fbpx

Skjæremaskin test: De 5 beste på markedet i 2023

En skjæremaskin er et effektivt kjøkkenredskap som forenkler oppgaven med å skjære tynne og nøyaktige skiver. Har du en god skjæremaskin kan alt av matvarer som ost, skinke, kjøtt og brød skjæres med den største presisjon. 

Lenge var slike redskap forbundet med profesjonelle kjøkken, men i dag er det ikke uvanlig syn også i de «ordinær» hjem. I vår skjæremaskin test har vi samlet de beste modellene i 2023, slik at du enklere kan sammenligne dagens utvalg. Vi har ikke selv testet produktene, men basert resultatet på tidligere tester, kundeomtalelser og produktbeskrivelser.

Basert på vår gjennomgang var det den kraftige, men samtidig energisparende, Graef GRG50 Sliced Kitchen som fortjente tittelen «best i test». Her får du en effektiv maskin som angivelig kutter alt av matvarer til den største presisjon.

Ønsker du markedet mest stilrene maskin? Da er det Graef Vivo Twin vi ville ha gått for. Denne formidable maskinen vil garantert gli rett inn på ditt kjøkken. Er det ingen av disse som faller i smak? Les videre og finn modellen som passer deg!

Skjæremaskin test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Graef GRG50 Sliced Kitchen
Testvinneren, GRG50 Sliced Kitchen, er et opplagt valg for enhver som ønsker fine og nøyaktige utskjæringer av kjøtt. Prisen er heller ikke den verste, så her får du den beste helheten.
SJEKK PRISEN →
Graef Vivo V 10
Denne høykvalitets skjæremaskinen imponerer ekspertene med sin enorme slitestyrke, gode anvendelighet og skarpt, taggete blad i rustfritt stål. Ønsker du det «beste av det beste», er dette utvilsomt riktig modell for deg. Ingen er i nærheten av denne på kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Severin AS3915
Er det utelukkende prisen du vurderer når du skal velge en skjæremaskin, er dette helt klart riktig modell for deg. Severin er nemlig markedets desidert rimeligste modell og knuser konkurrentene på pris. Likevel imponerer den med god kraft og en usedvanlig effektivitet.
SJEKK PRISEN →
Graef Vivo Twin
Denne stilrene skjæremaskinen fra Graef skiller seg ut på grunn av sitt lekre design og store størrelse. Dessuten er den utstyrt med to forskjellige klinger, slik at du kan utforske helt nye måter å kutte på. Denne toppmodellen er et utmerket valg om du ønsker en kraftig maskin av god kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Ritter skjæremaskin Amido 3
Ritter Amido 3 er en større og mer kraftig skjæremaskin til en høyere pris. Den er derfor forbeholdt profesjonelle kjøkken, men kan naturligvis også brukes i alminnelige hjem, om det er god nok plass. Fordelen med denne er at den kutter alt av matvarer som en lek!
SJEKK PRISEN →


1. Graef GRG50 Sliced Kitchen — Testvinner

Graef GRG50 Sliced Kitchen

SJEKK PRISEN →

Testvinneren, GRG50 Sliced Kitchen, er et opplagt valg for enhver som ønsker fine og nøyaktige utskjæringer av kjøtt. Maskinen består av et sterkt bølgeklinget blad av rustfritt stål, samt en energisparende motor på hele 170 watt. Dessuten har den en rekke fordeler som barnesikring, enkel rengjøring og lett tilgjengelig av/på knapp. Prisen er også svært god, slik at du får mye for pengene. En bedre helhet enn dette skal du lete lenge etter!

Funksjonsrik toppmodell

Denne skjæremaskinen fremstår som en av markedets desidert beste modeller. Likevel har den en overkommelig pris, slik at du slipper å grave dypt i lommeboken for en kvalitetsmodell. Det som derimot gjør denne så populær, er at maskinen leveres med en skarp klinge av bølgeformet rustfritt stål, som sklir lett igjennom kjøtt, brød, ost og grønnsaker.

Dessuten har den en skivetykkelsen som er lett å innstille og kan settes til alt mellom 0 og 20 millimeter. Påleggsmaskinen aktiveres med den lett tilgjengelige av/på-knappen, og for å gjøre det sikkert å la maskinen stå fremme på kjøkkenet, er den utstyrt med en sikker barnelås. Videre hevdes det at Graefs innovative design gjør din elregning en tjeneste, da påleggsmaskinen arbeider med en stille motor på kun 170 watt. Etter bruk er det lett å rengjøre påleggsmaskinen ved å ta vekk de løse delene og rengjøre dem separat og tørke av den øvrige maskinen med en fuktig klut.

Maskinen har målene 28 x 38 x 27 cm og en vekt på 2,4 kilo. Med andre ord er det en noe større modell, som opptar en del plass. Dog har den et flott design, noe som gjør at den kan stå fremme på kjøkkenbenken også når den ikke er i bruk. En annen fordel er det medfølger 2 års garanti med maskinen.

Som nevnt, tror vi ikke du får en bedre «helhet», altså kombinasjon av pris, kvalitet og effekt, enn dette, hvilket gjør denne til vår testvinner.

Oppsummert

 • Kraftig, men energisparende skjæremaskin
 • Sterk bølgete klinge av rustfritt stål
 • Enkel rengjøring
 • Utstyrt med barnesikring

LES MER


2. Graef Vivo V 10 — Premium

Graef Vivo V 10

SJEKK PRISEN →

Denne høykvalitets skjæremaskinen imponerer ekspertene med sin enorme slitestyrke, gode anvendelighet og et skarpt, taggete blad i rustfritt stål. Ønsker du det «beste av det beste», er dette utvilsomt riktig modell for deg. Ingen er i nærheten av denne på kvalitet.

Kostbar toppmodell

Graef Vivo stikker seg altså ut på grunn av sin skyhøye kvalitet, og er derfor regnet som en av markedets beste toppmodeller. Her får du en maskin som holder i mange år, og det skal mye til før denne kraftpakken opplever slitasje.

Dessuten, og viktigste av alt, er at du kan servere lekre charcuterie- eller osteanretninger for dine gjester og til og med skjære brød av alle typer i skiver. Påleggsmaskinen er nemlig utstyrt med en sterk og tandet klinge av rustfritt stål, som er beskyttet av et plastdeksel. Plastdekselet gjør maskinen, sammen med den innebygde barnesikringen og den sklisikre foten, sikker å ha stående fremme på kjøkkenet, selv når den ikke er i bruk. Maskinen er i tillegg designet slik at den automatisk slås av etter 10 minutters inaktivitet – en stor fordel for deg som har nysgjerrig barn i hjemmet.

Videre beskrives maskinen som enkel å rengjøre. Alt du visstnok trenger å gjøre er å ta av de løse delene, vaske dem for hånd, for å så tørke den øvrige maskinen med en våt klut. Ellers fortelles det om et meget brukervennlig produkt som imponerer mest med sin enorme kraft og høye kvalitet. Øvrige mål er 29 x 23 x 36 cm, og den veier 4,7 kilo.

Prisen er ganske høy, men skal du ha en skjæremaskin i av dette kaliberet, er dette prisen du må forvente å betale.

Oppsummert

 • Skjæremaskin av skyhøy kvalitet
 • Kostbar toppmodell
 • Effektiv og kraftig kutter

LES MER


3. Severin AS3915 — Best på budsjett

Severin AS3915

SJEKK PRISEN →

Severin AS3915—Best på budsjett

Er det utelukkende prisen du vurderer når du skal velge en skjæremaskin, er dette helt klart riktig modell for deg. Severin er nemlig markedets desidert rimeligste modell og den knuser konkurrentene på pris. Likevel imponerer den med god kraft og en usedvanlig effektivitet.

Effektiv skjæremaskin

Denne effektive påleggsmaskinen fra Severin gir deg mulighet for å skjære ditt pålegg nøyaktig slik som du ønsker. Det følger med to kniver, en taggete og en glatt som du bruker til å skjære med. Med den smarte trinnløse innstillingen av skjæretykkelsen på pålegget fra 0 til 15 mm får du den tykkelsen på pålegget som du foretrekker.

Påleggsmaskinen kan du også stille på skrå, slik at du får de optimale skjæreresultatene. Glidestykket, som har et deksel av rustfritt stål, har både fingerbeskyttelse og holder for endestykker. Den får videre mye skryt av ekspertene for sin gunstige pris, og skårer i tillegg skyhøyt på kundeanmeldelser. Også der er det den gunstige prisen som trekkes frem som den største fordelen.

Ønsker du en pålitelig skjæremaskin uten å måtte grave for dypt i lommeboken, tror vi denne er et godt valg. Som markedets rimeligste, er dette et opplagt valg for enhver som handler på budsjett.

Oppsummert

 • Effektiv og pålitelig skjæremaskin
 • Brukervennlig
 • Meget prisvennlig

LES MER


4. Graef Vivo Twin — Stilren skjæremaskin

Graef Vivo TWIN

SJEKK PRISEN →

Denne stilrene skjæremaskinen fra Graef skiller seg ut på grunn av sitt lekre design og store størrelse. Dessuten er den utstyrt med to forskjellige klinger, slik at du kan utforske helt nye måter å kutte på. Denne toppmodellen er et utmerket valg om du ønsker en kraftig maskin av god kvalitet.

Unik toppmodell

Påleggsmaskinen er en formidabel hjelper på det travle kjøkkenet, hvor kjøtt, brød eller ost skal skjæres i store mengder på så kort tid som mulig. Denne påleggsmaskinen fra det tyske Graefs Vivo-serie har fått tittelen “TWIN”, fordi den leveres med hele to forskjellige og sterke klinger av rustfritt stål – én glatt og én med bølgeform, begge med en diameter på 17 cm. Påleggsmaskinen er utstyrt med en sikker barnelås og et beskyttende deksel til kniven, hvilket gjør den sikker både i bruk og når den står fremme på kjøkkenet.

Påleggsmaskinen slås automatisk av etter 10 minutter uten å ha vært i bruk, og er lett å betjene med lett tilgjengelig av/på-knapp på siden. Maskinen står sikkert på bordet takket være dens sklisikre glassbunn, som er lett å rengjøre med vann og såpe etter bruk. Sist men ikke minst er påleggsmaskinen fra Graef utstyrt med en energibesparende motor på kun 88-170 watt.

Videre har den målene 43 x 34 x 30 cm, og en vekt på 7,2 kilo. Dette er derfor en av markedets kraftigste og største modeller. Dog bidrar det lekre og moderne designet til at den fint kan stå fremme på kjøkkenbenken.

Oppsummert

 • Utstyrt med to klinger
 • Slås automatisk av etter 10 min
 • Energisparende og kraftig motor på 170 watt
 • Utstyrt med barnesikring

LES MER


5. Ritter skjæremaskin Amido 3 — Høyest pris

Ritter Skjæremaskin Amido 3

SJEKK PRISEN →

Ritter Amido 3 er en større og mer kraftig skjæremaskin til en høyere pris. Den er derfor forbeholdt profesjonelle kjøkken, men kan naturligvis også brukes i alminnelige hjem, om det er god nok plass. Fordelen med denne er at den kutter alt av matvarer som en lek!

Kraftig maskin

Amido er fremstilt helt i metall og har en metallisk grå farge. Det skarpe skjærebladet klarer å kutte stort sett alt. Skjæreblad med beskyttelse for god sikkerhet. Tykkelsen på skivene kan varieres mellom 0 og 23 mm. Skivene samles opp på et avtagbart brett. Oppbevaring av ledning under maskinen.

Den har videre vunnet en rekke designpriser, i henholdsvis 2009, for sitt stilige design, der den også imponerer med en energisparende ECO motor. Den kutter skiver helt opp til 23 mm, og har målene 295 x 245 x 390 mm, hvilket gjør den noe større enn andre på markedet. Effekten er på 65 w og den veier 4,2 kilo.

Som nevnt passer maskinen utmerket på større kjøkken, hvor det stilles høye krav til skjæregenskaper. Ser du for deg å bare bruke maskinen i ny og ne, ville vi heller ha gått for mindre og mer prisvennlige modeller.  

Oppsummert

 • Kraftig skjæremaskin
 • Stor i størrelsen
 • Kostbar
 • Optimal på profesjonelle kjøkken

LES MER


Hva er en skjæremaskin?

Dette er et redskap man kanskje forbinder mest med profesjonelle kjøkken og delikatesseforretninger, men de har et større bruksområde enn kun ved disse stedene. De er ypperlige for å kappe opp alt fra pålegg og ost til større kjøttstykker. Selv en god stek kan kappes opp og deles i løvtynne skiver. Med en skjæremaskin er det lett å skjære tynne skiver. Det skarpe knivbladet kan stort sett skjære alt – og fort går det også! Alt for å forenkle hverdagen din på kjøkkenet. Disse maskinene passer perfekt på hjemmekjøkkenet, men også hos det profesjonelle kjøkkenet.

Noe å vurdere

Maskinens effekt måles i watt. Jo høyere effekt det er på maskinen, jo sikrere er man å få en maskin som er i stand til å håndtere selv de vanskeligste oppgaver. Det vil dermed være lurt å tenke over hva man skal bruke maskinen til, før du bestemmer deg for hvilken maskin du skal kjøpe. Noe annet man kan vurdere er hvordan selve maskinen er konstruert siden dette vil kunne påvirke hvordan maskinen fungerer, og ikke minst bør man se etter hvor den ferdig kuttede maten eventuelt vil havne.

Noe så går igjen på alle maskiner, er at man har et hjul der man kan få stilt inn hvilken tykkelse man måtte ønske på det man kapper. Det vil i den sammenheng være fornuftig å få et overblikk over maskinens minimale og maksimale tykkelse, siden dette vil si noe om hvor fleksibel maskinen eventuelt er i bruk.

Sikkerhetsfunksjoner

En skjæremaskin er bygd med sikkerheten i høysetet. Maskinene er utstyrt med funksjoner slik som tommelbeskyttelse og sugekopper slik at man er sikret at maskinen holder seg på plass, samtidig som man ikke risikerer å skjære seg på bladet under bruk. Selve bladet er også til en viss grad skjult, noe som gjør at maskinene er tryggere i bruk. I tillegg har de barnesikring, som gjør at man må presse minst to knapper samtidig for at maskinen skal fungere, og dermed minimeres faren for uhell.

Skjæremaskin test