fbpx

Ryddesag test: De 7 beste på markedet i 2022

beste ryddesag test

En ryddesag er et viktig redskap om du ønsker å ha kontroll over grøntområdene dine. Du finner sager som kan alt fra å kutte trær til å trimme gress og de ulike sagene kommer i forskjellige prisklasser. Vi har i denne ryddesag testen sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som passer deg. Nedenfor finner du en oversikt med de beste innen de ulike kategoriene. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.

Etter nøye vurderinger ble Jonsered FC 2245 W testvinneren vår Dette er en ryddesag utstyrt med mange egenskaper og høy fleksibilitet. Den gode ytelsen og det ergonomiske håndtaket gir maksimal komfort og kontroll. Du slipper derfor å bekymre deg for skader i blant annet rygg, nakke og skuldre. Husqvarna 545FR er det perfekte valget for deg som trenger en stødig ryddesag.

VÅRE favoritter

 • Prisvennlig ryddesag
 • God effekt
 • Brukervennlig
SJEKK PRISEN →
 • Perfekt til rydding av hagen
 • Ypperlig kombinasjon av pris, kvalitet og ytelse
 • Funksjonsrik ryddesag
SJEKK PRISEN →
 • Brukervennlig ryddesag med en kraft helt utenom det vanlige
 • Perfekt til de mest krevende oppgavene
 • Komfortabel
SJEKK PRISEN →

Ryddesag test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Jonsered FC 2245 W
Denne effektive ryddesagen er vår favoritt, da den imponerer med sin lave vekt, kraftige motor, og flere innovative egenskaper som blant annet varme i håndtaket. Den skårer også skyhøyt blant diverse testpanel og på kundeanmeldelsene. Ønsker du en imponerende ryddesag til en overkommelig pris, tror vi denne er perfekt for deg.
SJEKK PRISEN →
Stiga SBC 636 D
Stiga er en prisvennlig ryddesag som imponerer med høy ytelse og mye tilbehør. Ønsker du mye for pengene, tror vi denne er “best”.
SJEKK PRISEN →
Stihl FS 490
Stihl er en lettstartet og meget sterk ryddesag for bruk innen landskapspleie. Den har elektronisk motorstyringssystem, STIHL M-Tronic, for optimal effekt og lavt drivstofforbruk. En maskin spesielt utviklet for profesjonell gressrydding, med fokus på effektivitet, minimalt vedlikehold, lang levetid og lave kostnader.
SJEKK PRISEN →
VidaXL 4i1
En ryddesag perfekt for deg som er nybegynner. Denne har alt av tilbehør og håndterer alle grøntområdene du har i hagen.
SJEKK PRISEN →
Makita EBH341U
Hvis du ønsker en bensindreven ryddesag som ikke koster for mye, så er denne utmerket for deg. Den kutter til ypperlig resultat og er komfortabel å bruke.
SJEKK PRISEN →
Einhell Agillo
En rimelig ryddesag, perfekt for mindre områder. Den har børsteløs motor som gir lengre levetid og bedre kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Stiga 656 DX
Denne er for deg som elsker jobben med en ryddesag. Med forsterket rigg og stor arbeidsbredde vil du kutte og trimme selv de mest nedgrodde plasser.
SJEKK PRISEN →
EGO BCX38OOE
En ryddesag med kraftig motor, selv om den går på batteri. Dette er den batteridrevne ryddesagen med best ytelse.
SJEKK PRISEN →
EGO BC38OOE
En rimeligere men ikke like kraftig modell fra EGO. Den er perfekt om du trenger en trimmer til hagen.
SJEKK PRISEN →

1. Jonsered FC 2245 W — Testvinner

 

Ryddesag Jonsered FC 2245

SJEKK PRISEN →

Denne effektive ryddesagen er vår favoritt, da den imponerer med sin lave vekt, kraftige motor, og flere innovative egenskaper som blant annet varme i håndtaket. Den skårer også skyhøyt blant diverse testpanel og på kundeanmeldelsene. Ønsker du en imponerende ryddesag til en overkommelig pris, tror vi denne er perfekt for deg.

Funksjonsrik

Det første vi bet oss merke i med denne, var alle dens funksjoner. Her får du nemlig en ryddesag proppfull av unike egenskaper. Den er blant annet utstyrt med Clean Power-funksjon, Ulticor, Spin Smart, der også motoren er på hele 2,2KW. Dette gjør Jonsered ryddesag i stand til å håndtere de fleste oppgaver som måtte ligge i vente i hagen.

Dessuten er sagen meget behagelig å bruke. Dette fordi den har et mykt grep, hvor håndtaket har «innlagte varme», samt at motoren har antivibrasjonssystem. Vekten på 8,4 kilo er også lavt sammenlignet med resten av markedet, noe som gjør denne sagen usedvanlig enkel og komfortabel å bruke.

Videre har den et relativt lavt lydnivå på 114 dB, mens utslippet er på 910 g/kWh. Den er også bensindrevet, slik at den er i stand til å arbeide lengre perioder uten avbrudd. En annen ting som skårer høyt hos ekspertpanel som er verdt å merke seg, er at den har et automatisk returbryter på stoppknappen.

Konklusjon

Basert på kundeanmeldelser, produktbeskrivelser og eksisterende tester utført av eksperter, oppfattet vi denne som den beste «helheten», og dermed «testvinner». Ingen kombinerer pris, kvalitet, ytelse og funksjonalitet bedre enn denne. Det er usaklig å kalle den billig, men sammenlignet med modeller med tilsvarende ytelse er det liten tvil om at du får mye for pengene.

Det eneste negative vi har å bemerke, er at den ikke har kraftig nok ytelse til å håndtere de aller mest krevende oppgavene. Dog vil alt av hagearbeid mest sannsynlig gå som en drøm investerer du i Jonsered ryddesag.

Oppsummert

 • Perfekt til rydding av hagen
 • Ypperlig kombinasjon av pris, kvalitet og ytelse
 • Funksjonsrik ryddesag

LES MER


2. Stiga SBC 636 D — Billig og bra

Stiga SBC 636 D

SJEKK PRISEN →

Denne Ryddesagen er drevet av en 35,3 cc bensinmotor med rett skaft, 43 cm klippebredde og mykt sykkelstyre-håndtak. Den har videre en rekke tilbehør som Sele, trimmerhode og buskblad, der den også imponerer ekspertene med sin kraftige og effektive 35,3 cc bensinmotor. Prisen er også meget god, og med denne er du klar for enhver utfordring.

Brukervennlig

Det flere grunner til at denne er så populær. Ifølge anmeldelser, har denne modellen et lett aluminiumsskaft for enkel håndtering, samt et mykt sykkelstyre-håndtak og vibrasjonsdemping for økt komfort. Dessuten er vingemutterjustering på håndtaket for raskere oppbevaring, mens klippebredden på 43 cm gjør at den dekker stor flater.

Sagen har i tillegg en overkommelig vekt på bare 8.3 kg, og en luftkjølt totaktsmotor på 35,3 cc gir STIGA SBC 636 D uanstrengt håndtering og høy ytelse. Takket være STIGAs nyeste teknologi gir motoren 20 % bedre drivstofføkonomi og hele 60 % lavere utslipp av skadelig eksosgass, uten at det går ut over ytelsen. Easy Start sikrer pålitelig tenning ved varm- og kaldstart.

dessuten leveres SBC 636 D med to skjærehoder – et tretannet buskblad av metall for busker og kratt, og et totrådet gresstrimmerhode som er ideelt for bruk på plenen etter gressklipping.

SBC 636 D skal også være lett å håndtere og sagen ligger godt i hendene til jobben er ferdig, takket være sykkel-håndtak med mykt grep, vibrasjonsdemping og vektreduserende aluminiumsskaft.

Markedets rimeligste

Den utvilsomt største fordelen derimot, er dens eksepsjonelt lave pris. Denne koster betraktelig enn andre modeller på markedet, noe som naturligvis gjenspeiler seg i dens kraft, men heller ikke nok til at den oppfattes «dårlig». Denne er nemlig i godt stand til å håndtere de fleste oppgaver i følge testpanel. Alt i alt er denne et uvurderlig godt kjøp, særlig om pris har stor betydning for ditt valg.

Oppsummert

 • Prisvennlig ryddesag
 • God effekt
 • Brukervennlig
 • Bensindrevet

LES MER


3. Stihl FS 490 — Premium

Stihl FS 490

SJEKK PRISEN →

Stihl er en lettstartet og meget sterk ryddesag for bruk innen landskapspleie. Den har elektronisk motorstyringssystem, STIHL M-Tronic, for optimal effekt og lavt drivstofforbruk. En maskin spesielt utviklet for profesjonell gressrydding, med fokus på effektivitet, minimalt vedlikehold, lang levetid og lave kostnader. Leveres som standard med trimmerhode og ryddesagselen ADVANCE X-TREEm. Skal du ha den kraftigste på markedet, er dette modellen for deg.

Brukervennlig

Denne starter utrolig lett, skal man tro på ekspertene og forbrukerne. Dett fordi den trenger kun et lett, jevnt drag for å starte, der kraften lagres i en fjær og frigjøres i startøyeblikket. Dessuten sørger den fjærede startknappen at maskinen tilbakestilles automatisk til startposisjon etter bruk.

Videre har den en midtplassert vingmutter som justerer styret enkelt i eksakt riktig posisjon, eller som gjør den ufattelig enkel å legge sammen for transport. Sagen er også utstyrt med en regulator i forgasseren slik at drivstoffsblandingen ikke blir for fet etter hvert som filteret tilsmusses. Forholdet drivstoff/luft holdes konstant over et lengre tidsrom selv om filteret skulle være kraftig tilsmusset. Først når mer enn 80 % av filteroverflaten er skitten, må filteret rengjøres.

En annen ting som går igjen som en stor fordel er at ryddesagen har et lett tilgjengelig papirfilter, som bidrar til lengre levetid. Låsesystemet er også meget bra, da låsepinnen låser boringen i giret i en posisjon og forenkler bytte av skjæreverktøyet ytterligere.

Skreddersydd for profesjonelle

Mer kraft og presisjon i en ryddesag finnes ikke, og dermed tror vi denne best til de mest krevende oppgavene. Trenger du å rydde store områder og stiller høye krav til ryddesagen, er det liten tvil om at det er denne du burde gå for. Bare være oppmerksom på at prisen er skyhøy. Her må du ut med ufattelig mye, sammenlignet med resten av markedet.

Oppsummert

 • Brukervennlig ryddesag med en kraft helt utenom det vanlige
 • Perfekt til de mest krevende oppgavene
 • Komfortabel
 • Kostbar toppmodell

LES MER


4. VidaXL 4i1 — Perfekt til nybegynneren

SJEKK PRISEN →

Denne er perfekt for deg som aldri har brukt en ryddesag før og som trenger å rydde litt i hagen. Den er utstyrt med både hekktrimmer, kantklipper, ryddesag og beskjæringssag. Du kan derfor klippe plenen, fjerne busker, kutte hekken eller skjære grener. VidaXL gjør alt.

Elektrisk ryddesag

VidaXl er elektrisk, noe som betyr at den trenger ledning koblet til strømuttak for å fungere. Dette gjør den noe upraktisk dersom du har store områder. Da er det ikke sikkert at ledningen er lang nok til dekke hagen din og du må bytte stikkontakt for å komme til alle deler av hagen.

Har du en mindre hage, skal ikke lengden på ledningen være noe problem. Ryddesagen er utviklet for å håndtere mellomstore hager.

Alt i ett-ryddesag

Ryddesagen kan defineres som en alt i ett-ryddesag. Dette betyr at den håndterer alle grøntområder du måtte ha i hagen. Den har også roterbart håndtak med fem hastigheter og fire utskiftbare deler. Dette gjør at du får god komfort og en enkel jobb når du rydder.

Uavhengig av terrenget vil du klare å klippe, kutte og beskjære til et godt resultat. Med ryddesagen kommer også smarte deler som forlengelsestang på 74 cm. Dette hjelper deg å kutte grener høyt i trærne, som skygger for solen.

Ikke like gode ytelse

Ytelsen på motoren er ikke den beste og den vil streve i krevende terreng. Den er derfor anbefalt til bruk i mindre hager som allerede er velstelt. Vi ville ha gått for andre ryddesager enn denne, hvis du ser for deg hyppig bruk på områder med kraftig vekst. Det er også noe irriterende at ledningen til enhver tid må være tilkoblet strømuttak for at den skal fungere.

Det fine med vidaXL er den rimelige prisen og mange funksjoner. Med denne kan du fikse alle mindre klippe- og kuttejobber som trengs i hagen. Den er også enkel å bruke og lett å forstå, noe som er helt perfekt dersom du aldri har brukt en ryddesag før.

Fordeler:

 • Billig
 • Alt i ett
 • Medfølger tilbehør som bidrar til enklere arbeid

Ulemper:

 • Ledningen må være koblet til strømuttak
 • Ikke like sterk motorytelse

LES MER


5. Makita EBH341U — Billig, bensindreven ryddesag

 

SJEKK PRISEN →

Dersom du ønsker en bensindreven ryddesag som ikke koster for mye, er denne det beste alternativet. Makita EBH341U er også en stor favoritt blant eksisterende kunder. Dette på grunn av dens allsidighet og komfortable håndteringsmetode. Den leverer også et strålende resultat hver gang.

Miljøvennlig selv om den går på bensin

Til tross for at ryddesagen går på bensin, er den skånsom mot miljøet. Motoren er utviklet for å ha et økonomisk og lavt drivstoffbruk og den slipper nesten ikke ut farlige avgasser. Dette gjør først og fremst at du ikke vil puste inne helseskadelig partikler, men at du også slipper dyre kostnader i bensininnkjøp.

Behagelig håndtak

En annen fordel med ryddesagen fra Makita er at den har et ergonomisk håndtak bekledd i gummi. Dette gir et behagelig grep som ikke sliter på hendene. Ryddesagen vibrerer heller ikke når den arbeider og lager mindre lyd enn andre bensindrevne ryddesager. Du er derfor sikret en behagelig arbeidsstilling, uten frykt for øresus når ryddejobben er ferdig.

Egnet både for erfarne og nybegynnere

Motoren er enkel å starte og bensinen må ikke blandes med olje før bruk. Den er også like god i bruk på større områder som på mindre. Den egner seg derfor godt for både erfarne brukere og deg som aldri har brukt en ryddesag før.

Prisen på Makita EBH341U er også rimeligere enn andre bensindrevne ryddesager på markedet. Med denne får du en billig ryddesag med mange fordeler. Du får med andre ord mye for pengene!

Fordeler:

 • God pris
 • Brukervennlig
 • Miljøvennlig

Ulemper:

 • Har lite tilbehør

LES MER


6. Einhell Agillo — Billigste Batteridrevne

SJEKK PRISEN →

En billig og batteridreven ryddesag som gir imponerende resultat, samtidig som den er komfortabel å bruke. Utstyrt med en fleksibel ljå, vil Einhell Agillo håndtere vanskelig terreng som skråninger og kantlister. Denne er utmerket for deg som trenger en stødig ryddesag, men som ikke ønsker å betale for mye.

Børsteløs

Ryddesagen fra Einhell er børsteløs. Dette betyr at vinklingene sitter fast og er montert rundt ankeret. Ankeret derimot er en permanent magnet som roterer. Bedre fortalt er kjølingen til motoren montert på vifter og kjøleribber som sitter utenpå motoren istedenfor inni.

Dette sørger for lavere varmeutvikling enn motorer med børste, noe som gir mindre slitasje og lengre levetid på motoren. Du er derfor garantert en modell som holder i mange år, dersom du kjøper du Einhell Agillo.

Godt kvalitet

Kvaliteten på ryddesagen er bra. Den skjærer greit i grøntområder, takket være det sterke tretannbladet. Du kan også justere hastigheten elektronisk i tre forskjellige trinn, noe som er veldig gunstig dersom du går deg fast i områder med tettere vekst.

Med ryddesagen kommer også skiftbare blad som du enkelt kan skifte på grunn av spindellås-systemet. Dette gjør at du kan endre bladene etter behovet i hagen din. Bladene er ukompliserte å skifte og du bruker liten tid på å bytte dem.

Batteri kjøpes separat

Ryddesagen drives av to kraftige 18 V-batterier. Disse sørger for effektiv og stødig drift, uten noen form for vibrasjoner. De kraftige batteriene kombinert med en førsteklasses sele og Softgrip håndtak, sørger for en behagelig ryddejobb.

Ryddesagen er laget for høy komfort når du rydder og det skal mye til for slitasje på kroppen når du bruker denne. Det rørformede håndtaket bidrar også til enkel manøvrering og du vil problemfritt komme frem i vanskelige områder.

Vil likte også ryddesagen på grunn av den rimelige prisen. Den koster kun rundt 2000 kroner, noe som er veldig lite sammenlignet med andre på markedet. Det er noe negativt at batteri og lader må kjøpes separat. Det gjør prisen noe dyrere, men det er absolutt en solid ryddesag til en gunstig pris.

Fordeler:

 • Billig
 • God komfort
 • God kvalitet

Ulemper:

 • Batteri og lader må kjøpes separat

LES MER


7. Stiga 656 DX — For entusiasten

SJEKK PRISEN →

En bensindrevet trimmer med forsterket rigg, dobbelt håndtak og stor arbeidsbredde. Den garanterer trimmeresultat til beste kvalitet. Prisen på Stiga 656 DX er ganske høy, men det skulle bare mangle med tanke på den gode kvaliteten.

Fantastisk brukervennlighet

Modellen fra Stiga er en av de mest brukervennlige ryddesagene du finner. Den veier ganske mye, men mange smarte funksjoner gjør opp for dens tunge vekt. Motoren er elektronisk og gjør den enkel å starte, samtidig som det doble håndtaket gir et godt grep og fullstendig kontroll over maskinen. Dette gir sikker bruk med null risiko for uhell

Det nye klemme-brakketen gjør også justeringen på håndtaket meget enkelt. Du kan tilpasse håndtaket slik at det passer deg best mulig. Alle kontrollere på håndtaket ligger lett tilgjengelig og her kan du gjøre innstillinger som tilpasser maskinen etter skråninger. Dette gir en sjelden god brukervennlighet.

Luftfilter-dekselet på maskinen er også enkel å åpne og lett å rengjøre. Du vil derfor ikke bruke mye tid på å vaske bort kompost, eller grener og kvister som har satt seg fast i maskinen.

Lang levetid

Ryddesagen er kompakt, velbalansert og ekstra støtsikker. Dette gjør at maskinen tåler mye og holder i mange år. Stiga 656 DX er også en ryddesag som jobber veldig effektivt. Med TRI ARC metallblad og lettbelagt Tap & Go hode med dobbelttråd, vil maskinen raskt reagere og kutte når du skyver hodet mot bakken. Det er dette som sørger for det gode klipperesultatet.

Ryddesagen passer for deg som trenger en kraftig maskin til en krevende ryddejobb. Skal du kun trimme ripsbusken i hagen, kan du nøye deg med et billigere alternativ. Stiga 656 DX er for deg som har kraftig vekst i hagen og som er godt kjent med bruk av en ryddesag.

Fordeler:

 • Trimmer til beste resultat
 • Brukervennlig
 • Kompakt og tåler mye

Ulemper:

 • Veier mye
 • Koster mye

LES MER


8. EGO BCX38OOE — Den kraftigste på batteri

SJEKK PRISEN →

En børsteløs ryddesag med et batteri på 56V og regulerbart turtall. Det medfølger både ryddesag-klinge og trimmerhode. Du kan derfor både trimme buskene og kutte store, tunge grener. Er du på utkikk etter en kraftig ryddesag på batteri, så er denne helt ypperlig for deg.

Du bærer batteriet på ryggen

Batteriet på BCX38OOE har en arbeidstid på mellom 240- 540 minutter avhengig av terrenget og arbeidsmengden. Dette gir en mye lengre levetid enn hva andre batteridrevne ryddesager har. Den er derfor perfekt om du skal gå løs på større områder, som for eksempel i en park eller i skogen.

Det kraftige batteriet på sagen bærer du på ryggen, akkurat som en ryggsekk. Dette gjør BCX38OOE ganske unik, siden andre ryddesager har batteriet på selve maskinen. Med BCX38OOE vil vekten fordeles bedre og du får bedre arbeidsvilkår.

Er batteriet på maskinen, vil dette øke vekten, noe som gjør den tung å holde og vanskelig å bruke. Med BCX38OOE får du den tyngste vekten på ryggen.

Dobbelttråd og konstantelektronikk

Ryddesagen har dobbelttråd og konstantelektronikk. Det betyr at du får lave vibrasjoner når du trimmer og at sagen jobber mer effektivt. Du skal derfor ikke oppleve ujevnheter når du kutter.

Konstantelektronikken sørger for turtallet holder seg oppe. Skjærehastigheten vil da holde seg konstant og du vil kutte til et godt resultat hver gang.

God kvalitet og god komfort

Konklusjon er at dette er en strålende ryddesag. Til tross for at den går på batteri har den en imponerende levetid. Det bærbare batteriet sørger for en behagelig ryddejobb, samtidig som du kan justere håndtaket for maksimal komfort og balanse. Kvaliteten på kuttejobben er også veldig bra. Den håndterer det mest nedgrodde terreng.

Det negative med ryddesagen er at batteri og lader selges separat og at totalprisen er veldig høy. Selve ryddesagen koster mellom 5 000 og 6 000 kroner, mens batteriet alene koster hele 17 000 kroner. Trenger du lader, må du også regne med å betale opp mot 2 000 kroner.

Du finner derfor bedre alternativer enn denne hvis du skal trimme buskene i hagen en sjelden gang. Den er utvilsomt for deg som skal trimme ofte på større og mer krevende områder.

Fordeler:

 • Kraftig batteri
 • Kutter til strålende resultat
 • God komfort når du klipper

Ulemper:

 • Høy totalpris
 • Batteri og lader selges separat

LES MER


9. EGO BC38OOE — Perfekt til mindre områder

SJEKK PRISEN →

Nok en modell fra anerkjente EGO. Denne har mye av de samme egenskapene som EGOBCX38OOE, men den er noe rimeligere og ikke like kraftig. Ryddesagen er perfekt for deg som har mindre områder som trenger litt trim.

Lav vekt, behagelig å bruke

Vekten på ryddesagen er overraskende lav. Den har en vekt på 3,4 kg noe som gjør den utrolig enkel å bruke. Du merker nesten ikke at du holder sagen og du kommer problemfritt frem på krevende områder.

Ryddesagen er også utstyrt med et ergonomisk design der du har festepunkt for sele. Du kan derfor feste ryggselen for å fordele vekten jevnere. Dette gjør at du ikke får overbelastninger i overkroppen.

Mye tilbehør

Med ryddesagen er trimmer, trimmehode, kling og sele inkludert. Den er derfor i stand til å takle alle grøntområder du måtte ha i hagen. Det er også helt uproblematisk å skifte bladene, så du kan derfor raskt og effektivt skifte blader etter behov.

Grei pris, brukbar batterikapasitet

Prisen på BC38OOE er ganske forbrukervennlig. Batteriet er ikke inkludert og må kjøpes separat, men på grunn av batteriets noe lavere kapasitet koster det ikke altfor mye. Totalprisen på BC38OOE er på knappe 6 000 kroner, noe som er helt greit for en ryddesag.

Sammenlignet med søstermodellen er denne mye billigere, men har samtidig ikke like kraftig kapasitet. Den er derfor bedre egnet i hager der du trenger å trimme grøntområdene i ny og ne.

Fordeler:

 • Grei pris
 • God komfort
 • Medfølger mye tilbehør

Ulemper:

 • Ikke den beste batterikapasitet

LES MER


Hva burde du se etter i en ryddesag?

Før du kjøper ryddesag er det viktig at du finner en som passer best for deg. For å forsikre deg om dette er det lurt å gå igjennom disse sjekkpunktene:

Bensin, batteri eller elektrisk?

Hva du skal velge her avhenger om hvor stort område du skal dekke og hvor kraftig motor du trenger. Hvis du skal kutte større områder er det anbefalt med bensin da disse har en mye større kapasitet og kan arbeide lengre.

Dersom du har en mindre hage som trenger en trim en sjelden gang, kan du gå for en batteridreven eller en elektrisk ryddesag. Disse er mer miljøvennlige og du slipper ekstra kostnader i bensininnkjøp.

Motorkapasitet

Kapasiteten på motoren avhenger av hvilke type grøntområder du skal trimme. Skal du kutte gress, kan du nøye deg med en mindre motorkapasitet, siden dette ikke krever like mye. Men skal du gå løs på trær og kraftige busker og lignende, er det gunstig med større kapasitet.

Du vil da lettere skjære igjennom uten slitasje på kroppen din og ryddesagen.

Ergonomi

Finn er ryddesag som passer dine behov. Lengde, vekt, om den er bærbar og om du kan justere etter behov er ting du burde se etter. En ryddesag som er behagelig å bruke vil oftere bli brukt enn en du finner ukomfortabel.

Tilbehør

Se etter hva slags ekstra tilbehør som er inkludert. Dette kan være greit å ha om du har ulikt terreng og klippebehov. Dersom du for eksempel skal kutte greiner høyt i trærne, kan det være gunstig med en forlengelse slik at du når opp. Dersom du har ulikt vegetasjon er du også lurt med en ryddesag som har utskiftbare blader.

Tips til vedlikehold av ryddesagen

Når du kjøper et produkt til flere tusen kroner er det forventet at det skal holde i mange år. Men et produkt holder ikke lenge hvis det ikke får vedlikeholde det trenger. Heldigvis trenger ryddesager minimalt med vedlikehold, men anbefalt å følge disse tipsene for å forlenge levetiden.

Følg instruksjoner

Uavhengig om du er en dreven bruker av ryddesager er dette noe som er veldig lurt. Ryddesagene kan ha ulike egenskaper som er veldig forskjellig fra andre modeller. Feil fremgangsmåte ved for eksempel start kan føre til slitasje på motoren.

Unngå støt og slag

Dette er noe som naturligvis gjelder alle produkter. Selv om ryddesager er robuste og tåler mye, er det lurt å være varsom når du bruker ryddesagen.

Rengjør etter bruk

Bli kvitt alt av kompost og rester fra gress og grener. Dette kan føre til rust og annen slitasje på ryddesagen.

Oppbevar på et tørt sted

Legg ryddesagen i garasjen eller kjelleren når den ikke er i bruk. Dette beskytter den mot vær og vind, noe de er sårbare mot.

Hva er best av batteri, bensin og elektrisk?

Dette kommer an på hva du foretrekker og hva behovet ditt er. Bensindrevne er bedre på motorkapasitet og ytelse. Disse kan arbeide i lengre perioder og er bedre egnet i tøffere forhold. Batteri og elektriske ryddesager er mer miljøvennlig men har ikke i nærheten av like god motorkapasitet. De er også noe billigere og bråker mindre når de arbeider.

Slik vurderte vi ryddesagene

Følgende kriterier er tatt med i vurderingen av ryddesagene:

 • Motoreffekt
 • Tilbehør
 • Ergonomi
 • Pris

Motoreffekt

Hvor kraftige var motorene på ryddesagene? Vi ønsket sager som håndterte alt terreng uten problemer. Vi så også på hvor lenge ryddesagene kunne arbeide uten avbrytelser i form av tomt batteri eller lite drivstoff. Det ga et positivt utslag dersom ryddesagene kunne arbeide lenge uten avbrytelser, uavhengig av terreng og vegetasjon.

Tilbehør

Hva var inkludert med ryddesagene? Vi ønsket modeller som kunne håndtere alle grøntområder, og da var tilbehøret viktig. Dersom du skal trimme busker for å deretter kutte greiner, er du avhengig av å bytte blad på ryddesagen.

Ergonomi

Hvor behagelig er ryddesagene å bruke? Kan du justere håndtak etter din lengde og hvordan er vekten når du arbeider? Vi ville naturligvis ha ryddesager som føltes komfortable, uten å være for tunge eller som ga slitasje på rygg og håndledd.

Å trimme gress, busker og trær kan være en krevende jobb. Derfor er det viktig at ryddesagene er behagelige å bruke.

Pris

Basert på kriteriene ovenfor, vurderte vi prisen på ryddesagene. Det vi merket oss var at dyrere ryddesager ga større motorkapasitet. Men de dyrere modellene er ikke nødvendigvis bedre enn en som er rimeligere.