fbpx

Regndress test: De 11 beste regndressene til barn i 2023

Her er det viktig at man velger noe som holder barna både varme og tørre uten at plaggene blir ødelagt eller slitt ved intens lek utendørs. Vi har derfor i denne regndress testen laget en oversikt til deg med de beste innen de ulike kategoriene slik at valget blir enklere. Sammenligningen har tatt for seg 6 forskjellige regndresser, som alle har sine fordeler. Vurderingen er basert på omtaler, beskrivelser og andre tilgjengelige kilder.

Vår testvinner fra svenske Didrikson leverer et slitesterkt produkt som takket være børstet fleece foring og teipede sømmer holder barnet både varmt og tørt uansett vær. Didrikson Boardman er del av STORMsystem kolleksjonen til Didrikson som er spesielt designet med fokus på komfort under kraftig uvær.

 

Regndress test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Didrikson Boardman Sett Navy Dust
Med dette flotte settet fra svenske didrikson kan du være helt trygg på at barna holder seg både varme og tørre når de er ute og leker.
SJEKK PRISEN →
Petite Chèrie abella overall Dusty Rose
Petite Chèrie er en praktisk regndress for de aller minste. Her får du en vanntett dress med et mykt og behagelig fleecefôr som sikrer at barnet holder seg både varmt og tørt. Med en fin fuskepels er de små godt rustet for all slags vær.
SJEKK PRISEN →
Nordbjørn Kattegat fôret regndress Provence Whatever
Nordbjørn leverer med sin kattegat modell en praktisk regndress for de største. I slitesterkt PU og med et mykt fleecefôr inni ruster denne dressen barna for mange timers moro uansett hvordan vær høsten måtte bringe.
SJEKK PRISEN →
Nordbjørn Saltholmen fôret regndress Purple Cherry
NordBjørn Saltholmen er en fin og funksjonell regndress for de som ønsker kvalitet til en rimelig penge. Her får du en praktisk vanntett dress med mykt varmefôr inni slik at barna holder seg både varme og tørre under utendørslek.
SJEKK PRISEN →
Didrikson Coverman Regndress Lawn
Denne fargerike og funksjonelle dressen fra svenske Didrikson sørger for at barnet holder seg varmt mens det er ute og leker. Heldressen er vann og vindtett, og foret med et mykt og behagelig fleecefôr som sørger for komfortabel lek utendørs.
SJEKK PRISEN →
Wheat Frankie vinterdress Indigo Seagull
Denne praktiske og flotte dressen fra Wheat Frankie er godt egnet for de kjøligste dagene høsten og vinteren har å by på. Med et søtt fargerikt design er dressen både vanntett og godt isolert, noe som gir barnet en komfortabel opplevelse uansett vær og føre.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Didrikson Boardman Sett Navy Dust – Best i test

regndress test - best i test

SJEKK PRISEN →

Dette slitesterke settet fra svenske Didrikson sin STORMsystem kolleksjon garanterer at barna holder seg både varme og tørre uansett vær. Regndressen er todelt med en praktisk jakke og vadebukse opp til skuldrene. Øverste del av buksen er praktisk designet som en vest og gir et ekstra varmende lag for barnet når de er ute å leker.

Boardman settet er beregnet på utendørslek og hører til høst/vinter-kolleksjonen til Didrikson. Her får du et slitesterkt sett som er både vind- og vanntett, med et praktisk pustende stoff som forhindrer at barna blir svette eller klamme mens de leker.

Jakken er laget i slitesterkt polyester materiale med børstet fleece fôring inn slik at barna holder seg varme. Det er praktiske refleksdetaljer på både armer og mage som gjør at barnet lett er synlig også når det er mørkt ute. Glidelåsen er beskyttet av praktiske festeknapper og en klaff som enkelt brettes over for å hindre at det kommer vann inn i jakken. Hetten er avtagbar og kan lett fjernes dersom barnet foretrekker dette.

Buksen kommer i samme slitesterke polyester materiale, og med børstet fleece. Buksen har i tillegg en fastsydd vest øverst som enkelt festes med justerbare skulderstropper og glidelås foran. Forsterkninger på knærne og skostropper (avtagbare) gjør at buksen sitter godt selv under intens lek, uten å slippe inn vann eller å skli opp.

Materiale: Polyester

Vanntett: Ja

Vindtett: Ja

Fôret: Børste Fleece

LES MER


2. Petite Chèrie abella overall Dusty Rose – For de aller minste

SJEKK PRISEN →

Denne flotte regndressen fra Petite Chèrie er et praktisk valg for de aller minste. Her får du en regndress i slitesterkt polyester og med glidelås som går diagonalt fra ben til skulder for enklest mulig av- og påkledning. Her kan du være trygg på at selv de minste holder seg både varme og tørre dersom familien skal ut i ruskevær.

Dressen er designet i et praktisk polyester materiale med myk fleece inni for å skape best mulig beskyttelse og komfort for de minste. Det innvendige fôret gjør at dressen er behagelig å ha på seg, og sikrer at barnet får en komfortabel opplevelse utendørs. Den flotte rosa fargen leverer et fresht design.

Den praktiske modellen Abella kommer med flere smarte funksjoner som teipede sømmer for å sikre at dressen er helt vanntett, og gir muligheten til å ta av hetten. Dressen er også utstyrt med praktiske strikker rundt armer og ben som sørger for å holde den tett uten at det blir ubehagelig for barnet. En fin fuskepels og fotstrikker er også flotte detaljer som dressen har.

Hetten med fuskepels kan enkelt tas av regndressen og dressen kan maskinvaskes på 40 grader uten hette. Dressen har ikke blitt testet for 8000 mm, men holder seg godt på 5000 mm, noe som gjør denne til et ypperlig alternativ dersom de minste skal være med ut i ruskeværet høsten gjerne byr på.

Materiale: Polyester

Vanntett: Ja

Vindtett: Ja

Fôret: Fleece

LES MER


3. Nordbjørn Kattegat fôret regndress Provence Whatever – For de største

SJEKK PRISEN →

Denne praktiske regndressen fra Nordbjørn garanterer behagelig lek utendørs i timevis uansett hvilket vær høsten måtte bringe. Med et praktisk og slitesterkt design i PU sørger dressen for å holde barna både tørre og varme i timevis. Den heldekkende glidelåsen foran er dekket med klaff og knapper for å sørge for at dressen holder seg vanntett selv ved intens lek og moro.

Dressen er designet i 100% PU som gir et praktisk og slitesterkt ytre, mens den er foret med behagelig fleece inni. Dette gjør at barna holder seg både varme og tørre selv i ruskevær. Det myke PU stoffet gjør at det er enkelt og behagelig å leke i dressen uten begrensninger på bevegelse. De morsomme figurene og sterke fargene komplementerer praktisk design med en helhetlig regndress for de største.

Nordbjørn er kjent for å levere kvalitet til en rimelig penge, og deres Kattegat modell er intet unntak. Den slitesterke regndressen har flere praktiske funksjoner som avtakbar hette, smarte refleksdetaljer, sveisede glidelåser og innsnevring i armer og ben for å forhindre vann å trenge inn.

Den kan også enkelt maskinvaskes på 40 grader som gjør denne regndressen praktisk selv for de mørkeste høstdager med skikkelig ruskevær. Dressen har bestått en rekke tester og har holdt seg tett opp til 8000 mm vannsøyle som sikrer barna en tørr og behagelig lek utendørs. Her er det ingen grunn til å la ruskevær komme i veien for lek og moro utendørs!

Materiale: 100% PU

Vanntett: Ja

Vindtett: Ja

Fôret: Fleece

LES MER


4. Nordbjørn Saltholmen fôret regndress Purple Cherry – Regndress på budget

SJEKK PRISEN →

Denne regndressen fra Nordbjørn kommer i et fargerikt og morsomt design. Dressen kommer med teipet glidelås på forsiden som sørger for at dressen holder seg vanntett selv i ruskevær. Den heldekkende glidelåsen gjør også at dressen er enkel å ta både av og på. Det myke polyesterfôret inni holder barnet varmt i timevis, uansett vær.

Dressen kommer i et slitesterkt PU materiale som holder seg godt utendørs selv ved intens lek og moro. Her kan barna leke uhemmet av begrensninger fra dressen, og det myke stoffet gjør at det er enkelt å bevege seg i dressen. Det morsomme designet i sterke farger gjør dressen til en stor suksess blant de minste, mens praktiske farger gjør dressen lett å skimte i mørket.

Her får du et praktisk og flott design til en rimelig penge, og dressen har flere hendige løsninger som avtagbar hette, praktiske fotstropper og flere refleksdetaljer for å synliggjøre barna i mørket. Dressen har også strikk for innsnevringer i armer og ben som gjør at dressen isolerer godt og hindrer at varmen kommer ut eller vannet inn.

Det sterke PU stoffet leverer ikke bare en slitesterk dress, men er også praktisk ved at det kan maskinvaskes på 40 grader. Dette gjør at dressen enkelt kan rengjøres etter intens lek i høstværet og raskt være klar igjen til neste runde. Dressen har blitt testet opp til 8000 mm og bestått med glans.

Materiale: 100% PU

Vanntett: Ja

Vindtett: Ja

Fôret: Polyester fôr

LES MER


5. Didrikson Coverman Regndress Lawn – Premium valget

SJEKK PRISEN →

Denne praktiske heldressen fra svenske Didrikson kommer i et fargerikt og praktisk design. Dressen er heldekkende og kommer med en sammenhengende glidelås på forsiden. Denne er dekket med knapper og en klaff for å sikre at dressen er helt vann- og vindtett. På innsiden er den fôret med et mykt og behagelig fleece stoff som sørger for at barnet holder seg varmt utendørs, uansett vær.

Dressen passer utmerket til kjølige høstdager og, takket være det slitesterke stoffet, sørger den for å holde barna tørre selv ved intens utendørs aktivitet. De sterke fargene og praktiske refleksdetaljer på både armer og ben gjør at barnet lett holder seg synlig selv når høstmørket senker seg.

Didrikson leverer her et praktisk design som har flere smarte funksjoner for å sikre best mulig komfort for barnet mens det leker. Det myke fleece stoffer gjør at dressen er behagelig å ha på, mens avtagbar hette og regulerbare fotstrikker gjør dressen enkel å tilpasse barnets preferanser. Over glidelåsen er det også en hakebeskytter for å hindre gnaging av glidelåsen.

Det er ekstra polstring på knær for å forhindre slitasje på stoffet og dressen har bestått tester opp til 8000 mm vannsøyle. Dressen kan vaskes uten at den mister impregneringen og etter tre runder i vaskemaskinen holdt den fortsatt vann ute på opptil 5000 mm vannsøyle.

Materiale: Polyuretan

Vanntett: Ja

Vindtett: Ja

Fôret: Fleece

LES MER


6. Wheat Frankie vinterdress Indigo Seagull

SJEKK PRISEN →

Denne søte vinterdressen fra Wheat Frankie sikrer at de minste holder seg både varme og tørre på en komfortabel måte. Dressen kommer med et morsomt og fargerikt design, og har flere praktiske løsninger for å gi best mulig komfort for barna under lek utendørs. Dressen er Oeko-Tex sertifisert, noe som sikrer at den er helt fri for skadelige kjemikalier.

Det myke polyester stoffet gjør at dressen både er behagelig å ha på og er svært slitesterk når de små begynner å bevege seg utendørs. Det innvendige fôret skaper et mykt og godt lag som kombinert med vanntett ytterlag gjør dette til et svært praktisk plagg for barn.

Dressen kommer med flere praktiske løsninger som flotte refleksdetaljer, teipede sømmer for best mulig isolasjon og fotstropper som forhindrer at dressen sklir opp dersom barna er aktive. Stoffet i dressen puster lett, noe som forhindrer at barnet blir for varmt eller at det blir svett inne i dressen. Dressen har også en praktisk lomme midt på brystet som passer ypperlig for oppbevaring av smokk eller lignende.

Materiale: Polyester (Oeko-Tex sertifisert)

Vanntett: Ja

Vindtett: Ja

Fôret: polyester fôret

LES MER


Ting å huske på ved valg av regndress

Velg regndress med forsterkninger 

Et av de viktigste men ofte glemte punktene på huskelisten ved valg av regndress til barn, er viktigheten av ekstra polstring på knær og elastiske strikker rundt hendene. Dette gjør at man slipper at jakken henger seg fast og sliter i kantene ved hendene eller at den raskt blir ødelagt på knærne mens barnet leker.

Behandling av regntøyet

Regntøy bør etterbehandles med impregnering på regelmessig basis slik at stoffet holder seg vanntett så lenge som mulig. Regndressen bør også vaskes så sjeldent som mulig for å unngå unødvendig slitasje på stoffet.

Hvordan vasker man regntøyet?

Regntøy skal i utgangspunktet vaskes så sjeldent som mulig for å ikke utsette stoffet for unødvendig slitasje som kan ødelegge den vanntette effekten. Dersom det derimot er nødvendig å vaske regndressen bør du undersøke at den lar seg vaskes og helst kjøre den forsiktig på 40 grader i vaskemaskinen for å minimere slitasjen. Dersom det lar seg gjøre er det alltid bedre å forsøke å tørke av med en fuktig klut heller enn å kjøre regndressen i vaskemaskinen.

Hvilken betydning har vannsøyle?

Når regntøy skal testes blir det utsatt for vanntrykk for å se hvor sterk stråle (vannsøyle) tøyet tåler presset fra før det slipper vann gjennom stoffet. Et minimum for regndresser til barn bør være at de er testet og bestått 5000 mm, men de fleste testes også ved 8000 mm.

Bør regndressen ha kun glidelås eller glidelås og knapper?

En regndress for barn bør ha glidelås foran som gjør den enkel for på- og avkledning, men den bør også ha en klaff med knapper for å dekke glidelåsen. Dette er fordi at, selv om glidelåsen i stor grad er vanntett dersom den er sveiset, vil det alltid være et utsatt punkt, spesielt når dressen har blitt brukt en stund. Det er derfor alltid anbefalt til barn at man velger en modell som har glidelås som er dekket med en klaff foran.

Bør man gå for en heldress eller todelt sett?

For de minste barna er heldress det absolutt mest praktiske. Denne gir god beskyttelse og er behagelig så lenge de hovedsakelig er stillesittende eller liggende i vogn. Når barnet derimot begynner å bli mer aktivt slik som ved 3 årsalderen er det anbefalt at man går for et todelt sett for å gi barnet best mulig bevegelighet. Når barna blir mer aktive blir gjerne regndressen hemmende for bevegelse og setter fort en brems for lek.

Bør regndressen være i polyester eller polyuretan?

De aller fleste regndresser er enten konstruert i ren polyester eller laget i polyuretan – ofte bare kalt PU. Det er en del likheter mellom de to stoffene, men det er også noen forskjeller som er viktig å merke seg. PU er mest vanntett av de to, men er også det stoffet som puster dårligst. Dette er anbefalt dersom barna skal være mye ute i ruskevær og trenger noe som garantert er 100% vanntett. Polyester er derimot også svært vanntett, men er mindre vanntett enn PU og puster derfor også lettere. Polyester jakker er ofte mer behagelig for barnet å ha på ettersom de ikke blir like klamme og svette som når de bruker PU bekledning.

Hvilke glidelåser bør regndresser til barn ha? 

Glidelåsen er ofte et av de punktene som først begynner å lekke vann når plaggene blir utsatt for litt intens leking. Det er derfor viktig at man går for glidelåser som enten er sveiset eller teipet slik at de holder lengst mulig. Her er det mange praktiske dresser, og de fleste som kommer ut i dag har sømmer som er teipet for å sikre lang levetid på produktet.

Ta høyde for pusteevne ved aktiv lek

Barn svetter lite til vanlig, men dersom de får på seg klær med dårlig pusteevne under aktiv lek kan dette fort føre til at de blir svette. Det er derfor viktig å velge plagg som er tilpasset barnets aktiviteter, og gjerne se etter produkter som har mulighet for lufting dersom man vet at barnet kommer til å bruke regntøyet til intens lek. Her finnes det praktiske løsninger som glidelåser under armene som mange regnjakker i sett tilbyr.

Regndress test