fbpx

Primer test: Legg det beste grunnlaget for din sminke (2022)

Når du ønsker å sikre et mest mulig langvarig resultat av sminken din vil en primer være en viktig bidragsyter. En primer fungerer som et tynt underlag før du legger foundation og sminke på toppen. Dette bidrar til å jevne ut hudtonen, fyller inn rynker, reduserer synlige porer og gjør at sminken sitter bedre på ansiktet. Dersom du skal velge primer for første gang er det viktig å velge en som passer nettopp din hudtype, dette er fordi en god primer kan være en forlengelse av hudpleierutinen din og bistå ved fet eller tørr hud.

Dersom du sliter med tørr hud vil det beste alternativet være å velge en flytende primer. En god egenskap for flytende primerkremer er at de har fuktighetsgivende- og glansgivende effekter. Dermed kan de bidra til å gi en mer balansert hud, samt skjerme huden fra ytterligere irritasjon og belastning ved langvarig bruk av sminke.

Har du derimot mer blandet hud kan det være ønskelig å bruke forskjellige typer primer i ansiktet. Her kan det være aktuelt å bruke en mattende krem i T-området av ansiktet (panne og nese), samt en mer glansgivende i kinnene. Det er også viktig å huske at flere primere ikke bare har en visuell effekt, men også byr på hudforbedrende egenskaper. Dette kommer i form av at stadig flere produsenter tilfører solfaktor og antioksidanter til sine produkter for økte resultater.

Når du skal påføre en primer er det viktig at du påfører et jevnt lag i hele ansiktet og lar kremen tørke et minutt, før du fortsetter med foundation og øvrig sminke. Dette vil gi primeren tilstrekkelig med tørketid til å lage en herdet hinne og maskere porer, rynker og andre ujevnheter i huden og gi et bedre grunnlag for foundation.

For å finne frem til de beste primerene har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler, sett på verifiserte tilbakemeldinger fra tidligere kjøpere og innhentet informasjon fra forhandlere og produsenter. Dette har gjort det mulig å gjennomføre en helhetlig vurdering av hvert produkt og komme opp med de absolutt beste kandidatene.

Den primeren som gjorde det best etter våre undersøkelser var Prime Time Original fra BareMinerals. Denne silikonbaserte primeren har en lett og lotionaktig konsistens som er myk på huden, samt enkel å påføre. Den inneholder en rekke pleiende ingredienser og tilfører en behagelig fuktighet til huden din.

VÅRE favoritter

 • Vegansk
 • Enkel dosering
 • Tilfører glød
SJEKK PRISEN →
 • Pleiende ingredienser
 • Praktisk pumpeflaske
 • Sikrer langvarig sminke
SJEKK PRISEN →
 • 3-i-1 primer
 • Hudpleiende ingredienser
 • Mye for pengene
SJEKK PRISEN →

Primer test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
BareMinerals Prime Time Original
Prime Time er en lett og behagelig primer som enkelt påføres huden din. Den inneholder en rekke aktive ingredienser som gir pleiende og fuktighetsgivende effekt på ansiktet ditt. Prime Time har et snev av glans i seg, men er matt nok til at den fungerer utmerket på de fleste hudtyper.
SJEKK PRISEN →
E.L.F Cosmetics Illuminating Face Primer GLOW
Face Primer Glow fra E.L.F er spesielt utviklet for deg som ønsker å skjule fine linjer og store porer. Denne primeren er utmerket for å skape en jevn og glatt finish, for deg som ønsker langvarig sminke. Den tilfører glød til huden og har dermed en glanset og silkemyk finish.
SJEKK PRISEN →
E.L.F Cosmetics Putty Primer
Dette settet fra E.L.F Cosmetics inneholder et primersett for det perfekte grunnlaget. Her får du tre forskjellige primere formulert for bruk på forskjellige områder i ansiktet slik at resultatet blir en feilfri hudtone. Velg den korrekte tonen for ansiktet ditt og skap en balansert hudtone med eller uten sminke.
SJEKK PRISEN →
RMS Beauty “RE” Evolve Radiance Locking Primer
“RE” Evolve fra RMS er en banebrytende primer som holder på sminken hele dagen. Takket være sin behagelige gel konsistens er den lettere å påføre og den trekker lettere ned i hudens overflate. Den naturlige glødende utstrålingen gir en langvarig og naturtro balanse til hudtonen din.
SJEKK PRISEN →

1. BareMinerals Prime Time Original – Best i test

BareMinerals Prime Time Original

SJEKK PRISEN →

Med Prime Time original får du en behagelig primer og et utmerket grunnlag for foundation. Kremen er lett å påføre ansiktet og reduserer enkelt fine linjer, rødhet og skjuler porer effektivt. Kremen inneholder en rekke aktive ingredienser som er både fuktighetsgivende og pleiende på huden din. Den lotionaktige konsistensen gjør det enkelt å få et jevnt lag i ansiktet før den herder overflaten.

Som vi nevnte tidligere er det viktig med et godt grunnlag når du skal legge langvarig sminke. BareMinerals Prime Time er en populær foundation som gir et perfekt underlag for foundation. Den har et snev av glans, men er generelt blank og balansert. Dermed fungerer den utmerket for de fleste typer hud, selv mer fettete ansiktshud.

Du finner en rekke aktive ingredienser i kremen inkludert lakrisrot. Dette gjør at den har positive effekter på ansiktet ditt og reduserer blant annet rødhet som sminke ofte etterlater seg på slutten av dagen. Den praktiske flasken gjør at du enkelt porsjonerer ut riktig mengde, men vi har fått flere tilbakemeldinger om at kvaliteten på selve flasken ikke er all verden. Flere har meldt at pumpen går i stykker før de har rukket å bruke opp hele innholdet.

Er du på jakt etter en enkel primer som passer de fleste typer hud vil BareMinerals være verdt et forsøk. Her får du en enkel primer som har flere pleiende ingredienser og effektivt skjuler porer, rynker og faste linjer i huden. La den tørke i et minutt før du påfører foundation for et best mulig resultat, og langvarig sminke gjennom dagen.

Oppsummert

 • Pleiende ingredienser
 • Praktisk pumpeflaske
 • Sikrer langvarig sminke

LES MER

2. E.L.F Cosmetics Illuminating Face Primer GLOW – Mest langvarige

E.L.F Cosmetics Illuminating Face Primer GLOW

SJEKK PRISEN →

Illuminating Face Primer GLOW fra E.L.F Cosmetics er en primer spesielt utviklet for hud med store porer og fine linjer. Den legger seg som et mykt og solid grunnlag med den hensikt å sikre et langvarig resultat og perfekt makeup. Vi liker spesielt godt at den enkel hudtonen lett jevnes ut når du påfører den og dermed fungerer for de aller fleste.

Her får du en primer som klargjør huden for jevn påførsel av sminke samtidig som den skjuler store porer og ujevnheter. Den fungerer derfor utmerket til hele ansiktet, ikke bare T-området rundt eller kinnene. Primeren inneholder skimmer som gir en glødende effekt og jevner ut hudtonen i ansiktet på en balansert måte.

Det er verdt å merke seg at E.L.F sine produkter er veganske og dermed også “Cruelty-Free”, som betyr at de ikke har blitt testet på dyr eller inneholder ingredienser fra dyr. Produktet inneholder derimot en rekke aktive ingredienser som har pleiende effekter og tilfører en god beskyttelse av den sensitive huden vi har i ansiktet. Den kommer også i en praktisk pumpeflaske som gjør det enkelt å styre doseringer, samt unngå at man griser med flytende sminke.

Ønsker du deg en vegansk primer som sikrer et utmerket grunnlag for foundation vil E.L.F sin Illuminating Face Primer gjøre underverker. Her får du en veltestet primer som er enkel å påføre ansiktet, samt at den tilfører en balansert glød til hudtonen din. Påføres i et tynt lag for å redusere store porer og maskere fine linjer.

Oppsummert

 • Vegansk
 • Enkel dosering
 • Tilfører glød

LES MER

3. E.L.F Cosmetics Putty Primer – Beste utvalg

E.L.F Cosmetics Putty Primer

SJEKK PRISEN →

For deg som vil sikre en feilfri hudtone er E.L.F Cosmetics sitt Putty Primer sett et utmerket valg. Her får du tre forskjellige primere som alle er formulert for å ha en spesiell effekt på ansiktet ditt. Poreless Putty Primer er utmerket for deg som søker en porøs, feilfri finish. Matte Putty Primer gir en mer balansert glansfri matt finish, mens Luminous Putty Primer gir en strålende, glødende overflate for deg som ønsker det lille ekstra.

E.L.F sine primerprodukter er kjent for et langvarig og balansert resultat, der du sikrer deg langvarig sminke og en skjermende effekt på huden. Dette settet inkluderer som tidligere nevnt tre forskjellige primere som alle spiller en egen rolle når du skal skape det perfekte lerret for din sminke. Påfør alle til sitt dedikerte område i ansiktet for å skjule porer, fine linjer, arr og lignende før du påfører Foundation.

Det alle tre har til felles er at de inneholder en rekke aktive ingredienser som har pleiende effekt på huden din. Disse inkluderer blant annet squalane og hyaluronsyre som har dokumentert effekt. Du kan velge å bruke kun en av primerne, men vi anbefaler at man følger anvisning og hver enkelt produkt til sin bruk for å skape det beste resultatet. Uansett vil du få et grunnlag som sikrer langvarig foundation og skjuler rødhet, porer og fine linjer fra ansiktet ditt.

Uansett om du er på jakt etter en glansgivende, matt eller feilfri finish vil dette settet fra E.L.F oppfylle kriteriene dine. Det praktiske settet inneholder tre forskjellige primere som alle har sin egen effekt på ansiktet. For deg som vil skape det perfekte lerret anbefales det å bruke alle tre samtidig for å oppnå en feilfri hudtone.

Oppsummert

 • 3-i-1 primer
 • Hudpleiende ingredienser
 • Mye for pengene

LES MER

4. RMS Beauty “RE” Evolve Radiance Locking Primer – Beste finish

RMS Beauty “RE” Evolve Radiance Locking Primer

SJEKK PRISEN →

“RE” Evolve Radiance fra RMS Beauty er en banebrytende primer som baserer seg på ny og innovativ teknologi. Her får du en primer som holder effektivt på sminken hele dagen, samtidig som den har en pleiende effekt på huden takket være viktige ingredienser. Resultatet er en primer som raskt blir en fast del av hudpleierutinen din samtidig som den gir det perfekte lerretet for makeup.

For å skape en balansert, men pleiende primer, har RMS Beauty benyttet tightenyl, vegetabilsk squalane og ekstrakter fra auberginefrukten. Disse ingrediensene er fuktighetsrike, forbedrer hudbarrieren og er et naturlig alternativ til kunstige alternativer som Retinol. Resultatet er mer bærekraftig produksjon, men også et produkt som varer lenger med helt naturlige ingredienser.

Sammenlignet med andre primere som har en kremaktig konsistens har “RE” Evolve en gelkonsistens som enkelt fordeler seg på huden. Alt du trenger å gjøre er å påføre 1-2 dråper på fingrene, børsten eller svampen for så å massere det utover huden i ansiktet. La den deretter tørke som en beskyttende hinne før du påfører foundation og resten av sminken din.

Ønsker du deg en innovativ primer som tar utgangspunkt i naturlige ingredienser og har en langvarig effekt, vil RMS Beauty sin “RE” Evolve være en god kandidat. Her får du en primer som ikke bare gir overlegen finish og balansert hudtone, men også har den samme effekten som en fuktighetskrem. Den blir dermed raskt en del av din daglige hudrutine og manges langvarige favoritt.

Oppsummert

 • Fuktighetsgivende
 • Naturlige ingredienser
 • Gelkonsistens

LES MER


Spørsmål og svar

Hva er en primer?

En primer er et sminkeprodukt som brukes i ansiktet før du bruker foundation og sminke. Dette sørger for at sminken sitter bedre gjennom dagen og beskytter huden ved hjelp av fuktighetsgivende ingredienser.

Hvordan bruker man primer?

Primer skal påføres etter at du har påført ansiktet fuktighetskrem, men før du legger foundation og annen sminke. Dette hjelper til med å lage en bedre base for sminken samt skjule porer, fine linjer og rødhet i huden.

Når bør jeg bruke primer?

Dersom du aktivt bruker sminke i hverdagen bør en god primer være en del av rutinen din. Dette beskytter huden din, men sørger også for at sminken sitter lengre og får et mer langvarig resultat gjennom dagen.

Hvilken primer er best?

I vår test var det BareMinerals Prime Time Original som kom best ut av undersøkelsene. Dette er en allsidig primer som passer til de fleste typer hud og gir et langvarig resultat.