fbpx

Seng test: De 7 beste sengene på markedet (2023)

Valg av riktig seng er essensielt dersom du skal ha god livskvalitet. Vi bruker faktisk i gjennomsnitt 26 år(!) av vårt levende liv i sengen, og så mye som én tredjedel av en dag går som regel til søvn.

Å finne riktig seng er derimot ikke nødvendigvis en enkel oppgave. Utvalget er stort og det finnes tusenvis av ulike modeller som alle har forskjellige egenskaper og som kommer i ulike prisklasser. For å gjøre det enklere å finne modellen som passer deg,har vi i denne seng testen, sammenlignet 10 av markedets beste senger i 2021. Vurderingen er basert på omtaler, andre tester og spesifikasjoner.

Best i test er Senses Diamant. Dette er en modell med enestående komfort og en rekke fordeler som garanterer den optimale nattesøvnen. Ønsker du en regulerbar seng, er det Jupiter vi ville gått for. God pris og en velfungerende elevasjonsmotor gjør denne til et kupp av de sjeldne.

Seng test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Senses Diamant
Senses Diamant ble etter sterk konkurranse fra de andre modellen omsider best i test, ettersom den tilbyr en rekke fordeler, som ypperlig komfort og enestående holdbarhet.
SJEKK PRISEN →
Jupiter
Ønsker du en regulerbar seng, er dette det beste alternativet. Denne har en frisk fjærmadrass og fantastisk elevasjon, i tillegg til en meget god prislapp.
SJEKK PRISEN →
Atlas Wood
Atlas Wood er perfekt for deg som setter komfort høyt. Her vil du garantert sveve til drømmeland på et blunk.
SJEKK PRISEN →
Venus Diamant
En unik kvalitetsseng som er utviklet for å gi optimal ryggstøtte. Denne er et strålende valg for deg som ønsker å bevare ryggen.
SJEKK PRISEN →
Vasa Diamant
Denne er perfekt for deg som ikke nøyer seg med annet enn det aller beste. Her får du en luksuriøs seng i et eksklusivt design.
SJEKK PRISEN →
Senses Motion
Med Senses Motion slipper du å svette på varme netter. Denne sørger for et optimalt soveklima uansett årstid.
SJEKK PRISEN →
Senses
Er pris viktig for deg, finnes det ikke bedre alternativer enn denne. Her får du den perfekte kombinasjon av god kvalitet og markedets beste pris.
SJEKK PRISEN →
Venus Nova
Skyhøy kvalitet er et typisk kjennetegn for denne modellen. Her får du en ekstraordinær seng med en rekke fordeler.
SJEKK PRISEN →
Bergen Natural
Testens vakreste modell. Denne vil garantert piffe opp soverommet ditt.
SJEKK PRISEN →
Physio Diamant
Denne skiller seg fra resten av markedet, ettersom den er spesialutviklet av ortopediske eksperter. Vi presenterer sengen som gir deg mest for pengene!
SJEKK PRISEN →

1. Senses Diamant—Best i test

Senses Diamant - Best i denne seng test

SJEKK PRISEN →

Etter mye og frem og tilbake ble denne kvalitetsengen best i test. Den hadde lenge sterk konkurranse fra flere av de andre modellene, men til slutt var det liten tvil om at Senses fortjente tittelen som testvinner. Senses Diamant er en kvalitetsseng fra aller øverste hylle, ettersom den tilbyr en rekke fordeler, inkludert en pustende madrass i en holdbar treramme.

Ypperlig komfort

Investerer du i denne, er veien til drømmeland meget kort. Her vil enhver kunne sove godt, ettersom overmadrassen er sirkulerende, noe som gjør den verken for varm eller for kald. Her vil du ikke ligge og svette på varme sommerdager, samtidig som madrassen sørger for et lunt og varmt klima om vinteren.

I tillegg er madrassen utstyrt med pocketfjær som er delt inn i syv komfortsoner. Dette er til for å gi optimal individuell trykkavlastning, slik at du får den beste komforten mens du sover. Uansett din størrelse eller vekt, skal denne sørge for perfekt støtte og mykhet.

Omkring fjærene er det også lagt inn latekspolstring som fullfører den behagelige opplevelsen med sin elastiske støtte. Det er med andre ord ingen sak å finne den riktige sovestillingen om du sover i Senses Diamant.

Holdbar treramme

Ikke bare er over- og undermadrassen av skyhøy kvalitet – også trerammen er det beste man får på dagens marked. Du får en solid treramme utviklet av svensk furu som gir sengen en lang holdbarhet. Rammen er 14 centimeter høy og utgjør sammen med madrassen et sterkt og holdbart fundament.

Det er klart at det er vanskelig å peke ut en seng som den beste når alle har ulike behov, men denne fungerer både for deg som liker å ligge på ryggen, magen eller på siden. I tillegg er den verken for hard eller for myk, slik at den passer til enhver sitt behov.

Det eneste vi har å påpeke med denne er at prisen er ganske høy. Likevel er den verdt hver eneste krone, ettersom du får en solid seng som holder i mange år fremover.

Oppsummert

 • Høykvalitetsseng som verken er for myk eller hard
 • Pustende madrass som regulerer seg etter din temperatur
 • Solid og holdbar treramme
 • Prisen er ganske høy, men denne er likevel verdt hver eneste krone

LES MER


2. Jupiter—Beste regulerbare

SJEKK PRISEN →

Ønsker du en regulerbar seng, er dette det beste alternativet. Ikke bare har denne en fantastisk elevasjonsmotor, men også prisen er eksepsjonelt god. Derfor er Jupiter et unikt kupp du ikke burde gå glipp av. I tillegg byr den på en behagelig madrass som blant annet er svanemerket.

Frisk fjærmadrass

Over- og undermadrassene på Jupiter tilbyr en behagelig nattesøvn. Overmadrassen er laget av en tykk latekskjerne med ventilerende egenskaper og sørger for optimal ventilasjon uansett hvilken temperatur det måtte være i rommet du sover i.

Det betyr at du verken kommer til å svette eller fryse mens du sover. Undermadrassen er laget av pocketfjær som er inndelt i fem komfortsoner som fordeler kroppens vekt jevnt i madrassen. Madrassen vil med andre ord formere seg etter din liggestilling slik at du kan ligge godt uansett om du foretrekker å sove på ryggen eller på magen.

Det som imidlertid skiller denne modellen fra andre er at den er regulerbar. Det gjør at du enkelt kan heve eller senke sengen etter din behov. Foretrekker du å sitte oppreist i sengen om morgenen med en kopp kaffe, er dette et utmerket valg. Denne eleverer effektivt helt uten en lyd.

God pris

Det er enkelt og greit mange fordeler med denne behagelige sengen. Du får god komfort og en virkningsfull motor som holder lenge, utviklet i sunne og miljøvennlige materialer. Det som derimot imponerte oss aller mest er dens gode pris.

Her betaler du lite for mange gode kvaliteter, og derfor mener vi at denne er et unikt kupp. Den har kanskje ikke like høy kvalitet som de aller dyreste toppmodellene, men den er heller ikke langt unna.

Vår konklusjon er at dette er en svært god investering – spesielt om du ønsker en regulerbar seng.

Oppsummert

 • Regulerbar seng med en effektiv og virkningsfull motor
 • Du får mye bra til en veldig god pris. Dette er et unikt kupp
 • Ventilerende madrass

LES MER


3. Atlas Wood—Komfort

SJEKK PRISEN →

For en velfungerende dag er det viktig med god søvn. For en god nattesøvn er det viktig med komfortabel seng, og det er akkurat det du får med Atlas Wood. Denne er utviklet av Norge og Danmarks fremste syvsovere, noe som gjør at sengen garantert sender deg til drømmeland.

Innbydende rammemadrass

Rammemadrassen er utvilsomt sengens viktigste komfortlag, og akkurat derfor scorer denne høyt på komfort. Denne har pocketfjær inndelt i fem soner, noe som gir et stabilt og støttende leie uansett hvordan du ligger.

I tillegg er overmadrassen meget bra og resistent mot både fukt og slitasje. Overmadrassen vil holde i mange år og er svært behagelig å ligge på, ettersom den er fire centimeter tykk. Materialet som er brukt er lateks, og dette gjør at sengen puster så bra som den gjør.

Til slutt må vi også nevne den kraftige trerammen som holder sengen. Den solide rammen gir ikke bare lang holdbarhet, men også et særdeles vakkert utseende. Sengen kommer til å gli rett inn i ethvert soverom.

Best på pris

Prisen på sengen er nesten overraskende lav – særlig med tanke på den gode komforten den byr på. Denne kan du fint sove på, uavhengig om du foretrekker en myk eller har seng. Den fungerer også ypperlig til alle sovestillinger, uansett om du foretrekker å ligge på ryggen eller magen.

Det er rett og slett lite negativt å påpeke ved dennemodellen, og den er en særdeles god investering – mye takket være den gode prisen. Ønsker du god komfort til en overkommelige pris, er dette sengen å gå for.

Oppsummert

 • Høy komfort
 • Massiv treramme
 • Veldig god pris

LES MER


4. Venus Diamant—God for ryggen

SJEKK PRISEN →

Har du problemer med ryggen eller ønsker en seng som er spesialtilpasset for å gi ryggen den beste komforten, er dette modellene å gå for. Venus Diamant har tatt hånd om mange av problemene tilknyttet ryggproblemer, takket være de moderne pocketfjærene og den grafittbehandlende overmadrassen.

Ekstra god madrass

Det unike med denne sengen, som også utgjør mye av grunnen til at det er så enkelt å sovne i den, er den fantastiske over- og undermadrassen. Denne består av en støttende latekskjerne produsert i den unike SonoCore-metoden, og er både slitesterk og ventilerende.

Det betyr at madrassen har en holdbarhet på mange år, samtidig som den tilpasser seg din temperatur. Du vil verken svette på varme netter eller fryse på vinterhalvåret. Komfortsonene på undermadrassen er også enesnåtende, og den har hele syv stykker.

Dette er det svært få modeller som har, noe som gjør denne til en av de mest behagelige sengene på markedet. Mellom fjærene ligger det i tillegg et lag av ventilerende latekspolstring som gir ekstra god støtte.

Miljøvennlig

Sengen er også svanemerket, noe som betyr at den er utviklet i materialer som er både sunne og miljøvennlige. Du kan derfor sove i visshet om at du ikke puster inn skadelige kjemikalier. I tillegg skiller denne seg veldig ut fra resten av markedet ved at den er spesialutviklet for å gi ryggen den beste komforten.

Alt i alt, er det utrolig mye å like ved Venus Diamant. Selv prisen er ikke den verste – spesielt om du sammenligner den med de dyreste toppmodellene. Du får derfor mye for pengene dersom du investerer i denne modellen.

Oppsummert

 • Spesialutviklet for ryggen
 • Du får mye for pengene
 • Miljøvennlig
 • Enorm slitestyrke

LES MER


5. Vasa Diamant—Premium

SJEKK PRISEN →

Om du ønsker markedets ytterste kvalitetsvare, er dette sengen for deg. Vasa Diamant er laget for at du skal få den mest behagelige søvnen i luksusklassen ved å forbedre både over- og undermadrassen, samtidig som den har en eksepsjonelt god og solid ramme.

Ekstraordinær madrass

Vasa Diamant er utviklet gjennom mange års erfaring og utallige analyser for å lage en kvalitetsseng av de sjeldne. Det har de fått til, takket være den ekstraordinære fjærmadrassen. Fjærmadrassen inneholder pocketfjærer inndelt i syv komfortsoner som er strategisk plassert for å gi deg den beste søvnen.

Dette gir en ergonomisk korrekt støtte som skal tilpasses etter måten du sover på. Det betyr at madrassen former seg etter din liggestilling, og gjør at du skal ligge like behagelig uansett posisjon. I tillegg har den meget dyktige ventilerende egenskaper som fjerner alle former for fukt og svette.

Vasa har med denne ønsket å lage en eksklusiv seng som vil være ypperlig for deg som skal ha det aller beste. Dette kommer til syne i den unike trerammen som ikke bare er solid, men også utrolig elegant. Sengen er derfor en nytelse å hvile øynene på, ettersom den oser skyhøy kvalitet.

Kostbar

Kort fortalt setter denne standarden for hva en kvalitetsseng burde være. Derfor er prisen satt deretter, noe som gjør at denne koster skremmende mye. Her må du virkelig grave dypt i lommeboken, men dette er bare å forvente med tanke på den enestående kvaliteten du får.

Har du mulighet til å betale 40.000 kroner for en seng, er dette utvilsomt en god investering, men er du ikke opptatt av luksuriøse varer kan du fint nøye deg med rimeligere modeller. Disse vil garantert gi en like god nattesøvn.

Oppsummert

 • Kvalitet fra aller øverste hylle
 • Utrolig behagelig seng
 • Elegant seng
 • Svindyr

LES MER


6. Senses Motion—Puster godt

SJEKK PRISEN →

Senses Motion er en behagelig seng med spesielt gode pusteegenskaper. Denne er perfekt for deg som vil sveve avgårde til de viktige nattetimene raskere enn før, samtidig som du omfavner deg selv uten å bli for varm. Senses Motion er rett og slett en drøm av en seng.

Bunnsolid rammemadrass

For en behagelig seng er madrassen helt essensiell, og derfor har Senses hatt høy fokus på å utvikle madrassen for sin modell. Det gjør at den inneholder blant annet syv komfortsoner fordelt med fleksible pocketfjærer. Det som imidlertid skiller sengen fra andre modeller er hvor godt den puster.

Denne er til enhver tid riktig temperert, og her vil du ligge mykt og varmt uten å svette eller bli fuktig. I tillegg er den svanemerket, noe som gjør at du kan du koble av, slumre, sove eller slappe av i en meget behagelig seng med sunne materialer. Selve overmadrassen er på seks centimeter, mens undermadrassen er på 14 centimeter.

Den nederste madrassen, som er selve fundamentet i sengen, er særdeles myk og derfor et godt utgangspunkt for en god søvn. Trerammen byr også på et stabilt og støttende leie, samtidig som den gir lang holdbarhet på sengen.

Konklusjon

Kort fortalt er det ekstremt mye å like ved denne modellen. Den byr på god komfort, har unike pusteegenskaper og en overkommelig pris. Dette er derfor ikke den mest kostbare investeringen, men den vil likevel holde i mange år fremover.

Utseendet er også moderne og flott, noe som gjør at denne passer godt inn på alle soverom. Det er lite negativt å påpeke ved denne, og den vil utvilsomt gi en god nattesøvn – spesielt siden den utstyrt med hele tre komfortlag. Vi konkluderer derfor med at dette er et meget godt kjøp.

Oppsummert

 • Unike pusteegenskaper
 • Utstyrt med tre komfortlag og syv komfortsoner
 • Overkommelig pris
 • Solid seng med lang levetid

LES MER


7. Senses—Billig og bra

SJEKK PRISEN →

Om pris er ditt viktigste kriterium ved valg av seng eller du ikke ønsker å betale for mye for god kvalitet, er denne et strålende valg. Her får du en billig, men likevel god seng. Senses er utviklet av danske eksperter og tilbyr en kvalitetsseng til markedets beste pris.

Mange fordeler

Investerer du i denne, får du en rekke fordeler. Vi har allerede nevnt den gode prisen. I tillegg får du også en regulerbar seng med sterke elevasjonskomponenter, og sengen er også OEKO-TEX sertifisert.

OEKO-TEX sertifiseringen er en merking for produktsikkerhet og bærekraftig produksjon innen tekstilindustrien. Det betyr at du får en miljøvennlig seng som er utviklet i sunne materialer. En annen fordel er at madrassen har et lateksoverlag som bidrar til gode ventilerende egenskaper. Sengen vil derfor transportere bort fukt og sørge for et optimalt sovemiljø.

Fjærene i sengen er innbydende og sørger for at du kan ligge behagelig uansett stilling. Denne har riktignok kun fem komfortsoner (toppmodeller har syv), men disse vil på lang vei sørge for en god søvn, med mindre du foretrekker noe ekstraordinært.

Populær bestselger

Senses har her virkelig produsert en populær bestselger. Helt siden lansering har denne vært en av markedets mest solgte, noe vi har stor forståelse for. Som nevnt er det få som kan vise til like god pris, men også kvaliteten på denne er høy.

I tillegg er den regulerbar, i tillegg til å være sertifisert og godkjent for merking av produktsikkerhet, noe som gir den et ekstra element. Du får med andre ord mange fordeler du får dersom du investerer i Senses. Vi er ikke i tvil når vi anbefaler denne på det sterkeste.

Oppsummert

 • God seng til en veldig god pris
 • Populær seng som har vært en bestselger i en årrekke
 • Utstyrt med fem komfortsoner
 • Sertifisert og godkjent for produktsikkerhet

LES MER


8. Venus Nova—Kvalitet

SJEKK PRISEN →

Skyhøy kvalitet er et typisk kjennetegn for Venus Nova. Her får du en av markedets desidert beste modeller, noe som kommer frem i form av dens nøye utvalgte komponenter som er sammensatt med et ønske om å kunne tilby bedre netter.

Regulerbar

Dette er så mye mer enn bare en ordinær seng. For det første, er den både svanemerket og OEKO-TEX sertifisert. For det andre, er den regulerbar. Du kan innstille sengen slik at den passer din personlige liggestilling eller variere ut i fra ditt behov. For eksempel, hvis du leser bøker før du sovner kan du justere sengen til en perfekt leseposisjon, for å deretter justere den til din foretrukne liggestilling.

Selve elevasjonsmotoren er også både støysvak og effektiv, ettersom den er produsert av det anerkjente merket Linak. Disse er populære på grunn av deres enkle fremgangsmetoder for å regulere hode- og fotenden.

I tillegg er madrassen særdeles behagelig, og dette mye takket være dens Pulse lateks. Denne skiller seg markant fra alminnelig lateks, ettersom den er både sterkere, mer ventilerende og samtidig mer elastisk. Det er med andre ord ikke noe problem å sove godt i Venus Nova.

Høy pris

Sengemarkedet fungerer som alle andre forbruksvarer. Jo bedre kvalitet, desto høyere er prisen. Du må derfor regne med å betale en ganske så heftig pris hvis du skal ha denne modellen. Det er klart at 50.000 kroner er mye å betale for en seng, men til gjengjeld får du en ekstraordinær seng som holder lenge.

Dette er derfor en investering som kan holde livet ut og som garantert kommer til å gi deg mye glede. Vi anbefaler denne på det sterkeste, til tross for en astronomisk høy prislapp.

Oppsummert

 • Skyhøy kvalitet
 • Veldig behagelig og utviklet i materialer fra ypperste hylle
 • Miljøvennlig og sunn
 • Veldig høy pris

LES MER


9. Bergen Natural—Nydelig design

SJEKK PRISEN →

For noen har et vakkert design like mye å si som komfort når man velger seng. Da er det få modeller som egner seg bedre enn denne. Bergen Natural er en særs vakker og elegant seng med et nydelig design. Denne kombinerer ypperste komfort og estetikk på en enestående måte, og er et perfekt valg for deg som ønsker å piffe opp soverommet.

Miljøvennlige materialer

Sengen kan regelrett kategoriseres som et sjeldent drømmescenario. Her får du både naturlige materialer og holdbare løsninger. Det betyr at sengen er utviklet i slitesterke materialer som verken er skadelig for deg eller miljøet. Med sin Mayan Pulse overmadrass kan du hver natt legge hodet ned i visshet om at du kan sove med god samvittighet.

I tillegg er vi riktig så imponert over den innflytelsesrike undermadrassen som fremheves av de fantastiske fjærene. Disse sørger for en optimal støtte uansett stilling, og er en sterk bidragsyter i å sende deg i dyp søvn. Rammemadrassen er også en oppgradering fra sine tidligere modeller og utgjør derfor et godt fundament for søvnen din.

Sengens elastisitet er optimal om du ikke ønsker en for myk seng, men foretrekker en mer fast modell.

En annen fordel vi bet oss merke i, er den massive trerammen som sørger for ekstra lang holdbarhet.

Mange fordeler

Det er vanskelig å ikke la seg begeistre av Bergen Natural. Som nevnt skiller denne seg i stor grad fra resten av markedet på grunn av sitt vakre design, samtidig som det heller ikke er noe å utsette på sovekomforten.

Det eneste negative vi har å påpeke er at prisen er noe høy, men den er fortsatt ikke urimelig høy. Det gjør denne til en god langsiktig investering som garantert kommer til å gi deg mye glede for pengene. Denne er et særlig godt valg for deg som er opptatt av interiør.

Oppsummert

 • Vakker seng med et estetisk design
 • God komfort
 • Utviklet av miljøvennlige- og sunne materialer
 • Prisen er nokså høy, men likevel ikke urimelig

LES MER


10. Physio Diamant—Mest for pengene

SJEKK PRISEN →

Physio Diamant er en eksepsjonell seng som er skapt for å optimalisere din søvn. Med denne kan ditt ønske om skjønnhetssøvn gå fra drøm til virkelighet på null komma niks. I tillegg, er den ulik resten av markedet, ettersom den er utviklet for å være mer varmledende. Her er det ikke sengen det står på dersom du sliter med søvnkvaliteten.

Spesialutviklet fjærmadrass

Denne er spesialutviklet av ortopediske eksperter og gir deg en revolusjonerende fjærmadrass. Inndelt i et noe annerledes mønster, skal fjærene arbeide sammen for å omfavne deg på en optimal måte når du ligger på langs. Det skal derfor ikke være noe problem med å nyte gode timer med søvn dersom du ligger på Physio Diamant.

Å våkne uthvilt er rett og slett ingen sak lengre, og vi er ikke redd for å påstå at dette er blant de aller mest behagelige sengene på markedet. I tillegg har overmadrassen dyktige egenskaper som bedrer søvnen i form av ventilasjon, elastisitet og holdbarhet.

Vår dom

Fordelene kommer på rekke og rad hos Physio Diamant. Vi anser derfor dette som et svært godt kjøp, og faktisk som modellen som gir mest for pengene i vår test. Dette er en tittel de burde bære med stolthet med tanke på hvor kostbart senger faktisk kan være.

Vi likte spesialt godt den unike fjærmadrassen som er utviklet av eksperter som vet hva som skal til for å få et godt sovemiljø. Vår dom er at dette er en meget bra investering.

Oppsummert

 • Unik fjærmadrass utviklet av ortopediske eksperter
 • Skapt for å optimalisere den dype nattesøvnen
 • Ventilerende overmadrass
 • Du får mest for pengene med denne modellen

LES MER


Hvilken seng skal man velge?

Hvilken seng du bør velge kommer enkelt og greit an på din preferanser. Liker du en hard seng, en myk seng, eller kanskje du foretrekker en madrass som former seg etter kroppen din? Alt dette er faktorer du må ha med i betraktningen når du skal velge en seng.

Velg madrassen som passer deg:

Hvilken madrass du foretrekker vil i stor grad være det som avgjør hvilken seng du bør velge, og dette gjelder både over- og undermadrassen. Et godt tips er å lese deg nøye opp på hvilke kvaliteter og egenskaper de ulike madrassene tilbyr.

I dag skilles det primært mellom to typer madrasser: lateks og memoryskum.

Lateks

Lateks er utvunnet av gummitrær, og disse madrassene gir en god fasthet. Disse er todimensjonale, men samtidig svært trykkavlastende, noe som bidrar til en meget god nattesøvn for deg som ikke liker en altfor myk seng.

I tillegg er disse modellene meget allergivennlige og veldig ventilerende. Det betyr at materialet ikke blir påvirket av din kroppsvarme, samt at du trygt kan legge hodet ned uten frykt for å puste inn farlige stoffer.

Lateks er et godt valg dersom du ønsker en relativt fast seng som er miljøvennlig og ikke blir klam på varme sommerdager.

Memory skum

Dette er madrasser som justerer og former seg etter kroppen din. Foretrekker du en mykere seng, er dette et godt valg for deg.

Jo varmere du blir om natten, desto mer former madrassen seg etter deg og desto mykere blir den. En slik madrass vil nærmest omkranse seg rundt deg og gi et beskyttende lag rundt hele kroppen din.

Kiropraktorer og fysioterapeuter anbefaler å bruke memoryskum dersom man sliter med for eksempel ryggproblemer. Dette er fordi madrassen gir god avlastning, samtidig som at den bidrar til at du ligger roligere om natten.

Dette er et godt valg for deg som liker mykere madrasser.

Rammen

Sengerammen er en annen faktor du må ha med i betraktningen av ditt sengevalg. Denne avgjør ikke bare utseendet, men også hvor slitesterk sengen er og hvor mye den tåler.

Pris

Til slutt må du vurdere hvor mye du er villig til å betale for sengen din. Det finnes kraftig variasjon mellom prisene på dagens modeller, og du finner senger i alle prisklasser. Betal prisen du er mest komfortabel med – det vil da være større sannsynlighet for at du blir fornøyd med kjøpet ditt.

Hvor viktig er madrassen?

Valg av riktig madrass er helt essensielt for ditt sengevalg. Nærmere en tredjedel av døgnets timer brukes i sengen. Da sier det seg selv at det er viktig å være selektiv.

Dersom vi ikke er oppmerksomme på valg av riktig madrass vil det gå utover både nattesøvn, samt helse- og livskvalitet.

Hvor mange timer søvn trenger man?

Hvor mange timer søvn som er nødvendig varierer veldig fra person til person. Anbefalt antall timer er mellom seks til ni timer, men dette kommer veldig an på dine preferanser.

Føler du deg opplagt etter fem timer med søvn er nok dette tilstrekkelig for deg.

Hva betyr OEKO-TEX sertifisering?

OEKO-TEX sertifisering er et kvalitetsmerke som garanterer at produktet er fritt for skadelige kjemikalier, allergifremmende stoffer eller skadelige fargestoffer.

Fordelingen av madrasser i kontinentalsengen 

Som vi har sett i denne testen er det stor forskjell på hvordan de forskjellige sengene er bygd opp. Det er derfor viktig at man undersøker antallet komfortsoner og hvordan de forskjellige lagene er fordelt før man går til innkjøp av ny kontinentalseng. Dersom god ergonomisk støtte er viktigere enn at sengen skal være så myk som mulig kan det være lurt å forsikre seg om at sengen har pocketfjærer i rammemadrassen, heller enn fjærer med skum.

Hvorfor du bør velge lateks overmadrass

Lateks overmadrass puster bedre og gir en langt svalere opplevelse enn for eksempel memoryskum og Wonderpur. Du må derfor avgjøre om du foretrekker å sove varmt eller svalt før du tar en avgjørelse angående ny overmadrass. Lateks er ofte langt mer varmeavledende – spesielt madrasser som følger SonoCore-modellen.

Testkriterier

Vi har basert vårt testresultat på følgende kriterier:

 • Komfort
 • Materialet, tekstilene og stoffet som sengene er laget av
 • Slitestyrke
 • Temperaturreguleringen til madrassene
 • Pris

seng test