fbpx

Steketermometer test: 6 alternativer for den proffe hjemmekokken

Det er ingenting som lokker gjestene til middagsbordet mer enn viten om at de snart skal nyte et utsøkt måltid. Uansett om du anser deg selv som en profesjonell kokk, eller bare liker å heve listen et hakk ekstra på kjøkkenet hjemme, vil et steketermometer være et nødvendig redskap. Har du et godt steketermometer kan du med sikkerhet servere nydelige retter og samtidig vite at maten er skikkelig stekt og ingen ubehagelige overraskelser venter når første gjest setter gaffelen i middagen. 

Når du skal velge steketermometer er det viktig å velge et allsidig termometer, aller helst skal du ha et som kan måle alt fra stek og velling, til deigvæske og frityrolje. De tar tross alt opp plass i kjøkkenskuffen og unødvendig mange termometer kan derfor bli plagsomt. Vi har derfor samlet inn tilgjengelig informasjon på nett og sammenlignet resultatene av en rekke best i test artikler for å finne frem til de beste alternativene. På denne måten kan vi korte ned listen av aktuelle steketermometer til de seks beste kandidatene. 

Steketermometeret som kom ut som best i steketermometer testen er Mingle Sunartis Digitalt Kjøkkentermometer. Dette er et enkelt og allsidig termometer som kan brukes til å måle temperatur på alt fra vin og stek, til velling, deigvæske og frityrolje. Det batteridrevne termometer vil gi en nøyaktig måling helt ned til 0,1 grad og passer derfor utmerket til det aller meste.

Steketermometer test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Mingle Sunartis Digitalt
Et allsidig kjøkkentermometer som kan brukes til å måle alt fra temperatur på vin til frityrolje og stek. Du oppnår en svært nøyaktig måling helt ned til 0,1 grad. Med et spekter fra -45 grader opp til 200 grader kan du benytte det i alt fra desserter i fryseren til middager i ovnen.
SJEKK PRISEN →
Thermapen Professional
Skal du måle temperatur på kjøtt, fugl eller fisk skal du lete lenge etter et bedre alternativ enn Thermapen sitt professional termometer. Med 360° display og høy nøyaktighet vil du raskt oppnå ønsket temperatur og et fantastisk resultat. Steketermometeret benytter et smart stand-by modus som sikrer opptil 3000 timer batterilevetid.
SJEKK PRISEN →
Thermapen ETI Classic
Thermapen ETI Classic er et steketermometer utviklet for den profesjonelle kokk, men fungerer like utmerket for deg som ønsker en nøyaktig måling av stek og velling hjemme på kjøkkenet. Med innstikk av rustfritt stål og muligheten til å måle fra -49,9 opp til 299,9 grader er dette et allsidig og nøyaktig steketermometer.
SJEKK PRISEN →
Weber iGrill Mini
Weber har utviklet et smart alternativ for deg som ikke ønsker å sitte ved siden av grillen mens maten varmes opp. Til tross for at Weber er mest kjent for produkter knyttet til grilling er dette termometer ment for mer. Det er nemlig et moderne ovnstermometer som kan benyttes til det aller meste.
SJEKK PRISEN →
OBH Ovnstermometer
Med OBH sitt ovnstermometer har nøyaktig steking av maten aldri vært enklere. Du velger raskt og enkelt om kjøttet skal være godt stekt, middels, rå eller blodig og valget vises på displayet, sammen med kjernetemperaturen til kjøttet. Dermed kan du enkelt holde styr på hvordan kjøttet utvikler seg mens du holder på med andre ting.
SJEKK PRISEN →
Mingle Sunartis Trådløs Portabel Termometer
Ønsker du et enkelt steketermometer med mye funksjonalitet vil Mingle Sunartis Trådløs være et utmerket alternativ. Inkludert får du åtte forskjellige programmer, flere patenterte funksjonaliteter, timer og alarm. Ledningen tåler temperaturer opp til +380° grader og kan dermed være med på det meste av både steking og grilling.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Mingle Sunartis Digitalt kjøkkentermometer – Best i test

Mingle Sunartis Digitalt Kjøkkentermometer: best i steketermometer test

SJEKK PRISEN →

Dette allsidige kjøkkentermometeret fra Mingle Sunartis har et bredt bruksområde og kan brukes til å måle temperaturer på alt fra vin og stek, til frityrolje og velling. På få sekunder kan du måle temperaturer som varierer fra -45 grader helt opp til 200 grader. Dette gjør at termometeret fungerer til stort sett alt av matlaging og er derfor et utmerket alternativ. 

Her får du et enkelt steketermometer som er lett å ta i bruk. Den lange pinnen gjør at du enkelt kan måle temperaturer helt inn til kjernen og sikre optimal temperatur. Mingle Sunartis kan også benyttes underveis i ovnen, men kun til målinger. Termostaten tåler ikke at du lar den stå i ovnen gjennom hele steketiden. 

Med en enkel knapp slipper du kompliserte displayer. Skru det på og oppnå nøyaktige temperaturer innen få sekunder. Deretter kan du benytte den samme knappen til enkelt å nullstille og måle på nytt, eller skru av termometeret igjen. En liten bonus er at det medfølger batterier i pakken og du kan dermed ta steketermometeret i bruk øyeblikkelig. 

Er du på jakt etter et steketermometer som kan benyttes til absolutt alt på kjøkkenet er dette allsidige alternativer fra Mingle Sunartis et godt valg. Uansett om du vil undersøke temperaturen på en lagringsvin eller et stykke kjøtt vil du få en nøyaktig måling raskt og enkelt.

LES MER


2. Thermapen Professional Termometer – Dyreste

Thermapen Professional Termometer

SJEKK PRISEN →

Thermapen Professional et utmerket alternativ uavhengig av om du skal steke fugl, kjøtt eller fisk. Dette kompakte og enkle steketermometeret gir en nøyaktig temperaturmåling og sikrer et utmerket resultat på stekingen din. Med muligheten til å måle fra -49,9 grader helt opp til 299,9 grader er det svært lite du ikke kan bruke dette steketermometeret til. 

En smart funksjonalitet med dette steketermometeret er dets 360° display. Dette gjør det mulig å lese av temperaturen uansett hva du har i ovnen og hvordan det er plassert. For å sikre et rent og langvarig produkt har Thermapen benyttet seg av Biomaster Antimicrobial teknologi. Dette reduserer tilkomst av bakterier og forhindrer derfor at steketermometeret ødelegger maten når du bytter mellom kjøtt, fisk og fugl. 

Smartfunksjonen i lyset på displayet sørger for at lysstyrken justerer seg etter omgivelsene og på denne måten reduserer strømforbruket så lenge det finnes andre lyskilder i ovnen. Ved hjelp av enkle AAA-batterier kan du oppnå inntil 3000 timer levetid under normal bruk. For å optimalisere forbruket er det inkludert et automatisk standby modus som sender steketermometeret i sovemodus når det ikke har blitt flyttet på en stund. 

Om du ønsker et perfekt resultat hver gang du steker kjøtt, fisk og fugl kan et steketermometer fra Thermapen være et utmerket alternativ. Det lett leselige displayet, smarte bakgrunnslyset og høye sensitiviteten på måleren sørger for at du enkelt kan få en rask måling og nøyaktig resultat på stekingen din.

LES MER


3. Thermapen ETI Classic Termometer – Premium

Thermapen ETI Classic Termometer

SJEKK PRISEN →

Er du på jakt etter noe som kan gi nøyaktige målinger av fugl, kjøtt og fisk er ETI Classic fra Thermapen et utmerket alternativ. Du kan måle temperaturer fra -49,9 grader helt opp til 299,9 grader med en nøyaktighet på 0,1 desimal. Det enkle displayet viser en nøyaktig temperatur innen få sekunder. Dette gir økt kontroll på temperaturstigninger og du kan raskt se hvordan temperaturen i maten økes eller reduseres.

Med et vannfast og motstandsdyktig design med behandlet med biometric kan du bruke det samme steketermometeret som profesjonelle kokker benytter seg av. Biometric-behandlingen sørger for redusert bakterievekst og sikrer en enkel rengjøring etter bruk. Innstikk er produsert i rustfritt stål som enkelt kan tørkes av etter bruk. 

Den tynne og kompakte innstikkeren har en størrelse på bare 3,3 x 115 mm. Spissen er enda tynnere for å redusere drenering av væske når du benytter deg av steketermometeret. Dette sikrer muligheten til en nøyaktig måling, uten at du opplever at kjøttet tørker inn eller væske siver ut. 

Ønsker du deg et steketermometer av høy kvalitet på lik linje med det proffene bruker vil ETI Classic være et utmerket alternativ for deg. Du får en nøyaktighet helt ned på desimalen og et robust produkt som varer lenge. Skulle du være uheldig å glemme termostaten skrur den seg automatisk av etter en liten stund for å spare på batteriet.

LES MER


4. Weber iGrill Mini – Godt alternativ

Weber iGrill Mini

SJEKK PRISEN →

Uansett om du skal grille den perfekte biffen eller steke en stek i ovnen vil iGrill være et utmerket alternativ for deg som ikke ønsker å sitte fastlåst og se på at maten steker. Dette digitale steketermometeret kobles enkelt til iGrill applikasjonen fra Weber og har en rekkevidde på hele 45 meter! Dette gjør at du enkelt kan følge med på at maten steker mens du driver med andre ting, eller tar imot gjestene. 

iGrill applikasjonen fra Weber gir et nøyaktig måleinstrument, men har også en rekke smarte funksjonaliteter som hjelper deg å oppnå det perfekte resultatet hver gang. Du vil blant annet få forslag om temperaturer, steketid og mye mer fra Weber sine eksperter. Med et enkelt AA-batteri kan du oppnå 150 timers grilltid og deretter skifter du bare enkelt ut det single batteriet på baksiden av termostaten. 

Weber har utstyrt iGrill Mini med alt du trenger for en praktisk løsning uansett hvor grillen eller stekeovnen måtte befinne seg. Blant annet med en magnetholder som gjør at du enkelt kan feste det på en magnetisk overflate og ha kontroll på maten. Føleren sitter i maten under hele grillingen og sikrer derfor at du har stålkontroll på maten under hele tilbredelsen. 

Ønsker du deg et steketermometer som kombinerer presisjon med smart funksjonalitet vil iGrill Mini være et utmerket alternativ. Her får du en rekke smarte funksjonaliteter gjennom iGrill applikasjonen og en høy presisjon. Dette sikrer optimal temperatur uansett om du skal grille kjøtt, fisk eller fugl. Koble deg til applikasjonen og få nøyaktige målinger rett inn på mobiltelefonen. Du kan med andre ord dekke bordet, ønske gjestene velkommen eller bare slappe av et øyeblikk mens grillen gjør sitt.

LES MER


5. OBH Ovnstermometer – Spennende design

OBH Ovntermometer

SJEKK PRISEN →

Dette ovnstermometeret fra OBH har raskt blitt et yndet produkt hos mange hobbykokker som stadig tilbereder kjøtt hjemme. Du velger raskt og enkelt på displayet hvordan du ønsker kjøttet stekt, før du får opp både optimal temperatur og nåværende temperatur på displayet. Dette gjør at du enkelt kan følge med på hvordan maten utvikler seg og skru av ovnen på det perfekte øyeblikket. 

Både ledning og spyd tåler opp til 380° grader som gjør at de kan bli med i stekeovnen hele veien til perfekt kjøtt. Displayet har en praktisk rekkevidde på 30 meter som gjør at du har stålkontroll på det som skjer i ovnen, samtidig som du kan drive med andre ting. Med andre ord er dette steketermometeret en gavepakke til de som multitasker i hjemmet. 

Produsert i hard plast og metall gir et robust design som tåler et trøkk på kjøkkenet. Det store displayet har bakgrunnslys som gjør at du enkelt får med deg hva som står og hvordan det går med maten i ovnen. Du mottar et enkelt varsel når kjøttet har oppnådd ønsket temperatur og kan dermed beregne optimal steketid. 

Dersom du ofte tilbereder kjøtt i hjemmet kan dette være et godt alternativ. Her kan du virkelig skreddersy kjernetemperaturen i kjøttet og få akkurat det resultatet du ønsker deg. Det trådløse steketermometeret gjør at du har full kontroll på kjøttet i ovnen selv om du holder på med noe helt annet. Bare oppgi hvordan ønsker kjøttet stekt og la ovnen fikse resten.

LES MER


6. Mingle Sunartis Trådløs Portabel Termometer – Beste tilbud

Mingle Sunartis Trådløs Portabel Termometer

SJEKK PRISEN →

Skal du sikre den perfekte biffen er det viktig å ha et godt steketermometer. Med Mingle Sunartis Trådløs vil du oppnå et utmerket resultat og ha stålkontroll på hva som foregår i stekeovnen din hele veien. Du kan blant annet velge mellom åtte forskjellige programmer som alle har fem forskjellige innstillinger: godt stekt, middels, lettstekt, rå og blodig. 

Med hele åtte forskjellige programmer kan du sikre et godt resultat uansett om du skal steke biff, kalv, lam, svin, burgere, fisk, kalkun eller kylling. Hvert program kommer med flere alternativer og du kan dermed skreddersy resultatet etter egne preferanser. Steketermometeret er også utstyrt med timerfunksjon og alarm som varsler når ønsket temperatur er oppnådd i maten. 

Dette hendige steketermometeret et helt bærbart og benytter seg av fire AAA-batterier (inkludert). Du får også med en 100 cm lang ledning som gjør at du enkelt kan plassere termometeret godt synlig på benken og trekke føleren ned til ovnen og innsett i kjøttet. Ledningen tåler opp til +380 grader som gir mulighet for å steke det aller meste av både kjøtt, fisk og velling. 

Er du på jakt etter et fullverdig steketermometer med flere smarte funksjonaliteter uten at det skal koste deg skjorta kan Mingle Sunartis trådløs være et godt alternativ. Her får du et steketermometer med en rekke smarte programmer og muligheten til å skreddersy programmet etter egne preferanser. Dermed kan du sikre et godt stekeresultat og oppnå helt perfekt temperatur på kjøttet.

LES MER


Spørsmål og svar

Kan et steketermometer være i ovnen?

De fleste steketermometer har et innstikk som kan tåle opp til 380° grader, men det er viktig at dette undersøkes før du skal steke maten. Ingenting er verre enn å finne ut litt for sent at termometeret ikke tåler stekeovnen.

Hvor høy temperatur tåler et steketermometer?

I utgangspunktet skal de fleste steketermometer ha et innstikk som tåler opp til 380° grader. Dette varierer noe fra produsent til produsent og du bør derfor lese instruksen nøye før du går til innkjøp. 

Hvor bør føleren sitte?

For at steketermometeret skal gi mest mulig nøyaktig måling er det viktig at føleren sitter midt i kjøttet og dypt nok til å måle kjernetemperaturen. Dette sikrer at kjøttet blir skikkelig gjennomstekt og ønsket temperatur oppnås. 

Hva bør man huske på ved valg av steketermometer?

Når du skal velge steketermometer er det viktig å ha en formening om hva det skal brukes til. Vi har i denne artikkelen sett på noen svært gode allsidige steketermometer, men det finnes også noen som er bedre enn andre på spesielle typer kjøtt eller fisk. Vurder derfor hva du mest sannsynligvis skal bruke termometer til og forsikre deg om at det aktuelle termometeret passer til denne bruken.