fbpx

Slipestein test: Her er våre 7 favoritter for 2023

Forskjellen på å lage mat med skarpe kjøkkenkniver kontra sløve kniver er enorm, og det er ingenting som slår følelsen av en kniv som nærmest smelter gjennom råvarene. Med en slipestein i ditt sortiment vil du alltid være sikret de skarpeste knivene, i tillegg til at du forlenger levetiden på knivene dine.

I dag finnes det et helt hav av slipesteiner, og du kan velge mellom forskjellig grovhet, pris og størrelse. Det er med andre ord ingen enkel oppgave å plukke ut en modell til seg selv, med mindre man er en erfaren kokk som vet hva forskjellene egentlig er.

Vi håper med denne slipestein testen å gjøre det enklere for deg å sammenligne det enorme utvalget på dagens marked slik at du finner modellen som passer deg best.

Basert på våre testresultater er det Lion Sabatier Slipesten som er best. Testvinneren er en meget anvendelig slipesten som er utstyrt med to kornstørrelser for et ypperlig resultat. Handler du på budsjett ville vi gått for Wüsthof Slipestein. Til informasjon har vi ikke testet modellene, men vår vurdering er basert på andre tester, omtaler og spesifikasjoner.

Slipestein test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Lion Sabatier Slipesten
Med denne slipesteinen får du den beste helheten på markedet. Det betyr at den er meget anvendelig, leverer gode resultater og er enkel å bruke – og alt dette til en meget bra pris.
SJEKK PRISEN →
Zwilling Slipestein Twin Stone pro
Skal du finpusse eller polere knivene dine, er det denne slipesteinen du burde gå for. Denne har vært en favoritt blant profesjonelle kokker i en årrekke.
SJEKK PRISEN →
Kasumi 240/100
Denne grove slipesteinen er ypperlig dersom du har sløve kniver! Her vil selv de mest ubrukelige knivene bli gode som nye.
SJEKK PRISEN →
Kasumi 3000/8000
Dette kvalitetsproduktet polerer og pusser knivene dine. Trenger du bare litt vedlikehold, er denne et godt valg.
SJEKK PRISEN →
Wüsthof Slipesten
Ingen er bedre enn denne slipesteinen på pris. Her får du en pålitelig og allsidig slipestein til markedets beste pris.
SJEKK PRISEN →
Mino Sharp Slipestein 1000/ 8000
Dette unike pakketilbudet er perfekt om du aldri har brukt en slipestein før. Med dens slipefikstur får du en optimal slipevinkel hver eneste gang. 
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Lion Sabatier Slipesten—Testvinner

Lion Sabatier Slipesten - slipestein test

SJEKK PRISEN →

Etter å ha testet sliperesultatet, brukervennligheten, slitestyrken og pris, var det til slutt ingen tvil om at Lion Sabatier fortjente tittelen som testvinner. Det er klart at valg av en knivsliper burde avgjøres av personlig preferanse, men ifølge oss får du den beste helheten med Lion Sabatier. Ikke bare sliper den til et ypperlig resultat – den kan også slipe enhver type kniv.

Anvendelig knivsliper

Uansett hvilke kjøkkenkniver du har hjemme – enten det er japanske kokkekniver eller tradisjonelle brødkniver – vil denne slipesteinen gjøre en strålende jobb. Denne er spesialutviklet for å fungere på enhver kniv og er i tillegg aldeles enkel å bruke.

Alt du trenger å gjøre er å dra kniven forsiktig langs steinen helt til du oppnår ønsket skarphet. Her vil du ikke oppleve «hakking» eller ujevnheter mens du sliper, og kniven dras svært enkelt over steinen. Dessuten har den to ulike kornstørrelser,noe som gjør at du kan selv velge «grovheten» på slipingen.

Lion Sabatier er heller ikke en modell som vil oppta mye plass på ditt kjøkken, noe som kan være en tendens hos andre modeller. Med sine mål på 18 x 6 cm, gjemmes denne enkelt i et skap mellom hver gang du bruker den.

Beste helheten

For oss er dette utvilsomt en av de aller beste modellene som finnes på markedet når man ser på helheten den gir. Sliperesultatet er godt, den er enkel å bruke og den fungerer på alle typer kniver, samt at dens pris er aldeles overkommelig.

Sammenlignet med mange andre på markedet, er denne utrolig prisgunstig. Her betaler du relativt lite for en svært effektiv og pålitelig knivsliper.

Egenskaper

 • Slipestein med to kornstørrelser: 240/ 800
 • Enkel å bruke
 • Mål på 18 x 6 cm
 • Best i test basert på våre kriterier

LES MER


2. Zwilling Slipestein Twin Stone pro—Premium

SJEKK PRISEN →

Dette kvalitetsproduktet har vært kokkenes favoritt i en årrekke, og det takket være de unike kornstørrelsene til sliperen. I tillegg er den meget enkel å bruke og har en kvalitet svært få modeller kan måle seg med. Skal du ha det beste av det beste, er denne absolutt verdt å vurdere.

Ideell for finpuss

Kornstørrelsene på denne er på 3000 og 8000. Dette gjør den optimal for kniver som allerede er skarpe, men som enten trenger finpuss eller polering. På grunn av kornstørrelsene er denne umåtelig populær blant profesjonelle kokker som skal ha et kutteresultat i toppklassen. Denne garanterer at knivene glir gjennom råvarene som en varm kniv i mykt smør.

Det betyr imidlertid at den ikke er like optimal for de sløveste knivene. Har du en kniv som nærmest har rustet som trenger en slip, bør du nok gå for grovere modeller enn denne.

Sett bort i fra dette, er dette en sliper for enhver. Den er meget enkel å bruke, samtidig som den har en «skapvennlig» størrelse. Denne vil verken oppta mye plass på kjøkkenbenken eller i ditt kjøkkenskap. Til slutt må vi også nevne hvor god omtale den får i diverse brukeranmeldelser. Stort sett alle tilbakemeldingene vi har sett har vært svært positive.

Ekstraordinær toppmodell

Zwilling Slipestein er utviklet for å vedlikeholde de mest dyrebare skjæreredskapene, og er derfor laget av materiale fra aller øverst hylle. Det gjør denne til et uvurderlig redskap dersom du ønsker skarpe kniver, men betyr også at prisen på selve sliperen er ganske høy.

Handler du på budsjett eller ønsker en rimelig modell, er ikke dette knivsliperen for deg. Denne passer best for deg som skal ha ypperste kvalitet og som ikke lar seg skremme av pris.

Egenskaper

 • Slipestein som er perfekt til finpuss og polering
 • Kornstørrelse på 3000 og 8000
 • Kvalitetsprodukt som er prissatt deretter
 • Enkel og behagelig å bruke

LES MER


3. Kasumi 240/100—Grov stein

SJEKK PRISEN →

Denne dobbeltsidige slipesteinen er spesialutviklet for japanske kokkekniver, men fungerer like godt på vestlige kniver. Det som gjør denne modellen unik er at dens to kornstørrelser er tilpasset for å behandle de aller sløveste knivene.

Best på de sløveste knivene

Om du har kniver som virkelig kunne trenge en slip og som nærmest er ubrukelige, burde du så absolutt vurdere denne modellen. Med sine kornstørrelser på 240 og 1000 kan denne brukes på de aller sløveste knivene. Et høyere tall betyr finere sliping, mens lavere tall betyr grovere sliping.

I tillegg er knivsliperen utrolig enkel å bruke, og den er fullstendig uten hakking eller ujevnheter når den er i bruk. Her vil alle kniver skli problemfritt over steinen. En annen ting som imponerte oss med Kasumi er dens fantastiske kvalitet. Her får du et upåklagelig redskap som garantert kommer til å gi deg mye glede i mange år.

Alt i alt er det mye å like, og også prisen er nokså bra sammenlignet med resten av markedet. Sliperen scorer også rimelig bra på kundeomtaler.

Pålitelig slipestein

Sett i forhold til resten av markedet, skiller denne seg ut ved at den er bedre egnet på de aller sløveste knivene. Dette er fordi den har en grovere stein. Den er dermed et godt valg for deg som har kniver som ikke er blitt behandlet på en stund.

Har du allerede skarpe kniver, men trenger litt vedlikehold, ville vi nok ha gått for andre modeller. Det betyr imidlertid ikke at den vil gjøre en «dårlig» jobb på skarpe kniver, men poleringen og finpussen blir bedre om du har en høyere kornstørrelse.

Egenskaper

 • Perfekt til de sløveste knivene
 • Kornstørrelse på 240 og 1000
 • Spesialutviklet for japanske kokkekniver, men fungerer også på vestlige kniver
 • Brukervennlig knivsliper av god kvalitet

LES MER


4. Kasumi 3000/8000—Fin stein

SJEKK PRISEN →

Denne modellen er spesialutviklet for topp vedlikehold av allerede skarpe kniver. Er knivene dine gode, men du ønsker den ekstra lille finishen, er dette helt klart en knivsliper å vurdere. Her kan du pusse og polere knivene til ypperste resultat slik at de glir gjennom matvarer med den største selvfølge.

Dobbeltsidig slipesten

Her er det ingenting å utsette på kvaliteten til sliperen. Denne sliper til topp resultat hver eneste gang og sørger for sylskarpe kniver. De to kornstørrelsene på 8000 og 3000 er til for å først vedlikeholde skarpheten, for å deretter polere kniveggen etter slipingen. Sliperen garanterer også behagelig bruk, helt uten hakking.

En annen ting vil likte godt med denne er at du får 2 års garanti. Det betyr at dersom sliperen skulle bli ødelagt eller bli levert med en form for feil, vil du kunne få en splitter ny sliper – noe som alltids er en fordel dersom du skulle være uheldig.

Til slutt må vi også nevne dens praktisk størrelse som gjør at den enkelt gjemmes i et skap eller en skuff etter bruk. Her slipper du en ruvende sliper som opptar mye plass.

Best på japanske kniver

Kasumisliperne er spesialutviklet for japanske kniver og da særlig knivene av samme merke – men det betyr ikke at de bare kan brukes på japanske kniver. Denne funker også godt på vestlige varianter av alle typer størrelser og former.

Vi tror dette er en modell du kommer til å bli godt fornøyd med dersom du trenger å finslipe knivene dine. Kasumi leverer alltid gode resultater, samtidig som prisen heller ikke er den aller verste.

Egenskaper

 • Knivsliper som er perfekt til finpuss
 • Kornstørrelse på 3000 og 8000
 • Best på japanske kniver, men funker også bra på vestlige

LES MER


5. Wüsthof Slipesten—Beste på budsjett

SJEKK PRISEN →

Leter du etter en prisgunstig knivsliper, er det denne du burde gå for. Wüsthof kommer til markedets beste pris, men er likevel en svært bra modell. Med dette profesjonelle tilbehøret oppnår du alltid et fantastisk resultat med dine kniver.

Allsidig slipestein

Kanskje den største fordelen, sammen med dens gunstige pris, er at den fungerer ypperlig på både sløve og skarpe kniver. Dette er fordi den har kornstørrelser på 400 og 2000, noe som gjør at den dekker grovhetsbehovet for både sliping og polering.

I tillegg fungerer den på alle stålredskaper du har på kjøkkenet. Uavhengig om det er knivene, saksene eller noe annet som trenger en slip, vil denne levere et tilfredsstillende resultat.

For at sliperen skal fungere optimalt må du legge sliperen i vann i 5-10 minutter. Er slipesteinen litt våt mens du sliper, er det større sjanse for et bedre resultat. Dette gjør også at du unngår hakking mens du sliper.

God kvalitet

Til tross for dens rimelige pris, er kvaliteten på sliperen upåklagelig, og det er nesten litt overraskende at den ikke koster mer. Dermed får du ekstremt mye for pengene dersom du kjøper denne. Den gode kvaliteten sørger også for at den holder lenge.

Selve størrelsen er det heller ingenting å utsette på. Med sine 15 x 5 cm vil den håndtere kniver i alle størrelser og former, uten å oppta mye plass på ditt kjøkken.

Egenskaper

 • Anvendelig kniv som fungerer optimalt til både finpuss og sliping
 • God kvalitet
 • Kornstørrelse på 400 og 2000
 • Kommer til markedets beste pris

LES MER


6. Mino Sharp Slipestein 1000/ 8000—Beste pakke

SJEKK PRISEN →

Dette unike pakketilbudet garanterer den beste behandlingen av dine kniver. Her får du ikke bare en dobbeltsidig slipesten, men også to slipefiksturer som hjelper deg å holde riktig vinkel mens du sliper, i tillegg til en egen plastbeholder. Dette gir et perfekt resultat hver eneste gang, og det helt uten ekstra anstrengelse fra deg.

Større slipesten

Denne skiller seg noe ut fra de andre modellene i testen vår ved at den er noe større. Her får du en sliper med målene 21 x 7 cm, og dermed er den en del centimeter lengre enn de fleste andre på markedet. Dette har sin fordel ved at de største knivene blir enklere å slipe. Ulempen er at den tar noe mer plass, men fortsatt ikke så mye at den ikke kan legges i et skap eller en skuff.

Videre er den også unik ved at den kommer i en pakke og ikke bare som en slipestein. Her får du betydelig mer tilbehør, og denne er spesialutviklet for å gjøre slipejobben enklest mulig, ettersom den har egne slipefiksturer. Dessuten er den dobbeltsidig med kornstørrelser tilpasset både til finpuss og sliping av noenlunde sløve kniver, noe som er perfekt om du har et stort utvalg av kniver som trenger vedlikehold.

Prisen på pakken er kanskje noe høy, men med tanke på alt tilbehøret er den absolutt verdt pengene.

Brukervennlig

Det er mye bra man får med denne, men vi liker ekstra godt at den er utstyrt med en slipefikstur. Dette gir et meget jevnt resultat, og det blir ikke enklere å slipe kniver enn dette. Den praktisk plastbeholderen gjør også at steinen holder seg lengre slik at du kan bruke sliperen i mange år fremover.

Denne er også godt likt av eksperter og scorer høyt på tilsvarende tester i utlandet.

Egenskaper

 • Unikt pakketilbud
 • Kornstørrelse på 1000 og 8000
 • Større slipesten
 • Utstyrt med fiksturer for optimal slipevinkel

LES MER


Slipestein

En slipestein er et redskap til å slipe skjære- og kutteredskaper som kniver, men kan også brukes til økser, sakser eller hva som helst som har en skarp egg. Slipesteiner har eksistert i århundrer og har vært et uvurderlig verktøy for bønder og industrivirksomheten.

Slipesteinene i dag er som regel laget av sandstein, og du finner varianter av alle typer grovhet. Det er flere fordeler med en slipestein og de kan brukes til så mangt, men først og fremst er de ment for å opprettholde skarphet, samt forlenge levetiden på kutteredskapene.

I dag er de som regel brukt på kjøkkenet til kjøkkenkniver og det er der vi har hatt vårt fokusområde i denne testen.

Hvorfor kjøpe slipestein?

På kjøkkenet skal man ha skarpe kniver. Altfor mange har sløve kniver hjemme på kjøkkenet. Det ødelegger en stor og viktig del av gleden på kjøkkenet. Å ha en skikkelig skarp kniv som nærmest smelter gjennom råvarene er en helt uslåelig følelse.

Selv om man har gode kniver hjemme, så spiller det ikke noen rolle om kniven er god dersom den er sløv. Da ødelegger man det fine ved å ha gode kniver, i stedet for å utnytte hele deres fantastiske potensiale.

Akkurat derfor er det viktig å pleie knivene sine, og da inngår selvsagt sliping. Å slipe kniver trenger ikke nødvendigvis være vanskelig – spesielt ikke dersom du har en god slipestein som du kan bruke til riktig type kniv. Alle kniver krever forskjellige metoder å slipe på, og ikke minst forskjellige knivslipere.

Hvilken skal du kjøpe?

Det er flere faktorer som avgjør hvilken slipestein du burde kjøpe. Faktorer som hvilke kniver du har og hvor sløve de faktisk er har stor betydning for ditt valg. Er du ofte på kjøkkenet og opplever stor slitasje på knivene dine, er det anbefalt med en grovere kornstørrelse. Brukes knivene en sjelden gang, er det ikke nødvendig å bruke mye penger. Her er hva du må tenke på:

 • Hvor sløve er knivene? Er knivene dine supersløve og nærmest ubrukelige må du velge en modell med en grovere kornstørrelse. Desto lavere tall, desto grovere er sliperen. Skal knivene bare finpusses eller poleres må du velge en høyere kornstørrelse. Størrelsen varierer fra 200 til 8000.
 • Hvilke type kniver har du? Hvilke kniver du har betyr også mye for ditt valg. Noen slipere er mer tilpasset japanske kniver, mens andre er tilpasset vestlige. Formen på knivene har også betydning, men heldigvis er de aller fleste steinslipere meget allsidige.
 • Brukervennlighet: Dersom du er usikker på hvordan du bruker en slipestein, burde du gå for en modell med for eksempel slipefiksturer. Dette hjelper deg å opprettholde vinkel, og gir alltid en optimalt resultat. En slik slipestein koster imidlertid en god del mer, så om du er godt kjent med hvordan man bruker slipere kan du spare deg noen kroner ved å gå for den tradisjonelle modellen.
 • Pris: Til slutt må du vurdere hvor mye du er villig til å betale. Det finnes slipere i alle prisklasser, og de dyreste koster mye mer enn de billigste.

Testkriterier

I testen ville vi finne slipere som passet uansett formål. Hvert produkt ble vurdert etter følgende kriterier:

 • Pris
 • Brukervennlighet
 • Egenskaper
 • Slitestyrke

Pris

Ingen ønsker å betale mer enn de må. Derfor var det viktig for oss å finne alternativer som gir god kvalitet til en rimelig pris. Alle knivslipere opptil 1500 kr er mer enn gode nok til å gi deg et resultat du er fornøyd med. Derfor syntes vi det var unødvendig å vurdere noen som kostet mer enn 1500 kr.

Brukervennlighet

Her så vi etter hvor enkle knivsliperne var å bruke og hvor mye tid som kreves for å bruke dem. I en hektisk hverdag er det ingen som vil bruke masse tid og krefter på å slipe knivene sine. Derfor var det viktig for oss at sliperne måttet være enkle å forstå og lette å bruke.

Egenskaper

Hvilke kniver var sliperne i stand til å slipe og hvor skarpe ble knivene? Dette var for oss de viktigste kriteriene i vår test. En knivsliper skal naturligvis gjøre knivene skarpere og dette var for oss det viktigste kriteriet.

Definisjonen på hva som er skarpt kan selvsagt variere, men vår måleenhet var å kutte maten uten å måtte «sage» seg gjennom den. Kniver med ulik slitasje ble testet, og for å bli vurdert måtte resultatet være en kniv som gled gjennom maten uten problemer.

Hvorvidt sliperen hadde flere slipevinkler ble også tatt i betraktning. Det var absolutt en fordel om sliperne kunne håndtere kniver med ulik fasong.

Slitestyrke

En viktig egenskap for ethvert produkt. Ingen ønsker å betale for noe som blir fort ødelagt. Derfor er det viktig for oss at sliperne tåler den belastningen som er nødvendig for forbruket ditt.