fbpx

Ryggsekk test: Forbrukernes 7 favoritter for (2023)

En god ryggsekk har stor betydning for turopplevelsen. Uavhengig om du skal begi deg på langtur på fjellet eller kortere søndagsturer i marka, er sekken et uvurderlig redskap. Dog kan det være krevende å finne riktig sekk da både passform, tyngde og kapasitet varierer fra modell til modell.

For å gjøre oppgaven med å finne riktig tursekk enklere, har vi har samlet og sammenlignet de mest populære modellene. Vi har ikke selv testet tursekkene, men gått i gjennom utallige produktbeskrivelser, anmeldelser og tester gjennomført av diverse ekspertpanel.

Basert på vår gjennomgang av produktbeskrivelsene, kundeanmeldelsene og testene, var det til slutt innovative Opsprey Ariel 65 som gikk til topps som testvinner. Den har en rekke praktiske løsninger og en uimotståelig passform, tilpasset enhver turgåer.

Er du mest opptatt av pris, og ønsker å betale minst mulig for en god og pålitelig sekk? Da er det Osprey Daylite Cinch Pack vi anbefaler. Les videre i vår samletest, og finn tursekken skreddersydd dine behov!

 

Ryggsekk test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Osprey Ariel 65
SJEKK PRISEN →
Osprey Daylite Cinch Pack
SJEKK PRISEN →
Arid Backpack
SJEKK PRISEN →
Helsport Snota 29L
SJEKK PRISEN →
Eagle Ryggsekk Blå 35L
SJEKK PRISEN →
Bergans Rondane 65
SJEKK PRISEN →
Bergans Trollhetta 75L
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Osprey Ariel 65 — Testvinner

Osprey Ariel 65

SJEKK PRISEN →

Turgigant Osprey har her utviklet en innovativ tursekk med en rekke fordeler. Denne sekken skårer også skyhøy hos både forbrukerne og ekspertene, og alt i alt virker det som en meget god sekk. Kanskje ikke rart at denne regnes som en «bestselger» når også prisen er god. Sett i forhold til pris, funksjonalitet og kvalitet, tror vi det er ingen modeller som tilbyr en bedre helhet enn denne, og nettopp derfor er Ariel 65 vår testvinner!

Romslig tursekk med praktiske løsninger

Enten du har tenkt deg på en lengre tur i villmarken eller en helgeutflukt, er modellen Ariel 65 laget for å bære de tyngste lastene. Den tilbyr en nøyaktig passform for en rekke forskjellige kroppsformer og størrelser med et Fit-on-the-Fly-hoftebelte og skulderremmer som kan tilpasses, samt justerbar rygglengde. Et sprøytestøpt ryggpanel holder sekken nær kroppen for god teknisk ytelse.

Den er videre utstyrt med et inkludert regntrekk laget med bluesign®-godkjent nylon og PFC-fri DWR. I tillegg har den et pakkevolum på 65 liter, der sekken veier kun 2200 gram. Pakkvolumet og den relativt lave vekten, gjør at sekken rommer mye men uten at sekken oppleves for tung (naturligvis tatt i betraktning hva du pakker med deg).

Sekken har attpåtil flere smarte løsninger, hvilket gjør den meget praktisk. Her får du plass til all slags duppedingser, der sekken også tåler ekstremt mye. Du får blant annet, intern skille med glidelås, intern nøkkelholder, glidelåslomme i topplokket, topplokk tilgang, nødfløyte, lomme i bunn med intern skillevegg for sovepose, forsterket bunn, pluss mye mer!

Populær bestselger

Prisvinnende Opsrey som er kjent for sine tursekker, har her utviklet en favoritt på markedet. Denne regnes nemlig som en av bestselgerne, der den får svært gode tilbakemeldinger av forbrukerne. Også ekspertene lar seg rive med av denne innovative sekken.

Har du behov for en anvendelig sekk av skyhøy kvalitet men til en overkommelig pris, tror vi denne er et godt valg. Den er ikke «billig», men sett i forhold til alle fordelene den gir, er den utvilsomt verdt pengene.

Oppsummert

 • Praktisk tursekk
 • Romslige, rommer 65 liter
 • Enestående passform
 • Svært populær blant forbrukerne

LES MER


2. Osprey Daylite Cinch Pack — Best på budsjett

Osprey Daylite Cinch Pack

SJEKK PRISEN →

Denne tursekken er perfekt om du handler på budsjett. Ønsker du å betale minst mulig for en god og praktisk sekk, er det ingen tvil om at det er denne du burde gå for. Til tross for å være blant markedets billigste, imponerer den ekspertene med sine høye kvalitet. Med andre ord, gir denne svært mye for pengene.

God kvalitet

Selv om sekken koster betydelig mindre enn andre modeller på markedet, har den en imponerende kvalitet. Sekken er nemlig designet for å tåle all slags vær, og den er laget med tanke på bærekraft og benytter bluesign®-godkjente resirkulerte stoffer av høy kvalitet, GRS-sertifisert resirkulert nylon og PFC-fri DWR-impregnering.

Videre er allsidige Daylite Cinch utstyrt med en lomme for drikkeblære og en stuelomme med glidelås for trygg oppbevaring av viktige eiendeler. Dette gjør den perfekt til de kortere turene som dagsturer i byen, eller når du skal tilbringe ettermiddagen på stranden.

Vekten på selve sekken er 300 gram, og den måler 24 x 19 x 41 cm. Dette gjør den godt tilpasset både kvinner og menn, vel så barn som voksen. Den har dessuten et hoftebelte og brystrem, hvilket gir en sekk som sitter som støpt på ryggen. Med denne kan du fint løpe eller gå på ski, uten å oppleve en sekk som «hopper» rundt på ryggen.

Best på pris

Sekken får gode skussmål både av forbrukerne og ekspertene, men det skinner tydelig igjennom at det er prisen som imponerer mest. Kanskje ikke rart når denne koster markant mindre enn andre modeller? Likevel virker den å være av god kvalitet, og det er heller ingen rapporter som tilsier annet.

Skal du ha en kvalitetssekk til en god pris, er dette helt klart en modell å vurdere. Dog ville vi valgt andre enn denne, ser du for deg lengre skogs- og fjellturer.

Oppsummert

 • Markedets rimeligste tursekk
 • God kvalitet
 • Praktisk tursekk som er meget komfortabel

LES MER


3. Arid Backpack — Beste middelstørrelse

Arid Backpack

SJEKK PRISEN →

Denne praktiske sekken er skreddersydd for folk på farten. Trenger du en skolesekk, til byvandring, eller til annet hverdagslig bruk, tror vi denne er et utmerket valg. Arid Backpack får skryt for sitt lekre og minimalistiske design, og flere praktisk løsninger som integrert laptoplomme. Prisen er også god, i tillegg til at den er av god kvalitet.

Utstyrt med praktiske lommer

Denne ryggsekken er utstyrt med flere praktiske lommer, slik at den har plass til nesten omtrent alt man måtte trenge å ta med seg. Det beste derimot, er at sekken har en Inkludert en TSA-vennlig laptop-lomme som korter ned tiden i sikkerhetskontrollen på flyplassen. Utrolig kjekt!  

Videre har den en Slitesterk vannavvisende overflate, som avgir fuktighet og motstår flekker, samt utvendige lommer med glidelås, trykknapplomme og sidelommer. Dessuten har den Innvendig glidelåslomme og åpne lommer i tillegg til Lærreim i lær.  Den har også Justerbare, polstrede skulderstropper, med Kryss på brystbenet. Dette gjør at sekken sitter som støpt.

Til slutt er det også verdt å nevne dens Vannflaskehylse, som passer til flasker med diameter opptil 3.

Totalt rommer sekken 24 liter, og den har målene 13 x 18 x 7 diameter. Som nevnt tror vi sekken passer til enklere og hverdagslig bruk, enn til for eksempel krevende fjellturer. Dette fordi sekken ikke er like resistent mot blant annet vann.

Oppsummert

 • Sekk tilpasset hverdagslig bruk
 • Rommer 24 liter
 • Utstyrt med flere praktisk lommer, inkludert laptoplomme

LES MER


4. Lett og allsidig sekk: Helsport Snota 29L

SJEKK PRISEN →

Helsport Snota 29L er en lett og allsidig mellomstor dagstursekk. Den er ideell for både korte utflukter med bare noen småting i sekken og lengre dagsturer der du trenger en del utstyr. Kapasiteten til Helsport Snota 29L er på 29 liter, med en vekt på under en kilo.

Rask og fleksibel tilgang til innholdet

Den store glidelåsåpningen til Helsport Snota 29L gjør at du kan komme til innholdet enten fra toppen som et topplokk eller hele veien ned, for god oversikt over og tilgang til alt du har med deg. Det er også mulig å åpne sekken nedenfra for å lettere få tak i ting man har nederst i ryggsekken.

Design og oppbygging

For å gjøre ryggsekken mer komfortabel når du bærer tungt, er ryggen i Helsport Snota 29L avstivet med lette aluminiumsskinner og en plastplate. Skulderreimene er også godt polstret. Det samme gjelder beltet, som også har glidelåslommer.

Materialet som brukes på utsiden av sekken er Polyamid 192D double ripstop. Dette er et lett og sterkt ytterstoff som er ekstra tettvevd og har en ripstop konstruksjon som øker rivestyrken til stoffet. Innvendig brukes Polyester 75D ripstop 800 mm, som er et lett og mykt stoff som er ideelt for bruk inni ryggsekker.

Nyttige funksjoner

Helsport Snota 29L er full av smarte og nyttige funksjoner. Den er blant annet tilrettelagt for drikkesystem, har flaskelomme, romslige sidelommer med glidelås og praktiske kompresjonsremmer. Den har også tre innvendige sorteringslommer og en innvendig glidelåslomme med nøkkelkrok.

Sekken er utstyrt med flyttbar brystreim og skiløkker for ski med en bredde på opptil 13 cm. Sekken er også utstyrt med reflekser, samt stav- og isøksfeste.

Helsport Garanti

Helsport mener at bruk over lang tid sparer miljøet, og er kjent for sine prioriteter når det gjelder kvalitet og service. De har en egen serviceavdeling som reparerer produkter billig i løpet av produktets levetid på minst 5 år. Man er garantert å finne reservedeler til sine Helsport produkter i minst 10 år.

Fordeler

 • Helsport garanti i minst 5 år
 • Rygg avstivet med lette aluminiums skinner og plastplate
 • Tilrettelagt for drikkesystem

Ulemper

 • For liten til lengre turer

LES MER


5. Billig og bra: Eagle Ryggsekk Blå 35L

SJEKK PRISEN →

En ryggsekk trenger ikke koste så mye, særlig ikke dersom man bare er ute etter en enkel og praktisk dagstursekk. Eagle Ryggsekk Blå 35L er en fjærlett ryggsekk uten unødige spiler og rammer.

Kapasitet og vekt

Med en vekt på bare 630 gram, veier Eagle Ryggsekk Blå 35L overraskende lite for en ryggsekk som har en kapasitet på hele 35 liter. Den fjærlette vekten kommer av at man her har fjernet alle unødvendige spiler og rammer, slik at bare det essensielle gjenstår.

Lommer og glidelås

Eagle Ryggsekk Blå 35L har elastiske sidelommer som kan ta unna mer enn de ser ut til. Lokket er utstyrt med både glidelås og elastiske løsninger.

Solid vannavstøtende materiale

Ryggsekker utsettes ofte for mer vær og vind enn andre tekstiler vi bruker. Materialet som brukes i Eagle Ryggsekk Blå 35L er derfor ripstop vannavstøtende nylon. Dette er et utrolig slitesterkt materiale som også gir noe beskyttelse for innholdet i sekken dersom du for eksempel skulle bli overrasket av en regnbyge. For sikkerhets skyld er ryggsekken også utstyrt med refleks.

Ekstra

Når man bestiller denne sekken får man også med en fin trekopp som en ekstra bonus.

Fordeler

 • Vannavstøtende
 • Elastiske sidelommer
 • Trekopp som bonus

Ulemper

 • For liten til lange turer

LES MER


6. Mest ryggsekk for pengene: Bergans Rondane 65

SJEKK PRISEN →

Med sine 1,4 kg, er dette en svært lettvektig sekk i forhold til kapasiteten på hele 65 liter. Til tross for den lave vekten, har ryggsekken mange praktiske funksjoner, inkludert frontåpning og et adskilt bunnrom, et nyutviklet 3D-støpt hoftebelte og kompresjonsremmer.

Ventilerende og komfortabelt bæresystem

Bæresystemet på Bergans Rondane 65 L bruker Bergans sitt QuickAdjust™ system som gjør det mye enklere å justere sekken slik at du oppnår den optimale og mest komfortable bærestillingen. I tillegg er ryggen, skulderremmene og hoftebeltet laget av perforert ventilerende skum med overflate av mesh slik at du slipper å bli altfor svett og klam når du er ute på tur.

Lettvint tilgang

Sekkeposen kan deles i to og kan åpnes via toppåpningen som har snølås, en full glidelåsåpning med solid YKK glidelås i fronten, eller via en bunnåpning.

Lommer, festepunkter

Bergans Rondane 65L har rikelig med lommer og festepunkter, inkludert en åpen sidelomme i mesh, en ekspanderbar frontlomme og en glidelåslomme på hoftebeltet. Topplokket har også en innvendig lomme. Ryggsekken er ellers klargjort for drikkesystem og har kompresjonsremmer på hver side, feste for isøks/vandrestav, nøkkelkrok og et praktisk bærehåndtak i ryggen.

Fordeler

 • Veldig lett i forhold til kapasiteten og funksjonaliteten
 • QuickAdjust™ system som gjør det mye enklere å justere sekken
 • Lettvint tilgang

Ulemper

 • Litt i største laget for korte dagsturer

LES MER


7. Sekken som takler alt: Bergans Trollhetta 75L

SJEKK PRISEN →

Den 75 liters Bergans Trollhetta 75L er blant Bergans sine mest populære ryggsekker. Sekken sitt avanserte bæresystem setter en ny standard for bærekomfort og funksjonalitet i ryggsekker. Topplokket kan omgjøres til både hoftesekk og dagstursekk, og sørger for at du ellers er forberedt på det meste.

Smidig og komfortabelt bæresystem

Med det smidige og komfortable SPINE ®ADJUSTABLE bæresystemet kan du justere rygglengden. Toppstrammerne er også justerbare. Det ventilerende nettingstoffet som brukes i ryggen, skulderremmene og hoftebeltet bidrar til å gjøre denne sekken veldig komfortabel.

Bergans Trollhetta 75L er også utstyrt med en justerbar brystrem og praktiske kompresjonsremmer på hver side som gjør det mulig å forbedre vektfordelingen og stabiliteten til ryggsekken. I tillegg gjør det praktiske bærehåndtaket i ryggen det lettere å laste den inn i bagasjerommet på en bil eller lignende.

Lettvint tilgang til alt du har med deg

Toppåpningen til Bergans Trollhetta 75L er utstyrt med en solid YKK glidelås foran som gir deg god tilgang til alt du har med deg. Siden ryggsekken også er klargjort for drikkesystem, kan du også ha veldig lettvint tilgang til drikke mens du er ute på tur.

Lommer og festepunkter

Bergans Trollhetta 75L har en åpen sidelomme i mesh-materiale, i tillegg til en stor meshlomme foran. Innvendig har ryggsekken også en glidelåslomme. Hoftebeltet er også utstyrt med en ekspanderende glidelåslomme. Sekken er ellers rikelig utstyrt med festepunkter til vandrestaver, isøkser og annet utstyr. Det komfortable hoftebeltet er også utstyrt med feste for pulkdrag.

Topplokk kan omgjøres til hoftesekk

Topplokket på Bergans Trollhetta 75L er justerbart i høyden, har både en innvendig og en utvendig lomme. Lokket kan også tas av og omgjøres til en hoftesekk. Hoftesekken har en forlengende sekkepose og kan dermed også brukes som en liten ryggsekk.

Fordeler

 • komfortabelt bæresystem med mulighet for justering av rygglengde
 • Hoftebelte med høy komfort, bevegelighet og feste for pulkdrag.
 • Lettvint tilgang til alt du har med deg
 • rikelig med festepunkter til vandrestaver, isøkser og annet utstyr
 • Stor kapasitet

Ulemper

 • For stor til korte dagsturer

LES MER


Hva vi legger vekt på i testene våre

Bæresystem

Bæresystemet er noe av det viktigste ved ryggsekker som er designet for langtur. Desto tyngre du bærer, desto viktigere blir det å ha et godt bæresystem som kan tilpasses ryggen din godt. På mindre dagstursekker er bæresystemet mindre viktig.

I testen vår var det testvinneren Bergans Powerframe som imponerte oss mest. Dette var i stor grad på grunn av det innovative PowerFrame bæresystemet som kan frakobles rammen. Dermed kan rammen med bæresystemet også brukes til frakt av kasser og lignende.

Kapasitet

Ryggsekker handler om å ta med seg ting ut på tur, så desto mer man kan få med seg, desto bedre er det. Her var det Bergans Powerframe 130L som kom ut som klare vinneren med sine 130 liter.

Lommer og festepunkter

Det kan være mye rart man skal ha med seg på tur. Noen ganger passer ikke ting oppi sekken, mens man andre ganger trenger å ha ting lett for hånden. Lommer og festepunkter er derfor en viktig ting vi vurderte i testen vår.

På dette punktet likte vi best Bergans Powerframe 130L ryggsekken. Den er utstyrt med en mengde strategisk plasserte festepunkter på siden og fremme på sekken for det meste man kunne trenge å ha med på tur. Hoftebeltet har feste for pulkdrag, og sekken har også lomme for feste av ski, vandrestaver eller fiskestang.

Tilgang til pakket

Dersom man midt på turen trenger noe som er helt nederst i sekken, kan det være nokså trasig dersom man har en sekk som ikke er designet for lettvint tilgang til de forskjellige delene av sekken.

Vi vurderer derfor hvordan sekkene i testen vår løser problemet ved å gi mest mulig praktisk tilgang til det du har pakket i sekken. Her kom Bergans sekkene alle bra ut, med både praktiske toppåpninger med snølås, samtidig som de har glidelås på fronten og muligheter for å også åpne sekken i bunnen.

Smarte løsninger

Smarte og kreative løsninger kan gjøre turen mye lettere og kan spare deg mye strev. I testen vår identifiserte vi to smarte løsninger som stakk seg ut som veldig praktiske og kreative. En av disse var Bergans Trollhetta V5 W 75L, der den store tursekken er integrert med en lett, komprimerbar og allsidig dagstursekk som kan festes på fronten eller oppbevares i lokket.

Den andre smarte løsningen som er verdt å notere seg er Bergans Trollhetta 75L, der topplokket kan tas av og omgjøres til en hoftesekk. Hoftesekken har en forlengende sekkepose og kan også brukes som en liten ryggsekk.

Ryggsekk test