fbpx

Raclette jern test: De 5 beste på markedet i 2023

Raclette grillen har lenge vært en favoritt både for middag og hyttekos i sosialt lag. Økt etterspørsel i lys av at stadig flere oppdager raclette jern har gjort at det stadig vekk dukker opp nye modeller og funksjoner på markedet. Den morsomme, interaktive og ikke minst sosiale måten å dele matgleden på gjør at dette har blitt populært, sammen med det praktiske ved at hver gjest er ansvarlig for sin egen mat.

Med et raclette jern settes det få grenser for hva du kan invitere gjestene til. Dere kan lage alt fra kjøtt og fisk, til en nydelig omelett, pannekaker eller utforske et spennende ostefat. Vi har i denne raclette jern test inkludert 5 forskjellige jern, som alle har sine fordeler. Nedenfor finner du en oversikt med de beste innen ulike kategoriene, slik at valget blir enklere. Vurderingen er basert på spesifikasjoner og omtaler.

Best i denne test sammenligningen er, WMF Lono Raclette som kommer med hele 8 non-stick panner og passer utmerket uansett om du lager mat til deg selv eller har invitert hele familien! Gjør matlagingen til et sosialt samlepunkt hvor alle kan nyte det de selv ønsker å tilberede.

 

Raclette Jern test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
WMF Lono Raclette
WMF Lono Raclette er for deg som ønsker å grille mat uansett årstid. Med denne raclettegrillen kan åtte personer lage mat samtidig med hver sin individuelle stekepanne. Du kan grille kjøtt, fisk eller annet på grillplaten, samtidig som alle tilbereder sitt ønskede tilbehør på grillens varmeelement. 
SJEKK PRISEN →
Princess Raclette Pure 8
Denne stilrene grillen fra Princess passer utmerket for deg som ønsker en elegant raclette med kapasitet til hele åtte personer samtidig. Den er produsert i elegant bambus og er både praktisk og et utmerket dekor på ethvert middagsbord. Praktisk non-stick belegg sørger for enkelt vedlikehold etter hver bruk. 
SJEKK PRISEN →
Severin 2681 Raclette
Denne raclettegrillen fra Severin er et utmerket valg for deg som ønsker invitere venner og familie på en helaften. Den er utstyrt med åtte raclette panner og en grillflate på hele 815 cm2, og det er er dermed masse plass hvor alle kan tilberede sin favorittmat. Non-stick belegg sørger også for enkel rengjøring etter bruk. 
SJEKK PRISEN →
WMF Kitchen Minis Raclette
For deg som ønsker å tilberede utsøkte måltider med raclettegrill, men ikke har behovet for å grille et festmåltid for åtte. WMF Kitchen Minis passer utmerket for deg som ønsker en lekker flere-retters middag for to. Grillen er utstyrt med to små og en stor panne, samt grillspyd og keramisk skål.
SJEKK PRISEN →
Princess Princess Raclettejern 6 grill party
Denne ovale raclettegrillen fra Princess passer utmerket for deg som ønsker å samle hele familien rundt bordet. Grillen har en rekke smarte funksjonaliteter, som et enkelt ovalt design, hele seks stekepanner, samt en stor grillflate og et eget område for crêpes, pannekaker eller omelette. Her kan du tilberede alt av mat uansett hva hver enkelt måtte føle for. 
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. WMF Lono Raclette

Raclette jern test - best i test 2021

SJEKK PRISEN →

Denne kraftige raclettegrillen fra WMF Lono har hele 1500 watt og muligheten for åtte personer til å bruke de medfølgende stekepannene samtidig. Den høye effekten gjør at du raskt og enkelt oppnår nødvendig temperatur for å tilberede mat, og varmeelementene kan brukes til å steke alt av tilbehør. Skal du grille flere ting kan du justere varmen underveis. Dette gjør at grillen passer utmerket for allsidig matlaging, uansett hva du måtte ønske.

WMF er en tysk produsent av kjøkkenutstyr kjent for stilrene og praktiske apparater. Selskapet er kjent for innovative løsninger, og WMF Lono Raclette er ikke noe unntak. Grillen er fordelt over tre nivåer, hvor det øverste er en grillflate, det midterste består av stekepanner med varmeelement og det nederste har et praktisk oppbevaringsrom for utstyr som ikke brukes.

I tillegg til rå funksjonalitet er grillen også lett å renholde. Du kan kjøre grillplaten rett i oppvaskmaskinen etter bruk, mens de åtte pannene enkelt rengjøres med varmt vann og såpe. Hver panne er belagt med non-stick belegg som sørger for at matrester og fett ikke brenner seg fast i pannen. Dette sikrer også enkel rengjøring etter bruk.

WMF Lono Raclette er derfor et utmerket alternativ for deg som er på jakt etter en grill med god ytelse og allsidig bruksområde. Den passer utmerket uansett om du skal grille mat for deg selv og familien eller ønsker å gjøre det til en sosial helaften for opptil åtte personer. Den enkle rengjøringen gjør det også til en smal sak å rengjøre etter middagsselskapet.

LES MER


2. Princess Raclette Pure 8

SJEKK PRISEN →

Denne raclettegrillen fra Princess passer utmerket for opptil åtte personer og kommer i et elegant design. Den er produsert i bambus, noe som får frem lekre detaljer som gir grillen et luksuriøst preg. Princess Pure 8 er utstyrt med hele tre etasjer, noe som gjør at den ikke bare er lekker å se på, men også svært praktisk konstruert. Øverst har du grillflaten, så finner du varmeelement for stekepanner og nederst har du oppbevaringsplass for utstyr som ikke brukes.

Dette sikrer ikke bare praktisk lagring av utstyr, men har også et sikkerhetsaspekt ved at du unngår overoppheting av panner som ikke brukes. På denne måten slipper du bekymre deg over temperaturen på grillen, og kan heller fokusere på å tilberede utsøkt mat. Selve grillplaten er konstruert i aluminium og har to forskjellige overflater. Den ene siden er helt flat, mens om du snur grillplaten rundt har den andre siden riller for steking av kjøtt og biff.

Stekeplaten er delt i to, så dersom du ønsker å variere utvalget kan du benytte en av hver side. Grillen har også åtte panner med varmeresistente håndtak produsert i bambus for å gi et gjennomført og detaljert preg. Bambus-materialet er varmeresistent og sørger for behagelig håndtering av pannene, selv med varmt innhold. Den enkle justeringen av varme med knappen på siden gjør dette til et utmerket valg uansett hva du skal grille.

Takket være non-stick belegget kan du enkelt rengjøre alle stekepannene med såpe og vann etter bruk. Grillplaten kan kjøres i oppvaskmaskin, mens resten av bambus-materialet tørkes lett over med en fuktig klut. Med sin smarte funksjonalitet og detaljpregede utseende er dette en grill som skiller seg fra resten av markedet både i utseende og funksjonalitet.

LES MER


3. Severin 2681 Raclette

SJEKK PRISEN →

Med denne praktiske raclettegrillen fra Severin kan du trygt invitere hele familien på helaften. Grillen er utstyrt med åtte raclettepanner slik at alle kan tilberede det de selv måtte ønske. Det ovale designer sørger for at alle har tilgang til grillen uten å komme i veien for hverandre underveis i matlagingen. Den runde grillplaten er hele 815 cm2 og belagt med non-stick belegg som hindrer mat og fett i å brenne seg fast i platen.

Grillen har en effekt på hele 1100 watt, noe som sikrer god varmefordeling og rask oppvarming. Den høye effekten gjør også at grillen holder bedre på varmen og oppnår ønsket temperatur raskere. Innebygd finner du også en justerbar termostat for å endre ønsket temperatur på grillplaten, samt en signallampe som viser hvor langt oppvarmingen har kommet. På denne måten vet du hele tiden hvor varm platen er og når du kan starte tilbereding av maten.

Gleden med en raclette er at du kan samle hele familien og gi alle muligheten til å tilberede det de selv ønsker, enten det er tilbehør eller hovedrett. Den store platen med riller sikrer at man kan steke flere råvarer samtidig uten at smakene blir blandet eller påvirker hverandre. I tillegg er det kraftige varmeelementet under grillplaten perfekt til alt fra crêpe, omeletter og variert tilbehør til det du måtte ønske å grille.

Denne raclettegrillen fra Severin er derfor utmerket for deg som ønsker å samle hele familien til grillaften, men som ikke ønsker å betale unødvendig mye for en avansert proff raclette. Severin har utviklet et praktisk design som er utstyrt med non-stick belegg for enkel rengjøring og hele åtte panner. Alt dette får du til en hyggelig pris som passer utmerket uansett budsjett. I tillegg finner du en rekke praktiske funksjonaliteter slik at alle kan lage det de ønsker.

LES MER


4. WMF Kitchen Minis Raclette

SJEKK PRISEN →

Denne praktiske raclettegrillen fra WMF passer utmerket for deg som ønsker å tilberede en lekker flere-retters middag for to. Den kompakte grillen er utstyrt med mye utstyr slik at du kan få mest mulig ut av din raclettegrill. I pakken fra WMF medfølger en raclette grillpanne, 2 små non-stick panner, en stor panne, to paletter, en keramisk skål og to grillspyd. Dette gjør at du kan tilberede alt fra biff og grillede grønnsaker, til søte crêpes og sjokoladefondue.

Raclettegrillen har en effekt på 340-370 watt, noe som gjør at varmen fordeles godt på den lille grillplaten. Den kompakte størrelsen gjør også at grillen varmes opp raskt og beholder varmen jevnt fordelt ved f.eks. steking av kjøtt eller fisk. Dette gjør at den passer perfekt for deg som ønsker å stelle istand en romantisk middag for to.

WMF er en anerkjent tysk produsent av kjøkkenutstyr og deres Kitchen Mini er ikke noe unntak. Selskapet bruker kvalitetsmaterialer, og raclettegrillen er produsert i cromargan rustfritt stål. Dette er et non-stick materiale som sørger for at maten ikke brenner seg fast selv ved langvarig steking.

WMF Kitchen Minis er et utmerket alternativ for deg som ønsker full effekt av en raclettegrill, men ikke har behov for en stor grill. Rengjøring av grillen er raskt og enkelt og samtlige deler kan kjøres i oppvaskmaskinen. Du får med en rekke smarte tilbehør som gjør at du kan lage allsidige måltider med en rekke spennende tilbehør. Den kompakte størrelsen og hyggelige prisen gjør også at du kan nyte godt av en grill på budsjett eller med liten bordplass tilgjengelig.

LES MER


5. Princess Princess Raclettejern 6 grill party

SJEKK PRISEN →

Denne raclettegrillen fra Princess er ikke bare lekker i utseende, men kommer også med en lang rekke praktiske funksjonaliteter. Det ovale designet sørger for at alle rundt bordet enkelt kommer til grillen og at ingen kommer i veien for hverandre. Den store grillflaten gjør det også mulig å tilberede en rekke forskjellige typer mat, og du kan enkelt steke alt fra fisk og biff, til crêpe og omeletter.

Racletten har en innebygd termostat som gjør det enkelt å justere varmen etter behov. Dette gjør at du kan tilpasse varmen ut i fra råvarene du har liggende på grillen. Med hele 1200 watt er dette en kraftig raclettegrill som raskt oppnår ønsket temperatur og perfekte vilkår for grilling hele året. Den høye effekten gjør også at varmen fordeler seg godt utover hele flaten og at den bevarer varmen lenger.

Et måltid med hele familien resulterer ofte i mye rengjøringsarbeid. Det slipper du med dette praktiske grilljernet fra Princess. Du kan nemlig kjøre både stekepanner og grillplaten rett i oppvaskmaskinen og rengjøre resten av grillen raskt og enkelt med en fuktig klut. Alle flatene er utstyrt med non-stick belegg som sørger for at mat og fett ikke brenner seg fast. Dette sikrer enkel rengjøring slik at du kan bruke tiden på familien i stedet for oppvasken.

Denne ovale raclettegrillen fra Princess tilbyr dermed alt du trenger for å nyte en grillkveld med familien. Dette inkluderer enkel justering av varme med innebygd termostat, antiskli-føtter som sørger for at grillen står stødig, rask rengjøring og allsidig bruksflate. Den er derfor et trygt valg for deg som ønsker litt av alt fra din raclettegrill og rom for hele familien.

LES MER


Spørsmål og Svar

Som med alt annet kjøkkenutstyr er det viktig å ta høyde for hva du ønsker å bruke raclettegrillen til før du går til innkjøp. Den kan være et sosialt midtpunkt, men også et nyttig verktøy på kjøkkenet – så lenge du går til innkjøp av en med den nødvendige funksjonaliteten. Vi har derfor samlet noen av de vanligste spørsmålene som dukker opp når folk skal gå til innkjøp av raclette.

Hvorfor velge en raclette grill?

Selv om raclette gjerne er forbundet med fransk ost, har denne elektriske grillen enormt mye mer å by på. Med grillen kan du gjøre matlagingen til et sosialt samlepunkt hvor man kan tilberede alt fra kjøtt og fisk, til crêpes og ost. Det viktigste når du skal handle inn en raclette er å avgjøre hvor stor kapasitet du ønsker. Som vi har sett i denne testen, kan du finne raclettegriller egnet for alt fra to til åtte personer.

Hvordan renholder man en raclettegrill?

De aller fleste raclettegriller tillater at man kjører hoveddelene i oppvaskmaskinen. Dog er det viktig at man undersøker om den aktuelle grillen har et belegg som tåler oppvaskmaskin før man eventuelt gjør dette. Det vanligste er at grillplaten og stekepannene kan kjøres i oppvaskmaskinen, mens resten av grillen rengjøres med fuktig klut og såpevann.

Bør man velge en raclette med non-stick? 

Non-stick er et belegg som sørger for at mat og fett ikke brenner seg fast i grillen under bruk. Dette sørger for enklere rengjøring av grillen, samt at man unngår at maten brenner og fester seg til stekeplaten. Det anbefales derfor at man benytter panner med non-stick for optimal matlaging.

Hva er best av oval og avlang raclette?

Når det kommer til fasong på grillen vil det i de aller fleste tilfeller være gunstig med en oval grill. På denne måten kan du enkelt plassere den midt på bordet slik at alle har lik tilgang til grillen uansett hvor de sitter. Dette er gunstig for at alle skal kunne tilberede sin mat samtidig og delta i det sosiale aspektet av matlagingen.