fbpx

Stavmikser test: De 7 Beste på markedet i 2023 (Test)

En stavmikser er et allsidig kjøkkenredskap som både mikser, pisker, hakker, maler og blander hva enn du måtte foretrekke. En god stavmikser vil på mange måter være et uvurderlig redskap ved at den gjør matlagingen betraktelig enklere.

Det finnes imidlertid utallige modeller på dagens marked, og hver og en kommer i forskjellige prisklasser, samt at noen har helt unike egenskaper. Det kan derfor være krevende å finne stavmikseren som passer ditt behov. Vi håper med denne testen å gjøre oppgaven med å sammenligne dagens stavmiksere lettere, slik at du skal finne modellen som passer deg og ditt budsjett. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.

Vår testvinner ble til slutt Philips ProMix HR2652, men mest for pengene får du med Andersson HDB 2.2.

Her kan du lese om “Håndmikser test”

Stavmikser test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Philips ProMix HR2652
Vår testvinner er en meget effektiv stavmikser med ekstra mye tilbehør og mange bruksområder, samtidig som prisen er bra. Det skal med andre ord godt gjøres å finne bedre modeller enn dette.
SJEKK PRISEN →
Dualit Stick Mixer Chrome
Dualit har med denne stavmikseren utviklet et kvalitetsprodukt av de sjeldne. Ingen modeller på markedet er mer slitesterke enn Dualit Stick Mixer Chrome.
SJEKK PRISEN →
Bamix Swissline Superbox 200 W
Testens kraftigste stavmikser! Det finnes ikke en oppgave på kjøkkenet denne ikke håndterer, og med Superbox 200W vil alle miksejobber oppleves som en lek.
SJEKK PRISEN →
Andersson HDB 2.2
Denne stavmikseren kombinerer høy kvalitet og pris på en ypperlig måte. Her får du stavmikseren som gir mest for pengene.
SJEKK PRISEN →
On Stick Mixer 10
Er pris viktigst for deg i valg av en stavmikser, er denne det opplagte valget. On Stick Mixer 10 er testens desidert billigste stavmikser.
SJEKK PRISEN →
Philips HR2657/90
Denne komplette pakken er perfekt for deg som elsker å utforske på kjøkkenet. Det finnes ikke en oppgave denne multifunksjonelle stavmikseren ikke håndterer.
SJEKK PRISEN →
Smeg HBF01BLEU
Prisvinnende Smeg har her designet markedets mest ikoniske stavmikser. Denne skiller seg markant fra resten av markedet med sitt rålekre design.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Philips ProMix HR2652—Testvinner

PHILIPS HR2652

SJEKK PRISEN →

Denne enestående testvinneren er ikke bare en effektiv stavmikser, men kommer med et ekstra stort tilbehør for å gjøre matlagingen enda enklere. Få modeller er i nærheten av denne når man ser på totalpakken, og akkurat derfor scoret Philips ProMix høyest i vår test. Til og med prisen på denne er bra.

Mye tilbehør

ProMix stavmikser kommer med en rekke tilbehør som skal hjelpe deg enda mer på kjøkkenet. Her får du både visp, en gigantisk hakker og et romslig glass til oppbevaring. Vispen og hakken vil spare deg enormt med tid når du lager mat, ettersom hakken for eksempel er i stand til å knuse, kverne og hakke harde ingredienser.

Til og med de tyngste jobbene vil føles som en drøm, og har du denne er det slutt på slitne armer etter matlagingen. Vi er også mektig imponert over effekten på motoren. Utstyrt med en kraftig 800 watts moro, i tillegg til ProMix- teknologien, vil du kunne blande raskere og mer konsistent. Ytelsen er perfekt hver eneste gang, noe som også gir et ypperlig resultat.

I tillegg kan du benytte deg av en turboeffekt for enda høyere effekt, samt at den har et knivdeksel som forhindrer søl og sprutflekker rundt om på kjøkkenet. En annen viktig faktor som er verdt å merke seg er at denne er utrolig brukervennlig.

Bra pris

Selv prisen på Philips ProMix er bra, og du finner ingen med like god kvalitet til en slik prislapp. For oss var det enkelt å plassere denne på topp i vår test, og vi mener Philips her har utviklet en stavmikser som tilfredsstiller alle behov.

Det er rett og slett vanskelig å finne noe negativt ved denne, og det virker som at Philips har tenkt på alt når de designet denne. Den er effektiv, brukervennlig, forhindrer søl og er i det hele en strålende stavmikser.

Oppsummert

 • Mye tilbehør
 • Effektiv
 • Enkel å skifte utstyr på
 • Testvinner med god margin

LES MER


2. Dualit Stick Mixer Chrome—Best på kvalitet

SJEKK PRISEN →

Denne eksemplariske stavmikseren er en ypperlig liten hjelper som håndterer de aller fleste kjøkkenoppgaver. Dualit stavmikser er faktisk å regne som en liten kjøkkenmaskin på grunn av alt det medfølgende tilbehør. I tillegg har den en ekstrem slitestyrke, takket være den skyhøye kvaliteten.

Slitesterk

Det skal veldig mye til før denne slitesterke stavmikseren opplever slitasje. Den er laget av råsterkt stålmateriale og vil verken ruste eller få striper eller sløve blad ved hyppig bruk. Dens materiale er så bra at du til og med kan vaske både kutter og visp i oppvaskmaskinen.

Dualit har også utviklet en effektiv stavmikser. Med en motorkraft på 700 watt vil den ikke ha noe problem med å vispe luftig kremer eller kutte frukt og grønnsaker. Skulle det være behov for ekstra kraft kan du også justere mellom to ulike hastigheter.

Dessuten kommer den også med 5 års garanti. Det betyr at produsenten dekker alle uforutsette skader eller eventuelle produksjonsfeil. Dette er alltid en fordel, og spesielt greit å ha ved hyppig bruk.

Konklusjon

Dualit stavmikser oser regelrett høy kvalitet og er virkelig et kjøp for deg som ønsker noe ekstraordinært. Til og med designet på denne er av ypperste klasse, noe som gjør den til et stilig tilskudd til ditt kjøkkeninteriør.

Effekten er også god, noe som naturligvis er viktig, i tillegg til at den garantert kommer til å holde i mange år. Prisen er imidlertid nokså høy, men vi mener likevel den er verdt hver eneste krone. Vi ender opp med en konklusjon om at dette er et svært godt kjøp.

Oppsummert

 • Slitesterk stavmikser utviklet i kvalitet fra aller øverste hylle
 • Motoreffekt på 700 watt
 • Tåler vask i oppvaskmaskin
 • Noe høy pris, men likevel verdt hver eneste krone

LES MER


3. Bamix Swissline Superbox 200 W—Premium

Bamix Swissline Superbox

SJEKK PRISEN →

Testens kraftigste stavmikser. Denne er det opplagte valget for den profesjonelle kokk, eller deg som trenger hjelp med de mest krevende oppgavene på kjøkkenet. Superbox 200 W er ekstremt kompakt og har en effekt andre stavmiksere ikke er i nærheten av. Med andre ord vil alle kjøkkenoppgaver gå som en lek dersom du bruker Bamix Superbox 200 W.

Ergonomisk håndtak

Ikke bare knuser denne frosne bær og frukt lekende lett – den har også et ergonomisk håndtak som gjør den meget behagelig å bruke. Den ligger godt i hånden og håndterer alle tøffe ingredienser uten at du opplever ubehag i hendene dine. Alt av is og frosne bær knuses supereffektivt og vispes om til smoothie på kun sekunder.

I tillegg har den et unikt design som er både flott å se på og meget slitesterkt. Håndtaket er produsert i nylon, som er omtrent ti ganger mer holdbart mot støt og annen slitasje enn vanlig plast. Dessuten har den en spiralledning som lett ekspanderer ved behov, mens skjærehodene er konstruert slik at de ikke suger seg fast i bunnen av skålen.

Du får også rikelig med tilbehør dersom du investerer i Bamix sin stavmikser. I pakken medfølger et «Swissline bordstativ», «multifunksjonskniv», «skummer», «visp» og «miksebeger». I tillegg kommer en bruksanvisning og et oppskriftshefte for inspirasjon.

Kostbar

Kort fortalt er dette en fabelaktig stavmikser med enormt mye tilbehør. Vi opplevde denne som den desidert mest effektive i testen – noe som kanskje ikke er rart når den har en motorkapasitet på 200 watt.

Det eneste du må være klar over er at prisen er ganske høy. Vi anbefaler derfor denne til deg som stadig vekk har behov for en stavmikser eller deg som ønsker å koste på seg noe ekstra. Har du sjeldent behov for en stavmikser ville vi nok ha gått for rimeligere modeller enn dette.

Oppsummert

 • Testens kraftigste
 • Mye tilbehør
 • Svært behagelig håndtak
 • Høy pris

LES MER


4. Andersson HDB 2.2—Mest for pengene

SJEKK PRISEN →

Denne forbrukerfavoritten er en kraftig stavmikser som imponerer med sin gode prislapp. Her betaler du minimalt for en særdeles god stavmikser, og derfor er det denne som gir mest for pengene i vår test. Andersson er perfekt for deg som ikke ønsker å betale for mye, men som likevel ønsker god kvalitet.

Kraftig

Til tross for sin rimelige pris, er HDB 2.2 en meget kraftig stavmikser. Her vil du ikke ha noe problem med å mikse eller blande ingrediensene dine. Resultatet er også jevnt og godt, uansett hvor stor motstanden måtte være.

En annen fordel som forenkler miksingen er at Andersson er utstyrt med trinnløse hastigheter. Dette gir en særdeles enkel manøvrering der du styrer hastigheten med noen enkle tastetrykk. Dette er en ypperlig funksjon om du skulle trenge mer kraft til å mikse seige deiger eller ønsker å ha luftige kremer.

På toppen er det også en praktisk hastighetsindikator som forteller hvor mye strøm som brukes. Dette er en smart funksjon som kan bidra til å redusere strømforbruket ditt. Til og med ledningen på HDB 2.2 høster skryt fra oss. Den er på hele 1,3 meter, noe som gir ekstra god frihet når du arbeider.

Best på pris

Andersson HDB 2,2 har siden den kom på markedet vært en favoritt hos både forbrukere og eksperter, noe vi har full forståelse for. Den fungerer optimalt og er effektiv og enkel å bruke, takket være den god brukervennligheten.

Det som imidlertid skiller denne fra andre modeller er dens kombinasjon av god kvalitet og lav pris. Ingen i denne prisklassen er mer effektiv enn HDB 2,2, noe som gjør denne til et opplagt valg om du ikke vil betale mye for en god stavmikser. Den mangler kanskje et større utvalg av tilbehør, men den gjør opp for dette ved å ha markedets beste pris.

Dette er helt klart en stavmikser vi anbefaler – og da i hovedsak for deg som er mest opptatt av pris.

Oppsummert

 • En utsøkt stavmikser til en veldig bra pris
 • Effektiv og kraftig
 • Brukervennlig
 • Lite tilbehør, men fungerer optimalt til pisking og miksing

LES MER


5. On Stick Mixer 10—Best på budsjett

SJEKK PRISEN →

On Stick Mixer er en optimal stavmikser for deg som handler på budsjett. Skal du ha stavmikseren til lavest pris, er dette modellen for deg. Likevel er den imponerende god på flere områder, ettersom den er både brukervennlig og behagelig å bruke.

Enkel stavmikser

Dersom du ikke ønsker å overkomplisere matlagingen er denne perfekt. Mixer 10 er en simpel stavmikser som blander og mikser relativt raskt og enkelt. Med sitt velformede design er den utrolig behagelig å arbeide med, samt at den kan brukes i hvilken som helst kjele, panne eller skål uten å ripe eller stripe dem opp. I tillegg er den særdeles enkel å rengjøre, ettersom den har en avtakbar miksestav og en plastikk som er varmebestandig. Den kan med andre ord vaskes i oppvaskmaskinen uten problemer.

Motoreffekten kan imidlertid ikke kategoriseres som annet enn brukbar. Denne jobber maksimalt på 200 watt, noe som er betraktelig lavere enn toppmodellene, men mer enn nok til å lage supper, sauser, smoothies, cocktails og barnemat.

Testens billigste

Er du en som sjeldent bruker en stavmikser eller som kun mikser smoothies eller andre enkle matvarer, er dette et ypperlig valg. Her får du en stavmikser som tilfredsstiller de enkleste behov, og det til markedets beste pris.

Denne koster betydelig mindre enn andre modeller og er testens soleklart billigste stavmikser. Handler du på budsjett, er dette modellen for deg. Denne kommer du garantert til å bli fornøyd med, dersom du ikke stiller høye krav til motoreffekt.

Oppsummert

 • Testens billigste stavmikser
 • Brukervennlig
 • Nokså effektiv på de enkleste mikseoppgavene
 • Har ikke god nok motorkapasitet til mer krevende oppgaver

LES MER


6. Philips HR2657/90—Beste pakke

SJEKK PRISEN →

Verdensledende Philips har igjen slått på stortrommen og utviklet denne bestselgeren. HR2657/90 er så mye mer enn bare en ordinær stavmikser, ettersom den kommer som en pakke med en rekke tilbehør. Her får du enkelt og greit det ultimate kjøkkenredskapet.

Multifunksjonell

Kjøper du denne modellen vil alle oppgaver være som en drøm. Her kan du piske, vispe, hakke og skjære hva enn du måtte foretrekke. Mer komplett pakke enn dette finner du ikke, noe som gjør denne perfekt for deg som liker å utforske litt på kjøkkenet.

Vi lot oss også imponere over dens gode effekt. Motoren jobber på maksimalt 800 watt, men med sin Promix og Speedtouch-teknologi vil du kunne øke effektiviteten enda mer dersom det skulle være behov. Alt du må gjøre er å klemme på turboknappen, og mikseren vil gi optimal mat-gjennomstrømning og maksimal ytelse med det beste resultatet hver eneste gang.

Det er heller ingen risiko for søl når du lager maten, ettersom den er utstyrt med et spesielt knivdeksel som stopper sprut, uavhengig om den er liten eller stor. I tillegg vil den bølgede formen på bunnen av mikseren sørge for en renere matlaging og mindre vasking i ettertid.

Vår dom

Dette er en stavmikser som virkelig begeistret oss. En mer komplett pakke skal godt gjøres å finne, samt at den leverer strålende resultater gang etter gang. Det har heller ingenting å si hva du skal kokkelere – denne får hver eneste jobb til å virke som barnemat.

Selv prisen på denne er overraskende lav med tanke på hvor mye som faktisk medfølger, og vi vil på mange måter kategorisere denne som den ultimate stavmikser. Kort fortalt, er Philips HR2657/90 et kjøp i særklasse.

Oppsummert

 • En komplett pakke med mye tilbehør
 • Kraftig motor
 • Smart utforming som forhindrer søl
 • Enestående teknologi som gir et strålende mikseresultat

LES MER


7. Smeg HBF01BLEU—Beste design

SJEKK PRISEN →

Denne rålekre stavmikseren er ifølge oss den desidert flotteste modellen du finner på dagens marked. Med sitt ikoniske retrodesign tar denne seg flott ut på kjøkkenet ditt og er noe du kan la stå fremme med stolthet. Denne fortjener hedersplass på kjøkkenbenken, fremfor å bli gjemt bort i et skap.

Stavmikser av høy kvalitet

I tillegg til sitt eksemplariske utseende er dette en robust stavmikser som kan oppnå hele 14,000 omdreininger i minuttet. Dette, sammen med motorkapasiteten på 700 watt, gjør at du kan hakke, mikse, blande og røre en rekke ulike ingredienser til alle typer mat. Er det behov for litt ekstra kraft, er det bare å aktivere turbofunksjonen og maksimere motorkraften.

En annen fordel er at stavmikseren er laget av rustfritt stål med en avtakbar arm som lett kan monteres og fjernes etter behov. Med andre ord er dette en modell som både tåler mye og er enkel å bruke. Dessuten har den et ergonomisk håndtak med antisklibelegg for ekstra godt grep.

Kort fortalt, er det ekstremt mye bra å få med denne modellen. Dette er på mange måter den perfekte kombinasjon av form og funksjon, ettersom den også har en regulerbar kraft som gjør at du kan tilberede alt fra luftige kremer til jevne rører og pureer.

Stilren

Er du opptatt av et stilrent design er dette helt klart stavmikseren du burde gå for. Anerkjente Smeg har vunnet utallige priser for sine moteriktige kjøkkenprodukter, noe som gjør den til et enkelt valg om utseende har like stor betydning som effekt.

Det er imidlertid ikke bare dens design som imponerer. Smeg har også høy effekt og god brukervennlighet, samt at den er meget allsidig. Dermed er dette en stavmikser med mange bruksområder som garantert kommer til å gi deg mye glede. Vi er ikke i tvil når vi anbefaler denne på det sterkeste.

Oppsummert

 • Ikonisk stavmikser med stilrent design
 • Høy effekt og mange bruksområder
 • Slitesterkt materiale
 • Ergonomisk håndtak som gir optimal komfort

LES MER


Hva er en stavmikser

En stavmikser kan kategoriseres som et håndholdt kjøkkenapparat som kan brukes til flere arbeidsoppgaver på kjøkkenet. For mange er dette et obligatorisk inventar fordi det kan brukes til så mangt og gjør tilberedning av mat betraktelig enklere.

Mange anser en stavmikser som et redskap til småjobber, men de beste stavmikserne er også i stand til å knuse frossen frukt eller blande selv de seigeste deigene.

Hva kan man bruke stavmikseren til?

En stavmikser har utallige bruksområder så lenge man har riktig utstyrt, men den er spesielt egnet til å lage smoothie eller å piske kremer og diverse rører. Egentlig er alle ingredienser som skal blandes sammen noe en stavmikser kan håndtere. Her er noen eksempler:

 • Smoothie
 • Kremer
 • Sauser
 • Pureer
 • Hakking av grønnsaker og frukt

Velg modellen som passer deg

For å finne stavmikseren som passer deg er det viktig å vurdere hva du egentlig skal bruke stavmikseren til. De enkleste og billigste modellene er best egnet for mindre jobber som røring av sauser og lignende, mens de kraftigste takler alle typer oppgaver. I tillegg må du vurdere hvor mye du er villig til å betale. Stavmiksere kommer i alle prisklasser og det er stor variasjon rundt hva de koster. Her er hva du burde se etter i ditt valg av stavmikser:

 • Motoreffekt
 • Brukervennlighet
 • Kvalitet
 • Tilbehør
 • Andre funksjoner
 • Pris

Hva koster de ulike modellene?

Det finnes modeller i alle prisklasser og de billigste koster noen hundrelapper, mens de dyreste gjerne koster et par tusen kroner. De dyreste kan som regel vise til mer tilbehør, større motorkapasitet og bedre kvalitet i form av bedre slitestyrke.

En dyr modell er gjerne meget multifunksjonell og kan håndtere alle typer kjøkkenoppgaver, mens en billig stavmikser kun klarer de enkleste mikseoppgavene.

Dette vurderte vi i vår test

I denne testen har vi vurdert brukervennlighet, funksjoner, tilbehør, pris, kvalitet og motoreffekt, samt resultat.

Stavmiksere kommer i forskjellige utforminger og det kan hende funksjonalitet endres på bakgrunn av design og plassering. En stavmikser bør også være lett, slik at man kan holde den i flere minutter.

Det er vanligvis de store selskapene som vinner tester, og det er ingen overraskelse at det også her er flere kjente varemerker som hevder seg.

En stavmikser kan lage en hel rekke forskjellige retter, og derfor har vi også vurdert resultatene av miksene. Disse har variert, og dermed var det enklere å gi en score.

Hvilken stavmikser man velger er opp til en selv, men vi mener testen har avdekket de viktigste detaljene bak disse fantastiske stavmikserne, og Philips HR2652/90 gikk av med seieren.