fbpx

Robotstøvsuger test: Disse 7 gir deg mest for pengene i 2023

Robotstøvsugere har revolusjonert måten vi tenker på hjemmerengjøring. Med en voksende teknologisk utvikling dukker det stadig opp nye modeller som hevder å være “den beste”. Men hva betyr egentlig det? Er den dyreste alltid den beste, eller kan et rimeligere alternativ overraske positivt? Hva med funksjoner, batterilevetid, og håndteringen av ulike gulvtyper?

Det finnes mange variabler å vurdere, og med så mange valgmuligheter på markedet, kan det raskt bli overveldende å finne den rette for nettopp ditt hjem og dine behov. Derfor har vi tatt på oss oppgaven med å gå gjennom et utvalg av de mest populære robotstøvsugerne for å avdekke de beste innenfor hvert segment. Enten du er på jakt etter toppmodellen med alle tenkelige funksjoner, et budsjettvennlig alternativ som gir mest valuta for pengene, eller kanskje den beste for dyrehår – vi har satt sammen en omfattende liste som dekker alle behov.

Robotstøvsuger test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Roborock S8 Pro Ultra
Roborock S8 Pro Ultra skiller seg ut med sin avanserte VibraRise 2.0-teknologi, presise PreciSense LiDAR-navigasjon, kraftfulle HyperForce-sugeeffekt og brukervennlige Roborock-app. Maskinen gir optimal rengjøring med minimale hindringer og maksimal brukerkomfort.
SJEKK PRISEN →
Dreame L10 Ultra
Dreame L10 Ultra er en premium robotstøvsuger som imponerer med sin selvtømmende og selvrensende stasjon. Med kraftig sugekapasitet, nøyaktig LiDAR-navigasjon og intuitiv app- og talekontroll, representerer den teknologisk excellence i hjemmerengjøring.
SJEKK PRISEN →
Roborock Q Revo
Roborock Q Revo kombinerer avansert teknologi med kostnadseffektivitet, tilbyr kraftig 5500 Pa-suging, løftbare mopper og smart navigasjon. Den multifunksjonelle dokkingstasjonen og appkontrollen forsterker dens brukervennlighet og effektivitet i hjemmerengjøring.
SJEKK PRISEN →
Roborock Q7 Max
Roborock Q7 Max kombinerer kraftig 4200 Pa sugeevne, lang rengjøringstid og avansert PreciSense LiDAR-navigasjon. Den tilbyr også skreddersydd rengjøring med No-Go-soner, noe som gjør den til det beste valget for prisbevisste forbrukere. Alt til en svært god pris.
SJEKK PRISEN →
Roborock S8
Roborock S8 kombinerer avansert rengjøringsteknologi med strømbesparelse. Med Lavtrykkslading optimerer den strømforbruk, mens tilpassede rengjøringsrutiner og kartlegging på flere nivåer gir grundig og effektiv rengjøring. Avansert navigasjon og sikkerhetsfunksjoner fullfører pakken.
SJEKK PRISEN →
Roborock Q7 Max+
Roborock Q7 Max+ kombinerer kraftig rengjøring med smarte barnesikringsegenskaper, som gjør den ideell for småbarnsforeldre. Den tilbyr imponerende sugekraft, PreciSense LiDAR for nøyaktig navigasjon, og en dokkingstasjon med automatisk tømming, alt til en rimelig pris.
SJEKK PRISEN →
Dreame D9 Max
Dreame D9 Max er en effektiv robotstøvsuger med imponerende sugeeffekt, presis LiDAR-navigasjon, lang batterilevetid, moppingfunksjon og smart styring via app og talekommandoer. Den tilbyr optimalisert hverdagsrengjøring for en rimelig pris.
SJEKK PRISEN →

1. Roborock S8 Pro Ultra – Best i test 

Roborock S8 Pro Ultra

SJEKK PRISEN →

Denne toppmodellen har alt man kan ønske seg av en robotstøvsuger, og her er grunnene til hvorfor.

La oss starte med det avanserte VibraRise 2.0-systemet. Dette moppesystemet vibrerer intenst med 3000 ganger i minuttet, simulerende en skrubbende effekt. Resultatet? Selv størknet skitt og gjørme blir en saga blott. Dette parres med den imponerende VibraRinse-teknologien som sørger for at ingen smusspartikler får henge igjen.

Ikke nok med det, robotstøvsugeren er også utstyrt med PreciSense LiDAR-navigasjonssystemet. Ved hjelp av lasere og sensorer kartlegger den hele hjemmet ditt, sørger for ingen duplikat rengjøringsområder og optimaliserer ruten den tar, alt på en energibesparende måte.

HyperForce-teknologien gir en sugeeffekt på hele 6000 Pa, en kraft som fanger opp selv de minste støvpartikler fra de mest utfordrende steder som små sprekker eller tykke tepper. Og når det kommer til tepper, har den også Carpet Boost som automatisk justerer sugeeffekten avhengig av om den er på et teppe eller ikke. De spesielle børstene som følger med, gir en dyp rengjøring uten mopp og sørger for at ingenting setter seg fast eller floker seg.

En annen fremtredende funksjon er dens evne til å registrere hindringer med 3D Structured Light og infrarød bildeteknologi. Dette sikrer at den unngår alle hindringer og ikke setter seg fast.

Samlet gir Roborock S8 Pro Ultra en uslåelig kombinasjon av kraft, intelligens og brukervennlighet. Renslighet i hjemmet har aldri vært enklere eller mer effektivt. Dette er uten tvil vår klare testvinner!

Oppsummert

 • Avansert VibraRise 2.0-rengjøring
 • Presis LiDAR-navigasjon
 • Kraftig 6000 Pa sugeeffekt
 • Intuitiv Roborock-appkontroll

LES MER

2. Dreame L10 Ultra – Premium

Dreame L10 Ultra Robotstøvsuger

SJEKK PRISEN →

Med Dreame L10 Ultra får du absolutt hva du betaler for, og kanskje litt til.

En av de mest imponerende funksjonene er den selvtømmende stasjonen. Mens de fleste robotstøvsugere tømmer støvbeholderen sin i en stasjon, tar Dreame L10 Ultra det et skritt videre ved også å rengjøre seg selv etter hver rengjøringsrunde. Dette sørger for optimal hygiene og minimal manuell intervensjon. Stasjonen håndterer alt fra tømming og fylling til rengjøring og tørking, noe som virkelig skiller den ut fra mengden.

Rengjøring er også forbedret med bruk av roterende mopper og et intelligent system for automatisk moppeløft. Dette sørger for en skinnende ren flate, selv på de mest utfordrende underlag.

Dreame L10 Ultra mangler heller ikke kraft. Med en sugekapasitet på hele 5300 Pa, kan du være sikker på at ingenting blir igjen på gulvet. Dette paret med LiDAR-navigasjon, sikrer nøyaktig kartlegging av hjemmet ditt. Denne presisjonen sørger for at ingen krik eller krok blir oversett.

Men hva er en toppmoderne robotstøvsuger uten smartkontroll? Dreame L10 Ultra leveres med en intuitiv app som gir deg muligheten til å ta kontroll over enhver detalj av rengjøringsprosessen. Og for de øyeblikkene du ønsker håndfrihet, er talestyring også inkludert!

Oppsummert

 • Selvtømmende og selvrensende stasjon
 • Roterende mopper med moppeløft
 • 5300 Pa sugekapasitet
 • LiDAR-navigasjon og smartkontroll

LES MER

3. Roborock Q Revo – Multifunksjonell dokkingstasjon

Roborock Q Revo robotstøvsuger

SJEKK PRISEN →

Selv om den er noe rimeligere enn premiummodellene er denne robotstøvsugeren pakket med funksjoner som rivaliserer toppmodellene.

En av de mest fremtredende egenskapene ved Roborock Q Revo er dens kraftige 5500 Pa-sugekapasitet. Kombinert med en spesialisert gummibørste, sikrer den at alt smuss, støv og rusk fjernes fra dine gulv. Så enten det er på harde flater eller tepper, er rengjøringsresultatene imponerende.

Dessuten, med løftbare roterende mopper, trenger du ikke bekymre deg for halvhjertede mopperesultater. Denne maskinen kombinerer det beste av mopping og støvsuging i ett enkelt løp, og garanterer et skinnende rent resultat.

Navigasjonsevnen til Roborock Q Revo er også et mesterverk i seg selv. Med den avanserte PreciSense LiDAR-teknologien, kan roboten kartlegge hjemmet ditt med ekstrem nøyaktighet. Denne nøyaktigheten er ytterligere forsterket av Reactive Tech Obstacle Avoidance, som lar maskinen navigere rundt hindringer uten problemer.

Oppsummert

 • 5500 Pa-sugekapasitet med gummibørste
 • Løftbare roterende mopper
 • PreciSense LiDAR-navigasjon
 • Multifunksjonell dokkingstasjon med appkontroll

LES MER

4. Roborock Q7 Max – Beste budsjettvalg

Roborock Q7 Max

SJEKK PRISEN →

Kombinasjonen av Roborock Q7 Max sin imponerende 4200 Pa sugekraft og den kombinerte støvbeholderen og vanntanken sikrer at hjemmet ditt blir skinnende rent, uavhengig av overflaten.

Enda mer imponerende er dens utholdenhet. Med evnen til å rengjøre non-stop i opptil tre timer, kan du være trygg på at Roborock Q7 Max vil dekke selv store boligområder uten behov for en pause. Dette er spesielt bemerkelsesverdig for en støvsuger i denne prisklassen.

Når det kommer til navigasjon, er Q7 Max også i en klasse for seg selv. Med PreciSense LiDAR-teknologien utfører den 3D-kartlegging av hjemmet ditt med stor presisjon. Dette betyr at den ikke bare rengjør effektivt, men også smart, og sikrer at ingen områder blir oversett.

Sikkerhet og tilpasning er også sentrale funksjoner. Med No-Go-soner og usynlige vegger kan du enkelt definere hvilke områder av hjemmet ditt roboten skal unngå. Dette er spesielt nyttig for hjem med barn eller kjæledyr, da du kan skape sikre soner der de leker eller hviler.

Roborock Q7 Max er mer enn bare en annen robotstøvsuger i budsjettklassen. Den kombinerer overlegen teknologi, ytelse og brukervennlighet på en måte som setter den i forkant av konkurransen. For de som ønsker maksimal valuta for pengene, er Q7 Max utvilsomt det beste valget.

Oppsummert

 • 4200 Pa sugekraft
 • Rengjør non-stop i 3 timer
 • PreciSense LiDAR med 3D-kartlegging
 • Skreddersydd rengjøring med No-Go-soner

LES MER

5. Roborock S8 – Smart strømsparing

Roborock S8 robotstøvsuger

SJEKK PRISEN →

Hvis du er på jakt etter en robotstøvsuger som ikke bare holder hjemmet ditt rent, men også hjelper deg med å spare på strømregningen, bør du vurdere Roborock S8.

Funksjonen “Lavtrykkslading” er kanskje den mest bemerkelsesverdige: Den gir deg muligheten til å bestemme ladetider i utenfor/på-tider for å maksimere besparelser. Dette betyr at du kan sørge for at roboten lader opp batteriet når strømprisene er lavest, noe som kan spare deg for betydelige summer over tid.

Men Roborock S8 gir deg ikke bare økonomiske besparelser. Med “Tilpassede rengjøringsrutiner” kan du bestemme nøyaktig når og hvor den skal rengjøre. Enten du vil ha daglig rengjøring av stuen eller en ukentlig rens av kjøkkenet, kan du angi det på forhånd.

Bor du i et fleretasjers hus? Ingen problem. Roborock S8 tilbyr “Kartlegging på flere nivåer”, som gjenkjenner opp til fire forskjellige etasjer i hjemmet ditt. Bare sett den ned på ønsket etasje, og la den gjøre jobben sin.

Den avanserte “PreciSense LiDAR”-navigasjonen bruker laserteknologi for å kartlegge hjemmet ditt i detalj, sørger for at ingen krik eller krok forblir urengjort.

Oppsummert

 • Lavtrykkslading sparer strøm
 • Tilpassede rengjøringsrutiner for presisjon
 • Kartlegging på opptil fire etasjer
 • Avansert PreciSense LiDAR-navigasjon

LES MER

6. Roborock Q7 Max+ – Med barnesikring

Roborock Q7 Max+

SJEKK PRISEN →

Når det kommer til å finne den rette balansen mellom kvalitet, pris og funksjonalitet, skiller Roborock Q7 Max+ seg ut, spesielt for småbarnsforeldre som ønsker en trygg og effektiv rengjøringsløsning hjemme.

Et av hovedtrekkene ved Roborock Q7 Max+ er Twin Cleaning Power, som lover en imponerende sugekraft på 42001 Pa. Dette, kombinert med en kombinert støvbeholder og vanntank, gir en eksepsjonell dyprens av både harde gulvflater og tepper. Hvis du legger til det faktum at den kan rengjøre non-stop i opptil tre timer, er det klart at denne roboten er skapt for selv de mest krevende rengjøringsoppgaver.

Med den avanserte PreciSense LiDAR-teknologien og 3D-kartlegging er Roborock Q7 Max+ i stand til å lage nøyaktige kart over hjemmet ditt for en skreddersydd rengjøringsopplevelse. Det betyr at den kan navigere rundt møbler, leker og andre hindringer med letthet.

Men hvor denne robotstøvsugeren virkelig skinner for småbarnsfamilier, er dens smarte barnesikringsegenskaper. No-Go-soner og usynlige vegger lar deg sette opp begrensede områder i hjemmet ditt, slik at barnas lekeområder, eller spesifikke rom, forblir uforstyrret. Denne funksjonen gir også ekstra trygghet for kjæledyr, og sørger for at de trygt kan utforske hjemmet uten å bli forstyrret av roboten.

Prismessig er Roborock Q7 Max+ en god investering for kvaliteten og funksjonaliteten den tilbyr. For småbarnsforeldre som leter etter en løsning som kombinerer effektiv rengjøring med barnesikringsegenskaper, kan Roborock Q7 Max+ fort bli den foretrukne vinneren.

Oppsummert

 • Kraftig 42001 Pa sugekraft
 • Avansert PreciSense LiDAR navigasjon
 • Smarte barnesikringsegenskaper
 • Automatisk tømming og stor støvpose

LES MER

7. Dreame D9 Max – Mye for pengene

Dreame D9 Max

SJEKK PRISEN →

For de av oss som er stadig på jakt etter måter å optimalisere hverdagen på, representerer denne robotstøvsugeren en sjanse til å vinne tilbake verdifulle timer uten å måtte tømme lommeboken helt.

For det første imponerer Dreame D9 Max med sin formidable sugeeffekt på 4000 Pa. Denne kraften sørger for at alle partikler, fra store til små, blir effektivt sugd opp. Uansett om det er støv, smuler eller hår, vil denne maskinen ta seg av det.

Dens navigasjonsevner skiller den også ut. Takket være LiDAR-laseren kan D9 Max kartlegge og navigere rundt i hjemmet ditt med presisjon. Den intelligente kartleggingen sikrer at enhver krik og krok i hjemmet blir behandlet, slik at ingenting blir oversett.

Batterilevetiden er et annet høydepunkt. Med en kapasitet på 5200 mAh kan D9 Max dekke et område på opptil 250 m2 på en enkelt lading. Dette betyr at selv større boliger kan nyte godt av en fullstendig rengjøring uten avbrudd.

Ikke nok med det, D9 Max er også utstyrt med moppingfunksjon. Her kan brukerne velge mellom tre forskjellige vannstrømsnivåer for å tilpasse rengjøringen basert på gulvtypen og nivået av smuss.

Sluttvis, for de tech-savvy blant oss, tilbyr D9 Max muligheten for smart styring. Med en app som støtter både svensk og norsk, kan brukerne enkelt planlegge og overvåke rengjøringen. Og når hendene dine er opptatt med andre ting er talekommandoer der for å redde dagen.

Oppsummert

 • Sugeeffekt på 4000 Pa
 • Presis LiDAR-basert kartlegging
 • 5200 mAh batteri dekker 250 m2
 • Smart styring med app og talekommandoer

LES MER


Hva burde du se etter i en robotstøvsuger?

Før du kjøper robotstøvsuger er det viktig å finne ut hva behovet ditt er. Robotstøvsugere kommer i forskjellige prisklasser og i høy grad med forskjellige muligheter. Det kan for eksempel være i form av appstyring eller andre funksjoner som innebygd våtmopp.

Du burde tenke i gjennom følgende før du kjøper robotstøvsuger:

Hvor stor plass har jeg?

Se etter en robotstøvsuger med kapasitet som matcher størrelsen på hjemmet ditt. Hvis du har et svært hus lønner det seg med en støvsuger som håndterer store flater uten lading.

Har du mindre plass er ikke dette like viktig. De med større kapasitet er gjerne litt dyrere. Finn derfor en støvsuger som passer ditt hjem.

Har jeg kjæledyr?

Hvis du har kjæledyr er det viktig at du kjøper en robotstøvsuger som er i er i stand til å suge opp dyrehår. Det er utrolig frustrerende med en støvsuger som ikke er i stand til å fange opp dyrehår. Det skal ikke være nødvendig å måtte gå over gulvet etter at støvsugeren er ferdig, fordi den ikke har fått med seg dyrehårene.

Er ikke sugeevnen god nok, så vil også dyrehårene samles seg opp og tette «sluket» til støvsugeren. Finn derfor en robotstøvsuger med kraftig sugeevne dersom du har kjæledyr.

Hvilke funksjoner trenger jeg?

En funksjonsrik støvsuger vil utvilsomt gjøre støvfjerningen lettere for deg. Men det er ikke alle som er like nødvendige. Har du et hus med flere etasjer, kan det være lurt med en robotstøvsuger med appstyring. Da får du bedre oversikt over hvilke deler av rommet ditt som er støvsuget.

Denne funksjonen gjør det også mulig å avgrense og bestemme hvilke områder som trenger rengjøring. Moppe-funksjonen er også veldig praktisk hvis du ikke har tid eller ønsker å vaske gulvet selv etter støvsugeren er ferdig. Moppe-funksjonen vil ene og alene sørge for skinnende rene gulv.

Er du eller noen i hjemmet ditt allergikere, ville vi også ha sett etter støvsugere med støvfilter. Dette fjerner alt av farlige støvrester og andre partikler, og bidrar til et allergivennlig hjem.

Stemmestyring er også en fin funksjon å ha. Men det gjør ikke at hjemmet ditt blir rengjort på en bedre måte. Vurder derfor om dette er noe du virkelig trenger. Du må også ha en Google Home eller Amazon Alexa skal denne funksjonen funke.

Vi synes derfor ikke du trenger en dyr robotstøvsuger med stemmestyring, om du kan kjøpe en prisgunstig støvsuger som rengjør like bra.

Pris

Finn ut hvor mye du er villig til å bruke på en robotstøvsuger. Finn en som passer dine behov og som ikke overskrider ditt budsjett. Betaler du mer en du egentlig ønsker for en robotstøvsuger er det mindre sannsynlig at du blir fornøyd med ditt kjøp.

Er dyrere bedre enn billigere?

Nei, vi synes ikke det. De dyrere har flere funksjoner og noe lengre batteritid. Men når det kommer til kvaliteten i vaskejobben er ikke de dyre nødvendigvis bedre enn de billigere. Du kan finne en meget god robotstøvsuger til en rimelig pris.

Her kan du lese Støvsuger test”

Våre kriterier

Når vi testet robotstøvsugerne, så vi på følgende kriterier.

Funksjon og støvoppsamlingsevne

Hvordan håndterer robotstøvsugerne ulike typer flater? Støvsuger de like bra på fliser som på et gulvteppe? Vi så også på hvordan de håndterte ulike typer skitt og støv. Klarte de å suge opp usynlig støv, grus eller smuler? Vi så rett og slett på effektiviteten på sugeevnen.

På funksjonene så vi etter om de hadde moppfunksjon. Eller om de kunne appstyres. Vi likte utrolig godt egenskapen der man kunne styre støvsugeren på app. Der hadde man også mulighet til å avgrense eller bestemme områder som skulle vaskes eller ikke.

Det var også veldig positivt om støvsugerne hadde støvfilter. Dette er en utrolig gunstig funksjon om du er, eller har noen i hjemmet som er allergiker.

Navigasjon

Er støvsugerne flinke til å kjøre rundt møblene? Og klarer de å komme til på vanskelig områder? Vi ønsket også støvsugere som klarte å orientere seg i rommene slik at hele området ble rengjort.

Vi så også på hvordan de håndterte de vanskeligste situasjoner som ledninger eller høye hindringer som trappekanter. Viktig for oss at de kom seg ut av situasjoner der de ble stående fast.

Brukervennlighet

Hvor enkle er robotstøvsugerne å håndtere og programmere? Og hvor godt fungerer stemme- og appstyringen? Vi ønsket også støvsugere som kunne tømmes og rengjøres enkelt.

Vi så også på hvor bra robotstøvsugerne kommuniserte. Fikk man beskjed hvis det skjedde noe i rengjøringsprosessen? Eller ga den noen indikator ved full støvbeholder, eller om det var noe galt med maskinen? Alt som bidro til enklere bruk var positiv for oss.

Pris

Prisen er i stor grad basert på om robotstøvsugerne oppfylte kravene ovenfor i forhold til sin pris. For oss er de andre kriteriene viktigere enn pris. Men det skal ikke være nødvendig å betale for mye uansett hvilket produkt det er.

Vi så derfor etter prisgunstige modeller som rengjorde til et tilfredsstillende resultat. Det var også positivt om de hadde noen ekstra funksjoner.

Den beste butikken for denne typen produkter