fbpx

Stangholder test: Våre 7 favoritter i 2023

Det viktigste utstyret på fisketur er uten tvil stangen, men for å sikre at du får med deg utstyret dit du skal på en trygg måte bør du uten tvil investere i en robust stangholder. På denne måten sikrer du trygg transport av dine stenger. Vi har i denne artikkelen sett på syv gode alternativer som sikrer at ingenting skjer med dine stenger under transport. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. Vår testvinner, Sumo Magnet Mount, tilbyr en unik fleksibel løsning for trygg transport av dine stenger. Takket være kraftige magneter kan du bruke denne med samtlige biler, og den både festes og løsnes enkelt.

 

Stangholdere test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Sumo Magnet Mount Rod Carrier
Med Sumo Magnet sitt unike konsept kan du være trygg på at stengene dine sitter godt og kommer helt frem uten fare for skade. Den festes enkelt med praktiske magneter som gjør det mulig å benytte den med stort sett alle biler. 
SJEKK PRISEN →
Elbe Vacuum Rod Racks 
Dersom du kun ønsker det beste, har Tight Line Enterprises fra USA utviklet Elbe Vacuum Rod. Denne kommer enten med kraftig magneter eller et avansert sugekoppsystem som sikrer trygg transport av stengene dine. 
SJEKK PRISEN →
Vac-Rac Standard Professional
Vac-Rac kommer med praktiske T-stolper som kan holde opptil 8 stenger samtidig. Denne passer utmerket dersom dere reiser i følge eller du ønsker å ha med stenger til forskjellige formål på turen. Stativet festes enkelt på alle overflater som aluminium, glass, metall og plast. 
SJEKK PRISEN →
RodMounts Rod-Up Innvendig stangholder
RodMounts har utviklet et unikt design som lar deg benytte plassen øverst under taket i kupeen uten at det blir forstyrrende for passasjerer eller sjåføren. Stativet plasseres enkelt helt under taket og er lite sjenerende for plassen i bilen forøvrig. 
SJEKK PRISEN →
C&F Rod Stand Magnetic CFA-80
C&F sitt stativ for stenger er et rimelig alternativ for deg som bare ønsker en enkel måte å frakte opptil 3 stenger på taket av bilen. Med magnetisk feste og solide holdere leverer stativet, uten at du trenger betale for verken design eller avanserte funksjoner. 
SJEKK PRISEN →
Vac-Rac Quad Rack
Med Vac-Rac Quad får du et stativ som tilbyr trygg transport av fiskestenger uten at det går på bekostning av pris. Her får du et robust stativ som benytter sugekopper som feste, samt justerbare aluminiumsfester til en svært hyggelig pris. 
SJEKK PRISEN →
Elbe Magnetic Rod Racks
Dersom du kun ønsker det beste, har Tight Line Enterprises fra USA utviklet Elbe Magnetic Rod som kommer med kraftig magneter som sikrer trygg transport av stengene dine. Disse fester seg raskt og enkelt til bilen dersom du har tak av stål eller panser og passer like godt på båt som på bil. 
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Sumo Magnet Mount Rod Carrier

SJEKK PRISEN →

Med denne helt unike løsningen fra Sumo kan du på en enkel måte transportere dine stenger, uten behov for å montere kompliserte løsninger eller takboks. Her får du en løsning som sikrer både trygg transport av dine stenger og en skånsom løsning for din bil. Det blir ingen stygge riper eller omfattende behov for montering av tilleggsutstyr.

Sumo Magnet mount benytter 4 kraftige magneter for å holde stativet på plass, noe som gir en overlegen fleksibilitet til hvor og hvordan du kan feste dine stenger. Takket være dens justerbare fester kan du vinkle både feste og stativ på en måte som sikrer at stengene alltid ligger i vater og ikke påføres skade. Smarte kulelager på føttene sikrer at løsningen fungerer på alle biler og enkelt fester seg etter behov og fasong.

Sumo benytter en praktisk festeanordning med strikker som sikrer at du får festet stengene tilstrekkelig uten klyper eller klemmer som kan skade stangen. Det er ikke uten grunn dette er vår soleklare favoritt, og du kan med denne reise langt i visshet om at stangen ligger akkurat slik du forlot dem når du kommer frem. Den avanserte magneten som holder stativet på plass løsner og festes enkelt, noe som gjør det til en rask jobb å feste stativet før neste utflukt.

LES MER


2. Elbe Vacuum Rod Racks

SJEKK PRISEN →

Dersom du kun ønsker det beste har Tight Line Enterprises fra USA utviklet Elbe Vacuum Rod som enten kommer med kraftig magneter, eller et avansert sugekoppsystem som sikrer trygg transport av stengene dine. Tight Line har produsert Elbe systemet med fokus på topp kvalitet og slitesterke deler i alle ledd. Her får du et system som leverer kvalitet i alle deler av produktet.

Slitesterke strikker, kraftfulle magneter og et avansert pumpesystem gjør at Vacuum Rod Rack passer utmerket uansett hvilken type bil du ønsker å feste dem til. Med gummibeskyttelse på festene kan du være trygg på at stativet sitter godt festet uten at det etterlater seg merker på bilen din. Du kan også velge en kombinasjon av sugekopp og magnet dersom dette er nødvendig for best mulig feste på din bil.

De praktiske festene med slitesterke materialer gjør at dette stativet passer like godt på bilen som det gjør ombord i båten. Dette er et utmerket system for deg som ønsker optimal fleksibilitet uten at det skal gå på bekostning av kvalitet og sikkerhet. Stativet kan festes på alle overflater som glass, plast og metall.

LES MER


3. Vac-Rac Standard Professional

SJEKK PRISEN →

Vac-Rac kommer med praktiske T-stolper som kan holde opptil 8 stenger samtidig. Denne passer utmerket dersom dere reiser i følge eller du ønsker å ha med stenger til forskjellige formål på turen. Stativet festes enkelt på alle overflater som aluminium, glass, metall og plast. Takket være det praktiske designet kan du trygt ta med flere stenger uten å være redd for plassmangel eller skade ved trang transport.

T-stengene er bekledd med et robust materiale av tøy som er skånsomt mot stengene. Sugekoppene som holder stativet på plass er dekket med et mykt gummibelegg som gjør at de både sitter godt og forhindrer at de etterlater seg merker på bilen etter bruk. Stativet tåler en trekkraft på hele 40 kg, noe som gir gode marginer for trygg transport av dine stenger.

Vac-Rac benytter sterke strikker for å holde stangen på plass og med strategisk plassering kan du enkelt få plass til alle 8 stenger uten at det blir konflikt om plassen eller at de skraper borti hverandre. Sugekoppene kan enkelt plasseres på alle glatte overflater og ved behov justeres og flyttes til å passe fasongen på bilen.

LES MER


4. RodMounts Rod-Up Innvendig stangholder

SJEKK PRISEN →

RodMounts sitt unike system tar høyde for å benytte den ubrukte plassen under taket i bilens kupe. Du kan enkelt feste stativet og hele 6 stenger uten at det blir sjenerende for passasjerer eller tar opp bagasjeplass i bilen. Stativet er designet for å passe i de fleste SUVer, stasjonsvogner og personbiler, og kan med enkel installasjon tilpasses for optimal lagring.

Stativet er relativt enkelt å montere og, med en estimert tilpasningstid på en drøy time, får du optimal lagring som verken tar opp passasjer- eller bagasjeplass i bilen. Dette gjør du enkelt alene og du slipper både magneter og sugekopper, ettersom stativet festes på en praktisk måte fra innsiden av bilen under taket i kupeen. Dette gjør også at du kan være helt trygg på at stengene reiser trygt.

Ingen permanente modifikasjoner kreves for å bruke stativet, og du kan enkelt ta det ut igjen av bilen dersom det ikke skulle være ønskelig å bruke det lenger. Holderne kan justeres både vertikalt og horisontalt slik at optimal tilpasning blir mulig for din bil. Dette sikrer at stengene oppbevares trygt og de kan også oppbevares i to deler dersom det ikke er ønskelig å ha dem strukket over hele taket.

LES MER


5. C&F Rod Stand Magnetic CFA-80

SJEKK PRISEN →

Med C&F sin enkle, men samtidig praktiske stangholder får du et magnetisk stativ som enkelt kan settes på bilen og fjernes etter bruk, uten at det etterlater seg merker eller riper i bilen. Det er ingen avansert design eller omfattende løsninger, kun et stativ som gjør jobben helt fint til en rimelig penge. Dette passer derfor dersom du skal ha en rimelig løsning i båten eller bare ha noe for en kort kjøretur.

Stativet benytter en kraftig magnet i bunnen som sørger for et godt feste til stativet, mens stengene blir holdt på plass av en gummilegering du enkelt fester stengene i. Du får plass til 3 stenger i stativet samtidig, noe som gjør dette til en praktisk og god løsning for hobbyfiskere eller dersom du kun skal en kort tur og ikke ønsker å demontere stengene. Takket være magneter kan du feste stativet både på bil og båt, vertikalt og horisontalt, uten at festene svikter.

Du knipser enkelt stengene inn og ut av stativet, noe som gjør det til en rask og enkel jobb å transportere dem. Pakken inkluderer et sett med to magneter som gjør det enkelt å tilpasse hvordan du ønsker stativet festet for tryggest mulig transport av dine stenger. Det er viktig å tilpasse slik at stangen ligger mest mulig i vater og uten store bevegelser under transport, ettersom dette fort kan gjøre at de løsner. Det medfølger også en praktisk veiledning til hvordan man sikrer stengene på en optimal måte.

LES MER


6. Vac-Rac Quad Rack

SJEKK PRISEN →

Vac-Rac Quad er et robust takstativ med to sugekopper per stang for best mulig festeevne på alle biler. Takket være smarte aluminiumslister og justerbare fester kan du tilpasse stativet til bilen og sørge for at det sitter optimalt. Dette gjøres enkelt ved å plassere hver sugekopp på et egnet underlag og deretter tilpasse resten av stativet slik at stengene ligger trygt i vater hele turen.

Det strategiske designet til Quad Rack er høyere enn andre stangholdere, noe som sørger for at det er god klaring mellom stang og kjøretøy. Dette hindrer at stangen slår mot taket dersom det skulle oppstå vibrasjoner under transport. På denne måten kan du være trygg på at både stenger og tak holder seg fritt for skader og eventuelle riper gjennom hele turen.

Stativet holder hele 4 stenger og benytter solide strikker for å feste hver stang til stativet. På denne måten sikrer du at stengene ikke havner i klem, samtidig som de blir optimalt festet og trygt transportert. De myke sugekoppene fester seg enkelt til bilen, men de kan like enkelt fjernes igjen uten at det etterlater seg merker eller skade på underlaget. De elastiske strikkene er bekledd med et mykt ytterlag som skåner stengene best mulig.

LES MER


7. Elbe Magnetic Rod Racks

SJEKK PRISEN →

Elbe Magnetic er Tight Line Enterprise sin magnetiske variant og er et bunnsolid produkt uansett om du ønsker bruke det på båt eller bil. Stativet leveres med robuste materialer, og alt fra strikker og stativ til de kraftfulle magnetene er godt testet. Dette sikrer at det endelige produktet er slitesterkt og robust, og ikke minst sikrer det trygg transport av alle dine stenger.

Slitesterke strikker og kraftfulle magneter gjør at Magnetic Rod Rack passer utmerket uansett hvilken bil du ønsker å feste dem til. Med gummibeskyttelse på festene kan du være trygg på at stativet sitter godt festet uten at det etterlater seg merker på bilen din. Grunnet de kraftfulle magnetene kan det anbefales å benytte en kombinasjon av magnet og sugekopp dersom du har en bil med et sterkt profilert panser.

Dette betyr at du får et svært robust produkt med et lite sjenerende design som sørger for trygg transport hele veien. Stengene festes enkelt med strikker og, takket være det klebrige stoffet strikkene er bekledd med, forhindrer de at stengene beveger seg, selv ved ulendt terreng. Dette gjør at Elbe Magnetic passer utmerket på terrengkjøretøy eller ute i båt, selv om omstendighetene skulle være utfordrende. Du kan med Elbe være sikker på at god kvalitet holder fiskestangene trygge hele veien til destinasjonen.

LES MER


Spørsmål og svar

Det finnes utallige løsninger for trygg transport av fiskestenger med bil og båt. Vi har gjennomført omfattende testing, og har også samlet noen av de mest vanlige spørsmål og svar når det kommer til å gjøre et godt valg av stangholder. Det viktigste er tross alt å velge noe som passer ditt formål best, og vi tror dette kan bistå med å finne et godt alternativ blant våre testkandidater.

Antall stenger

Det første du bør ta høyde for er hvor mange stenger du vil ha behov for å transportere. Det finnes utallige løsninger for alt fra 1-3 stenger, opptil hele 6-8 stenger, men både design og pris varierer kraftig. Dersom du kun har behov for et enkelt stativ til et par stenger kan en rimelig løsning som Vac-Rac Quad gjøre susen. Her får du god sikkerhet for dine stenger til en hyggelig pris. Dersom du likevel ønsker et rimeligere alternativ kun for en eller to stenger kan C&F sitt stativ gjøre susen.

Festeanordning

Et annet viktig punkt å huske på når du skal velge riktig stangholder er hvordan festeanordning det er på stativet. Som vi har sett i denne testen er de to vanligste enten magnetisk eller sugekopp for å sikre at stativene sitter godt på biltaket. Det finnes også varianter som RodMounts Rod-Up, dersom du foretrekker å oppbevare tingene inne i bilen uten at det skal ta opp bagasjeplass. Vi anbefaler at du gjør en vurdering av hvor du har tenkt å feste stativet og deretter finner en passende festeanordning for det underlaget. Sugekopp kan benyttes på de fleste glatte overflater, mens et magnetisk system krever et magnetisk underlag.

Hvorfor bør du investere i stangholder?

Det å investere i en stangholder sørger for at du med trygghet vet at dine fiskestenger kommer hele frem til destinasjonen. Det er ingenting som er verre enn å komme frem til et etterlengtet fiskeområde for deretter å finne ut at stangen har knekt under tunge kofferter og bagasje. Tidligere har det vært omfattende arbeid å få montert utstyr slik som stangholdere, men takket være sugekopper og magneter kan man nå få et robust produkt til en hyggelig pris. Festeanordningene sørger også for at de aller fleste modeller passer til absolutt alle biler med svært få eller ingen tilpasninger.

Flere stenger på en gang

På noen turer kan det være behov for å ha med seg flere stenger, eller det kan hende du reiser i følge med flere som reiser sammen. Det kan da være trangt om plassen og en god stangholder sikrer at det aller viktigste kommer trygt frem. Da kan vår testvinner fra Sumo være et godt alternativ der du med trygghet vet at de kraftfulle magnetene sitter godt og at den har plass til hele fire stenger samtidig.

Fleksibilitet

Standardiserte stativer tilbyr liten fleksibilitet til å feste stengene på en god måte og sørge for at de ligger i vater. Dette gjør at de møter minst mulig motstand og det er derfor alltid anbefalt å justere stativet best mulig for å sikre at stengene transporteres horisontalt. Flere av stativene vi har presentert i testen tilbyr unike muligheter til å skreddersy stativet etter din bil og sørge for at både stativ og stenger sitter best mulig under transport. Både Sumo Magnetic og Vac-Rac Quad tilbyr smarte løsninger hvor du enkelt kan justere føttene til å feste seg best etter fasongen på bilen din.

Stangholder test