fbpx

Retinol krem test: De beste Retinol kremene på markedet 2022

Skjønnhet kommer innenfra, sies det. Men det sies ingenting om at man ikke kan pynte litt ekstra på utsiden også. I enkelte perioder av livet har man ikke så god tid til å dra på spa, ha et komplisert morgen- og kveldsregime for ansiktshuden. Noen ganger er man rett og slett så sliten på kvelden av jobb eller barnestell at man bare vil stupe i seng. I perioder med lite søvn blir også rynker mer fremtredende, man ser eldre og litt mer dratt ut. I slike perioder spesielt er det nyttig om man kan finne et produkt som hjelper huden til å se mer frisk og myk ut.

Retinol krem test: Alle våre favoritter

Det største problemet kvinner har med huden når man er kommet over kvise-alderen er som regel begynnende rynker og linjer. Opp gjennom årene har det vært mange vidundermidler som skulle hjelpe mot rynker. Noen har virket bedre enn andre. De siste årene er det likevel Retinol som blir stående igjen som den suverene vinneren. Men det finnes så mange ulike typer Retinol ansiktskremer, hvordan kan du vite hvilken som er best for deg?

Vi har vi tatt en test av noen av de mest populære, og forhåpentligvis kan du finne din favoritt blant disse:

VÅRE favoritter

  • Pris: 1 395 kr
  • Konsentrert retinol krem
  • Nattkrem
SJEKK PRISEN →
  • Pris: 479 kr
  • Inneholder også kollagen og hyaluronsyre
  • Kan brukes både dag og natt
SJEKK PRISEN →
  • Pris: 1 259,90 kr
  • Nattkrem
  • Inneholder også ekstrakt av rødalger
SJEKK PRISEN →
BILDE PRODUKT
Juni Skin Retinol Youth Renewal
Denne kremen er en ansiktskrem med retinol som også inneholder kollagen og hyaluronsyre. Den gir også fukt til huden, noe som kommer godt med siden retinol kan føre til tørr hud. En antirynkekrem som passer like godt til menn som til kvinner og som kan brukes både som dagkrem og nattkrem. Kremen fjerner alderstegn som linjer, rynker og dratt hud.
SJEKK PRISEN →
Dermalogica Overnight retinol repair 1% 25ml
En konsentrert krem som passer best til kunder med motstandsdyktig hud som allerede er vant til retinolbruk. Kremen er konsentrert og ment til å brukes kun om natten. Skal øke fornyelse av huden og dermed også redusere tegn til rynker. Inneholder også bioaktivt peptid og C-vitamin som også skal hjelpe på i prosessen med å redusere rynker.
SJEKK PRISEN →
Murad Resurgence Retinol Youth Renewal nattkrem 50ml
Murad Resurgence Retinol Youth Renewal er en nattkrem som distribueres av Apotek1. Dette er en luksuriøs krem i den høye prisklassen. Sammen med trippelvirkende retinol teknologi inneholder den ekstrakt av rødalger som reduserer rynker samtidig som huden lindres og blir fastere.
SJEKK PRISEN →
Elizabeth Arden Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night serum
Elizabeth Arden er et kjent merkenavn innen skjønnhetsprodukter. Grunnen til at serumet kommer i kapsler skal være å beskytte retinolen mot oksygen og lys. Kremen inneholder ikke konserveringsmidler eller parfyme.
SJEKK PRISEN →
BareMinerals Ageless Phyto-Retinol Face cream 50g
Denne ansiktskremen er ren, vegansk og benytter et plantebasert alternativ til retinol: Phyto-Retinol. Phyto-Retinol skal være like effektivt som retinol, men skal være mildere mot huden. Mange får problemer med huden som tørrhet og flassing når de bruker retinol.
SJEKK PRISEN →

1. Juni Skin Retinol Krem – Testvinner

Juni Skin Retinol Youth Renewal 50

SJEKK PRISEN →

Kremen er utviklet i Norge hvor den har fått svært gode tilbakemeldinger fra brukerne. Kremen er en fuktighetskrem som reduserer fine linjer og mykgjør rynker. Den er designet til å gi huden fuktighet, noe som er viktig når man bruker retinol. Her får du altså begge deler i ett produkt. Og du kan bruke kremen både dag og natt. Enkelt og effektivt.

Juni skin Retinol Krem har en unik formula og kun naturlige ingredienser. Dermed er den trygg å bruke for alle, uansett hudtype. Effektive vitaminer vil hindre aldringstegn og øke elastisiteten og fastheten i huden din. Kremen gir deg også en jevnere hudtone og forbedrer hudens tekstur.

Ansiktskremen inneholder ingen parabener, farger eller skadelige parfymer. Kremen er snill både mot huden, miljøet og dyr. Den er cruelty free og ikke testet på dyr.

Ingen liker kremer som er tykke og legger seg som et klissete lag utenpå huden, og denne kremen er lett og absorberes raskt. Den føles absolutt ikke fet på ansiktet.

Vi synes dette er en krem med så mange fordeler til en så fornuftig pris, at den lett stikker av med seieren. De tre hovedingrediensene retinol, kollagen og hyaluronsyre gjør underverker for huden. Det er som å få ny hud, kompleksjonen forbedres og linjer og rynker minimeres. Huden får bedre elastisitet og blir fastere i tillegg til at kremen tilfører fuktighet og næring i dybden, noe som gir et friskt og strålende ansikt.

Det er sjelden du kan få alle disse fordelene i en krem, og til en så bra pris!

LES MER

2. Dermalogica Overnight retinol repair 1% 25ml – For motstandsdyktig hud

Dermalogica Overnight retinol repair 1%

SJEKK PRISEN →

Dermalogica er kjent for sine hudprodukter, som ofte er litt dyre men også effektive. De har egne serier til ulike hudtyper, og Dermalogica Overnight retinol repair er en del serien AGE Smart. Denne serien går litt utradisjonelle veier for å gjøre aldrende hud bedre og se yngre ut. I stedet for å behandle synlige tegn på aldring, har de forsket på måter å påvirke reaksjonene som fører til aldringstegn i hud.

Kremen er konsentrert og inneholder 1 % mikroinnkapslet ren retinol. Den er beregnet på bruk om natten, og det anbefales å bruke Buffer Cream samtidig. Buffer Cream skal sørge for at huden får den fuktigheten den behøver, når huden behandles med retinol.

Overnight Retinol Repair 1 % skal øke cellefornyelsen i huden. Kremen inneholder også et bioaktivt peptid og stabilisert C-vitamin. Disse ingrediensene skal minske rynker og redusere misfarging. Bioaktivt peptid er proteinfragmenter som har positiv effekt på ulike fysiologiske funksjoner. Det kan være immunforsvar, hjerte-kar systemet eller metabolske prosesser.

Kremen inneholder også squalen fra brasilianske sukkerrør. Squalen er en oljeform som trekker kjapt inn i huden og gir og holder på fuktighet. Kroppen inneholder squalene naturlig, og oljen smører huden og beskytter hudbarrieren. I tillegg til å være fuktgivende har squalene også antibakterielle egenskaper.

Lakrisekstrakt sammen med Buffer Cream skal gi huden nok fuktighet og redusere risikoen for tørrhet og flassing, noe som kan forekomme når huden venner seg til retinol. Dermalogica anbefaler at man i begynnelsen av behandlingen blander retinolkremen med Buffer cream, og dersom du har veldig ømtålig hud kan du gjøre dette annenhver kveld i stedet for å bruke kremen hver kveld.

Etter hvert som huden din blir litt herdet og vant til retinol, kan du bruke kremen som den er og legge fuktighetskrem over.

Som alle andre dermalogica produkter inneholder ikke denne kremen kunstige farger eller parfyme.

Kremen er god og effektiv, men på grunn av prisen når den ikke helt opp. Når du i tillegg helst bør kjøpe Buffer Cream i tillegg, og bruke annen fuktighetskrem, så får du et stort innhugg i pengeboka.

LES MER

3. Murad Resurgence Retinol Youth Renewal nattkrem 50ml Beste nattkrem

Murad Resurgence Retinol Youth Renewal nattkrem

SJEKK PRISEN →

Dette er også en retinol ansiktskrem i den høyere prisklassen. Den distribueres blant annet av Apotek1, og som vanlig forventer vi kvalitet og effektivitet fra apotekene våre.

Murad Resurgence Retinol Youth Renewal skal brukes om natten som trinn tre i en hudpleierutine. Kremen kan brukes av alle hudtyper.

Kremen er lett og tar i bruk Retinol tri-active teknologi for å gi deg smidigere og fastere hud i løpet av 4 uker. Teknologien innebærer tre elementer: hurtigvirkende retinoid, retinol som utløses over tid og til sist en retinol booster som motvirker linjer og dype rynker.

Nattkremen inneholder også Niacinamide og Picolinamide som forsterker hudens egen beskyttelsesbarriere.

Dersom du bruker denne kremen sammen med Murad Retinol Youth Renewal Serum kan du få opptil 3 ganger bedre resultater.

LES MER

4. Elizabeth Arden Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night serum – Effektiv og enkel

Elizabeth Arden Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night serum

SJEKK PRISEN →

Elizabeth Arden er ikke et ukjent navn for oss, og vi forventer ganske mye på bakgrunn av det. Dette produktet er ikke en krem, men et serum og du får det i kapsler. Slik behøver du ikke bekymre deg for om du smører for tynt eller tykt på, du får nøyaktig den mengden du trenger.

Serumet skal brukes på natten, under fuktighetskremen din og det passer til alle hudtyper.

Serumet vant “Best in Retinol, UK” i 2019, og produsenten sverger til kapslene for å beskytte retinolen mot lys og luft.

I tillegg til retinol inneholder kapslene også ceramider og gjenopprettende peptider. Ceramider forekommer naturlig i huden og bygger opp hudens beskyttende barriere. Ved å tilføre ceramider gjennom serumet forsterker du denne barrieren.

Vi liker at produktet kommer i kapsler, både for å beskytte retinolen og fordi man slipper å gjette seg til hvor stor mengde man skal bruke. Serumet reduserer også aldersflekker og misfarginger i huden, i tillegg til at porer minskes. Likevel blir produktet noe dyrt når 30 kapsler koster omtrent 549 kroner.

LES MER

5. BareMinerals Ageless Phyto-Retinol Face cream 50g – Et mildt alternativ

BareMinerals Ageless Phyto-Retinol Face cream

SJEKK PRISEN →

bareMinerals vant prisen for årets beste makeupmerke to år på rad (i 2019 og 2020), men hvordan ligger de an når det kommer til skjønnhetsprodukter som kremer og serumer? Uansett, så er det et kjent merkenavn, og vi forventer en bra ansiktskrem med retinol.

Prisen ligger i mellomklassen, og kremen er både ren og vegansk. I tillegg inneholder den ikke ren retinol, men et plantebasert alternativ: Phyto-Retinol. Dette alternativet skal være like effektivt som retinol, men skal ikke gi rødhet og tørrhet slik som retinol kan gjøre.

Det er klinisk bevist at kremen reduserer fine linjer og jevner ut hudtonen på bare 1 uke. Formelen inneholder også hyaluronsyre og protein peptider, som også forbedrer hudtekstur og gjør huden myk, sunn og mer ungdommelig. Hyaluronsyre har en vannbindende effekt og hjelper derfor huden din i å bevare fuktighet.

For en fornuftig pris får du her en krem som har samme virkninger som retinol, men uten ulempene som kan forekomme fra retinol.

LES MER


Hva er Retinol?

Retinol er en A-vitamin som kan reversere aldringstegn i huden. Retinol har de siste årene vært veldig populært for sine egenskaper. Linjer, rynker og mørke flekker i huden reduseres, fordi retinol øker cellefornyelse og kollagenproduksjon. Du har kanskje hørt om mange kremer og kosttilskudd som inneholder kollagen? Kollagenproteinet opprettholder hudens struktur og elastisitet. Når vi blir eldre, reduseres kollagenproduksjonen i kroppen.

Problemet med å tilføre kroppen kollagen gjennom kosttilskudd er at kroppen bryter ned kollagenet til aminosyrer, og det er ingen garanti for at kroppen bygger disse syrene opp til kollagen igjen. Når det gjelder kollagen i kremer, så er de så store molekyler at bare en liten del av de tas opp av huden.

Retinol derimot er en form for A-vitamin som øker kroppens kollagenproduksjon, og slik får du nesten dobbel effekt av retinol: du både øker cellefornyelsen pluss at kollagenproduksjonen øker.

Kan retinol skade huden?

Det er ingen tvil om at retinol kan gi deg bedre hud gjennom cellefornyelse og kollagenproduksjon. Dette igjen vil gi deg mindre rynker, linjer og mørke flekker i huden. I tillegg kan retinol være til hjelp for de som plages av pigmentflekker og akne, fordi den hindrer at døde hudceller tetter porene og hemmer talgproduksjonen.

For å bruke retinol på en trygg måte, bør du starte forsiktig med lave doser, fram til huden blir vant til produktet og har bygd opp toleranse. Det som kan skje dersom du starter for hardt, er at huden kan bli rød, irritert og til og med flasse av.

Hudleger sier at man med fordel kan benytte fuktighetskremer med ceramider og hyaluronsyre. Derfor kan det også hjelpe dersom du finner en krem som i tillegg til å inneholde retinol også inneholder ceramider og hyaluronsyre. Hvis ikke, bør du bruke en fuktighetskrem over retinolproduktet.