fbpx

Skalljakke test: Disse 6 skalljakkene er våre favoritter

Uansett om du tenker deg på fjelltur, fisketur, liker å gå spaserturer eller bare behøver en god jakke for å bruke ute er skalljakke et smart valg. Det som skiller en skalljakke fra andre ytterjakker er det vi kaller for membranen. Membranen er det viktigste materialet i en jakke. Membranen har bitte små porer som fungerer som en beskyttelse mot vann i tillegg til at de små porene slipper ut fukt, slik at du ikke blir klam og svett. Slik fungerer det at en skalljakke både er vindtett, vanntett og pustende.

Disse tre egenskapene skal finnes i en skalljakke, men likevel finner vi skalljakker med ulik kvalitet. Membranen kan fungere på ulik måte fra jakke til jakke, og når du leser på produktegenskapene til en skalljakke, kan du lese ting som at den er to-lags eller tre-lags. Dette forklarer hvor mange lag membranen i jakken har.

Vi har sjekket hva som finnes på markedet av skalljakker i dag, og funnet fem favoritter. Først og fremst skal disse jakkene kunne leve opp til navnet sitt; jakken skal fungere som et skall som beskytter deg mot alt utenfra. I tillegg skal den også være pustende. Vi håper at du kan finne din favoritt blant disse gode skalljakkene!

Skalljakke test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Fjällräven Kaipak
Fjällräven Kaipak er den beste skalljakken med allsidighet, slitestyrke, og ventilasjon for eventyr og hverdag. Med G-1000 Eco-materiale og smarte detaljer er den vår klare testvinner.
SJEKK PRISEN →
Bergans Breheimen
Bergans Breheimen 2L W er en budsjettvennlig damejakke med klassisk design og topp kvalitet. Vanntett, vindtett og pustende med smarte funksjoner for allsidig bruk. Her snakker vi mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Bergans Vatne
Bergans Vatne 3L Jacket er den perfekte skalljakken for våte og sure dager. Med sin vanntette og pustende 3-lags Dermizax®-materiale og smarte funksjoner som ventilasjonsglidelåser, tilbyr den både komfort og beskyttelse. Med Vatne 3L Jacket er du klar for alle utfordringer naturen kan kaste på deg.
SJEKK PRISEN →
Bergans Breheimen
Bergans Breheimen 2L er en prisvennlig skalljakke med imponerende vanntett, vindtett og pustende egenskaper. Den har et klassisk utseende og er perfekt for allsidig friluftsliv med smarte funksjoner som ventilasjonsglidelåser og Recco® søkebrikke.
SJEKK PRISEN →
Fjällräven Bergtagen Eco-Shell
Fjällräven Bergtagen Eco-Shell er den ultimate skalljakken for allværsfriluftsliv, med slitesterkt og miljøvennlig materiale. Den gir full værbeskyttelse, god bevegelsesfrihet, og ekstra sikkerhet med RECCO sendere.
SJEKK PRISEN →
Fjällräven Keb Eco Shell Jacket W Black
Det beste valget for den som går veldig mye tur i skog, mark og fjell. Svært smidig jakke som følger kroppens bevegelser.
SJEKK PRISEN →

1. Fjällräven Kaipak – Best i test

Fjällräven Kaipak Jacket

SJEKK PRISEN →

Når det kommer til å finne den perfekte skalljakken som kan takle både eventyrlige fjellturer og hverdagens utfordringer, ser vi ikke lenger enn Fjällräven Kaipak. Denne fantastiske jakken har fanget oppmerksomheten til utendørsentusiaster og eventyrere over hele verden, og det er ikke uten grunn. Med sine imponerende egenskaper og slitesterke design, har Fjällräven Kaipak blitt vår klare testvinner.

Kaipak jakken er utviklet med høy funksjonalitet i tankene, og den leverer uten å svikte. Den slitesterke G-1000 Eco-materialet motstår vind og lette regnbyger, slik at du kan fortsette eventyret uten bekymringer om været skulle snu. Men det er ikke bare værbeskyttelsen som gjør Kaipak jakken så bemerkelsesverdig. Med stretchpaneler under ermene gir jakken deg utmerket bevegelsesfrihet, slik at du kan klatre, vandre og bevege deg fritt i ethvert terreng.

En av de mest imponerende egenskapene til denne jakken er dens evne til å ventilere ut fuktighet effektivt. Intense turer kan få deg til å svette, men med Kaipak jakken kan du stole på at den holder deg tørr og komfortabel gjennom hele reisen. Dette gjør den til det perfekte valget for lange ekspedisjoner og krevende turer.

Praktisk funksjonalitet er også godt ivaretatt i Kaipak jakken. Med tre glidelåslommer og én innerlomme har du rikelig med plass til å oppbevare nødvendigheter som mobiltelefon, lommebok og andre småting som må være lett tilgjengelige. Med en justerbar hette med beskyttelsesbrem, brystlomme og håndlommer, alle med glidelås, er jakken fullpakket med smarte detaljer som gjør opplevelsen enda bedre.

Oppsummert

 • Allsidig og slitesterk skalljakke
 • Effektiv ventilasjon og bevegelsesfrihet
 • Praktiske lommer med glidelås
 • Justerbar hette og værbeskyttelse med Greenland Wax

LES MER

2. Bergans Breheimen 2L W – Budsjettvennlig damejakke

Bergans Breheimen 2L W Jakke

SJEKK PRISEN →

Denne klassikeren har fått et nytt og retroinspirert design som kombinerer stil og funksjonalitet på enestående vis. Jakken er laget av 2-lags Dermizax-materiale med en imponerende vannsøyle på minimum 20 000 mm, noe som gjør den vanntett, vindtett og pustende. Med andre ord, den gir deg full beskyttelse mot elementene samtidig som den lar kroppen puste.

Breheimen 2L W har en løs passform og snorstramming i livet, som gjør det enkelt å tilpasse jakken etter ulike aktiviteter og behov. Uansett om du skal ut på en intens fjellvandring eller bare skal en tur rundt i byen, vil jakken alltid gi deg den komforten og beskyttelsen du trenger. Og ikke minst, den gir deg et klassisk og tidløst utseende.

En annen flott oppgradering på denne jakken er tilføyelsen av Recco søkebrikke. Dette gjør den enda tryggere for et allsidig friluftsliv. Bergans har virkelig tenkt på alt når de utviklet Breheimen 2L W, og det merker man.

Produktegenskapene er intet mindre enn imponerende, og det spesielt med tanke på prisen. Det 2-lags Dermizax-materialet holder deg tørr uansett hvor vått det er, samtidig som det pustende mesh-fôret sørger for komfortabel temperaturregulering. Avtakbar og justerbar hette gir deg ekstra fleksibilitet, mens ventilasjonsglidelåsene under ermene og 2-veis glidelåsen i fronten gir deg muligheten til å tilpasse luftstrømmen etter behov.

Frontlommene i mesh gir optimal pusteevne og ventilasjon, og de er smart plassert slik at de ikke kommer i konflikt med hoftebeltet når du bærer en sekk. Med formsydde albuer og borrelåsjustering på ermene, har du all den bevegelsesfriheten du trenger for aktive dager.

Oppsummert

 • Vanntett, vindtett og pustende
 • Retroinspirert klassisk design
 • Tilpasningsdyktig med snorstramming og justerbar hette
 • Recco søkebrikke for ekstra sikkerhet

LES MER

3. Bergans Vatne 3L – Tre lag

Bergans Vatne 3L Jakke

SJEKK PRISEN →

Når været blir ekstra surt og vått, er Bergans Vatne 3L Jacket den ultimate skalljakken som vil holde deg tørr og komfortabel. Denne lette jakken er laget i 3-lags Dermizax®-materiale som er vanntett, vindtett og samtidig pustende. Den har et lavt pakkvolum, slik at den tar minimalt med plass når du pakker den ned i ryggsekken eller vesken.

Vatne 3L Jacket er utstyrt med flere smarte funksjoner og detaljer. Ventilasjonsglidelåsene under ermene gir deg muligheten til å regulere temperaturen etter aktivitetsnivået ditt, slik at du alltid kan holde deg komfortabel uansett hvor intens aktiviteten er. Den faste hetten beskytter godt mot regn og vind, slik at du kan fortsette utendørsaktivitetene selv om været skulle slå om.

En av de store fordelene med denne jakken er den ledige og komfortable passformen, som gjør den praktisk å bruke over andre plagg. Det betyr at du kan kle deg etter forholdene og enkelt ta på Vatne 3L Jacket når regnet begynner å falle.

Med materialegenskaper som 3-lags Dermizax®-materiale og dynamisk pusteevne, får du optimal temperaturregulering og komfort uansett værforhold. Jakken har også bluesign® approved trimmings, som er et kvalitetsstempel for miljøvennlige materialer.

Samlet sett er Bergans Vatne 3L Jacket den ideelle skalljakken for de ekstra sure og våte dagene. Med sin toppkvalitet, lav vekt og praktiske funksjoner, er den et pålitelig valg for alle som elsker å være utendørs uansett vær.

Oppsummert

 • 3-lags Dermizax®-materiale, vanntett og vindtett
 • Ventilasjonsglidelåser for temperaturregulering
 • Ledig og komfortabel passform
 • Hurtigtørkende og fuktabsorberende materiale

LES MER

4. Bergans Breheimen 2L – Budsjettvennlig herrejakke

Bergans Breheimen 2L Jakke

SJEKK PRISEN →

Bergans Breheimen 2L er den perfekte skalljakken for deg som ønsker en pålitelig følgesvenn i naturen, uten å tømme hele lommeboken. Denne klassiske jakken har fått nytt liv med et retroinspirert design, og den imponerer med sin høye funksjonalitet og gode egenskaper.

Jakken er konstruert med et 2-lags Dermizax®-materiale, som gjør den både vanntett, vindtett og pustende. Med en imponerende vannsøyle på minimum 20 000 mm, kan du føle deg trygg og tørr selv i de våteste forholdene. Samtidig tillater den pustende teknologien fuktighet og damp å fordampe slik at du holder deg komfortabel under intense aktiviteter.

Breheimen 2L har en løs passform og snorstramming i livet, noe som gjør det enkelt å tilpasse jakken etter dine behov og ulike aktiviteter. Samtidig gir det løse snittet et tidløst og klassisk utseende som passer like godt i byen som på fjellet. Jakken er utstyrt med en avtakbar og justerbar hette, slik at du kan tilpasse beskyttelsen etter værforholdene.

Ventilasjonsglidelåser under ermene gir deg muligheten til å regulere temperaturen etter behov, og den toveis glidelåsen i front gjør det enkelt å få tilgang til innerlaget. Front- og brystlommene er laget i mesh for optimal pusteevne og ventilasjon, samtidig som de er plassert slik at de ikke kommer i konflikt med hoftebeltet når du bærer sekk.

Breheimen 2L jakken er også utstyrt med formsydde albuepartier, noe som gir deg økt bevegelsesfrihet og komfort under aktiviteter som krever mye bevegelse. Borrelåsjustering nederst på ermene og en frontklaff med trykknapper bidrar til å holde vær og vind ute.

Oppsummert

 • Prisvennlig og pålitelig skalljakke
 • Vanntett, vindtett og pustende materiale
 • Klassisk design med smarte funksjoner
 • Ideell for allsidig friluftsliv

LES MER

5. Fjällräven Bergtagen Eco-Shell – Premium

Fjällräven Bergtagen Eco-Shell Jacket

SJEKK PRISEN →

Fjällräven Bergtagen Eco-Shell er den beste skalljakken i premiumsegmentet for deg som ikke vil la været begrense dine eventyr. Uansett om det regner, snør eller blåser, vil denne tekniske skalljakken være din pålitelige beskytter året rundt.

En av de mest imponerende egenskapene til Bergtagen Eco-Shell er dens slitesterke Eco-Shell materiale, som gir deg fullstendig værbeskyttelse samtidig som det er stille og mykt for enkel bevegelse på farten. Dette gjør jakken ideell for aktive utendørsaktiviteter der du trenger full bevegelsesfrihet uten å bli hindret av stive materialer.

Den smidige passformen til Bergtagen Eco-Shell er en annen grunn til at denne jakken skiller seg ut i premiumsegmentet. Den er utstyrt med flotte detaljer, som et godt feste i glidelåsen, som gjør det enkelt å bruke jakken selv med tykke vanter på hendene. Dette er en viktig funksjon når du er på tur og trenger rask tilgang til lommene uten å måtte ta av deg hansker i kaldt vær.

Jakken er utstyrt med RECCO sendere, som gir deg ekstra sikkerhet og gjør det lettere for redningsmannskapene å finne deg i tilfelle uhell. Dette er en beroligende funksjon når du ferdes i utfordrende terreng eller under vanskelige forhold.

Ikke bare er Bergtagen Eco-Shell teknisk avansert, men den tar også hensyn til miljøet. Produktet inneholder Eco-Shell med impregnering fri for fluorkarboner, slik at du kan nyte regnværsdager uten å bekymre deg for skadelige kjemikalier. Materialet består også delvis av resirkulert polyester, som gjør det til et mer bærekraftig valg for naturbevisste eventyrere.

Oppsummert

 • Allværs skalljakke for friluftsliv
 • Slitesterkt og miljøvennlig Eco-Shell materiale
 • God bevegelsesfrihet og flotte detaljer
 • Ekstra sikkerhet med RECCO sendere

LES MER

6. Fjällräven Keb Eco Shell Jacket W Black – Det beste valget for turgåeren

Fjällräven Keb Eco Shell Jacket W Black

SJEKK PRISEN →

Keb Eco Shell jakken er en ypperlig jakke når man går i fjellet, enten det er på ski, truger eller til fots. Jakken gir god beskyttelse mot skiftende værforhold og det lette materialet gjør at det er enkelt å bevege seg med jakken på.

Materialet består av 3 lag i elastisk Eco Shell, dette tilsier en litt tyngre vekt enn en skalljakke med 2 lag, og dermed passer jakken best til aktiviteter som fotturer og skiturer.

Det er tydelig at jakken er designet med tanke på bevegelsesfrihet og god passform. Med denne jakken bør turen gå som en lek, uten kalde vindgufs, fuktighet og en jakke som hjelper deg å være lett på tå.

Konklusjon

 • Ypperlig for skiturer og andre turer
 • Gir god bevegelsesfrihet
 • God beskyttelse

LES MER


Viktig å vite om skalljakker før du foretar et kjøp

Det som skiller en skalljakke fra andre ytterjakker er det vi kaller for membranen. Membranen er det viktigste materialet i en jakke. Membranen har bitte små porer som fungerer som en beskyttelse mot vann i tillegg til at de små porene slipper ut fukt, slik at du ikke blir klam og svett. Slik fungerer det at en skalljakke både er vindtett, vanntett og pustende. 

Disse tre egenskapene skal finnes i en skalljakke, men likevel finner vi skalljakker med ulik kvalitet. Membranen kan fungere på ulik måte fra jakke til jakke, og når du leser på produktegenskapene til en skalljakke, kan du lese ting som at den er to-lags eller tre-lags. Dette forklarer hvor mange lag membranen i jakken har. 

Tenk over hvordan og hva du ønsker å bruke skalljakken til og vurder deretter de ulike egenskapene i potensielle jakker, før du kjøper din favoritt.

skalljakke test