fbpx

Regulerbar seng: Disse 11 gir mest for pengene i 2023

God søvn er viktig for å fungere optimalt i hverdagen, og for en god nattesøvn er sengen kjempeviktig. Formålet med denne regulerbar seng testen er å hjelpe deg med å finne en regulerbar seng som passer ditt behov.

Etter grundige analyser har vi kommet frem til at Senses er best i test. Den danskproduserte bestselgeren er sammensatt av spesialister og garanterer en god nattesøvn. I tillegg har den en overkommelig prislapp. Vurdering er basert på omtaler og andre tilgjengelige kilder.

Handler du på budsjett, anbefaler vi Jupiter. Her får du en god seng til markedets beste pris.

Regulerbar seng test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Senses
Vår testvinner, ettersom dette er sengen som tilbyr beste helhet. Her får du fantastisk kvalitet til en meget god pris.
SJEKK PRISEN →
Jupiter
En god regulerbar seng til en enda bedre pris. Du får ikke bedre pris enn dette.
SJEKK PRISEN →
Jupiter Wood
En elegant seng til en konkurransedyktig pris. Denne kombinerer god komfort med de mest miljøvennlige tekstilene.
SJEKK PRISEN →
Anatomic Natural
Nøyer du deg ikke med annet enn den aller beste kvaliteten, er dette sengen å gå for. Her får du markedets desidert beste og mest eksklusive regulerbare seng.
SJEKK PRISEN →
Venus Mayan
Dersom du jakter markedets mest miljøvennlige seng, trenger du ikke lete lengre. Denne sengen har alle nødvendige sertifiseringer og godkjenninger, og tilbyr de tryggeste tekstilene du kan finne i en seng.
SJEKK PRISEN →
Senses Nova
En luksusseng til en ikke så altfor verst pris. Denne byr på mye; blant annet elevasjon i verdensklasse.
SJEKK PRISEN →
Venus Nova
En skikkelig kvalitetsseng som imponerer med en overkommelig prislapp. I tillegg vil madrassen nærmest omfavne deg uten å bli for varm.
SJEKK PRISEN →
Senses Motion
En svært behagelig seng til en gunstig pris. Denne er perfekt for deg som ikke ønsker å betale astronomiske priser for en god seng.
SJEKK PRISEN →

1. Senses—Best i test

Senses

SJEKK PRISEN →

En herlig danskprodusert seng som tilbyr materiale fra øverste hylle. Denne er sammensatt av spesialister og garanterer en dyp og utmerket nattesøvn, samt at den er svært allergi- og miljøvennlig, takket være dens sertifiseringer.

Komfortabel over- og undermadrass

Både over- og undermadrassen til Senses er av det bedre slaget. Overmadrassen er en seks centimeter høy latekskjerne med en utmerket ventilerende egenskap som transporterer bort i fukt.

I tillegg er den utrolig behagelig å ligge på, samt at den er Svanemerket. Svanemerkingen betyr at den inneholder sunne materialer som hverken er kreft- eller allergifremkallende. Denne er derfor et godt valg – også for allergikere.

Undermadrassen, derimot, består av spenstige fjærer inndelt i fem komfortsoner. Dette gir en myk og behagelig seng som sørger for optimal søvn.

Du får ikke bedre helhet

Grunnen til at denne er best i test, er at dette er sengen som tilbyr beste helhet. Den er komfortabel, har en overkommelig pris, samtidig som reguleringen er enkel å justere. Her skifter du enkelt mellom liggende og sittende posisjon, alt etter behovet.

Sengen er også utviklet av robuste materialer som tåler mye. Her får du en seng som holder i mange år.

Oppsummert

 • Behagelig under- og overmadrass av lateks som inneholder spenstige fjærer
 • Har fem komfortsoner
 • Både svanemerket og OEKO- TEX godkjent
 • Overkommelig pris

LES MER


2. Jupiter—Budsjett

SJEKK PRISEN →

Ønsker du en skikkelig kvalitetsseng som ikke koster skjorta, er dette modellen du burde gå for. Her får du markedets beste kupp – ingen modeller er i nærheten av å tilby like god verdi. Denne scorer høyt på kvalitet og er best på pris. Med andre ord betaler du en god pris for å bli sendt til drømmeland.

Velfungerende elevasjon

Enhver god regulerbar seng krever en velfungerende elevasjonsmotor, noe Jupiter har. Denne justerer du utrolig enkelt fra liggende til sittende stilling og motsatt, helt lydfritt.

Madrassene er også ypperlige å sove på, ettersom de inneholder pocketfjærer og en tykk latekskjerne som gir et mykt og behagelig underlag. Her er det ikke noe problem å sove godt.

I tillegg har den materialer som er laget av robust furu, noe som gjør sengen svært slitesterk.

Best på pris

Det er liten tvil om at det er prisen vi liker best ved denne modellen. Her må du ut med bortimot halvparten av det du må ut med hos toppmodellene, men likevel er kvaliteten strålende god.

Kvaliteten er for øvrig ikke like god som hos de absolutt dyreste toppmodellene, men dette er heller ikke å forvente når du betaler så mye mindre. Alt i alt er dette en god seng, til en enda bedre pris. Derfor er dette et godt kupp.

Oppsummert:

 • Markedets beste pris
 • Komfortabel over- og undermadrass
 • Materiale av robust furu
 • God kvalitet, men likevel et stykke unna toppmodellene

LES MER


3. Jupiter Wood—Regulerbar seng med latekskjerne

SJEKK PRISEN →

En elegant seng fra prisvennlige Jupiter. Denne kombinerer en konkurransedyktig pris og en herlig komfort som gjør at du garantert kommer til å sove godt. Du kan med andre ord trygt stole på at denne sender deg til drømmeland.

Fjærmadrass som avlaster

Grunnen til dets herlige komfort ligger i den behagelige fjærmadrassen. Denne er utstyrt med spenstige pocketfjær som er inndelt i fem komfortsoner.

I tillegg er madrassen både slitesterk og motstandsdyktig mot skitt og smuss, samt at den er temperaturregulerende. Det betyr at madrassen hverken blir varm eller klam dersom kroppstemperaturen eller temperaturen i rommet skulle bli for høy.

Reguleringen av elevasjonen fungerer også godt. Her er den enkelt å både senke og heve.

God pris

Som med den andre modellen fra Jupiter, tilbyr denne markedets beste pris. Her slipper du å grave altfor dypt i lommeboken for en seng som vil gi deg god søvn.

Det eneste du må være oppmerksom på er at denne kanskje ikke tåler like mye som toppmodellene og at den ikke er svanemerket. Likevel er dette en god seng som vil holde i mange år dersom den behandles pent.

Alt i alt er dette et godt kjøp.

Oppsummert 

 • Markedets beste pris
 • Behagelig fjærmadrass som avlaster
 • Temperaturregulerende
 • Har fem komfortsoner
 • Er ikke svanemerket eller OEKO TEX-sertifisert

LES MER


4. Anatomic Natural—Premium

Anatomic-Natural-Lysegrå

SJEKK PRISEN →

Dersom det viktigste for deg er å skulle ha den absolutt beste kvaliteten, er dette modellen vi vil anbefale. Denne er for deg som ikke nøyer seg med annet enn det aller beste. Anatomic Natural er satt sammen basert på årevis med erfaringer og tilbakemeldinger fra både eksperter og kunder, og er derfor den mest eksklusive sengen du finner på dagens marked.

Naturlige materialer

Ikke bare er sengen utviklet av materiale av aller høyeste hylle; her får du også materialer som er naturlig fremstilt, noe som betyr at den er svanemerket. Her får du derfor en seng som er helt uten allergi- og kreftfremkallende stoffer.

I tillegg er denne utstyrt med de beste elevasjonskomponentene, noe som gjør at den trådløse fjærbetjeningen justerer utrolig lett. Rammen er også hele 24 centimeter høy og tilbyr stabilitet få senger er i nærheten av.

Vi lot oss også begeistre av at denne har en garanti på 25 år. Skulle noe skje med sengen, vil du derfor kunne kreve en ny.

Svindyr

God kvalitet koster penger, og det er noe denne eksklusive sengen fra Anatomic Natural også gjør. Her må du ut med nærmere 75.000 kroner, noe vi mener er skremmende mye for en regulerbar seng.

Men til gjengjeld er det ingen modeller som er bedre enn denne. Dette er derfor et sensasjonelt godt kjøp, dersom du kan avse 75.000 kroner.

Oppsummert

 • Markedets mest eksklusive seng
 • Unik komfort
 • Enestående elevasjon
 • 25 års garanti
 • Astronomisk høy pris

LES MER


5. Venus Mayan—Regulerbar seng med syv komfortsoner

SJEKK PRISEN →

En veldesignet og komfortabel seng med en allergivennlig og grønn profil. Denne inneholder 100 prosent organisk naturlatex, noe som gjør den allergivennlig og ikke minst trygg å sove på. Her er det ingen risiko for å puste inn kreftfremkallende fargestoffer.

Bidrar til en sunnere søvn

Ikke bare er denne allergivennlig – her får du også en komfort utenom det vanlige. Med sine 220 pocketfjær, tilpasser sengen seg etter din liggeposisjon og kroppsbygging. Du får derfor en individuell støtte som former seg etter din foretrukne liggestilling.

Om du sover best på magen, siden eller ryggen har ingen betydning – denne skal tilby optimal nattesøvn uansett stilling.

I tillegg har den et ventilerende hybridskum som bidrar til å holde på varmen på en enestående måte. Her vil du garantert ikke fryse, samtidig som madrassen har pustende egenskaper som gir en optimal temperatur.

Perfekt for deg som tenker grønt

Dersom du er miljøbevisst er det liten tvil om at dette er sengen du burde gå for. Denne har en rekke sertifiseringer for å være naturlig utvunnet, OEKO TEX, allergivennlig, samt å ha blitt produsert helt uten å slippe ut CO2.

Dette er enkelt og greit den mest miljøvennlige sengen på markedet. Er du ikke like miljøbevisst kan du fint nøye deg med rimeligere modeller. Vi opplevde at kvaliteten var like god som på de billigste sengene, men at prisen er høyere, rett og slett fordi den er mer miljøvennlig.

Til tross for det, er dette en regulerbar seng vil gledelig anbefaler.

Oppsummert

 • Den mest miljøvennlige sengen på markedet
 • Tilbyr god komfort
 • Madrassen former seg etter deg og din kroppstilling
 • God kvalitet, men likevel et stykke unna de dyreste toppmodellene

LES MER


6. Senses Nova—Regulerbar seng naturlig lateks

Senses-Nova-Lysegrå

SJEKK PRISEN →

En støttende seng som garanterer en uthvilt morgen. Denne luksusmodellen etterlater ingenting til tilfeldighetene og er utviklet for å gi deg best mulig søvn. Ønsker du å leve bedre, er god søvn essensielt, og god søvn er noe Senses Nova kan tilby deg masse av.

Elevasjon i verdensklasse

For å bedømme hvor god en regulerbar seng faktisk er, må man se på elevasjonens komponenter. Denne er utviklet av danske Linak som er verdenskjent for sine komponenter. Derfor får du en unik elevasjon som svært få modeller kan vise til.

Den støysvake motoren er enkel å justere, uansett hvilken posisjon du vil ha sengen i. I tillegg er rammen av ypperste kvalitet, ettersom den er laget av massivt furu og har en høyde på 20 centimeter. Denne er derfor meget slitesterk.

Senses Nova svanemerking er også en garanti på at dette er en allergivennlig seng du trygt kan legge kroppen ned på.

Rettferdig pris

Prisen på rundt 50.000 kroner kan ved første øyekast virke unaturlig høy, men det er den ikke. Kvaliteten og komforten denne gir er nærmest sensasjonell, og det er nesten rart at den ikke er høyere prissatt.

Dette er en av de aller beste modellene på markedet, men likevel koster den en del mindre. Derfor synes vi denne har en rettferdig prislapp, og de 50,000 kronene er så absolutt verdt investeringen.

Her vil du sove godt i mange år fremover.

Oppsummert

 • Luksusseng som garanterer en god nattesøvn
 • Slitesterk
 • Elevasjon i verdensklasse
 • Rettferdig prissatt

LES MER


7. Venus Nova—Premium alternativ

SJEKK PRISEN →

Denne er et godt alternativ til de aller dyreste toppmodellene. Her får du markedets beste kvalitet til en litt rimeligere prislapp. Denne er utviklet for å høyne ditt velvære av profesjonelle syvsovere som vet hvordan de skal produsere en seng som kan gi deg ny energi.

Pulse Latex

Lateksen til Venus Nova som kalles for Pulse skiller seg markant fra alminnelig lateks. Denne er både sterkere, mer ventilerende og mer elastisk. Dette gir en helt fantastisk kvalitet uansett om du ligger eller sitter i sengen.

I tillegg inneholder den syv komfortsoner som er utstyrt med en rekke dempende fjær, og omkring fjærene finner man et ventilerende lag av latekspolering. Denne er derfor blant de mykeste sengene man får.

Her vil du tilnærmet synke ned der madrassen omfavner seg rundt deg.

Effektiv elevasjon

Elevasjonen på sengen er meget effektiv og lar deg enkelt skifte mellom å sitte og ligge. Du kan til og med justere hodeenden for å få optimal nakkestøtte dersom du skulle ønske å lese i sengen.

Fotenden reguleres like enkelt, og rammen rundt sengen er av robust furu. Dette er med andre ord en svært robust og slitesterk seng.

Har du lyst på en skikkelig kvalitetsseng, men ikke ønsker å grave så alt for dypt i pengepungen, er dette et utmerket alternativ. Du får ikke bedre kvalitet til denne prisen.

Oppsummert

 • Rimeligere toppmodell
 • Fantastisk kvalitet
 • Myk og behagelig madrass som nærmest omfavner deg
 • Effektiv elevasjon der du enkelt kan justere hodeenden og fotenden

LES MER


8. Senses Motion—Budsjettalternativ med flytende komfort

SJEKK PRISEN →

For å fungere optimalt er det utrolig viktig med en seng som gir deg god søvn, og dette er en modell som utvilsomt vil bidra til en god nattesøvn. Denne har en myk madrass som du synker ned i, uten at den blir for varm. En annen fordel er dens gunstige pris – her unngår du astronomiske priser.

Pustende overmadrass

Det unike ved denne modellen er dens overmadrass, som har sensasjonelle, ventilerende egenskaper. Sliter du med høy kroppstemperatur om natten er derfor denne et godt valg, ettersom den regulerer temperaturen samtidig som den transporterer bort fukt.

I tillegg er den svanemerket, noe som underbygger dens gode kvalitet, mens den 6 centimeter tykke skumkjernen utgjør en myk overflate som gir deg en følelse av å sveve.

Undermadrassen er en robust fjærmadrass som er inndelt i fem komfortsoner. Disse sonene sørger for at alle kroppsdelene dine får støtten de trenger.

En sterk ramme

Den regulerbare sengen er omkranset av en kraftig ramme som tåler ekstremt mye. Det er nesten litt overraskende hvor mye denne faktisk tåler, med tanke på prisen. Senses koster nærmere 40.000 kroner, noe vi mener er en meget god pris – spesielt når man ser det i forhold til den gode kvaliteten.

Komforten er også upåklagelig, og her er det vanskelig å ikke skulle få en god nattesøvn. Dette vil utvilsomt være et godt kjøp for enhver som ønsker en god seng til en overkommelig pris.

Oppsummert

 • Pustende madrass som er utstyrt med fem komfortsoner
 • Svanemerket
 • Kraftig og robust ramme som tåler mye
 • God pris med tanke på hvor bra denne modellen er

LES MER


Hvilken regulerbare seng skal jeg velge?

For å finne den regulerbare sengen som best passer ditt behov og budsjett, er det en rekke faktorer du må være oppmerksom på. Først og fremst er madrassens komfort viktig, men det er også helt essensielt å se på elevasjonsnivået.

Her er faktorer vi mener er viktige i ditt valg av en regulerbar seng:

Myk eller hard madrass

Hvorvidt du foretrekker en myk eller en hard seng har mye å si for ditt valg av en seng. Dersom du velger en mykere modell og foretrekker et hardere underlag vil dette gå utover søvnkvaliteten, samtidig som det kan bidra til ryggproblemer.

For å finne modellen som passer deg må du sjekke ut fjæringen til sengen. Jo mer spenstige de er, desto mykere er sengen. Sengen blir også mykere dersom den inneholder hybridskum. Les deg godt opp før du kjøper din modell – på denne måten er du sikret å finne en fasthet som passer deg.

Materialer og tekstiler som er sengen er utviklet i

Dersom du ønsker en miljø- og allergivennlig seng er det viktig å se på tekstilene og stoffet madrassene er konstruert av. Du kan også se etter sertifiseringer som OEKO TEX og svanemerkingen.

Slik vet du om sengen er produsert av naturlige og allergivennlige materialer.

Elevasjonen

Hvor effektiv og stødig elevasjon trenger du? Jo bedre elevasjon, desto dyrere blir sengen. Derfor gjør du lurt i å gjøre deg noen tanker om hva du synes er nødvendig i din seng.

Pris

Det er stor forskjell på pris mellom de ulike modellene, og du finner regulerbare senger i alle prisklasser. For å bli mest mulig fornøyd med ditt kjøp, bør du betale den prisen du er komfortabel med.

Hva er en regulerbar seng?

En regulerbar seng er en seng du kan justere både fot- og hodeenden på, samt justere til en sittende stilling. Dette er noe en ordinær seng ikke kan.

Fordeler med en regulerbar seng:

 • Du får en bedre stilling dersom du ønsker å lese før du sovner
 • Du kan justere den til en sovestilling kroppen din er komfortabel med
 • Det er enklere å spise frokost i en regulerbar seng enn i en ordinær seng

Hvor mange timer for en optimal nattesøvn?

Det er anbefalt med mellom seks og ni timer søvn, men hva som er optimalt for deg er det bare du selv som vet. Folk er forskjellige, og ikke alle har samme behov.

Er du opplagt etter kun seks timer med søvn er nok dette nok for deg. Finn det timeantallet som gjør deg mest mulig opplagt.

Testkriterier

Vi har basert vårt testresultat på følgende kriterier:

 • Komfort
 • Fasthet
 • Slitestyrke
 • Funksjonalitet
 • Pris

Regulerbar seng test