, siden det enkelt kan felles sammen med kryssbeina. Stellebordet er et metallstativ med plastbalje og stellebords-trekk i PVC.

Fordeler:

 • 2Me stellematte oppblåsbar i hvit passer like bra på reise som på stellebordet hjemme
 • Pent utseende
 • Fleksibelt og kompakt, kan lett tas med på tur
 • 2-i-1 løsning med badebalje

Ulemper:

 • Passer ikke greit for de som ikke ønsker en innebygd badebaljeløsning

LES MER


8. 2Me Stellematte Oppblåsbar – Det fleksible valget

SJEKK PRISEN →

Veldig basic 

Kjempebillig 

Oppblåsbar løsning 

Denne stellematten fra 2me er denne testens eneste oppblåsbare løsning. Denne matten kan lett bli populær hos småbarnsforeldre som er glade i å reise eller flytter mye på seg, siden den er veldig kompakt og lett kan pakkes med når man skal ut på tur, og blåses opp når den trengs. For de reiseglade kan dette være en veldig grei løsning, men for mange vil denne kanskje oppleves som litt ustabil og ikke en god langsiktig løsning for babyens stellematte.

Enkel å vaske

Dette er en veldig fleksibel løsning for babyens stellematte, og vil passe like godt hjemme som på reise. Denne nyttige oppblåsbare stellematten er veldig enkel å rengjøre. Den er laget i mykt, glatt, hygienisk plastmateriale som lett kan tørkes av for å holdes rent. Kantene på matten er oppblåsbare og selve madrassen er fylt med skumgummi, slik at babyen får en trygg og behagelig matte å ligge på når du skifter bleie.

Veldig billig

Prisen på denne stellematten er veldig gunstig, siden matten rett og slett er kjempebillig. Det er imidlertid også helt klart en basismatte, uten noen spesielt gode funksjoner eller pent design som gir den det lille ekstra. Mange vil nok tenke at denne stellematten er grei å bruke på reise, men kanskje ikke til hverdagsbruk, med mindre man handler på budsjett og derfor må gå til innkjøp av en billigere modell som vil fungere.

Fordeler:

 • Lett og kompakt, oppblåsbar modell
 • Grei for reiser
 • Veldig billig
 • Enkel å vaske

Ulemper:

 • Ikke like solid som andre modeller
 • Basismodell, kanskje ikke nok for mange småbarnsforeldre

LES MER


Hvorfor kjøpe et stellebord?

Et stellebord er helt nødvendig utstyr for de fleste småbarnsfamilier. Dere skal skifte mange bleier per dag, og stellebordet er derfor en viktig investering som dere skal bruke i flere år fremover. Det er mange som opplever markedet for stellebord som stort og uoversiktlig, siden det stadig dukker opp nye modeller. Det er derfor mange vordende foreldre som bruker ekstra tid på å gjøre research og finne stellebordet som er riktig for akkurat deres familie.

Stellebordet som er perfekt tilpasset dere, kommer an på hva deres behov og ønsker er. Dere bør bruke litt tid på å tenke gjennom hva dere trenger i hverdagen. Har dere allerede en kommode eller overflate som dere tenker å bruke til bleieskift, og trenger kun en god stellematte? Vil dere gå til innkjøp av et solid møbel som kan brukes til både bleieskift og oppbevaring i flere år fremover? Har dere lite plass på badet, og ønsker derfor en fleksibel løsning som for eksempel et veggstellebord? Dere må velge et stellebord eller stellematte som er praktisk og tilpasset deres livsstil og hverdag, barnets behov, og designet dere trives med.

Hva bør du tenke på når du skal velge stellebord eller stellematte?

Når du skal kjøpe et stellebord eller stellematte for første gang, kan valget oppleves som litt overveldende. Det er mange forskjellige modeller tilgjengelig, flere ulike merker og prisnivå. Det er viktig at du tenker godt over valget og tar stilling til flere ting som vil hjelpe deg å komme frem til hvilken løsning som passer best for deg.

Det kan være veldig nyttig å velge et stellebord som har gode oppbevaringsløsninger, siden det er mye utstyr og småtteri dere vil trenge for babyen i løpet av de første årene. Det er alltid veldig praktisk å ha det du trenger lett tilgjengelig når du skifter på babyen, slik at bleieskiften går så fort og greit som mulig.

Løsningen du velger bør være komfortabel for babyen, praktisk i bruk, og lett å rengjøre. Enkel vask av stellebordet eller stellematten er viktig, siden dette vil være veldig lett og praktisk i en travel hverdag med babyen.

Husk også på at bordet du kjøper eller bruker skal tåle barnets vekt, og babyen vil vokse kjapt. Det er enorm forskjell på hvor mange kg ulike stellebord tåler, så pass på at du sjekker dette. Stellebordet må være stabilt og trygt. Babyen din er tross alt det mest dyrebare du har og det viktigste er jo at barnet ligger trygt. Kantene rundt stellebordet må være solide og høye nok til at barnet ikke er i fare for å rulle ned under bleieskiften.