fbpx
projektor test

Projektor test: 5 Beste projektorene for hjemmekino i 2021

Går du med drømmen om hjemmekino i din bolig, vil en skikkelig projektor være et must-have. Derfor har vi tatt en titt på noen av de beste projektorene tilgjengelig som gir god bildekvalitet i et kompakt design. Vi har stilt krav om funksjonalitet og design, men også størrelse. Kandidatene på listen vår består derfor av forskjellige projektorer som fungerer like godt i kjellerstuen og hjemmekinoen, som de gjør i en leilighet eller hybel.

Når du skal velge deg ut en projektor er det viktig å ta høyde for hvor du skal vise bildet. Dersom du har en lys vegg uten lamper, bilder eller annet på vil dette være et utmerket lerret. Skulle du derimot ikke ha en egnet flate i rommet du ønsker å bruke projektoren, bør du vurdere å montere et nedtrekkbart lerret. Dette vil gi en langt bedre opplevelse og sørge for at projektoren kommer til full nytte.

For å finne frem til de beste projektorene for listen vår har vi tatt utgangspunkt i informasjon tilgjengelig på nett. Vi har gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra forhandlere og produsenter, samt sett på tilbakemeldinger fra tidligere kjøpere. Dette grunnlaget har gjort det mulig å gjennomføre en helhetlig vurdering av hvert produkt og komme frem til de beste løsningene.

Projektoren som gjorde det absolutt best i vår test var Lumos 3.0. D Den sterke projektoren har 6000 lumens og leverer et Full-HD bilde med 1080P. Dermed kan du nyte spill, filmer, TV-serier eller fotballkamper på en enorm skjerm med et krystallklart bilde.

VÅRE favoritter

 • 3t batteritid
 • Harman Kardon høyttaler
 • 30-120” bilde
SJEKK PRISEN →
 • 30-300” bilde
 • Kompatibel med spillkonsoller
 • Full-HD bildekvalitet
SJEKK PRISEN →
 • 40-200” display
 • Dolby Audio
 • Autofokus for bedre bilde
SJEKK PRISEN →

Projektor test: Alle våre favoritter

BILDEPRODUKT
Lumos 3.0 Projektor
Lumos 3.0 er en komplett hjemmekino til en svært hyggelig pris. Her får du en projektor som har Netflix, Youtube, og mobilstreaming innebygd. Projektoren har Full-HD og du kan selv justere bildet fra 30” helt opp til 300”. Dermed kan du nyte filmer, TV-serier, kamper eller spill på en enorm skjerm med Dolby Audio Surround teknologi innebygd.
SJEKK PRISEN →
Asus ZenBeam Latte L1 Mini
ZenBeam Latte L1 fra Asus er en kompakt og fullverdig hjemmekino med hele 3 timer batteritid. Du kan velge å strømme film trådløst via WiFi eller med HDMI-kabel. Dermed kan du også koble til DVD-spiller, spillkonsoll eller dekoder. Det trådløse designet gjør at du kan ha med deg hjemmekinoen din hvor som helst med perfekt lyd og bilde.
SJEKK PRISEN →
Xiamo Formovie Dice Mini
Denne mini-projektoren kommer med full-HD og integrert Chromecast. Dermed kan du kaste innhold fra alle typer enheter rett på veggen. Den er også kompatibel med Google Assistant, samt har en praktisk fjernkontroll. Det innebygde batteriet gir tre timer per ladning som er tilstrekkelig selv for de lengste filmene.
SJEKK PRISEN →
ViewSonic M1 Mobile
ViewSonic M1 er en avansert projektor med hele seks timer batteritid og integrerte Harman Kardon høyttalere. Du kan velge en bildestørrelse fra 24-100” som gjør den tilpasningsdyktig på alle overflater. Velg om du skal vise innhold fra HDMI, USB-C, USB eller MicroSD kort. Den medfølgende fjernkontrollen gjør det enkelt å sette opp og betjene projektoren.
SJEKK PRISEN →
Samsung SP-LPS7TFAXXC
Smart 4K laserprosjektor fra Samsung som virkelig bringer kinofølelsen hjem i stuen. Her får du opptil 120” bilde i full 4K oppløsning rett på veggen. Den integrerte 30W soundbaren gir en kraftig lyd som supplerer det fantastiske bildet. Bare plasser den på en benk foran veggen og la projektoren gjøre resten av jobben.
SJEKK PRISEN →

1. Lumos 3.0 Projektor – Best i test

Lumos 3.0 Prosjektor

SJEKK PRISEN →

Lumos 3.0 er en projektor som gir den ekte følelsen av hjemmekino til en svært hyggelig pris. Her får du en projektor som har Netflix, Youtube, Wifi og mobilstreaming innebygd i projektoren. Dermed slipper du koble til en PC eller annet utstyr for å se utallige filmer og serier. Den sterke projektoren har 6000 lumens og leverer et Full-HD bilde med 1080P.

Tanken bak projektoren er å skape en fullkommen hjemmekino uten at det trenger å koste en formue. Derfor har projektoren integrert Dolby Audio Surround Sound, tilgang til Netflix og Youtube, Full-HD (1920 x 1080) og er kompatibel med alle spillkonsoller. Dermed kan du nyte spill, filmer, TV-serier eller fotballkamper på en enorm skjerm med et krystallklart bilde.

Det justerbare bildet lar deg velge en skjermstørrelse fra 30” helt opp til 300”. Med andre ord er det kun veggplass eller lerret som setter begrensninger for hvor stort bilde du kan se på. For å sikre naturtro farger og et krystallklart bilde har denne projektoren hele 6000 Lumens, sammenlignet med bransjestandarden for tilsvarende projektorer som ligger på mellom 3000-4000 Lumens.

Er du på jakt etter en projektor som gir liv til hjemmekinodrømmen vil Lumos 3.0 projektor være en utmerket kandidat. Her får du en projektor fullspekket med funksjonalitet og et krystallklart bilde helt opp til 300”. Den er også kompatibel med alle typer spillkonsoller via HDMi som gjør at du kan nyte timevis med underholdning i fantastisk oppløsning.

Oppsummert

 • 30-300” bilde
 • Kompatibel med spillkonsoller
 • Full-HD bildekvalitet

LES MER

2. Asus ZenBeam Latte L1 Mini – Best på budsjett

Asus ZenBeam Latte L1 Mini

SJEKK PRISEN →

ZenBeam Latte L1 Mini fra Asus er en trådløs DLP-projektor som gjør det mulig å sette opp en hjemmekino hvor som helst. Du kan velge å koble til via WiFi, eller du kan benytte deg av HDMI-kabel. Dette gjør at du kan bruke projektoren med DVD-spiller, spillkonsoll, dekoder eller rett fra mobilen om du ønsker det.

Projektoren har integrerte høyttalere fra Harman Karbon som leverer kraftig lyd. Det innebygde batteriet har en levetid på tre timer per oppladning som gjør at du kan se selv de lengste filmene uten behov for å lade den opp. Du kan justere bildet på projektoren fra 30 til 120 tommer og dermed selv velge om du skal ha et stort eller lite bilde.

HD-oppløsningen blir sikret med LED-lampe på 300 lumen. Dette gir et klart og godt bilde selv for filmer med høy hastighet. Projektoren har mulighet til å koble seg på ditt lokale WiFi nettverk slik at alle enheter på nettet kan vise frem innhold på skjermen. I tillegg har den USB, HDMI og 3,5mm jack-utgang.

Leter du etter en allsidig projektor med høy kvalitet er Asus ZenBeam Latte L1 Mini et utmerket valg. Her får du en projektor som gir full HD-oppløsning og kraftig lyd, uten at du trenger en eneste kabel. Bare lad den opp med strømadapteren og du kan se opptil tre timer film før den må lades på nytt. Den medfølgende fjernkontrollen gjør det enkelt å skreddersy blide og opplevelse slik du selv ønsker.

Oppsummert

 • 3t batteritid
 • Harman Kardon høyttaler
 • 30-120” bilde

LES MER

3. Xiamo Formovie Dice Mini – Beste trådløse

Xiaomi Formovie Dice Mini

SJEKK PRISEN →

Formovie Dice Mini fra Xiamo er en kompakt trådløs projektor som fungerer utmerket som hjemmekino på farta. Den bærbare DLP-projektoren gir et bilde i full-HD og kraftig lyd takket være de integrerte høyttalerne i boksen. Utover dette gjør det kompakte designet den utrolig enkel å ha med seg rundt. Det justerbare bildet gjør at du kan velge om den skal projisere fra 40 helt opp til 200 tommer.

Den innebygde lyden gir en virtuell surroundlyd og støtter Dolby Audio for kraftig lyd. Projektoren har autofokus og automatisk vertikal keystone, samt 4-punkts keystone for et klarere bilde. Du kan benytte den medfølgende strømadapteren, men projektoren har en batteritid på hele tre timer per ladning. Dette er lenge nok til å se selv de lengste klassikerne på hjemmekino.

Xiamo har sørget for at projektoren er kompatibel med Google Assistant, men det følger også med en praktisk fjernkontroll. For å være kompatibel med så mange enheter som mulig har den integrert Android-TV med Chromecast-programvare. Dermed kan du vise filmer og innhold direkte fra mobil, nettbrett, PC eller andre enheter som støtter Chromecast.

Vi liker Xiamo Formovie Dice spesielt godt for det kompakte designet og den brede kompatibiliteten. Her kan du skape en unik filmopplevelse uansett hvor du er, der alt du trenger er en mobiltelefon og projektoren. Kraftig Dolby Audio og full-HD sørger for en unik filmopplevelse. Se filmer, fotballkamper eller spill på alt fra 40 til 200 tommer rett på veggen.

Oppsummert

 • 40-200” display
 • Dolby Audio
 • Autofokus for bedre bilde

LES MER

4. ViewSonic M1 Mobile Projector – Beste design

ViewSonic M1 Mobile

SJEKK PRISEN →

M1 fra ViewSonic er en bærbar projektor som gjør det enkelt å ha den med seg på tur, eller rundt i boligen. Den settes raskt og enkelt opp med støttefoten og betjenes med fjernkontrollen, eller knappene på baksiden. Projektoren har bred funksjonalitet som gjør at den passer utmerket uansett om du vil holde en presentasjon fra PC, se en fotballkamp eller bare spille på en større skjerm.

Du kan selv justere størrelsen på bildet fra 24 til 100” som gjør at den fungerer like godt om du har liten eller stor plass tilgjengelig. Den har HDMI, USB-C, USB og MicroSD som gjør at den enkelt kan kobles til en PC, konsoll, Chromecast eller lignende. Dermed er mulighetene for hva du kan vise på skjermen tilnærmet uendelige.

Det innebygde batteriet gir opptil seks timer batteritid som fungerer utmerket for en arbeidsdag på farta, eller for deg som vil ha en hjemmekinoaften med familie og venner. De innebygde Harman Kardon høyttalerne sørger for kraftig lyd og en fullverdig filmopplevelse. Du får også med en strømkabel som gjør at den kan installeres på et mer permanent sted om ønskelig. Bare sett den ned på bordet og juster til ønsket skjermhøyde.

Uansett om du er på jakt etter en ny prosjektor til kontoret eller hjemmekinoen vil ViewSonic M1 være et utmerket alternativ. Her får du en projektor som er lett å bære med seg, gir et justerbart bilde fra 24 til 100” og har hele seks timer batteritid. De integrerte høyttalerne gjør det enklere med større presentasjoner da du slipper å ha med deg lydutstyr i tillegg til fremviseren.

Oppsummert

 • Harman Kardon høyttaler
 • 6t batteritid
 • 24-100” bilde

LES MER

5. Samsung SP-LPS7TFAXXC – Premium

Samsung SP-LSP7TFAXXC

SJEKK PRISEN →

SP-LPS7TFAXXC er en helt rå projektor fra Samsung som gir full 4K oppløsning og kraftig lyd. Det beste av alt er at projektoren plasseres på en benk eller gulvet foran veggen og kaster bildet på veggen. Dermed kan du få en ekte kinofølelse rett hjem i stuen, eller nyte en fotballkamp i høyeste oppløsning.

Denne projektoren fra Samsung er et fullverdig SmartTV og har Samsung sitt eget SmartHub system integrert. Dermed kan du se alt av sport, TV, film og underholdning i fantastisk oppløsning uten behovet for en TV-skjerm. Du kan også enkelt koble til en spillkonsoll, eller benytte den integrerte Chromecast-løsningen til speiling av mobil og nettbrett.

Det kompakte designet gir ikke bare 4K-bilde, men har også en 30 watts 2,2k-kanals lyd integrert. Dette gir en krystallklar og fyldig lyd som øker kvaliteten på underholdningen merkbart. Selv i større rom vil du oppleve en fyldig og behagelig lyd uten behovet for eksterne høyttalere eller lydplanker. Dermed kan projektoren erstatte et TV av høy kvalitet, og frigjøre veggplass i oppholdsrommet.

Ser du etter det absolutt råeste innen underholdning vil ikke denne projektoren skuffe. Her får du høy bildekvalitet, Samsung Smarthub og SmartTV-systemet TIZEN ™ rett hjem på veggen. Dermed får du all funksjonaliteten til et smart TV, uten behovet for en fysisk skjerm i stuen. Det justerbare bildet gjør at du kan velge fra 90 til 120” etter eget ønske.

Oppsummert

 • 4K oppløsning
 • 90-120” bilde
 • 30W soundbar integrert

LES MER


Spørsmål og svar

Kan man bruke en projektor som skjerm?

Ja,en projektor kan erstatte en tradisjonell skjerm. Riktignok krever en projektor noe mer plass enn en vanlig skjerm, men dersom du har tilstrekkelig plass vil du få en tilpasningsdyktig og praktisk skjerm. Fordelen er at du enkelt kan ta den med deg og dermed bruke den sammen med nettbrett, laptop eller rett fra mobiltelefonen din på farta.

Hvilken projektor er best for gaming?

Samsung SP-LPS7TFAXXC er det beste alternativet for gaming. Denne projektoren har innebygd Game Enhancer som gir deg et krystallklart bilde uten forstyrrende forsinkelser. Dermed er den utmerket til alle typer gaming som støtter 4K, eller der du ønsker å få et større bilde. HDMI-porten gjør den kompatibel med alle typer konsoll.

Hvilken projektor er lettest å ta med seg?

Av de fire vi har sett nærmere på er det Xiamo ForMovie Dice Mini som er den mest bærbare projektoren. Det kompakte designet kombinert med funksjonaliteten den byr på gjør at denne er en tilnærmet fullkommen løsning som enkelt passer i sekken eller kofferten.

Hva er forskjellen på full-HD og 4k?

Den store forskjellen på full-HD og 4K er oppløsningen på bildet, der full-HD er 1920×1080 pixler, og 4K er 3840×2160. Du vil derfor få et langt skarpere bilde med 4K-teknologi.

Hvor lenge varer batteriet til en projektor?

De projektorene som vi har inkludert i denne testen har alle et integrert batteri, men fortsatt er det noe forskjell på kapasitet. De mest kompakte projektorene har en batterilevetid på tre timer, mens ViewSonic M1 har en kapasitet på seks, men den har også et større design.