fbpx

Stasjonær PC test: Finn den maskinen som passer dine behov i 2022

I dag finnes det et bredt utvalg av stasjonære PC-er som gjør at du enkelt kan skreddersy behovene dine inn i den perfekte datamaskinen. Imidlertid kan det være vanskelig å finne ut hvilken PC som er best egnet for nettopp deg, og det har vi forsøkt å gjøre noe med i denne testen. Vi har tatt en nærmere titt på en rekke stasjonær PC og kommet opp med de beste for allsidig bruk, til gaming og for deg på hjemmekontor.

Vi har lagt vekt på funksjonalitet, prosessorkraft og design når vi har valgt den beste PC-en for hver kategori. Det viktigste med alle disse er at de krever få eller ingen forkunnskaper og er klare til bruk når du har tatt dem ut av esken. Vi har også valgt å fokusere på stasjonær PC som støtter Windows operativsystemer, da disse er mest kompatible med alle typer utstyr og funksjonaliteten de fleste ser etter.

For å finne frem til de beste kandidatene for denne testen har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra forhandlere og produsenter, samt sett på tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere. Dette har dannet grunnlaget for en helhetlig vurdering basert på teknisk data og kundetilfredshet.

Den stasjonær PC som kom best ut som et allsidig alternativ i vår test var Dell Precision 3440. Denne PC-en er enkel å bruke, men byr samtidig på nok prosessorkraft til å få gjennomført alle typer arbeidsoppgaver. Dermed fungerer den like godt som en hjemme-pc der gaming og jobb kombineres, som den passer for alle typer kontorarbeid.

VÅRE favoritter

 • Kompakt design
 • USB og Bluetooth kompatibilitet
 • Intel Core i7 prosessor
SJEKK PRISEN →
 • Intel Core i7
 • 8GB Ram
 • Windows 10 Pro (64-bit)
SJEKK PRISEN →
 • NVIDIA GeForce GTX 1650 SUPER
 • AMD Ryzen 5 Prosessor
 • Tower Design
SJEKK PRISEN →

Stasjonær PC test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Dell Precision 3440
Allsidig arbeidsstasjon fra Dell som benytter seg av en robust Intel Core i7 prosessor og 16GB ram. PC-en kommer med Windows 10 Pro og alle nødvendige utganger. Dermed er den perfekt til det aller meste av oppgaver, samt sterk nok til å håndtere selv tyngre programvare.
SJEKK PRISEN →
ASUS Mini PC
ASUS Mini er en stasjonær pc med høy prosessorkraft og minne, samt et svært kompakt design. Denne fungerer utmerket i omgivelser der vanlige PC-er ikke får plass eller på pulter i kontorfellesskap. Det innebygde Wi-Fi-kortet sørger for pålitelig tilkobling og muligheten til å skjule PC-en i interiøret.
SJEKK PRISEN →
HP Pavilion Gaming TG01
HP Pavilion er en PC spesielt utviklet for deg som ønsker en kraftig rigg til å dra de mest krevende spillene. Her får du en PC med høy ytelse og enormt mye kraft. Den kommer med Windows 10 installert og en AMD Ryzen 5 prosessor, samt 16GB DDR4 ram.
SJEKK PRISEN →

1. Dell Precision 3440 – Best i Test

Dell Precision 3440

SJEKK PRISEN →

Denne PC-en fra Dell har lenge vært en favoritt blant folk, både hjemme og på kontoret. Her får du en PC som byr på høy prosessorkraft, tilstrekkelig med minne og alle nødvendige utganger. Dette har gjort at den lenge har tronet på bestselgerlistene til Dell og vært en fast del av utvalget i en årrekke. Det kompakte designet gjør at den fungerer utmerket både på kontoret og hjemme. Ved hjelp av enkle fester kan du henge PC-en under pulten og dermed spare ytterligere gulvplass.

Dell Precision 3440 kommer med Windows 10 Pro installert og er dermed kompatibel med de aller fleste typer programvare. Utover dette får du mer enn nok kraft fra den sterke Intel Core i7 (10th generation) prosessoren med hele 8 kjerner. Som om ikke det var nok har Dell også utstyrt denne arbeidsstasjonen med 16GB ram, som betyr at den kan dra flere prosesser samtidig eller svært krevende programvare.

Det stilrene designet til Dell sine kabinetter gjør at denne PC-en kan plasseres nesten hvor som helst. Den passer like godt i et klasserom eller på et kontor, som den gjøre i konferanseavdelinger og hjemmekontorer. Høy prosessorkraft og den innebygde viften gjør at PC-en er relativt stillegående og dermed ikke forstyrrende for omgivelsene.

For deg som er på jakt etter en allsidig arbeidsstasjon som er enkel i bruk vil Dell Precision 3440 være et utmerket alternativ. Her får du en PC som har høy ytelse, kompakt design og ikke minst har svært bred kompatibilitet. PC-en fungerer med det aller meste av både programvare og hardware som gjør den utmerket som både arbeids- eller hjemme-PC.

Oppsummert

 • Intel Core i7
 • 8GB Ram
 • Windows 10 Pro (64-bit)

LES MER

2. ASUS Mini PC – Best for hjemmekontor

ASUS Mini PC PN62S

SJEKK PRISEN →

ASUS Mini er den perfekte PC-en for hjemmekontoret, eller for deg som ønsker en funksjonell PC som en del av underholdningssystemet hjemme. Det kompakte designet gjør at PC-en får plass i TV-benker, skap eller lignende der en tradisjonell PC ikke ville fått plass. Det sterke Wi-Fi-kortet sørger for at PC-en har en pålitelig og sterk internett tilkobling selv om den er plassert i møblementet eller på mindre tilgjengelige plasser.

Til tross for sin kompakte størrelse har ASUS utstyrt denne stasjonær PC-en med kraftig prosessor og tilstrekkelig lagringsplass. Tar vi en titt på hva du finner av teknisk funksjonalitet vil du finne en kraftig Intel Core i7 firekjerners prosessor, samt 16GB RAM og 256GB integrert SSD. Dermed har du en mengde lagringsplass og en sterk prosessor som kan dra selv de mest krevende dataprogrammene.

Det vi likte spesielt godt med denne PC-en er at den har et langt mindre design enn tradisjonelle stasjonær PC. Dette gjør at du enkelt kan skjule PC-en dersom du ønsker å koble den til hjemmekinoanlegget, eller feste den under pulten uten at den tar opp gulvplass. Uansett hvor du måtte ønske å koble opp denne PC-en byr den på høy ytelse og funksjonalitet med Windows 10 Home som plattform.

Her får du en kraftig PC fra ASUS som fungerer like godt som hovedenhet til hjemmekontoret, hjemmekinoen eller på arbeidsplassen. Særlig den som benytter trådløs skylagring lokalt på nettverket vil få svært mye PC ut av denne lille maskinen. En vekt på kun 700 gram, samt et stilrent og firkantet design, sørger for at den kan plasseres hvor som helst uten at den skiller seg ut i særlig grad. Du har også både Bluetooth og USB som gjør den kompatibel med en rekke enheter og hardware tilbehør.

Oppsummert

 • Kompakt design
 • USB og Bluetooth kompatibilitet
 • Intel Core i7 prosessor

LES MER

3. HP Pavilion Gaming TG01 – Best for Gaming

HP Pavilion Gaming TG01

SJEKK PRISEN →

Denne stilige PC-en fra HP er spesielt utviklet for deg som ønsker en kraftig rigg som kan håndtere selv de mest krevende spillene. PC-en kommer med et stilig tower kabinett som har en rekke utganger for alt tilbehør. Praktiske USB-porter på både fremside og bakside gjør at du kan koble til, men samtidig enkelt ha tilgang til utstyret dersom du har behov for å endre oppsettet ditt underveis.

Teknisk har PC-en en AMD Ryzen 5 prosessor med 6 kjerner som gir høy ytelse for de mest krevende spillene. I tillegg finner du 16GB DDR4 RAM og 512 GB SSD. Dermed har PC-en tilstrekkelig kraft og lagringsplass til selv de mest krevende spillene uten at du opplever forsinkelser eller hakking underveis i spillopplevelsen.

PC-en baserer seg på Windows 10 Home (64-bit) som er kompatibelt med blant annet Steam, Origin og en rekke andre spillplattformer. Windows har også utstrakt kompatibilitet med tilleggsutstyr som gjør at du enkelt kan skreddersy PC-riggen din til egne ønsker når det gjelder kontrollere, ratt, VR og lignende systemer. For å sikre høy bildeoppløsning har HP utstyrt denne maskinen med NVIDIA GeForce GTX 1650 SUPER, dette er et avansert skjermkort med høy kvalitet og ytelsesevne skreddersydd for gaming.

Ønsker du deg en PC som kan dra selv de tyngste spillene vil denne PC-en fra HP være et utmerket alternativ. Her får du moderne teknologi med både prosessor og skjermkort skreddersydd for nettopp gaming. Dette gir en bedre flyt mellom enhetene og eliminerer risikoen for hakking og forstyrrelser når du spiller. Resultatet er en kraftplugg av en stasjonær PC som alltid står klar til å ta deg med på nye eventyr.

Oppsummert

 • NVIDIA GeForce GTX 1650 SUPER
 • AMD Ryzen 5 Prosessor
 • Tower Design

LES MER


Spørsmål og svar

Hva er viktig for en gaming PC?

Dersom du skal bruke en PC til gaming er det spesielt RAM og prosessorkraft som er viktig. Dette vil gjøre det mulig for PC-en å drive tyngre spill med høye krav. Utover dette bør du også forsikre deg om at PC-en har et sterkt grafikkort for å få mest mulig ut av spillet.

Hvordan fungerer en MINI PC?

En mini PC fungerer på lik linje som en tradisjonell PC, men ofte med noen begrensninger. Det mest merkbare er at det er mindre lagringsplass, samt at den ofte har mindre utganger enn store PC-er. Når det gjelder funksjonalitet og ytelse kan den til vanlige arbeidsoppgaver fungerer like godt som en stor PC.

Hva er forskjellen på Windows 10 Home og PRO?

Hovedforskjellen er at det i PRO ofte følger med muligheten for å skreddersy operativsystemet til bedriftens egne nettverk og sikkerhetssystemer. Dermed kan IT-avdelingen tilpasse datamaskinene bedre og gjøre de nødvendige kontrollene for at hele nettverket skal fungere sammen.

Hvordan velger jeg riktig PC?

Det viktigste når du skal velge riktig PC er å ta høyde for hvilken ytelse du har behov for. Dersom du skal benytte den til gaming bør PC-en ha høy RAM, prosessorkraft og ikke minst grafikkort. Til vanlige arbeidsoppgaver vil det ofte være tilstrekkelig med høyt minne og stabil prosessor.