fbpx

Solcellelamper: 7 Beste belysning ifølge ekspertene i 2023

Solcellelamper blir stadig et mer vanlig syn i norske hjem og hager. Det geniale med solcellelamper er at de drives av solenergi, noe som betyr at du vil spare penger på dine strømregninger.

Det er imidlertid flere solcellelamper å velge imellom, der noen passer til innkjørsler mens andre på gressplenen i hagen. Ved å sammenlignet syv populære solcellelamper, ønsker vi å gjøre det lettere for deg å finne modellen du trenger. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tester, spesifikasjoner og omtaler.

Etter grundige analyser og vurderinger fikk vi et klarere bilde på hva de ulike lampene passet best til. Trenger du stilige lamper til innkjørselen, anbefaler vi Solcelledrevet LED-lampe Ø10cm. Disse kuleformede lampene vil gi rikelig med lys, samtidig som de er meget elegante å se på. Foretrekker du solcellelamper til inngangspartiet, finnes det også flere av disse i vår test.

Her kan du lese om “Lyslenke test”

Solcellelampe test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Solcelledrevet LED-lampe Ø10cm
Solcellelamper med et elegant kuleformet design. Disse passer perfekt i hagen.
SJEKK PRISEN →
Star Trading Globy Solcelledrevet belysning
Star Trading Globly er lekre kuleformede dekorasjonslys, skreddersydd til uteplassen og i hagen. Den gir et varmhvitt og behagelig lys med en lyseffekt på 0,13 W. Dette gir rikelig med lys, noe som er optimalt når mørket fallet. Batteritiden er også god, og det koster heller ikke mye. Kanskje ikke rart at denne er en favoritt blant forbrukerne?
SJEKK PRISEN →
Star Trading Powerspot Solcelledrevet lyskaster
Denne kraftige solcellelampen er skreddersydd for deg som skal ha rikelig med lys i hagen. Med en lysstyrke på 120 lumen gir denne et lys ingen av konkurrentene er i nærheten av. Dessuten er den formstøpt i aluminium, hvilket gir en slitestyrke helt utenom det vanlige.
SJEKK PRISEN →
Solcelledrevet LED lampe for hage Ø20cm
Kuleformet solcellelampe med en sjelden stor størrelse. Denne gir fantastisk belysning, og er perfekt å ha i hagen.
SJEKK PRISEN →
Luxorparts Solcellelyslenke med retro-bur
Luxorparts Solcellelyslenke med retro-bur er en stemningsfull, miljøvennlig og brukervennlig utendørsbelysning. Den gir et unikt uttrykk til utemiljøet, tennes automatisk ved skumring og er holdbar i forskjellige værforhold. Med solcelledrevet design tilbyr den stor fleksibilitet.
SJEKK PRISEN →
Ledsavers Dynamo- og solcellelampe
Ledsavers Dynamo- og Solcellelampe er en praktisk og portabel solcellelampe som er ideell for camping og teltturer. Den lades via sveiving eller solpanel, og lyset spres i 360°. En pålitelig og miljøvennlig lyskilde uansett hvor du er.
SJEKK PRISEN →
Vetle LED-solcelle-dekolampe
Lindby Vetle LED-solcelle-dekolampe er en vakker solcellelampe med klassisk design. Den har fleksibel plassering og er laget av holdbare materialer. Solcelleteknologien gir pålitelig belysning, og det interessante lysspillet skaper en hyggelig atmosfære.
SJEKK PRISEN →
Lindby Volki
Lindby Volki er en veggmontert solcellelampe av høy kvalitet. Den er enkel å montere og har solid rustfritt stålkonstruksjon. Med integrert sensor gir den pålitelig belysning og forskjellige lysmoduser tilpasset behovene.
SJEKK PRISEN →

1. Solcelledrevet LED-lampe Ø10cm

Solcelledrevet LED-lampe

SJEKK PRISEN →

Elegante kuleformede solcellelamper som er perfekte i hagen eller i innkjørselen. LED lampen lyser i varmhvitt lys, og er IP44 klassifisert for utendørsbruk. Det betyr at de er værbestandige og tåler både regn, snø og vind. I tillegg gir et innebygd skrumringsrele mulighet for et svakt og behagelig lys også om natten.

Lang levetid

Denne modellen kommer i en 4-pk, som betyr at du får fire identiske kuler. Disse kan plasseres langs innkjørselen din eller hvor som helst i hagen der dem gir rikelig med lys. Levetiden er også strålende god, og på hele 50.000 timer.

Det gjør at solcellelampene holder lenge uten å måtte lades. Disse er også veldig lettvint å feste i bakken, og høyden kan reguleres om du ønsker det.

God pris

Prisen på 200 kroner for fire lamper er heller ikke ille. Du får derfor rikelig med lys til en billig penge, samt at lampene er elegante å se på. Disse passer utmerket i alle hager og innkjørsler. Rett og slett et godt kjøp.

Oppsummert

 • Solcellelamper perfekt til hager og innkjørsler
 • Lang levetid
 • Pakken inneholder fire lamper
 • God pris
 • Du kan justere høyden på lampene

LES MER


2. Star Trading Globy Solcelledrevet belysning

Star Trading Globy Solcelledrevet belysning

SJEKK PRISEN →

Star Trading Globly er lekre kuleformede dekorasjonslys, skreddersydd til uteplassen og i hagen. Den gir et varmhvitt og behagelig lys med en lyseffekt på 0,13 W. Dette gir rikelig med lys, noe som er optimalt når mørket fallet. Batteritiden er også god, og det koster heller ikke mye. Kanskje ikke rart at denne er en favoritt blant forbrukerne?

Forbrukerfavoritt

Star Trading Globly er en meget populær hagebelysning blant forbrukere. Stort sett alle kundeanmeldelsene vi har lest, har det bare vært gode tilbakemeldinger. Det er særlig dens vakre design, behagelige lys og gunstige pris som går igjen som de største fordelene.

I tillegg drives den på integrerte solceller og batteri, hvilket gir en lang batteritid. Så fort mørket faller, begynner Globly å lyse, noe den gjør omkring fem timer før den skrur seg av igjen. Målene på kulene er 25×23 centimeter. Størrelsen gjør at dem fungerer ypperlig til dekorasjon, og da særlig på grunn av at dem enkelt festes i trær eller i oppheng på verandaen. De kan også monteres på bakken, takket være de medfølgende pidestallene. Med andre ord er det et meget anvendelig dekorasjonslys.

Kvaliteten på selve kulene er også tilsynelatende god, da eksiterende brukere forteller om god slitestyrke. Det skal altså mye til før dem opplever slitasje, slik at du slipper å bekymre deg for at uhell skal ødelegge kulene. Særlig om du har barn som stadig vekk løper rundt i hagen er dette en fordel.

God pris

Prisen er det heller ikke mye å utsette på. Globly er kanskje ikke billigst, men samtidig langt fra den dyreste. Alt i alt tror vi dette er et svært godt kjøp, og da særlig med tanke på hvor gode tilbakemeldinger solcellelampen faktisk får av eksisterende brukere. Dens gode slitestyrke, samt vakre design er i tillegg en stor fordel!

Oppsummert

 • Solcellelampe med lyseffekt på 0,13W
 • Lekker dekorasjonslys
 • Forbrukerfavoritt
 • Slitesterk modell

LES MER


3. Star Trading Powerspot Solcelledrevet lyskaster

Star Trading Powerspot Solcelledrevet lyskaster

SJEKK PRISEN →

Denne kraftige solcellelampen er skreddersydd for deg som skal ha rikelig med lys i hagen. Med en lysstyrke på 120 lumen gir denne et lys ingen av konkurrentene er i nærheten av. Dessuten er den formstøpt i aluminium, hvilket gir en slitestyrke helt utenom det vanlige. Stiller du skyhøye krav til både kvalitet og lysstyrke, tror vi dette er riktig solcellelampe for deg!

Kraftig belysning

Det er spesielt dens kraftige lysstyrke som går igjen som den største fordelen i kundeanmeldelsene og tester vi har lest gjennom. Med sine 120 lumen, skal ikke denne ha noe problem med å lyse opp innkjørselen eller hagen, uansett hvor stor tomt du har. Star Trading Powerspot gir nemlig et lyskasteraktig lys ifølge forbrukerne, noe som gjør denne til en av de kraftigste på markedet.

Lyset er heller ikke, ifølge produktbeskrivelser, sterkt eller ubehagelig da den gir et varmhvitt lys. Videre står det at solen lader dens batteri i løpet av dagen, hvor lyset starter i det mørket nærmere seg. Batteritiden er på rundt fem timer, noe som gjør at den lyser gjennom stort sett hele kvelden, særlig på de varmere årstidene.

En annen ting som går igjen som en fordel med denne, er dens enorme slitestyrke. Star Trading Powerspot er nemlig konstruert og støpt i aluminium. Med andre ord skal det en trøkk eller to før denne ødelegges. Øvrige mål er 9,5x21x18cm, hvilket gjør at det ikke oppleves som dominerende i hagen. Lyskasteren tar altså liten plass.

Brukervennlig

Andre ting vi bet oss merke etter å ha lest anmeldelser, produktbeskrivelser og andre tester, er at lyset er svært brukervennlig. Det monteres tilsynelatende enkelt i bakken, på grunn av dets lange og robuste spiss. Det skal visstnok ikke kreve mye krefter for å plassere denne i bakken, i tillegg til at den står støpt, uavhengig av type underlag.

Alt i alt virker det som et godt lys og et godt kjøp, og som vi tror passer perfekt om du skal ha kraftig belysning i hagen.

Oppsummert

 • Kraftig solcellelampe på 120 lumen
 • Praktisk størrelse og enkel montering
 • Svært slitesterk! Er støpt i aluminium

LES MER


4. Solcelledrevet LED lampe for hage Ø20cm

. Solcelledrevet LED lampe for hage

SJEKK PRISEN →

Nok en modell som er perfekt til utendørsbruk, bare at denne lyser i 20 lumen. Lumen er altså betegnelsen som brukes for lysstyrken istedenfor watt. 20 lumen tilsvarer en svak lyspære, og vil derfor gi tilstrekkelig med lys i hagen din.

Solcellepanelet lader opp batteriet

I det solen treffer solcellelampen vil batteriet på lampen lades opp. Det gir en enestående lang batterilevetid på opptil 50.000 timer. Ikke nok med det, solcellene bidrar også at du ikke bruker strøm når lysen står på.

Uansett hvor lenge lampene står og lyser, vil det ikke gi negativt utslag på dine strømregninger.

Solcellelampene er i tillegg utviklet for å tåle all slags vær både snø og regn.

Store kuler

Kulene på denne modellen er nesten identiske som på modellen ovenfor, bare at disse er en del større. Der disse kulene er 20 centimeter, var de forrige 10 centimeter.

Du får derfor litt bedre belysning med denne modellen, og at de naturligvis vil ta en del større plass og være mer synlig. Hvilken du burde velge avhenger derfor av hvilken størrelse du foretrekker, og hvor sterk belysning du trenger.

Det du må være oppmerksom på med denne modellen er at du bare får en kule per kjøp og ikke fire. Det andre er at prisen er høyere. Her betaler du nærmere 300 kroner for en kule, og ikke 200 kroner for fire.

Til gjengjeld lyser disse bedre, noe som rettferdiggjør prislappen.

Oppsummert

 • God lysstyrke
 • Perfekt til hagen
 • Store kuler
 • Du får bare en kule per kjøp
 • Prislapp på nærmere 300 kroner

LES MER


5. Luxorparts Solcellelyslenke med retro-bur – Lyslenke

Luxorparts Solcellelyslenke med retro-bur

SJEKK PRISEN →

Luxorparts Solcellelyslenke med retro-bur er et stemningsfullt tilskudd til utendørsmiljøet ditt. Denne lyslenken bringer et unikt og sjarmerende uttrykk til uteplassen, altanen eller terrassen med sitt svake, varme lys. Med dens unike retro-bur design, gir den et nostalgisk og behagelig preg på enhver utendørs setting.

En av hovedfordelene med Luxorparts Solcellelyslenke er at den er drevet av et innebygd solcellepanel. Denne miljøvennlige løsningen gir deg stor fleksibilitet når det gjelder hvor du ønsker å henge den opp, uten bekymring for tilgang til strømuttak. I løpet av dagen lades batteriet automatisk opp ved hjelp av solcellepanelet, og gir en driftstid på omtrent seks timer.

Når skumringen faller på, tennes lyslenken automatisk, noe som bidrar til enkel bruk og komfort. Dette er en spesielt praktisk funksjon for de som ønsker en bekymringsløs og selvstendig belysningsløsning for utendørsmiljøet.

Luxorparts Solcellelyslenke består av 8 pærer, spredt over en lengde på 380 cm, som gir et stemningsfullt og sjarmerende lys. Lyslenken skaper en varmhvit lysspredning som er ideell for avslappede utendørssamlinger eller rolig kveldsatmosfære. For de som trenger mer intensiv belysning, som LED-lys for større områder, kan det være nødvendig med en kraftigere lyslenke.

Videre er lyslenken vann- og støvbestandig (IP44), noe som gjør den holdbar i forskjellige værforhold. Dette gjør lyslenken til et ypperlig valg for de som søker en robust og pålitelig utendørsbelysningsløsning.

Sammenfattet, Luxorparts Solcellelyslenke med retro-bur er en stilig og funksjonell belysningsløsning som kombinerer estetikk, brukervennlighet, og miljøvennlighet og er et et flott tillegg til enhver uteplass.

Oppsummert

 • Stilfull og sjarmerende utendørsbelysning
 • Lett å plassere solcellepanel
 • Tennes automatisk ved skumring
 • Vann- og støvbestandig

LES MER

6. Ledsavers Dynamo- og solcellelampe – Portabel

Ledsavers Dynamo- og solcellelampe

SJEKK PRISEN →

Ledsavers Dynamo- og Solcellelampe er en svært praktisk og portabel solcellelampe som kan være med deg overalt, spesielt på camping- og teltturer. Denne lampen er utstyrt med både en dynamo for lading ved sveiving og et solpanel som utnytter solens stråler om sommeren. Dette gjør at du alltid har tilgang til lys uansett hvor du befinner deg.

En av de fantastiske egenskapene til denne lampen er dens 360 graders lysspredning. Dette betyr at lyset spres jevnt i alle retninger, noe som gjør den ideell for bruk i for eksempel telt eller på campingplassen. Du trenger ikke bekymre deg for å rette lyset i en spesifikk retning, da lampen gir god belysning i hele området.

En annen fordel med denne lampen er dens portabilitet. Den er designet for å være lett å bære med seg, slik at du enkelt kan ta den med på camping- eller teltturer. Lampen tar minimalt med plass og er enkel å oppbevare i ryggsekken eller campingutstyret ditt.

Samlet sett er Ledsavers Dynamo- og Solcellelampe en svært praktisk og portabel solcellelampe som er perfekt for utendørsaktiviteter som camping og teltturer. Med sin mulighet for lading via sveiving og solcellepanelet, samt 360 graders lysspredning, gir den pålitelig og jevn belysning uansett hvor du befinner deg. Investeringen i denne lampen vil gi deg en pålitelig lyskilde som er økonomisk og miljøvennlig på lang sikt.

Oppsummert

 • Praktisk og portabel solcellelampe
 • Lades via sveiving eller solpanel
 • 360° lysspredning for jevn belysning
 • Pålidelig og miljøvennlig lyskilde på farten

LES MER

7. Lindby Vetle LED-solcelle-dekolampe – Klassisk design

Lindby Vetle LED-solcelle-dekolampe

SJEKK PRISEN →

Lindby Vetle LED-solcelle-dekolampe er en vakker solcellelampe med en klassisk design som vil passe perfekt inn i de fleste hager. Denne lampen er et kompakt tillegg til uteplassen eller hagen din, og den er laget av holdbare materialer som jern og plast. Med sin sylindriske form og elegante fargekombinasjon av kobber og grått, har Vetle et tiltalende og stilrent design.

En av de store fordelene med Lindby Vetle er dens bruk av solcellepanel som strømkilde. Dette gjør lampen miljøvennlig og økonomisk, da den utnytter solens energi til å generere lys. Solcellepanelet er polykrystallinsk og gir pålitelig lading selv under varierende lysforhold. Med et fulladet batteri på 1,2V og 1000mAh kan lampen lyse i opptil 8 timer, noe som er ideelt for lange sommerkvelder utendørs.

En annen fordel med Vetle LED-solcelle-dekolampen er dens fleksibilitet når det kommer til plassering. Lampen kan enkelt flyttes og omplasseres etter behov, slik at du kan skape den perfekte belysningen for ulike områder i hagen din. Enten det er langs en sti, på terrassen eller blant blomsterbedene, vil Vetle tilføre en touch av eleganse og skape en hyggelig atmosfære.

Lindby Vetle LED-solcelle-dekolampe er utstyrt med permanent installerte LED-er som er plassert inne i lampen. Disse LED-ene er omgitt av et rutenett, noe som genererer et interessant lysspill ved å bryte lyset og distribuere det utenfor lampen. Resultatet er en subtil og behagelig belysning som gir en ekstra dimensjon til uterommet.

Oppsummert

 • Vakker solcellelampe med klassisk design
 • Fleksibel plassering og holdbare materialer
 • Pålitelig belysning med solcelleteknologi
 • Interessant lysspill for hyggelig atmosfære

LES MER

8. Lindby Volki – Veggmonert

indby Volki LED-solcelle-vegglampe med sensor

SJEKK PRISEN →

Lindby Volki er en imponerende veggmontert solcellelampe som skiller seg ut med sin skyhøye kvalitet og pålitelige funksjonalitet. Denne LED-vegglampen er drevet av solenergi, noe som gjør den enkel å montere uten behov for kompleks kabling. Med Volki får du både effektiv belysning og energibesparelse.

En av de imponerende egenskapene til Lindby Volki er dens robuste konstruksjon. Lampens stang er laget av solid rustfritt stål, noe som gir langvarig holdbarhet og beskyttelse mot ulike værforhold. Med en høy isolasjonsklasse er Volki i stand til å tåle tøffe utendørsforhold og sikre at lyset forblir pålitelig over tid.

Volki LED-vegglampen er utstyrt med en integrert sensor som automatisk aktiverer lyset når det blir mørkt. Ved 25 lumen gir den grunnleggende belysning for å gi deg trygghet og sikkerhet om natten. Når bevegelse blir registrert, øker lysstyrken til 120 lumen for å gi ekstra belysning i området. Etter 25 sekunder reduseres lysstyrken igjen.

En annen fordel med Lindby Volki er dens allsidighet. Lampen tilbyr forskjellige moduser som du kan tilpasse etter dine behov. Du kan velge å bruke skumringssensoren for grunnleggende lysstyrke eller bare aktivere bevegelsessensoren. Hvis det ikke er skumringssensor, vil bevegelsessensoren reagere med 240 lumen for å gi kraftig belysning ved deteksjon av bevegelse.

Lindby Volki er en veggmontert solcellelampe av skyhøy kvalitet. Med sin solcelledrevne funksjonalitet og solide rustfrie stålkonstruksjon tilbyr den pålitelig belysning og langvarig holdbarhet. De forskjellige modusene og sensoralternativene gjør det mulig å tilpasse lyset etter dine preferanser.

Oppsummert

 • Høykvalitets veggmontert solcellelampe
 • Enkel montering og solid konstruksjon
 • Integrert sensor for pålitelig belysning
 • Forskjellige lysmoduser tilpasset preferanser

LES MER


Hva er en solcellelampe?

En solcellelampe er en lampe som fanger energi fra sollys og lagrer denne energien i et lite batteri. Batteriet til solcellelampene vil derfor lades hver gang solstråler treffer lampen.

Fordeler med solcellelamper er at de verken går på elektrisitet, altså billigere strømregninger, og de krever heller ikke at du bytter batterier når disse går tom.

Solcellelamper er ofte veldig identiske med vanlige lamper, men har et bittelite solcellepanel som fanger opp solstråler. Panelet ligger som regel i toppen av sokkelen på lampen.

I dag er det som oftest mulig å styre lampene manuelt via en slags lysbryter, om ikke er lampene utstyrt med en sensor som kontroller når lampene blir skrudd av eller på. Sensorene registrerer når det nærmer seg kveld, og skrur lysene på før det blir mørkt. Samme prosess skjer når det blir lyst.

I det solen stikker frem og treffer solcellepanelet, vil lysene skru seg av for å spare på strømmen.

Hvilke typer solcellelamper finnes det?

Det finnes flere ulike solcellelamper på dagens marked. Til og med gatelysene du ser i dag er ofte solcellelamper. Disse skal vi imidlertid ikke fokusere på da dette ikke er noe du kan kjøpe. Vi skal vise hvilke solcellelamper du kan finne til hjemmet ditt;

Vegglamper

Vegglamper er solcellelamper som henges på veggen i et oppheng. Disse har gjerne en hank på toppen av lampen som du enkelt kan henge i en spiker eller lignende. Passer perfekt ved inngangsdører.

Bordlamper

Lamper som du setter på bordet. Disse er flotte å ha når du sitter ute og nyter sommerkvelden med en god bok og noe godt i glasset.

Portable

Portable lamper er de som har flere bruksområder. Disse kan både henges opp på veggen, i tak, eller settes på et bord.

Lamper til hager, innkjørsler og inngangspartier

Dette er lampene utstyrt med spyd som skal stikkes i bakken. Noen er kanskje også kuleformet og settes direkte på bakken, men som regel medfølger et slags stativ.

Fordeler med solcellelamper

 • Du sparer miljøet
 • Du sparer penger på elektrisitet og nye batteriinnkjøp
 • Solcellelamper krever lite vedlikehold
 • Enkel montering

Ulemper med solcellelamper

 • Svakere belysning enn ordinær lamper
 • Lavere driftstid

solcellelamper test

Hvilken skal du velge?

Solcellelampen du burde kjøpe kommer an på ditt behov, og hvor du skal ha lampen. Du burde tenke i gjennom følgende før du kjøper din solcellelampe;

Belysning

Hvor sterk belysning trenger du? Det er relativ stor forskjell om hvor sterk belysningen på de ulike lampene er. Forsikre deg derfor om at lampen du velger har en tilstrekkelig lysstyrke.

Hvor skal lampen(ene) være?

Plassering av lampen har mye å si for ditt kjøp. Skal du ha lamper i hagen, er det gunstig å kjøpe solcellelamper som har spyd, slik at de kan festes i bakken. Det samme gjelder om du ønsker en vegglampe. Da må du forsikre deg om at lampen har oppheng.

Skal du ha en bordlampe, må du finne en med et design som passer til å stå på et bord.

Slitestyrke

Slitestyrken forteller noe om hvor mye lampene tåler. Skal du ha lamper som skal stå ute alle årstider, må du passe på at de tåler et ustabilt nordisk klima. Skal lampene bare brukes om sommeren er ikke slitestyrken like betydelig.

Pris

Der har vist seg igjennom vår test at høyere pris betyr litt bedre kvalitet. Likevel synes vi du må betale prisen du er komfortabel med. Ingen kjøpe der man føler man har overbetalt, er et godt kjøp.