fbpx

Sitronpresse test: Her er de 5 beste i 2022

En sitronpresse er et nyttig og praktisk verktøy som alle kjøkken bør inneholde. Om du ønsker å lage ferskpresset og forfriskende juice om morgenen, eller en syrlig vinaigrette til salaten – eller kanskje du heller ønsker å smaksette asiatiske woker? Uansett hva enn du måtte foretrekke vil sitruspressen utvilsomt gjøre susen.

I denne sitronpresse samletesten har vi vurdert de beste variantene på markedet. Forhåpentligvis vil det bidra til at du enklere finner modellen som passer deg og ditt budsjett. Etter å ha vært igjennom utallige produktbeskrivelser, kundeanmeldelser og andre informasjonskilder fra troverdige aktører, kom vi frem til at Chef Fresh Force er den beste.

Dette fordi den gir den beste «helheten», altså er den klart den beste sitronpressen til å kombinere pris og funksjonalitet. Et annet godt alternativ er den prisvennlige modellen Funktion Classic Glass. Ikke bare er denne modellen billig, men også svært slitesterk og brukervennlig.

VÅRE favoritter

 • Testens billigste
 • Lekkert design av glass
 • Slitesterk
SJEKK PRISEN →
 • Slitesterk sitronpresse
 • Enkel å anvende
 • Tåler oppvaskmaskin
SJEKK PRISEN →
 • Testens billigste
 • Lekkert design av glass
 • Slitesterk
SJEKK PRISEN →

Sitronpresse test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Chef Fresh Force
Sett i forhold til pris, kvalitet og funksjonalitet var det egentlig aldri noe tvil om at Chef Fresh Force fortjente tittelen som testvinner. Denne håndholdte sitronpressen er både prisvennlig, brukervennlig og svært effektiv. I tillegg er den meget populær blant forbrukerne og skårer eksepsjonelt høyt på diverse kundeanmeldelser.
SJEKK PRISEN →
Funktion Classic Glass
Ønsker du et prisvennlig alternativ er det utvilsomt denne modellen du må gå for. Den knuser konkurrentene på pris, og er perfekt for alle som er på utkikk etter en billig sitronpresse. Det er imidlertid ikke bare prisen som imponerer. Funktion har nemlig et ekstraordinært design av glass og en særdeles elegant utforming.
SJEKK PRISEN →
Funktion Limepresser
Denne sitronpressen kombinerer både pris og funksjonalitet på en ypperlig måte, og gir deg derfor mye for pengene. Denne grønne og mulitifunksjonelle modellen gjør det enkelt og problemfritt å presse ut saften fra frukten, da den klemmes smertefritt sammen slik at saften skvises ut.
SJEKK PRISEN →
WMF Gourmet
WMF er en manuell og klassisk sitronspresse av høy kvalitet. Den fungerer utmerket til alle typer sitrusfrukter samtidig som den er enkel og bruke. Prisen er heller ikke så alle verst, i tillegg til at den skårer godt på kundeanmedelsene. Av den grunn kan vi konkludere at denne sitronpressen er et godt kjøp.
SJEKK PRISEN →
Sage Sitronpresse Pro
Dersom du ønsker en elektrisk sitronpresse er dette modellen for deg. Sage sitruspresse imponerer med sin enorme effekt på 110 watt, selvsagt ekstraordinære brukervennlighet. Her trenger du ikke gjøre noe som helst, annet å legge frukten i maskinen.
SJEKK PRISEN →

1. Chef Fresh Force — Testvinner

Chef'n Sitruspresse FreshForce

SJEKK PRISEN →

Å velge beste sitronpresse var naturligvis ingen enkel oppgave, men sett i forhold til pris, kvalitet og funksjonalitet var det egentlig aldri noe tvil om at Chef Fresh Force fortjente tittelen som testvinner. Denne håndholdte sitronpressen er både prisvennlig, brukervennlig og svært effektiv. I tillegg er den meget populær blant forbrukerne og skårer eksepsjonelt høyt på diverse kundeanmeldelser.

Fresh Force er særlig egnet til halve sitrusfrukter, og til å lage Margaritas og limonade. Utveksling gjør det enklere å presse, og gir i gjennomsnitt 25 % mer juice av frukten sammenlignet med tradisjonelle juicepressere. Pressebeholderen tar i utgangspunktet vare på all fruktkjøtt. Del for eksempel en sitron i to og legg den med fruktkjøttet ned mot pressebeholderen. Trykk deretter håndtakene sammen og press ut all sitronsaft.

Den tåler oppvaskmaskin, noe som helt klart er en fordel ettersom det gjør rengjøringen enklere, samt at den har en praktisk størrelse. Den måler nemlig 30×8,5×7 cm. Den er videre laget av plast, som gjør at den tåler en støyt eller to uten nevneverdig slitasje. Dessuten har den et minimalistisk design med en frisk sitrusaktig farge, som passer utmerket til pressens bruksområder.

Prisen er også god så her slipper du å grave for dypt i lommeboken for det som kategoriseres som «den beste sitronpressen» på markedet.

Oppsummert

 • Slitesterk sitronpresse
 • Enkel å anvende
 • Tåler oppvaskmaskin
 • Best i test

LES MER

2. Funktion Classic Glass — Best på budsjett

Funktion Sitruspresse Classic

SJEKK PRISEN →

Ønsker du et prisvennlig alternativ er det utvilsomt denne modellen du må gå for. Den knuser konkurrentene på pris, og er perfekt for alle som er på utkikk etter en billig sitronpresse. Det er imidlertid ikke bare prisen som imponerer. Funktion har nemlig et ekstraordinært design av glass og en særdeles elegant utforming. Det gjør at den like godt egnet til bordpynt som sitronpresse.

«Det enkle er ofte det beste», heter det – og Funktion har her gjort det svært enkelt. Pressen brukes i den forstand at du presser frukten på tuppen og vrir rundt til saften skvises ut. Enklere blir det altså ikke, og det krever heller ikke mye vedlikehold.

Den er laget av herdet og slitesterk glass, som fint kan gå i bakken uten å knuse. Kanskje best av alt er at den tåler oppvaskmaskin. Det gjør rengjøringen utrolig enkelt. Dessuten skårer den høyt på forbrukeromtaler, der det skrytes hemningsløst av både designet, slitestyrken – og ikke minst – prisen.

Som testen rimeligste er den et opplagt valg for alle som leter etter et billig alternativ, der vi også mener den er et godt kjøp for personer med et høyere budsjett.

Oppsummert

 • Testens billigste
 • Lekkert design av glass
 • Slitesterk
 • Enkel å anvende

LES MER

3. Funktion Limepresser – Mye for pengene

Funktion Limepresser

SJEKK PRISEN →

Denne sitronpressen kombinerer både pris og funksjonalitet på en ypperlig måte, og gir deg derfor mye for pengene. Denne grønne og multifunksjonelle modellen gjør det enkelt og problemfritt å presse ut saften fra frukten, da den klemmes smertefritt sammen slik at saften skvises ut. Med litt håndkraft presser du uten problem all saft ut av frukten, helt fri for fruktkjøtt og eventuelle kjerner.

Måten sitronpressen brukes på å er å plassere en halv lime i skålen og klem sammen. Deretter renner den friske fruktsaften direkte ut fra bunnen. Enklere blir det ikke – bruk den ferske limen i alt fra matlagingen til friske mojitos. Pressen rengjøres ved å skylle med varmt såpevann etterfulgt av ørkning. Den tåler ikke oppvaskmaskin noe som er en liten ulempe.

Videre er den laget av aluminium, hvilket sikrer høy levetid om den anvendes riktig. Den er forbeholdt lime, men kan også brukes til annen type sitrusfrukter og er derfor et populært valg blant flere. Prisen er som nevnt også bra, så her får du god valuta for pengene.

Oppsummert

 • Praktisk sitronpresse
 • Manuell og brukervennlig
 • Overkommelig pris
 • Forbeholdt limes men kan brukes til annen type frukt

LES MER

4. WMF Gourmet — Klassisk sitronpresse

WMF Gourmet Sitruspresser

SJEKK PRISEN →

WMF er en manuell og klassisk sitronspresse av høy kvalitet. Den fungerer utmerket til alle typer sitrusfrukter samtidig som den er enkel og bruke. Prisen er heller ikke så alle verst, i tillegg til at den skårer godt på kundeanmedelsene. Av den grunn kan vi konkludere at denne sitronpressen er et godt kjøp.

Kjøkkenspesialist WMF har fremstilt denne modellen i Cromargan rustfritt stål. Det gjør sitronspressen ekstremt holdbar, slitesterk og ripesikker. Dessuten er den enkel å bruke, da den har en funksjonell form. Rengjøringen gjøres også uten problem ettersom pressen er avtakbar og at den tåler oppvaskmaskin.

Gourmet sitruspressen måler 9 cm i diameter og kan brukes til alle slags sitrusfrukter. Den praktiske og holdbare formen gjør at du enkelt kan presse all juice ut av frukten, uten å kaste bort noe. Den har også en bra pris og får gode skussmål blant forbrukerne. Videre har den et klassisk og flott utseende som passer alle typer hjem.

Oppsummert

 • Høy kvalitet
 • Enkel å bruke og rengjøre
 • Overkommelig pris

LES MER

5. Sage Sitronpresse Pro — Premium

Sage Sitruspresse Pro

SJEKK PRISEN →

Dersom du ønsker en elektrisk sitronpresse er dette modellen for deg. Sage sitruspresse imponerer med sin enorme effekt på 110 watt, selvsagt ekstraordinære brukervennlighet. Her trenger du ikke gjøre noe som helst, annet å legge frukten i maskinen. Klikk deretter på startknappen for å så nyte deilig ferskpresset juice.

Sage sitronpresse har en patentert kjegleform som gjør det svært enkelt å presse alle typer sitrusfrukt – store som små. Det kjegleformede designet presser alt fra lime og sitron til appelsin og grapefrukt, og det usedvanlig effektivt.

Dessuten er den utstyrt med en rekke fordeler som helletut med dryppstopp, rustfritt filter for fruktkjøtt, og ikke minst en avtagbar del på toppen som kan vaskes i maskin. Denne premiummodellen er også umåtelig populær blant forbrukerne, og beskrives av flere som et godt kjøpt tross en noe høy pris.

Modellen er imidlertid noe større i størrelsen, da den måler 45x20x18 cm. Det gjør at den tar en del plass på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskapet. En annen fordel med sitronpressen er for øvrig at du kan tilpasse hastigheten i flere trinnløse innstillinger. Det betyr at du kan variere kraften maskinen skal brukes når saften fra frukten presses.

Alt i alt er den elektriske sitronpressen meget bra, og et åpenbart valg om du ikke ønsker å manuelt presse saften av sitrusfrukter.

Oppsummert

 • Elektrisk sitronpresse
 • Høy effekt
 • Utstyrt med trinnløs hastighetsinnstilling
 • Kostbar toppmodell

LES MER


Derfor bør du investere i en sitronpresse

Menneskenes smakssans kan oppfatte fem forskjellige smaker; salt, umami, beskt, surt og søtt. Det er som oftest i balansen mellom disse fem smakene som den beste smaken oppstår. Det finnes noen råvarer som kan kombinere flere av smakene, og dermed oppnå en herlig smakseksplosjon. En slik råvare er sitrus. Appelsiner, sitroner, lime, grapefrukt eller klementiner, har alle en balansert beskhet, en herlig sødme og en lett utfordrende syre. Dessuten er sitrus veldig saftig, noe som gjør sitrus til en utmerket frukt å presse juice av!

Å presse sin egen juice fra sitrusfrukter er morsommere, smaker bedre, og er i tillegg mye sunnere ettersom du vet hva juicen inneholder. Sitruspresse er juicepressere som er spesielt utformet for å få maksimalt med juice fra sitrusfruktene. Det finnes både manuelle og elektriske sitruspresser.

I denne artikkelen finner du sitronpressere som gjør det mulig for deg å lage ferskpresset juice fra sitron, lime og appelsin. Velg mellom en juicepresser der du selv klemmer ut juicen, eller en smart variant der du snurrer frukten mot en kjegle for å få det meste ut av frukten.

Fortsatt usikker på hvilken modell du skal velge? Faktorene nedenfor beskriver hva du bør se etter i en sitronpresse.

Dette bør du vurdere ved valg av sitronpresse

 • Pris: Hva koster sitronpressen? Betal en pris du er tilfreds med og som er tilpasset ditt budsjett.
 • Funksjonalitet: Ønsker du en elektrisk sitronpresse? I så fall må du ut med mer penger enn om du går for en manuell. En elektrisk sitronspresse er utvilsomt både raskere og enklere å anvende, men tar samtidig en del større plass enn de manuelle.
 • Design: Velg en sitronspresse du synes har et flott design. Er din oppfatningen at den ser forferdelig ut, er sannsynligheten for at den står ubrukt i skapet større.
 • Brukervennlighet: Hvor enkel er den å bruke, og hvor enkel er den å rengjøre? Kan den vaskes i oppvaskmaskin? Dette er faktorer som bør med i betraktningen når du skal velge deg en sitruspresse.

Disse mineralene og vitaminene får du med en sitronpresse

Med en juicepresse kan det bli litt morsommere og enklere å få i seg vitaminer og mineraler fra frukt og grønt i flytende form. Du kan nemlig få i deg flere essensielle vitaminer som:

 • Vitamin A: A-vitamin er gunstig for flere av kroppens funksjoner. Det styrker først og fremst immunforsvaret ved å beskytte mot infeksjoner og betennelse, slik at kroppen blir sterkere og mer resistent overfor sykdommer.
 • Vitamin C: Vil man unngå forkjølelse så skal man spise C-vitamin i lange baner. Dette velkjente utsagnet er ikke helt sant, men det er riktig at C-vitamin er med på å styrke kroppens immunforsvar og beskytter mot virus og bakterier. Utover dette hjelper C-vitamin med å regulere kolesterolnivået i tillegg til å bevare hjertets og blodårenes styrke. C-vitamin finnes hovedsakelig i frukt og grønt. Spesielt i ferske appelsiner, sitroner og bær – og i grønnsaker som tomater, blomkål og paprika, samt grønne bladgrønnsaker og poteter.
 • Folsyre: Folsyre er fordelaktig for de røde blodlegemene i tillegg til at det bistår celledeling. Folsyre finnes både i kornprodukter og melkeprodukter, samt belgfrukter, grønne grønnsaker og frukt.