fbpx

Rødpunktsikte test: Disse 4 er ekspertenes favoritter i 2023

Et rødpunktsikte er et optiske sikte du fester på våpenet, skreddersydd til skyting på kortere avstander og hurtigere avtrekk. Det er med andre ord, særdeles gunstig når skal du på jakt.

Vi har i denne testen samlet og vurdert jegernes favoritter i 2023. Målet er at du enklere kan finne et rødpunktsikte som passer deg og ditt våpen. Det finnes nemlig en rekke modeller, slik at oppgaven med å velge riktig sikte kan oppleves som krevende.

Vår favoritt og testvinner er det fjærlette rødpunktsikte Aimponit Micro. Denne modellen er konstruert med raske skudd i tankene og er perfekt til særlig drivjakt. I tillegg imponerer den med enorm slitestyrke og lang batteritid. Er du på utkikk markedets desidert fremste toppmodell? Da er det Aimpoint Micro H – 2 2 Moa valget for deg. Dette siktet fungerer ypperlig til alle typer jakt!

Testresultatet er basert på produktbeskrivelser, kundeanmeldelser og tester utført av andre testpanel. Vi har altså ikke selv testet produktene.

Rødpunktsikte test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Aimponit Micro
Testvinneren imponerer med sin unike kombinasjon av pris, kvalitet og funksjonalitet. Her får du et meget godt sikte til en svært god pris. En bedre helhet skal du lete lenge etter.
SJEKK PRISEN →
Aimpoint Acro C-1
Aimpoint Acro er markedets minste rødpunktsikte og derfor perfekt til håndvåpen. Dessuten er det utviklet for raske skudd, og det har ifølge forbrukerne en strålende nøyaktighet. Prisen er også god, i alle fall sammenlignet med resten av markedet, slik at du får mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Aimpoint Micro H- 2 2 Moa
Dette siktet fra Aimpoint er perfekt for deg som stiller skyhøye krav. Her får du nemlig markedets ypperste toppmodell. Micro H-2 imponerer, både eksperter og profesjonelle jegere, med sin lave vekt og unike konstruksjon.
SJEKK PRISEN →
Aimpoint Micro H-2 2 Orange
Ønsker du et godt alternativ til de beste toppmodellene, men uten at det koster deg skjorta? Da tror vi dette rødpunktsiktet er et godt valg. Aimpoint Micro imponerer med sitt holdbare design, nøyaktige sikte og, ikke minst, gunstige pris.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Aimponit Micro Testvinner

Aimpoint Micro H-2

SJEKK PRISEN →

Etter timer med grundig gjennomgang av markedet når det gjelder rødpunktsikter, kom vi omsider frem til at Aimpoint Micro fortjener tittelen som testvinner. Dette på grunn av siktet sitt tilsynelatende unike kombinasjon av pris, funksjonalitet og kvalitet. Her får du et svært godt rødpunktsikte til en bra pris.

Aimpoint Micro beskrives videre som det nest letteste siktet til Aimpoint. Dette gjør det godt egnet til alle former for jakt, men spesielt drivjakt. Det hevdes at Aimpoint Micro er det ultimate Siktet på trange poster der dyrene kommer raskt.

Dessuten har den et ubegrenset synsfelt og øyeavstand. Dette gir strålende sikte på lengre avstand, der også siktets 2 moa rødpunktgjør den svært pålitelig på kortere avstand. I tillegg til dette har Aimpoint micro 12 forskjellige nivåer på lysstyrken, over 50 000 timer batteritid og en linsebeskytter med flip up-funksjon.

Enestående kvalitet og holdbarhet

Kvaliteten er også aldeles utmerket da det innfrir militære standarder, samt at det er vanntett. Med siktet medfølger også «Weaver montasje» og et CR 2032 batteri. Siktet har også en oppgradert optikk i forhold til Aimpoint h – 1. Lengden på siktet er 68mm, mens vekten er på 136 gram. Dette gjør det til en av markedets letteste rødpunktsikter.

Det er ikke uten grunn at vi lot oss begeistre av dette siktet. Det har nemlig en kvalitet og holdbarhet utenom det vanlige, ifølge ekspertene, der det attpåtil legger til rette for lynraske skudd. Vi tror du ikke finner bedre sikter, til denne prisen, og nettopp derfor er dette vår favoritt.

Oppsummert

 • Rødpunktsikte ypperlig til drivjakt
 • Enestående kvalitet og holdbarhet
 • Overkommelig pris
 • Lav vekt

LES MER


2. Aimpoint Acro C-1 — Beste til håndvåpen

Aimpoint Acro C-1

SJEKK PRISEN →

Aimpoint Acro er markedets minste rødpunktsikte og derfor perfekt til håndvåpen. Dessuten er det utviklet for raske skudd, og det har ifølge forbrukerne en strålende nøyaktighet. Prisen er også god, sammenlignet med resten av markedet, slik at du her får mye for pengene.

Det er mye som trekkes frem som bra med Aimpoint Acro, men det er særlig størrelsen på 47x30x30mm og vekt på 60 gram, som går igjen som de største fordelene. Dette gjør siktet ypperlig til raske skudd, noe som er gunstig når du jakter på dyr i høy hastighet.

Videre beskrives siktet som slitesterkt og av høy kvalitet. Dette fordi det er vanntett ned til fem meter og er laget av materialer fra ypperste hylle. Det har dessuten ubegrenset øyeavstand, hvilket betyr at det sikter bra både på kortere og lengre avstand, samt at det er NVD kompatibelt. Det medfølger også et CR 1225 batteri, der batteritiden på 15 000 timer. Dette gjør at du kan jakte i lengre perioder uten avbrudd.

Siktet har også 10 års garanti, noe som alltid er praktisk. Skulle uventede feil skje med modellen, vil du derfor få tilsendt en splitter ny modell på reklamasjon. Prisen er også god. Faktisk er dette markedets rimeligste, hvilket betyr at du slipper å grave alt for dypt i lommeboken. Har du mindre håndvåpen og trenger et pålitelig rødpunktsikte, tror vi helt klart Aimpoint Acro vil innfri dine krav.

Oppsummert

 • Rødpunktsikte utviklet for håndvåpen
 • Prisvennlig modell
 • Perfekt til raske skudd
 • Liten og lett

LES MER


3. Aimpoint Micro H- 2 2 Moa — Premium

Aimpoint Micro H-2 2 Moa

SJEKK PRISEN →

Dette siktet fra Aimpoint er perfekt for deg som stiller skyhøye krav. Her får du nemlig markedets ypperste toppmodell. Micro H-2 imponerer både eksperter og profesjonelle jegere med sin lave vekt og unike konstruksjon. Prisen er kanskje høy, men til gjengjeld får du det mest nøyaktige rødpunktsiktet på markedet.

Dette sikte er ifølge ekspertene ikke annet enn imponerende. Det fungerer angivelig til alle typer jakt, og er særs pålitelig når dyrene kommer raskt. Dessuten beskrives det som skreddersydd for jakt i variert terreng. Dette fordi Aimpoint Micro er enkelt å «kneppe opp», som produktbeskrivelsen forklarer det, og når du plutselig får en tett post eller der skuddavstanden er naturlig begrenset.

Dessuten er siktet meget populært blant aktive jegere, da den har en «flip opp linsebeskytter». Dette gjør at du enkelt kan ta i bruk sikte selv i høy hastighet. Foruten om dette, beskrives siktet som slitesterkt og holdbart. Det er vanntett og innfrir militære standarder i henhold til kvalitet.

Dessuten har det oppgradert optikk, og er utstyrt med blaser sadelmontasje. Det medfølger attpåtil et CR2032 batteri, og har en batteritid på 50 000 timer. Vekten er på 243 gram og den har en lengde på 68 mm.

Vi tror siktet er perfekt for deg som jakter aktivt og som ikke nøyer seg med annet enn det aller beste. Har du ikke det største behovet for et rødpunktsikte, ville vi nok heller gått for en rimeligere modell. Her må du nemlig betale svært mye, sammenlignet med resten av markedet.

Oppsummert

 • Kostbar toppmodell
 • Innfrir militære standarder i henhold til kvalitet
 • Et større sikte perfekt til drivjakt

LES MER


4. Aimpoint Micro H-2 2 Orange – Et godt alternativ

Aimpoint Micro H-2 orange

SJEKK PRISEN →

Ønsker du et godt alternativ til de beste toppmodellene, men uten at det koster deg skjorta? Da tror vi dette rødpunktsiktet er et godt valg. Aimpoint Micro imponerer med sitt holdbare design, nøyaktige sikte og, ikke minst, gunstige pris.

Aimpoint Micro H- 2 orange beskrives av utviklerne som et av de mest populære rødpunktsiktet på markedet, noe eksperten virker å være samstemte i. Det forklares at helt siden introduksjonen i 2015 har responsen på Aimpoint® Micro H-2-synet vært enestående, med bred aksept fra jegere, konkurransedyktige og sportsskyttere. Å lytte til sluttbrukeren er en del av Aimpoint sin lære, og en forespørsel fra entusiastiske jegere var å modifisere Micro H-2 på en unik måte.

Det påpekes videre at rødpunktsiktet Aimpoint Micro er spesielt designet for drevne jaktformål. Det skrives også at produktet er rettet mot hundeholdere og sporere som krever synlighet i skogen, da de har matchet den samme lyse oransjen som ofte sees i klærne og tilbehørene. Deretter påstås det at Aimpoint Micro er det perfekte tilbehøret for drevne jaktjegere over hele verden.

Det ekstremt holdbare oransje Cerakote® -belegget er dessuten testet for å tåle korrosjon, støt, riper, varme og sterke kjemikalier. Det gir også maksimal hardhet, holdbarhet og vedheft. Alt I alt fremstår det som et meget pålitelig sikte, og når det kommer til denne prisen, kan vi ikke hevde annet enn at dette er et godt kjøp. Her får du rett og slett mye for pengene.

Oppsummert

 • Et godt alternativ til de dyreste toppmodellene
 • Populær bestselger
 • Skreddersydd for aktiv jakt

LES MER


Hva er et rødpunktsikte?

Normalt skilles det mellom siktene reflektor og rødpunkt, når man snakker om optiske sikter til våpen. Et reflektorsikte er et ikke-forstørrende optisk sikte for våpen. De fleste kommersielle reflektorsikter har rød eller grønn farge på lysprikken. Rødpunktsikte er et annet vanlig navn på siktetypen. Siktet fungerer ved at det projiseres et lysende punkt på en glassplate inne i selve siktet, som for skytteren virker å være plassert på målet. Skytteren kan da holde begge øyne åpne og fokusere på målet, noe som kan gi bedre situasjonsforståelse.