fbpx

Skjærebrett test: De 7 beste på markedet (2023)

Når det kommer til kjøkkenet, er det noen essensielle ting alle har. Et skjærebrett hører hjemme blant disse, men det er ikke alltid like lett å velge hvilket skjærebrett du ønsker. Vi har derfor samlet 6 gode alternativer til ditt kjøkken, uansett om du ønsker et klassisk skjærebrett i tre eller en mer moderne tolkning med smart funksjonalitet. Du vil finne et passende alternativ uansett om du er student på budsjett, avansert hjemmekokk eller proff kokk som trenger utstyr til kjøkkenet ditt. I denne skjærebrett testen er urderingen er basert på omtaler, beskrivelser og andre tilgjengelige kilder.

Vår testvinner fra Continenta er et praktisk skjærebrett i tre med innebygd oppbevaringsskuff. Skjærebrettet er fremstilt i vakkert valnøttre og oppvaskmaskin-vennlig, og dermed både flott og funksjonelt, uansett hva du måtte ønske å kutte opp. Oppbevar ferdig oppkuttede grønnsaker eller lignende i skuffen for å få plass til mer på skjærebrettet.

Skjærebrett test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Continenta Skjærebrett i valnøtt med skuff
Dette funksjonelle skjærebrettet fra Continenta er produsert i robust valnøttre og kommer med en smart oppbevaringsskuff bygd inn. Dette gjør at du enkelt kan oppbevare ferdig oppkuttede matvarer i skuffen og frigjøre mer kapasitet på skjærebrettet. Det passer derfor utmerket uansett om du benytter det til enkel oppkutting av grønnsaker, brød eller biff, i tillegg til at det er svært estetisk og fungerer utmerket som utsmykking av kjøkkenbenken.
SJEKK PRISEN →
Joseph Joseph Index+ Advanced Box 4
Denne praktiske boksen tilbyr fire forskjellige skjærebrett slik at du slipper å blande forskjellige matvarer underveis. Alle brettene er merket med de fire hovedgruppene grønnsaker, fisk, rått kjøtt og ferdigmat. De kommer i en praktisk oppbevaringsboks og opptar derfor lite plass på kjøkkenbenken din. Her får du slitesterke skjærebrett til alle forskjellige råvaregrupper og kan enkelt holde dem adskilt. 
SJEKK PRISEN →
Zassenhaus skjærebrett fleksibelt
Som med andre produkter fra Zassenhaus, er skjærebrettet et fleksibelt alternativ til en rimelig penge. Du får et robust skjærebrett som ikke tiltrekker seg smak eller lukt og som enkelt kan rengjøres i oppvaskmaskinen etter bruk. Det er produsert i høytrykks-polyeten og du trenger dermed ikke være redd for at det skal få stygge merker etter bruk. 
SJEKK PRISEN →
Funktion Skjærebrett 3 stk
Dette settet fra Funktion passer utmerket for deg som ønsker et skjærebrett i robust treverk, men som også ønsker å bruke det som et serveringsbrett. I denne pakken får du tre forskjellige størrelser som passer like godt som ostebrett, som det gjør for skjæring. Denne pakken passer derfor utmerket for deg som er kvalitetsbevisst, men ikke ønsker å betale unødvendig mye for et skjærebrett. 
SJEKK PRISEN →
BoosBlocks Skjærebrett med renne
Dette skjærebrettet fra BoosBlocks kommer med en praktisk renne langs med kantene og en balje av rustfritt stål under. Dette sørger for at du kan skjære alle typer kjøtt og saftige matvarer uten at du trenger søle utover kjøkkenbenken. Trekk ut baljen, skyll den og kjør den i vaskemaskinen etter bruk for en enkel rengjøringsjobb. 
SJEKK PRISEN →
BoosBlocks Skjærebrett ButcherBlock
Dette massive skjærebrettet fra BoosBlocks passer like godt på kjøkkenbenken som det gjør hos slakteren. Det er fremstilt av endeved fra lønn og sørger for både robust funksjonalitet og et lekkert design. Her kan du virkelig kutte alt fra saftig kjøtt til brusk og bein uten å frykte for underlaget. Treverket er også enkelt å vedlikeholde, noe som gjør at du får et produkt med lang levetid. 
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Continenta Skjærebrett i valnøtt med skuff

Skjærebrett test

SJEKK PRISEN →

Dette skjærebrettet fra Continenta tilbyr et robust og funksjonelt design, og ble i 2019 belønnet med German design Award. Skjærebrettet er produsert i valnøttre, noe som gir et estetisk utseende, samtidig som det harde treverket sørger for lang varighet. Skjærebrettet passer dermed vel så godt til utsmykking av kjøkkenbenken som essensielt utstyr.

Skjærebrettet har en innebygd oppbevaringsskuff som gjør det enkelt å oppbevare det du allerede har kuttet opp. Du får da mer plass til å arbeide, uten at du trenger skyve det over på kjøkkenbenken eller konstant ha en bolle stående ved siden av. Bare trekk ut skuffen og la de ferdig oppkuttede grønnsakene falle ned i skuffen og frigjøre mer kapasitet på brettet.

Skuffen er produsert i rustfritt stål og er ovnsfast opptil 250 grader. For å unngå unødvendig mye oppvask kan du også kjøre den i oppvaskmaskinen etter bruk. På undersiden er brettet utstyrt med gummiføtter som sørger for at det ikke sklir unna mens du arbeider. På denne måten unngår du også riper i kjøkkenbenken.

Dette skjærebrettet passer utmerket for deg som ønsker et estetisk design kombinert med smart funksjonalitet. Du kan benytte den uttrekkbare skuffen til oppbevaring, men du kan også sette den rett i ovnen med ferdig oppkuttet kjøtt eller for å bake grønnsaker. På denne måten sparer du både oppvask og tid. Brettet har vunnet German Design Pris 2019 for sin smarte funksjonalitet og er uten tvil vår soleklare testvinner.

LES MER


2. Joseph Joseph Index+ Advanced Box 4

SJEKK PRISEN →

Med dette skjærebrettet trenger du aldri mer å blande forskjellige råvaregrupper på samme skjærebrett. Boksen kommer med fire praktiske skjærebrett av plast i forskjellige farger og med merkelapper. Det medfølger skjærebrett for fisk, ferdiglaget mat, grønnsaker og rått kjøtt. Den praktiske oppbevaringsboksen sørger også for at du kan oppbevare alle skjærebrettene enkelt, uten at de tar stor plass på kjøkkenbenken eller i skuffen.

Den stående oppbevaringsboksen gjør det enkelt å finne riktig skjærebrett ved at alle merkelappene hele tiden er synlige. Ikonene er synlige på merkelapper utenfor selve skjærebrettet og du kan derfor raskt velge det du har behov for. Selve boksen kommer med en sklisikker bunn og opptar liten plass på kjøkkenbenken din, ettersom den står oppreist.

Hele boksen og skjærebrettet er produsert i slitesterkt plastmateriale som tåler oppvaskmaskin, men kan også skylles enkelt med varmtvann. Med en bredde på hele 30 cm er det godt med plass å jobbe på og du får hele fire skjærebrett tilgjengelig samtidig. Skulle du jobbe med flere matvarer samtidig kan det være praktisk å unngå blanding og dermed gjøre oppvaskjobben enklere.

Denne smarte pakken fra Joseph Joseph passer utmerket for ethvert kjøkken, men kanskje aller best for deg som er glad i et variert og bredt utvalg av råvarer. Du kan jobbe med flere forskjellige råvarer samtidig uten frykt for å blande dem. Den praktiske oppbevaringsboksen gjør også at du hele tiden har sortimentet tilgjengelig med en håndsrekning, uten at det tar opp unødvendig benkeplass.

LES MER


3. Zassenhaus skjærebrett fleksibelt

SJEKK PRISEN →

Dette rimelige alternativet fra Zassenhaus tilbyr alt man trenger fra et enkelt skjærebrett uten at det går løs på kvaliteten. Det er produsert i høytrykks-polyeten (PE 500), noe som gjør at du trygt kan benytte skjærebrettet selv til de mest krevende jobbene, uten at du trenger være redd for underlaget. Det sklisikre underlaget sørger for at den ligger stødig på benken mens du jobber.

Skjærebrettet opptar lite plass med sine 38×29 mål og kan enkelt oppbevares i en skuff eller et skap sammen med andre kjøkkenredskaper. Det utskårne håndtaket gjør det også mulig å henge opp skjærebrettet om du ønsker å frigjøre mer plass på kjøkkenet. På undersiden er det et sklisikkert belegg som sørger for at du trygt kan jobbe selv på glatte underlag.

Som med andre produkter fra Zassenhaus, benyttes det slitesterke PE 500-materialet, noe som gir en lav produksjonskostnad og et sterkt og robust produkt. Du kan derfor enkelt benytte skjærebrettet selv til omfattende kjøtt og fjærkre som krever et hardt underlag for skarpe kniver. Etter bruk, stuer du enkelt bort brettet igjen, uten at det trenger stor lagringsplass.

Dette praktiske skjærebrettet passer utmerket for deg som kun ønsker å beskytte underlaget og ha et funksjonelt skjærebrett til “all-around” bruk på hele kjøkkenet. Du trenger heller ikke stor lagringsplass for å ta vare på brettet, og kjører det praktisk i oppvaskmaskinen etter bruk. Den lave prisen gjør det også til et svært tilgjengelig produkt.

LES MER


4. Funktion Skjærebrett 3 stk

SJEKK PRISEN →

Dette sjarmerende settet fra Funktion tilbyr skjærebrett i tre forskjellige størrelser som alle er produsert i det slitesterke bambus-materialet. De tre forskjellige størrelsene gjør dem utmerket både til skjærebrett og serveringsbrett, uansett om du skulle ønske å tilby gjestene et ostefat eller et nystekt brød. Bambusbrettene er enkle å rengjøre ved å skylle av dem med varmt vann.

Funktion er kjent for å holde høy kvalitet på sine produkter, og disse skjærebrettene er ikke noe unntak. Du får tre robuste skjærebrett i bambustre, som er svært slitesterke. Materialet har også en hard overflate som sørger for at verken lukt eller smak trekker inn i skjærebrettene og smitter over på annen mat når du bruker de over tid.

Det naturlige designet passer inn på alle kjøkken og du kan enkelt velge å oppbevare dem i en skuff eller henge dem opp ved hjelp av det smarte håndtaket. Disse blir raskt en fast del av kjøkkenets inventar og passer uansett hvilken matlaging du pleier gjøre. Treverket beskytter alle underlag, og den glatte flaten sørger for at det ikke oppstår riper om du legger skjærebrettet på en bordplate eller lignende.

Disse passer utmerket til deg som ønsker et kombinert skjærebrett og serveringsbrett. Takket være det tidløse designet i lyst bambustre får du tre forskjellige størrelser som passer like godt under matlaging på kjøkkenet som de gjør som dekor eller serveringsbrett under besøk. Med Funktion får du alltid god kvalitet til en hyggelig pris.

LES MER


5. BoosBlocks Skjærebrett med renne

SJEKK PRISEN →

Dette lekre designet fra Boosblocks er produsert i massivt endetre fra lønn og har en praktisk renne rundt hele skjærebrettet. Den er også utstyrt med en balje av rustfritt stål som samler opp alt som renner av skjærebrettet via de integrerte rennene. Dette er derfor et utmerket alternativ for både proffe kokker og hjemmekokker som ønsker et slitesterkt produkt uten å grise.

De integrerte rennene heller mot den rustfri baljen, noe som sørger for at alt av saft og juice fra det du måtte skjære naturlig renner ned i baljen. Du kan deretter enkelt fjerne baljen og vaske den i oppvaskmaskinen. Selve skjærebrettet anbefales det at oljes inn med Boos Board Cream og Boos Mystery Oil hver 3-4 uke for å sikre den harde overflaten og gi brettet en lang levetid.

Dette massive skjærebrettet tåler selv de mest krevende jobber og beskytter underlaget mot både riper og søl. Den rustfrie baljen kan kjøres i oppvaskmaskinen, men selve skjærebrettet er det anbefalt å kun vaske for hånd for å bevare treverket lengst mulig. Fordelen med treverk, sammenlignet med plastikk, er at tre forebygger tilvekst av bakterier langt bedre.

Dette er skjærebrettet for deg som virkelig ønsker et premium alternativ som er like godt egnet for proffe som hjemmekokker. Det robuste skjærebrettet er fremstilt fra lønn og kommer utstyrt med en praktisk balje som sikrer deg mot å få kjøttsaft og annet griseri utover kjøkkenbenken. Du kan derfor være trygg på at underlaget er sikret mot alt fra griseri til riper. Et ypperlig valg for deg som kutter mye kjøtt eller benytter skarpe kniver som lett lager merker i tynnere skjærebrett.

LES MER


6. BoosBlocks Skjærebrett ButcherBlock

SJEKK PRISEN →

Dette lekre skjærebrettet fra BoosBlocks kommer med en tykkelse på hele 7,5 cm og passer dermed like godt hos slakteren som hjemme hos den proffe hjemmekokken. Det er fremstilt av endeved fra lønn, og du kan dermed med trygghet benytte kjøttkniver og elektrisk beskjærer uten å frykte for riper og skade på underlaget.

Skjærebrettet kommer som en massiv blokk og gir godt med plass for å jobbe på. Dette passer derfor utmerket for deg som jobber med store kjøttstykker eller hele fjærkre, ettersom det gjør at du ikke trenger å dele det opp i porsjoner først. En annen fordel ved å benytte et skjærebrett i massivt tre fremfor plastikk, er at det forebygger utviklingen av bakterier langt bedre. Den harde overflaten sikrer også at ikke smak og lukt fra matvarene trekker inn i brettet og smitter over på andre matvarer.

For at du skal ta best mulig vare på skjærebrettet anbefales det at du behandler det med Boos Board Cream og Boos Mystery Oil hver 3-4 uke. Dette sikrer god holdbarhet på treverket og opprettholder kvaliteten på skjærebrettet ditt. For å unngå at det fliser opp eller sprekker bør du unngå oppvaskmaskin, og heller vaske det med varmt såpevann og deretter tørke av flatene igjen.

Dette er skjærebrettet for deg som ønsker et stilig dekor på kjøkkenet og et skjærebrett som virkelig er i stand til å arbeide med store kjøttstykker. Det robuste skjærebrettet er fremstilt av et langvarig og kvalitetspreget treverk som sikrer lang holdbarhet. BoosBlocks er kjent for å lage kvalitetsprodukter som er elsket av både proffe kokker og den avanserte hjemmekokken.

LES MER


Spørsmål og svar

Bør man velge et skjærebrett i tre eller plastikk?

Om du kun er på jakt etter skjærebrett med enkelt renhold kan du velge et rimelig alternativ av plastikk, slik som Zassenhaus sitt alternativ. Skjærebrett i treverk er derimot det vanligste valget blant proffe kokker og den avanserte hjemmekokken. Årsaken til dette er slitesterk funksjonalitet og at treverk bedre forebygger tilvekst av bakterier.

Hvilket skjærebrett bør jeg velge for “all-around” bruk?

Om du kun ønsker et skjærebrett for alt fra kjøtt og grønnsaker til brød og kaker, bør du vurdere et skjærebrett i tre. Dette forebygger tilvekst av bakterier fra de forskjellige råvarene bedre og forhindrer også at smak og lukt setter seg i brettet. Vår testvinner fra Continenta er et utmerket valg, uansett om du skal skjære opp litt brød eller dele opp biffen for middag.

Hvorfor bør man unngå blanding av råvarer?

Noe man fort lærer når man skal lage mat er at blanding av forskjellige råvarer kan bringe med seg bakterier og sykdom. Dette gjelder også om du benytter samme skjærebrett til å kutte opp en rekke forskjellige råvarer som fisk, fjærkre og grønnsaker. Det er derfor anbefalt at man holder matvarene adskilt frem til de er ferdigstilt, og skjærebrettet fra Joseph Joseph tilbyr en praktisk løsning for dette. Her får du 4 forskjellige skjærebrett til alle typer råvarer i den samme boksen.

Kan man vaske skjærebrett av tre i oppvaskmaskinen?

De aller fleste produsenter av skjærebrett i tre vil fraråde at man vasker disse i oppvaskmaskinen. Årsaken til dette er at trykkvarmen og vannet fra oppvaskmaskinen kan slite på overflaten og gjøre at treverket fliser av og sprekker. Dette vil gi dårligere holdbarhet og kort levetid for et ellers svært robust produkt. Vask derfor heller av skjærebrettet med varmt såpevann og tørk av med en klut etterpå.

Hvorfor bør man unngå kutt og skade på et skjærebrett?

Selv om hensikten med et skjærebrett er å beskytte underlaget fra skade bør man også unngå å skjære inn i selve skjærebrettet. Grunnen til dette er at de aller fleste skjærebrett kommer med en hard overflate som skal unngå at smak og lukt setter seg i brettet. Om du kutter for dypt ned i dette vil det raskere smitte over i skjærebrettet og legge igjen bakterier. Forsøk derfor å unngå dype kutt inn i brettet for å bevare renslighet og smak på maten bedre.

Hvorfor størrelse har noe å si for skjærebrettet ditt

Mange opplever at det er vanskelig å arbeide på skjærebrettet eller at det oppnår unødvendig mye søl når man skal skjære opp mat. Den vanligste årsaken til dette er at man benytter et skjærebrett av feil størrelse. En tommelfingerregel for dette er at man velger et skjærebrett tilpasset kniven man skal bruke. På denne måten oppnår du god arbeidsflate og unngår søl. Den enkleste måten å teste dette på er ved å legge kniven diagonalt på skjærebrettet fra hjørne til hjørne. Dersom kniven er lenger enn skjærebrettet benytter du et som er for lite.