fbpx

Rotasjonslaser test: Her er markedets beste i 2023

En rotasjonslaser er et verktøy, hakket mer avansert enn et vater og som er til stor hjelp trenger du presise mål. Skal du henge opp hyller, bygge terrasse, eller gjøre noe annet som trenger vertikale og horisontale linjer? Ja, da er nok en rotasjonslaser noe for deg – men hvilken skal du velge?

I denne artikkelen finner du markedets beste modeller i 2023. Vi har nemlig nøye vurdert dagens utvalg ved å lese gjennom flere titalls av spesifikasjoner og beskrivelser. Vårt mål er å gi deg bedre oversikt over dagens marked. Kort oppsummert er Hilda 4D Rotasjonslaser testens beste. Les videre og se hva denne modellen utmerker seg på.

VÅRE favoritter

 • Prisvennlig rotasjonslaser
 • Rekkevidde på opptil 800 meter
 • Lang driftstid og hellingslås
SJEKK PRISEN →
 • 360 graders laser som gir nøyaktige mål
 • Måler vertikalt og horisontalt
 • Skyhøy kvalitet
SJEKK PRISEN →
 • Allsidig – kan brukes til det meste
 • Rekkevidde på 1350 meter
 • Batteritid på 50 timer
SJEKK PRISEN →

Rotasjonslaser test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Hilda 4D Rotasjonslaser
Trenger du en pålitelig og slitesterk rotasjonslaser til en god pris, tror vi Hilda V4 er perfekt for deg. Denne modellen har klart mesterstykke å kombinere pris og kvalitet, og takket være den gode brukervennligheten egner den seg både til hjemmebruk og til profesjonelt arbeid.
SJEKK PRISEN →
Topcon RL-H5A
Topcon er en robust rotasjonslaser med hellingsfunksjon og god pris. Ønsker du et prisvennlig alternativ tror vi denne er perfekt for deg. Den har optimal nøyaktighet, lang rekkevidde på opptil 800 meter, samt at den er utstyrt med en solid konstruksjon og ekstra forsterket glass. Her får du svært mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Leica CLH
Leica er en allsidig rotasjonslaser som effektiviserer nivelleringsprossen. Ikke bare sparer den deg tid, men den vil også øke produktiviteten. Best av alt derimot, er at den har et bredt hellingsintervall, innstillbar rotasjonshastighet, og ikke minst en arbeidsdiameter på hele 1350 meter.
SJEKK PRISEN →
Nedo Primus2 H+
Denne rotasjonslaseren fra Nedo er utstyrt med mottaker og egner seg svært godt for horisontale applikasjoner. Dessuten har den en brukervennlighet helt utenom det vanlige. Dette på grunn av et oversiktlig display og entydige funksjoner.
SJEKK PRISEN →
Nedo Primus HVA2N
Denne digitale tofallslaseren for horisontale og vertikale målinger er den absolutt fremste på markedet. Har du behov for en rotasjonslaser som løser de mest krevende oppgavene er det ingen tvil om at den er denne du bør gå for.
SJEKK PRISEN →


1. Hilda 4D Rotasjonslaser — Best I test

Hilda 4D Rotasjonslaser 

SJEKK PRISEN →

Rotasjonslaseren Hilda 4D er modellen som kommer best ut i våre undersøkelser. Her får du et komplett verktøy som er både brukervennlig, høyfunksjonelt, presist, og best av alt – av svært høy kvalitet. Er det du på utkikk etter en pålitelig rotasjonslaser til en bra pris er det denne vi anbefaler.  

Høy kvalitet

Etter å ha grundig gått igjennom en drøss av reviews og tester utført av ulike testmagasin, kom det tydelig frem at Hilda V4 er en rotasjonslaser av høy kvalitet. Det beskrives at den har et robust og kompakt ytre i slitesterkt stål.

Dette er perfekt om du ønsker en rotasjonslaser som fungerer like godt ute som den gjør inne. Testpersonell hevder nemlig at hverken regn, vind eller annet hardt vær vil være særlig skadelig for verktøyet. Med andre ord er det er produkt som holder i mange år.

Viktigst av alt derimot er hvordan verktøyet fungerer. Også her får Hilda V4 gode omtaler. Dens 360 graders laser måler vertikale og horisontale linjer, og har også andre praktiske egenskaper som veggfeste og lift. Det gjør Hilda V4 godt egnet til for eksempel flis legging av gulv eller feste av hyller.  

Presis og brukervennlig

Andre ting rotasjonslaseren utmerker seg for er at den er svært presis og utrolig brukervennlig. Strålene er angivelig millimeterpresise, og den har en funksjon som varsler om vibrasjon slik at eventuelle målefeil forhindres.

Takket være de entydige knappene og funksjonene er verktøyet heller ikke vanskelig å bruke. Det hevdes at Hilda V4 har et oversiktlig brukergrensesnitt og er derfor godt egnet for nybegynnere, noe som bekreftes av en rekke verifiserte brukere.

Utover det får rotasjonslaseren mye skryt for sine gunstige pris og gode målerekkevidde. Sistnevnte er fordelaktig da du slipper å flytte på maskinen hver gang du skal ta nye mål. At noe ikke koster skjorta er også alltid en kjempefordel. Dermed har Hilda V4 klart mesterstykke å kombinere god pris med høy kvalitet og derfor er det vår favoritt.

Oppsummert

 • 360 graders laser som gir nøyaktige mål
 • Måler vertikalt og horisontalt
 • Skyhøy kvalitet
 • Brukervennlig
 • En sjelden kombinasjon av god pris og høy kvalitet

LES MER

2. Topcon RL-H5A — Mye for pengene

Topcon RL-H5A

SJEKK PRISEN →

Topcon er en robust rotasjonslaser med hellingsfunksjon og god pris. Ønsker du et prisvennlig alternativ tror vi denne er perfekt for deg. Den har optimal nøyaktighet, lang rekkevidde på opptil 800 meter, samt at den er utstyrt med en solid konstruksjon og ekstra forsterket glass. Her får du svært mye for pengene.

RL-H5A er ytterligere et produkt som oppfyller de strengere kravene på arbeidsplassen når det gjelder driftssikkerhet, rekkevidde, nøyaktighet, fleksibilitet og kostnadseffektivitet. Den har en presisjon på ±2,4 mm på 50 m og kan selvnivellere seg opptil ±5 grader. Du kan i tillegg legge inn manuelt fall.

I kombinasjon med lasermottakeren Topcon LS-80L (ekstra tilbehør) øker arbeidsområdet til 800 meter i diameter, som er en økning på mer enn 100 % sammenlignet med tidligere modeller. Topcon har dessuten et stort gjengefeste, noe som gjør rotasjonslaseren kompatibel med 5/8» stativgjenger.

Utover det imponerer den med sin lange driftstid på opptil 100 timer med alkaliske batterier, samt at den har 60 timer med oppladbart NI-MH-batterier. Svært har like lang driftstid som denne. i tillegg har den manuell hellingslås som gjør det enkelt å utføre oppgaver. Ikke nok med det, den er IP66-beskyttet, som gjør den resistent mot både vann og støv. Den skal heller ikke være noe problem å håndtere takket være de store doble håndtakene, og siden den kommer med en nydesignet transportkoffert er den enkel å transportere.

Oppsummert

 • Prisvennlig rotasjonslaser
 • Rekkevidde på opptil 800 meter
 • Lang driftstid og hellingslås

LES MER

3. Leica CLH — Allsidig rotasjonslaser

Leica CLH

SJEKK PRISEN →

Leica er en allsidig rotasjonslaser som effektiviserer nivelleringsprossen. Ikke bare sparer den deg tid, men den vil også øke produktiviteten. Den har også et robust design som sikrer stabilitet ved målinger og gir dermed presisjon i det daglige arbeidet. Best av alt derimot, er at den har et bredt hellingsintervall, innstillbar rotasjonshastighet, og ikke minst en arbeidsdiameter på hele 1350 meter.

Leica Rugby CLH er en planlaser for nivellering av grunn, betong, forskalling, høydekontroll og overføringer. Den er med andre ord meget allsidig og optimalt til de fleste bruksområder. Den er i tillegg meget brukervennlig. Dette fordi den har entydige knapper som er veldig selvforklarende. Her skal være tilnærmet umulig å rote seg bort i de ulike funksjonene.

En annen ting som begeistrer med denne rotasjonslaseren er at den har oppgraderingsalternativ som gir maksimal ytelse for alle nivelleringsoppgaver. Utvover det medfølger batteri og lader, og den har beskyttelsesklasse IP68, som er noe av de høyeste beskyttelsesstandardene. Batteritden er på 50 timer og den tåler arbeid helt ned til -20 grader og helt opp til 50 grader.

Den er også transportvennlig ettersom den har en vekt på 3,8 kilo og målene 230x296x212 mm. Prisen er heller ikke den verste, men samtidig en del høyere enn de to foregående modellene i testen. Dette fordi den har lengre driftstid og rekkevidde.

Oppsummert

 • Allsidig – kan brukes til det meste
 • Rekkevidde på 1350 meter
 • Batteritid på 50 timer

LES MER

4. Nedo Primus2 H+ – Brukervennlig rotasjonslaser

Nedo Primus2 H+

SJEKK PRISEN →

Denne rotasjonslaseren fra Nedo er utstyrt med mottaker og egner seg svært godt for horisontale applikasjoner. Det aller beste derimot, er dens imponerende brukervennlighet. Svært få er enklere å bruke enn denne, ifølge eksperten. Dette fordi den er både robust, stabil og motordrevet.

En annen viktig grunn til at ekspertene lot seg begeistre av denne er at den er utstyrt med et stort og tydelig display som viser turtall, batterinivå – ja, rett og slett alle funksjoner og indikasjoner. Den har også en svært synlig og kraftig laserstråle for enkelt arbeid på nært hold, takket være laserklassen 3R. Nedo Primus2 H+ har i tillegg en automatisk høydealarm som stopper laseren hvis den utsettes for et slag. På denne måten unngår man høydefeil.

Andre ting som imponerer er at den har rotorbeskyttelse av uknuselig glass. Det gjør Nedo Primus meget slitesterk og det skal mye til før den opplever slitasje. Medfølgende tilbehør er en koffert, lasermottaker, monteringsfeste og lader pluss batterier. Det er med andre ord mye tilbehør som følger med.

Rotasjonshastigheten er på 600 omdreininger i minuttet og den har en beskyttelse på IP66. arbeidsområdet er også godt, på rundt 700 meter, men det som gjør denne bra er naturligvis dens brukervennlighet.

Oppsummert

 • Utstyrt med et stort og tydelig display
 • Mye tilbehør
 • Svært slitesterk

LES MER

5. Nedo Primus HVA2N — Premium

Nedo Primus HVA2N

SJEKK PRISEN →

Denne digitale tofallslaseren for horisontale og vertikale målinger er den absolutt fremste på markedet. Har du behov for en rotasjonslaser som løser de mest krevende oppgavene er det ingen tvil om at den er denne du bør gå for. Den er blant annet utstyrt med AutoAlign, som innebærer at laseren søker opp lasermottakerens senter når man legger et manuelt fall.

NEDO Primus HVA2N er en digital tofallslaser for horisontale og vertikale målinger. Passer perfekt på den tøffeste byggarbeidsplass med de strengeste kvalitetskrav! Nedo Primus lages i Tyskland og er virkelig et bevis på den tyske ingeniørkunsten.

Nedo Primus HVA2N har et arbeidsområde på over 700 meter med en nøyaktighet på 1,5 mm/30 m. Rotasjonslaseren er dessuten utstyrt med AutoAlign, som innebærer at laseren automatisk søker opp lasermottakerens senter når man legger et manuelt fall. Du kan også stille inn ønsket fall/helling i både x- og y-retning med digitale sifre.

Den kommer også med 3 års garanti og en årlig kontroll av laserens kalibrering inngår uten ekstra kostnad i hele garantitiden, gjelder ved registrering (registreringsskjema følger med). I tillegg har den et stort og tydelig display som viser helning, rotasjonshastighet, batterinivå osv. laseren er ikke annet enn imponerende og skreddersydd for profesjonelle bygningsarbeidere.

Oppsummert

 • Profesjonell rotasjonslaser skreddersydd for krevende arbeid
 • Brukervennlig – har både display og er helautomatisk
 • Svært slitesterk

LES MER


Hva er en Rotasjonslaser?

Mens punktlaseren og linjelaseren har et statisk lys, bruker rotasjonslaseren et roterende prisme for å kaste en laserpunkt på 360 grader i høy hastighet. Når prikken beveger seg raskt, ser den ut som en rett linje på veggen. Roterende lasere er ofte ganske dyre, men det er også fordi de vanligvis har et sterkere lys enn en sirkulær laser. De er derfor bedre egnet for utendørsarbeid.

Hvorfor kjøpe rotasjonslaser?

Å bruke et laserverktøy er mye enkelere enn å bruke et vater. At de ofte kan tegne opp både horisontale og vertikale linjer gir deg større presisjon. Mange laserverktøy kan også projisere linjene i 360 grader, noe som gjør det lettere å måle rette linjer fra en vegg til en annen.

Siden teknikkens gjennombrudd på 80-tallet, har måleverktøy med laser vært forbundet med profesjonelle håndverkere. Men i takt med at prisene har sunket til forbrukervennlige nivåer, har spesielt krysslaseren blitt et selvfølgelig hjelpemiddel også for hjemmesnekkeren. Når man har prøvd den, er det mange som lurer på hvordan de noensinne har klart seg uten!

Typisk bruksområder for rotasjonslasere

 • Montering av hyller
 • Plassering av kakkel og fliser
 • Plassering av rekkverk og gelender
 • Fundamentering
 • Bildeoppheng
 • Montering av stendere i lettvegg
 • Terrassebygging
 • Graving
 • Gulvlegging
 • Maling

En rotasjonslaser er din beste venn når du skal avrette en overflate, gi en overflate et bestemt fall eller når du vil at to punkter skal være på nøyaktig samme nivå. En rotasjonslaser har en laser-diode som roterer raskt, noe som gir en tilnærmet streklignende indikasjon på hvor nivået eller høyden på laseren er i utgangspunktet.


Velg riktig rotasjonslaser

Det finnes ulike typer rotasjonslasere; planlasere og fallasere. En planlaser er ganske enkelt en roterende laser som gir en rett linje i horisontalplanet. En fallaser er en laser som dels stiller seg inn selv ihl. Den ovennevnte teknologien, men som også kan stilles inn med et angitt fall i x-retningen, og enkelte kan også stilles inn i både x- og y-retningen. Disse kalles da tofallslaser.

Hvis man ønsker å lage en rett linje langs bakken, vertikalt opp langs en flate eller langs en himling, brukes en laser som også gir mulighet til å nivellere vertikalt. Noen av disse vertikale laserne kan også stille inn fall.

Portable lasermottakerefås i en rekke ulike modeller og med ulike funksjoner – alt for å øke brukervennligheten. Lasermottakeren har et mottakervindu der laseren treffer, og lasermottakeren sier fra om laseren treffer i senter av mottakeren eller over/under senter

På denne måten finner du ut om du må fylle på eller fjerne masse. En digital lasermottaker angir dessuten, i millimeter, hvor langt fra referansepunktet du er. Enkelte lasermottakere fungerer også som fjernkontroll til rotasjonslaseren, noe som gjør den enda mer brukervennlig. Det er imidlertid ikke alle rotasjonslasere som støtter dette.

Here you can read about “Krysslaser test”