fbpx

Snøfreser test: Disse 6 gir deg mest for pengene i 2023

Vinteren nærmer seg med stormskritt, og med den følger landskap dekket av et blendende hvitt teppe. Det er naturens måte å vise sin storslagenhet. Men for mange av oss bringer denne sesongen også utfordringer. Snøen som skaper et vinterparadis for barna, kan også bety at innkjørselen din forsvinner under en hvit masse, og at bilen din blir som en iskald iglo. Heldigvis lever vi i en tid hvor teknologien er vår venn. For dem blant oss som ikke finner glede i å skuffe snø i timevis, finnes det en maskin som kan forvandle den tunge jobben til en lek: snøfreseren.

Men hvilken snøfreser er den rette for deg? Med så mange alternativer på markedet, fra små elektriske enheter til store bensindrevne maskiner, kan valget være overveldende. Frykt ikke, for vi har dykket ned i snøfreser-verdenen for å gi deg oversikten du trenger. Uansett om du har en liten innkjørsel eller et stort område å rydde, vil denne guiden hjelpe deg med å finne den perfekte maskinen for dine behov.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Snøfreser test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
AL-KO 700 E
AL-KO 700 E er en høyeffektiv snøfreser designet for alle vinterforhold. Den tilbyr optimal komfort med elektrisk start og oppvarmede håndtak. Avansert motorisering sikrer topp ytelse, mens dens design garanterer enkel manøvrering og sterk snørydding. Klar testvinner.
SJEKK PRISEN →
Lider snøfreser KZO66LE
Lider snøfreser KZO66LE gir pålitig ytelse til rimelig pris. Med 4.4 kW motor, elektrisk start og LED-lys, håndterer den varierte snøforhold effektivt. Arbeidsbredde 66 cm og inntakshøyde 51 cm. Ideell for enkle snøryddingsoppgaver.
SJEKK PRISEN →
Daewoo Dast 5040
Daewoo Dast 5040 Li, en elektrisk snøfreser drevet av 40V lithium-ion batteri, tilbyr stille og vibrasjonsfri snøfresing. Med en bred arbeidsbredde på 460 mm og evnen til å kaste snø opptil 10 meter unna, gir den effektiv og rask snørydding. Inkludert 2 Ah batteri gir økonomisk og miljøvennlig ytelse, med LED-belysning forbedrer sikten.
SJEKK PRISEN →
Greenworks GD40ST
Greenworks GD40ST er det beste budsjettvalget for snøfresing. Den en-trinns sneryddingsmaskinen med 180 graders tragtdesign gir effektiv snørydding på smale stier. Den børsteløse motoren forlenger levetiden. En pålitelig og rimelig løsning for vinterens utfordringer.
SJEKK PRISEN →
Stiga ST 5262
Stiga ST 5262 P er en kraftig bensindrevet snøfreser med imponerende 62 cm arbeidsbredde og evne til å fjerne opptil 50 cm dyp snø. Den har vendbare glidesko, Snow Hog-dekk og 8 gir for optimal ytelse. Den sterke WS 250-motoren og kastelengde opptil 10 meter gjør den ideell for mellomstore oppgaver. Enkel betjening med Easy-Turn-teknologi, LED-lykter og oppvarmet håndtak. Ideell for tøffe vinterforhold.
SJEKK PRISEN →
Einhell GE-ST 36/40 Li E-Solo
Einhell GE-ST 36/40 Li E-Solo er en genial snøfreser for små områder. Den har en børsteløs motor for ekstra kraft og levetid. Du kan justere snøutkastretning og omdreiningstallet for optimal ytelse. Batteriafdækning beskytter mot fuktighet, og den er brukervennlig med ergonomiske håndtak. En praktisk, plassbesparende løsning for vinteren.
SJEKK PRISEN →

1. AL-KO 700 E – Best i test

AL-KO Snøfreser 700 E

SJEKK PRISEN →

Når vinterens første snøflak lander på bakken, er det viktig med pålitelig utstyr for å fjerne snøen. Mens noen snøfresere kan ha problemer med hardpakket snø eller større ryddeflater takler AL-KO 700 E med sin kraftig 7.8 KW dette uten problemer.

Komfort er avgjørende under kalde forhold. Derfor er AL-KO 700 E utstyrt med både elektrisk start og oppvarmede håndtak. Dette garanterer ikke bare en enkel start, selv på de kaldeste dagene, men også en behagelig opplevelse under hele arbeidet.

Med sin kompakte cockpit utstyrt med integrerte frontlykter, har denne snøfreseren alt du trenger rett ved fingertuppene. Kraftig motorisering garanterer topp ytelse. Den imponerende 7,9 kW motoren med 375 ccm benytter seg av avansert OHV teknologi, sikrer en bemerkelsesverdig effektivitet med et minimalt drivstoff-forbruk.

Den imponerende ryddebredde på 76 cm, kombinert med et høydeinntak på 54,5 cm, gjør at snøen kastes opptil 15 meter unna via den roterende utkasterkanalen. Uansett hvor tett snøen faller, forblir AL-KO 700 E i konstant bevegelse, takket være uavhengig hjuldrift.

Oppsummert

 • Elektrisk start og oppvarmede håndtak
 • Kraftig 7,9 kW motor
 • Ryddebredde på 76 cm
 • Integrerte frontlykter for mørke kvelder

LES MER

2. Lider snøfreser KZO66LE – Bensindrevet alternativ

Lider snøfreser KZO66LE

SJEKK PRISEN →

Med en motoreffekt på 4.4 kW (tilsvarende 6 HK) kan denne snøfreseren fra Lider takle en rekke snøforhold. Selv om den kanskje ikke er den mest kraftfulle i sin klasse, gir den mer enn nok styrke til å rydde enkle snøoppdrag rundt hjemmet.

Den har en arbeidsbredde på 66 cm og en høydeinntak på 51 cm og kan dermed håndtere varierte snødybder og utfordrende forhold. Den er utformet for å rydde snø raskt og effektivt, slik at du kan få veiene og inngangspartiene trygge og klare.

Selv om den kanskje ikke har alle de avanserte funksjonene til noen dyrere alternativer på markedet gir Lider snøfreser KZO66LE deg valuta for pengene med sin pålitelighet og effektivitet. Hvis du trenger en pålitelig snøfreser til en fornuftig pris er dette definitivt et alternativ å vurdere.

Oppsummert

 • 4.4 kW motor
 • Elektrisk start
 • LED-lys
 • 66 cm arbeidsbredde, 51 cm inntakshøyde

LES MER

3. Daewoo Dast 5040 – Svært stillegående

SNØFRESER 40V/DAST 5040LI DAEWOO

SJEKK PRISEN →

Daewoo Dast 5040 Li er en snerten elektrisk snøfreser drevet av 40V lithium-ion batteri og har en svært gunstig pris.

Det mest slående trekket ved Daewoo Dast 5040 er dens lyd- og vibrasjonsnivå. Denne kraftige maskinen gir minimal støy, og nesten ikke merkbar vibrasjon, noe som gjør snøfresing til en fredelig opplevelse. Med denne snøfreseren kan du enkelt ta vare på snøen uten å forstyrre nabolaget eller forårsake unødvendig bråk.

Daewoo Dast 5040 har en imponerende arbeidsbredde på 460 mm, noe som gjør den i stand til å takle store snømengder på kort tid. Samtidig kan den kaste snøen opptil 10 meter unna, noe som gir deg en enkel og effektiv måte å rydde opp på. Den er også utstyrt med LED-belysning, som gir deg optimal sikt selv under de mørkeste vinterkveldene. Med en vekt på kun 20 kg er denne snøfreseren enkel å manøvrere og transportere.

I tillegg til å være enestående stille og vibrasjonsfri, er Daewoo Dast 5040 en miljøvennlig løsning takket være sitt bruk av lithium-ion batterier. Dette gjør den ikke bare økonomisk gunstig på lang sikt, men også et mer bærekraftig valg for miljøet.

Oppsummert

 • Overraskende stille
 • Lite vibrasjon
 • Bred arbeidsbredde og lang kastelengde
 • Stor LED-lampe

LES MER

4. Greenworks GD40ST – Beste budsjettvalg elektrisk snøfreser

Greenworks GD40ST

SJEKK PRISEN →

Greenworks 40V Snerydder er en imponerende en-trinns sneryddingsmaskin som gjør jobben enklere og mer effektivt enn noensinne. Med en imponerende bredde på 50,8cm er denne kompakte maskinen perfekt egnet for smale stier og innsnevede områder.

Det som virkelig skiller Greenworks GD40ST fra mengden, er dens imponerende 180 graders tragtdesign. Denne funksjonen gjør det mulig å samle opp sneen i en enkelt bevegelse og deretter tømme den effektivt ut. Dette betyr at du kan rydde snøen raskt og enkelt uten å måtte gå over samme område flere ganger.

En annen fordel med GD40ST er dens børsteløse motor. Denne teknologien gir ikke bare en forbedret yteevne, men også en forlenget levetid for maskinen. Dette betyr at du kan stole på Greenworks GD40ST år etter år, uten å bekymre deg for dyre reparasjoner eller erstatninger.

Når du ser på prisen vil du puste i hvert fall litt lettet ut. Greenworks GD40ST tilbyr en utrolig god verdi for pengene, og den er definitivt det beste budsjettvalget når det kommer til snøfresere.

Oppsummert

 • Effektiv en-trinns snerydding
 • 180 graders tragtdesign for rask tømming
 • Holdbarhet med børsteløs motor
 • Rimelig løsning for budsjettbevisste forbrukere

LES MER

5. Stiga ST 5262 – Til mellomstore jobber

Stiga snøfreser ST 5262

SJEKK PRISEN →

Med en arbeidsbredde på hele 62 cm går denne maskinen ubarmhjertig til verks. Den kan rydde opp i opptil 50 cm dyp snø, og det gjør den til en kraftig alliert i kampen mot vinterens herjinger.

Stiga ST 5262 P er utstyrt med vendbare glidesko og 14″ Snow Hog-dekk som gir optimalt grep uansett underlag. Med 8 gir (6 fremover og 2 bakover) kan du enkelt tilpasse farten etter behov, og takle varierte forhold med letthet.

Under panseret finner du en robust WS 250-bensinmotor med 252 cc, og med en kastelengde på opptil 10 meter, kan du enkelt fjerne snøen langt unna arbeidsområdet.

Stiga har også lagt til smarte funksjoner for brukervennlighet. Med Easy-Turn-teknologien frigjøres differensiallåsen automatisk, noe som gjør ST 5262 P enkel å manøvrere. LED-frontlykter gir god synlighet under mørke vintermorgener, og det oppvarmede håndtaket og 230 V elektrisk start gir komfort selv under de mest krevende forhold.

Kontrollpanelet er enkelt å bruke, og du kan enkelt justere alle funksjonene mens du jobber. Stiga ST 5262 P er den ultimate løsningen for mellomstore snøryddingsjobber.

Oppsummert

 • Kraftig bensindrevet snøfreser
 • Imponerende 62 cm arbeidsbredde og 50 cm dypsnøkapasitet
 • Vendbare glidesko
 • 10 meters kastelengde

LES MER

6. Einhell GE-ST 36/40 Li E-Solo – Liten formfaktor

Einhell Einhell GE-ST 36/40 Li

SJEKK PRISEN →

Einhell GE-ST 36/40 Li E-Solo er en snøfreser som virkelig imponerer og da spesielt for de som har små områder som trenger rydding. Den gir muligheten til å justere sneutkastretningen slik at du kan enkelt velge om snøen skal kastes til venstre, høyre eller rett frem, avhengig av dine behov. Dette gir deg full kontroll over snøryddingsprosessen.

Regulering av omdreiningstallet er en annen praktisk funksjon. Du kan tilpasse omdreiningstallet avhengig av snøfall slik at du kan regulere hvor langt snøen kastes.

En smart lokk med magnetlukning beskytter mot sne og fuktighet, og den ekstra gripestrukturen gjør betjeningen komfortabel med begge hender. Einhell har også inkludert et integrert håndtak for enkel transport og et ergonomisk håndtak med softgrip for behagelig bruk.

Denne snøfreseren er selvstående, noe som betyr at den kan stå oppreist når den ikke er i bruk. Kombinert med den lille formfaktoren gjør det at snøfreseren er svært enkel å lagre.

Oppsummert

 • Børsteløs motor gir lang levetid
 • Justerbar snøutkastretning og omdreiningstall
 • Beskyttelse mot fuktighet
 • Plassbesparende og praktisk for små områder

LES MER


Fordeler med en snøfreser

Det er mange fordeler med en snøfreser fremfor en klassisk snøskuff. Her er det viktigste grunnen til at du burde investere i en snøfreser.

Du sparer tid

Se for deg at du kommer hjem fra jobb. Det har snødd i ett kjør siden du fra hjemmet på morgenen, og nå er hagen og innkjørselen full av snø. Du skal lage middag, hjelpe barna med leksene og kanskje kjøre de på trening. Da er det siste du ønsker å bruke masse tid på å måke snø.

I en hektisk hverdag sparer du enormt med tid hvis du bruker en snøfreser. Snømåkingen blir gjort tre ganger raskere med en freser fremfor en vanlig snøskuff.

Du vil derfor få tid til dine andre gjøremål, dersom du investerer i en snøfreser.

Du sparer krefter

Å måke snø kan være utrolig tungt arbeid. Store mengder med våt snø vil veie ganske mye, og være ganske tungt å dytte bort i en snøskuff.

Du vil også kanskje måtte skyve snøen over store områder før du får dyttet den ned i en skråning eller til en plass der den ikke er i veien. Både armer og rygg kan få kjørt seg ganske kraftig når du dytter tung snø.

Men en snøfreser trenger du ikke bruke like mye krefter. En freser er lettere å dytte på da den har hjul og de fleste er utstyrt med gir.

Utkasteren vil også effektivt fjerne snøen for deg, men pass på at du ikke kaster snøen til naboen.

Dekker større områder enn en snøskuff

De fleste snøfresere har også mye større arbeidsbredde enn tradisjonelle snøskuffer. Du trenger derfor ikke gå flere runder frem og tilbake før hele området er snøfritt.


Hvilken snøfreser burde du kjøpe?

Før du kjøper din snøfreser burde du tenke på følgende kriterier.

Hvor stort område skal du måke?

Finn ut hvor stort område du trenger å måke. Har du store og åpne flater, anbefaler vi å kjøpe en måker med stor arbeidsbredde og kraftig motorstyrke. Dette er mer effektivt på større områder.

Har du mindre områder som er en del trangere burde du kjøpe en lett og smidig snøfreser. Disse er lettere å styre rundt vanskelige hindre.

Bensin, elektrisk eller batteri?

Her må man tenke på hva man foretrekker. Men fordelen med bensin er at disse er mye kraftigere enn de elektriske og batteridrevne. De går lengre og tar større mengder med snø. Men de er en del tyngre og koster mye mer.

En batteridreven har mindre kapasitet enn en bensindreven men større enn en elektrisk. Disse er også billigere i både drift og pris enn en bensindreven. En batteridreven snøfreser er også en enkel å manøvrere. Negativet er at batteriet må lades etter nesten hver gang maskinen er brukt

Elektriske snøfresere er de absolutt billigste. De er også små og lette, og kan tar minimalt med plass. Det negative er at de har liten kapasitet og du må alltid forholde deg til ledningen.

Belte eller hjul?

Her må du vurdere hva du foretrekker. Men det vanligste er å ha hjul. Det er et billigere og fungerer godt på glatte veier.

Belte er optimalt på ujevnt terreng. Du kommer enkelt frem på plasser som trapper eller varierende underlag.

Budsjett: Det er stor variasjon på snøfreserne. Det er viktig å finne ut hvor mye du er villig til å betale. De dyreste koster mellom 15 000-20 000 kr. De billigste ligger rundt 5-6000 kr. Ikke bruk mer enn du må. De noe rimeligere snøfreserne gjør så absolutt en god jobb.

Kriterier: Her er våre kriterier når vi testet snøfreserne.

Kvalitet: Hvor god måkejobb gjorde freserne? Viktig at freserne leverte et tilfredsstillende resultat, uansett type snø og mengde. De som skåret høyest i vår test var de som måket til et godt resultat selv om snøen var våt og tung.

Kapasitet: Hvor stort område skulle måkes og hvor store mengder? Stort pluss om freserne var i stand til å dekke både store og små områder uten problemer. Hvis snøfreserne ble begrenset på grunn av mye snø ville det også slå ut negativt i vår test.

Brukervennlighet: Var de enkle å starte? Hvordan var de å styre? Kunne man justere håndtaket etter sin egen høyde? Og var de tunge å dytte på? Dette er bare noe av de vi spurte oss selv om når vi testet brukervennligheten.

Det var også viktig med god kjørekomfort og enkel styring når man skal måke store mengder med snø.

Funksjoner: Hadde snøfreserne noen ekstra funksjoner som gjorde det enklere å måke snø? Det kunne for eksempel være innebygd lys eller gir for optimal kjørestyrke.

Pris: Etter å ha sammenlignet kriteriene og de ulike modellen, så vi på prisen. Det ville ikke være negativt for testresultat om en modell var veldig dyr og hadde fantastisk kvalitet, kapasitet og brukervennlighet. Pris var utvilsomt det minst viktige kriteriet i vår test.

Men dersom modellen veldig dyr og manglet noen essensielle funksjoner ville det være negativt for testresultatet.

Snøfreser test