fbpx

Skinnforkle test: 4 Slitesterke forklær for de tøffeste kokkene

For de tøffeste kokkene vil ikke et enkelt forkle i tekstil være dugende, da man har behov for et forkle som er både varmeresistent og slitesterkt. Nettopp derfor er det mange som velger et skinnforkle. Disse fungerer utmerket på kjøkkenet, men er også sterke nok til å tåle grilling, arbeid med kjøtt og lignende. Selv om skinnforklær lenge var forbeholdt slaktere og smeder har det i dag kommet en rekke attraktive forklær med praktiske lommer og passform.

Vi har tatt en nærmere titt på noen attraktive skinnforklær som har et praktisk design og slitesterke materialer. Dermed kan du bruke de uansett om du skal fyre opp grillen, arbeide med skarpe kniver, eller bare forberede middag hjemme. Det slitesterke materialet gir bedre muligheter til å ha store lommer og plass uten at det ødelegges under bruk.

For å komme frem til de beste skinnforklærne som er tilgjengelig i dag har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon. Vi har gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere, samt sett på tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere. Med dette som utgangspunkt har vi kommet frem til de fire beste forklærne for de tøffeste kokkene i klassen.

Det forkleet som kom best ut av våre undersøkelser var et skinnforkle fra Scandinavian Home produsert i vokset bøffelskinn. På baksiden har det rutet flanellfôr som gir en myk og behagelig tekstur. To praktiske lommer og en egen løkke for håndkle gjør at du kan ha med deg alt av nødvendige redskaper, eller frigjøre hendene ved behov.

VÅRE favoritter

 • Fullt og midjeforkle
 • 3 praktiske lommer
 • Kan vaskes i vaskemaskin
SJEKK PRISEN →
 • Rustikk utseende
 • 2 Praktiske lommer
 • Justerbare bånd rundt nakken
SJEKK PRISEN →
 • Rustikk design
 • Kuskinn
 • To store lommer for redskaper
SJEKK PRISEN →

Skinnforkle test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Skinnforkle i vokset bøffelskinn fra Scandinavian Home
Dette stilige forkleet fra Scandinavian Home kommer i vokset bøffelskinn som gir et elegant utseende på forkleet, samtidig som det er slitesterkt. På baksiden finner du rutete flanellfôr som er mykt og behagelig. Utstyrt med to praktiske lommer og en løkke for håndkle er dette et allsidig og praktisk forkle, utmerket for kjøkkenet og annet arbeid.
SJEKK PRISEN →
Kanvas Blå fra Mareld
Når mor og far jobber på kjøkkenet vil selvfølgelig barna også være med. Da er det viktig at også de har et forkle som duger, da er dette skinnforkleet fra Mareld et utmerket alternativ. Det todelte forkleet kommer med en smart glidelås og flere praktiske lommer. De justerbare båndene gjør at det enkelt kan tilpasses størrelsen på barnet.
SJEKK PRISEN →
Forkle i Skinn fra Outset
Når far fyrer opp grillen med litt for mye entusiasme er det viktig å ha et solid forkle som tåler en trøkk. Dette skinnforkle fra Outset er produsert i slitesterkt kuskinn og fôret med bomullsstoff for komfort. Det rustikke designet ser bra ut, men kuskinnet tåler også røff behandling ved grillen som er utmerket om sommeren.
SJEKK PRISEN →
Kanvas og lær forkle fra Eva Solo
Dette flotte forkle fra danske Eva Solo kommer med stilige lærdetaljer som enkelt kan fjernes før vask. Disse vil aldres etterhvert som forkle brukes og da få en rustikk utseende. Både bånd rundt livet og nakken er justerbare som gjør at flere kokker kan bruke samme forkle hjemme uten at det blir for stort.
SJEKK PRISEN →

1. Skinnforkle i vokset bøffelskinn fra Scandinavian Home – Best i test

Scandinavian Home Skinnforkle Vokset

SJEKK PRISEN →

Et elegant skinnforkle i vokset bøffelskinn fra den anerkjente produsenten Scandinavian Home. Her får du et stilig skinnforkle som har to store lommer, samt en løkke der du kan henge redskaper eller et håndkle. Dette er utmerket for deg som arbeider alene og har behov for å frigjøre hendene uten å legge fra deg kniver eller andre redskaper.

Innsiden av forkleet er kledd i rutete flanellfôr, dette er et slitesterkt og behagelig stoff. Båndet rundt nakken kan tilpasses for optimal passform, og de to lange remmene rundt livet gjør det enkelt å bruke forkle uansett passform og størrelse. Resultatet er en one-size fit all som gir høy nytte og komfort selv under krevende arbeid.

Er du på jakt etter et klassisk skinnforkle med elegante preg vil dette alternativet fra Scandinavian Home være et utmerket utgangspunkt. Produsert i vokset bøffelskinn får du et rustikk utseende, samtidig som materialet er både slitesterkt og komfortabelt. Justerbart bånd i nakken og lange remmer rundt livet gjør det enkelt å feste uten at det blir pressende.

Oppsummert

 • Rustikk utseende
 • 2 Praktiske lommer
 • Justerbare bånd rundt nakken

LES MER

2. Kanvas Blå fra Mareld – Best for barn

Kanvas Blå fra Mareld

SJEKK PRISEN →

Dette blå skinnforkleet for barn passer utmerket når barna vil være med å jobbe på kjøkkenet. Produsert i lær er det et slitesterkt og praktisk forkle som beskytter barna mot søl. Forkle er prewashed for å redusere faren for krymping, men skal tåle vaskemaskin på 40 grader. Dermed er det ingen fare om det blir litt søl underveis.

Det vi likte spesielt godt med dette skinnforkleet var det faktum at det er todelt. Dermed kan barna velge om de vil ha et helt forkle, eller bare ha et midjeforkle. På midten finner du en praktisk glidelås som gjør det mulig å dele forkle i to ved ønske. De justerbare stroppene sørger for å feste forkleet godt, samtidig som det er lommer både oppe og nede på forkleet. Dermed har man alltid lommer tilgjengelig uansett om man bruker hele eller halve forkleet.

Har du små barn som er glade i å hjelpe til på kjøkkenet vil dette forkleet være et utmerket alternativ. Her får barna et slitesterkt forkle i lær som fungerer både som fullt forkle og midjeforkle. Dette lar dem være med på både grilling og baking med et forkle som kan tilpasses aktiviteten. Flere praktiske lommer og en løkke for håndkle gjør at de kan ha med sine egne redskaper.

Oppsummert

 • Fullt og midjeforkle
 • 3 praktiske lommer
 • Kan vaskes i vaskemaskin

LES MER

3. Forkle i Skinn fra Outset – Best for grilling

Forkle i Skinn fra Outset

SJEKK PRISEN →

Når far fyrer opp grillen med litt for mye entusiasme er det greit at han har et skikkelig forkle. Uansett om han skal slenge koteletter eller biff på varmen vil et slitesterkt forkle sørge for at han ikke søler unødvendig, men også verne mot varmen fra grillen. Da blir det lettere å arbeide ved varmen og oppnå et perfekt resultat. Dette skinnforkleet fra Outset kommer i et slitesterkt materiale av kuskinn og tåler røff behandling ved grillen hele sommeren lang.

Skinnforkleet er fôret med bomullsstoff som gjør det behagelig å ha på, samtidig som det fungerer som et isolerende lag mellom kuskinnet og varmekilden. Rundt halsen har man et justerbart nakkebånd og to store praktiske lommer på forsiden gjør det mulig å frigjøre hendene uten å legge fra seg matredskapene. Båndene rundt livet sørger for at forkleet sitter godt, da det er one-size fit all på denne modellen.

Dersom du er på jakt etter et robust skinnforkle som virkelig tåler røff behandling vil Outset sitt forkle være et utmerket alternativ. Takket være det slitesterke kuskinnet og et mellomlag fôret med bomullsstoff gir det høy komfort og vern mot varmen. Med andre ord er forkleet perfekt for grilling samtidig som det har beholdt det rustikke utseendet.

Oppsummert

 • Rustikk design
 • Kuskinn
 • To store lommer for redskaper

LES MER

4. Kanvas og lær forkle fra Eva Solo – Praktisk design

Eva Solo Forkle Kanvas

SJEKK PRISEN →

Danske Eva Solo er kjent for elegant, men samtidig et praktisk design og dette forkle er ikke noe unntak fra regelen. Her får du et stort kjøkkenforkle med elegante lærdetaljer og en stor praktisk frontlomme. Detaljene i lær kan fjernes fra forkleet under vask, noe som gjør rengjøring enda enklere. Her er det bånd rundt livet og nakken som enkelt kan justeres slik at du tilpasser passform til den som skal bruke forkleet.

Uansett om du skal temme flammene på grillen eller kokkelere på kjøkkenet vil dette være et slitesterkt og praktisk forkle. De flotte lærdetaljene gir et elegant design, samtidig som den store frontlommen gjør det enkelt å frigjøre hendene ved behov. Det er også plass til en løkke på siden av forkle der du kan henge et kjøkkenhåndkle eller lignende uten at det havner i veien.

Uansett om du er på jakt etter et praktisk forkle for grilling eller generell kokkelering på kjøkkenet vil dette forkleet fra Eva Solo være en utmerket kandidat. Her får du et slitesterkt forkle med elegante lærdetaljer som med justerbare bånd passer de aller fleste. Det beste er at lærdetaljene enkelt kan fjernes og forkle kastes i vaskemaskinen når man har brukt det.

Oppsummert

 • Elegant design
 • Justerbare stropper
 • Stor frontlomme + løkke til håndkle

LES MER


Spørsmål og svar

Hvem bør bruke et forkle?

I utgangspunktet bør alle som lager mat benytte seg av et forkle, dette beskytter klærne og gjør det langt enklere å rengjøre etter at man er ferdig.

Hvorfor bør man velge et skinnforkle?

Et skinnforkle er langt mer slitesterkt enn tradisjonelt forkle fremstilt av tekstil, samt at skinnforklær ofte har større lommer med mer detaljer i designet.

Hva er løkken på forkleet til?

Dersom et forkle kommer med en løkke på siden er dette tiltenkt å henge et kjøkkenhåndkle, redskaper eller annet du trenger lett tilgjengelig underveis i matlagingen din.

Hvorfor bør man bruke skinnforkle ved grilling?

Skinnforkle gir bedre vern mot varmen som kommer godt med når man griller. Dette gjør det enklere å arbeide ved grillen, samtidig som skinnforkle er langt mer flammehemmende enn et tekstilforkle som ofte kan ta skade av varmen.