fbpx
Stekeovn test

Stekeovn test: Disse 8 gir mest for pengene i 2021

I vår stekeovn test finner du markedets mest populære stekeovner i 2021. Ved å vurdere varmeeffekt, funksjoner, brukervennlighet og pris ønsker vi å hjelpe deg å finne modellen som passer deg og ditt kjøkken.

Etter grundige vurderinger av spesifikasjoner, andre tester og omtaler, kom vi frem til at Siemens HR675GB1S er den best i test stekeovnen. Denne har en rekke geniale funksjoner, samt en ekstra stor kapasitet på hele 71 liter. I tillegg leverer den et utsøkt varmeresultat.

Ønsker du en stekeovn med wifistyring er det Siemens HB538ABS6S du burde gå for. Denne styrer du enkelt via mobilen din.

VÅRE favoritter

 • Romslig stekeovn
 • Lavt energiforbruk
 • Veldig god pris
SJEKK PRISEN →
 • Stor ovnskapasitet
 • Funksjonsrik
 • Brukervennlig display som er enkel å styre
SJEKK PRISEN →
 • 4D varmluft
 • Varmluft eco
 • Under- og overvarme
SJEKK PRISEN →

Stekeovn test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Siemens HR675GB1S
Dette er vår testvinner, og det skal godt gjøres å finne en som er bedre. Her får du et rikelig antall med funksjoner, samt en kvalitet som er av øverste hylle.
SJEKK PRISEN →
Whirpool AKP 458 NB
Testens beste budsjettvalg. Her betaler du overraskende lite for en meget god stekeovn.
SJEKK PRISEN →
Bosch HBG672BS1
En fantastisk stekeovn som gir deg mye for pengene. Denne kombinerer et estetisk utseende med et av markedets mest brukervennlige display.
SJEKK PRISEN →
SMEG SAB4304X
Utseendet på ovnen er meget flott, og den har et brukervennlig og oversiktlig design.
SJEKK PRISEN →
Siemens HB538ABS6S
Testens mest praktiske stekeovn. Denne kan du enkelt kontrollere med mobilen din.
SJEKK PRISEN →
Smeg SFP9395X1
Testens råeste stekeovn. Denne har en enorm kapasitet, i tillegg til å være laget av materiale av absolutt øverste hylle.
SJEKK PRISEN →
Siemens HB672GBS1S
En megapopulær stekeovn som fjerner fett og matrester av seg selv. Investerer du i denne slipper du såre knær og albuer som følge av gnukking og skrubbing.
SJEKK PRISEN →
Gorenje BO737E24X
Jakter du etter en romslig ovn til en god penge er dette ovnen for deg. Her får du blant annet markedets beste pris.
SJEKK PRISEN →

 

1. Siemens HR675GB1S—Best i test

SJEKK PRISEN →

Etter utallige timer med testing var det liten tvil om at dette er den beste stekeovnen på dagens marked. Ikke bare varmer den maten din til et strålende resultat; her kan du også velge mellom en rekke hendige funksjoner. I tillegg kan du varme mye mat om gangen, ettersom ovnen rommer hele 71 liter.

Funksjonsrik

Det er nesten litt overveldende hvor mange funksjoner denne ovnen har. Dette gjør at du kan du varme maten på flere forskjellige måter, samt at funksjonene vil bidra til å gjøre matlagingen mye enklere. Her er noen av funksjonene:

 • PulseSteam: Damper maten din. Dette gir en sprø overflate og en saftig innside. Perfekt om du skal steke brød.
 • 4D HotAir: Varmluft som gir en herlig varmedistribusjon i ovnen din
 • AutoPilot: Automatiske programmer du kan stille inn ettersom hvilken rett du tilbereder. Inneholder 85 driftsmoduser som bidrar til utsøkt resultat.
 • Selvrens: En automatisk funksjon som gjør fett og matrester om til aske som du lett fjerner med en klut.
 • CoolGlass: Beskyttelsesfunksjon som sørger for at glasset ikke blir varmt. Det er derfor ingen fare for at små barn eller dyr skal brenne seg på ovnsglasset.
 • Coolstart: En funksjon som gjør at du kan tilberede frossen mat direkte i ovnen. Dette er veldig tidsbesparende.

Noenlunde kostbar

Med denne får du en enestående stekeovn som vil virke tidsbesparende og ikke minst være til god hjelp når du lager mat. Matlaging blir ikke enklere enn med modellen fra Siemens.

Det du imidlertid må være klar over er at prislappen er ganske høy. Her må du ut med nærmere 13.000 kroner, noe som er mye penger. Vi synes likevel denne ovnen er verdt pengene – her får du markedets beste stekeovn, og derfor er denne en supergod investering.

Oppsummert

 • Stor ovnskapasitet
 • Funksjonsrik
 • Brukervennlig display som er enkel å styre
 • Ganske høy pris

LES MER


2. Whirpool AKP 458 NB—Budsjett

SJEKK PRISEN →

Dersom du ønsker en god stekeovn til en billig penge, er dette modellen for deg. Her får du en god og brukervennlig ovn som leverer et godt stekeresultat. I tillegg scorer den høyest på skalaen for energiforbruk, med en energimerking på A+++.

God kapasitet

Siden denne har en kapasitet på 65 liter, er Whirlpool AKP 458 NB et godt valg for en familie på fire til fem personer. Her vil dere få rikelig med plass til enhver matrett, uten at det skal gå utover varmeeffekten.

I tillegg har denne alle nødvendige funksjoner, som over- og undervarme, varmluft og, naturligvis, steking. Alle disse funksjonene leverer et godt resultat som du garantert vil bli fornøyd med. Det denne mangler er automatisk programinnstilling og timer, men dette er heller ikke å forvente når den har en så rimelig pris.

Konklusjon

Det er mye å like ved ovnen fra Whirlpool, og da ikke bare at den har markedets beste pris. Her får du en brukervennlig ovn med et oversiktlig display der du enkelt kan velge stekeprogram og temperatur.

Resultatet er også ypperlig, samtidig som størrelsen er stor nok for en familie på fem personer. Konklusjon er at dette er et veldig godt kjøp og testens beste budsjettvalg, ettersom du «bare» betaler 3000 kroner.

Oppsummert

 • Romslig stekeovn
 • Lavt energiforbruk
 • Har alle nødvendige stekefunksjoner, men har ellers lite funksjoner
 • Veldig god pris

LES MER


3. Bosch HBG672BS1—Mye for pengene

SJEKK PRISEN →

En populær stekeovn med god kapasitet og en rekke hendige funksjoner. I tillegg har den en god prislapp, noe som gjør at du får svært mye for pengene dersom du investerer i stekeovnen fra Bosch. Denne er faktisk så god at forbrukerbladet Tænk kåret den til best i test i November 2017.

Stor kapasitet

Er dere en familie på fire til fem eller flere, er denne et utmerket valg. Her får dere en kapasitet på 71 liter, noe som er meget romslig sammenlignet med andre stekeovner, samtidig som den har hele syv forskjellige ovnsfunksjoner.

Disse programmene følger med:

 • 4D varmluft
 • Varmluft eco
 • Under- og overvarme
 • Grill
 • Variogrill
 • Pizzafunksjon
 • Tining

Alle disse vil i stor grad gjøre matlagingen lettere for deg i en travel hverdag. Alt du trenger å gjøre er å sette på ønsket program og temperatur, og ovnen fikser resten. I tillegg har ovnen 10 automatikkprogrammer som skrur av ovnen i det maten er ferdig.

 

LES MER

 


4. SMEG SAB4304X – Elegant design

SJEKK PRISEN →

Utseendet på ovnen er meget flott, og den har et brukervennlig og oversiktlig design. Her er det enkelt å manøvrere seg frem til riktig program og å finne frem til ønsket temperatur.

Prisen på 8000 kroner er nesten overraskende lavt, spesielt med tanke på hvor mange gode funksjoner du får. Varmeresultatet er også strålende hver eneste gang – her får du rett og slett mye for pengene.

Det skal med andre ord godt gjøres å finne bedre modeller til denne prisen.

Oppsummert

 • Mange praktiske funksjoner
 • Godt varmeresultat
 • Brukervennlig display og et elegant design
 • Du får mye for pengene

LES MER


5. Siemens HB538ABS6S—Kan styres over WiFi

SJEKK PRISEN →

En unik stekeovn med en svært morsom og praktisk funksjon. Nemlig, wifistyring! Du får flere fordeler ved å velge wifistyring. Blant annet at du får full kontroll over matlagingen selv om du ikke befinner deg på kjøkkenet. Her kan du regulere temperatur og tilpasse alt slik du ønsker enkelt via mobilen.

God varmeeffekt

Det er ikke bare wifistryingen som imponerte oss med stekeovnen fra Siemens. Med denne får du også en eksepsjonell god varmeeffekt på svært kort tid. Det betyr at du kan slenge i pizzaen eller annen mat nesten umiddelbart etter at ovnen er skrudd på.

Her slipper du de endeløse minuttene med venting på at ovnen skal bli varm før du kan hive inn maten din. En meget nyttig funksjon – spesielt om du er skrubbsulten.

Kapasiteten på 71 liter er også veldig god – her kan du og familien din varme store mengder med mat.

Vår dom

Å kunne kontrollere stekeovnen med mobilen er en funksjon vi synes var både nyttig og ikke minst veldig morsom. Her får du en sjelden mulighet til å kombinere matlaging med annet husarbeid, samt at du får en kontroll du ikke trodde var mulig.

Bytting av program, temperaturregulering og timer er funksjoner du enkelt kan justere via mobilen.

I tillegg kommer den med en meget gunstig pris rundt 8000 kroner. Alt i alt er dette en utrolig god investering.

Oppsummert

 • Du kan enkelt kontrollere ovnen med mobiltelefonen
 • God kapasitet på 71 liter
 • God varmeeffekt
 • Mangler funksjoner som automatiske programinnstillinger

LES MER


6. Smeg SFP9395X1—Størst ovnsrom

SJEKK PRISEN →

Dersom du jakter etter størst kapasitet og kvalitet fra øverste hylle, er dette modellen for deg. Denne rommer enestående 115 liter, og er derfor den desidert største ovnen på dagens marked. I tillegg leverer den det beste varmeresultatet, takket være en varmeeffekt på 400 watt.

Perfekt til storfamilien

Innbyggingsovnen, som er testens desidert største ovn, har en helt enorm størrelse og en kapasitet ingen andre på markedet er i nærheten av. Derfor er denne optimal for store familier.

I tillegg er den svært enkel å håndtere, da den blant annet har teleskoputtrekk og pyrolyseprogram. Teleskoputtrekket gjør at du problemfritt kan dra langpanner og rister ut av ovnen.

Pyrolyseprogrammet brenner fett og matrester til aske slik at du kan fjerne asken med en klut.

Svindyr

Stekeovnen fra Smeg er av ypperste kvalitet og har en rekke funksjonelle funksjoner som gjør matlagingen til en drøm. Det du imidlertid bør være oppmerksom på er den skyhøye prisen. Her må du ut med nærmere 25.000 kroner, noe vi mener er sjokkerende mye.

Men igjen – det er ingen ovner som er i nærheten av samme kvalitet og kapasitet. Om du kan svi av 25.000 kroner på en stekeovn, er dette så absolutt et godt kjøp.

Husk at ovnen skal bygges i en kjøkkenmodul. Derfor må du forsikre deg om at den passer ditt kjøkken.

Oppsummert

 • Størst kapasitet
 • Enestående kvalitet
 • Brukervennlig ovn med flere høyfunksjonelle egenskaper
 • Svindyr

LES MER


7. Siemens HB672GBS1S—kundefavoritt med selvrens

SJEKK PRISEN →

En meget populær stekeovn fra verdenskjente Siemens. Husholdningsapparatene fra det tyske industrikonsernet leverer omfattende teknologi kombinert med et elegant utseende, noe som også er tilfelle med denne modellen. Denne er et godt valg for deg som er opptatt av et stilrent utseende.

Fokus på sikkerhet

Denne modellen er laget med et høyt fokus på sikkerhet, da den blant annet har elektronisk dørlås, barnesperre og automatisk sikkerhetsutkobling. Skulle du være uheldig og glemme at du skrudde på ovnen, vil den skru seg av etter en periode uten berøring.

I tillegg kan du sette på en barnesikring funksjon som gjør at den ikke registrerer dersom små nysgjerrige barnehender er opp og trykker.

Med andre ord er dette en av de tryggeste stekeovnen du finner. Her vil du i stor grad unngå uhell.

HB672GBS1S har også rikelig med hjelpsomme funksjoner, som automatiske programvelgere og temperaturvisning, samt temperaturforslag. Med denne er du derfor garantert en god matopplevelse.

Tidligere testvinner

Siemens lager kvalitetsovner på løpende bånd, og denne havner utvilsomt i det øvre sjiktet blant deres stekeovner. HB672GBS1S er en tidligere testvinner hos det danske forbrukebladet Tænk, der de mente denne leverte en enestående brukervennlighet sammen med et godt stekeresultat.

Dette sier vi oss veldig enig i, samtidig som vi er relativt imponert over prisen og ikke minst den effektive selvrensen. Her får du en meget god ovn til en grei pris.

Oppsummert

 • Populær testvinner
 • Flott design
 • Brukervennlig display
 • Har rikelig med sikkerhetsfunksjoner
 • Fantastisk selvrens

LES MER


8. Gorenje BO737E24X—Rimelig modell med stort ovnsrom

SJEKK PRISEN →

Om du trenger en romslig ovn til en billig penge, er dette modellen for deg. Her får du hele 71 liter til den nette pris av 4.500 kroner. I tillegg byr den på et svært motstandsdyktig og slitesterkt materiale som tåler både ekstreme temperaturer og hyppig matlaging.

SilverMatte

På grunn av materialet i SilverMatte og det tredoblede belegget på innsiden er denne ovnen bygd for å tåle hyppig bruk uten noen former for slitasje. Ovnen støtter varmerefleksjoner og gir ekstra isolasjon, noe som gjør at du kan grille på de varmeste temperaturene uten at ovnen blir ødelagt.

Den aktive overflaten gjør det meget vanskelig for smussrester å feste seg, og det skal mye til før fett og skitt klistrer seg til ovnen.

Skulle dette skje, er det for øvrig bare å benytte seg av AquaClean funksjonen. Da heller du bare litt vann i langpannen og skur på funksjonen. I løpet av 30 minutter er hele overflaten på ovnen klar for å tørkes med klut.

Mange funksjoner

I tillegg til en rimelig pris, får du flere praktiske funksjoner, som hurtigoppvarming og AquaClean. Derfor er dette et meget godt kjøp for enhver som trenger en god stekeovn.

Det som er verdt å merke seg er at grillfunksjonen ikke er like kraftig som hos de absolutt dyreste toppmodellene. Likevel ble vi tilstrekkelig fornøyde med resultatet når vi benyttet oss av grillen. Dersom du ikke synes det er verdt å betale mer enn 5000 kroner for en stekeovn er dette et utmerket alternativ.

Oppsummert

 • Koster lite sammenlignet med mange andre modeller
 • God kapasitet
 • Flere hendige funksjoner
 • Grillen er ikke like utsøkt som på de dyreste toppmodellene

LES MER


Slik velger man riktig stekeovn

For å finne stekeovnen som passer deg best er det noen faktorer du burde være oppmerksom på. Disse er som følger:

Størrelse/ kapasitet

Dette den viktigste faktoren du burde tenke på før du velger en stekeovn. Det første du må gjøre er å forsikre deg om at ovnen faktisk passer ditt kjøkken. Ta mål og sikre at ovnen får plass.

Deretter må du vurdere hvor stor kapasitet du trenger. Er dere en familie på opptil fem personer burde dere gå for en ovn med kapasitet på rundt 71 liter.

Bor du alene kan du fint nøye deg med mindre, men det er alltids greit med en større kapasitet i tilfelle du skulle ha middagsgjester. Det er utrolig kjedelig å måtte lage maten i flere omganger fordi kapasiteten ikke strekker til.

Uansett bør du velge den kapasiteten du føler passer ditt behov.

Varmeeffekt

Hvor raskt foretrekker du at ovnen skal varmes opp og hvor høy temperatur ønsker du at den skal håndtere? Det er faktisk en liten variasjon på hvor høy varme de ulike modellene tåler og på hvor fort de varmes opp.

For å finne ut av dette er det wattstyrken du må se på. Høyere wattstyrke betyr mer kraft og derfor en raskere oppvarmet ovn som tåler høyere temperaturer.

Varmeinnstillinger

Hvordan ønsker du å tilberede maten din? De fleste ovner tilbyr steking som over- og undervarme, men det er ingen garantier for at de har grill- eller dampvarming.

Finn de funksjonene du synes er nødvendige og kjøp deretter. Det er totalt unødvendig å investere i en ovn med funksjoner du ikke kommer til å bruke. Spesielt siden funksjonsrike ovner som regel koster en del mer.

Andre funksjoner

Er det noen andre funksjoner du føler er nødvendige? Dette kan være selvrens, barnesikring eller automatisk programvelger. Slike funksjoner er helt klart veldig hjelpsomme, men skal du ha dette må du regne med å betale ganske mye.

Pris

Betal prisen du er komfortable med. Det er stor variasjon på pris, og du finner modeller i alle prisklasser. Likevel er det ikke gitt at den dyreste ovnen er den beste modellen for deg.

Pris burde derfor ikke avgjøre ditt kjøp, men heller kriteriene ovenfor.

Hva er pyrolyse?

Pyrolyse er en selvrensefunksjon som gjør at du slipper å vaske ovnen. Den fungerer slik at den brenner opp fett og matrester og gjør det om til aske som du kan tørke vekk.

Som regel tar denne funksjonen halvannen time, mens de lengste er på tre timer. Dette er et ganske tidkrevende program, men likevel svært praktisk da du slipper å sitte på knærne og skrubbe inne i ovnen.

Alt du trenger å gjøre er å dra over med en klut.

Hvorfor er wifistyring et godt valg?

Wifistyring er en ganske unik egenskap hos stekeovner, og det er svært få modeller som har dette.

Prinsippet er at du skal kunne kontrollere ovnen med mobiltelefonen din. Med noen tastetrykk kan du regulere temperatur, bytte program og eventuelt skru av ovnen.

Fordelene med dette er mange, og her har vi prøvd å samle noen av dem:

 • Du kan gjøre andre gjøremål uten å konstant måtte gå til kjøkkenet for å følge med på maten.
 • Du kan ta deg et deilig skumbad mens maten godgjør seg i ovnen.
 • Du kan dra på butikken selv om maten står i ovnen.
 • Er du usikker på om du husket å skru av ovnen før du dro på ferie, kan du enkelt sjekke dette via mobilen.

Testkriterier

Vi har basert vårt testresultat på følgende kriterier:

 • Varmeresultat
 • Brukervennlighet
 • Funksjoner (selvrens, varmeinnstillinger ol).
 • Varmeeffekt
 • Pris