fbpx

Stekeovn test: Disse 7 gir mest for pengene i 2023

En god stekeovn er hjertet i ethvert kjøkken. Det er her middagene blir tilberedt, bakeverkene kommer til live, og hvor familieoppskriftene går fra generasjon til generasjon. Men med så mange alternativer på markedet, hvordan finner du stekeovnen som passer best til dine behov?

Vi har undersøkt markedet nøye og samlet de beste stekeovnene i ulike segmenter, slik at du kan finne det perfekte tillegget til ditt kjøkken. Enten du er på jakt etter en toppmodell med de nyeste funksjonene, en energieffektiv løsning for å redusere strømforbruket, eller en kompakt stekeovn som passer i et mindre kjøkken, er vi sikre på at du vil finne noe som passer dine behov i vår oversikt.

Vi har sett på et bredt spekter av egenskaper for å gi deg en variert liste over stekeovner. Dette inkluderer ovnens kapasitet, energiforbruk, brukervennlighet, funksjoner, og selvfølgelig pris. Uansett om du er en hjemmekokk som elsker å eksperimentere med nye oppskrifter, en familie som trenger en pålitelig ovn for hverdagsmåltider, eller en profesjonell kokk som ønsker det beste utstyret, vil du finne et produkt som passer til dine behov.

Stekeovn test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo
Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo er den ultimate stekeovnen for hjemmelaget pizza av stenovnskvalitet. Den tilbyr rask steking på kun to minutter og allsidighet med temperaturer opptil 400°C.
SJEKK PRISEN →
Severin 2056 Miniovn
Severin 2056 Miniovn er den ultimate miniovnen for plassbesparende stekeopplevelser. Med variabel termostat, over- og undervarme, varmluftsfunksjon og 120-minutters timer, gir denne kompakte ovnen imponerende resultater og funksjonalitet.
SJEKK PRISEN →
Ariete Miniovn
Ariete Miniovn er den ideelle løsningen for de som ønsker en kul, kompakt stekeovn med sjarmerende retro design. Med 18 liters kapasitet, timerfunksjon og valg av farger, tilbyr denne ovnen både praktiske og stilfulle matlagingsegenskaper.
SJEKK PRISEN →
Severin 2045 Miniovn
Severin 2045 Miniovn er den kraftige og budsjettvennlige stekeovnen som leverer imponerende resultater. Med variabel termostat, timerfunksjon og praktisk tilbehør, er denne kompakte ovnen et ideelt valg for mindre boliger og studenter.
SJEKK PRISEN →
Bertazzoni F6011PROPL
Bertazzoni F6011PROPL er den ultimate stekeovnen i premiumsegmentet, som imponerer med pyrolytisk rengjøring, 11 funksjoner, stilig design og A++ energiklasse. Den gir enestående matlagingseksperimenter på et høyeste nivå.
SJEKK PRISEN →
Whirpool AKP 458 NB
Testens beste budsjettvalg. Her betaler du overraskende lite for en meget god stekeovn.
SJEKK PRISEN →
Bosch HBG672BS1
En fantastisk stekeovn som gir deg mye for pengene. Denne kombinerer et estetisk utseende med et av markedets mest brukervennlige display.
SJEKK PRISEN →

Her kan du lese om “Pizzaovn test”

Den beste butikken for denne typen produkter

1. Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo – Best i test

Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo pizzaovn

SJEKK PRISEN →

Drømmer du om autentisk, italiensk pizza som smelter på tungen? Da trenger du ikke lenger reise til Napoli for å oppleve den ekte stenovnssmaken. Med den revolusjonerende Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo kan du nå lage profesjonelle pizzaer hjemme på kun to minutter – enkelt og uten komplikasjoner. La oss dykke inn i hvorfor denne lille stekeovnen er den ultimate enheten for pizzafantaster og vår klare testvinner.

Først og fremst, la oss snakke om hastigheten denne ovnen tilbyr. Med Pizzaiolo, også kjent som “The Smart Oven™,” vil du oppleve den utrolige evnen til å bake pizzaer på rekordtid. På kun to minutter vil du kunne nyte en ferdigstekt pizza som smaker som om den ble servert av en ekte pizzaiolo i Napoli.

Men vent, det er mer! Denne ovnen byr på mange andre gode egenskaper som gjør den til et uunnværlig verktøy på kjøkkenet. Med temperaturer som kan nå opp til hele 400°C, er det ikke bare pizza du kan tilberede. Bruk den til å steke de saftigste biffene, grille grønnsaker med perfekt karamellisering, eller lage sprø bakverk.

Sage SPZ820 er utstyrt med den nyeste teknologien, og den er enkel å betjene. Den intuitive kontrollpanelet gjør det enkelt å velge ønsket temperatur og tilberedningstid, slik at du kan tilpasse ovnen til dine kulinariske kreasjoner. Ovnen er også utstyrt med førsteklasses isolasjon, noe som sørger for at varmen holdes inne, samtidig som ovnen forblir trygg å berøre på utsiden.

Oppsummert

 • Autentisk stenovnspizza på kun 2 minutter
 • Temperaturer opp til 400°C for allsidig matlaging
 • Enkel betjening med smart teknologi
 • Mesterlig ovn for kulinariske opplevelser

LES MER

2. Severin 2056 Miniovn – Beste miniovn

Severin 2056 Miniovn

SJEKK PRISEN →

Severin 2056 Miniovn er den perfekte stekeovnen for deg som har begrenset plass på kjøkkenet eller som ønsker å ta med ovnen på tur. La oss utforske hvorfor denne lille ovnen er den beste i sin klasse på markedet.

Med en bredde på 45 cm, høyde på 35 cm og dybde på 39 cm er Severin 2056 Miniovn en komplett miniovn som passer perfekt inn i små boliger eller trange kjøkken. Til tross for sin kompakte størrelse har denne ovnen en imponerende effekt på hele 1600W og en kapasitet på 30 liter. Dette gjør den til en kraftig og energieffektiv ovn som tilbyr de fleste av de funksjonene du forventer fra en vanlig ovn.

Den variabel termostaten mellom 0-230°C gir deg muligheten til å tilberede ulike retter med presis temperaturkontroll. Enten det er saftige kaker, sprøe pizzaer eller smakfulle gratenger, så kan du stole på at denne ovnen leverer resultatene du ønsker. Med over- og undervarmefunksjonen, samt varmluftsfunksjonen, er det ingen grenser for hva du kan lage i denne lille kraftpakken.

Severin 2056 Miniovn kommer også med en praktisk 120-minutters timer, slik at du kan stille inn den ønskede steketiden og glemme bekymringene. Medfølgende rotasjonsrist sørger for jevn steking av maten, og du kan enkelt tilberede flere retter samtidig. I tillegg følger det med en rist, bakeplate og et avtakbart smulebrett som gjør rengjøringen enkel og problemfri.

Oppsummert

 • Plassbesparende og energieffektiv miniovn
 • Variabel termostat og omfattende funksjoner
 • 1600W effekt og 30 liters kapasitet
 • Praktisk timer og enkel rengjøring

LES MER

3. Ariete Miniovn – Retro Design

Ariete Miniovn

SJEKK PRISEN →

Med sitt sjarmerende retro design og kompakte størrelse er denne smarte ovnen en perfekt løsning for deg som ønsker å tilberede deilige måltider uten å ta opp for mye plass.

Ariete Miniovn har en kapasitet på 18 liter, noe som gir deg god plass til å tilberede ulike retter. Enten du vil bake en deilig pai, varme opp en pizza eller steke grønnsaker, vil denne ovnen gjøre jobben effektivt. Med sitt utseende som minner om en mikrobølgeovn, vil den også være et stilig tillegg til ethvert kjøkken.

En av de praktiske funksjonene til Ariete Miniovn er timerfunksjonen på 60 minutter. Dette gjør det enkelt å stille inn den ønskede steketiden, slik at du kan fokusere på andre gjøremål mens ovnen tar seg av matlagingen. Timerfunksjonen bidrar også til å sikre at maten blir tilberedt perfekt uten risiko for å bli overstekt.

En ekstra bonus med Ariete Miniovn er at den er tilgjengelig i forskjellige farger. Du kan velge den fargen som passer best til din personlige stil og kjøkkeninnredning. Denne tilpasningsmuligheten gjør at ovnen blir mer enn bare et praktisk redskap, den blir også en dekorativ element på kjøkkenet.

Ariete Miniovn er den ideelle følgesvennen for deg som trenger en kul liten stekeovn med retro design. Med praktiske funksjoner, god kapasitet og muligheten til å velge din favorittfarge, vil denne miniovnen definitivt gjøre matlagingen til en lek uten å kreve mye plass på kjøkkenet.

Oppsummert

 • Kompakt og stilfull miniovn
 • 18 liters kapasitet for diverse retter
 • Timerfunksjon for enkel steking
 • Tilgjengelig i ulike farger

LES MER

4. Severin 2045 Miniovn – Beste budsjettvalg

Severin 2045 Miniovn

SJEKK PRISEN →

Denne lille, men kraftige stekeovnen gir virkelig mye for pengene og vil imponere med sin pålitelighet og funksjonalitet.

Med sine kompakte dimensjoner på 46 cm i bredden, 29 cm i høyden og 41 cm i dybden, er Severin 2045 Miniovn perfekt for mindre boliger, studenthybler eller for deg som ikke har behov for en stor ovn. Til tross for sin beskjedne størrelse, yter ovnen imponerende 1500W effekt og har en kapasitet på 20 liter. Dette gjør den til en energieffektiv ovn som leverer kraftig ytelse til matlagingen.

Den variabel termostaten mellom 100-230°C gir deg muligheten til å tilberede ulike retter med presis temperaturkontroll. Uansett om du vil bake saftige kaker, steke deilige grønnsaker eller varme opp en pizza, så kan du stole på at denne ovnen leverer optimal resultat hver gang. Timerfunksjonen med 60 minutters innstilling og lydsignal gjør det enkelt å stille inn ønsket steketid og varsler deg når maten er ferdig.

Severin 2045 Miniovn er utstyrt med både over- og undervarme, noe som sikrer jevn steking og gir deg muligheten til å tilberede ulike retter med forskjellige krav til varmesirkulasjon. Med signallampen kan du enkelt holde øye med ovnens drift og vite når den er klar til bruk.

Praktisk tilbehør følger også med i form av rist, bakeplate og avtakbart smulbrett, som gjør rengjøringen til en lek. Den medfølgende bakeplaten måler 28×28 cm og er derfor ideell for pizzaer opp til 28 cm i diameter.

Oppsummert

 • Kraftig og budsjettvennlig stekeovn
 • Variabel termostat og timerfunksjon
 • Over- og undervarme for jevn steking
 • Praktisk tilbehør for enkel matlaging

LES MER

5. Bertazzoni F6011PROPL – Premium

Bertazzoni F6011PROPL

SJEKK PRISEN →

Bertazzoni F6011PROPL er en helt rå stekeovn som imponerer med sin funksjonalitet, design og kvalitet. Denne ovnen er det ultimate valget i premiumsegmentet, og her får du alt du kan ønske deg for å skape kulinariske mesterverk.

En av de mest imponerende egenskapene til F6011PROPL Professional ovnen er den pyrolytiske rengjøringsfunksjonen. Denne smarte funksjonen gjør rengjøringen til en lek, da fettrester og flekker enkelt brennes til aske. Etter rengjøringen står ovnen igjen skinnende ren og klar for nye matlagingseventyr. Med denne funksjonen slipper du å bekymre deg for tungvint rengjøring og kan heller fokusere på det som virkelig betyr noe – matlagingen.

Ovnen er utstyrt med en smart LCD-skjerm og robuste, ergonomiske knapper på kontrollpanelet, noe som gjør det enkelt å velge mellom de 11 forskjellige funksjonene. Uansett om du vil tilberede pizza, grille, bruke varmluft eller optø mat, vil denne ovnen tilfredsstille dine behov. Med en imponerende volum på 76 liter har du rikelig med plass til å eksperimentere med ulike retter og større matmengder.

Bertazzoni F6011PROPL er ikke bare funksjonell, den er også en fryd for øyet. Den flotte, italienske designen og håndverket gjør denne ovnen til et smykke på kjøkkenet. Det anti-fingeravtrykk designet sikrer at overflaten alltid ser ren og pen ut, og ovnsdøren laget av tredobbelt herdet glass garanterer optimal varmeevne og kvalitet.

Med sin A++ energiklasse er ovnen også energieffektiv, slik at du kan lage deilige retter med god samvittighet. Bertazzoni F6011PROPL er en investering i kvalitet, holdbarhet og matlagingseksperimenter på høyeste nivå.

Oppsummert

 • Pyrolytisk rengjøring og 11 funksjoner
 • Stilig design og A++ energiklasse
 • 76 liters volum og LCD-display
 • Premiumstekeovn for kulinariske mesterverk

LES MER


6. Whirpool AKP 458 NB—Budsjett

SJEKK PRISEN →

Dersom du ønsker en god stekeovn til en billig penge, er dette modellen for deg. Her får du en god og brukervennlig ovn som leverer et godt stekeresultat. I tillegg scorer den høyest på skalaen for energiforbruk, med en energimerking på A+++.

God kapasitet

Siden denne har en kapasitet på 65 liter, er Whirlpool AKP 458 NB et godt valg for en familie på fire til fem personer. Her vil dere få rikelig med plass til enhver matrett, uten at det skal gå utover varmeeffekten.

I tillegg har denne alle nødvendige funksjoner, som over- og undervarme, varmluft og, naturligvis, steking. Alle disse funksjonene leverer et godt resultat som du garantert vil bli fornøyd med. Det denne mangler er automatisk programinnstilling og timer, men dette er heller ikke å forvente når den har en så rimelig pris.

Konklusjon

Det er mye å like ved ovnen fra Whirlpool, og da ikke bare at den har markedets beste pris. Her får du en brukervennlig ovn med et oversiktlig display der du enkelt kan velge stekeprogram og temperatur.

Resultatet er også ypperlig, samtidig som størrelsen er stor nok for en familie på fem personer. Konklusjon er at dette er et veldig godt kjøp og testens beste budsjettvalg, ettersom du «bare» betaler 3000 kroner.

Oppsummert

 • Romslig stekeovn
 • Lavt energiforbruk
 • Har alle nødvendige stekefunksjoner, men har ellers lite funksjoner
 • Veldig god pris

LES MER


7. Bosch HBG672BS1—Mye for pengene

SJEKK PRISEN →

En populær stekeovn med god kapasitet og en rekke hendige funksjoner. I tillegg har den en god prislapp, noe som gjør at du får svært mye for pengene dersom du investerer i stekeovnen fra Bosch. Denne er faktisk så god at forbrukerbladet Tænk kåret den til best i test i November 2017.

Stor kapasitet

Er dere en familie på fire til fem eller flere, er denne et utmerket valg. Her får dere en kapasitet på 71 liter, noe som er meget romslig sammenlignet med andre stekeovner, samtidig som den har hele syv forskjellige ovnsfunksjoner.

Disse programmene følger med:

 • 4D varmluft
 • Varmluft eco
 • Under- og overvarme
 • Grill
 • Variogrill
 • Pizzafunksjon
 • Tining

Alle disse vil i stor grad gjøre matlagingen lettere for deg i en travel hverdag. Alt du trenger å gjøre er å sette på ønsket program og temperatur, og ovnen fikser resten. I tillegg har ovnen 10 automatikkprogrammer som skrur av ovnen i det maten er ferdig.

 

LES MER


Slik velger man riktig stekeovn

For å finne stekeovnen som passer deg best er det noen faktorer du burde være oppmerksom på. Disse er som følger:

Størrelse/ kapasitet

Dette den viktigste faktoren du burde tenke på før du velger en stekeovn. Det første du må gjøre er å forsikre deg om at ovnen faktisk passer ditt kjøkken. Ta mål og sikre at ovnen får plass.

Deretter må du vurdere hvor stor kapasitet du trenger. Er dere en familie på opptil fem personer burde dere gå for en ovn med kapasitet på rundt 71 liter.

Bor du alene kan du fint nøye deg med mindre, men det er alltids greit med en større kapasitet i tilfelle du skulle ha middagsgjester. Det er utrolig kjedelig å måtte lage maten i flere omganger fordi kapasiteten ikke strekker til.

Uansett bør du velge den kapasiteten du føler passer ditt behov.

Varmeeffekt

Hvor raskt foretrekker du at ovnen skal varmes opp og hvor høy temperatur ønsker du at den skal håndtere? Det er faktisk en liten variasjon på hvor høy varme de ulike modellene tåler og på hvor fort de varmes opp.

For å finne ut av dette er det wattstyrken du må se på. Høyere wattstyrke betyr mer kraft og derfor en raskere oppvarmet ovn som tåler høyere temperaturer.

Varmeinnstillinger

Hvordan ønsker du å tilberede maten din? De fleste ovner tilbyr steking som over- og undervarme, men det er ingen garantier for at de har grill- eller dampvarming.

Finn de funksjonene du synes er nødvendige og kjøp deretter. Det er totalt unødvendig å investere i en ovn med funksjoner du ikke kommer til å bruke. Spesielt siden funksjonsrike ovner som regel koster en del mer.

Andre funksjoner

Er det noen andre funksjoner du føler er nødvendige? Dette kan være selvrens, barnesikring eller automatisk programvelger. Slike funksjoner er helt klart veldig hjelpsomme, men skal du ha dette må du regne med å betale ganske mye.

Pris

Betal prisen du er komfortable med. Det er stor variasjon på pris, og du finner modeller i alle prisklasser. Likevel er det ikke gitt at den dyreste ovnen er den beste modellen for deg.

Pris burde derfor ikke avgjøre ditt kjøp, men heller kriteriene ovenfor.

Hva er pyrolyse?

Pyrolyse er en selvrensefunksjon som gjør at du slipper å vaske ovnen. Den fungerer slik at den brenner opp fett og matrester og gjør det om til aske som du kan tørke vekk.

Som regel tar denne funksjonen halvannen time, mens de lengste er på tre timer. Dette er et ganske tidkrevende program, men likevel svært praktisk da du slipper å sitte på knærne og skrubbe inne i ovnen.

Alt du trenger å gjøre er å dra over med en klut.

Hvorfor er wifistyring et godt valg?

Wifistyring er en ganske unik egenskap hos stekeovner, og det er svært få modeller som har dette.

Prinsippet er at du skal kunne kontrollere ovnen med mobiltelefonen din. Med noen tastetrykk kan du regulere temperatur, bytte program og eventuelt skru av ovnen.

Fordelene med dette er mange, og her har vi prøvd å samle noen av dem:

 • Du kan gjøre andre gjøremål uten å konstant måtte gå til kjøkkenet for å følge med på maten.
 • Du kan ta deg et deilig skumbad mens maten godgjør seg i ovnen.
 • Du kan dra på butikken selv om maten står i ovnen.
 • Er du usikker på om du husket å skru av ovnen før du dro på ferie, kan du enkelt sjekke dette via mobilen.

Testkriterier

Vi har basert vårt testresultat på følgende kriterier:

 • Varmeresultat
 • Brukervennlighet
 • Funksjoner (selvrens, varmeinnstillinger ol).
 • Varmeeffekt
 • Pris

Stekeovn test