fbpx

Rammemadrass test: De 7 beste på markedet (2023)

Valg av ny seng er et av de mest omfattende valgene vi tar når det gjelder møbler. Vi tilbringer tross alt gjennomsnittlig 33% av livet vårt i sengen. Det er derfor helt avgjørende at man velger en seng som egner seg til de behovene man har for komfort, ergonomisk støtte og temperatur.

Du skal kunne legge deg med trygghet om at du vil ha en god natt søvn på et behagelig underlag for deretter å våkne opp opplagt og uthvilt om morgenen. Vi har i denne rammemadrass testen sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at valget skal bli lettere for deg. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på spesifikasjoner, omtaler og andre tilgjengelige kilder.  Vår testvinner Senses Motion sikrer deg en god natt søvn med sitt doble lag pocketfjærer og myke overmadrass som omfavner deg når du legger deg nedpå.

Rammemadrass test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Senses Motion Rammemadrass -Lysegrå (180x200)
Senses Motion er utviklet for deg som ønsker en avansert seng som raskt lar deg sveve avgårde til drømmeland.
SJEKK PRISEN →
Jupiter Rammemadrass (180x200) - Svart
Jupiter rammemadrass er for deg som krever det beste til en rimelig penge. Her får du en kvalitetsseng med ypperste komfort til en eksepsjonell pris. Med pocketfjærer og hele 5 komfortsoner kan du sove godt gjennom natten uten å tømme lommeboken.
SJEKK PRISEN →
Senses Natural Rammemadrass - Antrasitt (180x200)
Når du ønsker å legge alt til rette for en utmerket nattesøvn er Senses Natural det perfekte valget. Her får du en rammemadrass som fokuserer på naturlige materialer, kombinert med det ypperste innen teknologi for å gi solid støtte gjennom hele natten.
SJEKK PRISEN →
Venus Diamant Rammemadrass - Lysegrå (180x200)
Venus er sengen som virkelig er tilrettelagt for å tilbringe 33% av døgnet i. Her får du en myk og behagelig rammemadrass med overlegen teknologi for best mulig utjevning av temperatur og støtte.
SJEKK PRISEN →
Atlas Rammemadrass - Antrasitt (180x200)
Atlas rammemadrass er et godt alternativ som sikrer kvalitetssøvn til en hyggelig pris. Her får du en seng med god kvalitet og moderne fjærteknologi, uten å måtte sprenge budsjettet.
SJEKK PRISEN →
Venus Motion Rammemadrass - Antrasitt (180x200)
Venus Motion rammemadrass sikrer ergonomisk korrekt støtte gjennom hele natten med avansert fjærteknologi fordelt over hele 7 komfortsoner. Kombinert med en myk og behagelig overmadrass, kan du forvente en god natts søvn.
SJEKK PRISEN →
Venus Rammemadrass (180x200) - Svart
Venus Rammemadrass leverer alt man kan forvente av en kvalitetsseng og enda litt til. Her får du en seng som tilbyr utrolig god støtte uansett sovestilling, kombinert med en svanemerket overmadrass som benytter pulse lateks for optimal ventilering.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Senses Motion Rammemadrass –Lysegrå (180×200)

Senses Motion - Lysegrå

SJEKK PRISEN →

Senses Motion Rammemadrass er utviklet for raskt å la deg seile avgårde inn i drømmeland. Her får du en seng som fokuserer like mye på myk komfort som på strategisk støtte for å sikre en god natt søvn. Overmadrassen gir en myk og behagelig følelse av omfavnelse når du legger deg ned på sengen. Her kan du virkelig lade opp igjen etter en lang dag og våkne uthvilt dagen etter.

Overmadrassen er fylt med et mykt og behagelig skum som gjør det til en rask og enkel oppgave å sovne. Her passer det varme avlastende skummet på at du ikke blir for varm under innsovningsfasen og gjennom hele natten. Takket være det innovative skummet sprer varmen seg jevnt uten å samle seg i madrassen og forhindrer at du våkner opp svett, selv på varme kvelder.

I den solide rammen er det plassert to lag med pocketfjærer for å sikre god støtte og et mykt underlag. Fjærene er fordelt over syv forskjellige komfortsoner for å gi best mulig ergonomisk støtte uansett soveposisjon. Rundt fjærene er madrassen fylt med et hybridskum som ventilerer og sørger for at madrassen puster godt.

Alt dette er satt i en slitesterk robust ramme produsert av svensk furu. Sengen kommer i et minimalistisk design med en lekker gråtone som gjør at den enkelt passer inn på de fleste soverom uansett design. I tillegg til fokus på kvalitetsmaterialer kommer Senses Motion med svanemerking på sin overmadrass slik at du kan sove med god samvittighet.

Størrelse:180×200

Ramme: Tre

Madrass: Skum isolerte fjærer

Overmadrass: Ja

Gavel: Tilleggsvalg

LES MER


2. Jupiter Rammemadrass (180×200) – Svart

SJEKK PRISEN →

Jupiter rammemadrass er for deg som ønsker god søvn til en rimelig penge. Sengen er utviklet med fokus på temperert søvn og sikrer en god natts søvn uten å sprenge budjsettet. Med en stabil ramme og en komfortabel overmadrass kan du være trygg på at du raskt lar madrassen bære deg avgårde til drømmeland.

Rammemadrassen kommer med en komfortabel overmadrass utviklet i lateks. Ettersom overmadrassen er det laget som absorberer varmen direkte fra kroppen mens vi sover, gjør lateksstoffet, sammen med skumkjernen på hele 4 cm, en formidabel jobb med å fordele varmen jevnt over hele madrassen. Dette gjør at den puster lett og man føler seg ikke varm mens man sover.

Sengen er utstyrt med pocketfjærer og et hybridskum for best mulig støtte mens man sover. Disse er fordelt på 5 forskjellige komfortsoner og gir derfor ypperlig støtte for en behagelig nattesøvn – spesielt på utsatte steder som hofte og korsrygg. Kombinasjonen av stabilt underlag og myk overmadrass gjør at denne sengen yter overlegen komfort gjennom hele natten.

Rammen på sengen er konstruert i robust svensk furu og, med en høyde på hele 20 cm, er du sikret et trygt underlag. Kombinert med de lange fjærene i sengen gjør dette den til et svært slitesterkt produkt som vil levere kvalitetssøvn i mange år. Sengen kommer i et stilrent design med ben i polert metall og passer derfor tidløst inn i de fleste omgivelser.

Størrelse:180×200

Ramme: Tre

Madrass: Skum isolerte fjærer

Overmadrass: Ja

Gavel: Tilleggsvalg

LES MER


3. Senses Natural Rammemadrass – Antrasitt (180×200)

SJEKK PRISEN →

Senses Natural er for deg som ønsker det absolutt beste av både materialer og komfort. Sengen er konstruert med fokus på naturlige materialer og det ypperste innen teknologi. Her får du en seng som tilbyr støtte og komfort i ypperste klasse, med hele 7 forskjellige komfortsoner. Søvn er viktig for livskvaliteten, og med Senses Natural kan du være sikker på å få en god natts søvn og å våkne opp uthvilt og klar for en ny dag.

Den komfortable overmadrassen er utviklet av 100% naturlige materialer for å sikre den ypperste komforten gjennom natten. Lateksmaterialet som er benyttet er produsert etter SonoCore-metoden, noe som sikrer en mer åpen overflate på stoffet. Dette gjør overmadrassen smidigere, lettere og bedre ventilert enn vanlige overmadrasser, og alt dette kommer i et mykt og allergivennlig stoff.

Rammemadrassen til Senses Natural tilbyr overlegen komfort ved at den ikke bare har ett, men to lag med pocketfjærer, fordelt på syv komfortsoner. Dette gir optimal støtte som enkelt former seg etter den som ligger i sengen uansett soveposisjon. Det betyr at man enkelt kan legge seg til rette og la sengen forme seg for å gi best støtte gjennom hele natten.

Rammen er selve kjernen i sengen som holder det hele sammen. Denne er konstruert i et robust trevirke fra svensk furu. Med en tykkelse på 14 cm kan du være sikker på at sengen tåler det meste og holder de innvendige fjærene godt sikret. Sengen kommer i et solid design med veggmontert gavl og en overmadrass som er svanemerket. Her kan du helt trygt legge deg til å sove vel viten om at sengen er bygget av det beste av naturlige allergivennlige materialer.

Størrelse:180×200

Ramme: Tre

Madrass: Skum isolerte fjærer

Overmadrass: Ja

Gavel: Veggmontert

LES MER


4. Venus Diamant Rammemadrass – Lysegrå (180×200)

Senses Motion

SJEKK PRISEN →

Venus Diamant er designet for å ta hånd om mange av de vanligste problemene vi opplever når vi sover. Varme, mykhet og støtte er tatt hensyn til i denne sengen. Her får du en seng med moderne fjærer for best støtte og en overmadrass som både er myk og varmetransporterende. Dette betyr at du kan sove komfortabelt uten å oppleve å bli for varm gjennom natten.

Overmadrassen til Venus Diamant er produsert etter SonoCore-modellen. Dette gjør at lateksmaterialet får en mer åpen overflate og derfor puster bedre. For å sikre best mulig varme avlastning har madrassen i tillegg blitt overflatebehandlet med moderne grafitt-teknikk som gjør at den enkelt fordeler varme jevnt uten å absorbere det inn i madrassen. Dette gjør at du kan holde den ideelle temperaturen gjennom hele natten og raskere nå kvalitetssøvn.

I denne sengen er det rammemadrassen som er kjernen. Her er det spesielt utviklede fjærer delt inn i syv forskjellige komfortsoner som sikrer den perfekte stabiliseringen for rygg, hofte og skuldre, uansett sovestilling. Rundt fjærene finnes et latekspolstret belegg for å sikre best mulig pusteevne for madrassen. Dette sikrer best mulig støtte gjennom hele natten og sikrer derfor kvalitetssøvn.

Venus Diamont kommer i et stilrent og klassisk design med treramme og lys grå toner. Med hele 20 cm tykkelse på rammen kan du sove trygt og stole på at den svenske furuen holder fjærene godt sikret. Overmadrassen er svanemerket for å sikre at den kun er produsert av de beste materialene og er allergivennlig. Kombinert med avansert teknologi er dette sengen som virkelig korter ned veien til drømmeland på en behagelig måte.

Størrelse:180×200

Ramme: Tre

Madrass: Skumisolerte fjærer

Overmadrass: Ja

Gavel: Tilleggsutstyr

LES MER


5. Atlas Rammemadrass – Antrasitt (180×200)

SJEKK PRISEN →

Atlas rammemadrass er et ypperlig valg, enten du skulle være A-menneske eller B-menneske. Her får du en seng som er produsert for å gi ypperlig komfort og søvnkvalitet uten at det går hardt utover lommeboken. Sengen er smart delt opp i fem forskjellige komfortsoner og, kombinert med en myk og behagelig overmadrass, er dette et svært godt alternativ.

Atlas kommer med en overmadrass i lateks for best mulig ventilerende evne. Dette er fordi overmadrassen er den delen av sengen som kroppen er i direkte kontakt med gjennom natten. Det er viktig med en ventilerende effekt for best mulig kvalitet på søvnen. Det myke lateksstoffet gjør også at madrassen er svært robust og, med en kjerne på hele 6 cm, vil den tilby et mykt underlag i mange år fremover.

Rammemadrassen er den viktigste komponenten i sengen, og med Atlas får du en madrass som fremstår myk og behagelig, men samtidig tilbyr ypperlig støtte for hofte, rygg og skuldre. Madrassen er delt inn i fem forskjellige komfortsoner og, ved hjelp av pocketfjærer bekledd med et mykt ytre skum, sikrer den langvarig komfort gjennom hele natten.

Sengen kommer med en robust ramme i slitesterk svensk furu som sikrer en kvalitetsseng du kan nyte godt av i mange år. Overmadrassen er svanemerket for å sikre at kun de beste materialene er brukt for å produsere den. Dette sikrer at du kan legge deg i en seng som garantert er uten allergifremmende stoffer eller materialer som kan være skadelige.

Størrelse:180×200

Ramme: Tre

Madrass: Lateksbekledde pocketfjærer

Overmadrass: Ja

Gavel: Tilleggsutstyr

LES MER


6. Venus Motion Rammemadrass – Antrasitt (180×200)

SJEKK PRISEN →

Venus Motion er rammemadrassen med kortest vei til drømmeland. Her får du en avansert rammemadrass og en behagelig overmadrass som benytter det siste innen ventilering og fjærteknologi. Dette sikrer at du opprettholder korrekt temperatur gjennom hele natten og raskere faller inn i den dype kvalitetssøvnen som trengs for at du skal våkne opp uthvilt hver morgen.

En av fordelene med venus Motion er overmadrassen. Denne er spesielt utviklet for deg som har det varmt på soverommet, men som ikke ønsker å våkne opp svett om morgenen. Madrassen er kledd i et spesielt lateksmateriale som gjør at den er godt ventilert, uten å absorbere for mye av varmen kroppen utstråler. Dette gjør at du kan holde en ideell temperatur gjennom hele natten og raskere oppnå dyp søvn.

Rammemadrassen til Venus Motion består av hele syv forskjellige komfortsoner. Disse er bygd opp av fleksible pocketfjærer som tar nøye hensyn til hver eneste bevegelse mens du sover og yter optimal støtte. Her kan du være trygg på den beste støtten uansett hvordan sovestilling du måtte ha gjennom natten.

Sengen holdes sammen av en solid ramme konstruert i svensk furutre. Dette sikrer de beste råvarene og et slitesterkt fundament med hele 25 års garanti! Overmadrassen er svanemerket for å garantere at du legger deg i en sunn seng. Dette betyr at Venus Motion kombinerer det beste av både rammemadrass og overmadrass i et produkt som sikrer kort vei til drømmeland.

Størrelse:180×200

Ramme: Tre

Madrass: Skumisolerte fjærer

Overmadrass: Ja

Gavel: Tilleggsutstyr

LES MER


7. Venus Rammemadrass (180×200) – Svart 

SJEKK PRISEN →

Venus Rammemadrass leverer alt man kan forvente av en kvalitetsseng og enda litt til. Her får du en praktisk seng som tilbyr god ergonomisk støtte kombinert med en overmadrass som benytter pulse lateks for best mulig ventilering. Dette gjør at sengen puster lett og at du holder en stabil temperatur gjennom hele natten. Her kan du lade opp til en ny dag med ypperste klasse av komfort.

Overmadrassen til Venus kommer med en tykk kjerne på hele seks centimeter. Dette skaper et utrolig mykt og behagelig underlag, noe som er helt essensielt for den delen av sengen som kroppen er i direkte kontakt med gjennom hele natten. Det spesielt utviklede pulse lateks materialet gjør at overmadrassen er både mer elastisk og mer ventilert enn andre madrasser. Dette skaper optimale vilkår for en god natts søvn.

Rammemadrassen er selve kjernen i sengen, og med et dobbelt lag pocketfjærer kledd i ventilerende lateksskum sørger Venus for optimal støtte. Kombinasjonen av fjærer og skum gir forbedret støtte mens man sover og skaper derfor et sunnere sovemiljø. Dette, kombinert med den ventilerte overmadrassen, gjør at du enkelt sovner og oppnår kvalitetssøvn gjennom natten.

Rammen er produsert i massivt, svensk furutre og, med en høyde på hele 20 cm, sikrer rammen et slitesterkt og robust ytre med lang levetid. Denne infatningen gjør det mulig for pocketfjærene å yte optimal støtte, enten du er lett som en fjær eller tung som en stein. Madrassen er svanemerket for å sikre et allergivennlig og sunt miljø for oppladning.

Størrelse:180×200

Ramme: Tre

Madrass: Pocketfjærer

Overmadrass: Ja

Gavel: Tilleggsvalg

 

LES MER


Viktig å huske på ved valg av rammemadrass

Valg av overmadrass

Det er viktig å velge en overmadrass som passer dine preferanser. Overmadrassen er i stor grad det som utgjør forskjellen på mange av rammemadrassene og det er derfor viktig å ta hensyn til:

  • Fasthet
  • Varmeavledning
  • Hvorvidt den har skum eller fjærmadrass under
  • Pusteevne

Hva er best mellom skum og fjærer?

Tradisjonelt har rammemadrasser benyttet fjærer med skum for å skape et mykt og behagelig underlag. Nyere forskning viser derimot at bruken av pocketfjærer er å foretrekke for at sengen skal yte best mulig støtte uansett liggeposisjon gjennom natten.

Hva betyr OEKO-TEX sertifisering?

OEKO-TEX sertifisering er et kvalitetsmerke som garanterer at produktet er fritt for skadelige kjemikalier, allergifremmende stoffer eller skadelige fargestoffer.

Hva betyr svanemerking?

Svanemerket er et kvalitetsstempel som gis dersom et produkt oppfyller en rekke strenge krav til ressursbruk, kjemikalier, biologisk mangfold og klimavennlig produksjon. Dersom du velger produkter med svanemerking kan du være trygg på at produktet er fritt for farlige kjemikalier og at det er utarbeidet i trygge omgivelser.

Velg riktig fasthet i madrassen for best ergonomisk støtte

Når det kommer til madrasser finnes det ingen one-size-fits-all prinsipp. Det er viktig å ta hensyn til vekt, behov for støtte og liggeposisjon når man velger sin neste madrass. Velger du en madrass med for lite støtte kan du fort oppleve at du synker ned i sengen og sover dårligere. Dette vil også slite mer på fjærene og gjøre at sengen får kortere levetid. Det er derfor svært viktig at man er ærlig med seg selv om både behov for støtte (for eksempel ved hofte og skuldre) og vekt når man skal velge en seng.

Hvorfor du bør velge lateks overmadrass

Lateks overmadrasser puster bedre og gir en langt svalere opplevelse enn for eksempel memory foam eller Wonderpur. Du må derfor avgjøre om du foretrekker å sove varmt eller svalt før du tar en avgjørelse angående ny overmadrass. Lateks er ofte langt mer varmeavledende – spesielt madrasser som følger SonoCore-Modellen.

Hvorfor du bør velge Memory Foam eller WonderPur overmadrass

Foretrekker du derimot å sove med varmt underlag gjennom natten kan Memory Foam og WonderPur være bedre alternativer for deg. Disse absorberer varmen på en langt mer effektiv måte enn lateks og varmer fort opp overmadrassen. Støtten fra Memory Foam gjør også at overmadrassen enklere tilpasser seg kroppen din og sørger for bedre varmefordeling.

Viktigheten av komfortsoner i rammemadrassen

Som beskrevet i testen er det forskjell på antallet komfortsoner i rammemadrassen. Dette betyr at det varierer hvordan fjærene støtter opp vedkommende som ligger i sengen, og flere soner gir bedre støtte. Det vanligste på kvalitetssenger er enten 5 eller 7 forskjellige komfortsoner som skal støtte opp hofte, skuldre, korsrygg, hode og tilby helhetlig støtte. Dette er viktig for at man skal oppnå ergonomisk korrekt sovestilling og optimal hvile gjennom natten.

Rammemadrass test