fbpx

Puter test: 3 Hodeputer som sikrer en god natt med søvn

Mange legger ned mye tid og og energi for å finne den perfekte sengen, men overser ofte en svært viktig detalj. Hodeputen din har nemlig en helt essensiell rolle i jakten på kvalitetssøvn. En ergonomisk puter vil gi tilstrekkelig støtte til hode og nakke, men samtidig transportere varme på en effektiv måte. Dette sikrer deg de beste vilkårene for en god nattesøvn.

Preferanser for hodepute kan være like individuelt som valg av seng. Det er derfor viktig at du finner en hodepute tilpasset deg, din kropp og dine soveposisjoner. En god hodepute skal være myk og komfortabel, men samtidig være fast nok til å gi god støtte. Dette forhindrer at du våkner om morgenen med stiv nakke eller vondt i ryggen. Nettopp derfor er det viktig at man tar seg god tid til å teste og finne den hodeputen som oppfyller alle kriteriene på en god måte.

For å finne frem til de beste hodeputene har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett, innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere, samt sett på tilgjengelige tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere. Dette utgangspunktet har gjort det mulig for oss å komme frem til de tre beste hodeputene som dekker flest mulig kriterier for kvalitetssøvn.

Når du skal velge puter er det en rekke ting du bør vurdere. For å gjøre jakten litt enklere har vi samlet noen huskepunkter nedenfor;

 • Hvilket fyll er det i puten? (allergivennlig?)
 • Hvor fast er hodeputen?
 • Hvor god er den på å transportere kroppsvarme?
 • Gir den tilstrekkelig støtte for hode og nakke?

Den hodeputen som kom best ut som en allsidig favoritt fra våre undersøkelser var Bedre Nætter Balance. Denne allsidige hodeputen er en perfekt kombinasjon av høy kvalitet og overkommelig pris. Balance er en pute som er ventilerende effektiv og har allergivennlig fyll og høy komfort. Dette har gjort den til en favoritt hos mange.

VÅRE favoritter

 • Allergivennlig
 • Ren Moskusdun
 • Svanemerket ®
SJEKK PRISEN →
 • 3 indre kamre
 • To typer dun
 • OEKO-TEX ® sertifisert
SJEKK PRISEN →
 • Naturlig moskusdun
 • Avanserte mikrokapsler
 • OEKO-TEX ® sertifisert
SJEKK PRISEN →

Puter test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Bedre nætter Balance
Balance fra Bedre Nætter er en allsidig og behagelig pute med høy komfort. Her får du en hodepute som har god støtte, myk og behagelig andedun og tre forskjellige indre kammer. Dette sørger for god støtte til nakken samtidig som puten oppleves myk og behagelig gjennom hele natten.
SJEKK PRISEN →
Bedre nætter Mayan
Mayan er for deg som ønsker å støtte bærekraftig utvikling. Her har produsenten tatt et bevisst valg og sørget for miljøriktig produksjon. Dette er gjort gjennom naturlige materialer og bæredyktighet i hver pute. Mayan fra Bedre Nætter er Svanemerket som betyr at den er blant de minst miljøbelastende putene tilgjengelig.
SJEKK PRISEN →
Bedre nætter Frigus
Frigus er en avansert hodepute som kombinerer kvalitetsdun med små mikrokapsler. Disse inneholder aktiv gelé som fungerer regulerende på temperaturen til hodeputen. Dette sikrer deg optimal sovetemperatur og en god nattesøvn. I tillegg er puten OEKO-TEX ® sertifisert som sikrer sunn tekstilproduksjon.
SJEKK PRISEN →

1. Bedre nætter Balance – Best i test

Bedre nætter Balance

SJEKK PRISEN →

Balance er en allsidig pute av høy kvalitet fra den danske produsenten Bedre Nætter. Her får du en kvalitetspute som er fylt med en kombinasjon av andedun og småfjær fordelt på tre kamre. Dette sørger for at puten byr på høy grad av støtte, samt oppleves som myk og behagelig gjennom hele natten.

De tre kamrene i puten sørger for at puten har et ergonomisk korrekt design som gir god støtte. På hver side er puten fylt med 70% andedun, mens det indre kammeret er fylt med småfjær for en mykere opplevelse. Dette er årsaken til navnet Balance. Puten er nemlig en utmerket balanse mellom ergonomisk støtte, ventilerende effekt og myk komfort.

For å sikre at Balance er en allsidig og god pute for alle har produsenten sørger for å sikre en rekke sertifiseringer. Puten har blant annet OEKO-TEX ® – sertifisering som sikrer sunne tekstiler, NOMITE ® – sertifikat som betyr at produktet er fri for støvmidd og Downafresh-merket som betyr at dunfyllet oppfyller strenge krav til hygiene og renslighet. Det gjør at du som kjøper kan være trygg på at puten har gjennomgått en rekke kontroller som sikrer en allergivennlig og bærekraftig pute av høyeste kvalitet.

Ønsker du deg en allsidig puter som passer til de aller fleste vil Balance være et utmerket utgangspunkt. Her får du en kvalitets puter fra den danske produsenten Bedre Nætter som lever opp til de strengeste sertifiseringer innen tekstil. De tre indre kamrene sørger for god støtte og raskeste vei til en god natt søvn.

Oppsummert

 • 3 indre kamre
 • To typer dun
 • OEKO-TEX ® sertifisert

LES MER

2. Bedre nætter Mayan – Best på budsjett

Bedre nætter Mayan

SJEKK PRISEN →

For deg som ønsker å støtte bærekraftig produksjon i tekstilbransjen vil hodeputen Mayan være et godt utgangspunkt. Her får du en kvalitetspute fra den danske produsenten Bedre Nætter som kun benytter naturlige materialer og bærekraftig utvikling. Puten har oppnådd Svanemerking som betyr at den er blant de minst miljøbelastende hodeputene tilgjengelig.

En hodepute er helt essensielt for kvalitetssøvn. Derfor kommer putene til Bedre Nætter med tre forskjellige indre kamre som alle er fylt med et naturlig fyll. Mayan har to ytre kamre som består av 90% rent moskusdun og 10% småfjær. Det midterste kammeret er fylt med kun småfjær. Dette gir en mykere opplevelse og sørger for at hodet får korrekt støtte fra puten. Fyllet har en naturlig veksel effekt som gjør at det varmer i kjølige omgivelser, og avgir en ventilerende effekt i varme miljøer.

I tillegg til å være Svanemerket ® har Mayan oppnådd en rekke andre sertifiseringer. For å skape et mest mulig bærekraftig produkt har Bedre Nætter sørget for at puten oppfyller kravene til OEKO-TEX ® som sikrer sunne tekstiler, samt NOMITE ® som betyr at produktet er fritt for støvmidd og dermed svært allergivennlig. Som om ikke dette var nok har puten Downafresh merke som betyr at fyllet oppfyller strenge kvalitetskrav til hygiene og renslighet.

Leter du etter en pute som støtter bærekraftig produksjon i tekstilbransjen samtidig som den byr på uovertreffelig komfort, så vil Mayan fra Bedre Nætter være et utmerket alternativ. Her får du en hodepute fylt med moskusdun av høy kvalitet. Puten er belønnet med Svanemerket ® , OEKO-TEX ® Sertifisering og NOMITE ® sertifisering for sin bærekraftige produksjon av høy kvalitet. Resultatet er en hodepute som er komfortabel, allergivennlig og viktigst av alt miljøvennlig.

Oppsummert

 • Allergivennlig
 • Ren Moskusdun
 • Svanemerket ®

LES MER

3. Bedre nætter Frigus – Premium

Bedre nætter Frigus

SJEKK PRISEN →

For deg som ønsker en avansert hodepute av høy kvalitet vil Frigus fra Bedre Nætter være et utmerket alternativ. Hodeputen er fylt opp med dun av høy kvalitet, men benytter seg også av små mikrokapsler med aktiv gelé. Disse absorberer kroppsvarme og sikrer deg en sval og behagelig hodepute gjennom natten. Temperatur for optimal søvnkvalitet er viktig og nettopp dette kan Frigus hjelpe deg med.

Uansett om du sover i varme omgivelser, eller opplever å utstede mye kroppsvarme når du sover vil Frigus være et forfriskende innslag. Den aktive gelén i hodeputen opptar varmen dersom temperaturen i rommet, eller kroppstemperaturen stiger gjennom natten. Dette sikrer deg en komfortabel følelse og stabil temperatur gjennom hele natten.

Riktig temperatur er avhengig av høy komfort. Derfor har Bedre Nætter delt putene sine inn i tre kamre. De to ytterste er fylt med naturlig moskusdun av høy kvalitet, mens det innerste er fylt opp med naturfyll i form av småfjær. Dette sørger for at hodet får optimal støtte på høyde med ryggvirvelen. På denne måten avlaster hodeputen rygg og skuldre, samt sikrer at du får en mer avslappende posisjon for å sove.

Resultatet er en utmerket puter som gir omfattende støtte for hode, samt sikrer en behagelig temperatur gjennom de avanserte mikrokapslene. Som de andre putene i denne testen har Frigus oppnådd de strenge kvalitets sertifiseringene OEKO-TEX ®, NOMITE ®, og Downafresh. Dette betyr at puten er fri for støvmidd, oppfyller krav om allergivennlighet og sunn tekstilproduksjon.

Oppsummert

 • Naturlig moskusdun
 • Avanserte mikrokapsler
 • OEKO-TEX ® sertifisert

LES MER


Spørsmål og svar

Hvorfor er valg av pute så viktig?

Riktig puter gir hode komfortabel støtte, men det gir også viktig avlastning på ryggvirvler og nakke gjennom natten. Ved å støtte opp hodet i riktig høyde vil ryggen få tilstrekkelig hvile gjennom natten og du våkner opp mer uthvilt og klar for en ny dag.

Hva betyr det at puten er OEKO-TEX Sertifisert?

OEKO-TEX ® er et merke som sikrer sunn produksjon av tekstiler. Dette sikrer gode arbeidsforhold, men også at produksjonen foregår på en forsvarlig og bærekraftig måte. For å støtte bærekraftig tekstilproduksjon bør man derfor alltid se etter OEKO-TEX ® merket.

Hva innebærer NOMITE ® merket?

NOMITE ® merket er merking som sikrer allergikere trygge produkter. I praksis betyr det at puten har en polstring som husstøvmidd ikke klarer trenge gjennom. Dette bidrar til å redusere faren for allergiske reaksjoner og er anbefalt av en rekke organisasjoner.

Hvordan oppnår man Svanemerket ®? 

Svanemerket ® betyr at produktet er blant dem mest miljøvennlige i sin produktkategori. I dette tilfellet betyr det at hodeputene er blant de mest miljøvennlige blant tilgjengelige hodeputer på markedet.