fbpx

Sous vide test: De 7 beste på markedet i 2023

Sous vide er en måte å tilberede mat på ved å vakuumpakke og varmebehandle den i emballasjen. Denne metoden gir et utsøkt resultat, hvor spesielt kjøtt blir både saftig og mørt. Denne metoden er meget vanlig hos dagens Michelin-restauranter og er perfekt for å gjøre kjøttes indre saftig og ferdig tilberedt, uten å brenne matens ytre.

I dag har det kommet en rekke kjøkkenredskap som gjør det mulig å tilberede maten på denne kulinariske måten. Vårt formål med denne testen er derfor å hjelpe deg å finne «Sous viden» som passer deg best! Vi har derfor laget en oversikt til deg med de beste innen ulike kategorier, slik at valget blir enklere. Sammenligningen har tatt for seg 7 forskjellige, som alle har sine fordeler. Vurderingen er basert på spesifikasjoner, andre tester og omtaler.

I denne Sous vide testen kom vi frem til at Emerio Sous Vide er best i test. Testvinneren er en effektiv Sous Vide med god kapasitet og enkle bruksområder. Ønsker du mest for pengene, ville vi gått for OBH Sous Vide Cooker Circulation.

Sous vide test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Emerio Sous Vide
Vår testvinner er en enestående sous vide med god kapasitet og enorm effekt! Med denne i hus vil du kunne tilberede middagsretter like bra som på de mest anerkjente restauranter.
SJEKK PRISEN →
Steba SV2 Sous Vide
Trenger du ekstra god kapasitet og kvalitet fra ypperste hylle, er denne sous viden noe for deg. Her lar du deg ikke skremme av pris og skal ha det beste av det beste.
SJEKK PRISEN →
OBH Sous Vide Cooker Magnetic Circulation
Unike OBH har her laget en fantastisk Sous vide som er proppfull av funksjoner. Ikke bare får du mye i en og samme pakke; den er også meget brukervennlig. Her får du mye for pengene!
SJEKK PRISEN →
Steba SV75
Denne plassvennlige sous viden er et utmerket valg for deg som handler på budsjett. Ingen kan måle seg med denne på pris, men den er likevel en modell av god kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Caso Sous Vide pakke
Dette unike pakketilbudet er perfekt for deg som bruker både sous vide og vakuumpakker. Denne stikker seg veldig ut fra resten av markedet, ettersom ingen andre byr på en slik kombinasjon.
SJEKK PRISEN →
Steba SV100prof
Denne prisvinnende favoritten er svært populær blant profesjonelle kokker. Med denne vil du enkelt kokkelere på sous vide vis, og det til aller beste resultat.
SJEKK PRISEN →
Ariete Sous Vide
Ariete er en prisvennlig sous vide som tar minimalt med plass. I tillegg har den en rekke fordeler, som høy effekt, god brukervennlighet og et slitesterkt materiale. 
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Emerio Sous Vide—Testvinner

Sous vide test: Best i test

SJEKK PRISEN →

Denne herlige testvinneren gjør at du kan by opp til fest og være sikker på at dine gjester går hjem både mette og fornøyde hver eneste gang. Investerer du i denne, er det nesten bortkastet å dra på eksklusive restauranter, ettersom resultatet blir like godt hjemme. Emerio byr på enormt mye bra, og veien til imponerende middagsretter har aldri vært kortere.

God kapasitet

En stor fordel med denne sous viden er at den har en kapasitet som gjør at du kan lage mye om gangen. Den rommer hele seks liter, og her kan du vakumpakke kjøtt, fisk og grønnsaker, og deretter bare legge i maskinen som så fikser resten.

Alt du må gjøre er å fylle den med vann, legge i den vakuumpakkede maten, stille inn temperatur og voila; du har en middagsrett like imponerende som hos en stjernerestaurant. Til og med effekten på dette apparatet er imponerende. Med sine 520 watt, er du garantert en perfekt resultat, ettersom den alltid vil yte maksimalt.

Foruten fantastisk ytelse og resultat er maskinen også aldeles enkel å bruke. Den har et digitalt display med entydige funksjoner. Her stilles dessuten funksjonene inn ved å skru på hjulet midt på maskinen – enkelt som bare det.

Forbrukerfavoritt

Det er ikke bare vi som er begeistret for dette fantastiske apparatet – også blant forbrukere scorer denne høyt, og etter å ha lest utallige forbrukeranmeldelser er det liten tvil om at denne er en favoritt.

For oss er dette helt klart sous viden vi ville ha gått for, uansett formål, og dermed tror vi den passer til enhver som har et sous vide behov. Dette er fordi det er få som leverer like godt resultat og som er like enkle å bruke.

Oppsummert

 • Populær blant forbrukere
 • Kapasitet: 6 liter
 • Effekt: 520 W
 • Vår soleklare favoritt

LES MER


2. Steba SV2 Sous Vide—Premium

SJEKK PRISEN →

Er du på jakt etter den mest høyfunksjonelle og den mest romslige sous viden, er dette utvilsomt en god kandidat. Steba SV2 har en enorm kapasitet og en rekke praktiske funksjoner. Dette gjør imidlertid at kraftpakken koster noe mer, men vil igjen by på en kvalitet få er i nærheten av. Lar du deg ikke skremme av pris, er denne et godt valg for deg.

Oversiktlig LCD display

Det er mye som imponerer ved Steba SV2. Blant annet at har den en kapasitet på 10 liter og et oversiktlig display som gjør den verdt pengene. Her kan du enkelt regulere temperaturen og bytte programmer ved å trykke på de oversiktlige knappene.

Alt av funksjoner vises også på LCD-skjermen, og det samme gjør temperaturkontrollen, slik at du alltid har oversikt. Resultatet den leverer er også upåklagelig – her vil du kunne tilberede utsøkt kjøtt med den største selvfølge.

Dessuten har den et robust design og materiale av skyhøy kvalitet, noe som gjør at den holder lenge. Kjøper du Steba SV2 trenger du ikke frykte at hyppig bruk skal slite på maskinen.

Stor maskin

Siden denne har en kapasitet på 10 liter og er blant de aller største modellene, må du være klar over at den tar ganske stor plass på kjøkkenbenken. Den er også såpass stor at det kan være noe problematisk å få plass til den i et skap.

Dette gjør at maskinen passer best i romslige kjøkken eller hos deg som har et eget lager til oppbevaring. Er det trangt om plassen hjemme ville vi nok heller ha gått for en mer plassvennlig modell.

Sett bort i fra dette er det lite å utsette på denne, og vi mener den er blant de aller beste sous videne du kan få tak i. Prisen er nokså høy, men den er helt klart verdt hver eneste krone om du vil koste på deg noe ekstra.

Oppsummert

 • Største modellen i vår test
 • Kapasitet: 10 liter
 • Effekt: 800 watt
 • Utstyrt med et oversiktlig LCD-display

LES MER


3. OBH Sous Vide Cooker Magnetic Circulation—Mest for pengene

SJEKK PRISEN →

Denne ekstraordinære modellen er perfekt for deg som jakter etter det optimale kjøkkenredskapet til tilberedning av mat. Ettersom at den er proppfull av funksjoner, har det aldri vært enklere å oppnå den ultimate kulinariske opplevelsen. Med OBH får du den mest funksjonelle sous viden, og derfor gir denne mest for pengene.

Kvalitetsmodell

Dette er virkelig en høykvalitets modell utenom det vanlige. Med denne vil du garantert tilberede perfekt middag hver eneste gang. Dessuten er den utstyrt med en lydløs magnetisk sirkulator som gjør at vannet sirkulerer. Dette vil igjen føre til presise kokepunkt-temperaturer.

Videre har maskinen en praktisk LED-skjerm for enda enklere styring. Her kan du blant annet stille inn temperaturer på mellom 40 og 90 grader, timer på opptil 72 timer eller forskjellige programmer.

Kapasiteten er det heller ikke noe å utsette på; den håndterer lett 8,5 liter eller rundt 2,5 kilo kjøtt.

Brukervennlig

Denne kvalitetsmodellen fra OBH er noe for seg selv. Få er like funksjonsrike og samtidig like oversiktlige som denne. Det gjør at den scorer høyt på vår brukervennlighetsskala, og den er derfor en sous vide egnet for deg som ønsker det enklest mulig.

Også det at den er proppfull av funksjoner gjør at du får mye for pengene med denne. Dens kapasitet er også en fordel og vil fint klare å dekke et tilberedningsbehov til en stor familie.

Oppsummert

 • Høy kvalitet
 • Kapasitet: 8,5 liter
 • Funksjonsrik
 • Lager god mat

LES MER


4. Steba SV75—Billig stav

SJEKK PRISEN →

Om du ønsker en mer plassvennlig sous vide er denne staven et opplagt valg. Steba SV75 er en stav som gjemmes problemfritt bort i et skap mellom bruk og som ellers er meget enkel å bruke. I tillegg leverer den et ypperlig resultat og har en flust av bruksområder. Med andre ord er det vanskelig å finne en mer anvendelig sous vide enn dette.

Stor spennvidde

En av de største fordelen med denne staven er at den har en presis temperaturregulering på opptil 90 grader. Dette kommer i tillegg til at den er i stand til å varme opp 20 liter vann, og gjør at SV75 har en større spennvidde enn mange av de andre modellene.

Kvaliteten på staven er også av det bedre slaget. Alt fra konstruksjonen og robustheten er høy, og det at maskinen er laget av rustfritt stål gjør at den tåler enormt mye. Den er i tillegg meget stillegående, noe som alltid er et pluss når du står og arbeider.

Videre er denne utstyrt med et oversiktlig display som gir perfekt kontroll over alt fra tid til temperatur. Her vil du alltid klare å tilberede maten til et optimalt resultat.

Plassvennlig

En annen ting som gjør at denne skiller seg ut, er naturligvis dens praktiske størrelse. Her unngår du altså en stor maskin som tar opp plass både på kjøkkenbenken og i kjøkkenskapet. Denne gjemmes problemfritt bort i en skuff og tas frem kun ved bruk når du plasserer den i hvilken som helst kjele eller gryte.

Vi tror derfor dette er den ultimate sous viden for deg som bor i en mindre leilighet og som ikke har plass til store maskiner. Her slipper du en kraftig modell som opptar alt av plass. Til og med prisen er fornuftig, og dermed er SV75 en relativt enkel investering.

Oppsummert

 • Plassvennlig sous vide stav
 • Lett og hurtig å håndtere
 • Fungerer i alle kjeler og gryter
 • Stor spennvidde på mellom 0 til 90 grader

LES MER


5. Caso Sous Vide pakke—Beste pakke

SJEKK PRISEN →

Denne komplette pakken inneholder både sous vide og vakuumpakker, og har dermed alt du trenger for å lage perfekt sous vide. Ingen andre modeller i vår test tilbyr en slik kombinasjon, noe som gjør denne til et unikt tilbud.

Effektiv

Med denne kan du både lage maten på den spennende sous vide måten og vakumpakke maten din. Fordelene med vakumpakket mat er mange, blant annet at den holder lenger på de sunne vitaminene og holder seg fersk lengre.

I tillegg er sous viden meget effektiv ved at den raskt klarer å varme opp vannet. Det er viktig at høyden på gryten er minst 21 centimeter, men sett bort i fra dette kan hvilken som helst gryte eller kjele brukes.

Videre er både sous viden og vakumpakkeren er enkel å bruke. Begge er utstyrt med et intuitivt touch display der styrke og vannets varme er enkelt å justere. Til vakumpakkeren følger det med to vakumruller.

Perfekt for nybegynnere

Er du nysgjerrig på denne spennende matlagingsmetoden og ønsker å teste den ut, er dette pakketilbudet noe av det beste du kan velge. Her får du en funksjonell pakkeløsning som er perfekt for å oppnå Michelin-kvalitet på maten din.

Vær oppmerksom på at den totale prisen kan virke noe høy, men kjøper du alt separat vil det koste deg betydelig mer. Her sparer du faktisk ganske mange hundrelapper.

Oppsummert

 • Pakke som inneholder både vakumpakker og sous vide
 • Begge maskinene er meget brukervennlige
 • Plassvennlig og effektiv sous vide
 • Totalprisen kan virke høy, men pakken er billigere enn å kjøpe alt separat

LES MER


6. Steba SV100prof—Beste tilbereder

SJEKK PRISEN →

Dette profesjonelle verktøyet er godt egnet for deg som virkelig setter et ypperlig resultat fremfor noe annet. Steba SV100prof har vært ekspertenes favoritt i en årrekke, og det med god grunn. At den tilbereder til perfeksjon er en underdrivelse – ingen gir mer smakfull mat enn denne!

Leverer et nydelig resultat

Takket være dens enorme effekt på 1500 Watt, er det få som tilbereder til et mer smakfullt resultat. Dette gjør den også meget effektiv, og du kan variere temperaturen mellom 5 og 99 grader. SV100 fungerer dessuten i alle typer potter som er minst 15 centimeter dype, og den varmer lett opp 30 liter vann.

Dette gjør den til en av modellene med aller størst kapasitet, noe som er optimalt om du liker å invitere venner over på middagsbesøk. I tillegg har den en stor og god skjerm som gir god oversikt, og hvor du kan stille inn til ønsket temperatur. På skjermen er det også mulig å sette en tidtaker for full kontroll over tidsperioden sous viden har arbeidet.

SV100prof er kanskje ikke den mest prisvennlige modellen, men til gjengjeld får du virkelig god kvalitet for pengene.

Enorm kapasitet

Siden denne har en enorm kapasitet på 30 liter er det naturlig at selve maskinen også er ganske stor, men ikke så mye at den vil ta opp for mye plass. Den har målene 32 x 15 x 13 centimeter og kan dermed fint legges i et skap.

Vi tror enhver kokk og matelsker som stiller høye krav til sin egen matlaging vil få god nytte av denne toppmodellen. Tror du sous vide er noe du kun vil gjøre en gang i blant kan du fint nøye deg med rimeligere modeller.

Oppsummert

 • Nøyaktig temperaturregulering
 • Brukervennlig display
 • Fantastisk smak
 • Ikke den mest prisvennlige modellen

LES MER


7. Ariete Sous Vide—stav på budsjett

SJEKK PRISEN →

Handler du på budsjett er Ariete absolutt noe du burde vurdere. Denne prisgunstige staven har potensialet til å bli din nye bestevenn, ettersom den er enkel, men fortsatt kompleks nok til å gi en enestående smak på maten. Siden dette er en stav vil denne heller ikke oppta noe plass på ditt kjøkken.

Høy effekt

En typisk tendens med plassvennlige modeller er at størrelsen går utover effekten. Akkurat dette er ikke et problem med Ariete. Den har en god effekt på hele 1000 watt, slik at den effektivt lager mat til et utsøkt resultat. Også alle næringsstoffer blir bevart med denne geniale staven.

Utover dette er den enkel å bruke og har et smart LCD-display hvor du enkelt kan regulere temperatur og stille inn tidsinnstillinger. Staven er også svært anvendelig og du kan sette en temperatur på mellom 0 til 90 grader.

Videre har den et materiale av rustfritt stål, noe som gjør at den tåler mye og er lite utsatt for slitasje.

Best på pris

Selv om den har enormt med fordeler er det utvilsomt prisen som er det beste ved Ariete. Denne koster en del mindre enn foregående modeller og er dermed et godt valg om du handler på budsjett.

Til og med de som ønsker topp kvalitet burde vurdere denne opp mot de andre toppmodellene, ettersom den ikke er langt unna når det kommer til resultat, effekt og kvalitet. Vi tror denne vil tilfredsstille sous vide behovet til enhver person.

Oppsummert

 • Pris- og plassvennlig modell
 • God effekt
 • Enkel å bruke
 • Slitesterkt materiale

LES MER


Hva er egentlig sous vide?

Som vi så vidt skrev i innledningen er sous vide en tilberedningsmetode for mat. Sous vide er fransk og betyr «under vakum». Dette er en god beskrivelse på hva sous vide egentlig er for noe.

Først må maten du ønsker å tilberede vakumpakkes i plast, før du legger den i vann og koker den. Deretter må maten ligge vakuumpakket i plast og kokes over lengre tid. Denne spesielle metoden oppstod på 70-tallet etter at restauranter begynte å eksperimentere for å finne nye tilberedningsmåter. Kokkene ville servere lekker mat med minimalt med arbeid, noe som gjorde at de testet ut å koke mat i vakumpakker.

Metoden har siden videreutviklet seg og i dag er det en veldig vanlig form for matlaging – særlig på utenlandske restauranter.

Hvorfor tilberede med sous vide?

Det er mange som er nysgjerrige på hvorfor man bør tilberede maten på en slik måte, spesielt ettersom det tar en del lengre tid. Michelin restauranter verden over foretrekker blant annet denne tilberedningsmetoden. Grunnen er et at du kan tilberede maten med en ideell temperatur slik at du får et perfekt resultat. Maten blir både saftig og mør, og det uten å brenne det ytterste laget på maten. Dette gjør også at de sunne og gode mineralene og næringsstoffene ikke «brennes» bort.

Ved steking er det normalt at eksempelvis den ytterste delen på biffen blir veldig godt stekt, mens den innerste biten er helt rosa. Med sous vide vil hele matvaren bli like godt stekt. Dette gjør ikke bare maten mer saftig, men også at du i større grad får i deg de sunne næringsstoffene som er i mat.

En annen fordel er at denne metoden krever minimalt med forberedning og også lite av deg som kokk. Sous vide gjør jobben selv, og alt du trenger å gjøre er å skru på maskinen og stille inn timeren. Deretter kan du fokusere på tilbehøret du skal lage eller nyte en rolig periode på sofaen før middag.

Hvilken sous vide maskin bør man velge?

For enklere sous vide-koking trenger du en sous vide maskin. Men hvilken skal du velge? Det er flere faktorer som burde ha betydning for ditt valg, men særlig størrelsen og oppbevaringen er viktig. Resultatet er selvfølgelig den mest betydningsfulle faktoren, men siden alle sous vide maskinene vi har testet leverer ypperlige resultater, er det andre faktorer som burde bety mer for ditt valg. Disse er som følger:

 • Pris: Prisen kommer man ikke utenom uansett hvilket produkt det er snakk om. Selv om det er fristende med en høyfunksjonell modell, gjør du lurt i å ikke betale mer enn det du må. Vurder ditt behov og bruk, og betal deretter.
 • Kapasitet: Hvor mye skal du tilberede av gangen? Er dere en stor familie, eller planlegger dere å ha middagsgjester? Jo mer mat du skal lage, desto større kapasitet trenger du.
 • Størrelse: Størrelsen henger veldig sammen med kapasiteten, men du kan også velge staver fremfor maskiner, ettersom disse tar mindre plass og fortsatt har god kapasitet. Du må uansett vurdere hvor mye plass ditt kjøkken har til rådighet. En kraftig sous vide maskin er svært effektiv, men vil også ta stor plass på kjøkkenet ditt.
 • Effekt: Effekten er en annen faktor du må vurdere. En høyere effekt vil som regel ikke ha noe å si på resultatet, men er mye mer effektiv. Sous vider med lav effekt vil bruke noe lengre tid og har kanskje ikke mulighet til å tilberede til alle slags temperaturer.
 • Type mat: Hvilken mat du skal lage har også betydning for ditt valg. Noen er bedre egnet til fisk og grønnsaker, mens andre er best til kjøtt. Dette styres av hvor høy temperatur den klarer å produsere.

Noen tips til tilberedning

For et enda bedre smaksresultat kan kanskje disse tipsene komme til hjelp:

 • Bruk ditt favorittkrydder: Med sous vide er dine matvarer konstant i kontakt med marinader og krydder. Det betyr at du oppnår et resultat som smaker betydelig mer og er langt saftigere.
 • Lengre tilbereding = bedre smak: Noen matretter har godt av lang tilberedningstid, ettersom du da kan få et enda mørere resultat.
 • Stekeskorpener «prikken over i-en»: Når sous viden er ferdig kan du fint plassere kjøttet på grillen eller stekeplaten for et mer smakfullt resultat. Den lekre stekeskorpen smaker ikke bare godt, men gir også en fin detalj.

Kan man lage sous vide uten sous vide maskin?

Ja, det er fullt mulig! Det er imidlertid ganske krevende og resultatet blir ikke like godt. En fordel er at du sparer penger på innkjøp av en maskin, men med tanke på at en toppmodell «bare» koster et par tusen kroner er det verdt investeringen. Spesielt ettersom en sous vide maskin er noe som holder lenge og som du kan ha i mange år.

Testkriterier

Vi har vurdert maskinene på følgende:

 • Resultat
 • Kapasitet/størrelse
 • Brukervennlighet
 • Pris