fbpx

Redningsvest barn test: Disse 5 redningsvestene er våre favoritter

Når det nærmer seg vår, begynner mange familier å forberede seg til sommeraktiviteter hele familien skal gjøre sammen. En av de svært populære aktivitetene er båtturer. En båttur krever at man har fokus på sikkerhet, og spesielt med tanke på barna våre. Dette gjelder både de som kan svømme og de som enda ikke er svømmedyktige.

Først og fremst må båten være i vedlikeholdt stand og føreren må være sikker og helst kjent i farvannet. Man bør også ha mulighet for å kommunisere med redningsselskaper om noe skulle hende. Men når man har barn med i båt, er en av de viktigste reglene at de har riktig redningsvest barn på seg.

For alle båter under 8 meter som er i fart er det påbudt at alle har redningsvest. Selv om du er voksen og føler deg trygg, er det viktig at du er et godt forbilde og bruker redningsvest selv. Når det gjelder dødsulykker på havet, viser statistikken at 2 av 3 omkomne ikke brukte redningsvest. Dersom uhellet er ute, og du faller overbord, vil en redningsvest øke dine sjanser for å overleve med 70 %.

Så langt er vi forhåpentligvis enige om at vi skal ha på oss redningsvester, både voksne og barn. Når det kommer til barn er det viktig at vi velger riktig redningsvest. Dette betyr at vi må vurdere vesten ut fra vekt og størrelse på barnet pluss at det har betydning om de kan svømme eller ikke.

Vi har sjekket hvilke redningsvester for barn vi finner på markedet i dag, og kommet frem til fem favoritter.

VÅRE favoritter

 • Allsidig for mange aktiviteter og omgivelser
 • Kortere design som gir bedre mobilitet og forhindre at vesten sklir
 • Veldig fin passform
SJEKK PRISEN →
 • Bra design
 • Delte flyteelementer som gjør det enkelt å bevege seg med vesten på
 • Kundevennlig pris
SJEKK PRISEN →
 • Lærerikt hjelpemiddel
 • Ekstra trygghet grunnet 3 separate luftkamre
 • Lett å ta i bruk og ta med seg
SJEKK PRISEN →

Redningsvest barn test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Baltic Redningsvest Split Front 15-30 kg
Testens vinner på grunn av at den ivaretar som er viktig når det kommer til redningsvester; sikkerhet, komfort, bevegelighet, gode funksjoner og i tillegg kommer den til en rimelig pris.
SJEKK PRISEN →
Baltic Flytevest Genua
Dette er en flytevest med særdeles god passform, som sørger for god mobilitet i en alder hvor bevegelighet er ekstra viktig.
SJEKK PRISEN →
Fisher-Price Swim Safe Flytevest Steg B
En vest som fungerer som et hjelpemiddel når barna skal lære seg å svømme. 3 separate luftkamre gir ekstra trygghet, dersom det ene skulle bli skadet.
SJEKK PRISEN →
Baltic Split Front 3-15 kg
Et svært sikkert valg for de som ennå ikke har lært å svømme. Vesten har god passform og sikkerheten har fokus under utvikling av denne vesten.
SJEKK PRISEN →
Bestway Fisher-Price Badevest i Skum
En badevest for de aller minste laget i behagelig skum som ikke gnager mot huden. Veldig barnevennlig design.
SJEKK PRISEN →

1. Baltic Redningsvest Split Front 15-30 kg – Best i test

Baltic Redningsvest Split Front

SJEKK PRISEN →

Disse redningsvestene passer for barn i vektklassen 15-30 kg. Det er en av de beste redningsvestene for barn på markedet, og den kommer til en kundevennlig pris. Den føles behagelig på for barnet, på grunn av de delte flyteelementene. Disse gir også meget god flyteevne.

Baltic har i mange år designet og utviklet hjelpemidler og sikkerhet til alle som trives med båtliv og sjøliv. Etter oppstarten i 1977 har de både god erfaring og masse kunnskap og kompetanse som kommer kundene til gode. De utvikler produkter som både ivaretar sikkerhet og samtidig er brukervennlige. Derfor er vi svært fornøyde med at flyteelementene er delte, slik at barnet kan bevege seg komfortabelt uten å bli hemmet slik som de blir med mange andre redningsvester.

Produsenten har også en svært grønn profil. De bruker kun fornybare ressurser og i tillegg så gjør de hva kan for å skape minst mulig avtrykk på miljøet. Dette er musikk i ørene til oss som elsker natur og livet på sjøen. Selvfølgelig er vi interessert i å holde havet rent og vakkert slik at vi kan nyte båtlivet uten å skade miljøet.

Materiale og egenskaper

Vesten er laget i et materiale som er slitesterkt og som gir høy synlighet. Denne vesten i rosa synes vi er ekstra godt synlig på sjøen. Det er også en sprek farge, som mange barn liker ekstra godt. Vesten veier bare 0,43 kg, og vil derfor ikke føles tung på for et barn mellom 15-30 kg.

Redningsvesten har et kraftig midjebånd med en hurtigspenne, slik at det er fort gjort å få den av og på. Det er også glidelås foran og knytebånd både oppe og nede. For ekstra synlighet er det også reflekser på kragen. Vesten er også utstyrt med skrittstropp, slik at den ikke sklir over nakken på barnet.

For ekstra høy sikkerhet finner vi to andre egenskaper i denne vesten, som er litt av grunnen til at den ble testens vinner. Først har vi en fløyte under kraven og sist men ikke minst har den et løftehåndtak i nakken som er lett tilgjengelig.

Design

Vi har ingenting å utsette på designet til denne redningsvesten. Den er stilig å se på for barna, noe som gjør det lettere å få de til å se på den som en positiv del av båtlivet. I tillegg er den utviklet med tanke på god bevegelighet, slik at den ikke hemmer en aktiv liten kropp som ønsker å bevege seg og se mest mulig. Kanskje kommer det fisk på snøret, og da må man fort kunne komme seg til og bevege seg rundt.

Når vesten også har integrert løftehåndtak og fløyte, setter dette prikken over i’en. Dette er rett og slett en redningsvest som ivaretar alt vi ønsker for barna når de er på sjøen: mobilitet og sikkerhet.

Bruksområder

Redningsvesten passer like bra om man fisker ved elvebredden eller om man er ute i kajakk eller båt.

Konklusjon

 • Bra design
 • Ivaretar sikkerhet på mange måter med ekstra funksjonelle egenskaper
 • Delte flyteelementer som gjør det enkelt å bevege seg med vesten på
 • Kundevennlig pris

LES MER

2. Baltic Flytevest Genua – Beste mobilitet

Baltic Flytevest Genua

SJEKK PRISEN →

Dette er en flytevest fra kjente Baltic, og den passer for barn fra 25 kg og opp. Forskjellen på en flytevest og en redningsvest er at flytevesten ikke har den karakteristiske kragen som redningsvestene har. Kragen sørger for å snu personen rundt på rygg, dersom de faller i vannet. Derfor krever en flytevest at barnet har lært seg å svømme.

Baltic Flytevest Genua har en oppdrift på 50 N (50 Newton). Dette tallet sier noe om oppdrift i forhold til vekt. . Kroppsvekten vår er ikke det samme i vann som den er på land. Med 50N kan til og med en voksen person kan holde seg flytende. En person som veier 100 kg vil behøve oppdrift 30N for å holde seg flytende i vann.

Grunnen til at denne får plass blant våre favoritter er i første omgang passformen. Vesten er litt kortere enn de fleste vestene, og dermed vil den ikke skli opp eller ned når barnet setter seg ned eller reiser seg.

Egenskaper og funksjoner

Vesten er utstyrt med en lomme i glidelås, noe som kommer godt med for barnet. I lommen kan de oppbevare hva de måtte ønske, og vi vet at barna setter pris på slike detaljer. Vesten tørker fort, den er lett og behagelig å bære og den er slitesterk.

Med denne vesten har du også mulighet til å feste på ekstrautstyr som et skrittbånd. Det er enkelt og raskt å feste på skrittbåndet, som sørger for at man får en bedre flyteposisjon. Skrittbåndet følger ikke med vesten, og må kjøpes separat.

Bruksområde

Baltic Flytevest Genua er en allsidig vest, som kan brukes til de fleste aktiviteter som foregår i vannet eller omkring vann. Den er perfekt for alt fra kjøring i speedbåt, seiling, roing, padling og rett og slett lek i vannet.

Konklusjon

 • Allsidig for mange aktiviteter og omgivelser
 • Kortere design som gir bedre mobilitet og forhindre at vesten sklir
 • Veldig fin passform

LES MER

3. Fisher-Price Swim Safe Flytevest Steg B – Beste valg for læringsperioden

Fisher-Price Swim Safe Flytevest Steg

SJEKK PRISEN →

Dette er alternativet for læring og passer for barn fra 3 år og opp. Denne vesten er perfekt for de som er for store for badering, men enda ikke har lært å svømme. Det er ikke en redningsvest som fungerer som sikkerhet i båt eller på sjøen, det er snarere et hjelpemiddel for å komme til det steget at man kan bruke flytevester for de som er svømmedyktige.

Denne vesten er produsert av slitesterk PVC som er forhåndstestet. Vesten består av 3 luftkamre. Disse er separate, så dersom en av kamrene skulle bli skadet, vil barnet ditt fortsatt være trygt.

Fordeler

Vesten er et hjelpemiddel for at barna skal utvikle motoriske ferdigheter, og på veien lære seg å svømme. Det er enkelt å blåse opp vesten, du kan rett og slett blåse den opp selv med munnen. Det er like enkelt å slippe ut luften og pakke den sammen, så den ikke opptar plass. Den sterke oransje fargen er stilig for de små og den gjør barnet svært synlig.

Vesten er utstyrt med stropper som er enkle å justere etter hvert som barnet vokser. Du har også muligheten til å blåse opp en ekstra krage for å gi mer støtte til nakken.

Bruksområder

Med denne vesten kan barnet ditt leke trygt både i vannkanten og i basseng. Det er ikke en vest som kan brukes som redningsvest, men snarere er den et hjelpemiddel og en ekstra trygghet ved lek i og rundt vann. Vi minner om at denne eller andre flyte- eller redningsvester ikke er barnevakter. Barn som er på sjøen eller i basseng skal alltid holdes under oppsyn.

Konklusjon

 • Lærerikt hjelpemiddel
 • Ekstra trygghet grunnet 3 separate luftkamre
 • Lett å ta i bruk og ta med seg

LES MER

4. Baltic Split Front 3-15 kg – Sikreste valg for de minste

Baltic Split Front

SJEKK PRISEN →

Dette er den tredje vesten fra Baltic som har fått plass på vår liste av favoritter, og det er ingen tilfeldighet. Baltic er et svensk selskap og har erfaring med svært like omgivelser og levesett som det vi har i Norge. De er den største innenfor sin bransje i Europa og har forhandlere i over 50 ulike land. Med andre ord, de vet hva de driver med. Dette gir en ekstra trygghet når man handler redningsvester og flytevester fra Baltic.

De produserer produkter med fokus på at man ikke inngår kompromiss når det gjelder kvalitet og funksjon. Det ene skal ikke gå på bekostning av det andre. Dette innebærer at du som kunde er sikret at redningsvesten både har god kvalitet, sikkerheten er ivaretatt og i tillegg har produktene egenskaper og funksjoner som gjør båtlivet til en ekstra behagelig og komfortabel aktivitet.

Denne vesten passer for de mellom 3-15 kg, og man behøver ikke være svømmedyktig for å kunne bruke denne. Flyteelementene er oppdelte for å gi best mulig passform. Den store kragen som skal beskytte barnets hode har refleks egenskaper for høy synlighet. Det er også refleks på knytebåndene både oppe og nede. Integrert i vesten er en bukse/underdel som skal lukkes i skrittet, slik at vesten ikke sklir opp. Som ekstra sikkerhet finnes det en signalfløyte under kragen og et løftehåndtak i nakken som er lett tilgjengelig.

Konklusjon

 • Høy synlighet
 • God passform
 • Utviklet med tanke på sikkerhet

LES MER

5. Bestway Fisher-Price Badevest i Skum – Beste design

Bestway Fisher-Price Badevest i Skum

SJEKK PRISEN →

Fischer-Price er blant de aller mest kjente leverandørene av leker, utstyr og hjelpemidler til de aller minste. Selskapet har ikke oversett barn som er glad i vann og sjø, og denne vesten fungerer som en liten treningsvenn fra barnet er 1-3 år gammelt og mellom 11-18 kg.

Materiale og egenskaper

Materialet er skumlignende og dermed svært behagelig for barnet å ha på seg. Vesten har innebygde skumputer og en solbeskyttelsesfaktor på 50, noe som gjør at fargen holder seg lengre. Vesten består av flere skumputer og utenpå har du spenner og stropp som kan justeres. Vi falt for det morsomme motivet på vesten, og vet at de minste kommer til å fryde seg over det.

Vesten veier bar 0,16 kg, og blir ingen bør å bære for de aller minste. Den er enkel å ta på og feste og gnager ingen steder på barns sensitive hud.

Bruksområde

Vesten passer best for lek i vannkanten og ved bassenget for de aller minste. Dette er ikke en sikkerhetsvest som du kan bruke på barn når de skal oppholde seg i båt ute på dypt vann.

Konklusjon

 • Morsomt motiv
 • God passform og mykt materiale som ikke gnager

LES MER


Viktig å vite om redningsvester

For alle båter under 8 meter som er i fart er det påbudt at alle har redningsvest. Selv om du er voksen og føler deg trygg, er det viktig at du er et godt forbilde og bruker redningsvest selv. Når det gjelder dødsulykker på havet, viser statistikken at 2 av 3 omkomne ikke brukte redningsvest. Dersom uhellet er ute, og du faller overbord, vil en redningsvest øke dine sjanser for å overleve med 70 %. 

Så langt er vi forhåpentligvis enige om at vi skal ha på oss redningsvester, både voksne og barn. Når det kommer til barn er det viktig at vi velger riktig redningsvest. Dette betyr at vi må vurdere vesten ut fra vekt og størrelse på barnet, i hvilke omgivelser vesten skal brukes og vi må huske på at det har betydning om de kan svømme eller ikke.