fbpx

Solkrem test: Beskytt og hydrer huden med disse 5 solkremene

Selv om vi nordmenn gjerne skulle hatt noen flere solfylte dager i året, er alle enige om viktigheten av å beskytte seg mot solstråling. Her kommer en god solkrem inn i bildet. Hovedhensikten med en solkrem er å beskytte huden mot UVA- og UVB-strålingen som solen sender ut. UVA-stråler påvirker de eksisterende pigmentene i huden vår ved at de trenger dypere ned i hudlagene. Dette kan forårsake rynker og i verste fall hudkreft. UVB-stråler er derimot ikke like sterke. Det er disse strålene som gjør at vi får den sommerlige brunfargen fra sola, eller den litt mer uheldige rødfargen dersom det blir for mye av det gode.

Derfor er det viktig med en solkrem som gir god beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler. Imidlertid vil dette kun løse deler av problemet vårt. Hud som utsettes for UV-stråling har nemlig en tendens til å tørke ut. Derfor er det viktig å velge en solkrem som både gir ønsket beskyttelse, og tilfører tilstrekkelig med fuktighet til huden din.

En solkrem kan gi både kjemisk og fysisk beskyttelse mot stråling fra solen. Ved kjemisk beskyttelse betyr det at molekylene i kremen fanger og uskadeliggjør strålingen. Fysisk beskyttelse derimot vil si at solkremen inneholder fysiske partikler som eksempelvis titandioksid. Disse vil danne et beskyttende lag utenpå huden og dermed skjerme pigmentene mot direkte stråling.

I vår test har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere, samt sett på tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere. Dette har dannet et solid grunnlag og gjort det mulig å finne frem til de beste solkremene for deg som liker lange dager i solen.

Den solkremen som gjorde det best i våre undersøkelser var Dr Sannas solkrem med SPF 30. Denne solkremen gir god beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråling samtidig som den etterlater en silkemyk følelse på huden din. Solkremen er vannfast og vegansk som betyr at den ikke er testet på dyr under utviklingen.

Solkrem test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Dr Sannas Solkrem SPF 30
Dr Sannas solkrem er en mekanisk solkrem som benytter seg av mineralfilter som beskyttelse mot de farlige UVA- og UVB strålene til solen. Solkremen er vannfast, benytter kun økologiske ingredienser og helt fri for allergener. I tillegg er den vegansk som betyr at det ikke har foregått testing på dyr under produksjon.
SJEKK PRISEN →
Annemarie Börlind Anti-Aging solkrem SPF15
Her får du en kombinert dagkrem og solkrem fra det nordiske merket Annemarie Börlind. Solkremen har middels beskyttelse, er vannresistent og har en anti-age effekt ved hjelp av ekstrakter fra kombualger og tindvedolje. Den har en SPF på 15 og beskytter mot både UVA- og UVB-stråler.
SJEKK PRISEN →
Beauté Pacifique Solkrem SPF 30
Solkrem fra Beauté Pacifique byr på en moderne og luksuriøs solkrem med god beskyttelse. Gjennom en kombinasjon av aktive ingredienser og høy beskyttelse har solkremen en dobbelt anti-age effekt på huden din og SPF 30. I tillegg tilfører den fuktighet og forebygger solskader på huden.
SJEKK PRISEN →
Cliniderm Sun Lotion SPF 25
En lett og pleiende solkrem fra det anerkjente merket Cliniderm. Ved hjelp av fuktighetsgivende ingredienser motvirker solkremen uttørking av huden og beskytter effektivt mot lang eksponering av solstråler. Den er uparfymert, uten alkoholer og ekstra vannresistent for lange dager på stranden.
SJEKK PRISEN →
Coola Classic Sport Face SPF 50 White Tea
Coola Classic sport er en ansiktskrem for deg som liker lange aktive dager i solen. Kremen er spesielt utviklet for å beskytte den sensitive huden i ansiktet med bredspektret UVA- og UVB-beskyttelse. I tillegg er den vannfast i opptil 80 minutter som passer utmerket for vannbasert sport og lek.
SJEKK PRISEN →

1. Dr Sannas Solkrem SPF 30 – Best i test

Dr Sannas Solkrem SPF 30

SJEKK PRISEN →

Dr Sannas er en vannfast solkrem som gir god beskyttelse mot både UVA- og UVB-strålingen til solen. Den mekaniske solbeskyttelsen benytter et mineralfilter basert på sinkoksid som bidrar til å reflektere bort solstrålene i dét de treffer huden din. Solkremen har gjennomgått dermatologisk testing og er helt fri for parabener, SLS, syntetiske stoffer og mineraloljer.

En fordel med Dr Sannas solkrem er at den ikke bare gir god beskyttelse mot skadelig stråling, men den tilfører også et godt lag med fuktighet til kroppen. Solkremen inneholder kun naturlige ingredienser og oppfyller kravene til vegansk kosmetikk. Dette inkluderer at det kun er økologiske ingredienser, samt at det ikke har forekommet testing på dyr under utviklingen av produktet.

Det som gjør at vi liker Dr Sannas så godt er kombinasjonen av en sterk solkrem og fuktighetskrem. SPF 30 kremen inneholder probiotika, kokos- og jojobaolje som har naturlig fuktighetsgivende effekter. Dette bidrar til å gi en beroligende effekt på huden samtidig som det bearbeider uttørkingen som solstråler kan medføre.

Er du på jakt etter en solkrem av høy kvalitet som både tilfører fuktighet og beskytter mot stråling, vil Dr Sannas være et utmerket produkt. Solkremen har kun naturlige ingredienser og er vannfast, som betyr at den fungerer like godt på barn som liker å leke i vannet eller bassenget som på voksne. Kremen er vegansk og helt fri for parabener, SLS, syntetiske stoffer og lignende.

Oppsummert

 • Vegansk
 • Vannfast
 • Tilfører fuktighet

LES MER

2. Annemarie Börlind Anti-Aging solkrem SPF15 – Beste kombinert krem

Annemarie Börlind Anti-Aging solkrem SPF15

SJEKK PRISEN →

Denne kremen fra Annemarie Börlind fungerer utmerket som daglig beskyttelse mot solstråler, men er også en utmerket dagkrem. Ved hjelp av ekstrakter fra kombualger og tindvedolje har Annemarie Börlind skapt en kombinert solkrem og anti-age dagkrem som både tilfører fuktighet og beskytter mot skadelige UVA- og UVB-stråler.

Solkremen har en middels høy beskyttelse med SPF 15 og fungerer derfor utmerket for daglig bruk hele året. I tillegg er den vannresistent som gjør den praktisk til bruk i de nordiske landene. Denne solkremen er godt egnet for skadet, tørr og sensitiv hud som også har et behov for pleie og fuktighet.

Det er verdt å merke seg at denne kremen er både vegansk og cruelty free. Det betyr at det ikke er benyttet testing på dyr og at den kun består av naturlige ingredienser. Den er derfor et utmerket alternativ for deg som ønsker å bidra til bærekraftig utvikling av kosmetikk, samtidig som du gir huden den pleie den fortjener.

Vi liker denne kremen fra Annemarie Börlind spesielt godt da den kombinerer viktige elementer av dagkrem og solkrem i en god kombinasjon. Kremen er behagelig på kroppen og smøres enkelt utover uten at den blir klissete eller det oppstår flekker. Sliter du med tørr, sensitiv eller skadet hud vil denne solkremen tilføre rikelig med næring og pleie til huden din selv om du er ute i solen.

Oppsummert

 • Vegansk og cruelty free
 • Kombinert dagkrem og solbeskyttelse
 • Kun naturlige ingredienser

LES MER

3. Beauté Pacifique Solkrem SPF 30 – Best hydrering

Beauté Pacifique Solkrem SPF 30

SJEKK PRISEN →

Beauté Pacifique er et dansk hudpleiemerke med mer enn 20 års erfaring innen utvikling av hudpleieprodukter av høy kvalitet. Her får du en solkrem som gir høy beskyttelse og har en dobbel anti-age effekt takket være en rekke aktive ingredienser. SPF 30 gjør at kremen er godt egnet for bruk i ansiktet og på sensitiv hud.

Denne solkremen gir god beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler og er kategorisert som SPF High. Dette betyr at kremen har utrolig god beskyttelse og er godt egnet for bruk på varme solfylte dager. Du trenger kun en liten mengde lotion for å få dekket huden på ansikt og hals etter behov. Denne absorberes raskt inn i huden og gir en beskyttende hinne mot solstråler.

Solkremen beskytter mot solstråler ved hjelp av sterk antioksidativ fra Resveratrol og Procyanidiner fra den unike chilenske Grape Seed ekstrakten til Beauté Pacifique. I tillegg er den tilsatt Vitamin E som bidrar til å gi en sterk og sunn fuktighet i huden. Kremen er utviklet gjennom medisinsk forskning og baserer seg kun på ingredienser som har bevist effekt på huden.

Ønsker du deg en krem som fungerer utmerket både til beskyttelse og hydrering av huden er Beauté Pacifique sin solkrem et godt valg. Den kommer med solfaktor 30, samt er beriket med vitamin E og Grape Seed extract utviklet av Beauté Pacifique. Solkremen har god effekt og du trenger kun å påføre et tynt lag med lotion på huden i ansiktet ved hver påføring.

Oppsummering

 • Vitamin E
 • Beskytter mot både UVA- og UVB
 • Anti-age effekt

LES MER

4. Cliniderm Sun Lotion SPF 25 – Beste beskyttelse

Cliniderm Sun Lotion SPF 25

SJEKK PRISEN →

Cliniderm har lang erfaring med utvikling av pleiende hudprodukter og deres solkrem er intet unntak. Her får du en parfymefri solkrem som gir høy beskytte mot både UVA- og UVB-stråler. Den fuktighetsgivende kremen bidrar til å gjenopprette den naturlige elastisiteten til huden og forebygge aldringstegn forårsaket av solstråler.

Solkremen tar utgangspunkt i kliniske studier og benytter mykgjørende og gjenfuktende ingredienser. Dermed tilfører solkremen fuktighet til huden og bidrar til å styrke den naturlige beskyttelsen hudpigmentene har. For at solkremen skal ha ønsket effekt er det viktig å smøre et jevnt lag med solkrem over hele kroppen og la den tørke inn i huden før du går ut i vannet.

Vi liker spesielt godt at denne solkremen er ekstra vannresistent og helt uparfymert. Dette reduserer faren for allergiske reaksjoner på sensitiv hud, samtidig som den er godt egnet for både store og små som liker solfylte dager på stranden. Kremen har i tillegg flere anti-age ingredienser som forebygger rynker og styrker hudpigmentene.

Denne solkremen fra Cliniderm kommer med SPF 25 som gir effektiv solbeskyttelse mot både UVA- og UVB-stråling. I tillegg er den ekstra vannresistent og helt uten parfyme. Dette gjør den godt egnet til sensitiv hud. På toppen av dette er den fri for alkoholer og svært lett å smøre utover. Den myke konsistensen blir ikke klissete og tørker raskt inn i huden.

Oppsummert

 • Alkoholfri
 • Uten parfyme
 • SPF 25

LES MER

5. Coola Classic Sport Face SPF 50 White Tea – Best for lange dager

Coola Classic Sport Face SPF 50 White Tea

SJEKK PRISEN →

Denne ansiktskremen fra Coola er spesielt utviklet for lange dager i solen. Den er tiltenkt bruk i ansiktet og har derfor en bredspektret UVA- og UVB-beskyttelse på grunn av den sensitive huden. I tillegg er den vannfast i opptil 80 minutter som gjør den godt egnet for deg som driver med vannbasert idrett eller aktivitet i sommervarmen.

Den sensitive huden i ansiktet har spesielt behov for god beskyttelse og hydrering når den utsettes for store mengder sollys. Derfor har Coola Classic Sport en rekke aktive ingredienser som er rike på antioksidant fra ekstrakter av ginseng, nattlysolje og arnica. Dette bidrar til å pleie og beskytte huden, samtidig som det forebygger skader forårsaket av eksponering mot sol.

Classic Sport er utrolig lett på huden så du merker knapt at du har den på i løpet av dagen. I tillegg har den en myk og behagelig konsistens som raskt tørker inn. På denne måten skaper den en beskyttende hinne på ansiktshuden din uten at den blir klissete eller lager flekker. Rett og slett en enkel og behagelig solkrem med SPF 50.

Det som har gjort at denne solkremen fortjener en plass på listen vår er det faktum at den er spesielt utviklet for aktiv idrett i vannet. Her får du en utrolig god beskyttelse med SPF 50 som er vannfast i opptil 80 minutter. Det er også en bonus at den har aktive ekstrakter med antioksidanter som forebygger skader på hud pigmentene og tilfører pleiende fuktighet.

Oppsummert

 • Vannfast i 80 minutter
 • Antioksidant-ekstrakter
 • Pleiende effekt på huden

LES MER


Spørsmål og svar

Når bør man bruke solkrem?

I utgangspunktet anbefaler helsemyndigheter at man alltid benytter seg av solkrem når man eksponeres mot sol. Imidlertid er det spesielt i sommerhalvåret at solkrem blir aktuelt for oss som bor i Norden. Da står solen på det sterkeste og varmer mest.

Hvordan fungerer solkrem?

Solkrem legger seg som en beskyttende hinne utenpå huden og beskytter hudpigmentene mot UVA- og UVB-strålingen solen sender ut. I tillegg tilfører den fuktighet til huden som har en pleiende effekt.

Er all solkrem vannfast?

Nei, dersom du har tenkt til å oppholde deg mye i vannet gjennom sommeren bør du absolutt forsikre deg om at solkremen du benytter er godt egnet for dette.