fbpx

Retinol krem test: De beste Retinol kremene på markedet 2023

Retinol krem

Skjønnhet kommer innenfra, sies det. Men det sies ingenting om at man ikke kan pynte litt ekstra på utsiden også. I enkelte perioder av livet har man ikke så god tid til å dra på spa, ha et komplisert morgen- og kveldsregime for ansiktshuden. Noen ganger er man rett og slett så sliten på kvelden av jobb eller barnestell at man bare vil stupe i seng. I perioder med lite søvn blir også rynker mer fremtredende, man ser eldre og litt mer dratt ut. I slike perioder spesielt er det nyttig om man kan finne et produkt som hjelper huden til å se mer frisk og myk ut.

Det største problemet kvinner har med huden når man er kommet over kvise-alderen er som regel begynnende rynker og linjer. Opp gjennom årene har det vært mange vidundermidler som skulle hjelpe mot rynker. Noen har virket bedre enn andre. De siste årene er det likevel Retinol som blir stående igjen som den suverene vinneren. Men det finnes så mange ulike typer Retinol ansiktskremer, hvordan kan du vite hvilken som er best for deg?

Vi har vi tatt en test av noen av de mest populære, og forhåpentligvis kan du finne din favoritt blant disse:

Retinol krem test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Murad Resurgence Retinol Youth Renewal nattkrem 50ml
Murad Resurgence Retinol Youth Renewal er en nattkrem som distribueres av Apotek1. Dette er en luksuriøs krem i den høye prisklassen. Sammen med trippelvirkende retinol teknologi inneholder den ekstrakt av rødalger som reduserer rynker samtidig som huden lindres og blir fastere.
SJEKK PRISEN →
Elizabeth Arden Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night serum
Elizabeth Arden er et kjent merkenavn innen skjønnhetsprodukter. Grunnen til at serumet kommer i kapsler skal være å beskytte retinolen mot oksygen og lys. Kremen inneholder ikke konserveringsmidler eller parfyme.
SJEKK PRISEN →
BareMinerals Ageless Phyto-Retinol Face cream 50g
Denne ansiktskremen er ren, vegansk og benytter et plantebasert alternativ til retinol: Phyto-Retinol. Phyto-Retinol skal være like effektivt som retinol, men skal være mildere mot huden. Mange får problemer med huden som tørrhet og flassing når de bruker retinol.
SJEKK PRISEN →
Exuviance Super Retinol Concentrate
Exuviance Super Retinol Concentrate er en høykonsentrert retinolkrem beriket med NeoGlukosamin. Den stimulerer cellefornyelsen, reduserer linjer og rynker, jevner hudtonen og har en gunstig effekt på akne og aknearr. Produktet inneholder innkapslet retinol som gradvis frigjøres i huden. Brukes om kvelden og passer for hud som trenger fornyelse.
SJEKK PRISEN →
The Ordinary Retinol 0.5% In Squalane
The Ordinary Retinol 0.5% In Squalane er den ideelle måten å starte med retinol på grunn av sin lave konsentrasjon og rimelige pris. Serumet inneholder 0.5% retinol som reduserer fine linjer og forbedrer hudtekstur. Squalane gir fuktighet til huden. Perfekt for nybegynnere på retinol.
SJEKK PRISEN →

1. Murad Resurgence Retinol Youth Renewal nattkrem Best i Test

Murad Resurgence Retinol Youth Renewal nattkrem

SJEKK PRISEN →

Dette er også en retinol ansiktskrem i den høyere prisklassen. Den distribueres blant annet av Apotek1, og som vanlig forventer vi kvalitet og effektivitet fra apotekene våre.

Murad Resurgence Retinol Youth Renewal skal brukes om natten som trinn tre i en hudpleierutine. Kremen kan brukes av alle hudtyper.

Kremen er lett og tar i bruk Retinol tri-active teknologi for å gi deg smidigere og fastere hud i løpet av 4 uker. Teknologien innebærer tre elementer: hurtigvirkende retinoid, retinol som utløses over tid og til sist en retinol booster som motvirker linjer og dype rynker.

Nattkremen inneholder også Niacinamide og Picolinamide som forsterker hudens egen beskyttelsesbarriere.

Dersom du bruker denne kremen sammen med Murad Retinol Youth Renewal Serum kan du få opptil 3 ganger bedre resultater.

LES MER

2. Elizabeth Arden Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night serum – Effektiv og enkel

Elizabeth Arden Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night serum

SJEKK PRISEN →

Elizabeth Arden er ikke et ukjent navn for oss, og vi forventer ganske mye på bakgrunn av det. Dette produktet er ikke en krem, men et serum og du får det i kapsler. Slik behøver du ikke bekymre deg for om du smører for tynt eller tykt på, du får nøyaktig den mengden du trenger.

Serumet skal brukes på natten, under fuktighetskremen din og det passer til alle hudtyper.

Serumet vant “Best in Retinol, UK” i 2019, og produsenten sverger til kapslene for å beskytte retinolen mot lys og luft.

I tillegg til retinol inneholder kapslene også ceramider og gjenopprettende peptider. Ceramider forekommer naturlig i huden og bygger opp hudens beskyttende barriere. Ved å tilføre ceramider gjennom serumet forsterker du denne barrieren.

Vi liker at produktet kommer i kapsler, både for å beskytte retinolen og fordi man slipper å gjette seg til hvor stor mengde man skal bruke. Serumet reduserer også aldersflekker og misfarginger i huden, i tillegg til at porer minskes. Likevel blir produktet noe dyrt når 30 kapsler koster omtrent 549 kroner.

LES MER

3. BareMinerals Ageless Phyto-Retinol Face cream – Et mildt alternativ

BareMinerals Ageless Phyto-Retinol Face cream

SJEKK PRISEN →

bareMinerals vant prisen for årets beste makeupmerke to år på rad (i 2019 og 2020), men hvordan ligger de an når det kommer til skjønnhetsprodukter som kremer og serumer? Uansett, så er det et kjent merkenavn, og vi forventer en bra ansiktskrem med retinol.

Prisen ligger i mellomklassen, og kremen er både ren og vegansk. I tillegg inneholder den ikke ren retinol, men et plantebasert alternativ: Phyto-Retinol. Dette alternativet skal være like effektivt som retinol, men skal ikke gi rødhet og tørrhet slik som retinol kan gjøre.

Det er klinisk bevist at kremen reduserer fine linjer og jevner ut hudtonen på bare 1 uke. Formelen inneholder også hyaluronsyre og protein peptider, som også forbedrer hudtekstur og gjør huden myk, sunn og mer ungdommelig. Hyaluronsyre har en vannbindende effekt og hjelper derfor huden din i å bevare fuktighet.

For en fornuftig pris får du her en krem som har samme virkninger som retinol, men uten ulempene som kan forekomme fra retinol.

LES MER

4. Exuviance Super Retinol Concentrate – Høykonsentrert

Exuviance Super Retinol Concentrate

SJEKK PRISEN →

Dette er en høykonsentrert retinolkrem som kan gi deg de resultatene du ønsker. Selv om den er noe dyrere enn andre alternativer på markedet er den vel verdt investeringen.

Exuviance Super Retinol Concentrate inneholder en unik kombinasjon av retinol og Exuviances patenterte NeoGlukosamin. Denne sammensetningen har en effektiv stimulerende virkning på cellefornyelsen, noe som bidrar til en mer spenstig og fyldig hud. I tillegg reduserer den synligheten av linjer og rynker, samtidig som den jevner ut hudtonen. Retinol har også vist seg å ha en gunstig effekt på akne og aknearr.

En spesiell egenskap ved dette konsentratet er at retinolen er innkapslet. Dette betyr at den gradvis frigjøres i huden over tid. En konsentrasjon på 1 % innkapslet retinol tilsvarer 0,2 % når det påføres huden. Denne gradvise frigjøringen bidrar til en mer skånsom og kontrollert virkning på huden.

Exuviance Super Retinol Concentrate bør brukes om kvelden 3–5 ganger i uken, avhengig av hvor mye huden tåler. Det kan være nødvendig å venne seg gradvis til produktet og tilpasse bruken hvis man har sensitiv hud. Det anbefales også å bruke solfaktor på dagtid for å beskytte huden mot skadelige solstråler.

Dette produktet passer spesielt godt for hud som trenger fornyelse. Hvis du ønsker en hud med økt spenstighet og fyldighet, kan Exuviance Super Retinol Concentrate være det perfekte valget for deg.

Oppsummert

  • Høykonsentrert retinolkrem for spenstigere hud
  • Stimulerer cellefornyelsen og reduserer linjer
  • Inneholder innkapslet retinol for gradvis frigjøring
  • Passer for hud som trenger fornyelse

LES MER

5. The Ordinary Retinol 0.5% In Squalane – Beste startkrem

Retinol 0.5% In Squalane

SJEKK PRISEN →

Ønsker du å introdusere retinol i hudpleierutinen din, men er usikker på hvor du skal begynne? Da er The Ordinary Retinol 0.5% In Squalane et produkt du bør vurdere. Dette vannfrie serumet er den beste måten å begynne med retinol på takket være den lave konsentrasjonen og den rimelige prisen.

The Ordinary Retinol 0.5% In Squalane inneholder 0.5% retinol, en velstudert ingrediens som har vist seg å redusere synligheten av fine linjer, rynker og forbedre hudteksturen. Retinol er kjent for sine anti-aging fordeler, men det kan også være irriterende for huden, spesielt når du først begynner å bruke det. Derfor er det viktig å bygge opp en toleranse gradvis.

The Ordinary Retinol 0.5% In Squalane er spesielt egnet for nybegynnere på retinol. Den lave konsentrasjonen gir en mildere effekt og gjør det lettere for huden å tilvenne seg retinolens potensielle irritasjon. Dette serumet er også beriket med Squalane, en fuktighetsgivende ingrediens som bidrar til å opprettholde hudens naturlige fuktbalanse. Dette gjør det ideelt for de med tørr eller sensitiv hud.

Prisen er en annen faktor som gjør The Ordinary Retinol 0.5% In Squalane til et attraktivt valg. The Ordinary er kjent for sitt fokus på rimelige og effektive hudpleieprodukter, og dette serumet er intet unntak.

Hvis du vil starte din reise med retinol og ønsker et mildt, fuktighetsgivende serum til en rimelig pris er The Ordinary Retinol 0.5% In Squalane et godt valg.

Oppsummert

  • Mild og rimelig retinol for nybegynnere
  • Reduserer fine linjer og forbedrer hudtekstur
  • Inneholder fuktighetsgivende Squalane
  • Ideell introduksjon til retinolbehandling

LES MER


Hva er Retinol?

Retinol er en A-vitamin som kan reversere aldringstegn i huden. Retinol har de siste årene vært veldig populært for sine egenskaper. Linjer, rynker og mørke flekker i huden reduseres, fordi retinol øker cellefornyelse og kollagenproduksjon. Du har kanskje hørt om mange kremer og kosttilskudd som inneholder kollagen? Kollagenproteinet opprettholder hudens struktur og elastisitet. Når vi blir eldre, reduseres kollagenproduksjonen i kroppen.

Problemet med å tilføre kroppen kollagen gjennom kosttilskudd er at kroppen bryter ned kollagenet til aminosyrer, og det er ingen garanti for at kroppen bygger disse syrene opp til kollagen igjen. Når det gjelder kollagen i kremer, så er de så store molekyler at bare en liten del av de tas opp av huden.

Retinol derimot er en form for A-vitamin som øker kroppens kollagenproduksjon, og slik får du nesten dobbel effekt av retinol: du både øker cellefornyelsen pluss at kollagenproduksjonen øker.

Kan retinol skade huden?

Det er ingen tvil om at retinol kan gi deg bedre hud gjennom cellefornyelse og kollagenproduksjon. Dette igjen vil gi deg mindre rynker, linjer og mørke flekker i huden. I tillegg kan retinol være til hjelp for de som plages av pigmentflekker og akne, fordi den hindrer at døde hudceller tetter porene og hemmer talgproduksjonen.

For å bruke retinol på en trygg måte, bør du starte forsiktig med lave doser, fram til huden blir vant til produktet og har bygd opp toleranse. Det som kan skje dersom du starter for hardt, er at huden kan bli rød, irritert og til og med flasse av.

Hudleger sier at man med fordel kan benytte fuktighetskremer med ceramider og hyaluronsyre. Derfor kan det også hjelpe dersom du finner en krem som i tillegg til å inneholde retinol også inneholder ceramider og hyaluronsyre. Hvis ikke, bør du bruke en fuktighetskrem over retinolproduktet.

retinol krem test