fbpx

Promillemåler test: 5 målere med rask avlesning

Uansett om du er yrkessjåfør eller bare skal ut å kjøre tidlig dagen derpå, er det viktig at man er på den sikre siden før man setter seg i bilen. Takket være ny teknologi har det blitt langt enklere å ha en promillemåler klar når behovet melder seg. Selv om utvalget på markedet har økt kraftig kan det være vanskelig å vite hva man bør velge for sin bruk, derfor har vi gjennomgått markedet og funnet frem til 5 promillemålere som gir høy nøyaktighet og dekker en rekke behov.

Hensikten med vår test er å gjøre det enklere for deg å velge den som er riktig for deg. Det er store forskjeller i både pris og funksjonalitet på promillemålere, men dersom du bare ønsker en rask kontroll før du setter deg i bilen en søndag, vil det være bortkastet å kjøpe en test beregnet for daglig bruk av yrkessjåfører. For å være sikker på at alle finner et alternativ som dekker sitt behov har vi reflektert over et bredt utvalg i denne testen.

For å finne frem til de beste kandidatene for denne testen har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har sett på tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra forhandlere og produsenter, samt sett på verifiserte tilbakemeldinger.

Den promillemåleren som kom best ut av våre undersøkelser var Promillen Vminno. Denne lettvinte og praktiske promillemåleren kombinerer avansert teknologi med konkurransedyktig pris, og er designet for enkel og pålitelig bruk. Med sitt kompakte og elegante design, passer den perfekt i lommen eller dashbordet, slik at du alltid har den tilgjengelig. Promillen Vminno gir nøyaktige måleresultater på kun 5 sekunder, lagrer de siste 32 testene, og bruker en intelligent avlesningsteknologi som viser alkoholpåvirkningsstadier med farger. Den er oppladbar, har gjennbrukbare munnstykker og en støvbeskyttende sensor, noe som sikrer hygienisk og pålitelig bruk hver gang

VÅRE favoritter

   
 • Batterier og munnstykker inkludert
 • Enkel betjening
 • Praktisk LED display
SJEKK PRISEN →
   
 • Medfølger beskyttelsesomslag, 10 munnstykker og ladekabel
 • Nøyaktige målerestultater
 • Mest kvalitet for pengene
SJEKK PRISEN →
   
 • Minne for 5000 tester
 • Bruker AA batterier
 • Enkel betjening
SJEKK PRISEN →

Promillemåler test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Promillen Vminno
Promillen Vminno rangeres som best på grunn av sin avanserte teknologi, raske og nøyaktige resultater, samt brukervennlige design. Den leverer måleresultater på bare 5 sekunder, har minnelagring for tidligere tester, og viser alkoholpåvirkningsgrad med fargeindikatorer.
SJEKK PRISEN →
Breathalyzer OroMed X11 Pro
Oromed X11 PRO er en praktisk promillemåler med utskiftbart munnstykke. Det store LED-displayet på forsiden gir god oversikt over resultatet av blåsetesten. Enheten har enkel betjening ved hjelp av en POWER-knapp og et digitalt display.
SJEKK PRISEN →
DRÄGER 6820
Som et sikkerhetstiltak krever stadig flere selskaper at yrkessjåfører gjennomfører en promilletest før de kan kjøre. Her er DRÄGER 6820 spesielt utviklet for nettopp yrkessjåfører. Du kan enkelt skrive ut resultatet av testen og dermed ha dokumentasjon før du starter kjøreturen din.
SJEKK PRISEN →
Alcosense Ultra
Alcosense Ultra er en profesjonell promillemåler med elektronisk brenselcelleteknologi. Måleren har et stort fargedisplay og har en punktlighet som har gjort den populær hos politimyndigheter i en rekke land. Den viser resultatet innen få sekunder og har en historikk på de siste 128 testene.
SJEKK PRISEN →
Dignita AM 7000
Dignita AM 7000 er en avansert promillemåler som bruker brenselcelle måling for å gi et nøyaktig resultat. Modellen er kjent for å gi svært nøyaktige målinger og har blitt verifisert av MHF (Motorførernes avholdsforbund i Sverige). Måleren har et stort display som gir mulighet for å lagre de ti siste målingene.
SJEKK PRISEN →

1. Promillen Vminno – Best i test

SJEKK PRISEN →

Promillen Vminno topper testrangeringene takket være sin avanserte teknologi, raske resultater, brukervennlige design og mange positive tilbakemeldinger. Promillen Vminno, som sannsynligvis er Skandinavias mest populære alkometer, gir nøyaktige måleresultater på bare 5 sekunder, lagrer de siste 32 testene og benytter en intelligent avlesningsteknologi som viser alkoholpåvirkningsstadier med ulike farger. 

Det oppladbare systemet, kombinert med gjennbrukbare munnstykker og en støvbeskyttende innåndingssensor, gjør Promillen Vminno til et pålitelig og hygienisk valg. Den kompakte størrelsen gjør at den passer perfekt i lommen eller på dashbordet. Den moderne halvlederteknologien sikrer konsistente og nøyaktige resultater opptil 0,19 % uten falske positive, noe som gjør den ideell for alle sosiale anledninger der trygg kjøring er en prioritet. I tillegg gir det lave strømforbruket lengre batterilevetid og raskere oppvarmingstid enn andre alkometere.

Oppsummert

  • Nøyaktige måleresultater
  • Måler promilleverdier opptil 0,19 %
  • Leveres med beskyttelsesomslag, ladekabel og 10 munnstykker
  • Minnelagringsfunksjon
  • Lang batterilevetid
  • Høy kvalitet til en konkurransedyktig pris

LES MER

2. Breathalyzer OroMed X11 PRO – Budsjettløsning

Breathalyzer OroMed X11

SJEKK PRISEN →

Er du på utkikk etter en promillemåler som kan brukes flere ganger, men ikke ønsker å investere i en kostbar måler vil OroMed X11 være et godt alternativ. Her får du en praktisk promillemåler med høy nøyaktighet som har et utskiftbart munnstykke og praktisk betjening på forsiden.

Til forskjell fra flere andre enheter vi har sett på i denne testen har OroMed X11 tre LED indikatorer på forsiden som gjør det enkelt å vite hvilke status enheten har. Den viser batteristatus, om den er klar for å gjennomføre blåsetest, samt om det er utslag på testen. Dette gjør det enkelt å lese av resultatene på farta og verifisere om det er trygt å sette seg bak rattet eller ei.

Inkludert i pakken får du fem munnstykker, samt to AAA-batterier som skal holde til hundrevis av tester. Dermed har du alt du trenger for å bruke apparatet inkludert når du mottar det. Bare sett i batteriene og monter på et munnstykke så kan du innen få sekunder gjennomføre en test. Enheten er allerede kalibrert så du slipper å endre innstillinger før du tar den i bruk.

Ser du etter en pålitelig promillemåler, men ikke ønsker å investere i et kostbart måleapparat vil OroMed X11 være et godt alternativ. Her får du høy punktlighet og en måler som har utskiftbart munnstykke til en kostnadseffektiv pris. Dermed kan du gjennomføre de nødvendige testene dagen derpå uten at du trenger bruke mye penger på testen.

Oppsummert

 • Batterier og munnstykker inkludert
 • Enkel betjening
 • Praktisk LED display

LES MER

3. DRÄGER 6820 Alkometer – Best for yrkessjåfører

DRÄGER 6820 Alkotest

SJEKK PRISEN →

Stadig flere yrkessjåfører er nødt til å fremlegge dokumentasjon om edruhet før de kan kjøre transport og andre større kjøretøy. Her har DRÄGER utviklet en smart og praktisk alkotest som er enkel å gjennomføre, samt at den produserer enkel dokumentasjon av måleresultatet. Dermed kan du raskt og enkelt få testet deg og skrive ut resultatet dersom nødvendig.

6820 er en oppdatert versjon av den populære alkotesten 6810. Den nye utgaven har blitt forbedret på en rekke punkter inkludert raskere reaksjonstid og et mer robust design. Sensoren i 6820 gjør den svært pålitelig og enheten har mulighet til å lagre de siste 5000 testene gjennomført med testnummer, tidspunkt og dato for når testen ble gjennomført.

Å ta i bruk DRÄGER 6820 er svært enkelt. Den har kun tre knapper på fremsiden der en slår på enheten og de to andre er for navigasjon. Alt du trenger å gjøre er å skru den på, før maskinen innen få sekunder vil melde klar. Så snart den melder klar er det bare å blåse frem til den avgir et signal om ferdig måling. Deretter vil du innen kort tid få oppgitt resultatet på skjermen.

For deg som ofte må gjennomføre en alkotest er DRÄGER 6820 et utmerket redskap. Her kan du lagre tusenvis av tidligere testresultater og printe ut dokumentasjon ved behov. Dette gjør det enkelt å følge oppstartskriterier fra arbeidsgiver og enheten kan gjennomføre mer enn 1500 tester før du må skifte de to AA-batteriene som driver enheten.

Oppsummert

 • Minne for 5000 tester
 • Bruker AA batterier
 • Enkel betjening

LES MER

4. Alcosense Ultra – Mest nøyaktig

Alcosense Ultra Promillemåler

SJEKK PRISEN →

Alcosense Ultra er en elektronisk måler som benytter brenselcelleteknologi for å gi et mest mulig punktlig resultat. Enheten er utstyrt med et stort fargedisplay og har muligheten til å lagre de siste 128 testresultatene. Den høye punktligheten til Alcosense Ultra har gjort den til et foretrukket verktøy hos politimyndigheter i en rekke europeiske land.

Kort tid etter gjennomført blåsetest vil resultatet dukke opp på den store fargeskjermen og være enkel å lese av. I tillegg har den flere smarte illustrasjoner som sørger for at det er lett å forstå resultatet av testen. Basert på resultatet av testen vil enheten gi et estimert tidspunkt for når vedkommende kan kjøre bil igjen.

I esken får du med hele 100 munnstykker som gjør at denne enheten kan brukes over en lengre periode før du trenger å kjøpe inn noe mer. Den benytter seg av 3 x AAA batterier og har en medfølgende USB kabel for oppgradering av firmware fra produsenten. Denne enheten har blitt anbefalt av det svenske motorfører forbundet (MHF) som en pålitelig og driftsikker promillemåler.

Dersom du vil være på den helt sikre siden og vite at det er trygt å sette seg bak rattet igjen vil Alcosense Ultra være et godt redskap. Her får en promillemåler som benyttes av politimyndigheter og har en svært høy pålitelighet. En annen bonus er at det følger med hele 100 munnstykker i esken som for privat bruk bør holde en lang tid.

Oppsummert

 • 100 munnstykker inkludert
 • Anbefalt av MHF
 • Svært høy nøyaktighet

LES MER

5. Dignita AM 7000 promillemåler – Premium

Dignita AM 7000 Promillemåler

SJEKK PRISEN →

Dignita AM 7000 er en premium promillemåler som gir nøyaktig resultat på få sekunder. Den har et stort opplyst display som gjør det enkelt å lese opp resultat, samt den har muligheten til å lagre de ti siste resultatene dine internt. Dette gjør at du kan sammenligne resultater, eller se nedgangen mellom flere tester dersom dette er nødvendig.

Denne promillemåleren er testet og verifisert av MHF (svenske Motorførernes avholdsforbund) som en pålitelig måler. Den benytter brenselcelle måling for å gi et mest mulig nøyaktig resultat og gir fullt resultat ved 0.50 prosent promille. Vi liker godt det praktiske designet der det kun er to knapper på forsiden for enkel håndtering.

Uansett om du skal bruke den ofte selv, eller flere personer skal bruke promillemåleren er det godt å vite at munnstykket er utskiftbart. Dette gjør at du kan bruke den over en lengre periode, eller låne den bort uten frykt for bakterier. Du skifter enkelt ut munnstykket og innen få sekunder er den kalibrert og klar for bruk.

Ønsker du deg en pålitelig promillemåler av høy kvalitet vil Dignita AM 7000 være et utmerket alternativ. Her får du en måler som enkelt lagrer opptil ti resultater og har et utskiftbart munnstykke som du enkelt kan skifte selv. Høy nøyaktighet sikrer at du er på den sikre siden dagen derpå før du setter deg bak rattet igjen.

Oppsummert

 • Utskiftbart munnstykke
 • Kan lagre ti resultater
 • Høy punktlighet

LES MER


Ofte stilte spørsmål

Hva er en promillemåler?

En promillemåler er et redskap for å måle promille ved hjelp av en blåsetest.

Hvordan fungerer en promillemåler?

En promillemåler registrerer brenselceller i åndedraget ditt og benytter dette til å beregne alkoholprosenten din.

Når bør man bruke en promillemåler?

Alle som har drukket kvelden før bør benytte seg av en promillemåler dersom de skal ut å kjøre tidlig dagen derpå.

promillemåler test