fbpx

Puslespill test: Disse 5 puslespill er de beste i 2023

Å legge puslespill er en hobby som passer både for voksne, ungdom og barn. Dersom hele familien samler seg rundt puslespillet kan man faktisk gjøre det til en familieting, hvor alle i familien bidrar og man hygger seg sammen. I tillegg er puslespill trening for hjernen. Hva mer kan man be om? Kvalitetstid med hele familien, kos, hjernetrim og moro.

Vi har tatt en titt på puslespillene på markedet i år, og gjennomgått 5 av de vi mener gir deg mest kvalitetstid for pengene. Forhåpentligvis finner du din favoritt blant våre favoritter!

VÅRE favoritter

 • 1000 biter
 • Ekstra utfordrende
 • Spenningsfylt
SJEKK PRISEN →
 • Svært flott bilde
 • God kvalitet
 • Rimelig pris
SJEKK PRISEN →
 • 2000 biter
 • Flott motiv
 • God kvalitet
SJEKK PRISEN →

Puslespill test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Ravensburger Puslespill Verdensrommet
Dette puslespillet er perfekt for kreativitet og læring for barn fra 7 år og oppover. Kvalitet, masse interessante elementer og rimelig pris.
SJEKK PRISEN →
Wasgij Destiny Super Models 9
Det mest utfordrende puslespillet blant våre favoritter. Puslespillet er egentlig et mysterium som du må bruke fantasien for å løse. Det ferdige puslespillet er løsningen, som du finner ut av underveis samtidig som du pusler. Hodebry på en helt annen måte, og puslespill på en ny og spennende måte.
SJEKK PRISEN →
Ravensburger Puslespill London
Ravensburger er blant verdens mest kjente produsenter av puslespill, og kvalitet står i høysetet. Puslespillet London inneholder flotte elementer fra London, alt fra Big Ben til Millennium Wheel.
SJEKK PRISEN →
Clementoni Harry Potter Puslespill
Et stilig puslespill for de fra 10 år og oppover. Passer spesielt godt for barn og ungdommer som er fascinerte av Harry Potter og videoserien. Harry Potter tilhører en serie hos Clementoni som består av elegante puslespill med motiver hvor detaljene er fantastiske.
SJEKK PRISEN →
Clementoni Puslespill View of China
I tillegg til at Clementoni produserer puslespill på en så miljøvennlig måte som mulig, har de her i View of China fått fram et utrolig vakkert puslespill som viser hvor vakker verden kan være.
SJEKK PRISEN →

1. Ravensburger Puslespill Verdensrommet – Testvinner

Ravensburger Puslespill Verdensrommet 150 Biter

SJEKK PRISEN →

Ravensburger er for oss nordmenn den mest kjente produsenten av puslespill, både for små og store. Merket står for kvalitet og mange års erfaring. De vet rett og slett hva de driver med, og hvordan puslespill skal være.

Puslespillet Verdensrommet er beregnet for barn fra 7 år og oppover. Det er et vakkert, stilig og ikke minst lærerikt puslespill. Motivet inneholder så mye og likevel ser det utrolig flott ut. Når puslespillet er lagt ferdig, kan det brukes som et kult bilde på rommet til minsten.

Lærerikt

Tenk at bare et motiv kan inneholde så mye lærdom! Du har planetene med sine kjennetegn; perfekt for en spørrerunde på kvelden, og slik lærer barnet seg planetene i solsystemet på en artig måte.

Midt i motivet finner du astronauten, og her kan man integrere månelandingen som en spennende historie når man utforsker puslespillet med de små.

Sola og satellitten inviterer også til fortellinger og lærdom om solsystemet og hvordan satellitter fungerer.

Jorda speiler seg i glansen midt i puslespillet, og det er ubegrenset hva man kan snakke om og lære om når man studerer den.

Vi må heller ikke glemme hvor lærerikt det er for barn bare å pusle. De lærer alt fra logisk tenking til koordinering, tålmodighet og gjenkjennelse. Kvalitetstid med bonus, kaller vi det.

Design

Selve motivet er svært vakkert og det er som om man får verdensrommet inn i hjemmet. Man føler seg som astronauten selv ute der på månen mellom sola, Saturn og alle de andre planetene.

Kvalitet

Når du kjøper et Ravensburger puslespill, så vet du at du kjøper kvalitet. Brikkene i dette puslespillet er tykke og slitesterke. Passformen er perfekt for litt mindre hender. Det skal ikke være plagsomt å legge puslespill i den forstand at brikkene er vanskelige. Med dette puslespillet går det som en lek. Utfordringen ligger i å finne de rette brikkene og legge de på rett plass.

Vanskelighetsgrad

Puslespillet Verdensrommet er akkurat passe vanskelig for målgruppen. Dersom et puslespill blir for enkelt, forsvinner utfordringen. Da blir det kjedelig, lite lærerikt og gir ikke den gode mestringsfølelsen. Verdensrommet er akkurat passe vanskelig til at det blir en morsom og spennende utfordring. Bildet av verdensrommet er motiverende, og det finnes nok elementer til at det aldri blir kjedelig. Når du nærmer deg slutten av sola, ser du frem til å finne brikkene til satellitten, deretter Saturn og prikken over i-en er astronauten og jorda.

Konklusjon

 • Svært flott bilde
 • Veldig lærerikt og interessant
 • God kvalitet
 • Masse elementer, puslingen blir aldri kjedelig
 • Rimelig pris

LES MER

2. Wasgij Destiny Super Models 9 – Mest utfordrende

Wasgij Destiny Super Models 9

SJEKK PRISEN →

Hvis du snur ordet Wasgij bakvendt, får du det engelske ordet Jigsaw. Jigsaw betyr puslespill, og grunnen til at dette puslespillet kalles Wasgij er fordi det er ganske bakvendt i seg selv. Dette er puslespillet for deg som er ute etter en ekstra utfordring.

Når du ser på eskens motiv, så må du ikke gå i fellen og tro at dette er motivet du skal pusle. Nei, det blir for enkelt for dette puslespillet. Motivet på esken er bare ledetråder til hva motivet egentlig er. Så du skal altså legge et puslespill uten å se på motivet. Her må du ta hjernen i bruk og virkelig vri den.

Jumbo står bak utviklingen av Wasgij puslespillene, og Jumbo er en solid produsent som står for kvalitet og kreativitet.

Utgangspunktet for Wasgij puslespillene var at bildet på esken skulle være en reaksjon på situasjonen i selve puslespillet. Denne ideen har blitt utviklet til å omfatte ulike serier i Wasgij puslespillene: Destiny, Mystery og What if?

Super Models 9 er et puslespill i serien Destiny. Konseptet i denne serien er at man reiser frem i tid. Ved bruk av fantasien skal du pusle sammen hvordan situasjonen og karakterene på bildet kommer til å se ut i fremtiden.

I Supermodels får du se ferierende iaktta en skjønnhetskonkurranse ved bassengkanten. Skjønnhetskonkurransen består av supermodeller som viser badetøy fra 60-tallet. Når du skal løse puslespillet må du få med deg detaljene i bildet og samtidig se helheten. Ved bruk av fantasien skal du se for deg hvordan tiden kan endre bildet, både detaljene, karakterene og hele situasjonen. Det er ledetrådene dine for hvordan puslespillet skal se ut når det er ferdig.

Super Models 9 har 1000 brikker og i ferdig puslet tilstand er bildet 68 x 49 cm. Dette er ikke et puslespill for de aller minste. Det passer nok best for de mer voksne i familien. Puslespillet er et perfekt utgangspunkt for å samle tenåringene hjemme til familietid. Det er også den en fin gave til de som liker en utfordring med hodebry.

Produsenten Jumbo har teknikker for presisjonstrykning som sørger for at brikkene er av svært god kvalitet og beholder formen sin over svært lang tid.

Konklusjon

 • 1000 biter
 • Ekstra utfordrende
 • Spenningsfylt

LES MER

3. Ravensburger Puslespill London – Best kvalitet

Ravensburger Puslespill London

SJEKK PRISEN →

Puslespillet London fra Ravensburger har 2000 brikker og passer for de fra 12 år og oppover.

Det er et bilde hvor du ser et London ovenfra akkurat i det solen står opp. Byen ligger badet i en varm morgenglød, og motivet inneholder de mest kjente landemerkene i London. Millennium Wheel, Big Ben, The Thames og Palace of Westminster, en perfekt souvenir eller gave til de som er fascinert av byen.

De 2000 brikkene blir til et bilde på 98 x 75 cm når det er ferdig puslet. Ravensburg er kjent for sin kvalitet hvor ekstra tykk papp kombineres med fint, strukturert papir. Slik skapes brikkene som holder lenge, er slitesterke og passer perfekt der de skal.

Konklusjon

 • 2000 biter
 • Flott motiv
 • God kvalitet

LES MER

4. Clementoni Harry Potter Puslespill – Mest verdi for pengene

Clementoni Harry Potter Puslespill

SJEKK PRISEN →

Puslespillet Harry Potter kommer fra produsenten Clementoni, og er en del av serien Clementoni High Quality Collection. Denne serien består av elegante puslespill med mange utrolige og flotte detaljer.

Puslespillet består av 1000 brikker som skal pusles sammen til et bilde tatt fra serien om Harry Potter. Når puslespillet er ferdig puslet, blir det til et bilde på 69 x 50 cm, perfekt på veggen til ungdommen som drømmer om en fremtid som magiker eller rett og slett bare er litt hektet på Harry Potter.

Det vi liker ekstra godt med Clementoni er at de har en ekstra service som innebærer at du får tak i enkelte brikker fra puslespillene. Vi alle vet hvor frustrerende det er når du nesten er ferdig med et puslespill du har lagt ned mange timer i, og plutselig oppdager du at du har mistet en brikke.

Konklusjon

 • 500 biter
 • For de med sans for detaljer
 • Mistet brikke service

LES MER

5. Clementoni Puslespill View of China – Det grønne valget

Clementoni Puslespill View Of China

SJEKK PRISEN →

Dette puslespillet tar pusten fra oss med et særdeles vakkert og sagnomsust motiv fra Kina. Bildet sender oss på en fantasiflukt ut på den kinesiske landsbygda. View of China har 2000 brikker og i ferdig puslet tilstand har du et vakkert realistisk maleri på 97,5 x 66,8 cm du kan henge på veggen for beundring.

Clementoni bryr seg ekstra mye om miljøet og produktene deres inneholder en svært høy andel av resirkulerte materialer. Slik sørger Clementoni for at de driver grønt og minsker forurensning under produksjon. Dette går likevel ikke ut over kvaliteten, da puslespillene fra Clementoni holder like god standard som andre kjente produsenter av puslespill.

Dette er et puslespill du kan kjøpe med god samvittighet og til en rimelig pris.

Konklusjon

 • 2000 brikker
 • Miljøvennlig
 • Vakkert motiv

LES MER


Hvordan vi har valgt produktene til vår favoritt-liste

Vi har valgt våre 5 favoritter med utgangspunkt i at de skal alle ha god kvalitet først og fremst. Deretter har vi tatt hensyn til at det skal være litt å velge mellom for de fleste aldersgrupper. Vanskelighetsgrad skal være varierende, og vi har blant favorittene både puslespill som passer helt ned i 7-års alderen og vi har funnet puslespill for de som krever ekstra utfordringer og hodebry. I tillegg har vi vurdert prisen, og alle favorittene ligger i en god prisklasse, ingen av disse gjør et stort innhugg i pengeboka.

Vanskelighetsgrad

For den puslespillglade familie bør man se på hvert enkelt familiemedlem, og ikke bare ut i fra et aldersperspektiv. Fra 7 år og oppover kan man prøve seg frem, og se på hva barnet liker.

Som regel vil et motiv som er spennende for barna gjøre puslingen ekstra spennende. I disse stundene hvor man sammen pusler, kan man fortelle historier om motivet. Historiene kan være lærerike; som for eksempel testvinneren hvor man kan lære om jorda, solsystemet, månelandinger etc.

Det er ingen grenser for hva man kan fortelle barna om foran et puslespill motiv. Andre motiver kan være utgangspunkt for morsomme diskusjoner, slik som Wasgij puslespillet SuperModels. Tenåringer som vanligvis synes familietid kan være litt kjedelige, kan her få bryne seg med fantasi og hodebry.

Kvalitet

Kvalitet er også viktig når det kommer til puslespill. Derfor har vi i denne testen hentet favoritter fra erfarne produsenter som er kjente for god kvalitet. Dersom et puslespill er av dårlig kvalitet, står man i fare for å plages med å få bitene til å passe der de egentlig skal. Dette fører til frustrasjon mer enn kvalitetstid.

Et annet viktig poeng er at brikkene bør være slitesterke og kraftige. Det kan ta lang tid før man blir ferdige med et puslespill, og uhell kan skje i mellomtiden. Brikkene bør tåle litt, slik at ikke hele puslespillet blir ødelagt på grunn av at en brikke revnet eller ble ødelagt på en annen måte.

Ekstra service

Det kan lønne seg å sjekke om produsenten av et puslespill tilbyr en form for service dersom man mister eller ødelegger en brikke. Da slipper man å kjøpe hele puslespillet på nytt, og kan heller bestille akkurat den ene brikken som man mangler.

Puslespill test