Solcellelamper

Solcellelamper: disse 7 gir best belysning ifølge ekspertene i 2021

Solcellelamper blir stadig et mer vanlig syn i norske hjem og hager. Det geniale med solcellelamper er at de drives av solenergi, noe som betyr at du vil spare penger på dine strømregninger.

Det er imidlertid flere solcellelamper å velge imellom, der noen passer til innkjørsler mens andre på gressplenen i hagen. Ved å teste syv populære solcellelamper, ønsker vi å gjøre det lettere for deg å finne modellen du trenger.

Etter grundige analyser og vurderinger fikk vi et klarere bilde på hva de ulike lampene passet best til. Trenger du stilige lamper til innkjørselen, anbefaler vi Solcelledrevet LED-lampe Ø10cm. Disse kuleformede lampene vil gi rikelig med lys, samtidig som de er meget elegante å se på. Foretrekker du solcellelamper til inngangspartiet, finnes det også flere av disse i vår test.

VÅRE favoritter

 • God lysstyrke
 • Perfekt til hagen
 • Store kuler
SJEKK PRISEN →
 • Lang levetid
 • Pakken inneholder fire lamper
 • God pris
SJEKK PRISEN →
 • Stilig ananas design
 • Praktisk størrelse
 • Lav pris
SJEKK PRISEN →

Solcellelampe test: Her er årets vinnere

BILDEPRODUKT
Solcelledrevet LED-lampe Ø10cm
Solcellelamper med et elegant kuleformet design. Disse passer perfekt i hagen.
SJEKK PRISEN →
Solcelledrevet LED lampe for hage Ø20cm
Kuleformet solcellelampe med en sjelden stor størrelse. Denne gir fantastisk belysning, og er perfekt å ha i hagen.
SJEKK PRISEN →
Solcellelampe Ananas
En spenstig solcellelampe med et unikt design. Denne er et utmerket tilskudd på verandabordet.
SJEKK PRISEN →
Solcellelampe Galaxy Rosa
Testens mest spennende solcellelampe. Med en roterende vindmølle som omkranser lampen, får du en enestående refleksjon, ingen lamper er i nærheten av.
SJEKK PRISEN →
VidaXL Utendørs Solcellelampesett
Testens mest komplette sett. Her får du hele 12 stykk lamper og spyd. Disse er utmerket på både stier, hager og ved inngangspartier.
SJEKK PRISEN →
LED Solcellelampe Glassboks
En herlig dekorativ solcellelampe. Denne har ti stykk dioder som gir et fortryllende lysskinn fra glassboksen.
SJEKK PRISEN →

 

1. Solcelledrevet LED-lampe Ø10cm

SJEKK PRISEN →

Elegante kuleformede solcellelamper som er perfekte i hagen eller i innkjørselen. LED lampen lyser i varmhvitt lys, og er IP44 klassifisert for utendørsbruk. Det betyr at de er værbestandige og tåler både regn, snø og vind. I tillegg gir et innebygd skrumringsrele mulighet for et svakt og behagelig lys også om natten.

Lang levetid

Denne modellen kommer i en 4-pk, som betyr at du får fire identiske kuler. Disse kan plasseres langs innkjørselen din eller hvor som helst i hagen der dem gir rikelig med lys. Levetiden er også strålende god, og på hele 50.000 timer.

Det gjør at solcellelampene holder lenge uten å måtte lades. Disse er også veldig lettvint å feste i bakken, og høyden kan reguleres om du ønsker det.

God pris

Prisen på 200 kroner for fire lamper er heller ikke ille. Du får derfor rikelig med lys til en billig penge, samt at lampene er elegante å se på. Disse passer utmerket i alle hager og innkjørsler. Rett og slett et godt kjøp.

Oppsummert

 • Solcellelamper perfekt til hager og innkjørsler
 • Lang levetid
 • Pakken inneholder fire lamper
 • God pris
 • Du kan justere høyden på lampene

LES MER


2. Solcelledrevet LED lampe for hage Ø20cm

SJEKK PRISEN →

Nok en modell som er perfekt til utendørsbruk, bare at denne lyser i 20 lumen. Lumen er altså betegnelsen som brukes for lysstyrken istedenfor watt. 20 lumen tilsvarer en svak lyspære, og vil derfor gi tilstrekkelig med lys i hagen din.

Solcellepanelet lader opp batteriet

I det solen treffer solcellelampen vil batteriet på lampen lades opp. Det gir en enestående lang batterilevetid på opptil 50.000 timer. Ikke nok med det, solcellene bidrar også at du ikke bruker strøm når lysen står på.

Uansett hvor lenge lampene står og lyser, vil det ikke gi negativt utslag på dine strømregninger.

Solcellelampene er i tillegg utviklet for å tåle all slags vær både snø og regn.

Store kuler

Kulene på denne modellen er nesten identiske som på modellen ovenfor, bare at disse er en del større. Der disse kulene er 20 centimeter, var de forrige 10 centimeter.

Du får derfor litt bedre belysning med denne modellen, og at de naturligvis vil ta en del større plass og være mer synlig. Hvilken du burde velge avhenger derfor av hvilken størrelse du foretrekker, og hvor sterk belysning du trenger.

Det du må være oppmerksom på med denne modellen er at du bare får en kule per kjøp og ikke fire. Det andre er at prisen er høyere. Her betaler du nærmere 300 kroner for en kule, og ikke 200 kroner for fire.

Til gjengjeld lyser disse bedre, noe som rettferdiggjør prislappen.

Oppsummert

 • God lysstyrke
 • Perfekt til hagen
 • Store kuler
 • Du får bare en kule per kjøp
 • Prislapp på nærmere 300 kroner

LES MER


3. Solcellelampe Ananas

SJEKK PRISEN →

En liten og morsom solcellelampe med ananas design. Denne gir deg den herlige sommerfølelsen, og vil utvilsomt være et frisk innslag på enhver hagefest. I tillegg har den en meget forbrukervennlig pris. Her får du rett og slett en herlig solcellelampe til en veldig god pris.

Liten størrelse

Solcellelampen som ser ut som en ananas, har en størrelse på 13x 9x 16 centimeter. Dette gjør lampen ypperlig å ha på hagebordet, eller til og med som et lite velkomstlys ved inngangspartiet ditt.

Uansett plassering vil dens gunstige størrelse, og friske design være et populært innslag. Utstyrt med et smart oppheng kan denne også henge over for eksempel verandabordet ditt, der den vil gi et lite og koselig lys.

Lav pris

Prisen på knappe 100 kroner er svært god, og dette er en enkel investering. Til tross for lav pris er det flere hensyn som må tas, investerer du i denne. Blant annet har den en ganske liten batteritid på bare seks timer.

Du risikerer derfor at belysningen forsvinner, har du gjester på besøk og dere sitter og hygger dere i de sene nattetimer. Du må også være bevisst på at denne ikke gir best belysning. Her får du et lite ekstra lys, som fungerer like mye som pynt som til belysning.

Dette er ikke modellen å gå for dersom du trenger å lyse opp hele verandaen. Likevel er dette en solcellelampe vi så absolutt vil anbefale på grunn av sitt spenstige design, gode pris og ikke minst på grunn av sine allsidige bruksområder.

Oppsummert

 • Stilig ananas design
 • Praktisk størrelse
 • Kan både henges opp og stå på et lite bord
 • Lav pris
 • Liten batteritid og svak belysning

LES MER


4. Solcellelampe Galaxy Rosa

SJEKK PRISEN →

En lekker vindmølle med innebygget solcellelampe. Denne skiller seg fra andre modeller ved at vindmøllen roterer rundt selve lampen. Det gir et spennende lysshow få solcellelamper kan måle seg med. Konstruksjonen er i tillegg av rustfritt stål, noe som gir en helt enestående holdbarhet.

oppheng 

På grunn av vindmølleformen som omkranser lampen, må denne henges opp i et tak. Festet er på toppen av vindmøllen der lampen ligger blir hengende under. Dette gjør solcellelampen best egnet som et velkomstlys ved inngangsdøren.

Denne kan ikke plasseres på et bord eller i hagen din. Du er helt avhengig av å henge denne opp for å få den til å fungere.

Du kan velge mellom flere forskjellige farger

Det er mye å like med denne lekre solcellelampen. Som nevnt vil vindmøllen gi en herlig refleksjon av lyset, samt at den har en god pris i tillegg til at den er enkel å montere. Det vi kanskje likte aller best, er at du kan velge imellom fem ulike farger.

Dette gir en unik fleksibilitet, og du kan velge fargen på lyset basert på årstid, om du foretrekker det. Du kan også manuelt skru av og på lyset akkurat når du ønsker.

Konklusjon er at dette er et ypperlig lys som passer utmerket over inngangsdøren.

Oppsummert

 • Roterende vindmølledesign som reflekterer lampen
 • Må henges opp, passer derfor ypperlig over for eksempel en inngangsdør
 • God pris
 • Enkel montering

LES MER


5. VidaXL Utendørs Solcellelampesett

SJEKK PRISEN →

Et komplett solcellesett med 12 stykk soldrevne lamper. Ønsker du en rad fortryllende lys som lyser opp inngangspartiet ditt, er dette modellen for deg. Her får du altså 12 lamper med rør, jordspyd og batterier. Dette er enkelt og greit den mest komplette pakken av solcellelamper på markedet.

God slitestyrke

Lampene og spydene til settet er laget av høykvalitetsplast som garantert holder lenge. Disse vil stå stødig og være like flotte igjennom alle årstider. Regn, snø og vind har heller ingen stor innvirkning på kvaliteten. Disse er bygd for å tåle mye.

I tillegg er lysene svært enkel å installere, og de er utstyrt med sensorer som skrur lyset på automatisk når skumringen kommer. Varigheten til lysene varierer ut ifra værforholdene. Er det mye snø og regn, begrenses batteritiden noe, men ikke så mye at det utgjør så altfor stor forskjell.

Høy pris

Prisen på 500 kroner kan ved første øyekast virke svært høy, men med tanke på hvor komplett dette settet er, er det egentlig en ganske overkommelig pris. Du får tross alt 12 stykk lamper og spyd som kan festes over hele hagen din.

Vi mener dette er det perfekte dekorativ belysning for hager, balkonger, terrasser, gårdsplasser og spesielt stier. Her får du en hel rad av flotte lys som holder lenge.

Oppsummert

 • Et komplett solcellelampesett som inneholder 12 lamper og spyd
 • Perfekt til stier, gårdsplasser og inngangspartier
 • Håndterer all slags vær
 • Sensorer som skrur på lysene automatisk

LES MER


6. LED Solcellelampe Glassboks

SJEKK PRISEN →

En liten og herlig dekorativ solcellelampe som ser ut som en glassboks. Denne inneholder ti stykk dioder som plasseres inne i glasset, noe som gir et herlig skinn. Du får derfor et flott lys som passer både stående på bord og som oppheng.

Svak belysning

Lysstyrken som kommer fra glassboksen er blant de svakeste du får hos solcellelys. Derfor er må du anse denne som en pynt og ikke som noe som skal gi deg rikelig med lys. Som pynt og en liten ekstra lyskilde derimot, vil denne gjøre en utmerket jobb som.

De små diodene innen i boksen gir et meget behagelig, og ikke minst estetisk lysskinn.

Anvendelig

Takket være det smarte opphenget på boksen og den flate bunnen, passer denne like godt på stående på et bord, som hengt opp i et tak. Dette er derfor et svært anvendelig lys som kan brukes til mye.

Vår dom er at dette er fint lys som fungerer som pynt men ikke noe annet. Derfor en god investering dersom du ønsker et alternativ til stearinlys når du sitter ute og koser deg på kvelden.

Oppsummert

 • Flott lys, medfølgende glassboks
 • Inneholder ti stykk dioder som gir en herlig belysning
 • Svak, men samtidig behagelig lys
 • Anvendelig, kan både stå oppreist på et bord eller henges opp i opphenget

LES MER


Hva er en solcellelampe?

En solcellelampe er en lampe som fanger energi fra sollys og lagrer denne energien i et lite batteri. Batteriet til solcellelampene vil derfor lades hver gang solstråler treffer lampen.

Fordeler med solcellelamper er at de verken går på elektrisitet, altså billigere strømregninger, og de krever heller ikke at du bytter batterier når disse går tom.

Solcellelamper er ofte veldig identiske med vanlige lamper, men har et bittelite solcellepanel som fanger opp solstråler. Panelet ligger som regel i toppen av sokkelen på lampen.

I dag er det som oftest mulig å styre lampene manuelt via en slags lysbryter, om ikke er lampene utstyrt med en sensor som kontroller når lampene blir skrudd av eller på. Sensorene registrerer når det nærmer seg kveld, og skrur lysene på før det blir mørkt. Samme prosess skjer når det blir lyst.

I det solen stikker frem og treffer solcellepanelet, vil lysene skru seg av for å spare på strømmen.

Hvilke typer solcellelamper finnes det?

Det finnes flere ulike solcellelamper på dagens marked. Til og med gatelysene du ser i dag er ofte solcellelamper. Disse skal vi imidlertid ikke fokusere på da dette ikke er noe du kan kjøpe. Vi skal vise hvilke solcellelamper du kan finne til hjemmet ditt;

Vegglamper

Vegglamper er solcellelamper som henges på veggen i et oppheng. Disse har gjerne en hank på toppen av lampen som du enkelt kan henge i en spiker eller lignende. Passer perfekt ved inngangsdører.

Bordlamper

Lamper som du setter på bordet. Disse er flotte å ha når du sitter ute og nyter sommerkvelden med en god bok og noe godt i glasset.

Portable

Portable lamper er de som har flere bruksområder. Disse kan både henges opp på veggen, i tak, eller settes på et bord.

Lamper til hager, innkjørsler og inngangspartier

Dette er lampene utstyrt med spyd som skal stikkes i bakken. Noen er kanskje også kuleformet og settes direkte på bakken, men som regel medfølger et slags stativ.

Fordeler med solcellelamper

 • Du sparer miljøet
 • Du sparer penger på elektrisitet og nye batteriinnkjøp
 • Solcellelamper krever lite vedlikehold
 • Enkel montering

Ulemper med solcellelamper

 • Svakere belysning enn ordinær lamper
 • Lavere driftstid

Hvilken skal du velge?

Solcellelampen du burde kjøpe kommer an på ditt behov, og hvor du skal ha lampen. Du burde tenke i gjennom følgende før du kjøper din solcellelampe;

Belysning

Hvor sterk belysning trenger du? Det er relativ stor forskjell om hvor sterk belysningen på de ulike lampene er. Forsikre deg derfor om at lampen du velger har en tilstrekkelig lysstyrke.

Hvor skal lampen(ene) være?

Plassering av lampen har mye å si for ditt kjøp. Skal du ha lamper i hagen, er det gunstig å kjøpe solcellelamper som har spyd, slik at de kan festes i bakken. Det samme gjelder om du ønsker en vegglampe. Da må du forsikre deg om at lampen har oppheng.

Skal du ha en bordlampe, må du finne en med et design som passer til å stå på et bord.

Slitestyrke

Slitestyrken forteller noe om hvor mye lampene tåler. Skal du ha lamper som skal stå ute alle årstider, må du passe på at de tåler et ustabilt nordisk klima. Skal lampene bare brukes om sommeren er ikke slitestyrken like betydelig.

Pris

Der har vist seg igjennom vår test at høyere pris betyr litt bedre kvalitet. Likevel synes vi du må betale prisen du er komfortabel med. Ingen kjøpe der man føler man har overbetalt, er et godt kjøp.