fbpx

Test av slow cooker – Disse 7 lager digge gryteretter (2023)

Slow cookers har lenge vært en favoritt i mange hjem. De forvandler enkle ingredienser til smakfulle retter mens du går hele dagen uten bekymring. Men med et mylder av modeller på markedet, hvordan vet du hvilken som er den beste for akkurat deg?

Enten du er en travel småbarnsfamilie på jakt etter den mest brukervennlige enheten, en student på et stramt budsjett, eller en gourmetkokk som ønsker avanserte funksjoner, det er en slow cooker der ute som passer perfekt til dine behov. I denne guiden har vi dykket ned i de mest populære slow cookers tilgjengelige, og identifisert de beste innen ulike segmenter.

Slow cooker: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
OBH Saveur Slow Cooker
OBH Saveur Slow Cooker fra OBH Nordica fremstår som testvinner basert på overlegen kvalitet, allsidige matlagingsegenskaper og konkurransedyktig pris. Med denne slow cooker-en kan man lage næringsrike og smakfulle retter med letthet.
SJEKK PRISEN →
Crock-Pot 5,7L Express
Crock-Pot Express skiller seg ut med åtte programmer som gir fleksibilitet i matlagingen, fra langkokte gryteretter til risotto. Med trykkokingsfunksjonen kan retter lages raskere, mens bruningsfunksjonen gir rettene ekstra dybde. Den non-stick innvendige gryten forenkler rengjøringen betraktelig.
SJEKK PRISEN →
Champion Slowcooker
Champion Slowcooker er ideell for store middager og de som liker å meal preppe. Med sitt romslige design, enkel bruk og tre varmeinnstillinger, tilbyr den fleksibilitet for ulike retter, som chili con carne, og sikrer perfekt tilberedning hver gang.
SJEKK PRISEN →
Sage BPR700 The Fast Slow Pro
Sage BPR700 The Fast Slow Pro kombinerer det beste av trykkoking og slow cooking. Med Dual Sensors sikrer den presis temperatur og trykkontroll. Den kan også dampe og sautere retter, og med sitt LCD-display og variabel temperatur, tilbyr den topp kvalitet for premium kjøkkenentusiaster.
SJEKK PRISEN →
Crock-Pot Slowcooker 5,7L
Crock-Pot Slowcooker tilbyr en effektiv og brukervennlig matlagingsløsning for den travle hverdagen. Med sin 5,7 liters kapasitet kan den enkelt lage mørt kjøtt og velsmakende måltider, mens dens design sikrer enkel rengjøring etter bruk.
SJEKK PRISEN →
Hamilton Beach Stay or Go
Hamilton Beach Stay or Go slow cooker kombinerer kvalitet med budsjettvennlighet. Med en romslig kapasitet på 5,5 liter, et praktisk låsbart lokk og foldbare håndtak, gir den enkel matlaging og transport. Dessuten er rengjøring enkelt da den tåler oppvaskmaskin.
SJEKK PRISEN →
GreenPan Elite Slow Cooker
GreenPan Elite Slow Cooker utmerker seg med sitt Thermolon™ Volt keramiske non-stick-belegg, som tillater bruk av metallredskaper. Gryten er avtakbar, enkel å rengjøre, og tåler oppvaskmaskin. Glasslokket gir enkel overvåkning av maten, og produktet tilbys i varierte farger.
SJEKK PRISEN →

Hvis kapasitet er viktigst for deg, har vi funnet frem til de slow cookers som virkelig kan mette en stor forsamling. Eller kanskje du ønsker deg en kompakt modell som passer til mindre kjøkken? Vi har også tatt hensyn til teknologielskere, og funnet de mest avanserte enhetene med touch-skjermer, programmeringsmuligheter, og annet tilbehør.

Men slow cookers handler ikke bare om funksjonalitet; de må også lage deilig mat. Derfor har vi også sett på hvilke modeller som konsekvent leverer de mest saftige gryterettene, de møreste stekene, og de diggeste sausene.


1. OBH Saveur Slow Cooker – Best i test

OBH Saveur Slow Cooker

SJEKK PRISEN →

Gryteretter har alltid vært en favoritt i norske hjem, men det krever tid og tålmodighet å få frem den autentiske smaken. Med OBH Saveur Slow Cooker i ditt kjøkken blir denne prosessen en lek. Denne enheten skiller seg ut som vår klare testvinner basert på kvalitet, muligheter og pris.

OBH Nordica, merket bak Saveur Slow Cooker, er kjent for sin kvalitet, og dette produktet er intet unntak. Maskinens robusthet sikrer at den varer i mange år, mens den også sørger for at alle ingrediensene kokes jevnt og effektivt. Det er denne konsekvente kvaliteten som gjør at rettene alltid blir velsmakende.

Saveur er ikke bare en annen slow cooker; den er et multifunksjonelt verktøy i kjøkkenet. Uansett om du forbereder vegetariske gryteretter, eksklusive kjøttretter eller delikate fiskeretter, klarer Saveur oppgaven med bravur. For de som er nye med slow cooking eller bare er på jakt etter inspirasjon, følger det med et oppskriftshefte som gir veiledning for å få mest mulig ut av enheten.

Med tanke på de mange funksjonene og den overlegne kvaliteten, er prisen på OBH Saveur Slow Cooker meget konkurransedyktig. Den tilbyr enestående verdi for pengene, spesielt når man vurderer hvordan den forbedrer matlagingen.

Det er også verdt å nevne at maten laget i Saveur ikke bare er velsmakende, men også sunnere. Ved å lage mat ved lavere temperaturer bevares alle næringsstoffene, samtidig som smaken intensiveres. Dette gir deg retter som både er næringsrike og rike på smak. Og hvis middagsgjestene dine er forsinket, eller hvis du rett og slett ønsker å vente litt med å servere, har Saveur en praktisk hold-varm funksjon. Dette sikrer at maten forblir varm uten at den overkokes.

Oppsummert

 • Overlegen kvalitet fra OBH Nordica
 • Allsidig: fra vegetarretter til kjøtt
 • Konkurransedyktig pris med stor verdi
 • Bevarer næringsstoffer og intensiverer smaken

LES MER

2. Crock-Pot 5,7L Express – Fleksibel

Crock-Pot 5,7L Express Multicooker

SJEKK PRISEN →

La oss starte med det mest slående: Crock-Pot Express er ikke bare en vanlig slow cooker. Den skiller seg ut fra mengden med sine åtte ulike programmer som gir enestående fleksibilitet i kjøkkenet. Tenk deg å lage alt fra langkokte gryteretter til kremete risotto, varmende chili og deilige supper, alt med et enkelt trykk på en knapp. Med denne enheten er det ikke lenger nødvendig å overvåke matlagingen konstant eller å bytte mellom ulike kjøkkenapparater. Alt du trenger å gjøre er å fylle gryten, velge riktig program, og la Crock-Pot Express gjøre resten av jobben.

En annen fordel er at du nå kan oppleve smaken av langkokt gryte på rekordtid. Selv om navnet “slow cooker” antyder at maten tar lang tid å lage, gir trykkokingsfunksjonen muligheten for raskere tilberedning. Dette betyr at selv om du kommer sent hjem fra jobb eller andre aktiviteter, kan du fortsatt servere et deilig, hjemmelaget måltid uten å tape dyrebar tid med familien.

Men det stopper ikke der. For de som elsker å gi rettene en deilig, gyllen skorpe før de starter den langsomme tilberedningsprosessen, har Crock-Pot Express en egen funksjon for bruning. Denne funksjonen sikrer at du får den rike smaken av brunet kjøtt eller grønnsaker, noe som tilfører ekstra dybde og karakter til dine retter.

Oppsummert

 • Åtte programmer for variert matlaging
 • Rask tilberedning med trykkoking
 • Bruningsfunksjon for rikere smak
 • Non-stick gryte for enkel rengjøring

LES MER

3. Champion Slowcooker 6,5L – Best av de store

Champion Slowcooker

SJEKK PRISEN →

For de av dere som ofte lager mat til store forsamlinger, eller de som er lidenskapelige med meal prepping, er størrelse av ytterste viktighet. Champion Slowcooker er designet for å imøtekomme nettopp dette behovet. Det romslige designet gir mulighet for å tilberede større mengder mat, noe som er en velsignelse når du ønsker å forberede flere porsjoner på en gang eller har en stor familie å servere.

Dens brukervennlighet er også en nøkkelegenskap. Det krever ingen forutgående kunnskap om slow cooking, og prosessen er ganske enkel. Tilsett ønskede ingredienser i gryten, velg den varmeinnstillingen som passer best for retten du lager, og la slowcookeren gjøre resten. Du trenger ikke å røre, overvåke, eller stresse – enheten passer på at maten blir tilberedt perfekt hver gang.

En av de mest imponerende egenskapene ved Champion Slowcooker er dens fleksibilitet når det gjelder temperaturinnstillinger. Med tre ulike varmeinnstillinger: 90-95 °C for lav, 95-100 °C for høy, og en hold-varm innstilling på 70 °C, gir den deg friheten til å tilpasse matlagingen etter hva du tilbereder. Uansett om du lager en langsomt kokt gryterett eller bare vil holde maten varm til servering, er Champion Slowcooker alltid klar for oppgaven.

Oppsummert

 • Ideell for store middager og meal prepping
 • Romslig design for mer mat
 • Brukervennlig med enkel innstilling
 • Tre fleksible varmeinnstillinger

LES MER

4. Sage BPR700 The Fast Slow Pro – Premium

Sage BPR700 The Fast Slow Pro

SJEKK PRISEN →

I den endeløse jungelen av kjøkkenapparater, er det noen ganger vanskelig å vite hva man skal investere i. Men for de som søker topp kvalitet og er villige til å betale for det, peker Sage BPR700 The Fast Slow Pro seg ut som en stjerne i slow cooker-segmentet.

Først og fremst er dette en enhet som kombinerer det beste av to verdener: trykkoking og slow cooking. Hvorfor begrense seg til ett når du kan ha begge? Med denne maskinen trenger du ikke å velge. Alt fra smakfulle gryteretter som simrer i flere timer til retter som får en raskere, mer intens smaksutvikling med trykkoking, håndterer Sage The Fast Slow Pro med enestående presisjon.

Det er viktig å merke seg at all mat krever forskjellig tilberedning, og dette er hvor Sage The Fast Slow Pro virkelig kommer til sin rett. Uansett om du lager en risotto som trenger jevn varme eller en stek som skal kokes under press, gir denne enheten deg muligheten til å tilpasse matlagingen akkurat som du ønsker.

En annen særegenhet ved denne enheten er Dual Sensors. Plassert i både toppen og bunnen av enheten, sikrer de presis temperatur og trykkontroll. Dette betyr at uansett hva du lager, får du nøyaktig den temperatur og det trykket du trenger for at retten skal bli perfekt.

Men Sage The Fast Slow Pro stopper ikke der. Utover trykkoking og slow cooking, kan du også dampe og sautere dine retter. Dette gjør den til en ekte multikoker som kan erstatte flere av kjøkkenets apparater, og samtidig lette din hverdag.

Med et praktisk LCD-display, muligheten til å justere tiden automatisk og variabel temperaturinnstilling, blir matlaging en lek. Sage BPR700 The Fast Slow Pro er uten tvil en investering, men for de som ønsker den beste kvaliteten og fleksibiliteten på kjøkkenet, er den verdt hver krone.

Oppsummert

 • Kombinerer trykkoking og slow cooking
 • Presis med Dual Sensors teknologi
 • Kan dampe og sautere retter
 • LCD-display og variabel temperatur

LES MER

5. Crock-Pot Slowcooker 5,7 – Mye for pengene

Crock-Pot Slowcooker

SJEKK PRISEN →

En av de største fordelene med Crock-Pot Slowcooker er dens evne til å langsomt varme ingrediensene, slik at selv de billigere kjøttstykkene blir møre og delikate. Med to digitale varmeinnstillinger kan du justere etter rettens behov, mens den praktiske “hold-varm” funksjonen sørger for at maten din forblir ved perfekt temperatur inntil den er klar til å bli servert.

For dem med en aktiv livsstil, hvor tiden er en dyrebar ressurs, tilbyr Crock-Pot en løsning. Uten å kreve konstant tilsyn, gir den deg muligheten til å forberede næringsrike måltider selv i de mest travle perioder.

Selv om Crock-Pot Slowcooker gir en følelse av luksus på kjøkkenet, er det dens brukervennlighet som virkelig skiller den ut. Ved tilberedning er det optimalt å fylle gryten halvfull for best resultat. Når måltidet er servert, kan gryten enkelt plasseres i oppvaskmaskinen for enkel rengjøring.

For de som ønsker en solid slow cooker som kombinerer funksjonalitet, design og verdi for pengene, er Crock-Pot Slowcooker et opplagt valg. Med sin kombinasjon av effektivitet og brukervennlighet, er det ingen tvil om at denne slow cookeren lever opp til sitt rykte. Rett og slett svært mye verdi for pengene.

Oppsummert

 • 5,7 liters kapasitet for større måltider
 • Langsom tilberedning for mørt kjøtt
 • To digitale varmeinnstillinger
 • Gryten er oppvaskmaskin-vennlig

LES MER

6. Hamilton Beach Stay or Go – Beste budsjettvalg

Hamilton Beach Stay or Go Slow Cooker

SJEKK PRISEN →

Med en kapasitet på hele 5,5 liter er Hamilton Beach Stay or Go ideell for både hverdagsmiddager og større samlinger. Det betyr at du kan lage deilige gryteretter, supper og steker som vil mette mange gjester uten problem.

En av de mest unike egenskapene ved denne slow cookeren er dens smarte design, som tar hensyn til brukerens behov. Lokket, som kan låses fast med en klemme, er utrolig hendig. Dette sikrer at maten holder seg på plass, og at det ikke skjer søl, selv om du skal transportere retten til en fest eller annen sammenkomst. I tillegg er de foldbare håndtakene på siden et genialt trekk som gjør bæring enda enklere.

Men det stopper ikke der. For hvem har ikke kjent på frustrasjonen av å ikke vite hvor man skal sette et varmt lokk mens man serverer? Hamilton Beach Stay or Go har tenkt på det også. Lokket kan holde seg åpent, noe som betyr at du slipper å finne ekstra plass til å legge det ned ved siden av maskinen under servering.

Og etter at festen er over, eller middagen er fortært, er det tid for opprydding. Her skinner Hamilton Beach Stay or Go igjen – hele enheten er designet for å tåle oppvaskmaskin, noe som gjør rengjøringen lekende lett.

Oppsummert

 • 5,5 liters kapasitet for store porsjoner
 • Låsbart lokk for enkel transport
 • Foldbare håndtak for bekvemmelighet
 • Oppvaskmaskin-vennlig design

LES MER

7. GreenPan Elite Slow Cooker – Kan brukes med metallredskaper

GreenPan Elite Slow Cooker

SJEKK PRISEN →

Er du lei av å være begrenset til hvilke redskaper du kan bruke med din slow cooker? Frykt ikke lenger. GreenPan Elite Slow Cooker kan være løsningen på dette problemet, spesielt for de som setter pris på muligheten til å bruke metallredskaper uten bekymringer.

Det som skiller GreenPan Elite Slow Cooker fra resten av flokken, er dens avtagbare gryte som kommer med Thermolon™ Volt keramisk non-stick-belegg. Dette belegget er ikke bare en drøm å lage mat med, men det gir også brukeren friheten til å benytte metallredskaper uten risiko for skader. Ofte vil slike redskaper føre til riper og skader på overflater, men med denne robuste konstruksjonen kan du lage mat med selvtillit.

Ut over dens unike belegg, gir GreenPan Elite Slow Cooker en ekstra bonus med et gjennomsiktig glasslokk. For de som liker å følge med på matens progresjon, er dette lokket en velsignelse. Uten behov for å løfte på lokket, beholder man varmen og aromaen inni gryten, noe som fører til jevnere og mer deilige resultater.

Vedlikehold og rengjøring er ofte et ork for mange når det kommer til kjøkkenutstyr, men igjen imponerer GreenPan. Den avtagbare gryten kan enkelt skylles under rennende vann for rask rengjøring. Men for de dager hvor tiden er knapp, er det godt å vite at både gryten og lokket tåler en runde i oppvaskmaskinen.

Design er også viktig for mange, og GreenPan Elite Slow Cooker skuffer ikke på den fronten heller. Tilgjengelig i en rekke farger, finnes det en stil for ethvert kjøkken.

Oppsummert

 • Thermolon™ Volt keramisk belegg
 • Tåler metallredskaper
 • Avtakbar, oppvaskmaskin-sikker gryte
 • Gjennomsiktig glasslokk

LES MER


Innkjøp av slow cooker – hva bør jeg tenke på?

Størrelse: Slow cookers finnes i ulike størrelser, vanligvis fra 1 liter opp til 7 liter eller mer. Tenk på hvor mange personer du vanligvis lager mat til. En familie på fire vil vanligvis ha nytte av en modell på 3-5 liter.

Form: Mens de fleste slow cookers er ovale, finnes det også runde varianter. Ovale slow cookers kan være mer allsidige, spesielt hvis du planlegger å lage større steker eller kyllinger.

Temperaturinnstillinger: Mange modeller tilbyr enkel “høy”, “lav” og “hold varm” innstilling. Noen premium-modeller kan ha mer nøyaktige temperaturkontroller eller programmerbare innstillinger.

Materiale: Mange foretrekker keramiske eller rustfrie stålmodeller. Vær også oppmerksom på non-stick-belegget, da noen kan være mer holdbare og sikrere enn andre.

Pris: Slow cookers varierer i pris basert på merke, funksjonalitet og kvalitet. Vurder ditt budsjett, men tenk også på holdbarhet og funksjoner.

beste Slow cooker