fbpx

Sautepanne test: De 4 beste i 2022

En sautepanne brukes når noe skal brunes veldig raskt, og det ligner veldig på en kasserolle eller en mindre wokpanne. Det er i all hovedsak et særdeles allsidig kokekar som kan brukes til å både koke saus og brune grønnsaker, kjøtt og fisk. Det er med andre ord en ypperlig allrounder alle kjøkken bør ha.

I denne artikkelen finner du et utvalg av de fire beste sautepannene på markedet. Vi ønsker nemlig å gjøre det enklere for deg å finne din favoritt, og har derfor samlet modellene vi opplever som de beste.

Sautepannen som kom best ut i vår test var Jamie Oliver Everyday. Dette er en elegant modell som også er svært holdbar. I tillegg har den et anti-stick belegg i bunn som forhindrer at maten brenner seg fast. Leter du etter en kvalitet helt utenom det vanlige og er villig til å betale litt ekstra, er det GreenPan Barcelona vi anbefaler. Denne pannen har et ekstra tykt skall av aluminium som gjør at den holder livet ut.

Vi gjør oppmerksom på at vi ikke har testet produktene selv. Testresultatet er basert på innhenting av informasjon fra pålitelige kilder og troverdige beskrivelser.

VÅRE favoritter

 • Tettsittende glasslokk medfølger
 • Enkel rengjøring
 • Utstyrt med Tefals Thermo Signal
SJEKK PRISEN →
 • Elegant design
 • Virker på alle varmekilder
 • Slitesterk
SJEKK PRISEN →
 • Særdeles slitesterk Sautepanne¨
 • Rask og jevn varmefordeling
 • Favoritt blant både kunder og eksperter
SJEKK PRISEN →

Sautepanne test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Jamie Oliver Everyday
Testens soleklare vinner får du her. Basert på våre undersøkelser var det aldri noe tvil om at denne gir den beste helheten. Her får du nemlig en slitesterke panne som steker til ypperlige resultat.
SJEKK PRISEN →
Tefal Start Easy
Kjøkkenspesialist Tefal har her utviklet en meget pålitelig og prisvennlig sautepanne. Alle som handler på budsjett eller som ikke ønsker å betale for mye, vil uten tvil oppleve dette som et godt kjøp.
SJEKK PRISEN →
GreenPan Barcelona
Ønsker du det beste av det beste, er det denne sautepannen du må gå for. Anerkjente GreenPan imponerer fordi den er konstruert for å holde livet ut. i tillegg er den utstyrt med GreenPan sin mest innovative induksjonsteknikk, Magneto.
SJEKK PRISEN →
Lodge Seasoned sautepanne
Lodge Sautepanne er en unik kombinasjon av pris og kvalitet. Den er nemlig laget av massivt støpejern, samt at den har et non-stick belegg. Prisen er også god, så her får du mye for pengene.
SJEKK PRISEN →

1. Jamie Oliver Everyday — Best i test

Jamie Oliver Everyday SS

SJEKK PRISEN →

Jamie Oliver Everyday er ikke bare vår favoritt blant sautepanner, men også forbrukernes og ekspertens. Den skårer nemlig usedvanlig høyt både i tester utført av testmagasin og på kundeanmeldelsene. Dette fordi den er av høy kvalitet, tilbereder til strålende resultat, og ikke minst fordi den er prisvennlig. Den er i tillegg meget elegant og lekker, og passer derfor godt inn i alle moderne hjem.

Grunnen til den høye kvaliteten er fordi pannen er laget av rustfritt stål med en bunn i tre lag. Dette gir også en fantastisk varmefordeling, og det er en viktig årsak til det gode matlagingsresultatet denne gir. Ikke nok med det, Innvendig er den belagt med et titanium non-stick belegg som gjør den ekstremt resistent.

Dette gjør samtidig at bruken av fett ved steking reduseres, noe som gjør at du unngår at maten brenner seg fast. Dette gjør igjen at rengjøringen blir enklere. Den er videre utstyrt med Tefals kjente ThermoSpot-teknologi som sikrer at pannen er perfekt forvarmet før bruk. Dessuten bidrar dette til at smak og næringsstoffer bevares.

Pannen virker til og med på induksjon, men den bør helst ikke vaskes i oppvaskmaskinen. Den har en diameter på 25 centimeter og ikke altfor tung i vekten. Dette gjør den brukervennlig, samt at du får plass til mye mat om gangen.

Prisen er også god, så her får du det vi opplever som den beste «helheten». Nettopp derfor er dette vår testvinner.

Oppsummert

 • Elegant design
 • Virker på alle varmekilder
 • Slitesterk

LES MER

2. Tefal Start Easy — Best på budsjett

Tefal Start Easy Sauterpanne

SJEKK PRISEN →

Kjøkkenspesialist Tefal har her utviklet en meget pålitelig og prisvennlig sautepanne. Slitestyrken er også svært god og gir pannen lang holdbarhet. Alle som handler på budsjett eller som ikke ønsker å betale for mye, vil uten tvil oppleve dette som et godt kjøp og at de får mye for pengene.

Tefal Start Easy skårer dessuten svært høyt blant forbrukerne. Den har for eksempel hele 4,8 av 5 stjerner på diverse kundeanmeldelser, vurdert av verifiserte brukere. Det som nevnes som bra er deriblant pannens slitesterke non-stick belegg i titanium, og aluminiumsbelegg på både ut- og innside av pannen. Dette gjør at det er enkelt å lage mat i den, samt å vaske opp.

Pannen fungerer også utmerket til sautering av grønnsaker ifølge forbrukerne, fordi den har høye kanter. Det medfølger attpåtil et lokk som gjør den perfekt også til damping. Pannen tåler dessuten oppvaskmaskinen, men det anbefales å vaske den for hånd med hensyn til beleggets holdbarhet.

Pannen måler 24 x 74 cm og den har en vekt på 1,7 kilo. Kapasiteten er 3 liter og siden den er blant en av de billigste på markedet, mener vi denne er det perfekte budsjettkjøp.

Oppsummert

 • Tettsittende glasslokk medfølger
 • Non-stick belegg på både innsiden og utsiden
 • Enkel rengjøring
 • Utstyrt med Tefals Thermo Signal

LES MER

3. GreenPan Barcelona — Premium

GreenPan Barcelona

SJEKK PRISEN →

Sautepannen GreenPan Barcelona er konstruert for å holde livet ut, og er av den grunn den mest slitesterke på markedet. Pannen er utstyrt med en rekke eksepsjonelle egenskaper som ekstra tykt skall av aluminium og GreenPan sin mest innovative induksjonsteknikk, Magneto, hvilket gjør at pannen får en rask og jevn varmefordeling.

GreenPan er regelrett en kvalitetsmodell av de sjeldne, og derfor et ypperlig kjøp for deg som ikke nøyer seg med annet enn det absolutt beste. Av den grunn er prisen en del høyere enn på andre modeller, men til gjengjeld får du den beste sautepannen markedet har å by på.

Det er nemlig ikke bare det tykke aluminiumskallet og induksjonsteknikken som imponerer, men også det at den har et håndtak laget av rustfritt støpestål, samt at den har et flott design. Designet gir den et elegant preg, mens håndtaket gjør pannen både behagelig og enkel å bruke.

Sautepannen har også den siste utgaven av Thermolons sunne og keramiske non stick-belegg, Infinity Professional. Belegget er forsterket med diamanter som gjør pannen til en av de sterkeste, mest langlivede og riperesistente på markedet.

Den virker naturligvis på induksjon og har en størrelse på 24 cm. Lokk medfølger også, noe som gjør at pannen attpåtil kan brukes til damping.

Oppsummert

 • Særdeles slitesterk Sautepanne¨
 • Rask og jevn varmefordeling
 • Favoritt blant både kunder og eksperter

LES MER

4. Lodge Seasoned sautepanne — Mye for pengene

Lodge Seasoned sautepanne

SJEKK PRISEN →

Lodge sautepanne er en populære modell blant eksperten, og den beskrives som en sjelden kombinasjon av pris og kvalitet. Her får du nemlig en meget holdbar panne i støpejern og det til en svært god pris. Ønsker du god valuta for pengene burde du helt klart vurdere denne modellen.

Lodge har siden 1896 produsert kvalitetspanner og -gryter av støpejern, som kan anvendes på alle typer komfyrer, i ovnen, på grillen og over ild. Med en liten sautépanne som denne er du klar for å starte et friluftseventyr eller lage lekre retter hjemme på kjøkkenet. Støpejern har en naturlig egenskap med å holde godt på varmen, hvilket gjør sautépannen særlig velegnet til servering. Dessuten har materialet en jevn varmefordeling, slik at bunn og panne alltid har samme temperatur. Det gir perfekte resultater uansett varmekilde.

Sautépannen har videre to praktiske håndtak, som gjør det lett å flytte den inn og ut av ovnen, eller ned i og opp fra ildens glød. Alle Lodges kjøkkenredskaper har i tillegg gode non stick-egenskaper som sikrer at maten ikke brenner fast, og at rengjøringen etterpå er enkel. Selv om støpejern er et robust materiale, kan du verne ekstra godt om din sautépanne ved å kun håndvaske den og unngå bruk av metallredskaper på stekeoverflate.

Selve kapasiteten på pannen er på 3 liter, mens den har en størrelse på 21 x 5 cm. Den veier ikke mye, kun 1,4 kilo, og det til tross at den er laget av et massivt støpejern. Alt i alt er det en meget god sautepanne som virkelig slår an hos ekspertene. Det hovedsakelig på grunn av at den er prisvennlig og laget av materialer i høy kvalitet.

Oppsummert

 • Jevn varmefordeling
 • Enkel rengjøring
 • Fungerer på alle typer komfyrer
 • Fungerer ypperlig til servering

LES MER


Hva er en sautepanne?

En sautépanne kjennetegnes av at den er en kombinasjon av en gryte og en panne – altså en panne med ekstra høye kanter. Sautépannen gjør det derfor mulig å røre godt rundt, som om det var en gryte, samtidig som du kan steke i pannen. Det er nettopp denne funksjonen som har gitt pannen sitt navn. Sauter er fransk og betyr å “hoppe” eller “danse”, og det er det du har mulighet til, uten at maten søles ut.

Den store stekeflaten, som tilsvarer en vanlig stekepanne, gjør det mulig å steke store stykker kjøtt og grønnsaker. Samtidig kan du, på grunn av de høye kantene, tilsette fond, vin eller andre væsker i retten. Med andre ord er det et særdeles allsidig kokekar som kan brukes som en sausekasserolle til å koke saus i, eller mer som en stekepanne til å brune grønnsaker, kjøtt, eller fisk i. Det aller beste er kanskje at du enkelt kan bruke den til flere av tingene samtidig. For eksempel først brune svinefilét, og deretter koke opp en saus sammen med kjøttet. Sausen og kjøttet deler på denne måten sine smaker til hverandre.

Hva er forskjellen på Sautepanne og Traktørpanne?

Det er egentlig lite som skiller, men i hovedsak ligger forskjellen ved at traktørpanner kan, takket være sine høye kanter, brukes til alt fra koking til steking. Sautepannen er med sine runde og høye kanter perfekt for rask steking og woking, men fungerer også utmerket til for eksempel tilberedning av risotto.

Hvorfor kjøpe sautepanne?

En av hovedgrunnene til at kokker foretrekker sautepanner er fordi pannen fungerer perfekt til bruning og steking av kjøtt, og fordi den tåler godt stekt varme. I tillegg til det, så reagerer pannen langsomt på temperatursvingninger og den holder også svært godt på varme. Det gir igjen en jevn og fin stekeskorpe.

Hva betyr «å sautere»?

Sautere er å steke i stekepanne, i motsetning til for eksempel i stekeovn eller å fritere. Ordet brukes særlig om det å steke noe raskt mens man rister på panna eller rører i matbitene, slik at de blir brune på alle kanter.


Hvilken sautepanne skal jeg velge?

Utvalget av sautepanner er ikke annet enn enormt, og det er forståelig nok ikke enkelt å vite hvilken modell man burde gå for. Det første du burde tenke på når du skal kjøpe en sautepanne er hvilken koketopp du har. Det er nemlig ikke slik at alle modeller fungerer på induksjon, noe som gjør det lite gunstig om du har en induksjonsovn. Alle pannene i denne testen fungerer for øvrig på induksjon.

Deretter burde du vurdere kriterier som kvalitet, altså materiale, og selvsagt pris. Det er imidlertid slik at pris og kvalitet/materiale ofte henger sammen, så ønsker du høy kvalitet må du som regel ut med litt ekstra. Det er også slik at råvarene du oftest steker burde tas med i betraktningen når du vurdere materialet.

Støpejern

Støpejern er et materiale som egner seg utmerket til steking på høy temperatur. Materialet støpejern sørger for jevn varmefordeling og er derfor perfekt til steking av større kjøttstykker, fet fisk og grønnsaker som squash, rotgrønnsaker og auberginer. En annen fordel med støpejern er at de tåler å bli brukt i ovn på alle temperaturer, samt på grill.

Rustfritt stål

Stekepanner i rustfritt stål er velegnet til steking ved alle temperaturer, og er enkle å rengjøre. Materialet har en rekke fordeler, blant annet smidighet, holdbarhet og varmebestandighet. Rustfritt stål får ikke riper, bulker eller skjevheter ved normal bruk og varianter uten belegg kan vanligvis vaskes i oppvaskmaskin.

Aluminium

Aluminium er et materiale som fordeler og leder varmen raskt og effektivt, og er optimalt til steking ved lav til middels temperatur. I tillegg har aluminium fordelen med å være et lett, ergonomisk materiale som er enkel å håndtere. Materialet er også enkelt å rengjøre, da mat raskt løsner fra overflaten med litt såpevann og en oppvaskbørste.