fbpx

Steamer test: Disse 8 Steamerne er våre favoritter (2023)

I dagens moderne verden, hvor komfort og effektivitet går hånd i hånd, er damprensing blitt et uunnværlig verktøy i mange hjem og bedrifter. Det er en kjapp og sikker måte å fjerne rynker fra klærne dine, eller desinfisere overflater, uten behov for kjemikalier. For å hjelpe deg med å navigere i det omfattende utvalget av steamere på markedet, har vi valgt ut fem ledende produkter for en dypere analyse.

Vi har undersøkt hver av disse steamerne grundig, og vurdert dem basert på en rekke kriterier som ytelse, brukervennlighet, design, pris, og brukeranmeldelser. Vi vil presentere de viktigste funksjonene for hvert produkt og dermed gi deg en helhetlig oversikt over hva du kan forvente av hver modell.

Målet vårt er å gi deg all den informasjonen du trenger for å ta en velinformert beslutning, slik at du kan finne den steameren som passer best for dine individuelle behov. Så la oss ta en nærmere titt på de fem steamerne som har fanget vår oppmerksomhet.

Steamer test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Champion Steamer Pro
Champion Steamer Pro skiller seg ut med sin kraftige, men skånsomme dampspray som er ideell for følsomme tekstiler. Den er kompakt, ideell for reiser, og kommer med nyttige funksjoner og tilbehør. Kombinasjonen ytelse, design og verdi gjør den til vår klare testvinner.
SJEKK PRISEN →
Rubicson Tøydampe
Rubicson Tøydamper er et utmerket valg i budsjettklassen, selv om den kan være litt tregere enn andre modeller. Den leverer overraskende gode resultater på alle stofftyper, har et ergonomisk håndtak, fleksibel kabel, og tilbyr solid verdi for prisen.
SJEKK PRISEN →
Tefal Pure Tex Garment
Tefal Pure Tex Garment er en allsidig 4 i 1 steamer som tilbyr tilpassede dampinnstillinger, dyp hygienisk rensing, effektiv fjerning av hår og støv fra tekstiler, og en unik dufttilleggsfunksjon, noe som gjør den ideell for både klær og møbeltekstiler.
SJEKK PRISEN →
Tefal DT9100
Tefal DT9100 er en fantastisk steamer i premiumsegmentet som leverer førsteklasses dampbehandling. Med ekstrem dampkraft og superraske oppvarming gir den perfekte resultater. Den er trygg å bruke på alle tekstiler, har et vertikalt brett for strykeresultater og passer til alle typer plagg. Den er enkel i bruk og tilbyr friskhet og hygiene.
SJEKK PRISEN →
Iron Singer Steamworks Pro
Iron Singer Steamworks Pro er en super steamer for store jobber. Med rask oppvarming, langvarig damp og smarte funksjoner, kan den håndtere selv de mest gjenstridige rynkene. Den har en sammenleggbar henger, justerbar teleskopstang og automatisk avstengning for sikkerhet. Tilbehør som inkluderer beskyttende hanske og stoffbørste følger også med.
SJEKK PRISEN →
Tefal Access Steam First
Hvis du er en av de som ofte har det travelt, men likevel ønsker å se feiende flott ut i nylig oppfrisket antrekk, da er dette den rette steameren for deg.
SJEKK PRISEN →
Philips 3000 Series Håndholdt tøydamper
Philips 3000 Series er en kapabel håndholdt steamer som gir mye for pengene. Med en oppvarmingstid på ca. 30 sekunder og en effekt på 1000 W, fjerner den enkelt skrukker og folder uten behov for strykebrett. Den er trygg å bruke på alle stoffer, dreper 99,9% av bakteriene, og er kompakt og sammenleggbar.
SJEKK PRISEN →
Russell Hobbs Steam Genie
Russell Hobbs Steam Genie er den ultimate steameren med rask oppvarming, romslig vanntank, automatisk avslåing og evnen til å drepe bakterier. Den er en pålitelig løsning for å holde klær og hjem i topp stand, og gir fantastiske resultater på kort tid.
SJEKK PRISEN →

1. Champion Steamer Pro – Best i test

Champion Steamer Pro

SJEKK PRISEN →

Når det kommer til tekstilpleie er det en enhet som skiller seg ut fra resten – Champion Steamer Pro. Denne steameren setter standarden for hva som forventes av et slikt apparat i dagens marked.

For det første gir Champion Steamer Pro utmerkede resultater. Med sin kraftige dampspray på mellom 20–30 g/minutt, klarer den å fjerne skrukker på klærne dine med den største letthet. Selv de mest følsomme tekstiler som tradisjonelt har vært utfordrende å stryke, kan behandles med denne steameren. Og selv med slik styrke er den skånsom mot dine plagg.

Størrelse og kompakthet er et annet pluss. Med mål på bare 15,5×11,0x27,5 cm og en vekt på 930 g, tar Champion Steamer Pro liten plass. Dette gjør den til en ideell reisefølgesvenn, enten du er på ferie eller på jobbreise.

Når det gjelder brukervennlighet, scorer den også høyt. Med en oppvarmingstid på bare 30 sekunder, er den klar til bruk i en fei. Den avtagbare vanntanken på 280 ml sørger for enkel påfylling, mens den automatiske avslåingen gir ekstra trygghet. I tillegg kommer steameren med funksjoner som anti-drypp og en låseknapp for konstant dampspray.

Ikke nok med det, Champion Steamer Pro kommer med en børste, målekopp og en oppbevaringspose. Disse tilbehørene gjør brukeropplevelsen komplett og øker verdien ytterligere.

Med en effekt på 1500 W og en kabellengde på 1,8 m, gir denne steameren deg friheten til å bevege deg rundt mens du bruker den.

I lys av disse spesifikasjonene og dens svært konkurransedyktige pris, er det ingen tvil om at Champion Steamer Pro er vår klare testvinner. Den kombinerer ytelse, design og verdi på en måte som få andre apparater kan matche.

Oppsummert

 • Kraftig og skånsom damp
 • Kompakt design
 • Nyttige funksjoner og tilbehør
 • Uovertruffen ytelse og verdi

LES MER

2. Rubicson Tøydampe – Beste budsjettvalg

Rubicson Tøydamper

SJEKK PRISEN →

Rubicson Tøydamper er et godt valg for de som ikke steamer ofte og som bare trenger å ha en tilgjengelig når behovet melder seg.

Selv om Rubicson Tøydamper kan oppleves som litt tregere i bruk enn noen av de andre modellene på markedet, leverer den et overraskende bra resultat. For mange brukere vil hastigheten være en mindre faktor, spesielt når sluttresultatet er såpass godt som det Rubicson tilbyr.

Dette apparatet bruker vanndamp for å jevne ut rynker på klær, og fungerer på alle typer stoff. Dette gir brukeren en fleksibilitet som mange vil sette pris på, da det eliminerer behovet for å ha flere forskjellige apparater for ulike stoffer.

En av de mer bemerkelsesverdige funksjonene er dens ergonomiske håndtak. Dette designet sikrer at brukeren kan steame i lengre perioder uten å oppleve ubehag. I tillegg har den en fleksibel kabel som gir en større bevegelsesfrihet.

Når det kommer til tekniske spesifikasjoner, har Rubicson Tøydamper en vanntank på 220 ml. Med en effekt på mellom 1200–1400 W og drift via 230 V, har den kraften som kreves for å oppnå gode resultater.

Oppsummert

 • Beste valg i budsjettklassen
 • Fungerer på alle stofftyper
 • Ergonomisk håndtak og fleksibel kabel
 • Overraskende gode resultater

LES MER

3. Tefal Pure Tex Garment – Fleksibel

Tefal Pure Tex Garment Steamer

SJEKK PRISEN →

Mange av oss kjenner til kampen med skrukkete klær og tekstiler i hjemmet, men har du vurdert mulighetene en steamer kan tilby utover klærne dine? Tefal Pure Tex Garment gir svar med sin imponerende 4 i 1 løsning.

Det første som slår deg med denne enheten, er dens evne til å tilpasse dampstyrken. Med to innstillingsmuligheter, kan du velge en konstant dampstrøm på 30 g i minuttet for de daglige behovene, eller benytte deg av boost-funksjonen som gir opptil 90 g damp i minuttet for de mer utfordrende skrukkene og tykkere tekstiler.

Men Tefal går utover bare å fjerne krøller. Med en kraftig dampfunksjon renser den og dreper opptil 99,99 % av virus og bakterier, noe som gir klær og tekstiler en dyp hygienisk rens. Dette betyr også at den kan brukes på møbler av tekstil, som stoler og sofaer, et område som ofte overses i daglig rengjøring.

I tillegg til rensing, har Tefal Pure Tex Garment en vendbar tilbehørsdel som effektivt fjerner hår, støv og lo fra tekstiler. Dette er ideelt for de tekstilene som er vanskelige eller umulige å vaske.

For de som også setter pris på en behagelig duft i hjemmet, tilbyr denne steameren MonParfum-tilbehørsdelen. Med dette kan du legge til din favorittparfyme, slik at ikke bare klærne, men også hjemmet ditt føles og lukter friskt.

Tefal Pure Tex Garment demonstrerer hvordan en steamer kan være så mye mer enn bare et verktøy for klær.

Oppsummert

 • Tilpassede dampinnstillinger for tekstiler
 • Dyp rensing dreper 99,99% bakterier
 • Fjerner effektivt hår og støv
 • Legger til ønsket parfyme

LES MER

4. Tefal DT9100 – Premium håndholdt

Tefal clothes steamer TEFAL DT9100

SJEKK PRISEN →

Tefal DT9100, også kjent som Tefal Access Steam Care, er en håndholdt steamer som virkelig imponerer i premiumsegmentet. Med sin ekstreme dampkraft og superraske oppvarming, gir den en førsteklasses opplevelse hver dag.

Tefal DT9100 er trygg å bruke på alle typer tekstiler, inkludert de mest sensitive. Med den letthåndterte dampmaskinen følger det også med et vertikalt brett, som gir perfekte strykeresultater. Du kan virkelig oppnå en profesjonell finish med denne steameren.

Denne håndholdte dampmaskinen er allsidig og passer til alle typer plagg. Med 1600 W effekt og en kontinuerlig dampproduksjon på 30 g/minuttet, kan du oppnå perfekte resultater hver gang. Den forbedrede strykesålen i støpt aluminium med keramisk belegg sikrer jevn dampfordeling og glatte resultater.

Tefal DT9100 er også utrolig praktisk i bruk. Den er klar til bruk på kun 40 sekunder og tilbyr kontinuerlig damp hvis ønskelig. Med tre dampnivåer kan du tilpasse ytelsen etter behov. Den har også en avtagbar vanntank på 200 ml og kommer med tre nyttige tilbehør: klesbørste, dampkåpe og dørkrok pluss vertikalt brett.

Denne dampstrykeren frisker opp, renser og fjerner lukt samtidig som den damper, noe som gir freshe plagg og perfekt hygiene. Uansett om du ønsker å friske opp klærne dine eller sørge for at de er skinnende rene, vil Tefal DT9100 være den ideelle steameren i premiumsegmentet.

Oppsummert

 • Ekstrem dampkraft og superraske oppvarming
 • Trygg å bruke på alle tekstiler
 • Vertikalt brett for perfekte strykeresultater
 • Allsidig og passer til alle typer plagg

LES MER

5. Iron Singer Steamworks Pro – Til store jobber

Iron Singer Singer Steamworks Pro

SJEKK PRISEN →

Når det kommer til store jobber med å fjerne rynker, trenger du en steamer som virkelig kan håndtere det. Iron Singer Steamworks Pro er akkurat det du trenger. Med sin imponerende kapasitet og smarte funksjoner er den perfekt for møbler og store oppgaver.

En av de mest imponerende egenskapene til Iron Singer Steamworks Pro er dens evne til å raskt fjerne rynker. Med 60 minutter kontinuerlig damp som varmes opp på bare 45 sekunder, kan du enkelt takle selv de mest gjenstridige rynkene. Den kraftige damphastigheten på 35 g/min sørger for en jevn og effektiv behandling av klærne dine.

Iron Singer Steamworks Pro er designet med brukervennlighet i tankene. Den har en 360-graders roterende henger og en justerbar teleskopstang, noe som gjør den enkel å bruke og oppbevare. Du kan enkelt tilpasse steameren til den optimale høyden og deretter brette den sammen for enkel oppbevaring når du er ferdig.

Sikkerhet er også en viktig faktor, og Iron Singer Steamworks Pro tar dette på alvor. Når den 2-liters vannbeholderen er tom, vil steameren automatisk slå seg av. Dette gir deg ekstra bekvemmelighet og sikkerhet, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å glemme å slå den av.

Med Iron Singer Steamworks Pro får du også nyttige tilbehør. Den inkluderer en beskyttende hanske, et mini strykebrett og en stoffbørste.

Oppsummert

 • Rask oppvarming og langvarig damp
 • Sammenleggbar henger og justerbar teleskopstang
 • Automatisk avstengning for sikkerhet
 • Inkluderer tilbehør som beskyttende hanske og stoffbørste

LES MER

6. Tefal Access Steam First – Valget for deg som har det travelt i hverdagen

Tefal Access Steam First

SJEKK PRISEN →

Dette er steameren for deg enten ikke har tid eller ikke vil bruke tid på hverdagslige gjøremål, men vil ha et flott og oppfrisket antrekk klart på null komma niks.

Spesifikasjoner

Tefal Access Steam First er et håndholdt tøydampstrykjern i fargekombinasjonen blå og hvit. Det har en vedvarende dampproduksjon på 20 t/min. Vanntanken er avtakbar og rommer 0,07 liter. Steameren er oppvarmet og klar til bruk på bare 15 sekunder. Så fort at du neppe rekker hente plagget du skal steame.

Produktbeskrivelse og funksjoner

Steamerens kompakte design og raske oppvarmingstid sørger for at damping av klær går som en lek på rekordtid. Steameren har smarte sikkerhetsfunksjoner i tillegg til dampknapp for damp etter behov. Steameren kan brukes til alle slags tekstiler og den er svært enkel og praktisk å ta med på reise. Tøybørstetilbehør følger med.

Fordeler

 • Svært hurtig klargjøringstid
 • Kan brukes på alle slags tekstiler
 • Enkel å ta med på reise
 • Rimelig pris

LES MER

7. Philips 3000 Series Håndholdt tøydamper – Mye for pengene

Philips 3000 Series Håndholdt

SJEKK PRISEN →

Philips 3000 Series er en svært kapabel håndholdt steamer som virkelig gir mye for pengene. Denne steameren er utformet for å være lett, kompakt og sammenleggbar, noe som gjør den ideell for enkel fjerning av skrukker hjemme og på farten.

Med en oppvarmingstid på kun ca. 30 sekunder er den raskt klar til bruk. Du trenger ikke lenger vente i lang tid for å oppnå de resultatene du ønsker. Med en effekt på 1000 W og damptrykk på opptil 20 g/min, kan du enkelt jevne ut skrukker og folder uten å måtte bruke strykebrettet.

En annen fordel med denne steameren er dens allsidighet. Den er trygg å bruke på alle stoffer som kan strykes, slik at du kan friske opp en rekke plagg og materialer uten bekymringer. Den har også en avtakbar vannbeholder på 100 ml, som gjør det enkelt å fylle og tømme vannet etter behov.

Philips 3000 Series kommer også med en praktisk oppbevaringsveske, slik at du kan ta den med deg på reiser eller enkelt oppbevare den hjemme. Den er kompakt og sammenleggbar, noe som gjør den enkel å ta med seg og oppbevare uten å ta opp mye plass. Du kan være trygg på at klærne dine ikke bare blir friske og glatte, men også fri for skadelige bakterier.

Oppsummert

 • Rask oppvarming på ca. 30 sekunder
 • Trygg på alle stoffer, ingen strykebrett nødvendig
 • Dreper 99,9% av bakteriene
 • Kompakt og sammenleggbar for enkel bruk og oppbevaring

LES MER

8. Russell Hobbs Steam Genie – Generelt veldig bra

Russell Hobbs Steam Genie Tøydamper

SJEKK PRISEN →

Å holde klærne våre pene og ryddige kan være en utfordring i en travel hverdag. Men med Russell Hobbs Steam Genie trenger du ikke lenger bekymre deg. Dette er en steamer som virkelig skiller seg ut på markedet i dag, og det er mange grunner til at den er vår klare testvinner.

En av de mest imponerende egenskapene til Steam Genie er den raske oppvarmingen. På bare 45 sekunder er den klar til bruk. Uansett om du trenger å dampe arbeidsklærne dine om morgenen eller friske opp hjemmet før gjestene kommer, vil du spare verdifull tid. Steam Genie sørger for at tiden er på din side.

En annen fordel med denne steameren er den romslige vanntanken på 200 ml. Denne avtakbare vanntanken gjør at du kan bruke Steam Genie på mange plagg uten å måtte fylle på vann. I tillegg har den en lang ledning på hele 3 meter.

En av de mest imponerende egenskapene ved Steam Genie er dens evne til å fjerne opptil 99,9% av bakteriene på bare 60 sekunder. Med et kraftig damptrykk på 32 g kan du enkelt glatte ut tøffe folder og rynker samtidig som du dreper bakterier. Og det beste av alt er at du kan tilsette dufter til dampen. Gi sofaen, gardinene og dynene en frisk blomsterduft, eller damp klærne med en fruktig sitrusaroma. Mulighetene er endeløse.

Oppsummert

 • Rask oppvarming på 45 sekunder
 • Romslig vanntank på 200 ml
 • Automatisk avslåingsfunksjon
 • Dreper opptil 99,9% av bakteriene på 60 sekunder

LES MER


Konklusjon

Innkjøp av steamer – hva bør jeg tenke på?

Når du vurderer å kjøpe en steamer er det flere faktorer du bør ta i betraktning. Først og fremst må du bestemme deg for hvilken type steamer du trenger. Det finnes håndholdte steamere som er lette og bærbare, ideelle for reiser, og stående steamere som er kraftigere og egnet for større oppgaver.

Ytelse er også et kritisk aspekt. Se på dampytelsen – en god steamer bør generere damp raskt og kontinuerlig. Damptrykk og temperatur er viktige for effektiv rengjøring og fjerning av rynker.

Brukervennlighet er en annen viktig faktor. Lett tilgjengelige kontroller, justerbar dampstrøm, og et behagelig håndtak kan gjøre din dampopplevelse langt mer behagelig.

Du bør også vurdere steamerens kapasitet. En større vanntank vil tillate lengre dampsesjoner, men vil også gjøre enheten tyngre.

Holdbarhet og byggekvalitet er like viktig. En robust steamer laget av høykvalitets materialer vil vare lenger. Dessuten, sjekk om produsenten tilbyr garantier som kan gi ekstra trygghet.

Til slutt, husk å vurdere prisen og se om den stemmer overens med dine budsjettbehov og forventninger til produktets kvalitet.

steamer test