fbpx

Steamer test: Disse 5 Steamerne er våre favoritter (2022)

Det er blitt svært så populært med steamer (eller dampstrykejern) og det er ikke rart. Det går fort, det er praktisk og man behøver ikke dra fram strykebrett eller bruke bord og annet dersom man er på reise. Siden det ikke alltid er så enkelt å velge, har vi gjennomgått hva som er på markedet i dag og kommet frem til 5 favoritter!

VÅRE favoritter

 • Låsefunksjon
 • Portabel
 • 2 ulike innstillinger
SJEKK PRISEN →
 • Rimelig pris
 • Lett å ta med på tur
 • Steamer horisontalt og vertikalt
SJEKK PRISEN →
 • 5 ulike dampnivåer
 • Elegant design
 • FlexHead teknologi
SJEKK PRISEN →

Steamer test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
PHILIPS GC363/30 
Testens vinner blant våre favoritter. Fra velkjente Philips får du en steamer til en meget bra pris. Steameren er brukervennlig og lett å ta med på reise. Oppvarmet steamerplate med Smart-Flow teknologi gjør at du kan presse platen mot plagget, og dermed få et bedre resultat. Uten å bekymre deg for brennmerker.
SJEKK PRISEN →
Princess Steamer Bærbar Travel
Den rimeligste steameren i vår test, men også svært smart og perfekt til å ta med på tur.
SJEKK PRISEN →
PHILIPS GC557/30
Premium valget for deg som ønsker den kraftigste steameren med størst vannbeholder, som i tillegg ser stilig ut på soverommet.
SJEKK PRISEN →
Philips EasyTouch Plus Garment Steamer
En stående steamer som gir mye for en rimelig penge. Den er brukervennlig, har stor vanntank og mange gode funksjoner.
SJEKK PRISEN →
Tefal Access Steam First
Hvis du er en av de som ofte har det travelt, men likevel ønsker å se feiende flott ut i nylig oppfrisket antrekk, da er dette den rette steameren for deg.
SJEKK PRISEN →


1.Tefal Access Steam Care DT9100E0 – Testvinneren vår!

PHILIPS GC363/30

SJEKK PRISEN →

Tefal access steameren er vår testvinner fordi den er rimelig i pris, solid og brukervennlig. I tillegg er den enkel å ta med seg på reise, det er bare å pakke den ned i vesken. Kommer også med varmebeskyttende mappe, slik at du slipper å vente på at den skal avkjøles før du pakker den ned.

Produsent

Tefal har produsert vinneren av vår test. Tefal er kjent produsent av husholdningselektronikk i Norge og har vist gang på gang at de leverer produkter av høy kvalitet til en rimelig pris. Merkenavnet ser du stort sett et titalls ganger daglig, fra du står opp til du legger deg. De er overalt. Du har helt sikkert flere av deres produkter allerede og kan med god samvittighet selv si at deres produkter for det meste er av høy kvalitet samt budsjett venlige.

Spesifikasjoner

Dette er en håndholdt steamer som kommer i elegant sort farge med kobber detaljer. Den driftes på 1600 W, denne er det futt i. Steameren er klar til bruk på bare 1 minutt. Den leveres med et strykebrett og brukerhåndbok som er en fin bonus. Strømkabelen er på hele 3 m. Kontinuerlig damp er opptil 30 g/min. Den kan brukes på alle strykbare stoffer, også på finere stoff som silke. Steameren har en avtakbar vannbeholder som tar hele 200 ml. Det er mulig å fylle på vann når som helst, også under bruk. Steameren har en lysindikator som viser når den er klar til bruk. Tefal Access Steam Care DT9100E0 varmer seg opp på bare 30 sekunder og er fort klar til bruk. Kommer med 2 års garanti.

Produktbeskrivelse

Med Tefal Access Steam care kan du friske opp og øke levetiden på alt fra silkeplagg og kasjmirgensere til ullkåper eller gardiner. Du trenger ikke å dra fram strykebrettet fra en bortgjemt krok, og du risikerer heller ikke brennmerker. Steameren har en oppvarmet steamer plate som du presser rett mot plagget for å skånsomt fjerne skjolder og skrukker. Siden steameren kan brukes både horisontalt og vertikalt blir det enkelt å komme til på vanskelige områder som krager og under ermene. Du får dermed det beste resultat.

Egenskaper og funksjoner

Den oppvarmede steamer platen har teknologi som tillater at du presser steameren rett mot plagget. Platen holder en optimal temperatur og er dermed er den trygg for alle tekstiler og du unngår våte flekker. Tefal Access Steam Care har et kompakt design som gjør den enkel å ta fram, bruke og enkelt lagre. Det kompakte designet gjør den enkel å bruke som en håndholdt steamer selv under lengre bruk.

En 200 ml vanntank gir deg mer en nok vann til å steame flere antrekk eller gardiner før du trenger å etterfylle vann. Om du skulle gått tom for vann under langere bruk, er det enkelt å løsne vannbeholderen fra steameren, fylle den opp under springen, feste den og steame videre. Steameren har en ledning på 3 m. Det gir deg rom for å kunne bruke steameren hvor du måtte ønske.

Hvor kraftig en steamer er, avgjøres av mengden damp den produserer. Denne steameren har et damputslipp på 30 g/min. Den varme dampen fra steameren sørger for at 99 % av bakterier som kan befinne seg i enten gardiner eller plagg, dør. Dermed kan du nå enkelt kvitte deg med vond lukt fra plagg, slik som røyk og svette. På den måten forlenger du plaggenes levetid, ved at du slipper å vaske når de bare behøver en oppfriskning.

Anmeldelser og tilbakemeldinger fra kunder

Kjøperne av Tefal Access Steam Care er svært fornøyde med både brukervennlighet og resultater. Folk flest er enig om at Tefal Access Steam Care tilbyr fantastisk kvalitet og resultat til en rimelig pris.

Fordeler

 • Rimelig pris
 • Lett å ta med på tur
 • Steamer horisontalt og vertikalt
 • Strykebrett til plagg inkludert
 • Konstant damputslipp på 30 g/min
 • Stor vannbeholder

LES MER

2. Princess Steamer Bærbar Travel – Budsjettvinneren

Princess Steamer Bærbar Travel

SJEKK PRISEN →

Dette er den rimeligste steameren blant våre favoritter. Den er perfekt å ta med seg på tur, blant annet fordi det følger med et innovativt adapter som gjør at du kan feste på hvilken som helst vannflaske i stedet for beholderen.

Produsent

Selskapet Princess ble i 1994 grunnlagt i Breda i Nederland. De har som et av sine hovedmål å gjøre daglige gjøremål enklere og raskere, slik at du kan bruke tiden din på viktigere ting, som familie og kvalitetstid. Princess er en del av Smartwares Group som sammen tilbyr et bredt utvalg av produkter innen husholdning. Princess produkter selges i mer enn 60 land og produktene er både populære og kjent for sin gode kvalitet.

Spesifikasjoner

Princess steamer er en håndholdt steamer som driftes på 1500 W, som er klar til bruk på kun 40 sekunder. Den avtakbare vanntanken kan romme 260 ml vann, som muliggjør steaming i 5 minutter. Med på kjøpet får du også en innovativ adapter som gjør det mulig å koble steameren sammen med hvilken som helst slags vannbeholder. Dette gjør denne steameren til det perfekte reisefølget, siden du ikke behøver å ta med vannbeholderen. Du tar bare i bruk en vannflaske når du kommer fram. Med på kjøpet får du adapter, bruksanvisning og en avtakbar børste.

Produktbeskrivelse og funksjoner

Dette er en bærbar steamer som passer perfekt for å friske opp klær, gardiner, møbler og madrasser. Steameren har automatisk power off mekanisme og ledningen er 1,9 m. Princess Steamer bærbar gjør kort prosess med både krøller, lukt og bakterier. Den har to ulike innstillinger, slik at du kan steame også finere stoffer som ull og silke. For kontinuerlig steaming er det bare å låse steamer knappen. Ved å feste på den tilhørende børsten kan du også steame tykkere materialer og plagg. Børsten er designet slik at du også kan fjerne hår og støv med den.

Anmeldelser og tilbakemeldinger fra kunder

Princess Steamer bærbar har fått gode tilbakemeldinger på at den gir en fin og jevn dampstrøm og at låsefunksjonen gjør det enkelt å bytte grep mens man steamer. Den er lettvektig og enkel å holde, men noen kunder synes håndtaket kunne vært designet med et litt større grep.

Fordeler

 • Låsefunksjon
 • Medfølgende børste som også tar hår og støvpartikler
 • Medfølgende adapter som gjør at man kan bruke hvilken som helst vannflaske
 • Portabel
 • 2 ulike innstillinger
 • Testens rimeligste steamer

Ulemper

 • Litt lite grep

LES MER

3. PHILIPS GC557/30 – Premium valg

PHILIPS GC557/30

SJEKK PRISEN →

Denne steameren fra Philips passer best for deg som ikke har behov for å ta den med på reiser. Med sitt stilige design passer den godt inn i soverommet, nesten som et vanlig interiør. Steameren er kraftig og har en enorm vannbeholder i tillegg til at den har flere gode funksjoner.

Produsent

Velkjente Philips har som mål å forbedre menneskers helse og velfølelse gjennom innovative produkter. Philips anser helse som en sammensatt helhet, bestående av ulike faktorer. Philips er også en av verdens sterkeste merkenavn. Dette er en av grunnene til at vi føler oss ekstra trygge på kvalitet når vi velger et Philips produkt.

Spesifikasjoner

Philips GC557/30 tøydamper har FlexHead teknologi. Den er enkel å avkalke og rengjøre gjennom en enkel rens. Med på kjøpet følger både børste, kleshenger, hanske for ekstra beskyttelse og justerbar dobbel stang. Det øverste laget av trekket til brettet består av 100 % bomull. Ledningen er 1,6 m og slangelengden er 1,3 m. Steameren har en avtakbar vannbeholder som rommer 1 800 ml. Dampslangen består av silikon. Steameren har fargekombinasjonen hvit og lilla og dimensjonene er 33 x 173 x 37 cm. Den drives på maks 2000 W strøm og spenning 220–240 V. Den gir kontinuerlig damp på opptil 40 g/min og er klar til bruk på 1 minutt.

Produktbeskrivelse

Dette er en stående steamer med et kraftig damputslipp på hele 40 g/min. Med en så stor vannbeholder som denne har, kan du fort steame hele garderoben uten stans. Et bevegelig steamerhode og et ekstra langt steamer board hjelper deg til å få et like proft resultat som klesbutikkene har. Produktet har et meget elegant design, og den gjør seg fint både på soverommet og i et Walk-In Closet.

Egenskaper og funksjoner

Steameren har 5 ulike dampinnstilling slik at du justere nivået alt etter hvilket plagg du skal steame. Produktet går automatisk i Standby modus når vannbeholderen er tom, dermed er du sikret også selv om du skulle glemme å skru den av. Steameren har avkalkings- og skyllingsfunksjon som gjør det enkelt å forlenge produktets levetid slik at du kan bruke det effektivt i mange år framover. Dampslangen i silikon er PVC-fri, for deg og din families helse.

Steameren har børstetilbehør som sørger for dypere damptrenering på tykkere plagg. Hang & Lock funksjonen holder kleshengeren på plass, slik at det blir mer praktisk for deg. Hengeren hverken svinger eller faller av. FlexHead teknologi gjør at du enkelt kan dampe nederst på lange plagg uten å måtte bøye deg.

Fordeler

 • 5 ulike dampnivåer
 • Elegant design
 • Kontinuerlig damputslipp på¨hele 40 g/min
 • Stor vanntankbeholder
 • Automatisk Standby modus
 • FlexHead teknologi

Ulemper

 • Mest kostbare steamer i vår test

LES MER

4. Philips EasyTouch Plus Garment Steamer – Verdi for pengene

Philips EasyTouch Plus Garment Steamer

SJEKK PRISEN →

Denne Philips EasyTouch Plus steameren fra Philips synes vi gir deg mye for pengene.

Spesifikasjoner

Dette er et stående tøydampstrykjern som har en vedvarende dampproduksjon på 32 g/min. Strykejernsplaten er i rustfritt stål og den har antibeleggsystemet Easy-De-Calc. Den avtakbare vannbeholderen rommer 1,6 l vann. Steameren bruker 1 minutt på å bli ferdig oppvarmet. Produktet har 24 måneders garanti.

Produktbeskrivelse og funksjoner

Med en 25 % større dampplate dekker du mer i hver eneste bevegelse. Steameren har 5 ulike innstillinger for ulike typer tekstiler. Stangen er både justerbar og sammenleggbar pluss at det følger en praktisk henger med. StyleBoardet bruker du som underlag når du damper. Det følger også med varmebeskyttende hanske. Steameren har avkalkingsfunksjon som gjør det enkelt å rengjøre slik at du har steameren år etter år. Det følger med børste for tykkere plagg i tillegg til en pleat maker som lager press.

Anmeldelser og tilbakemeldinger fra kunder

Kundene synes kvaliteten er bra liker at man kan justere høyden. I tillegg til at jobben gjøres mye raskere enn ved stryking, blir resultatet bedre. Betjeningen er lett og intuitiv.

Fordeler

 • Brukervennlig
 • Justerbar og sammenleggbar stang
 • Børste, varmebeskyttende hanske og pleat maker medfølger
 • Stor dampplate
 • Stor vanntank

LES MER

5. Tefal Access Steam First – Valget for deg som har det travelt i hverdagen

Tefal Access Steam First

SJEKK PRISEN →

Dette er steameren for deg enten ikke har tid eller ikke vil bruke tid på hverdagslige gjøremål, men vil ha et flott og oppfrisket antrekk klart på null komma niks.

Spesifikasjoner

Tefal Access Steam First er et håndholdt tøydampstrykjern i fargekombinasjonen blå og hvit. Det har en vedvarende dampproduksjon på 20 t/min. Vanntanken er avtakbar og rommer 0,07 liter. Steameren er oppvarmet og klar til bruk på bare 15 sekunder. Så fort at du neppe rekker hente plagget du skal steame.

Produktbeskrivelse og funksjoner

Steamerens kompakte design og raske oppvarmingstid sørger for at damping av klær går som en lek på rekordtid. Steameren har smarte sikkerhetsfunksjoner i tillegg til dampknapp for damp etter behov. Steameren kan brukes til alle slags tekstiler og den er svært enkel og praktisk å ta med på reise. Tøybørstetilbehør følger med.

Fordeler

 • Svært hurtig klargjøringstid
 • Kan brukes på alle slags tekstiler
 • Enkel å ta med på reise
 • Rimelig pris

LES MER


Konklusjon

Vi har gjennomgått markedet og disse fem er våre favoritter. Noen passer best for de som vil bruke minst mulig tid, noen passer best for de som også vil ha en steamer som gjør seg bra på soverommet. Vinneren er en steamer som både har en fornuftig pris, men også mange gode funksjoner. Testvinneren er denne gangen en portabel steamer som enkelt kan tas med på reise, men likevel fungerer den veldig godt også hjemme.