fbpx

Regntrekk til sekk test: Beskytt både sekk og innhold (2023)

Dersom du skal begi deg ut på tur i norsk natur er det viktig å ha i bakhodet at været raskt kan slå om på kort varsel. Derfor er det smart å ha med seg et regntrekk til sekk ryggsekken slik at du kan beskytte innholdet. Fordelen med et regntrekk er at det tar opp lite plass i sekken, er enkelt å trekke på og gir utmerket beskyttelse. Da slipper du bekymre deg for at skift, soveposer eller mat skal bli vått og ødelagt underveis på turen.

Det å finne frem til det beste valget kan være både tidkrevende og slitsomt. Derfor har vi tatt jobben med å søke oss fram til de beste regntrekkene til sekker. Vi har tatt utgangspunkt i tidligere best i test artikler, tilgjengelig informasjon fra forhandler og produsent, samt tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere. Med denne informasjonen har vi klart å komme frem til det vi anser som de fire beste alternativene for deg som skal begi deg ut på tur.

Trekket som kom best ut av testene våre var Osprey Ultralight Raincover S. Her får du et svært lett regntrekk som passer de aller fleste tursekker. Trekket er laget for å være så lett som mulig, samtidig som det skal klare stå imot elementene. Osprey er kjent for praktiske løsninger på sine produkter og dette regntrekket kan enkelt pakkes ned i den medfølgende posen. Sammenpakket har det en størrelse som er tilnærmet en tennisball.

Regntrekk til sekk test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Osprey Ultralight High Vis Raincover S
Dette regntrekket fra Osprey passer utmerket til de aller fleste tursekker fra 20-35 liter størrelse. Regntrekket har feste for LED-lykt, reflekterende grafikk, tar ikke mer plass enn én tennisball og helt vanntett for optimal beskyttelse. Det følger også med en praktisk pakkpose som du kan oppbevare trekket i.
SJEKK PRISEN →
Osprey Ultralight Raincover L
Skulle du først oppleve at været snur mens du er utendørs er det viktig å handle raskt. Derfor har Osprey produsert et regntrekk som er enkelt å trekke over sekken, samt ekstremt lett å bære med seg. For optimalt feste har dette regntrekket inkludert feste for hoftebelte og passer utmerket for ryggsekker i størrelsen 50-75 liter.
SJEKK PRISEN →
Fjellreven Rain Cover 80-100L
Selv for de største ryggsekkene er det viktig med et praktisk regntrekk, og med Fjellreven Rain Cover er du godt beskyttet om været skulle snu raskt. Trekket er utstyrt med både strikk og manuell innstramming med snor. Snoren er i tillegg utstyrt med en hake som gjør at du kan bardunere regntrekket i ryggsekken dersom været virkelig skulle bli ille underveis på tur.
SJEKK PRISEN →
Urberg Backpack Raincover M
Urberg regntrekk er et lett og praktisk trekk som passer ryggsekker med volum fra 35 til 55 liter. Det gir god beskyttelse for innholdet i ryggsekken og festes enkelt ved hjelp av strikk rundt hele. Reflekterende logo og sterke farger gir høy synlighet uansett vær og omgivelser. Utmerket for deg som ønsker et rimelig og effektiv regntrekk for din neste dagstur.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Osprey Ultralight High Vis Raincover S – Best i test

Osprey Ultralight High Vis Raincover S

SJEKK PRISEN →

Osprey er kjent for høy kvalitet og praktiske løsninger for alle som elsker å ferdes utendørs. Her har de produsert et svært lett og robust regntrekk som enkelt trekkes over ryggsekken din dersom været skulle snu underveis på turen. Dette sørger for å holde innholdet tørt uten at det tynger deg på tur. Trekket passer utmerket for ryggsekker av størrelsen 20-35 liter.

Produsert i nylon ripstop er dette et svært robust regntrekk som tåler turer i utfordrende omgivelser. Fargen electric lime gir høy synlighet, samt reflekterende detaljer som sikrer deg i mørket. Skal du ferdes på lengre turer er det også festemulighet til LED-lykt på trekket og den elastiske ringen sørger for at trekket sitter tett rundt ryggsekken din. Både stoff og sømmer er behandlet for å sikre 100% vanntetthet etter de høye kvalitetskravene Osprey stiller til sitt utstyr.

Dersom du er på jakt etter et superlett, men samtidig robust regntrekk for tursekker, vil dette trekket fra Osprey være et utmerket alternativ. Tilpasset ryggsekker i størrelsen 20-35 liter vil dette fungere på de aller fleste ryggsekker takket være den elastiske ringen. Du trekker regntrekket over ryggsekken og kan deretter fortsette turen vel vitende om at innholdet forblir tørt.

Oppsummert

  • Reflekterende detaljer
  • Medfølgende pakkpose
  • Lav vekt

LES MER


2. Osprey Ultralight Raincover L – Praktisk beskyttelse

Osprey Ultralight Raincover L

SJEKK PRISEN →

Osprey har lenge vært en favoritt blant turentusiaster og det er ikke uten grunn. Selskapet produserer løsninger som er både funksjonelle og enkle, noe som er utmerket for deg som ofte befinner deg utendørs. Dette regntrekket tilhører Ultralight serien til Osprey og veier kun 90 gram. Den medfølgende pakkposen gjør at trekket blir på størrelse med en tennisball når det ikke er i bruk.

Produsert i nylon ripstop for høy holdbarhet er dette et regntrekk som tåler en trøkk. Både stoff og sømmer er behandlet for å sikre at trekket er 100% vanntett. Utover dette er regntrekket utstyrt med flere smarte funksjonaliteter tilpasset en tursekk på 50-75 liter. Blant annet finner du sikkert feste til hoftebelte, full kledning med gripestropp og reflekterende detaljer for økt synlighet.

Skal du på lengre tur der vekt er essensielt vil dette regntrekket fra Osprey være et godt alternativ. Her får du et regntrekk produsert i et slitesterkt materiale av nylon ripstop, som enkelt kan tilpasses ryggsekken for optimal beskyttelse. Ved hjelp av både snor og elastisk strikk sikrer du at regntrekket sitter tett på ryggsekken og forhindrer at vann trenger inn.

Oppsummert

  • Hoftebelte-feste
  • Elastisk strikk
  • Medfølgende pakkpose

LES MER


3. Fjellreven Rain Cover 80-100L – Største regntrekk

Fjellreven Rain Cover 80-100 Liter

SJEKK PRISEN →

Dette regntrekket fra svenske Fjellreven er utmerket for deg som skal begi deg ut på lengre turer og ønsker beskyttelse mot eventuelt dårlig vær. Trekket er utstyrt med elastisk strikk rundt hele, men har også muligheten til å tilpasses med manuell snor. For å være værbestandig er snoren utstyrt med en hake som fungerer som bardunering og forhindrer at vinden får tak i trekket.

Trekket er produsert i polyamide som er svært motstandsdyktig mot vann. For optimal beskyttelse er alle sømmer beskyttet og behandlet. Du finner også en integrert pakkpose med glidelås som gjør nedpakking etter bruk enkelt. For å passe til de aller fleste ryggsekker i størrelsen 80-100 liter har Fjellreven oppdatert designet med romsligere skjæring.

For deg som legger ut på tur med stor tursekk vil dette trekket fra Fjellreven være et utmerket alternativ. Designet er utformet slik at det skal passe med så mange sekker som mulig. Muligheten til manuell tilpasning ved hjelp av snorer gjør det også enklere å raskt trekke regntrekket over sekken og stramme inn. Dermed er du sikker på at regn ikke trenger inn fordi trekket sitter løst, eller at vinden får tak i det.

Oppsummert

  • Snorer for bardunering
  • Polyamide materiale for lav vekt
  • Passer de aller fleste ryggsekken på 80-100 liter

LES MER


4. Urberg Backpack Raincover M – Rimelig alternativ

Urberg Backpack Raincover

SJEKK PRISEN →

Dersom du bare ønsker et enkelt regntrekk for tursekker på 35-55 liter vil Urberg Raincover være et utmerket alternativ. Her får du et regntrekk som kommer i one-size og passer til de aller fleste ryggsekker av samme størrelse. Ved hjelp av elastisk strikk trekker du det enkelt over sekken og beskytter innholdet med regnvær.

Produsert i polyester er dette et enkelt, men samtidig robust regntrekk. Det gir god beskyttelse mot regnvær og den stramme strikken rundt regntrekket sørger for optimal passform uansett ryggsekk. Du kan velge mellom to forskjellige farger der begge har reflekterende detaljer på regntrekket for optimal synlighet i mørket. Det følger ikke med noen pakkpose, men regntrekket kan enkelt brettes sammen for å ta minimalt med plass i ryggsekken.

Noen ganger er det enkle også det beste. Her får du et rimelig regntrekk som gir god beskyttelse mot regn og beskytter innholdet i ryggsekken din. Trekket kommer i en one-size fit-all og benytter seg av elastisk strikk for optimal passform. Dermed kan det benyttes med de aller fleste ryggsekker i størrelsen 35-55 liter. Med andre ord er det perfekt for deg som ønsker å begi deg ut på en dagstur med jevne mellomrom, men ikke ønsker å investere i kostbart utstyr.

LES MER


Spørsmål og svar

Hvordan fungerer et regntrekk for ryggsekker?

Et regntrekk for ryggsekker er som en regnjakke for sekken din. Du trekker det enkelt over ryggsekken fra baksiden og trekket forhindrer at vann trenger inn og gjør innholdet vått.

Bør det være manuell snøring eller strikk?

I de aller fleste tilfeller er strikk det absolutt mest praktiske. Dette gjør det raskere å trekke regntrekket over og sikre optimal passform, men krever også at du har undersøkt at trekket faktisk passer før du legger ut på tur.

Hvordan tørker jeg et regntrekk?

Regntrekk bør henges opp etter bruk og absolutt ikke kjøres i tørketrommel. Det enkleste er å henge det opp i romtempererte omgivelser slik at det kan tørke av seg selv. Dette forhindrer at impregneringen ødelegges og forlenger levetiden på regntrekket.

Hvor viktig er det at trekket har pakkpose?

Skal du begi deg ut på langtur er praktisk pakking alltid viktig. Da kan det være lurt at regntrekket har en egen pakkpose for å minimere behovet for plass i ryggsekken din. De fleste kommer med et slikt trekk, men du kan også kjøpe en kompresjonspose for å redusere plassen ytterligere.