fbpx

Robotstøvsuger test: Disse 10 gir deg mest for pengene i 2022

For rask rengjøring av støv, er det ingenting som er mer effektiv enn en robotstøvsuger. Maskinene fjerner støv av seg selv, slik at du kan gjøre annet husarbeid. Men det finnes mange å velge mellom.

For at du lettere skal få oversikt over de beste på markedet, har vi undersøkt de 10 mest effektive robotstøvsugere som tilbys. Ut i fra dette har vi laget oversikt med de beste innen ulike kategorier, slik at valget blir enkelt for deg. I denne robotstøvsuger test er vår favoritt Xiaomi Robrock S5 Max. Den både støvsuger, våtmopper og kan styres ved hjelp av WiFi og app. Den har også en batteritid på tre timer. Den kan derfor dekke store områder før den må lades. Vurderingen er basert på produktspesifikasjoner og omtaler.

Er du på utkikk etter en rimeligere utgave, ville vi ha gått for Andersson RVC. Dette er en kompakt og brukervennlig støvsuger som fjerner støv fra hjemmet ditt.

VÅRE favoritter

 • Rengjør til ypperlig resultat
 • Kan styres ved både mobil og stemmekontroll
 • Gjenkjenner hjemmet ditt
SJEKK PRISEN →
 • Rengjører til beste resultat
 • Lang batteritid
 • Kan styres med mobilen
SJEKK PRISEN →
 • Dekker store områder
 • Kraftig sugeevne
 • 360 grader lasernavigasjon
SJEKK PRISEN →

Robotstøvsuger test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Xiaomi Roborock S5 Max
Vår favoritt med god grunn. Denne gir deg en eksepsjonell sugeevne, samtidig som den vasker gulvet ditt. Den har lang batteritid og kan styres ved hjelp av en app. Den gjør at du slipper unna vaskejobben.
SJEKK PRISEN →
iRobot Roomba i7 (7550)
En smart robotstøvsuger som kan styres med stemmen. Den har mange smarte funksjoner som bidrar til en effektiv vaskejobb.
SJEKK PRISEN →
Xiaomi Roborock S6 MaxV
Hvis du har et større hus er det få som passer bedre enn denne. Den har et kraftig batteri og genial lasernavigasjon. Med denne kan du også enkelt planlegge vaskejobben.
SJEKK PRISEN →
Neato Botvac Conneected D650
Har du kjæledyr er det denne du burde gå for. Den fjerner effektivt alle klebrige dyrehår. Automatiske oppdateringer gjør også at modellen er «up to date» med de nyeste funksjonene og egenskapene.
SJEKK PRISEN →
iRobot Roomba i7550+
En selvtømmende robotstøvsuger. Når beholderen er full kjører den automatisk til stasjonen der den tømmer seg selv. Den rengjør også til et godt resultat.
SJEKK PRISEN →
Severin RB7025
En liten og rimelig robotstøvsuger. Den er perfekt om du er student. Her får du brukbar kvalitet til en veldig god pris.
SJEKK PRISEN →
Andersson RVC
Best av de billigste. Her får du en veldig bra robotstøvsuger til en bra pris. Den har også mange smarte funksjoner som bidrar til enkel håndtering av maskinen.
SJEKK PRISEN →
Makita DRC200Z
Er du butikkeier, eller har du et større lager? Da er denne helt perfekt. Denne har størst bruksområde og en svær beholder. Den dekker derfor store flater uten avbrytelser.
SJEKK PRISEN →
Ecovacs Deebot Pro 930
En robotstøvsuger som inkluderer håndstøvsuger. Den har også allergifilter som er perfekt mot farlige støvpartikler.
SJEKK PRISEN →
Ecovas Deebot Ozmo Slim10
En funksjonsrik robotstøvsuger. Den har et smart design som gjør at den kommer til på de vanskeligste områder.
SJEKK PRISEN →

 

1. Xiaomi Roborock S5 Max — Best i test

robotstøvsuger test

SJEKK PRISEN →

En populær robotstøvsuger. Det er ikke bare vi som har kåret denne til best i test. Dagbladet ga Robrock S5 Max tittelen testvinner tilbake i mai 2020. Med denne får du eksepsjonell sugeevne og en våtmopp med stor vanntank. Den vil både fjerne støv og rengjøre tilgrisete områder.

Kraftig batteri

Sammenlignet med andre robotstøvsugere har denne mye lengre batteritid. På grunn av et kraftig li-ion batteri har støvsugeren en driftstid på tre timer. Dette gjør at den dekker områder på hele 200 m2.

Støvsugeren returnerer også av seg selv når den nærmer seg tomt batteri. Du slipper da å måtte følge med på støvsugerens batteriprosent. Denne styrer selv når den skal lades eller ikke.

Skinnende rene gulv

Med børster som roterer i en hastighet på 1350 omdreininger i minuttet er du sikret effektiv støvopptak. Maskinen fanger alt av støv den går over, og det er ingenting som kommer seg unna. Støvet samles i en beholder på 0.5 liter som du må tømme når den blir full.

Robrock S5 har også våtmopp og en kraftig rullebørste. Rullebørsten gjør den supereffektiv mot dyrehår og pels. Den er derfor utmerket om du har dyr i hjemmet. Våtmoppen vil også vaske områder som er flekkete. Denne er derfor mer enn bare en støvsuger.

Et veldig godt kjøp

Her får du virkelig en støvsuger som rengjør hjemmet ditt uten at du trenger å anstrenge deg. Helgevasken er ferdig på null komma niks, og du behøver ikke å løfte en finger. Den rengjør til beste resultat, samtidig som den har mange smarte funksjoner.

Den kan styres med mobilen og har smarte sensorer som sørger for en smidig drift. Den vil ikke komme borti møblene dine eller trappekanter.

Prisen på støvsugeren er også god. Og med alle funksjonene og sin gode rengjøring, synes vi dette er det beste kjøpet. Det eneste vi fant negativt var at appen til støvsugeren var lite brukervennlig.

Fordeler:

 • Rengjører til beste resultat
 • Lang batteritid
 • Kan styres med mobilen

Ulemper:

 • Lite brukervennlig app

LES MER


2. iRobot Roomba i7 (7550) — Premium

SJEKK PRISEN →

En eksepsjonell robotstøvsuger. Med denne får du alt av funksjoner og rengjøring til beste kvalitet. Utstyrt med tre-trinns rengjøringssystem vil du alltid ha et støvfritt hjem. Støvsugeren har også et iAdapt navigeringssystem. Dette betyr at maskinen gjenkjenner hjemmet ditt og vet hvordan den skal navigere seg frem på best mulig måte.

Stemmekontroll

Styr støvsugeren ved hjelp av stemmen. Har du google home eller Amozon Alexa, kan du gjøre enkel kommandoer til støvsugeren. Den vil da gjøre som du sier. Se for deg helgevasken mens du sitter på sofaen og kommanderer robotstøvsugeren. Herlig, ikke sant?

Planlegg rengjøringen

Med den smarte iRobot Home-appen kan du planlegge vasken til robotstøvsugeren. Her kan du stille inn hvilke dager den skal vaske og hvor lenge. Hvis du ønsker et støvfritt hjem når du er ferdig på jobb fredag ettermiddag, kan du enkelt stille inn tidspunktet for når iRobot skal støvsuge. Du kommer da til et skinnende rent hjem.

Dersom du ikke stiller inn tidspunkt vil støvsugeren rengjøre frem til den går tom for strøm. Batteritiden er på rundt 1,5 time og den bruker samme tid på å lade fra helt tomt til helt fullt. Når maskinen nærmer seg tomt for batteri, vil den automatisk kjøre til ladestasjonen.

Høy pris

Du får utvilsomt en god robotstøvsuger med iRobot Roomba i7. Den gir et skinnende rent hjem og har mange geniale funksjoner. Men denne koster nesten dobbelt så mye som testvinneren vår. Vi synes derfor du betaler unødvendig mye for en robotstøvsuger hvis du kjøper denne.

Vi likte stemmestyringen og de smarte funksjonene. Men 8000 kr for en robotstøvsuger er i det dyreste laget.

Fordeler:

 • Rengjør til ypperlig resultat
 • Kan styres ved både mobil og stemmekontroll
 • Gjenkjenner hjemmet ditt

Ulemper:

 • Høy pris

LES MER


3. Xiaomi Roborock S6 MaxV — Bra for større hus

SJEKK PRISEN →

Nok en modell fra Xiaomi. Dette er nyere versjon av Roborock S5. De har mange av de samme funksjonene, men S6 er utstyrt med 360 graders lasernavigering. Dette gjør at den på imponerende vis kommer seg unna hinder når den støvsuger.

Suger støv og mopper gulvet

Det kinesiske merket har utviklet et produkt som kan mer enn å bare støvsuge. Også denne har våtmopp innebygd. Dette gjør at selv klissete flekker kan fjernes. Du slipper da å måtte gå over med langkost og såpevann når maskinen er ferdig med å støvsuge.

Som sin søstermodell har også denne kraftig sugeevne. Alt av støv og skitt blir fanget av støvsugeren. Det er ingen risiko for at det ligger igjen støv når den er ferdig å støvsuge.

Mobil- og stemmestyring

S6 kan du styre både med mobilen og med stemmen. Stemmestyring fungerer kun hvis du har Google Home. Da kan du gjøre kommandoer som «start, pause og stopp». Når du sammenkobler mobilen og robotstøvsugeren får du et kart med oversikt over hvor støvsugeren har rengjort.

På denne måten har du full kontroll over områdene i hjemmet ditt som trenger en ekstra vask eller ikke. Er det slik at det er noen områder i hjemmet ditt som ikke er vasket, kan du stille inn slik at støvsugeren går over disse områdene.

Lang batteritid

Den lange batteritiden gjør den helt perfekt for store hus. Den dekker områder på hele 300 m2 per lading. Det er derfor et bedre alternativ enn S5 hvis du bor i et stort hus. Men siden denne koster over 1000 kroner mer, ville vi ha gått for en S5 hvis du bor i en leilighet.

Fordeler:

 • Dekker store områder
 • Kraftig sugeevne
 • 360 grader lasernavigasjon

Ulemper:

 • Lite brukervennlig app

LES MER


4. Neato Botvac Conneected D650 — Best mot dyrehår

SJEKK PRISEN →

Hvis du har kjæledyr med pels, så er det få robotstøvsugere som er bedre enn denne. Den kraftige sugeevnen og store kombinasjonsbørsten sørger for at alle flater blir fritt for dyrehår. Den er også utstyrt med et Ultra Performance Filter som enkelt fanger opp de minste partiklene.

Automatisk oppdateringer

Robotstøvsugeren mottar jevnlig oppdateringer som bidrar til at du får best mulig resultat med støvsugeren. Disse oppdateres automatisk uten at du trenger å gjøre noe. Det gjør at du alltid har de nyeste funksjonene en støvsuger skal ha.

Støvsugeren kan også styres ved hjelp av alle smartenheter. Dette bidrar til en enklere hverdag og gjør støvsugeren ekstremt enkel å kontrollere.

Avansert lasernavigasjon

Med et smart system for lasernavigering kan du skanne og kartlegge rommene som trenger en vask. Dette gir deg god oversikt og mulighet til å planlegge rengjøringen. Her kan du legge visuelle grenser om det er områder du ikke ønsker skal bli støvsugd.

Hvis du har flere etasjer kan du også lagre flere etasjer i minnet på støvsugeren. Den vil da effektivt støvsuge hele hjemmet akkurat slik du ønsker det.

Godt egnet i både hus og leilighet

Med opptil to timer batteritid vil denne være i stand til å dekke store områder like godt som mindre. Går den tom for strøm vil den returnere til ladestasjonen. Her vurderer den hvor mye lading den trenger for å fullføre støvsugingen. Den lades derfor opp etter behov og fortsetter der den avsluttet.

Konklusjon er at dette er en god robotstøvsuger som er perfekt for deg som har dyr. Den er funksjonsrik og rengjør på en tilfredsstillende måte. Prisen er heller ikke den verste.

Fordeler:

 • Effektiv mot dyrehår
 • Smart lasernavigasjon
 • Automatiske oppdateringer

Ulemper:

 • Bråker en del når den arbeider

LES MER


5. iRobot Roomba i7550+ – Selvtømmende robotstøvsuger

SJEKK PRISEN →

En robotstøvsuger som rydder opp etter seg. Den tømmer beholderen uten at du trenger å gjøre noe. Når beholderen er full, kjører den tilbake til stasjonen sin der den tømmer seg av seg selv. Støvsuging blir ikke enklere enn med denne.

Kontroller rengjøringen uansett hvor du er

Uansett hvor du er, så kan du kontrollere støvsugeren. Ved hjelp av Smart Mapping teknologi, kan du bestemme hvilke rom som skal gjøres rent og når. Hvis du er på jobb og du har glemt å vaske til middagsbesøket, kan du uten problemer skru på støvsugeren fra jobb med mobilen din. Her kan du også tilpasse vasken slik du ønsker det.

Er det områder som døråpninger eller trappekanter, kan du lage en virtuell vegg som støvsugeren skal unngå. Du kan derfor avgrense området du vil robotstøvsugeren skal bevege seg rundt på.

Førsteklasses rengjøring

Med enestående sugestyrke og tre-trinns rengjøring, er du garantert et rent og pent hjem. Den fanger alt av støv og skitt og etterlater ingen støvkorn. Den er også utstyrt med et høyeffektivt filter som skal fange opp alle allergener fra mugg, pollen og støvmidd.

Dette er derfor en veldig allergivennlig støvsuger. Sliter du med pollen om våren, er det få som funker bedre enn denne.

Høy pris og lav batteritid

Skal du ha denne må du betale over 10 000 kroner. Den rengjør til et utmerket resultat og sørger for et allergifritt hjem. Vi likte også at beholderen tømmes automatisk ved ladestasjonen. Men siden støvsugeren bare har batteritid på 75 minutter og ingen våtmopp-funksjon, så synes vi prisen er litt i overkant.

Fordeler:

 • Selvtømmende
 • Fjerner allergener fra pollen og støvmidd
 • Du kan kontrollere støvsugeren fra hvor som helst

Ulemper:

 • Lav batteritid
 • Høy pris

LES MER


6. Severin RB7025 — Perfekt for studenter

SJEKK PRISEN →

En praktisk robotstøvsuger. Ønsker du en rimelig robotstøvsuger er denne et godt valg. Den er spesielt effektiv på store, flate områder og gjør at du slipper å støvsuge selv. RB7025 har også et lavt lydnivå og kan arbeide i 90 minutter før den må lades.

Støvsuger til brukbar kvalitet

Er du ikke så altfor nøye på de minste støvkornene, så vil denne gjøre en tilfredsstillende jobb. Men den har ikke like kraftig sugeevne som de dyrere robotstøvsugere. Denne er derfor ikke anbefalt om du ønsker en robotstøvsuger som gjør all jobben for deg.

Denne etterlater seg flere områder med støv og sliter med å fange opp det «usynlige» støvet. Du må derfor gå over visse områder etter støvsugeren er ferdig, hvis du skal ha det skinnende rent.

Praktiske sensorer

Den er utstyrt med sensorer på fremsiden og vil ikke krasje borti møbler eller vegger. Det er heller ingen risiko for at den stuper utfor trappen. Du kan da la støvsugeren kjøre fritt uten at du må følge med på skadelige hindre.

Simpel robotstøvsuger

Robotstøvsugeren fra Severin mangler alle smarte funksjoner en dyrere støvsuger har. Med denne kan du ikke planlegge rengjøringen eller fjernstyre robotstøvsugeren. Den har et enkelt av- og på system, på toppen av støvsugeren. Skrur du den på, vil den helt tilfeldig kjøre rundt i rommet.

Du får derfor ingen oversikt over hvilke områder som er vasket med mindre du følger med på maskinen.

Billig

Dette er en robotstøvsuger anbefalt for deg som har et mindre hjem, og som ikke ønsker å bruke for mye penger. Denne er derfor perfekt om du er student og bor på hybel eller et bokollektiv. Bor du i et stort hus med en stor familie, så ville vi ha gått for andre robotstøvsugere enn denne.

Fordeler:

 • Billig
 • Brukervennlig

Ulemper:

 • Etterlater mye støv
 • Har få funksjoner

LES MER


7. Andersson RVC — Beste av de billige

SJEKK PRISEN →

Til tross for sin billige pris har denne utrolig mange smarte funksjoner. Den kan styres med mobilen og har våtmopp-funksjon. Den er også kompakt og smidig, og kommer til på de vanskeligste plasser. Med robotstøvsugeren fra Andersson får du derfor veldig mye for pengene.

Våtmopp-funksjon

Med våtmopp-funksjonen vil ikke støvsugeren kun fjerne støv. Den vil også fjerne flekker og rengjøre områder som er klissete. Gulvene blir da rene uten at du må anstrenge deg. Mikrofibermoppen vaskes i vaskemaskinen.

Fjernstyring

Med integrert WiFi kan du enkelt styre robotstøvsugeren med mobilen. Du kan da bestemme når du vil den skal støvsuge, samtidig som du kan bestemme hvor. Et kart over hjemmet ditt dukker opp på appen og her ser du hvor maskinen har vært. Her kan du også bestemme områder du vil unngå eller som trenger en ekstra vask.

Kommer til på vanskelig områder

På grunn av sin lille og kompakte størrelse kommer denne lett til på plasser som under sofaen eller senga. Du slipper derfor å flytte på møbler når den er i aksjon. Den vil effektivt komme seg frem på vanskelig områder.

Som nevnt synes vi du får veldig mye for pengene med denne robotstøvsugeren. Den er blant de billigste på markedet, men har likevel mange gode funksjoner. Det vi merket oss med denne var at den ikke hadde like kraftig sugeevne som de dyrere modellene.

Men på grunn av sin billige pris mener vi dette er et veldig godt kjøp.

Fordeler:

 • Billig
 • Mange funksjoner
 • Kommer til på vanskelig områder

Ulemper:

 • Ikke den beste sugeevne
 • Lang ladetid

LES MER


8. Makita DRC200Z — Beste for arbeidsplassen

SJEKK PRISEN →

En kraftig robotstøvsuger perfekt for store områder. Denne har et bruksområde på 300-500 m², noe som gjør den perfekt for bruk i lagre, kjøpesentre eller butikker. Støvsugeren går enten tilfeldig av seg selv eller i et forhåndsinnstilt mønster du har valgt.

Stor beholder

Støvbeholderen på støvsugeren er på hele 2,5 liter. Dette gjør at den kan støvsuge mye før du må tømme den. Støvbeholderen er avtakbar og vaskbar. Dette gjør at du uten problemer kan vaske maskinen om det skulle være behov for det.

Støvfiltret kan også skylles uten at det blir ødelagt.

Lang batteritid

Støvsugeren kan bruke enten en eller to 18V-batterier. Disse gir eksepsjonell lang levetid. Støvsugeren kan derfor dekke enorme flater uten å lades. Dette er en annen grunn til at denne egner seg godt i store butikker.

Konklusjon

Konklusjon er at dette er en solid robotstøvsuger som rengjør effektiv. Men er du på utkikk etter en til hjemmebruk, er ikke denne noe for deg. Denne egner seg best på arbeidsplasser da den er laget for store områder. Prisen er også høy sammenlignet med andre robotstøvsugere.

Fordeler:

 • Dekker store områder
 • Stor støvbeholder

Ulemper:

 • Ikke egnet for hjemmebruk

LES MER


9. Ecovacs Deebot Pro 930 — Beste kombinerte pakke

SJEKK PRISEN →

Robotstøvsugeren fra Ecovacs holder alle gulvflatene dine rene. Både tepper og harde gulv rengjøres. Det medfølger også trådløs håndstøvsuger som gjør at du kan rengjøre sofa, bil og kjøkkenbenken. Dette er den eneste på markedet der en håndstøvsuger er inkudert.

Funksjonsrik

Som de andre funksjonsrike støvsugerne i testen vår kan også denne styres ved hjelp av app. Her kan du velge områder du vil prioritere og avgrense plassene du ikke ønsker skal rengjøres.

Den kan også styres fra andre plasser enn hjemmet. Så hvis du er på jobb og irriterer deg over ditt støvete hjem, kan du enkelt skru på støvsugeren fra jobb.

Dempinger og antikollisjons-sensorer sørger for at møblene dine ikke får skader under rengjøringen. Skulle roboten komme borti møblene dine, så vil de ikke bli ødelagte.

Luftfilter 

Robotstøvsugeren er har også et luftfilter som er veldig vennlig mot astmatikere. Så har du noen i hjemmet som sliter med allergier og astma er denne et godt alternativ. Den vil effektiv fjerne alle irriterende partikler som forsterker allergier.

Testens dyreste

Dette er testens dyreste robotstøvsuger. Du er derfor nødt til å grave dypt skal du ha denne. Du betaler derfor mye for en ekstra funksjon som håndstøvsuger. Foruten om dette har den ingen unike funksjoner.

Den har allergifilter men rengjør på ingen måte bedre enn andre robotstøvsugere. Vi mener derfor du finner billigere robotstøvsugere som gjør en like god jobb.

Fordeler:

 • Allergifilter
 • Medfølger håndstøvsuger
 • Mange funksjoner

Ulemper:

 • Koster veldig mye

LES MER


10. Ecovas Deebot Ozmo Slim10 — Beste til ditt smarthjem

SJEKK PRISEN →

En robotstøvsuger med kompakt design og unik moppeteknologi. Denne fjerner effektivt støv, skitt og smuss, samtidig som den vasker gulvene. Dette er nok robotstøvsugeren med best moppefunksjon. Den er også stillegående og kan enkelt styres med en Google Home eller Amazon Alexa.

Smart design

Det kompakte og smarte designet gjør at maskinen enkelt kommer til på krevende områder. Plasser som under og rundt tvbord har støvsugeren ingen problemer med å rengjøre. Den er også smidig og vil problemfritt manøvrere seg rundt vanskelige hindre.

Praktisk munnstykke

Robotstøvsugeren har en praktisk innsuging. Den er børstefri, noe som sørger for at støv og smuss samles opp helt problemfritt. Dette gjør støvsugeren perfekt dersom du har kjæledyr. Alle dyrehår fanges opp av støvsugeren.

Den har også et integrert luftfilter som samler alle luftbårne partikler. Du kan derfor puste trygt ut, uten frykt for skadelige støvpartikler. Denne er veldig allergi- og astma vennlig.

Automatisk opplading

Når støvsugeren er tom for strøm vil maskinen automatisk returnere til stasjonen og starte ladingen sin. Her står den til den er fulladet.

God pris og grei kvalitet

Alt i alt er dette en bra robotstøvsuger. Den var enkel å sammenkoble med et smarthjem og den hadde en god moppe-funksjon. Det smarte designet gjør også at den kom til på krevende plasser og den er allergivennlig.

Prisen er også veldig god. Det negative var at den ofte overså områder med mye støv. Vi opplevde at den kjørte rundt på samme område flere ganger uten å støvsuge områder som kunne trengt rengjøring. Den hadde heller ikke et innlagt kart der du kan bestemme eller avgrense vaskeområder.

Fordeler:

 • God pris
 • Smart design
 • Allergivennlig

Ulemper:

 • Glemmer å støvsuge noen områder i hjemmet
 • Du kan ikke bestemme eller avgrense område på appen

LES MER


Hva burde du se etter i en robotstøvsuger?

Før du kjøper robotstøvsuger er det viktig å finne ut hva behovet ditt er. Robotstøvsugere kommer i forskjellige prisklasser og i høy grad med forskjellige muligheter. Det kan for eksempel være i form av appstyring eller andre funksjoner som innebygd våtmopp.

Du burde tenke i gjennom følgende før du kjøper robotstøvsuger:

Hvor stor plass har jeg?

Se etter en robotstøvsuger med kapasitet som matcher størrelsen på hjemmet ditt. Hvis du har et svært hus lønner det seg med en støvsuger som håndterer store flater uten lading.

Har du mindre plass er ikke dette like viktig. De med større kapasitet er gjerne litt dyrere. Finn derfor en støvsuger som passer ditt hjem.

Har jeg kjæledyr?

Hvis du har kjæledyr er det viktig at du kjøper en robotstøvsuger som er i er i stand til å suge opp dyrehår. Det er utrolig frustrerende med en støvsuger som ikke er i stand til å fange opp dyrehår. Det skal ikke være nødvendig å måtte gå over gulvet etter at støvsugeren er ferdig, fordi den ikke har fått med seg dyrehårene.

Er ikke sugeevnen god nok, så vil også dyrehårene samles seg opp og tette «sluket» til støvsugeren. Finn derfor en robotstøvsuger med kraftig sugeevne dersom du har kjæledyr.

Hvilke funksjoner trenger jeg?

En funksjonsrik støvsuger vil utvilsomt gjøre støvfjerningen lettere for deg. Men det er ikke alle som er like nødvendige. Har du et hus med flere etasjer, kan det være lurt med en robotstøvsuger med appstyring. Da får du bedre oversikt over hvilke deler av rommet ditt som er støvsuget.

Denne funksjonen gjør det også mulig å avgrense og bestemme hvilke områder som trenger rengjøring. Moppe-funksjonen er også veldig praktisk hvis du ikke har tid eller ønsker å vaske gulvet selv etter støvsugeren er ferdig. Moppe-funksjonen vil ene og alene sørge for skinnende rene gulv.

Er du eller noen i hjemmet ditt allergikere, ville vi også ha sett etter støvsugere med støvfilter. Dette fjerner alt av farlige støvrester og andre partikler, og bidrar til et allergivennlig hjem.

Stemmestyring er også en fin funksjon å ha. Men det gjør ikke at hjemmet ditt blir rengjort på en bedre måte. Vurder derfor om dette er noe du virkelig trenger. Du må også ha en Google Home eller Amazon Alexa skal denne funksjonen funke.

Vi synes derfor ikke du trenger en dyr robotstøvsuger med stemmestyring, om du kan kjøpe en prisgunstig støvsuger som rengjør like bra.

Pris

Finn ut hvor mye du er villig til å bruke på en robotstøvsuger. Finn en som passer dine behov og som ikke overskrider ditt budsjett. Betaler du mer en du egentlig ønsker for en robotstøvsuger er det mindre sannsynlig at du blir fornøyd med ditt kjøp.

Er dyrere bedre enn billigere?

Nei, vi synes ikke det. De dyrere har flere funksjoner og noe lengre batteritid. Men når det kommer til kvaliteten i vaskejobben er ikke de dyre nødvendigvis bedre enn de billigere. Du kan finne en meget god robotstøvsuger til en rimelig pris.

Våre kriterier

Når vi testet robotstøvsugerne, så vi på følgende kriterier.

Funksjon og støvoppsamlingsevne

Hvordan håndterer robotstøvsugerne ulike typer flater? Støvsuger de like bra på fliser som på et gulvteppe? Vi så også på hvordan de håndterte ulike typer skitt og støv. Klarte de å suge opp usynlig støv, grus eller smuler? Vi så rett og slett på effektiviteten på sugeevnen.

På funksjonene så vi etter om de hadde moppfunksjon. Eller om de kunne appstyres. Vi likte utrolig godt egenskapen der man kunne styre støvsugeren på app. Der hadde man også mulighet til å avgrense eller bestemme områder som skulle vaskes eller ikke.

Det var også veldig positivt om støvsugerne hadde støvfilter. Dette er en utrolig gunstig funksjon om du er, eller har noen i hjemmet som er allergiker.

Navigasjon

Er støvsugerne flinke til å kjøre rundt møblene? Og klarer de å komme til på vanskelig områder? Vi ønsket også støvsugere som klarte å orientere seg i rommene slik at hele området ble rengjort.

Vi så også på hvordan de håndterte de vanskeligste situasjoner som ledninger eller høye hindringer som trappekanter. Viktig for oss at de kom seg ut av situasjoner der de ble stående fast.

Brukervennlighet

Hvor enkle er robotstøvsugerne å håndtere og programmere? Og hvor godt fungerer stemme- og appstyringen? Vi ønsket også støvsugere som kunne tømmes og rengjøres enkelt.

Vi så også på hvor bra robotstøvsugerne kommuniserte. Fikk man beskjed hvis det skjedde noe i rengjøringsprosessen? Eller ga den noen indikator ved full støvbeholder, eller om det var noe galt med maskinen? Alt som bidro til enklere bruk var positiv for oss.

Pris

Prisen er i stor grad basert på om robotstøvsugerne oppfylte kravene ovenfor i forhold til sin pris. For oss er de andre kriteriene viktigere enn pris. Men det skal ikke være nødvendig å betale for mye uansett hvilket produkt det er.

Vi så derfor etter prisgunstige modeller som rengjorde til et tilfredsstillende resultat. Det var også positivt om de hadde noen ekstra funksjoner.