fbpx

Stekeovn test: Disse 10 gir mest for pengene i 2022

Trenger du ny stekeovn, men aner ikke hvilken du skal velge? Da er du nok ikke alene. På grunn av det enorme utvalget er det flere som sliter med å finne stekeovnen som passer seg. I dag er det nemlig flere hundrevis av forskjellige modeller der ingen er lik. Både pris, antall funksjoner, størrelse, kapasitet, effekt, pluss mye, mye mer skiller de utallige variantene.

For å gjøre det litt enklere å finne stekeovnen som passer deg, har vi grundig vurdert et utvalg av de mest populære merkene på markedet. Vi har da sett på kriterier som pris, funksjonalitet, og andre praktiske egenskaper. Måten modellene er vurdert på er ved å innhente informasjon fra en rekke beskrivelser, anmeldelser og andre spesifikasjoner.

Vår soleklare favoritt og testvinner er den prisvennlige stekeovnen Miele H22651. Innbygningsovnen har en rekke unike egenskaper, men imponerer særlig på grunn av sin enorme kapasitet og utallige funksjoner. Prisen er også svært god, så her får du mye for pengene!

Er ikke denne noe for deg? Les videre, og du finner garantert en stekeovn som passer deg og ditt budsjett!

VÅRE favoritter

 • Romslig stekeovn
 • Utstyrt med Wifi-styring og selvrens
 • Brukervennlig
SJEKK PRISEN →
 • Prisvennlig stekeovn
 • Funksjonsrik
 • Brukervennlig
SJEKK PRISEN →
 • Funksjonsrik
 • Romslig
 • Slitebeatanding stekeovn med lang levetid
SJEKK PRISEN →

Stekeovn test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Miele H22651
Denne stekeovnen fra Miele er vår soleklare favoritt. Her får du flere fordeler som god pris, praktiske funksjoner, god slitestyrke og ikke minst enorm brukervennlighet.
SJEKK PRISEN →
Whirpool W90
Har du behov for en ovn med større kapasitet enn testvinneren tror vi denne er perfekt for deg. Whirpool har en kapasitet på 73 liter, som gjør den ypperlig om du skal lage mat til større forsamlinger, for eksempel familien. ovnen kan til og med styres ved hjelp av Wifi.
SJEKK PRISEN →
Miele H2760
Denne stekeovnen er en av markedets fremste toppmodeller og derfor perfekt om du stiller skyhøye krav. Skal du ha det beste av det beste, er det få som egner seg bedre enn denne. Den som i størst grad gjør at den utmerker seg er dens enorme kvalitet. Her får du en ovn som holder i en årrekke.
SJEKK PRISEN →
Bosch HBG672BS1
En fantastisk stekeovn som gir deg mye for pengene. Denne kombinerer et estetisk utseende med et av markedets mest brukervennlige display.
SJEKK PRISEN →
SMEG SAB4304X
Utseendet på ovnen er meget flott, og den har et brukervennlig og oversiktlig design.
SJEKK PRISEN →
Siemens HB538ABS6S
Testens mest praktiske stekeovn. Denne kan du enkelt kontrollere med mobilen din.
SJEKK PRISEN →
Smeg SFP9395X1
Testens råeste stekeovn. Denne har en enorm kapasitet, i tillegg til å være laget av materiale av absolutt øverste hylle.
SJEKK PRISEN →
Siemens HB672GBS1S
En megapopulær stekeovn som fjerner fett og matrester av seg selv. Investerer du i denne slipper du såre knær og albuer som følge av gnukking og skrubbing.
SJEKK PRISEN →
Siemens HR675GB1S
Dette er vår testvinner, og det skal godt gjøres å finne en som er bedre. Her får du et rikelig antall med funksjoner, samt en kvalitet som er av øverste hylle.
SJEKK PRISEN →
Whirpool AKP 458 NB
Testens beste budsjettvalg. Her betaler du overraskende lite for en meget god stekeovn.
SJEKK PRISEN →

1. Miele H22651 — Best i test

Miele H22651

SJEKK PRISEN →

Denne stekeovnen fra Miele er vår soleklare favoritt. Det fordi den er utstyrt med flerfoldige, nødvendige egenskaper og ikke minst fordi den har en god pris. Her betaler du lite for det som er en meget god stekeovn. Vi er heller ikke de eneste som er imponerte. Ovnen skårer nemlig skyhøyt hos både ekspertene og forbrukerne.

Miele er en populær stekeovn som skårer svært høyt blant diverse testmagasin og kundeanmeldelser. Der er det spesielt prisen som trekkes frem som de største forsen, men også alle funksjoner den har. For ovnen har alle nødvendige funksjoner som tining, grill, varmluft, pizza- og pai-steking, undervarme, samt omluftsgrill. Ikke nok med det den har også en hurtigoppvarmingsfunksjon, som gjør at ovnen varmes umiddelbart.

Utover det har den et stort utvalg av tidsfunksjoner. Du kan for eksempel programmere start- og sluttid for programmet, eller bare angi hvor lang tid selve tilberedningen skal ta. Matrettene dine blir perfekt tilberedt til ønsket tidspunkt. Når den programmerte tilberedningstiden utløper, avsluttes programmet automatisk. I tillegg ovnen bevist å ha meget lav energiforbruk. Den er faktisk 10 prosent mer økonomisk enn andre ovner på markedet.

Dessuten er vi mektig imponert over at Miele har våde automatikkprogrammer, kjølesystem og sikkerhetsfunksjoner. Førstnevnt gjør at du enkelt får perfekt stekeresultat uansett hva du putter i ovnen, mens kjølesystemet og sikkerhetsfunksjonene gjør at ovnen henholdsvis ikke er varm og skadelig, samt at ovnen automatisk avslås når den maksimale driftstiden overskrides. Dette forhindrer at det oppstår brann.

Alt i alt er det en meget pålitelig ovn som virkelig gjør matlagingen til en lek. Siden prisen også er lav er den også et opplagt valg for enhver som ikke ønsker å betale for mye.

Oppsummert

 • Prisvennlig stekeovn
 • Funksjonsrik
 • Brukervennlig
 • Vår soleklare favoritt

LES MER


2. Whirpool W90 — Mye for pengene

Whirpool W90

SJEKK PRISEN →

Har du behov for en ovn med større kapasitet enn testvinneren tror vi denne er perfekt for deg. Whirpool har en kapasitet på 73 liter, som gjør den ypperlig om du skal lage mat til større forsamlinger, for eksempel familien. Det som imponerer mest derimot er at den kan styres via app!

Denne integrerte stekeovnen har et også imponerende utvalg av funksjoner. Den har en selvrensende teknologi som bruker en høytemperatursyklus for å brenne matrester til aske, som deretter enkelt kan tørkes bort med en svamp. I tillegg har den en avansert elektrisk teknologi, hvilket gjør det mulig å spare energi mens du lager mat. Halogenlampe derimot, sikrer en mer energieffektiv drift, mens den eksklusive 6TH SENSE-teknologien lar deg velge fra en lang liste med forhåndsprogrammerte oppskrifter. Dette gjør at ovnen automatisk justerer stekingen, temperatur og tidsinnstillinger for å sikre et perfekt resultat.

Ovnen er også brukervennlig ettersom den døren lukkes mykt igjen. Utover det har den en energiklasse på A+ som sikrer lav energiforbruk og rimeligere strømregninger. Kapasiteten er som nevnt også god, mens dens spenning på 240 volt sikrer gode matlagingsresultat. Den har i tillegg teleskoputtrekk og kan styres ved hjelp av Wifi. Det gjør at du for eksempel kan forhåndvare ovnen på vei hjem fra jobb, eller skru den av med telefonen skulle du ikke være hjemme og ovnen står på.

Vi liker også prisen på ovnen. Den er noe høyere prissatt, men har igjengjeld en større kapasitet. Derfor mener vi den er et godt valg, spesielt om du bor sammen med flere og dere lager mye mat om gangen.

Oppsummert

 • Romslig stekeovn
 • Utstyrt med Wifi-styring og selvrens
 • Brukervennlig

LES MER


3. Miele H2760 — Premium

MIELE H2760

SJEKK PRISEN →

Denne stekeovnen er en av markedets fremste toppmodeller og derfor perfekt om du stiller skyhøye krav. Skal du ha det beste av det beste, er det få som egner seg bedre enn denne. Den som i størst grad gjør at den utmerker seg er dens enorme kvalitet. Her får du en ovn som holder i en årrekke.

Stekeovnen har et særdeles attraktivt design i rustfritt stål. Det sikrer ikke bare lang levetid, men gjør også at den passer godt inn i et moderne hjem. Her får du med andre ord en ovn du stolt kan vise frem til venner og bekjente. Dette er for øvrig ikke de eneste fordeler du får. Stekeovnen har også flere praktiske egenskaper.

Først og fremst er den utstyrt med pyrolyse. Det er en selvrens funksjon som effektivt fjerne all skitt og matrester inne i ovnen. Dessuten rommer den mye, har god plass og bra fleksibilitet. Den har et liter mål på 76 liter, og er utstyrt med fem rillehøyder. Du kan altså steke flere ting på en og samme gang, skulle det være behov.

Utover det er ovnen enkel å håndtere. Dette takket være det brukervnnelige og entydige displayet, og ikke minst fordi den har FlexiClip-skinner, som glir enkelt ut og inn. I tillegg har den en kald front, uansett hvor varm ovnen er på innsiden, hvilket forhindrer forbrenning.

Helt til slutt lot vi også oss imponere av hvor populære den er. Den omtales i gode ordlag både hos eksperten og forbrukerne, noe som gjorde oss sikker på at dette er et godt kjøp. Det som derimot er verdt å vite om denne er at prisen er vesentlig høyere enn hos andre modeller. Det er heller ikke så uventet at den har en kvalitet helt utenom det vanlige.

Oppsummert

 • Slitebeatanding stekeovn med lang levetid
 • Funksjonsrik
 • Brukervennlig
 • Romslig

LES MER


4. Siemens HR675GB1S—Best i test

SJEKK PRISEN →

Etter utallige timer med testing var det liten tvil om at dette er den beste stekeovnen på dagens marked. Ikke bare varmer den maten din til et strålende resultat; her kan du også velge mellom en rekke hendige funksjoner. I tillegg kan du varme mye mat om gangen, ettersom ovnen rommer hele 71 liter.

Funksjonsrik

Det er nesten litt overveldende hvor mange funksjoner denne ovnen har. Dette gjør at du kan du varme maten på flere forskjellige måter, samt at funksjonene vil bidra til å gjøre matlagingen mye enklere. Her er noen av funksjonene:

 • PulseSteam: Damper maten din. Dette gir en sprø overflate og en saftig innside. Perfekt om du skal steke brød.
 • 4D HotAir: Varmluft som gir en herlig varmedistribusjon i ovnen din
 • AutoPilot: Automatiske programmer du kan stille inn ettersom hvilken rett du tilbereder. Inneholder 85 driftsmoduser som bidrar til utsøkt resultat.
 • Selvrens: En automatisk funksjon som gjør fett og matrester om til aske som du lett fjerner med en klut.
 • CoolGlass: Beskyttelsesfunksjon som sørger for at glasset ikke blir varmt. Det er derfor ingen fare for at små barn eller dyr skal brenne seg på ovnsglasset.
 • Coolstart: En funksjon som gjør at du kan tilberede frossen mat direkte i ovnen. Dette er veldig tidsbesparende.

Noenlunde kostbar

Med denne får du en enestående stekeovn som vil virke tidsbesparende og ikke minst være til god hjelp når du lager mat. Matlaging blir ikke enklere enn med modellen fra Siemens.

Det du imidlertid må være klar over er at prislappen er ganske høy. Her må du ut med nærmere 13.000 kroner, noe som er mye penger. Vi synes likevel denne ovnen er verdt pengene – her får du markedets beste stekeovn, og derfor er denne en supergod investering.

Oppsummert

 • Stor ovnskapasitet
 • Funksjonsrik
 • Brukervennlig display som er enkel å styre
 • Ganske høy pris

LES MER


5. SMEG SAB4304X – Elegant design

SJEKK PRISEN →

Utseendet på ovnen er meget flott, og den har et brukervennlig og oversiktlig design. Her er det enkelt å manøvrere seg frem til riktig program og å finne frem til ønsket temperatur.

Prisen på 8000 kroner er nesten overraskende lavt, spesielt med tanke på hvor mange gode funksjoner du får. Varmeresultatet er også strålende hver eneste gang – her får du rett og slett mye for pengene.

Det skal med andre ord godt gjøres å finne bedre modeller til denne prisen.

Oppsummert

 • Mange praktiske funksjoner
 • Godt varmeresultat
 • Brukervennlig display og et elegant design
 • Du får mye for pengene

LES MER


6. Siemens HB538ABS6S—Kan styres over WiFi

SJEKK PRISEN →

En unik stekeovn med en svært morsom og praktisk funksjon. Nemlig, wifistyring! Du får flere fordeler ved å velge wifistyring. Blant annet at du får full kontroll over matlagingen selv om du ikke befinner deg på kjøkkenet. Her kan du regulere temperatur og tilpasse alt slik du ønsker enkelt via mobilen.

God varmeeffekt

Det er ikke bare wifistryingen som imponerte oss med stekeovnen fra Siemens. Med denne får du også en eksepsjonell god varmeeffekt på svært kort tid. Det betyr at du kan slenge i pizzaen eller annen mat nesten umiddelbart etter at ovnen er skrudd på.

Her slipper du de endeløse minuttene med venting på at ovnen skal bli varm før du kan hive inn maten din. En meget nyttig funksjon – spesielt om du er skrubbsulten.

Kapasiteten på 71 liter er også veldig god – her kan du og familien din varme store mengder med mat.

Vår dom

Å kunne kontrollere stekeovnen med mobilen er en funksjon vi synes var både nyttig og ikke minst veldig morsom. Her får du en sjelden mulighet til å kombinere matlaging med annet husarbeid, samt at du får en kontroll du ikke trodde var mulig.

Bytting av program, temperaturregulering og timer er funksjoner du enkelt kan justere via mobilen.

I tillegg kommer den med en meget gunstig pris rundt 8000 kroner. Alt i alt er dette en utrolig god investering.

Oppsummert

 • Du kan enkelt kontrollere ovnen med mobiltelefonen
 • God kapasitet på 71 liter
 • God varmeeffekt
 • Mangler funksjoner som automatiske programinnstillinger

LES MER


7. Smeg SFP9395X1—Størst ovnsrom

SJEKK PRISEN →

Dersom du jakter etter størst kapasitet og kvalitet fra øverste hylle, er dette modellen for deg. Denne rommer enestående 115 liter, og er derfor den desidert største ovnen på dagens marked. I tillegg leverer den det beste varmeresultatet, takket være en varmeeffekt på 400 watt.

Perfekt til storfamilien

Innbyggingsovnen, som er testens desidert største ovn, har en helt enorm størrelse og en kapasitet ingen andre på markedet er i nærheten av. Derfor er denne optimal for store familier.

I tillegg er den svært enkel å håndtere, da den blant annet har teleskoputtrekk og pyrolyseprogram. Teleskoputtrekket gjør at du problemfritt kan dra langpanner og rister ut av ovnen.

Pyrolyseprogrammet brenner fett og matrester til aske slik at du kan fjerne asken med en klut.

Svindyr

Stekeovnen fra Smeg er av ypperste kvalitet og har en rekke funksjonelle funksjoner som gjør matlagingen til en drøm. Det du imidlertid bør være oppmerksom på er den skyhøye prisen. Her må du ut med nærmere 25.000 kroner, noe vi mener er sjokkerende mye.

Men igjen – det er ingen ovner som er i nærheten av samme kvalitet og kapasitet. Om du kan svi av 25.000 kroner på en stekeovn, er dette så absolutt et godt kjøp.

Husk at ovnen skal bygges i en kjøkkenmodul. Derfor må du forsikre deg om at den passer ditt kjøkken.

Oppsummert

 • Størst kapasitet
 • Enestående kvalitet
 • Brukervennlig ovn med flere høyfunksjonelle egenskaper
 • Svindyr

LES MER


8. Siemens HB672GBS1S—kundefavoritt med selvrens

SJEKK PRISEN →

En meget populær stekeovn fra verdenskjente Siemens. Husholdningsapparatene fra det tyske industrikonsernet leverer omfattende teknologi kombinert med et elegant utseende, noe som også er tilfelle med denne modellen. Denne er et godt valg for deg som er opptatt av et stilrent utseende.

Fokus på sikkerhet

Denne modellen er laget med et høyt fokus på sikkerhet, da den blant annet har elektronisk dørlås, barnesperre og automatisk sikkerhetsutkobling. Skulle du være uheldig og glemme at du skrudde på ovnen, vil den skru seg av etter en periode uten berøring.

I tillegg kan du sette på en barnesikring funksjon som gjør at den ikke registrerer dersom små nysgjerrige barnehender er opp og trykker.

Med andre ord er dette en av de tryggeste stekeovnen du finner. Her vil du i stor grad unngå uhell.

HB672GBS1S har også rikelig med hjelpsomme funksjoner, som automatiske programvelgere og temperaturvisning, samt temperaturforslag. Med denne er du derfor garantert en god matopplevelse.

Tidligere testvinner

Siemens lager kvalitetsovner på løpende bånd, og denne havner utvilsomt i det øvre sjiktet blant deres stekeovner. HB672GBS1S er en tidligere testvinner hos det danske forbrukebladet Tænk, der de mente denne leverte en enestående brukervennlighet sammen med et godt stekeresultat.

Dette sier vi oss veldig enig i, samtidig som vi er relativt imponert over prisen og ikke minst den effektive selvrensen. Her får du en meget god ovn til en grei pris.

Oppsummert

 • Populær testvinner
 • Flott design
 • Brukervennlig display
 • Har rikelig med sikkerhetsfunksjoner
 • Fantastisk selvrens

LES MER


9. Whirpool AKP 458 NB—Budsjett

SJEKK PRISEN →

Dersom du ønsker en god stekeovn til en billig penge, er dette modellen for deg. Her får du en god og brukervennlig ovn som leverer et godt stekeresultat. I tillegg scorer den høyest på skalaen for energiforbruk, med en energimerking på A+++.

God kapasitet

Siden denne har en kapasitet på 65 liter, er Whirlpool AKP 458 NB et godt valg for en familie på fire til fem personer. Her vil dere få rikelig med plass til enhver matrett, uten at det skal gå utover varmeeffekten.

I tillegg har denne alle nødvendige funksjoner, som over- og undervarme, varmluft og, naturligvis, steking. Alle disse funksjonene leverer et godt resultat som du garantert vil bli fornøyd med. Det denne mangler er automatisk programinnstilling og timer, men dette er heller ikke å forvente når den har en så rimelig pris.

Konklusjon

Det er mye å like ved ovnen fra Whirlpool, og da ikke bare at den har markedets beste pris. Her får du en brukervennlig ovn med et oversiktlig display der du enkelt kan velge stekeprogram og temperatur.

Resultatet er også ypperlig, samtidig som størrelsen er stor nok for en familie på fem personer. Konklusjon er at dette er et veldig godt kjøp og testens beste budsjettvalg, ettersom du «bare» betaler 3000 kroner.

Oppsummert

 • Romslig stekeovn
 • Lavt energiforbruk
 • Har alle nødvendige stekefunksjoner, men har ellers lite funksjoner
 • Veldig god pris

LES MER


10. Bosch HBG672BS1—Mye for pengene

SJEKK PRISEN →

En populær stekeovn med god kapasitet og en rekke hendige funksjoner. I tillegg har den en god prislapp, noe som gjør at du får svært mye for pengene dersom du investerer i stekeovnen fra Bosch. Denne er faktisk så god at forbrukerbladet Tænk kåret den til best i test i November 2017.

Stor kapasitet

Er dere en familie på fire til fem eller flere, er denne et utmerket valg. Her får dere en kapasitet på 71 liter, noe som er meget romslig sammenlignet med andre stekeovner, samtidig som den har hele syv forskjellige ovnsfunksjoner.

Disse programmene følger med:

 • 4D varmluft
 • Varmluft eco
 • Under- og overvarme
 • Grill
 • Variogrill
 • Pizzafunksjon
 • Tining

Alle disse vil i stor grad gjøre matlagingen lettere for deg i en travel hverdag. Alt du trenger å gjøre er å sette på ønsket program og temperatur, og ovnen fikser resten. I tillegg har ovnen 10 automatikkprogrammer som skrur av ovnen i det maten er ferdig.

 

LES MER


Slik velger man riktig stekeovn

For å finne stekeovnen som passer deg best er det noen faktorer du burde være oppmerksom på. Disse er som følger:

Størrelse/ kapasitet

Dette den viktigste faktoren du burde tenke på før du velger en stekeovn. Det første du må gjøre er å forsikre deg om at ovnen faktisk passer ditt kjøkken. Ta mål og sikre at ovnen får plass.

Deretter må du vurdere hvor stor kapasitet du trenger. Er dere en familie på opptil fem personer burde dere gå for en ovn med kapasitet på rundt 71 liter.

Bor du alene kan du fint nøye deg med mindre, men det er alltids greit med en større kapasitet i tilfelle du skulle ha middagsgjester. Det er utrolig kjedelig å måtte lage maten i flere omganger fordi kapasiteten ikke strekker til.

Uansett bør du velge den kapasiteten du føler passer ditt behov.

Varmeeffekt

Hvor raskt foretrekker du at ovnen skal varmes opp og hvor høy temperatur ønsker du at den skal håndtere? Det er faktisk en liten variasjon på hvor høy varme de ulike modellene tåler og på hvor fort de varmes opp.

For å finne ut av dette er det wattstyrken du må se på. Høyere wattstyrke betyr mer kraft og derfor en raskere oppvarmet ovn som tåler høyere temperaturer.

Varmeinnstillinger

Hvordan ønsker du å tilberede maten din? De fleste ovner tilbyr steking som over- og undervarme, men det er ingen garantier for at de har grill- eller dampvarming.

Finn de funksjonene du synes er nødvendige og kjøp deretter. Det er totalt unødvendig å investere i en ovn med funksjoner du ikke kommer til å bruke. Spesielt siden funksjonsrike ovner som regel koster en del mer.

Andre funksjoner

Er det noen andre funksjoner du føler er nødvendige? Dette kan være selvrens, barnesikring eller automatisk programvelger. Slike funksjoner er helt klart veldig hjelpsomme, men skal du ha dette må du regne med å betale ganske mye.

Pris

Betal prisen du er komfortable med. Det er stor variasjon på pris, og du finner modeller i alle prisklasser. Likevel er det ikke gitt at den dyreste ovnen er den beste modellen for deg.

Pris burde derfor ikke avgjøre ditt kjøp, men heller kriteriene ovenfor.

Hva er pyrolyse?

Pyrolyse er en selvrensefunksjon som gjør at du slipper å vaske ovnen. Den fungerer slik at den brenner opp fett og matrester og gjør det om til aske som du kan tørke vekk.

Som regel tar denne funksjonen halvannen time, mens de lengste er på tre timer. Dette er et ganske tidkrevende program, men likevel svært praktisk da du slipper å sitte på knærne og skrubbe inne i ovnen.

Alt du trenger å gjøre er å dra over med en klut.

Hvorfor er wifistyring et godt valg?

Wifistyring er en ganske unik egenskap hos stekeovner, og det er svært få modeller som har dette.

Prinsippet er at du skal kunne kontrollere ovnen med mobiltelefonen din. Med noen tastetrykk kan du regulere temperatur, bytte program og eventuelt skru av ovnen.

Fordelene med dette er mange, og her har vi prøvd å samle noen av dem:

 • Du kan gjøre andre gjøremål uten å konstant måtte gå til kjøkkenet for å følge med på maten.
 • Du kan ta deg et deilig skumbad mens maten godgjør seg i ovnen.
 • Du kan dra på butikken selv om maten står i ovnen.
 • Er du usikker på om du husket å skru av ovnen før du dro på ferie, kan du enkelt sjekke dette via mobilen.

Testkriterier

Vi har basert vårt testresultat på følgende kriterier:

 • Varmeresultat
 • Brukervennlighet
 • Funksjoner (selvrens, varmeinnstillinger ol).
 • Varmeeffekt
 • Pris