fbpx

Saccosekk test: Disse 7 gir deg mest for pengene i 2023

Saccosekker har vært et yndet møbel for barnerom og TV-stuer siden de først ble introdusert på 70-tallet. Med stor variasjon i fasong, størrelse og dekor finnes det en saccosekk for hver eneste stue eller barnerom. Muligheten til å synke ned i en komfortabel saccosekk etter en lang dag på skole eller jobb, gjør det til det ideelle avslapningsmøbelet hvor du kan la hele kroppen koble ut og nyte god underholdning. Vi har laget en oversikt til deg med de beste Saccosekkene innen ulike kategorier, slik at vaglet blir enklere. Vi har ikke selv testet ut saccosekkene, men vi har bassert oss på andre brukeropplevelser og beskrivelser. Her våre utvalgte fra vår saccosekk test.

Saccosekk test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
MyRoom Saccosekk fotball stor
Saccosekken passer godt for de som er på jakt etter stilrent design, men også slitesterkt for bruk på gutterommet eller TV-stuen.
SJEKK PRISEN →
Myroom LIAM saccosekk
Denne originale saccosekken passer godt for de på jakt etter møbel som tilbyr komforten til en saccosekk, men design som passer til stuen.
SJEKK PRISEN →
BINI Saccosekk panda
Denne søte og morsomme saccosekken kommer i et mykt bomullsmateriale som er 100% økologisk. Det myke materialet blir fort en favoritt.
SJEKK PRISEN →
MyRoom LIAM Saccosekk, Svart/grå
Denne praktiske saccosekken kommer med justerbare stropper på sidene og kan enkelt gjøres om til en komfortabel lenestol perfekt for lesekroken i stua.
SJEKK PRISEN →
RoomMate puff Carousel
Det morsomme karusell-designet gir et fargerikt innslag på barnerommet og gir en ypperlig lekeplass for barna.
SJEKK PRISEN →
BINI Saccosekk stjerner, grå
Her sitter du godt i en saccosekk med morsomt design uten at farger og kontraster blir forstyrrende i rommet. Det tidløse designet passer godt inn uansett fargepalett på resten av rommet.
SJEKK PRISEN →
NG Baby SaccoSekk Mood, grafittgrå
Dette er den klassiske saccosekken med tidløst posedesign som gjorde den populær på 70-tallet. Her får du en komfortabel og slitesterk saccosekk uten unødvendig ekstravaganse.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. MyRoom Saccosekk fotball stor – Stilrent design

Saccosekk test- best i test i denne testen

SJEKK PRISEN →

MyRoom stor saccosekk med fotballmønster kommer svært godt ut med stilrent design, slitesterkt materiale og høy komfort. Den passer like godt uansett om det skulle være fotball kveld med gutta, en rolig ettermiddag med videospill eller som inventar på barnerommet.

Komfortabel

Det tradisjonelle fotballmønsteret passer perfekt inn på barnerommet og sklir rett inn uansett farger. Her er det bare å plassere seg godt foran TV-en og synke ned i den komfortable saccosekken for en avslappende opplevelse.

Sekken er bekledd med et slitesterkt polyuretan-basert lærimitasjon som gir sekken lang levetid uten at det går utover komforten. Inni er den fylt med en formbar masse som enkelt former seg etter den som sitter i sekken som resulterer i god støtte og ultimat komfort. Polyuretan-bekledningen gjør det til en enkel sak å rengjøre sekken ved enkelt å tørke av med en fuktig klut.

Formbart fyll

Den store størrelsen gjør at man får god plass enten sluttbrukeren skulle være voksne eller barn. Her kan du enkelt plassere to mindre barn sammen på sekken, eller nyte en komfortabel kveld foran TV-en selv. Det formbare fyllet gjør det enkelt å stue bort sekken ved behov uten at den tar opp mye plass. Her kan du legge den i en eske eller la den synke inn der det måtte være plass.

Materiale: Polyuretan

Høyde (cm): 55

Bredde (cm): 90

Vekt (kg): 4,6

LES MER


2. Myroom LIAM saccosekk – Mykt skum

SJEKK PRISEN →

LIAM er en stilig langstrukket saccosekk. Det originale designet gjør at sekken passer like godt inn i stuen som på barnerommet eller TV-stuen. Her får du en saccosekk med ryggstøtte og stilrent design uten at det komprimerer komforten av en tradisjonell saccosekk.

Passer hos de fleste

Sekken er fylt med strimlet skum som gir et stødig men komfortabelt fyll som enkelt former seg etter den som sitter i stolen. Til sammenlignet med en tradisjonell saccosekk får skummet raskt tilbake sin originale form når man reiser seg opp og det former seg på nytt når nestemann slenger seg ned på for å slappe av.

Det stilrene designet og nøytrale farger gjør at sekken enkelt kan stå fremme i stuen uten å skille seg ut blant tradisjonell møblering, eller kan fremstå som en behagelig forlengelse av stuekroken. Sekken kommer i svart eller en lys gråtone som begge gjør det enkelt for sekken å skli inn i de fleste rom.

Perfekt valg

Oxford-nylon materialet som sekken er bekledd med gir en slitesterk overflate og kan enkelt rengjøres med en fuktig klut takket være nylon kombinasjonen som forhindrer væske i å trekke inn. Dette gjør stolen til det perfekte valget for barnerommet eller som en egen sofa for ungene i stua. Skummet gjør at sekken står stabilt selv om noen sitter i den.

Materiale: Oxford-nylon

Høyde (cm): 67

Bredde (cm): 69

Vekt (kg): 5,2

LES MER


3. BINI Saccosekk panda – Et økologisk valg

BINI Saccosekk Panda

SJEKK PRISEN →

Med BINI saccosekk får du en komfortabel saccosekk med søt pandadesign som passer perfekt på barnerommet. De morsomme detaljene på sekken gjør den godt egnet som inventar på barnerommet uten at den blir for dominerende. Det rosa ansiktet og ører bidrar med et sjarmerende design som barna kan ha det gøy med.

Sekken er fylt med et ufarlig PP-fyll som enkelt former seg etter den som sitter i sekken for best mulig komfort. Her kan ungene synke ned i sekken på barnerommet eller foran TV-en og sitte komfortabelt i timevis uten belastning på rygg eller nakke. Trekket kommer i 100% økologisk bomull og utgjør et slitesterkt materiale uten at det går utover mykheten til sekken.

Saccosekken er 100% håndlaget og oppnår de strenge kvalitetskravene for Oeko-Tex sertifisering som garanterer at produktet er fritt for allergifremmende og skadelige kjemikalier. Sekken kommer i flere varianter med rosa og svart fargevalg, eller trekk dekorert med flere små pandaer på. Her har du en kvalitets sekk som passer utmerket til både gutte og jenterommet.

Materiale: 100% Bomull

Høyde (cm): 110

Bredde (cm): 80

Vekt (kg): 4,7

LES MER


4. MyRoom LIAM Saccosekk, svart/grå – Flere funksjoner for komfort

SJEKK PRISEN →

Denne kule saccosekken fra MyRoom kommer med stropper som enkelt kan gjøre den om til en lenestol. Dette gir mulighet for å bruke sekken både som en tradisjonell flat saccosekk, men kan også gjøres om til en stilren lenestol for stua. Dette gjør den til en perfekt kandidat både til barnerommet og TV-stua! Det komfortable syntetiske fyllet på innsiden gir god komfort som enkelt former seg etter den som sitter eller ligger i stolen.

Sekken er fylt med syntetisk fyll som gir et behagelig underlag og enkelt former seg slik en tradisjonell saccosekk gjør. Det slitesterke polyester stoffet som bekler sekken gir også mulighet for å bruke sekken utendørs uten at den trekker til seg fuktighet eller blir ødelagt. Skulle den benyttes utendørs kan sekken enkelt rengjøres ved hjelp av en fuktig klut før den tas med inn igjen.

Muligheten til å benytte sekken både som sitteunderlag og lenestol gjør at den passer ypperlig til både innendørs og utendørs bruk og kan gjøres om etter behov. Sekken kommer i en nøytral gråfarge med svart underlag som gjør den enkel å plassere i de fleste rom. Her kan du bruke den som leketeppe på barnerommet eller som stol for å gi barna et behagelig og solid underlag .

Sekken kan enkelt rulles sammen og pakkes bort eller tas med på reise uten at den tar for stor plass. Stroppene på sekken kan enkelt benyttes for å holde den sammenrullet under transport eller ved lagring.

Materiale: Polyester

Høyde (cm): 170

Bredde (cm): 130

Vekt (kg): 4,2

LES MER


5. RoomMate puff Carousel – Fargerikt alternativ

SJEKK PRISEN →

RoomMate puff Carousel kommer med et alternativt og morsomt design. Sekken tilbyr et morsomt og fargerikt innslag på barnerommet og med sin store bredde kombinert med lave høyde kan denne fungere utmerket som en lekematte for behagelig lek på harde gulv.

Saccosekken kommer med et mykt og praktisk trekk i 100% økologisk bomull som enkelt kan vaskes. Trekket kan enkelt tas av og kjøres i vaskemaskinen sammen andre bomullsprodukter. Dette kommer godt med dersom uhellet skulle være ute og flekker oppstå på trekket.

RoomMate puff kommer med GOTS-sertifisering som er et kvalitetsmerke for produkter som benytter minst 70% økologisk fiber i sin bomull. GOTS-sertifiseringen stiller også krav om sikkerheten til arbeiderne som produserer produktene, så med GOTS-sertifisering kan du kjøpe RoomMate produkter med god samvittighet.

Til tross for sin økologiske fremstilling er det fortsatt god komfort fra sekken, her kan barna ligge å leke i flere timer med et behagelig underlag. Sekken former seg godt etter den som sitter uten at man synker for dypt nedi slik som mange andre saccosekker gjør. Dette gjør den ideell for små barn som trenger litt støtte uten at underlaget blir for mykt.

Materiale: Økologisk bomull

Høyde (cm): 20

Bredde (cm): 80

Vekt (kg): 3,7

LES MER


6. BINI Saccosekk stjerner, Grå

SJEKK PRISEN →

Med denne morsomme og flott dekorerte saccosekken fra BINI får du den klassiske saccosekken med et vakkert stjernedekor på trekket. Sekken kommer i eggehvit med sølv/grå stjerner og passer utmerket som dekor på barnerommet. Her kan du synke godt ned i saccosekken for en stødig og behagelig sitteposisjon hvor hele kroppen slapper av.

Det slitesterke trekket i 100% økologisk bomull kan enkelt rengjøres med en fuktig klut dersom uhellet skulle være ute. BINI benytter kun økologisk bomull i sine produkter og denne saccosekken er ikke noe unntak. Sekken når opp til de strenge kravene for Oeko-Tex sertifisering som garanterer at produktet er helt fritt for allergifremkallende eller farlige kjemiske stoffer.

Sekken er fylt med et ufarlig PP fyll som former seg etter kroppen på en behagelig måte for best mulig komfort. Her får du den klassiske komforten til saccosekker med et litt sprekere trekk som gjør det ideelt for barnerommet eller TV-stuen. Med nøytrale farger passer den godt inn i de fleste rom uten at den blir en sterk kontrast eller sjenerende.

Materiale: Økologisk bomull

Høyde (cm): 110

Bredde (cm): 80

Vekt (kg): 4,7

LES MER


7. BINI Saccosekk stjerner, grå – Det dekorative valget

SJEKK PRISEN →

Denne klassiske saccosekken fra NG passer utmerket både til kosekroken og barnerommet. Her får du akkurat det du forventer fra en klassisk saccosekk. Produsert i et mykt 100% lintrekk og med isoporkuler som fyll er dette en saccosekk som enkelt former seg etter kroppen og gir en behagelig opplevelse å sitte i.

Med sin kompakte størrelse og myke fyll fungerer den ideelt som en puff i stuen eller en sittekrok på barnerommet. Du synker lett ned i sekken mens den former seg rundt kroppen og gir en behagelig støttende komfort for barnet.

Den nøytrale granitt-gråfargen gjør at sekken enkelt passer inn blant annen møblering uten å skape kontraster eller skille seg ut merkbart. Det mye lin stoffet gjør den enkel å holde ren, men det myke isopor fyllet vil kreve vedlikehold etter en stunds bruk. Her får du virkelig en klassisk saccosekk med kjente problemstillinger som at isoporen etterhvert blir flat og må byttes ut.

Materiale: Lin

Høyde (cm): 50

Bredde (cm): 37

Vekt (kg): 1,9

LES MER


Hvor viktig er valg av trekk for saccosekk til barnerommet?

Valg av trekk kan utgjøre en stor forskjell fra en saccosekk som får lang varighet og en som raskt må skiftes ut når barna blir mer aktive. Her er det viktig å velge et slitesterkt og behagelig stoff slik som Polyuretan eller bomull. Trekket gir en behagelig opplevelse for barnet, men er også slitesterkt og enkel å rengjøre. Du bør unngå trekk som ikke puster eller gir svette overflater mens barnet leker. Dersom den er tiltenkt de minste bør du passe på at stoffet puster godt dersom barnet skulle klare rulle rundt i sekken.

Hva slags fyll bør det være i saccosekken?

Det viktigste ved valg av saccosekk er å passe på at det ikke fylles opp med skum bestående av kjemikalier eller plastikk. Produkter solgt i Norge butikker etter 2007 skal ikke inneholde verken allergifremmende eller giftige stoffer, men dersom du handler fra utlandet eller kjøper brukt er det viktig å undersøke hva fyllet består av. Ideelt bør fyllet bestå av PP eller godkjent skum. Det viktigste er å etterse at produktet ikke inneholder stoffer som klorerte fenoler, ftalater, organiske tinnforbindelser mm.

Avgjør hvilke behov saccosekken skal dekke

Som vi har vist i denne artikkelen finnes det utallige variasjoner av den tradisjonelle saccosekken, og det viktigste før man bestemmer seg for modell er hvilke behov den skal dekke. Skal den være en del av kosekroken på barnerommet, interiøret i TV-stuen eller kanskje den skal være enkel å pakke ned? Dette vil ha stort utslag på om du bør gå for en praktisk modell som LIAM, tradisjonell modell som NG eller en mer koselig variant fra f.eks BINI.

Hva betyr Oeko-Tex-sertifisering?

Oeko-Tex er et sertifikat utdelt til produkter som består en rekke tester, og som ikke inneholder noen allergifremmende eller giftige kjemiske stoffer som klorerte fenoler, ftalater, organiske tinnforbindelser med mer. Sertifikatet er utdelt av International Oeko-Tex association som står ansvarlig for å utføre kontroller og merke produkter som oppnår kravene.

Hva betyr GOTS-sertifisering?

GOTS eller Global Organic Textile Standard er et garantimerke for at minimum 70% av fibrene som er benyttet i bomullsstoffet er organisk og arbeiderne jobber under verdige forhold i fremstillingen av produktene. Sertifiseringen sikrer trygge produkter og etisk forretningsvirksomhet.

Beste saccosekk egnet for de minste

Når sekken skal passe inn på barnerommet for de minste er det viktig at du tar høyde for både slitasje og materiale. Her bør du gå for et mykt og pustende stoff som bomull eller polyuretan som er praktisk for rengjøring, men også et naturlig mykt stoff mot huden.

Her unngår du trekk som blir klamme eller puster dårlig og gir de minste et naturlig behagelig underlag å leke på. Saccosekk er et godt egnet møbel for barn ettersom den former seg etter kroppen og gir den nødvendige støtten barna trenger.

Både BINI og MyRoom tilbyr solide produkter som er godt egnet for barnerommet, men BINI med sin økologiske bomull tilbyr det lille ekstra ved å oppnå Oeko-Tex-sertifisering for sine produkter, her kan du la barna leke med god samvittighet med et produkt som er helt uten farlige stoffer.

Mest praktiske saccosekken

MyRoom sin Liam saccosekk er det mest praktiske valget dersom du ønsker en sekk som kan benyttes både på barnerommet og i stuen. Sekken med praktiske stropper kan enkelt fungere som både en lekematte og lenestol kun ved å stramme opp de to fastmonterte stroppene.

Med sin lille størrelse og myke fyll er Liam saccosekken som passer både hjemme og på reise. Rull den lett sammen og bruk stroppene for å holde den kompakt slik at den tar minst mulig plass i bagasjen. Stoffet er Oxford-nylon som leverer en slitesterk overflate og gjør det mulig å benytte sekken både innendørs og utendørs.

En saccosekk både for liten og stor

MyRoom Saccosekk fotball passer like godt for både liten og stor. Her får du en stor og behagelig saccosekk med komfortabelt trekk og fyll som enkelt former seg etter kroppen. Det tidløse fotball designet gjør at sekken passer godt inn både på barneværelset og TV-stua. Her kan de minste leke, eller de voksne se en film med utrolig komfort.

Det slitesterke polyuretan-stoffet gjør sekken enkel å holde ren, uten at det kompromitterer komforten. Her er det bare å legge seg bakover og la sekken forme seg rundt kroppen for utrolig støtte og behagelig avslapning. Enten du spiller videospill, ser fotballkamp eller den siste barnefilmen kan du ligge behagelig i timevis uten at kroppen belastes eller gir ubehag.

Saccosekk test