fbpx

Serveringsbrett test: Her er de 7 beste på markedet (2023)

Det er mye å tenke på når man skal velge et serveringsbrett, som blant annet størrelse, utforming, pris og ikke minst estetikk. I dag består markedet av tusenvis av modeller, og vi håper å hjelpe deg med å finne det beste serveringsbrettet for deg.

Vi har derfor i denne serveringsbrett testen vurdert de seks mest kjøpte modellene i 2021, slik at du kan sammenligne fordeler og ulemper ved hvert enkelt opp mot hverandre. Våre vurderinger er basert på omtaler, design og spesifikasjoner.

Best i test er ifølge oss det stilige serveringsbrettet Eva Solo Nordic Kitchen. Med sitt elegante håndtak av mørkt eiketre, har denne en tidløs finish som gir en unik stemning uansett hva du skal servere.

Skal du ha et brett som er perfekt til frokost på sengen, ville vi valgt Dorre Fabia.

Serveringsbrett test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Eva Solo Nordic Kitchen
Eva Solo er en velfortjent testvinner, ettersom den kombinerer et eksklusivt design med praktiske bruksområder. Dette populære serveringsbrettet er utvilsomt et av markedets aller beste modeller.
SJEKK PRISEN →
Pimpernel Strawberry serveringsbrett
Dette fargerike serveringsbrettet skiller seg ut takket være sine unike mønster. Her får du et meget spennende brett som garantert vil «piffe» opp hjemmet ditt. I tillegg er det meget romslig.
SJEKK PRISEN →
Dorre Fabia Serveringsbrett
Er du typen som elsker å spise frokost i sengen, er det helt klar dette brettet du burde gå for. Med sine geniale, sammenleggbare ben, kan du nyte et herlig måltid på alle ujevne underlag. Dessuten har den et aldeles vakkert design.
SJEKK PRISEN →
BBM Rundt Brett Gummibelagt glassfiber
God kvalitet trenger ikke koste mye, noe dette serveringsbrettet er et klokkeklart eksempel på. Her får du skyhøy kvalitet til markedets desidert beste pris.
SJEKK PRISEN →
Skagerak Nomad Sengebrett
Ønsker du noe ekstraordinært eller ikke lar deg skremme av pris, burde du vurdere dette luksuriøse serveringsbrettet. Denne er utviklet av Danmarks mest anerkjente designere og har materialer fra ypperste klasse.
SJEKK PRISEN →
Andersen Ffurniture Serveringsbrett
Dette er et meget enkelt, men samtidig stilfullt serveringsbrett. I tillegg er det særdeles behagelig å bære rundt på, takket være dens geniale håndtak. 
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Eva Solo Nordic Kitchen—Best i test

Eva Solo Nordic Kitchen best i denne serveringsbrett test

SJEKK PRISEN →

Eva Solo Nordic Kitchen er et fortryllende serveringsbrett med et eksklusivt, nordisk design. Her får du uten tvil et av de flotteste brettene på dagens marked, i tillegg til at det er meget praktisk. Få er bedre enn dette brettet, og det er ikke rart at det er blant de aller mest kjøpte på dagens marked.

Praktisk

Først og fremst er det viktig at et serveringsbrett faktisk klarer oppgaven det er designet for – nemlig å servere! Dette klarer Eva Solo med glans, og det er et svært praktisk brett. Med sine behagelige håndtak på sidene og romslige kapasitet, kan du servere store mengder med mat og drikke om gangen, uten å få vondt i hendene – uavhengig av totalvekten.

Dessuten har den en unik formgivning med høye kanter som gir en ekstraordinær detalj, samtidig som det forhindrer at tilbehøret på brette skal skli av. Kvaliteten på brettet er også fullstendig enestående, ettersom den er laget av eik, med et ørlite snev av plast som er med på å sikre enda bedre holdbarhet.

Det anbefales også å olje eikeplaten for bedre holdbarhet og grep. Diameteren er 35 cm, mens høyden er på 7,5 cm. Platen er i tillegg enkel å rengjøre, ettersom alt du må gjøre er å tørke av med en våt klut.

Usedvanlig lekkert serveringsbrett

Selve designet og utseendet er det heller ingenting å utsette på – faktisk er denne blant de aller flotteste serveringsfatene du kan få tak i. Selvsagt er design personlig preferanse, men takket være sin mørke eiketrefarge, er dette brettet særdeles vakker å se på.

Prisen er nokså høy, men fortsatt ikke skremmende høy, og absolutt innenfor rimelighetens grenser med tanke på dets gode kvalitet. Skal du ha et allsidig serveringsbrett med topp kvalitet, er det ifølge oss ingen som er bedre enn dette.

Egenskaper

 • Materiale av eik og plast
 • Diameter: 35 cm
 • Høyde: 7,5 cm
 • Dette er et behagelig og praktisk brett av høy kvalitet

LES MER


2. Pimpernel Strawberry serveringsbrett—Penest design

SJEKK PRISEN →

Dette fargerike serveringsbrettet skiller seg ut med sine sterke farger og spennende mønster. I tillegg er det et brett av ypperste kvalitet og av slitesterkt materiale, slik at du er sikret et brett som tåler hyppig bruk og som vil holde lenge.

Perfekt også til pynt

Pimpernel Strawberry passer ikke bare godt til servering, men vil også gjøre en god jobb som pynt. Med sitt rike utvalg av farger og spennende mønster vil dette helt klart piffe opp ethvert hjem. Du kan altså fint la dette stå fremme mellom bruk som en ekstra innredningsdetalj i ditt hjem.

Til servering er det også ypperlig, takket være dets gode størrelse. Med en lengde på 48 cm og en bredde på 30 cm, er det ikke noe problem å få plass til masse tilbehør på dette brettet. Dessuten er det enkelt å bruke, ettersom det er to behagelige håndtak på begge kortsidene av brettet.

En annen ting vi bet oss merke i, var hvor ekstremt mye brettet tåler. Det har meget slitesterke materialer, noe som gjør at det til og med tåler å vaskes i oppvaskmaskin. Dette er optimalt om du søler ting på serveringsbrettet som er vanskelig å få bort med klut.

Romslig serveringsfat

Til slutt må det nevnes at også prisen på dette er meget bra. Sammenlignet med flere av de andre modellene, koster dette betraktelig mindre – selv med en så stor størrelse og eksemplarisk slitestyrke. Du kan dessuten velge mellom tre forskjellige farger.

Dens mønster er derimot noe oppsiktsvekkende og litt utenom det vanlig. Ønsker du det stilrent og helt enkelt, er nok ikke denne modellen noe for deg.

Egenskaper

 • Meget slitesterkt serveringsbrett
 • Lengde: 48 cm
 • Bredde: 30 cm
 • Består av fargerike mønster

LES MER


3. Dorre Fabia Serveringsbrett—Lengste ben

SJEKK PRISEN →

Om du elsker å blidgjøre noen med frokost på senga, eller kanskje det er noe du liker å ordne i stand til deg selv – uansett så er dette utvilsomt serveringsbrettet å gå for. Med sine ekstra lange ben, står denne som støpt i senga eller i sofaen, og er perfekt om du skal nyte rolige morgener.

Høy kvalitet

Kvaliteten på Dorre Fabia er upåklagelig, da den er laget av akasietre, samt ben av rustfritt stål. Dette gjør at den holder lenge, og det skal mye til før både ben og plate skal oppleve slitasje. Dessuten har brettet en meget god størrelse der den måler en bredde på 30 cm, en lengde på 60 cm, samt en total høyde på 24,5 cm.

Dette gjør at du kan nyte både noen skiver brød, en kopp kaffe og et glass juice rett fra sengen. Bena kan imidlertid slås sammen, for enda enklere oppbevaring noe som alltid er en fordel. Prisen er det heller ingenting å si på, der den koster betydelig mindre enn toppmodellene men har likevel den samme god kvaliteten.

Selve utseendet er også flott, og denne vil garantert passe godt inn i alle moderne hjem.

Sammenslåbare ben

Dette praktiske brettet er svært populært blant dagens forbrukere, noe vi har stor forståelse for. Særlig de som liker å nyte frokost på senga vil få mye glede av denne. Dette er dermed et serveringsbrett vi helt klart vil anbefale, og vi kan nærmest garantere at dette er en modell du kommer til å bli fornøyd med.

Egenskaper

 • Har sammenslåbare ben, perfekt om du liker frokost på senga
 • Lengde: 60 cm
 • Bredde: 30 cm
 • Materiale av akasietre og rustfritt stål

LES MER


4. BBM Rundt Brett Gummibelagt glassfiber—Billig og bra

SJEKK PRISEN →

Med dette serveringsbrettet får du svært høy kvalitet til en aldeles billig penge. Denne modellen er både billig og bra – dermed perfekt om du handler på budsjett. Dessuten har den en diameter på 40 cm, som gjør at du får god plass på brettet.

Romslig serveringsbrett

Det florerer av fordeler går du for denne varianten. Ført og fremst er brettet rundt, med en diameter på 40 cm – som gjør at det ikke skal være noe problem med kapasiteten. Her får du plass til både kaffekopper, frokosttallerkener og frokostpålegg, alt i en omgang.

I tillegg er den utviklet av materialer av ypperste kvalitet. Med sitt gummibelagte glassfiber, får den en robust overflate som er aldeles resistent mot riper, støt og andre ødeleggelser. Med denne trenger du altså ikke å bekymre deg for at hyppig bruk skal tære på brettet.

Til slutt må vi også nevne dens stilrene design. Denne er helt uten mønster og oppsiktsvekkende fargekombinasjoner, noe som gjør den ypperlig om du liker det best «rent» og enkelt. BBM serveringsbrett kommer utvilsomt til å gli rett inn i alle moderne kjøkken.

Stilren

Det aller beste med denne modellen derimot, er hvordan den kombinerer pris og kvalitet. Svært få serveringsbrett i denne prisklassen har en like god kvalitet som dette. Her får du med andre ord utrolig mye for pengene.

Vi tror at både du som skal ha noe billig, og deg som jakter skyhøy kvalitet vil få god nytte av dette serveringsbrettet. Det eneste negative vi har å påpeke, er at vi savner håndtak på sidene til å bære i, men det går naturligvis fint å bære også uten.

Egenskaper

 • Rundt serveringsbrett
 • Kombinerer pris og kvalitet på en strålende måte
 • Diameter: 40 cm
 • Stilrent brett med svart farge

LES MER


5. Skagerak Nomad Sengebrett—Premium

SJEKK PRISEN →

Dette serveringsbrettet, eller «sengebrettet» som det også er kalt, er best til deg som ikke nøyer seg med annet enn kvalitet i ypperste toppklassen. Det er den anerkjente designer- trioen VE2 som står bak utviklingen av denne, som er en garanti på at kvalitet og eleganse er kombinert med den største nøyaktighet.

Luksuriøst serveringsbrett

Designerne har her utviklet et brett som skal være noe utenom det vanlige, og gi sine brukere noe ekstraordinært. Dette viser seg i form av dens ubehandlede overflate av skandinavisk eiketre – som gir et herskapelig utseende. I tillegg vil dens sammenslåbare stålben gi en nydelig kontrast.

De sammenleggbare benene er selvsagt en unik fordel, da de brettes meget fleksibelt og kan lett tilpasses etter underlag. Det har ingen betydning om du skal nyte ettermiddagskaffen på balkongen-, et måltid foran TV-en, eller servere frokost – dette brettet gjør susen uansett arbeidsoppgave. Du kan faktisk med stor hell, takket være dens vakre og stilrene design, også bruke brettet som dekorasjonsbord i stuen eller på kjøkkenet.

Selve størrelsen på Skagerak Nomad er også av det bedre slaget. Denne måler en lengde på 60 cm, samt en bredde på 22 cm. Annen forklart er det rom til mye, både å servere eller som dekorasjon.

Kostbar toppmodell

Det er mye som begeistrer med dette brettet, spesielt dens fleksible og sammenleggbare bein. Dette gir den ekstremt mange bruksområder, og når det har et så elegant design kan den til og med brukes som dekorasjonsbord.

Det du imidlertid må være klar over er at denne er i en prisklasse langt over sine konkurrenter i testen. Dette er rett og slett fordi det er et «designerbrett» som er utviklet for å gi noe ekstraordinært. Lar du deg ikke skremme av pris, er dette absolutt verdt pengene – om ikke, ville vi ha vurdert andre alternativer.

Egenskaper

 • Designerbrett laget av skandinavisk eiketre
 • Utstyrt med fleksible sammenleggbare ben
 • Lengde på 60 cm
 • Bredde 35 cm
 • Kostbar toppmodell

LES MER


6. Andersen Ffurniture Serveringsbrett—Minimalistisk design

SJEKK PRISEN →

Med sitt minimalistiske design av lekre detaljer i eik og pulverlakkert stål, får du her et av markedets desidert vakreste serveringsbrett. Selv om brettet er helt enkelt uten mønster og fargerike kombinasjoner, er det likevel noe som vil sette et ekstra særpreg i hjemmet ditt. Dette brettet oser rustikk på lang vei.

Behagelig «bærebrett»

Serveringsbrettet er perfekt om du skal servere frokost på sengen til din kjære eller bare nyte noen kopper kaffe i morgensolen på balkongen. Det er utstyrt med to behagelig håndtak og dermed meget enkelt å bære rundt på. Dessuten er håndtakene bundet inn i svart papirgarn, noe som ikke bare gjør dem behagelige, men også gir dem et bedårende utseende.

Brettet er i tillegg meget romslig, ettersom det måler 40 cm i lengden og 29 cm i bredden. Dette gjør at du får god plass til kopper med kaffe til deg og din kjære, pluss to skåler med noe å spise i. Kvaliteten er det heller ikke noe utsette på, ettersom brettet er laget av pulverlakkert stål og håndtakene er av eik.

Denne kombinasjonen gir også elegante nyanser, ettersom den svarte fargen på brettet passer ypperlig sammen med eikefargen.

Vakker toppmodell

Ønsker du et serveringsbrett som gir det lille ekstra, er dette noe du absolutt burde vurdere. Det fungerer spesielt bra til servering av frokost på sengen eller ettermiddagskaffen på terrassen, men dets design gjør at det også fint kan stå fremme mellom bruk.

Dette er ikke noe som fortjener å gjemmes bort i et skap, og vil fungere ypperlig som pynt eller borddekorasjon. Prisen er imidlertid nokså høy, men siden det kan brukes både til servering og som pynt er det helt klart verdt hver eneste krone.

Ser du derimot etter et ordinært serveringsbrett, er nok ikke dette modellen for deg.

Egenskaper

 • Rustikt serveringsbrett av høy kvalitet
 • Lengde på 40 cm
 • Bredde på 29 cm
 • Utstyrt med behagelige håndtak

LES MER


Hvorfor trenger man et serveringsbrett?

Når serveringsbrettene først kom på markedet, som er for flere hundre år siden (!), var det for å kunne bære større mengder med tilbehør og mat på en og samme gang. Et brett vil altså gjøre det enklere for deg å servere, slik at du slipper å gå frem og tilbake flere ganger.

I løpet av årenes løp har imidlertid serveringsbrettene utviklet seg og blitt så mye mer enn til bare servering. I dag finnes det tusenvis av modeller, og alle skiller seg fra hverandre med ulike design. Et brett er i dag med andre ord noe som også skal sette preg på ditt hjem, og kan dermed fungere som dekorasjon eller pynt.

Et serveringsbrett kan brukes til så mangt og har en rekke bruksområder:

 • Servering av diverse mat- og drikkevarer
 • Et brett kan fungere som et større fat på ujevne underlag, som for eksempel til frokost i sengen
 • Kan fungere som bordpynt eller dekorasjon
 • Noen brett kan til og med fungere som skjærebrett

Hva skiller «gode» serveringsbrett fra «dårlige»?

Valg av serveringsbrett og hva man liker og ikke, er naturligvis avhengig av personlige preferanser. Det er imidlertid noen faktorer som avgjør om et brett er bra eller dårlig.

 • Materialer: Hvilke materialer brettet er laget av har stor betydning for hvor godt et brett er. Noen er laget av meget slitesterke materialer som gjør at de tåler mye og er ellers lite utsatt for slitasje.
 • Brukervennlighet: Her mener vi hvor praktisk og enkelt brettet er å bruke. Har det et håndtak eller en form som gjør at glass og lignende ikke sklir av serveringsbrettet? Selv om håndtak ikke er et must, gir det deg utvilsomt større fleksibilitet og gjør dem enklere å bære.
 • Pris: Prisen sier noe om kvaliteten. Desto høyere pris, jo bedre kvalitet. Dette betyr ikke at billige serveringsbrett er dårlige, noe denne testen er et godt eksempel på.
 • Størrelse: Hvor mye er det egentlig plass til på brettet? Et romslig brett er naturligvis en stor fordel, spesielt om dere er flere som skal nyte morgenkaffen på balkongen.

Så lurer du kanskje på hvilket serveringsbrett du bør velge. Da er det aller viktigste å vurdere dens design og utseende. Hvilket brett synes du er flott å se på, og hvilket kunne du tenkt deg i ditt hjem? Har du et serveringsbrett du liker, kommer dette til å bli tatt i bruk oftere, i tillegg til at du kan bruke det som pynt i hjemmet.

Ofte stilte spørsmål

Hvilket materiale burde jeg velge?

Det kommer an på dine preferanser, men treverk er som oftest meget slitesterkt, samt at det gir et flott utseende.

Kan serveringsbrettene vaskes i oppvaskmaskinen?

Noen kan det, mens andre kan det ikke. Det kommer an på materialene. Det er imidlertid anbefalt å vaske serveringsbrett for hånd.

Hva er det beste serveringsbrettet?

I følge oss er best i test Eva Solo Nordic Kitchen. Selv om vi likte dette best, betyr ikke det at det er det beste for deg. Du burde vurdere faktorer som pris, kvalitet, utseende og størrelse før du bestemmer deg for et serveringsbrett.