fbpx

Riskoker test: Her er årets 6 testvinnere (Anmeldelse)

Elsker du ris, men er lei en langdryg koketid og ris som alltid brenner seg fast? Vi kjenner til problemet – og for oss ble en riskoker en åpenbaring!

Vi har derfor i denne riskoker testen sammenlignet de seks beste riskokerne på markedet i 2023. Vårt formål er å gjøre det enklere for deg å finne riskokeren som best passer ditt budsjett og behov. Vurderinge er basert på spesifikasjoner, andre tester og omtaler.

Testvinneren er ingen ringere enn Wilfa Riskoker RC-52. Denne effektive modellen skiller seg ut på grunn av sin enorme kapasitet, geniale «non-stick» funksjon og, ikke minst, sine enkle bruksområder. I tillegg kommer den til en meget gunstig pris.

Ser du etter en funksjonsrik riskoker ville vi gått for Hamilton Beach. Her får du mer enn en riskoker.

Riskoker test: Våre favoritter

BILDE PRODUKT
Wilfa Riskoker RC-52
Testvinneren er en meget effektiv riskoker med god kapasitet, og det til en veldig god pris. Ingen andre gir bedre helhet enn denne.
SJEKK PRISEN →
OBH Nordica Riskoker
Anerkjente OBH Nordica har her utviklet en aldeles kvalitetssikker modell til en svært overkommelig pris. Her får du mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Champion riskoker
Ønsker du en billig, men likevel bra riskoker, er det denne du burde gå for. Her får du en pålitelig riskoker til markedets beste pris.
SJEKK PRISEN →
Hamilton Beach Riskoker
Denne populære bestselgeren er testens mest funksjonsrike! Denne modellen er så mye mer enn «bare» en riskoker.
SJEKK PRISEN →
Sage BRC600
Premiumsmodellen fra Sage er perfekt om du elsker risotto! Denne kraftige riskokeren gjør hele jobben for deg.
SJEKK PRISEN →
Cuisinart Riskoker 6 porsjoner
Beste design får du med Cuisinart riskoker. Denne imponerer også med sin enorme kapasitet og sitt medfølgende tilbehør. 
SJEKK PRISEN →

1. Wilfa Riskoker RC-52 — Testvinner

SJEKK PRISEN →

Det er klart at det er en vanskelig oppgave å skulle teste og vurdere hvilken riskoker som er «best», ettersom dette ofte går på personlig preferanse. Basert på totalen av pris, brukervennlighet, effekt, resultat og kapasitet, var det imidlertid liten tvil om at denne fortjente tittelen som “best i test”.

Effektiv

En ting vi likte godt med Wilfa riskoker er at den er meget effektiv. Med sine 400 watt vil den verken bruke mye energi eller mye tid på å få risen ferdig. Den er også umåtelige enkel å bruke, ettersom alt du trenger å gjøre er å skru på maskinen, og den vil koke til perfekt resultat hver eneste gang.

Å koke ris har aldri vært enklere, og her slipper du også å bekymre deg for at risen skal koke seg fast i bunnen. Dette er fordi den har et non-stick belegg i bunnen. I tillegg kan du bruke den medfølgende bollen som serveringsbolle når risen er ferdig. Her vil risen også holde seg varm og god lenge, uten å klebre seg fast.

Riskokeren medfølger også bra med tilbehør. Her får du både kokeren, en bolle, lokk og en egen risspade. Alt dette er praktisk tilbehør som er helt nødvendig å ha dersom du skal koke ris til et ypperlig resultat.

Bra pris

Den siste faktoren som gjorde at Wilfa gikk til topps er den svært overkommelige prisen. Her betaler du relativt lite for en meget gunstig riskoker med bra kapasitet. Uavhengig av om dere er en stor familie eller om du bor alene vil denne garantert gjøre susen.

Sammenlignet med andre modeller, må du enten betale betraktelig mer eller regne med mye mindre effekt. Vi mener derfor denne riskokeren passer for enhver person som elsker ris.

Oppsummert

 • Kapasitet på 1 liter
 • Effekt på 400 W
 • Medfølger mye tilbehør
 • Meget enkel å bruke

LES MER


2. OBH Nordica Riskoker — Mye for pengene

SJEKK PRISEN →

Kjøkkenspesialist OBH Nordica har i en årrekke fått mye anerkjennelse for sine prisgunstige, men likevel kvalitetssikre produkter. Riskokeren deres er ikke noe dårligere, og byr på en rekke praktiske funksjoner – og det til en svært bra pris. Mest for pengene får du dermed med denne modellen.

Høy kvalitet

Denne riskokeren er laget av rustfritt stål, og er derfor av aller ypperste kvalitet. Den kan altså brukes hyppig helt uten slitasje. Investerer du i denne får du dermed en riskoker du kan nyte i mange år fremover.

Dessuten er dens kapasitet av det høyere slaget. Denne rommer hele 1,8 liter, noe som tilsvarer 8-10 porsjoner ferdig ris. Har du mange sultne mager hjemme hos deg, vil denne være et utmerket valg.

I tillegg er dens effekt upåklagelig, ettersom den arbeider på 400 watt, samtidig som den er utstyrt med et non-stick belegg. Dette gjør at du slipper å skarpe bort brent ris fra bunnen hver gang etter bruk. Har du denne riskokeren kan du aldeles enkelt lage alle typer ris.

Masse tilbehør

Også denne medfølger mye tilbehør. Du får blant annet en avtakbar beholder og glasslokk, samt at den har smulebrett og en «hold varm» funksjon. Dette gjør at kokeren også kan brukes som serveringsbolle.

Ønsker du en bra riskoker som ikke koster for mye, tror vi denne vil gjøre deg godt fornøyd. Få leverer en like bra pakke til denne prisen – her får du mye for pengene. Enhver vil få god nytte av denne, men spesielt de som koker mye om gangen.

Oppsummert

 • Kapasitet på 1,8 liter
 • Effekt på 400 W
 • Bra pris – du får mest for pengene med denne modellen
 • Har bra med tilbehør

LES MER


3. Champion riskoker — Beste på budsjett

SJEKK PRISEN →

Som regel er det lett å tenke at billige produkter betyr dårligere kvalitet, men Champion riskoker er et klokkeklart eksempel på at dette ikke nødvendigvis trenger å stemme. Her får du en rekke fordeler, som god kapasitet og rask tilberedningstid, til markedets beste pris.

Høy effekt

Det som imponerte oss aller mest med denne, bortsett fra prisen, er at den har en effekt på 500 watt. Det gjør at du kan koke opp ris superraskt. Dette sparer deg ikke bare strøm, men også enorme mengder med tid. I en hektisk hverdag er all tid verdifull tid, og hvert minutt teller. Har du denne, slipper du å sette bort andre gjøremål for å lage mat.

Dessuten er dens kapasitet blant de bedre på markedet, ettersom den rommer hele 1,5 liter. Dette gjør at du kan lage store mengder ris om gangen, noe som er perfekt om du skal invitere på middag eller har en stor familie som elsker ris.

Riskokeren er også laget av rustfritt stål, og medfølger målekopp og en platekniv av plast. I tillegg vil dens non-stick belegg sørge for at risen ikke brenner seg fast.

Stor modell

Denne kraftpakken av en riskoker er blant de aller største du kan få tak i. Fordelen med dette er at den rommer mye, men ulempen er at den tar mye plass. Denne vil ta enormt med plass i skapet og på kjøkkenbenken.

Dette er imidlertid kun en bagatell om du ser på alle dens fordeler. Ser du etter en rimelig riskoker og fint kan leve med en større maskin, tror vi absolutt dette er det beste alternativet. Denne knuser resten av markedet på pris – og det med god margin.

Oppsummert

 • Effekt på 500 W
 • Kapasitet på 1,5 liter
 • Best på pris
 • Ganske stor modell

LES MER


4. Hamilton Beach Riskoker — Mange funksjoner

SJEKK PRISEN →

Med riskokeren fra Hamilton Beach får du den mest funksjonelle modellen på markedet! Å koke ris blir ikke enklere enn dette, og du får perfekt ris hver eneste gang. Det som gjør denne unik er at den også fungerer like godt til andre matretter, i motsetning til andre modeller, som kun kan lage ris.

Automatisert

Hamilton Beach har utviklet denne for at det skal være problemfritt å lage god mat. Alt du trenger å gjøre er å skru på maskinen, velge program, og kokeren fikser resten. Med “heat steamer”-programmet kan du lage både bønner, pasta og supper, i tillegg til ris.

Her har den en genial «Delay Start Timer»-funksjon som gjør at du kan forbedrede maskinen opptil 15 timer i forveien. Det betyr at du kan klargjøre maskinen før du drar på jobb og komme hjem til ferdig servert middag.

Kapasiteten er også noe som imponerte oss veldig. Denne rommer hele 4,75 liter og er dermed den desidert største riskokeren i vår test. Utenom dette, medfølger både målekopp og risspade, og alt av tilbehør tåler oppvaskmaskinen.

Populær bestselger

Hamilton ble etter lanseringen raskt en populær bestselger, noe vi har stor forståelse for. Ingen er mer funksjonsrik og praktisk enn denne. Det at den har en enorm kapasitet er også en fordel, i tillegg til at den er både slitesterk og har non-stick belegg.

Prisen er heller ikke den verste, og her får du virkelig en anvendelig riskoker. Vi tror denne passer utmerket for deg som ønsker noe mer enn bare en riskoker, og som elsker å teste ut litt forskjellige matvarer. Ønsker du det helt enkelt, er nok ikke denne varianten noe for deg.

Oppsummert

 • Testens mest funksjonsrike
 • Enorm kapasitet på 4,5 liter
 • Kan lage mer enn bare ris
 • Ganske kraftig og stor i størrelsen

LES MER


5. Sage BRC600 — Premium

SJEKK PRISEN →

Skal du koste på deg noe ekstra og ikke lar deg skremme av en høy pris, burde du utvilsomt gå for denne riskokeren- Sage er spesialutviklet for å trylle frem de lekreste risottomiddagene uten ekstra innsats fra deg. Normalt må du konstant røre i risottoen, men det slipper du dersom du har denne på kjøkkenet.

Kraftig maskin

Spesielt italienske restauranter som spesialiserer seg på risotto tyr ofte til denne. Siden du selv slipper å røre i gryten sparer du deg selv for mye tid. Du kan altså fokusere på helt andre mat-oppgaver, og det uten frykt for at risottoen skal bli dårlig.

I tillegg har den så mange som fem forhåndsinnstilte programmer. Disse gjør at du kan dampe ris og lage risotto, og gir deg i det hele mange alternativer. En annen ting vi bet oss merke i var dens fantastiske kvalitet.

Kjøper du denne vet du at du får en riskoker som fungerer og som leverer et resultat fra aller ypperste hylle. Dessuten vaskes maskinen utrolig enkelt etter bruk, ettersom selve gryten kan tas ut av riskokeren og deretter rengjøres.

Kostbar toppmodell

Det eneste du må være klar over med denne kraftpakken er at den koster betydelig mer enn resten av markedet. Denne er derfor ikke egnet om du ønsker noe billig og enkelt.

Denne er et fabelaktig valg om du ønsker noe ekstraordinært, eller om du elsker risotto mer enn noe annet. Om ikke, kan du nok fint nøye deg med en av de rimeligere modellene.

Oppsummert

 • Utstyrt med eget risotto program, i tillegg til fire andre programmer
 • Enkel å rengjøre
 • Kraftig modell
 • Kapasitet på 3,7 liter
 • Topp kvalitet, men koster litt ekstra

LES MER


6. Cuisinart Riskoker 6 porsjoner — Beste design

SJEKK PRISEN →

Denne aldeles vakre riskokeren har en rekke gode funksjoner og en gunstig kapasitet, men imponerte oss aller mest med sitt flotte design. Dette er uten tvil riskokeren med best design. I tillegg er den helt automatisert slik at du slipper å foreta deg noe som helst, annet enn å helle i ingredienser og skru på maskinen.

Bra kapasitet

Det først vi bet oss merke i, utenom dens elegante utseende, er at den har en svært praktisk kapasitet. Denne rommer omtrent 400 gram ris, noe som tilsvarer rundt seks porsjoner, og er derfor godt egnet til storfamilien som elsker ris.

Videre har den en kompakt utforming med materiale av rustfritt stål, noe som gjør at den holder lenge. Du vil altså selv ved hyppig bruk være sikret en maskin som tåler det meste. Denne bør vaskes med såpe og vann – oppvaskmaskin anbefales ikke.

Utover dette har den flere praktiske funksjoner, som blant annet at den skrur seg av automatisk når risen er ferdig og at den har et non-stick belegg i bunnen. Det betyr at du slipper å skrape bort fastbrent ris etter bruk.

Mye tilbehør

En annen ting vi likte godt er at maskinen er effektiv, i tillegg til at den medfølger både gryte, dampkurv og lokk. Selve kvaliteten er også upåklagelig, og vi kan garantere at dette er en maskin du vil bli fornøyd med dersom du elsker ris.

Det er rett og slett lite å utsette med denne – det er rett og slett vanskelig å trekke frem noe negativt. Det eneste er at den er noe dyrere enn mange av de andre modellene i testen, men den er samtidig langt ifra den mest kostbare. Med andre ord, er dette et godt valg om du skal ha en pålitelig riskoker.

Oppsummert

 • Pålitelig riskoker av høy kvalitet
 • Mye tilbehør
 • Kompakt og flott design
 • Funksjonsrik

LES MER


Hva skiller riskokere fra tradisjonelle kasseroller

Det er egentlig ikke mye som skiller dem, annet enn at riskokere holder bedre på varmen og har programmer tilpasset riskoking. Det betyr at du kan forvente strålende resultat og unngå fastbrent ris, uten ekstra innsats fra din side. Det er også et redskap som et betydelig raskere enn riskoking i kasserolle. Tiden nærmest halveres med en riskoker.

Hvilken bør jeg velge?

For å finne riskokeren som passer seg best er det noen kvaliteter og egenskaper du bør se på, som for eksempel:

 • Effekt: Effekten eller koketiden burde ha stor betydning for ditt valg. En god kokeevne vil si at riskokeren kan tilberede risen raskere, samt at den holder bedre på varmen.
 • Funksjoner: Ønsker du en riskoker som kan mer enn bare å koke ris? I så fall må du se etter en modell med flere funksjoner. Dersom riskokeren har flere forhåndsinnstilte programmer kan du enklere lage andre retter, i tillegg til ris.
 • Kvalitet: Kvalitet har mye å si for ethvert produkt, og det sier egentlig alt om hvor god en modell er. En typisk indikator på om en riskoker har god kvalitet, er om den er laget av rustfritt stål. Har den rustfritt stål er den mer resistent mot blant annet vann, og vil garantert holde i mange år fremover.
 • Brukervennlighet: En riskoker skal naturligvis være enkel å bruke og å vaske etterpå. Noen modeller er enklere enn andre, men til syvende og sist skal alle riskokere i denne testen være nokså brukervennlige.

Fordeler og ulemper med riskokere

 • Presis: Det vil si at den lager perfekt ris hver eneste gang. Både smak og konsistens er som det skal være – hver bidige gang.
 • Enkel å bruke:Når man bruker en riskoker tilsetter man kun vann, ris og eventuelt salt – og venter deretter på at den skal bli ferdig.
 • Rask rengjøring:Risen vil aldri bli brent eller skitne til kokeren. Det er derfor enklere å rengjøre.
 • Tar en del plass:En riskoker kan fort ta litt plass på kjøkkenet. Det er tross alt et helt apparat som kun skal brukes til tilberedning av ris.

Noen tips til bruk

Det kan være en fordel å vaske av riskornene før man koker de. For å gjøre dette legger man bare risen i en beholder og skyller den av i kaldt vann et par ganger før den kokes. Da blir smaken og konsistensen bedre.

I tillegg gjør du lurt i å vaske den skikkelig etter hver gang! Unngå at skitt og smuss blir igjen i kokeren etter bruk. Med en helt ren koker blir smaken på risen bedre, og riskokeren varer lengre.

Deretter gjør du lurt i å koble ut strømmen etter bruk. Som med alt annet elektronisk utstyr, skal det ikke unødvendig stå tilkoblet strøm. For en ekstra god smak, bør du til slutt bruke salt! Risen smaker nemlig mye bedre med litt salt. Du kan eventuelt koke risen med salt i riskokeren. Da kan både smak og konsistens bli bedre.

riskoker test

Testkriterier

I denne testen har kokeevne, kvalitet, pris og brukervennlighet blitt vurdert:

Kokeevne: Hvor god konsistens og smak risen har. Slik sikrer man seg at man får utsøkt ris – hver gang. At risen smaker godt er for mange det viktigste.

Kvalitet: Her blir det sett på hvilken konstruksjon riskokeren har og hvilke typer materiale den er bygd av. En riskoker med høy kvalitet tåler å brukes, og varer i flere år.

Pris: Her blir det vurdert hvor mye man får for pengene. Prisen varierer mellom 300,- og 5 000,- kroner. Vi har valgt å teste modeller mellom 500,- og 1 500,- kroner, ettersom en får meget gode riskokere i denne prisklassen.

Brukervennlighet: Her blir det vurdert hvor enkelt det er å tilsette vann og ris, hvor enkelt det er å sette den på og hvor enkelt det er å vaske riskokeren. Det forventes at porsjonering og det å skru på riskokeren, skal være enkelt.