fbpx

Skjeggolje: Gi skjegget den pleien og styrken det fortjener i 2022

I det nordiske klimaet er det viktig med riktig stell av skjegget ditt. Nettopp derfor har skjeggolje blitt stadig mer populært på grunn av sine hydrerende og beskyttende effekter. Ved å opprettholde et hydrert skjegg vil det bli både mykere og lettere å stelle. I tillegg har det en beroligende effekt på huden og forhindrer at skjegget blir sprikende og klør.

Når du skal velge den beste skjeggoljen er det flere ting du bør vurdere. Først og fremst vil typen skjegg og behov for glans være sentralt. Deretter bør du vurdere hvilke duft og konsistens du ønsker, samt om du har behov for at det skal være lett å style skjegget. Oljer er ofte rike på vitaminer som vil ha en positiv effekt på både skjegg og hud.

Det finnes et bredt utvalg av skjeggoljer tilgjengelig, men dette betyr ikke at alle er like gode for nordiske forhold. Her er det viktig å huske at vi bor i en del av verden som ofte fører med seg lave temperaturer og fare for tørrhet. Derfor bør du velge en skjeggolje som tilfører rikelig med fuktighet til både skjegget og huden under. Dette vil redusere faren for at du får flassete skjegg, men også at du slipper unna problemer med tørr hud og irritasjon forårsaket av skjegget gjennom vinterhalvåret.

Bærekraftig produksjon har blitt stadig viktigere for mange forbrukere når de skal velge kosmetikk. Derfor har vi valgt ut oljer som tar utgangspunkt i naturlige råvarer og er fri for parabener, alkoholer og dyretesting. Dette er små, men viktige grep som sikrer at kosmetikkbransjen fortsetter sitt arbeid mot en mer naturlig fremstilling av produkter og faser ut all testing som innebærer biprodukter eller testing på dyr.

For å finne frem til de beste oljene har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har innhentet informasjon fra forhandlere og produsenter, sett på tilbakemeldinger fra verifiserte skjeggentusiaster og gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler. Dette har gjort det mulig å rangere og identifisere de beste oljene for deg som vil gi skjegget den pleien det fortjener.

Den oljen som kom absolutt best ut av våre undersøkelser var ØKO fra Loelle. Denne oljen består av en blanding næringsrike oljer og gir både glans og styrke til skjegget ditt. Den er 100% økologisk og parabenfri for deg som vil tilsette næringsstoffer til både hud og skjegg.

VÅRE favoritter

 • Mykgjør skjegget
 • Forebygger irritert hud
 • Basert på naturlige oljer
SJEKK PRISEN →
 • 100% økologisk
 • Parabenfri
 • Fuktighetsgivende og styrkende
SJEKK PRISEN →
 • Naturlige ingredienser
 • Fri for dyretesting og parabener
 • Antibakterielle egenskaper
SJEKK PRISEN →

Skjeggolje test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Loelle Skjeggolje ØKO
ØKO fra Loelle er en økologisk skjeggolje som gir både styrke og glans til ditt skjegg. De næringsrike oljene er kaldpresset og har en mykgjørende effekt samtidig som det er fuktighetsbevarende. Denne oljen vil gi nytt liv til tørt og livløst skjegg med en kombinasjon av vitaminer og næring.
SJEKK PRISEN →
RAW Naturals Imperial Beard Oil
RAW Naturals er en sterk skjeggolje som gir både fuktighet og styrke til skjeggveksten din. Her får du en olje som gjør det enklere å gre langt skjegg, samt opprettholde et velpleid utseende. De naturlige oljene gir viktig næring til skjegget, men sørger også for fuktighet til skjeggbunnen.
SJEKK PRISEN →
BAD NORWEGIAN Oil Beard
Skjeggolje fra BAD NORWEGIAN er skapt for nordiske forhold og tar kun utgangspunkt i naturlige ingredienser. Her får du en skjeggolje med nøytral duft og antibakterielle egenskaper som gjør skjegget både mykt og sterkt. Flere hudvennlige ingredienser tilfører nødvendig fuktighet gjennom hele året.
SJEKK PRISEN →
Sebastian The Groom
The Groom fra Sebastian er en olje for mykhet, definisjon og glans. Skjeggoljen består av eksklusive ingredienser som sikrer optimale resultater. Her får du en skjeggolje basert på druekjerner, jojoba, mandel og arganolje som alle er testet og har en verifisert effekt på sunn skjeggvekst.
SJEKK PRISEN →

1. Loelle Skjeggolje ØKO – Best i test

Skjeggolje ØKO

SJEKK PRISEN →

I nordisk klima er det viktig at skjegget får tilstrekkelig pleie. Dette vil forhindre at du får flisete og livløst hår, samtidig som det har en fuktighetsgivende effekt på huden under skjegget. Her gjør ØKO fra Loelle en utmerket jobb. Oljen er 100% økologisk og benytter en rekke næringsrike oljer for å gi både glans og fuktighet.

Oljen inneholder tre viktige oljer som sikrer et næringsrikt resultat. Den første av disse er jojobaolje som bidrar til å gjenopprette og bevare fuktigheten i skjegget ditt. Skjeggoljen inneholder også marokkansk arganolje. Denne oljen bidrar til å gi et mykt og behagelig skjegg, mens den siste bidragsyteren olje fra brokkolifrø gir et naturlig innhold av vitamin C.

En olje som ØKO bør benyttes hver dag slik at effekten av oljene blir langvarig og legger et godt grunnlag for sunn skjeggvekst. Vi liker spesielt godt at denne oljen er både parabenfri og 100% økologisk. Dermed kan du sikre deg et velstelt skjegg uten behov for kjemikalier og kosmetiske ingredienser.

En annen viktig grunn for at vi liker ØKO Skjeggolje fra Loelle er at den er fremstilt av naturlige råvarer som fungerer godt under nordiske forhold. Oljen tilfører tilstrekkelig med fuktighet samtidig som den er god for huden. Dermed reduserer du faren for at du skal pådra deg irritert hud eller flisete skjeggvekst forårsaket av det krevende klimaet vi har i nordiske land.

Er du på jakt etter en fuktighetsgivende skjeggolje som er både økologisk og parabenfri vil ØKO fra Loelle være en utmerket kandidat. Her får du en skjeggolje som sørger for fuktighet og glans i skjegget, samtidig som den styrker og mykgjør. Dette sikrer deg et godt skjegg, men også sunn og naturlig hud uten irritasjon.

Oppsummert

 • 100% økologisk
 • Parabenfri
 • Fuktighetsgivende og styrkende

LES MER

2. RAW Naturals Imperial Beard Oil – Best styrke

RAW naturals imperal beard oil

SJEKK PRISEN →

Denne skjeggoljen fra RAW Naturals består av en rekke næringsgivende oljer og styrker alle typer skjeggvekst. Her får du en olje som ikke bare fukter og gir glans, men som også gir den nødvendige styrken for nordiske forhold. Dermed er den spesielt gunstig for deg som har lengre skjeggvekst og ønsker å opprettholde styrken til skjegget.

Ved hjelp av forskjellige oljer kan RAW Naturals gi skjegget ditt et velpleiet utseende og en diskret, men behagelig duft. I tillegg har det en mykgjørende effekt som gjør det langt enklere å stelle, gre eller style skjegget slik du måtte ønske. La oljen trekke inn i skjeggbunnen og forebygge irritert hud, som ofte kan være et problem for skjeggentusiaster.

Det er ingen tvil om at det nordiske klimaet er både hardt og utfordrende på kroppen. Særlig hud og hår kan få problemer med fuktighet og styrke når det nærmer seg vinter. Derfor vil en olje som Raw Naturals gi den nødvendige fuktigheten og redusere faren for at du får irritert hud gjennom vinterhalvåret.

Ønsker du deg en skjeggolje som ikke bare gjør det lett å style skjegget, men også tilfører fuktighet, forebygger irritert hud OG gir skjegget en fin glans? Da vil RAW Naturals Imperial skjeggolje være et utmerket valg. Her får du en skjeggolje som er tilpasset nordiske forhold ved å gi den styrken og fuktigheten som sikrer deg sunn skjeggvekst gjennom vinteren.

Oppsummert

 • Mykgjør skjegget
 • Forebygger irritert hud
 • Basert på naturlige oljer

LES MER

3. BAD NORWEGIAN Oil Beard – Beste naturlige

BAD NORWEGIAN oil beard

SJEKK PRISEN →

Skjeggoljen fra BAD NORWEGIAN er som navnet tilsier skapt for nordiske forhold. Her får du en skjeggolje som kun benytter seg av naturlige ingredienser og tilfører både styrke og fuktighet til en sunn skjeggvekst. Skjeggoljen har en nøytral duft og antibakterielle egenskaper slik at du får den beskyttelsen som skjegget ditt fortjener.

BAD NORWEGIAN benytter seg av hudvennlige ingredienser som inkluderer oljer fra både mandel, hamp og argan. Alle oljene har fuktighetsgivende og forfriskende egenskaper for både skjeggvekst og huden under. Det anbefales at man benytter seg av oljen daglig for å opprettholde balansen og sikre det beste resultatet. Skjeggoljen er både produsert og utviklet i Norge.

Hensikten med denne skjeggoljen fra BAD NORWEGIAN er å skape et naturlig alternativ som verken benytter seg av parabener, mineraloljer, alkoholer eller ingredienser fra dyr. Oljen gir ønsket glans og fuktighet, uten at den virker fett på skjegget slik at du får et sterkt, men naturlig skjegg med nøytral duft.

Dersom du ønsker deg et naturlig alternativ vil BAD NORWEGIAN være en aktuell kandidat. Her får du en skjeggolje som verken inneholder alkoholer eller parabener, samt er fri for mineraloljer og ingredienser fra dyr. Hele produktet er utviklet og laget her i Norge for å sikre naturlige råvarer og en kortest mulig produksjonslinje.

Oppsummert

 • Naturlige ingredienser
 • Fri for dyretesting og parabener
 • Antibakterielle egenskaper

LES MER

4. Sebastian The Groom – Beste glans

Sebastian The Groom

SJEKK PRISEN →

Vil du ha en eksklusiv skjeggolje basert på de beste råvarene er The Groom fra Sebastian et utmerket alternativ. Her får du en skjeggolje som benytter seg av druekjerner, jojoba, mandel og arganolje for å gi best definisjon og glans. Dette gjør at oljen fungerer like godt for styrking av både hår og skjeggvekst.

Den eksklusive kombinasjonen av sterke råvarer gir en skjeggolje som ikke bare gir den beste glansen til skjegget ditt, men som også tilfører rikelig med fuktighet og definisjon. Dette gir et mykt og behagelig skjegg som er enkelt å style til dine unike preferanser. Ikke la tørt og flisete skjegg sette en stopper for dine muligheter til å uttrykke kreativitet og personlighet.

Sammenlignet med de andre oljene i denne testen har The Groom fra Sebastian en balansert og stimulerende duft av bergamott og rosepepper. Dette er en oppfriskende og kvikk lukt som er behagelig for sansene. Den gir et balansert utgangspunkt, eller det lille ekstra for deg som ønsker å sjarmere med sunn skjeggvekst og stimulerende bergamottduft.

Uansett om du er på jakt etter en skjeggolje til å styrke skjeggveksten, eller bare ønsker noe som gir den absolutt beste glansen, så vil The Groom fra Sebastian være en god kandidat. Her får du en skjeggolje som tar utgangspunkt i bare naturlige ingredienser, samt har en behagelig duft av rosepepper og bergamott. Dermed kan du gi styrke og glans til skjegget ditt samtidig som du sikrer fuktighetstilførende egenskaper til skjeggbunnen.

Oppsummert

 • Duft av rosepepper og bergamott
 • Langvarig glans
 • Naturlige ingredienser

LES MER


Spørsmål og svar

Hvorfor bør man bruke skjeggolje?

Hensikten med skjeggolje er at man tilfører næring til skjeggveksten. Dette gir et sterkere skjegg, men sikrer også at man tilfører tilstrekkelig med fuktighet til skjeggbunnen og huden i ansiktet. Da forebygger man faren for hudirritasjon og flisete skjeggvekst.

Hvilken effekt har skjeggolje?

Akkurat som hår har skjeggvekst et behov for tilføring av fuktighet og næringsstoffer for å styrke veksten. Dette tilfører man gjennom en skjeggolje. Da vil man oppnå et skjegg som er sterkere og har bedre glans, men som også er mykt og lettere å stelle.

Hvilken skjeggolje er mest naturlig?

I vår test var det BAD NORWEGIAN som kom best ut som det mest naturlige alternativet. Her får du en olje som ikke bare er fri for alle alkoholer, parabener og ingredienser fra dyr, men skjeggoljen er også basert på 100% naturlige råvarer. Dette sikrer deg sunn skjeggvekst på en naturlig måte.

Har noen av oljene tilsatt duft?

De aller fleste skjeggoljene i vår test har en nøytral duft når du tilfører den skjegget ditt. Det eneste unntaket er The Groom fra Sebastian som har en behagelig duft av rosepepper og bergamott. Dette gir en frisk duft fra oljen uten at det blir dominerende.

Hva betyr det at skjeggoljen er fri for dyreprodukter?

Dette betyr at oljen ikke består av gelatin eller andre biprodukter som kommer fra dyr. Mange stiller stadig strengere krav til dyrevelferd og redusert bruk av slike ingredienser når de skal velge sine kosmetikkprodukter.