fbpx

Robotklipper test: Disse 6 gir deg mest for pengene i 2023

Både antallet valgmuligheter og kvaliteten på robotklippere har økt drastisk de siste årene. Den økende konkurransen, samt fremskritt på produksjonssiden har resultert i billigere robotklippere som fungerer bedre og som trenger mindre vedlikehold. Forandringene i markedet har ført til at et produkt som tidligere var sett på som et produkt for veldig spesielt interesserte personer med over gjennomsnittet teknisk innsikt, nå begynner å bli standardutstyr i norske hager.

Det er ikke så mange som nå investerer i robotklippere på grunn av nyhetsverdien og fascinasjon med roboter. Ettersom robotklippere blir vanlige blant nordmenn ser vi at robotgressklippere ofte kjøpes av de som har gressplener. Særlig ser vi at robotgressklippere er populære blant de som eier eller forvalter store gressplener, fotballbaner, golfbaner og lignende. De forskjellige bruksområdene innebærer ulike krav til kapasitet, rekkevidde, og ytelse i ulendt terreng. I denne robotklipper test sammenligningen vår var det den allsidige AL-KO robilinho med sin gode fremkommelighet og imponerende rekkevidde som viste seg å være den desidert best i test robotklipperen. Vi har ikke selv testet modellene, men basert oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.

Robotklipper test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
AL-KO Robilinho 500W
Ønsker du en kompakt, fleksibel og samtidig pålitelig robotgressklipper til en gunstig pris, er dette en modell du bare må vurdere. AL-KO robotklipper tar seg av plenen din, uten at du trenger å foreta deg noe som helst, og også uten at du trenger å betale for mye. Her får du mye for pengene!
SJEKK PRISEN →
Gardena Smart Sileno City 500
Ved hjelp av GARDENA robotklipper har du alltid hagen din under kontroll, uansett hvor du befinner deg. Dette takket være dens enkle appstyring. Ved å trykke på skjermen, kan du få opp den viktige informasjonen som kreves og tilpasse alle innstillingene for hagearbeidet ditt bekvemt og i samsvar med kravene.
SJEKK PRISEN →
Robotgräsklippare Stihl RMI 422.2 P
Denne robotgressklipperen har alt som trengs for å håndtere mellomstore plener, og er samtidig meget prisgunstig. Her får du klipperen til markedets beste pris, noe som gjør den perfekt for deg som handler på budsjett eller som ønsker en rimeligere robotgressklipper.
SJEKK PRISEN →
AL-KO Robolinho 800W
AL-KO Robolinho 800 W er den ideelle robotgressklipperen for bratte bakker. Med 800 watt klarer den helninger opptil 45%. Den er stillegående og kan styres fra mobilen. Med et unikt klippesystem gir den en jevn og naturlig gjødsling av gresset.
SJEKK PRISEN →
Bosch DIY Indego S+ 500
Bosch DIY Indego S+ 500 er den ideelle robotgressklipperen for mindre hager på opptil 500 m². Med LogiCut-funksjonen klipper den i parallelle rader, sparer energi og skåner batteriet. Den fjernstyres via Bosch Smart Gardening-appen og har MultiArea-funksjon for lagring av opptil tre gressmatter.
SJEKK PRISEN →
Gardena Sileno Minimo
Gardena Sileno Minimo er en prisgunstig og kapabel robotgressklipper for mindre plener. Med Bluetooth-kontroll og intuitiv app gir den presis klipping. Den har lavt støynivå og navigerer smidig i trange områder.
SJEKK PRISEN →

1. AL-KO Robilinho 500W – Best i Test

Robotgressklipper AL-KO Robilinho

SJEKK PRISEN →

Ønsker du en kompakt, fleksibel og samtidig pålitelig robotgressklipper til en gunstig pris, er dette en modell du bare må vurdere. AL-KO robotklipper tar seg av plenen din, uten at du trenger å foreta deg noe som helst, og også uten at du trenger å betale for mye. Her får du mye for pengene!

Wifi-tilkobling

Takket være den geniale app-tilkoblingen kan du styre klipperen via telefonen. Å klippe plenen har aldri vært enklere, da alt du trenger å gjøre å trykke på noen knapper på mobilen. Du kan altså nyte friheten samtidig som plenen klippes til den største presisjon.

Dessuten sørger klippernes kvalitet for lang levetid. Robolinho er nemlig utviklet av Tysklands fremste eksperter og produsert av Østerrikes mest nøyaktige utviklere. Dette gjør at klipperen til en pålitelig følgesvenn som hjelper deg daglig med vedlikehold av plenen.

I tillegg er AL-KO robotklipper utrolig enkel å installere. Selv personer uten nevneverdig teknisk kompetanse skal fint klare å installere modellen, samt at både ladestasjon og «smart-garden» tilkoblingen er rask å bruke. Alt i alt vil dens sofistikerte programvare og intuitive funksjoner gjøre det utrolig enkelt for deg å ta vare på plenen.

Stillegående maskin

En annen fordel med denne er at den nesten ikke lager lyd når den arbeider. Ønsker du en klipp på kveldstid kan du uten frykt for å forstyrre naboene, starte maskinen og klippe gresset. Den slipper heller ikke ut farlige giftstoffer, noe som alltid er gunstig, i tillegg til at den spesialutviklede sensorteknologien kombinert med dens klippebredde på 22 cm, sikrer en effektiv gresspleie på opptil 1000 kvadratmeter.

Hindringer som trær eller bratte bakker vil den attpåtil håndtere som en lek, der klippehøyden også justeres trinnløst og enkelt. Dette gjør at plenen alltid ser velstelt ut, der du dessuten slipper å rake kompost etter at klippingen er ferdig.

Dette fordi maskinen bruker gresset som naturlig gjødsel ved å forstøve det i klippeaggregatet og blåse det tilbake til plenen.

Trygg og sikker gressklipper

Robotklipperen er videre utstyrt med en sikkerhetsteknologi, noe som gjør at den er trygg mot både mennesker og dyr. Her er det ingen risiko for at den kjører over verken tær eller piggsvin som måtte ligge å lure i busker eller kratt.

Alt i alt er dette en meget god modell vi tror enhver hage vil ha god nytte av. Vi liker spesielt at den er prisgunstig, og her får du derfor mye for pengene. Denne er ikke langt unna å være en markedets fremste toppmodeller, men har likevel en betraktelig lavere pris. Det eneste som trekker den ned, er at den har en mindre rekkevidde enn de aller beste toppmodellene.

Oppsummert

 • En unik kombinasjon og kvalitet og pris
 • Du får mye for pengene
 • Wifi tilkobling
 • Rekkevidde på 1000 kvadratmeter

LES MER


2. Gardena Smart Sileno City 500 Bra i vanskelig terreng

Gardena Smart Sileno Life 1250

SJEKK PRISEN →

Ved hjelp av GARDENA robotsklipper har du alltid hagen din under kontroll, uansett hvor du befinner deg. Dette takket være dens enkle appstyring. Ved å trykke på skjermen, kan du få opp den viktige informasjonen som kreves og tilpasse alle innstillingene for hagearbeidet ditt bekvemt og i samsvar med kravene. Til og med de mest krevende terrengene håndterer klipperen uten problem.

Enkel installasjon

En programmeringsassistent veileder deg gjennom den menyen, og etter innføring av plenstørrelsen og foretrukne klippetider kalkulerer den en klippeplan. Komplekse beregninger og programmering er ikke nødvendig. Klippeplanen kan endres individuelt eller justeres om nødvendig.

Plenen klippes alltid til kirurgisk presisjon da den har punkt- og spiralklipper som er ideell selv på de mest krevende områdene. Uavhengig om det under trampolinen, rundt trær eller hagemøbler, kommer denne enkelt til. Ikke sparer dette deg tid, men også mye arbeid.  

Klipperen er videre utstyrt med en «sensor control» funksjon. Dette intelligente klippesystemet justerer klippen basert på gressets vekstrate, noe som gjør at alltid har et jevnt gress. Her er det ingen risiko for en ujevn plen.

Optimal på middels store områder

Takket være SensorCut System lager ikke GARDENA smart SILENO life striper i gressplenen, men sørger for et balansert klippemønster og en perfekt vedlikeholdt plen. Den er i tillegg egnet for middels store plenområder på opptil 1250 kvm.

Den kompakte og manøvrerbare Robotgressklipperen klarer attpåtil helninger opp til 30 prosent, samt smale passasjer uten problem. Smart SILENO life jobber dessuten i all slags vær, og er så stille at den knapt kan høres. Når den er ferdig går den automatisk tilbake til ladestasjonen.

Den har attpåtil en «smart gateway» som sørger for en pålitelig nettverksforbindelse. Under installasjon vil en programmerings assistent veilede deg gjennom menyen og kalkulere en klippeplan. Ønskede klippetider kan også legges inn via smart App og justeres i forhold til vanningstidene til smart Vanningskontroll.

Prisgunstig

Prisen på robotklipperen er heller ikke den verste, så her får du god verdi for pengene. Den passer dessuten i de aller fleste hager, samt at den har en god rekkevidde på 1250 kvadratmeter. Det er ellers lite å påpeke, og vi mener så absolutt at dette er et godt kjøp.

Oppsummert

 • Bra i krevende terreng
 • Perfekt til mellomstore områder
 • Styres enkelt via app
 • Jevn og pålitelig klipper

LES MER


3. Robotgräsklippare Stihl RMI 422.2 P – Best på pris

Robotgräsklippare Stihl RMI 422.2 P

SJEKK PRISEN →

Stihl RMI kommer ut som Best i test når det gjelder pris. Denne robotgressklipperen har alt som trengs for å håndtere mellomstore plener, og er samtidig meget prisgunstig. Her får du klipperen til markedets beste pris, noe som gjør den perfekt for deg som handler på budsjett eller som ønsker en rimeligere robotgressklipper.

Optimal på mellomstore områder

Denne dekker overflater på opptil 1500 kvadratmeter lett som en lek. Dette fordi den er utstyrt med et sterk litiumbatteri, som effektivt driver kniven gjennom gresset for en perfekt resultat. Klippehøyden justeres også enkelt og trinnvis, og den dekker et bredt område.

En annen ting som imponerer er at den kutter med «bioskjæringsteknologi», som vil si at den kutter millimeter for millimeter. Dette skåner ikke bare plenen, men gir attpåtil både næring og fuktighet til plenen.

Selv ikke kupert terreng er en sak for denne. Den klarer fint hellinger på 40 prosent, og takket være dens «Adaptive Slope Speed» opprettholder den en jevn fart gjennom hele klippeprosessen. Dette sørger for at plenen klippes ujevnt uten risiko for punkter som er lengre enn andre.

Integrerte sensorer

Maskinen har dessuten integrerte sensorer i det bevegelige dekslet. Dette sørger for at den oppdager enhver kontakt, og dermed klipper en annen vei. Skulle du ha leker liggende rundt i hagen eller ha et rikt dyreliv, er det ingen risiko for at maskinen kjører over noe dyrebart.

I tillegg er den kompakte gressklipperen enkel å bruke da den lett installeres via et integrert display, hvor du får god oversikt over alle funksjoner, maskindata og egen klippeplan.

Også dens robuste og stabile hjul bidrar til en perfekt plenklipp. Uansett hvor krevende området måtte være, vil denne uten problem komme seg rundt uten at det går utover klippekvaliteten. Hjulene er til og med selvrensende.

Konklusjon

Dette er altså en klipper som ikke bare imponerer med en god pris, men også på grunn av god rekkevidde, og et godt klipperesultat. Denne er et soleklart eksempel på at gode produkter ikke trenger å koste usaklig mye.

Her får du en svært pålitelig robotgressklipper til markedets desidert best pris. Det eneste den ikke kan måle seg med sine konkurrenter på er driftstid. Den klarer ikke å arbeide i like lange perioder som de beste toppmodellene.

Oppsummert

 • Prisvennlig robotgressklipper
 • Optimal på mellomstore områder
 • Integrerte sensorer
 • Klipper til et jevnt og godt resultat

LES MER

4. AL-KO Robolinho 800W – For bratte bakker

AL-KO Robolinho 800 W

SJEKK PRISEN →

Med sin imponerende kraft på 800 watt klarer denne roboten å komme seg seg frem så og si overalt. Uavhengig av hvor bratte bakkene er vil Robolinho effektivt takle dem uten problemer. Med sin sterke motor og avanserte teknologi kan den enkelt manøvrere seg gjennom helninger på opptil 45 %, noe som gjør den til et pålitelig valg for hager med ulendt terreng.

En annen fordel med AL-KO Robolinho er dens evne til å komme seg gjennom smale passasjer. Med en bredde på kun 60 cm kan den enkelt navigere seg rundt i trange områder, og dermed sikre at hele plenen blir jevnt klippet. Denne funksjonen er spesielt nyttig hvis du har hager med trange passasjer eller smale stier.

Robolinho 800 W er ikke bare en kraftig og allsidig robotgressklipper, den er også stillegående og sikker. Med en støynivå på kun 60 dBA vil den ikke forstyrre deg eller naboene dine under klippingen. Du kan dermed nyte freden i hagen uten unødvendig bråk.

En annen praktisk funksjon er muligheten til å styre klippingen direkte fra mobilen. Uansett om du er hjemme eller på reise, kan du enkelt overvåke og kontrollere Robolinho via en mobilapp. Dette gir deg full fleksibilitet og kontroll over gressklippingen, uansett hvor du befinner deg.

AL-KO Robolinho 800 W er utstyrt med et unikt klippesystem som finhakker gresset og returnerer det til gressmatten som naturlig gjødsel. Dette bidrar til å opprettholde en sunn og grønn plen gjennom hele sesongen.

Oppsummert

 • Perfekt for bratte bakker og smale passasjer
 • Stillegående og enkel å styre fra mobilen
 • Effektiv klipping med justerbar klippehøyde
 • Unikt klippesystem for naturlig gjødsling av gresset

LES MER

5. Bosch DIY Indego S+ 500 – For mindre hager

BOSCH DIY Indego S+ 500

SJEKK PRISEN →

En av de mest imponerende funksjonene til Indego S+ 500 er LogiCut. Denne innovative teknologien gjør at roboten kan klippe gresset effektivt i pene, parallelle rader. Dette holder ikke bare gressmatten frisk og vakker, men sparer også energi ved hver klippeøkt og er mer skånsom mot batteriet. LogiCut definerer ulike klipperetninger for hver klippeøkt for å unngå permanente merker i gresset.

Med “SmartMowing” tar Indego S+ 500 klippingen til et nytt nivå. Den oppretter et klippeskjema basert på størrelsen på gressmatten, værinformasjon og dine personlige preferanser. Dette betyr at manuell programmering ikke lenger er nødvendig. Indego kan klippe opptil tre gressmatter hvis den totale størrelsen ikke overstiger 500 m².

En annen praktisk funksjon er muligheten til å fjernstyre Indego og bruke Bosch Smart Gardening-appen for å optimalisere klippingen. Du kan enkelt kontrollere og justere klipperen fra din egen mobiltelefon. Med LogiCut kartlegger Indego gressmatten og klipper i effektive, parallelle rader som sparer tid og gir et jevnt resultat. Den starter hver klippeøkt med en BorderCut, noe som sikrer en pen kant på den definerte gressmatten.

Indego S+ 500 er også utstyrt med MultiArea-funksjonen, som lar den lagre opptil tre ulike gressmatter i hukommelsen. Hver av disse områdene kan ha en total overflate på 500 m². Klipperen kjenner også til trange passasjer på kartet og kan håndtere korridorer så smale som 75 cm mellom kablene.

Oppsummert

 • Optimal for hager opptil 500 m²
 • LogiCut klipper i parallelle rader og sparer energi
 • Fjernstyring via Bosch Smart Gardening-appen
 • MultiArea-funksjon for lagring av flere gressmatter

LES MER

6. Gardena Sileno Minimo – Mye for pengene

GARDENA SILENO minimo

SJEKK PRISEN →

Ønsker du deg en pålitelig og effektiv robotgressklipper til en god pris? Da bør du vurdere Gardena Sileno Minimo. Denne stillegående og intelligente roboten er ideell for plener på opptil 500 m² og leverer imponerende ytelse og presisjon.

Sileno Minimo er spesielt designet for mindre plener og kombinerer kraft og nøyaktighet med en behagelig klippeopplevelse. Med en skjærebredde på 16 cm kan den effektivt håndtere klippingen av plenen din. Du kan enkelt konfigurere klipperen ved å bruke Gardena Bluetooth-appen. Her kan du angi størrelsen på plenen, ønskede klippedager og starttidspunkt for en skreddersydd klippeplan. Appen veileder deg trinnvis gjennom den første installasjonen for en enkel oppstart.

Styring av Sileno Minimo via Bluetooth er enkelt og praktisk. Du kan være opptil 10 meter unna klipperen og likevel ha full kontroll. Roboten beregner optimal klippetid, og med planleggingsassistenten i Gardena Bluetooth-appen holdes plenen din alltid i god stand. Med lave støynivåer på bare 57 dB(A) takket være en spesielt stillegående motor, kan du og naboene dine nyte fred og ro i hagen mens roboten klipper gresset.

Sileno Minimo er utstyrt med den sofistikerte CorridorCut-funksjonen, som lar den klippe i trange områder og smale hjørner med en bredde på kun 60 centimeter. Den navigerer også intelligent rundt vanskelige blindveier. Med SensorControl vurderer roboten selv hvor ofte plenen din trenger trimming og starter med riktig frekvens basert på gressets vekst. Dette sikrer en optimal klippeopplevelse og en sunn og velstelt plen.

Oppsummert

 • Prisgunstig og kapabel robotgressklipper
 • Bluetooth-kontroll og intuitiv app
 • Lavt støynivå og smidig navigasjon
 • Ideell for mindre plener

LES MER


Hva vi legger vekt på i testen vår

Programvare

Kvaliteten på programvaren i robotklipperen er kanskje det aller viktigste å se på når man vurderer robotklippere. Uten programvare er robotklipperen din kun en haug av metall og plast, med liten bruksverdi. Med dårlig programvare vil robotklipperen lett bli stående fast og surre i et hjørne. Mens god programvare vil gjøre livet utrolig mye lettere for deg som eier. Det er i stor grad kvaliteten på programvaren som bestemmer i hvor stor grad man kan la robotklipperen gjøre jobben selv uten hjelp.

I testen vår vurderer vi derfor nøye robotklipperne sine programvareløsninger. Vi ser blant annet på hvordan meny-systemene er lagt opp med tanke på brukervennlighet. Vi ser også på hvordan programvaren til robotklipperen håndterer forskjellige typer utfordringer.

Batterikapasitet, effektivitet og rekkevidde

Batterikapasiteten og tempoet på arbeidet til robotklipperen er ikke nødvendigvis like viktig for alle brukere ettersom robotklipperne for det meste lader og styrer seg selv. Det viktige å se på her er hvilken størrelse plenen din er. Dersom du har en større gressplen trenger du høyere kapasitet og effektivitet for at robotklipperen i det hele tatt skal kunne greie å betjene den.

Eksempler på produkter i testen med ekstra bra kapasitet og rekkevidde er Husqvarna Automower 310, Husqvarna Automower 440, eller Robotgressklipper Stiga Autoclip 550.

Dersom du har en liten plen kan det hende du kaster bort pengene dine på å kjøpe en robotgressklipper med stor kapasitet. Da kan det være lurt å kjøpe en modell som for eksempel McCulloch ROB R1000, eller WOLF-Garten LOOPO.

Støy

Vi er vant med at gressklippere bråker, men dersom du har en gressklipper som jobber for seg selv kan støyet komme på tider som ikke alltid passer. For noen er det derfor viktig at gressklipperen er mindre støyende.

I testen vår har vi sett på hvor mange desibel med støy de forskjellige gressklipperne avgir.

Begge modellene fra Husqvarna, AL-KO, og Gardena Sileno var de som utmerket seg i å være stillegående i denne testen.

Sikkerhet

Sikkerhet er viktig for alle som bruker gressklippere, men særdeles viktig er det for de som har eventyrlystne barn eller nysgjerrige kjæledyr i familien. Det viktigste vi vurderer i testen vår er hvor godt robotgressklipperen forhindrer uhell og skader. I tillegg vurderer vi også tyverisikkerhet.

Alle de robotklipperne vi har listet i resultatet av denne testen har god sikkerhet når det gjelder det å unngå skader og lignende. Der noen av modellene stakk seg ut som litt bedre var når det gjelder tyverisikkerhet. Når det gjelder tyverisikkerhet er det særlig Husqvarna sine modeller som stikker seg ut som bedre, med både PIN, installasjonslås, og GPS-sporing.

Robotklipper test

Brukervennlighet og vedlikehold

Robotgressklippere er laget for å spare tid på å klippe plenen. Brukervennlighet er derfor en sentral kvalitet for robotgressklippere. I testen vår vurderer vi hvor mye vedlikehold som trengs for de forskjellige modellene, og hvor mye man trenger å passe på dem mens de gjør jobben sin i hagen. Dette kan for eksempel være dersom de kjører seg fast og trenger hjelp, eller dersom de for eksempel må rengjøres. Vi ser også på hvor lette de er å installere og sette opp.

Det var modellene fra Husqvarna Automower, AL-KO, og Stiga Autoclip som skilte seg ut som ekstra gode når det gjelder å håndtere ting selv og trenge lite vedlikehold. Dette kommer til dels av at disse modellene også er laget med tanke på å kunne greie seg i tøffere terreng. Her er det verdt å huske på at dersom hagen din er lettvint og fremkommelig, med en relativt liten og flat gressplen vil det i mange tilfeller være nok med en av de enklere modellene.

Mobilitet

I Norge har mange hellinger og ujevnheter i hagene sine. Dette kan kreve mer av robotklipperen. I testen vår har vi sjekket hvordan robotklipperne håndterer ulendt terreng og hvor stor helling de kan tåle. Vi ser også på vektfordelingen i robotklipperne og om de er utstyrt med veltesensorer og steilesensorer.

For de som har hager med lite helling og lett terreng dette er selvfølgelig ikke en kvalitet som er veldig viktig, og man kan da fokusere på andre kvaliteter når man velger.

Robotgressklipperne AL-KO, Husqvarna Automower 440 og Stiga Autoclip 550 var de som skilte seg ut som ekstra gode når det gjelder å håndtere helling og tøft terreng.

Kvalitet på materiale

Robotgressklippere er produkter som er laget for å være ute mer eller mindre konstant i løpet av de årstidene gresset vokser. Vi sjekker derfor om de forskjellige gressklipperne er laget av materialer som egner seg for å være ute hele tiden, uten at de ender opp med å ruste bort eller smuldre i stykker.

Alle de nevnte modellene over testet med gode resultater for holdbarhet og kvalitet på materiale. Vi kan trekke frem produktene fra Husqvarna, AL-KO, og Stiga Autoclip som noen av de som imponerte oss mest når det gjelder dette.

Her kan du lese om “Gressklipper test”