fbpx

Snøfreser test: Disse 8 gir deg mest for pengene i 2021

Lei av å slite deg ut med tung snømåking? Invester i en snøfreser og jobben vil bli både lettere og raskere. Sjekk hvilken snøfreser vi mener er den beste i vår sammenligning test.

Ved å sammenligne og analysere åtte effektive snøfresere kom vi frem til at AL-KO 620E er den beste i denne snøfres test sammenligningen. Dette er en bensindreven snøfreser som fjerner snøen effektivt. Den er flere ganger blitt kåret til testvinner i uavhengige tester og får gode kundeomtaler. Deriblant har test.se kåret den til best i test.

Men er du på jakt etter en billig snøfreser er det AL-KO SnowLine 46 E du må gå for. Dette er den billigste modellen i vår test og passer perfekt til mindre innkjørsler og hager.  Vi har ikke selv testet modellene, men basert oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.

VÅRE favoritter

 • Mange funksjoner
 • Veldig brukervennlig
 • Kan brukes overalt
SJEKK PRISEN →
 • God ytelse
 • Roterende utkaster
 • Enkel å styre
SJEKK PRISEN →
 • Billig
 • Miljøvennlig
 • Smidig, god kjørekomfort
SJEKK PRISEN →

Snøfreser test: Alle våre favoritter

BILDEPRODUKT
AL-KO SnowLine 620 E
Vår favoritt i testen. Med denne snøfreseren får du en allsidig snøfreser med kraftig motor. Den er enkel å styre og fjerner garantert snøen effektive på alle områder.
SJEKK PRISEN →
MTD Optima ME 66
En snøfreser til beste kvalitet. Denne har alt av funksjoner samtidig som den er kraftig og smidig. Den er utstyrt med belte som gjør den smidig og lett å styre selv på vanskelig underlag. Dette er snøfreseren som koster mest i vår test.
SJEKK PRISEN →
AL-KO ST 4048
Denne har en god pris og leverer et godt resultat. Den er god å styre samtidig som den fjerner snø effektivt. Denne er anbefalt om du har mindre områder som trenger å få fjernet snø.
SJEKK PRISEN →
AL- KO Snowline 46 E
Denne snøfreseren er den billigste i vår test. Du får en lett, smidig og stillegående snøfreser på elektrisitet. Siden den kun fungerer med strømledning er den anbefalt på mindre områder der du slipper å bytte stikkontakt.
SJEKK PRISEN →
AL- KO Snowline 700 E
En kraftig snøfreser som gjør et utmerket jobb på alle flater. Den har stor bredde for måking og smidig styring gjør at du kan fint bruke den i trange innkjørsler og åpne parkeringsplasser.
SJEKK PRISEN →
Husqvarna ST 230P
Denne er for deg som trenger en robust snøfreser. Den er perfekt på de største områder og den halverer tiden du bruker på å fjerne snø. Men på grunn av dens tunge vekt og vanskelige styring, ville vi ikke ha brukt denne på mindre områder.
SJEKK PRISEN →
AL- KO Snowline 560 II
En bensindreven snøfreser som koster lite. Denne gir god ytelse, er brukervennlig og fjerner snøen effektivt. Det er litt negativt at freseren kan være noe problematisk å starte.
SJEKK PRISEN →
Toro Snowmax 724
En kraftig snøfreser som fjerner våt og tung snø. Utstyrt med genial teknologi fjerner denne snøen uansett hvor store mengder det er.
SJEKK PRISEN →

1. AL-KO SnowLine 620 E — Best i test

AL-KO Snowline 700 E

SJEKK PRISEN →

Best i test – En populær snøfreser både hos eksisterende kunder og eksperter. Med denne kan du vinke farvel til snøen. AL-KO har laget et produkt som gjør deg mest mulig forberedt på vinteren. Har du denne stående i garasjen, slipper du å grue deg til lange kvelder med snømåking.

Kraftfull motor

Utstyrt med OHV-teknologi og toppventiler får Snowline 620 E II en kraftig motor med høy ytelse. Dette gjør at den klarer å frese selv den tyngste og dypeste snøen. Med motorens gode ytelse er du også sikret et lavt drivstofforbruk.

Motorer med lavere ytelse må kjempe mer dersom snøen blir veldig dyp og tung. Dette fører til at den bruker mer bensin noe som gjør kostnadene ved bruk av freseren høyere.

Enkel styring

Snøfreseren har fem gir forover og to gir bakover. Dette gjør at du kan tilpasse farten etter underlaget du er på. Snømåkingen vil også bli mye enklere når du har mulighet til å regulere farten.

På plasser med tung snø slipper du å bruke mer krefter for å få maskinen fremover. Eneste du trenger å gjøre er å gire opp og maskinen går fremover nesten av seg selv. Du slipper derfor å slite deg ut når du måker snø.

Snøfreseren har også gummihjul med grovt mønster. Dette skal sikre et godt grep uten risiko for at den sklir i snøen.

Passer bra i hager og oppkjørsler

Med en arbeidsbredde på 62 cm vil snøfreseren passe perfekt i hagen eller i oppkjørselen din. Den er smidig å manøvrere og kommer greit til på trange plasser.

Den kan også kaste snøen inntil 15 meter, noe som er ganske langt. Men pass på at du ikke hiver snøen over til naboen. Det kan føre til dårlig stemning.

Heldigvis kan du justere kasteren 190 grader slik at du ikke hiver snøen på ugunstige plasser.

Fordeler:

 • God ytelse
 • Roterende utkaster
 • Enkel å styre

Ulemper:

 • Drivreimen på snøfreseren dekkes ikke av garantien

LES MER


2. MTD Optima ME 66 — Premium

SJEKK PRISEN →

Er du på utkikk etter ytterste kvalitet? Da er MTD Optima ME 66 noe for deg. Utstyrt med beltedrift og alle funksjoner, freser denne snø på alle områder. Den har også innebygd et kraftig lys som skal gjøre det trygt å frese på mørke vinterkvelder.

Stor arbeidsbredde og veldig smidig

Arbeidsbredden er på hele 66 cm. Dette gjør at den dekker store flater og er meget effektiv å bruke. Den er derfor ypperlig å bruke på store områder som parkeringsplasser. Men på grunn av dens smarte design og relative lette vekt, kan du uten problemer bruke den på små og trange områder.

Den er derfor godt egnet å bruke i oppkjørselen der du trenger å komme deg effektiv rundt bilen din. Du har også mulighet til å betjene fremdrift og frese-aggregat med en hånd. Dette gjør at du kan justere hvor du vil kaste snøen samtidig som du kjører maskinen.

Beltedriften er også veldig skånsom mot skjøre underlag. Du kan derfor rydde snø på taket eller verandaen uten frykt for å falle igjennom. Optima ME 66 har også en smart spak som gjør at du kan justere vektfordelingen på snøfreseren.

Brukervennlig

Noe av det beste med snøfreseren er dens gode komfort når man bruker den. Du kan justere til din optimale arbeidshøyde, som skåner både ryggen, skuldrene og håndleddene dine.

Den har også seks gir forover og to gir bakover for å lettere komme seg igjennom krevende områder.

Konklusjon er at du får en veldig godt utstyrt snøfreser som er god å bruke. Den passer også godt på både store og mindre flater. Men det negative med freseren er dens skyhøye pris. Du ha et stort budsjett og være villig til å investere mye skal du eie denne.

Fordeler:

 • Mange funksjoner
 • Veldig brukervennlig
 • Kan brukes overalt

Ulemper:

 • Koster mye

LES MER


3. AL-KO ST 4048 — Billig og bra

SJEKK PRISEN →

Batteridreven snøfreser som koster lite og som er lett å kjøre. Den har en ryddeflate på 200 m2 og er veldig praktisk på trange flater. Snøfreserens smidighet gjør at du enkelt kommer deg rundt bilen og andre hindre du har i hagen. Den er også liten og vil ikke ta stor plass i garasjen.

Miljøvennlig

Snøfreseren er utstyrt med et sterkt litiumbatteri, er ST 4048 mye mer miljøvennlig enn snøfresere på bensin. Ønsker du å verne miljøet, er derfor denne et mye bedre alternativ enn bensindrevne snøfresere.

Batteriets styrke er også greit. En batteridreven snøfreser er ikke like sterk som en bensindreven, men til å gå på batteri er denne ganske god i styrke. Trenger du å dekke større områder kan du enkelt koble til et ekstra batteri på snøfreseren.

Batteriet lades på kun 90 minutter og tåler mye. Du slipper derfor å vente lenge før snøfreseren er klar til å fjerne snø.

Det er noe negativt at batteri og lader ikke medfølger snøfreseren. Det må kjøpes separat.

God kjørekomfort

Snøfreserens lette vekt og smidige bebyggelse gjør kjørekomforten veldig behagelig. Den er uproblematisk å styre og kommer seg enkelt rundt trange og vanskelige områder.

Snøfreseren har justerbar høyde på styre, og det er gummibelagt. Dette vil også sikre best arbeidsøkonomi, der du slipper ubehag når du freser snø.

Innebygd LED-lys gjør også at du kan måke snø på mørke kvelder. Du vil da alltid ha oversikt over hvor du går og over hva du måker.

Konklusjon

Med denne får du en behagelig snøfreser som effektivt fjerner snø. Den er miljøvennlig og veldig snill på pris. Vi anbefaler derfor denne hvis du har en relativt stor hage eller innkjørsel og ønsker en billig snøfreser.

Men skal du måke store og åpne områder ville vi ha gått for en bensindreven snøfreser fremfor denne. Det er fordi måkebredden er bare på 48 cm, og at batteriet gjør den lite effektiv på store områder.

Fordeler:

 • Billig
 • Miljøvennlig
 • Smidig, god kjørekomfort

Ulemper:

 • Liten måkebredde
 • Batteri og lader medfølger ikke snøfreseren

LES MER


4. AL- KO Snowline 46 E — Elektrisk snøfreser

SJEKK PRISEN →

Den billigste snøfreseren i vår test! Den er lett, smidig og stillegående. Snowline 46 E har en 230 V motor som er elektrisk og miljøvennlig. Den har mange likheter med AL- KO ST 4048, men går på elektrisitet fremfor batteri. Dette gjør at den må kobles til strømkontakt for å fungere.

Snøfreseren er perfekt om du skal fjerne nysnø fra en mindre gangvei eller innkjørsel. Du kan også bruke snøfreseren på alle døgnets tider uten å være redd for å forstyrre nabolaget.

Liten men grei kapasitet

Til tross for sin lille størrelse og lave vekt er motoren ganske kraftig. Snøen blir kastet opptil seks meter fra den 190 graders roterende utkast-kanalen. Du kan derfor justere hvor snøen skal bli kastet, alt ettersom hva som er mest beleilig.

Motoren har et gir som skal sikre lettere fremdrift. Det er derfor ikke mye krefter som skal til for å få maskinen fremover i nysnø. Men er det mye og tung snø, vil maskinen slite noe mer. Derfor anbefales det å måke snøen så raskt som overhode mulig for best resultat.

Passer ikke på større områder

Siden snøfreseren må kobles til ledning, er ikke denne anbefalt om du har en større hage eller innkjørsel. Rekkevidden er noe begrenset og du må til enhver tid bytte stikkontakt hvis du skal frese større områder.

Snøfreseren ryddebredde er også noe lav. Dette gjør at det tar lang tid å fjerne snø på store flater. Men er det bare en liten gangvei du trenger å måke på vinteren, er denne helt ideell. Du finner ingen snøfresere til en bedre pris, og den vil så absolutt gjøre en solid jobb på mindre områder.

Fordeler:

 • Billig
 • Miljøvennlig
 • God kjørekomfort

Ulemper:

 • Noe upraktisk på grunn av dens ledning
 • Dekker bare små områder

LES MER


5. AL- KO Snowline 700 E — Driftssikker

SJEKK PRISEN →

En kraftig, bensindrevet snøfreser med integrerte frontlykter. Denne er helt ypperlig for både store, åpne områder og trange mindre områder. Snøfreseren får masse skryt av eksisterende kunder på grunn av sin driftssikkerhet og gode komfort.

Den har oppvarmede håndtak og hele seks gir å kjøre på. Genialt hvis du skal måke i tøft terreng og har glemt hanskene dine. Prisen på snøfreseren er noe stiv, men med tanke på dens veldige gode ytelse er dette en god investering.

Rå ytelse

Motorens kraftige ytelse får snømåkingen til å føles som en lek. Den vil uten problemer kjøre gjennom den tyngste snøen. Snøfreserens seks gir gjør også at du slipper å anstrenge deg når du måker. Freseren vil gå av seg selv og alt du trenger å gjøre er å styre den.

Den er også utstyrt med piggdekk. Dette gjør at du uten problemer kan manøvrere selv i de mest ugunstige forhold. Du vil derfor kunne måke trange områder selv om snøfreseren har stor måkebredde og er noe tung i vekt.

Utkasteren kaster snøen opptil 15 meter og kasteren kan roteres 180 grader. Du vil derfor alltid ha full kontroll på hvor snøen havner.

Sparsom i forbruk

Noe av det beste med Snowline 700 E er det lave drivstofforbruket. Utstyrt med OHV-teknologi og suveren renseeffekt, vil motoren få mer kraft. Samtidig vil den også bruke mindre drivstoff. Dette gjør at den koster mindre i drift enn andre bensindrevne snøfresere.

Høy pris

Som nevnt er prisen på Snowline 700 E ganske høy. Med denne er du garantert å redusere arbeidstiden på snømåkingen. Snømåkingen blir også mye lettere, uten følelse av at du må anstrenge deg mye.

Konklusjon er at snøfreseren er et godt kjøp om du ønsker å betale mye for en snøfreser.

Fordeler:

 • Driftssikker
 • Passer godt på både mindre og større flater

Ulemper:

 • Koster mye

LES MER


6. Husqvarna ST 230P — Perfekt for store flater

SJEKK PRISEN →

Denne er utviklet for deg som eier store områder og trenger en høytpresterende snøfreser. Den er bensindreven og kan brukes på alle forskjellige underlag. Takket være de justerbare og sklisikre dekkene kommer du frem i alle snøforhold.

Solid snøfreser

Snøfreseren bygget for å takle de verste vinterforhold. Du kan derfor måke snø på de hardeste vinterdagene, uten frykt for at maskinen skal bli ødelagt.

Den har ekstra store hjul, bygd i solid materiale og har oppvarmede håndtak. Du skal derfor problemfritt kunne måke snø under de verste snøforhold.

Den har også LED- strålekaster og elstart. Dette gjør at du alltid vil kunne starte snøfreseren raskt og enkelt, uten problemer.

Vanskelig å bruke på trange områder

ST 230P har en arbeidsbredde på 76 cm. Det er få snøfresere som har større arbeidsbredde. Dette gjør at den måker store områder raskt og effektivt. Men på mindre områder er denne veldig vanskelig å bruke.

Den er tung og veier så mye som 107 kg. Det skal derfor ganske mye krefter til for å flytte rundt på maskinen. Den har seks gir, men de hjelper deg lite hvis du skal styre deg i gjennom trange områder.

Siden den er vanskelig å styre og har høy pris, ville vi ha sett etter andre alternativ. Men den gjør utvilsomt en solid jobb på store flater.

Fordeler:

 • Robust, tåler mye
 • Måker store områder effektivt

Ulemper:

 • Koster mye
 • Vanskelig å styre

LES MER


7. AL- KO Snowline 560 II — Perfekt på smale, trange områder

SJEKK PRISEN →

Nok en modell fra populære AL-KO. AL-KO leverer varer til beste kvalitet og det har de også gjort med denne. Snowline 560 II er en effektiv snøfreser til en god pris. Med en måkebredde på 56 cm er denne helt ideell på gangfelt og fortau.

Bensindreven

Snøfreseren går på bensin og har en motor på 4,0 Kw. Dette sikrer en effektiv snømåking uten at du skal måtte anstrenge deg for mye. Dens kraftige motor gjør også at du kan fjerne snø med en høyde på hele 51 cm. Det skal derfor snø veldig mye før maskinen blir ubrukelig å bruke.

Veigrepet er bra på grunn av de grove mønstrene i hjulene og den er lett å styre. Dette gjør at du kan måke de fleste flater selv i de vanskeligste forhold.

Men på grunn av dens måkebredde ville vi ha brukt denne på mindre områder enn store. Den er bedre egnet på et fortau eller en trang gangvei fremfor en stor hage eller parkeringsplass.

Det er noe negativt at snøfreseren har snorstart. Den kan derfor være litt vanskelig å få start på til tider. Du må også måtte bruke litt krefter for å få den i gang. Men dette er ikke et stort problem.

God pris

Hvis du sammenligner Snowline 560 II med andre bensindrevne snøfresere fra AL-KO ser du at denne er den billigste modellen. Du kan kjøpe noe som er enda billigere men disse går på strøm eller batteri. De har derfor ikke like sterk kapasitet.

Men ønsker du en bensindreven snøfreser til en god pris, så er denne noe for deg.

Fordeler:

 • God pris
 • God ytelse
 • Lett å styre

Ulemper:

 • Lite effektiv på større områder
 • Kan være noe vanskelig å starte

LES MER


8. Toro Snowmax 724 — Effektiv

SJEKK PRISEN →

Ønsker du en snøfreser som er lett å bruke? Vel, snøfreseren fra Toro overrasket oss. Den hadde imponerende kraft, god manøvrering og ellers en grei brukervennlighet.

Denne fjerner selv den våteste og tyngste snøen effektivt. Snowmax sørger for at du slipper å bruke timer på snømåking.

Boreteknologi som tar den høyeste snøen

Har du noen gang kommet hjem fra juleferie eller vinterferie og hjemmet ditt er nesten nedsnødd? Det skal ikke mange timene til uten å ha måket unna snø før det samler seg i store mengder.

Heldigvis er denne i stand til å ta ekstreme mengder med snø. Den kan rydde unna snø så høyt som 1,5 meter. Dette gjør den ved hjelp av en fantastisk boreteknologi. Teknologien gjør at maskinen borer seg i gjennom før den kaster den ut gjennom utkasteren. På denne måten vil du få unna selv de største snømengdene.

God å bruke, kan brukes overalt

Snowmax 724 har en arbeidsbredde på 61 cm. Dette gjør at den er effektiv på store områder. Men på grunn av store og solide dekk blir den enkel å styre. Du kan derfor uten problemer bruke snøfreseren på områder som er trange og vanskelig å komme frem på.

Dens vekt på 57 kg gjør den også enkel å dytte rundt. Og trenger du et ekstra puff kan du justere opp giret på freseren. Den kan da få en hastighet på 6 km/t.

Det er noe negativt at snøkasteren ikke kan roteres. Dette gjør at du alltid må plassere freseren i riktig vinkel om du ikke vil at snøen skal havne på ugunstige plasser.

Du kan heller ikke tilpasse håndtaket etter din høyde. Det er permanent og med tanke på freserens pris er dette noe den burde kunne.

Vi mener derfor at prisen er litt for høy med tanke på dens manglende funksjoner. Freseren er solid og gjør utvilsomt en god jobb, men vi savner flere funksjoner.

Fordeler:

 • Kraftig
 • Effektiv
 • God manøvrering

Ulemper:

 • Savner flere funksjoner
 • Høy pris

LES MER


Fordeler med en snøfreser

Det er mange fordeler med en snøfreser fremfor en klassisk snøskuff. Her er det viktigste grunnen til at du burde investere i en snøfreser.

Du sparer tid

Se for deg at du kommer hjem fra jobb. Det har snødd i ett kjør siden du fra hjemmet på morgenen, og nå er hagen og innkjørselen full av snø. Du skal lage middag, hjelpe barna med leksene og kanskje kjøre de på trening. Da er det siste du ønsker å bruke masse tid på å måke snø.

I en hektisk hverdag sparer du enormt med tid hvis du bruker en snøfreser. Snømåkingen blir gjort tre ganger raskere med en freser fremfor en vanlig snøskuff.

Du vil derfor få tid til dine andre gjøremål, dersom du investerer i en snøfreser.

Du sparer krefter

Å måke snø kan være utrolig tungt arbeid. Store mengder med våt snø vil veie ganske mye, og være ganske tungt å dytte bort i en snøskuff.

Du vil også kanskje måtte skyve snøen over store områder før du får dyttet den ned i en skråning eller til en plass der den ikke er i veien. Både armer og rygg kan få kjørt seg ganske kraftig når du dytter tung snø.

Men en snøfreser trenger du ikke bruke like mye krefter. En freser er lettere å dytte på da den har hjul og de fleste er utstyrt med gir.

Utkasteren vil også effektivt fjerne snøen for deg, men pass på at du ikke kaster snøen til naboen.

Dekker større områder enn en snøskuff

De fleste snøfresere har også mye større arbeidsbredde enn tradisjonelle snøskuffer. Du trenger derfor ikke gå flere runder frem og tilbake før hele området er snøfritt.

Hvilken snøfreser burde du kjøpe?

Før du kjøper din snøfreser burde du tenke på følgende kriterier.

Hvor stort område skal du måke?

Finn ut hvor stort område du trenger å måke. Har du store og åpne flater, anbefaler vi å kjøpe en måker med stor arbeidsbredde og kraftig motorstyrke. Dette er mer effektivt på større områder.

Har du mindre områder som er en del trangere burde du kjøpe en lett og smidig snøfreser. Disse er lettere å styre rundt vanskelige hindre.

Bensin, elektrisk eller batteri?

Her må man tenke på hva man foretrekker. Men fordelen med bensin er at disse er mye kraftigere enn de elektriske og batteridrevne. De går lengre og tar større mengder med snø. Men de er en del tyngre og koster mye mer.

En batteridreven har mindre kapasitet enn en bensindreven men større enn en elektrisk. Disse er også billigere i både drift og pris enn en bensindreven. En batteridreven snøfreser er også en enkel å manøvrere. Negativet er at batteriet må lades etter nesten hver gang maskinen er brukt

Elektriske snøfresere er de absolutt billigste. De er også små og lette, og kan tar minimalt med plass. Det negative er at de har liten kapasitet og du må alltid forholde deg til ledningen.

Belte eller hjul?

Her må du vurdere hva du foretrekker. Men det vanligste er å ha hjul. Det er et billigere og fungerer godt på glatte veier.

Belte er optimalt på ujevnt terreng. Du kommer enkelt frem på plasser som trapper eller varierende underlag.

Budsjett

Det er stor variasjon på snøfreserne. Det er viktig å finne ut hvor mye du er villig til å betale. De dyreste koster mellom 15 000-20 000 kr. De billigste ligger rundt 5-6000 kr.

Ikke bruk mer enn du må. De noe rimeligere snøfreserne gjør så absolutt en god jobb.

Kriterier

Her er våre kriterier når vi testet snøfreserne.

Kvalitet

Hvor god måkejobb gjorde freserne? Viktig at freserne leverte et tilfredsstillende resultat, uansett type snø og mengde. De som skåret høyest i vår test var de som måket til et godt resultat selv om snøen var våt og tung.

Kapasitet

Hvor stort område skulle måkes og hvor store mengder? Stort pluss om freserne var i stand til å dekke både store og små områder uten problemer. Hvis snøfreserne ble begrenset på grunn av mye snø ville det også slå ut negativt i vår test.

Brukervennlighet

Var de enkle å starte? Hvordan var de å styre? Kunne man justere håndtaket etter sin egen høyde? Og var de tunge å dytte på? Dette er bare noe av de vi spurte oss selv om når vi testet brukervennligheten.

Det var også viktig med god kjørekomfort og enkel styring når man skal måke store mengder med snø.

Funksjoner

Hadde snøfreserne noen ekstra funksjoner som gjorde det enklere å måke snø? Det kunne for eksempel være innebygd lys eller gir for optimal kjørestyrke.

Pris

Etter å ha sammenlignet kriteriene og de ulike modellen, så vi på prisen. Det ville ikke være negativt for testresultat om en modell var veldig dyr og hadde fantastisk kvalitet, kapasitet og brukervennlighet. Pris var utvilsomt det minst viktige kriteriet i vår test.

Men dersom modellen veldig dyr og manglet noen essensielle funksjoner ville det være negativt for testresultatet.