fbpx

Presskanne test: De 7 beste på markedet i 2023

For mange er morgenkaffen blitt en fast rutine om morgenen og det er da viktig å vite at man får kvalitetskaffe hver eneste morgen. Vi har i denne presskanne test undersøkt markedet for å finne de beste presskannene som tilbys. Vi har inkludert syv forskjellige kanner, som alle har sine fordeler. Vurderingen er basert på omtaler, beskrivelser og andre tilgjengelige kilder.

Det viktigste når det kommer til presskanner er at de ikke bare blander kvernet kaffe og vann, men også holder seg varm over en lengre periode og, ikke minst, gir et balansert resultat. Vår testvinner Chambord fra Bodum er uten tvil et trygt valg som kan produsere hele 12 kopper kaffe på en kanne. Her får du en slitesterk kanne med god holdbarhet og perfekt balanse. Kapasiteten på 1,5 liter sørger også for at en kanne kan forsyne hele husholdningen med kaffe.

Presskanne test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Bodum Chambord Presskanne 12 Kopper 1,5 liter
Dette er den klassiske presskannen som helt siden 50-tallet har blitt produsert på samme måten i Frankrike. Med Chambord er du garantert rask og enkel kvalitetskaffe hver eneste dag. Den omfattende kannen sørger også for at du får hele 12 kopper ut av hver kanne. Dette er klassikeren for deg som ønsker aromatisk kaffe med et robust design.
SJEKK PRISEN →
Stelton Cylinda-Line Presskanne 8 Kopper
Denne stilige presskannen fra Stelton sin Cylinda-serie kombinerer klassisk funksjonalitet med et stilrent design. Kannen er designet av Arne Jacobsen og har fort blitt en favoritt blant kaffenytere som ønsker det absolutt beste innen presskanner. Den er utstyrt med doble vegger og et design i rustfritt stål gjør at presskannen sørger for kvalitet hver gang. 
SJEKK PRISEN →
Melitta Presskanne 8 Kopper
Melitta har produsert en utmerket presskanne med kapasitet på hele 8 kopper, til en budsjettvennlig pris. Her får du en presskanne som har all funksjonalitet og et stilrent design, uten at du trenger betale unødvendig mye. Du kan enkelt nyte en kopp kvalitetskaffe og rengjøring har aldri vært enklere. Du tar enkelt fra hverandre presskannen og vasker delene hver for seg for best resultat. 
SJEKK PRISEN →
Barista & Co. Stempelkanne børstet stål 3
Denne presskannen fra Barista & Co tilbyr et tidløst design med smart funksjonalitet. Du kan enkelt produsere kvalitetskaffe for deg selv og to andre med en enkel presskanne som ikke bare har et stilig design, men også er enkel å rengjøre. Med kannen fra Barista & Co får du en perfekt kanne for deg som ønsker å nyte en god kopp kaffe uten å måtte brygge en hel kanne som deretter går til spille. 
SJEKK PRISEN →
Stelton EM Presskanne 8 Kopper
Denne presskannen fra Stelton har hentet inspirasjon fra termokannen EM77 og tilbyr det samme stilige designet. Her får du en presskanne som ikke bare brygger hele 8 kopper kaffe per kanne, men som også holder den varm så lenge du måtte ønske. De doble veggene og det stilrene designet har fort blitt en prisvinnende favoritt blant kaffeglade nordmenn. 
SJEKK PRISEN →
Bodum Douro Presskanne 1 L Hvit
Det er ikke bare navnet som viser til tradisjonelt håndverk når du brygger kaffe med Bodum sin minimalistiske Douro presskanne. Bodum er oppkalt etter de historiske vinområdene i Portugal og har hentet inspirasjon fra tradisjonelt design. Det unike med Douro er at den er fremstilt i porselen i stedet for glass og har et stilig håndtak i eiketre. Dette gir et særegent preg som passer utmerket på kjøkkenbenken. 
SJEKK PRISEN →
Bodum Crema Presskanne 4 Kopper 0,5 l
Bodum har produsert presskanner siden 50-tallet og kan vise til en rik historie når det gjelder innovative design spekket med funksjonalitet. Bodum Crema er ikke noe unntak, og du her får en robust presskanne med kapasitet på 4 kopper. Dette er perfekt for dere som ønsker dele en velsmakende kopp kaffe om morgenen eller deg som ikke har behov for å brygge en full kanne hver gang du skal ha en kopp. 
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Bodum Chambord Presskanne 12 Kopper 1,5 liter

Presskanne test: best i test Bodum

SJEKK PRISEN →

Denne kannen fra Bodum er den klassiske presskannen som helt siden 50-tallet har levert kvalitet til kaffenytere over hele verden. Presskannen har blitt produsert etter de samme metodene siden opprinnelsen på 50-tallet og leverer fortsatt kvaliteten som forventes av en presskanne. Det eneste som har blitt tilrettelagt i moderne tid er omlegging av produksjonen til mer miljøvennlige alternativer enn før.

Presskannen fra Bodum er produsert i glass med rustfritt stål som gir et slitesterkt design, men også enkelt å rengjøre. Du kan vaske samtlige deler av kannen i oppvaskmaskinen, noe som sørger for enkel rengjøring etter bruk hver eneste gang. Det klassiske designet, med et håndtak i matt svart chambord polypropen, sørger for et trygt grep selv med varmt innhold.

Det er enkelt å brygge kaffe med en presskanne, men for at Chambord skal vise seg fra sin beste side anbefales det at man benytter kvernede bønner og vann som er temperert mellom 92-96 grader. Dette frembringer den dype aromaen man ønsker fra kaffe og lar presskannen yte på sitt aller beste hver eneste gang.

Klassikeren fra Bodum passer perfekt dersom du ønsker en rask kopp kaffe eller å brygge aromatisk kaffe for hele familien. I over 70 år har presskannen levert et solid resultat og sørget for at kaffetørste nordmenn raskt og enkelt kan nyte en kopp varm kaffe. Denne passer utmerket både hjemme og på hytten, og krever kun varmt vann og bønner for å lage den perfekte koppen.

LES MER


2. Stelton Cylinda-Line Presskanne 8 Kopper

SJEKK PRISEN →

Denne stilige presskannen designet av Arne Jacobsen tilhører Stelton sin Cylinda-serie og har raskt blitt en favoritt blant kaffeglade nordmenn. Kannen er utstyrt med doble vegger som sørger for god isolering og holder dermed lenger på varmen enn kanner i glass. Det stilrene designet i rustfritt stål har derfor raskt blitt det foretrukne valget for kaffekjennere over hele landet.

Kannen fra Stelton er produsert i rustfritt stål med doble vegger og et håndtak plast. Dette gjør det enkelt å håndtere kannen, selv med varmt innhold. Du rengjør enkelt kannen med varmt såpevann ved å ta den fra hverandre. Dette sørger for lang levetid og et smakfullt resultat fra hver eneste kanne.

Fordelen med presskanne er at du enkelt får en aromatisk kopp kaffe. Det eneste du trenger å gjøre er å tilsette varmt vann og kvernede bønner, for deretter å la presskannen skape en perfekt balanse og et nydelig resultat. Det er dette som stadig gjør presskanne til det foretrukne alternativet for kaffenytere, uansett om de bor i storbyen eller på den franske landsbygden.

Denne kannen fra Stelton kombinerer den tidløse funksjonaliteten til en klassisk presskanne med et design av moderne tolkninger. Dette gjør Stelton Cylinda til et ypperlig premiumvalg for deg som ønsker det beste av både design og funksjonalitet. Den enkle bruken og rengjøringen sørger for at kannen passer like godt på hytta eller i båten, som den gjør hjemme i hverdagen. Uansett kan du være trygg på å hver morgen kunne starte dagen med en nydelig kopp nytraktet kaffe på tradisjonelt fransk vis.

LES MER


3. Melitta Presskanne 8 Kopper

SJEKK PRISEN →

Dette rimelige alternativer fra Melitta tilbyr alt du trenger for en utmerket kopp kaffe uten at du trenger sprenge budsjettet. Du brygger enkelt aromatisk kaffe på fransk vis og kan lage hele 8 kopper fra en enkelt kanne. Det er lite som speiler den rimelige prisen i designet og den har tatt funksjonalitet og design på lik linje som langt dyrere kaffekanner. Det er derfor lite å pirke på ved Melitta sin presskanne og du kan fint la resultatet tale for seg selv.

Presskannen er produsert i glass med en plastikk bunn og et lokk i rustfritt stål. Det enkle håndtaket i glass sørger for et godt grep på kannen, selv om den skulle være på full kapasitet og ha varmt innhold. Helkonstruksjon i glass kombinert med det enkle tilbehøret gjør den hyggelige prisen mulig, men det endelige resultatet er alt annet enn billig. Du kan enkelt brygge kvalitetskaffe med denne kannen, på lik linje med langt mer avanserte traktere og presskanner.

Funksjonaliteten til presskannen fra Melitta tilbyr en rask og enkel måte å produsere opptil 8 kopper kaffe samtidig på. Du fyller bare på varmt vann og kvernede bønner, lar det stå et par minutter og deretter presser ned stempelet. Dette blander innholdet på en unik måte som deretter skaper en aromatisk kopp kaffe på ekte fransk vis.

Melitta har her produsert en rimelig presskanne uten at det går utover verken robustheten til produktet eller smaken. Du kan produsere en kvalitetskopp kaffe eller 8 og enkelt håndtere det stilrene designet for trygg skjenking. Denne presskannen passer utmerket for deg som bare ønsker god kaffe uten å måtte investere unødvendig mye i utstyr og komplisert tilbehør. Få den unike smaken som kun en presskanne kan tilby, uten at du trenger å sprenge budsjettet på kjøkkenutstyr.

LES MER


4. Barista & Co. Stempelkanne børstet stål 3

SJEKK PRISEN →

Barista & Co har produsert en stilig stempelkanne i børstet stål som er perfekt for deg som ønsker å brygge en kopp kaffe til deg selv eller en venn. Med denne kannen kan du enkelt brygge opptil 3 kopper kaffe samtidig, og det dype stempelfilteret sørger for en perfekt balanse i hver kanne. Dette er den perfekte kannen for deg som ønsker å overraske gjestene dine med en balansert kopp kaffe eller bare nyte den selv i ro og fred.

Denne kannen fra Barista & Co er produsert i glass med en eksklusiv ramme i børstet stål. Dette sørger for god funksjonalitet og et stilrent design som gjerne kan stå fremme på benken også når den ikke er i bruk. Du fjerner enkelt lokk og stempel, for deretter å rengjøre kaffekannen enten for hånd eller i maskin. Det ergonomisk korrekte håndtaket gjør at det er enkelt å benytte presskannen uansett om den er full eller ei.

Med en stempelkanne fra Barista & Co får du muligheten til å lage den kaffen kaffeelskeren i deg virkelig vil nyte. Det store filterstempelet sørger for å skape en aromatisk balanse i koppen som du kun finner i stempelkanner. Dette gjør at du kan nyte en kopp på fransk vis alene eller tilby en kopp kaffe til venner som de sent vil glemme.

I denne stempelkannen har Barista & Co skapt en stempelkanne som kombinerer det beste av presskannefunksjonalitet med et stilrent og avansert design. Den er konstruert i glass, med en ramme i børstet stål og et ergonomisk utviklet håndtak, og sørger for optimal håndtering av kannen og et plettfritt resultat hver gang. Dette er kaffekannen for deg som ønsker et flott design og en passe størrelse for 1-3 kopper kaffe hver gang, fremfor en full kanne.

LES MER


5. Stelton EM Presskanne 8 Kopper

SJEKK PRISEN →

Denne presskannen fra Stelton har hentet inspirasjon fra den prisvinnende termokannen EM77. Denne funksjonelle presskannen kan brygge hele 8 kopper kaffe, og termodesignet sørger for at den holder kaffen varm gjennom dagen. Dette gjør at du enkelt kan brygge en hel kanne og deretter nyte koppene utover dagen uten å måtte kaste den gamle.

Stelton EM Presskanne er produsert i rustfritt stål og bekledd med BPA-fri plastikk for best mulig funksjonalitet. Termodesignet kan fåes i fire forskjellige farger som gir et stilig preg på et ellers klassisk design. Den er utstyrt med enkelt press og doble vegger, og brygger raskt og enkelt kaffe som deretter holder seg varm utover dagen, uten at du trenger helle det over på en termos eller varme den opp igjen etter brygging.

I tillegg til det enkle designet som lar deg brygge hele 8 kopper kaffe, får du funksjonaliteten til en termos, takket være de smarte isolasjonsveggene som finnes i Stelton sin EM-serien. Dette lar deg brygge en hel kanne med aromatisk kaffe uten frykt for at den skal bli kald før du rekker å drikke den opp. Den passer derfor utmerket både for deg som deler kaffen med hele familien og deg som ikke har tid til å brygge ny kaffe hver gang du ønsker en kopp. Brygg en kanne om morgenen og nyt den utover arbeidsdagen.

Det stilrene designet hentet fra EM77 sørger for at kannen tilbyr både funksjonalitet og kvalitet i samme pakken. Du brygger enkelt en ny kanne kaffe og slipper styret med å helle innholdet over på termos, takket være det smarte designet. Dette er derfor den perfekte presskanne for deg som ønsker unngå svinn eller ikke har tid til å vente på brygging av ny kaffe flere ganger i løpet av arbeidsdagen. Bli derfor ikke overrasket om denne raskt blir et nytt tilskudd til pulten eller kjøkkenbenken.

LES MER


6. Bodum Douro Presskanne 1 L Hvit

SJEKK PRISEN →

Denne stilige presskannen fra Bodum har hentet inspirasjon fra de historiske vinområdene i Portugal. Det bølgede designet har hentet sin inspirasjon fra tradisjonelt portugisisk håndverk og har en rekke spennende særpreg. Den er fremstilt i porselen med et håndtak i eiketre og er ikke bare funksjonell, men også stilig.

Den største forskjellen på denne minimalistiske presskannen fra Bodum er at den ikke benytter glass og rustfritt stål, men heller er produsert i porselen med et håndtak i skåret eik. Det stilige designet har en kapasitet på hele 1 liter, noe som gjør det mulig å brygge hele 8 kopper kaffe samtidig. Det er ingen tvil om at denne stilige presskannen vil gjøre seg bemerket på stuebordet og overbevise gjestene med en aromatisk kopp kaffe på ekte portugisisk vis.

Det unike designet gjør det mulig å brygge åtte kopper kvalitetskaffe samtidig, og du kan deretter nyte en unik kopp kaffe på samme vis som portugiserne har gjort siden tidenes morgen. Porselendesignet gir en særegen smak på kaffen, mens det ergonomiske håndtaket gjør det enkelt å håndtere kannen. Det eneste du trenger gjøre er å fylle på med din favorittblanding av kaffebønner og varmt vann, for deretter å la presskannen gjøre resten av jobben.

For å designe Douro har Bodum kombinert det klassiske ved en presskanne med et unikt og stilrent design med inspirasjon fra de historiske vinområdene i Portugal. Dette gir en presskanne med en rekke særegne trekk, men du får fortsatt den gode aromatiske kaffesmaken som presskanner tilbyr. Denne passer derfor utmerket for deg som ønsker et annerledes design uten at det skal gå utover den dype smaken bare presskanner klare fremstille i kaffekoppen.

LES MER


7. Bodum Crema Presskanne 4 Kopper 0,5 l

SJEKK PRISEN →

Bodum har produsert presskanner helt siden 50-tallet og kan vise til en rik historikk bestående av innovasjon og utvikling av funksjonelle presskanner. Med Crema har de kommet på markedet med en presskanne produsert i borosilikatglass, med en kapasitet på 4 kopper. Dette gjør at kaffen holder seg varm lenger, men at du ikke trenger å brygge en hel kanne kaffe hver gang du ønsker en deilig kopp kaffe.

Presskannen er produsert i borosilikatglass og sørger for å holde kaffen varm lengre enn tradisjonelle presskanner. I tillegg er den utstyrt med en ramme i hardplast og et enkelt håndtak som gjør den håndterbar selv med varmt innhold. Den er inspirert av tradisjonelt design og funksjonalitet, og er en robust kanne som garanterer et nydelig resultat ved hver eneste brygging.

Fordelen med en presskanne er at du enkelt kan lage en nydelig kopp kaffe uten behovet for omfattende benkeplass eller mye utstyr. Du varmer opp vann og heller opp i presskannen før du blander det med malte bønner for optimal smak. Bodum har en lang historie med fransk kaffe og har oppnådd en unik balanse ved å bruke presskanne istedenfor kaffetrakter eller pulverkaffe. Dette er grunnen til at mange kaffeelskere sverger til presskanne som sitt foretrukne verktøy, og Bodum har levert disse lenger enn noen andre.

Her har Bodum kombinert det klassiske designet sitt med kostnadseffektive materialer og smart funksjonalitet. Det unike med Crema Presskanne er at den benytter borosilikatglass, noe som gir en termoeffekt uten behovet for doble vegger og tykt design. Du får derfor en presskanne med funksjonaliteten til en termos i det stilrene designet mange ønsker i en presskanne. Denne passer utmerket for deg som ønsker en fantastisk kopp kaffe, men som også ønsker muligheten til å la kaffen stå frem til neste kopp.

LES MER


Spørsmål og svar

Hvorfor bør man velge en presskanne fremfor kaffetrakter?

Presskanne har helt siden 50-tallet vært en favoritt blant kaffeelskere og det er ikke uten grunn. Det er noe helt unikt ved måten en presskanne fremhever den aromatiske smaken av kaffebønner ved å filtrere og presse ut smaken fra bønnene. Måten de malte bønnene blir blandet med varmt vann gjennom filteret på, skaper en unik smak og fremhever virkelig det unike ved forskjellige bønnesorter. Det er av denne grunn presskanner har blitt det foretrukne verktøyet for ekte kaffeelskere som krever det beste fra hver kopp.

Bør man velge glass eller termo presskanne?

Det finnes presskanner i alle fasonger og design, men de aller fleste er fremstilt i enten glass eller termo. I nyere tid har stadig flere produsenter tatt i bruk borosilikatglass, som har en helt unik termoeffekt uten behovet for isolering. Disse holder på varmen langt bedre enn vanlige presskanner i glass, men vil ikke oppnå samme isoleringen som en termokanne som EM-serien til Stelton. Du kan derfor velge glass dersom du kun brygger til deg selv eller har tenkt å drikke koppen rett etter brygging. Dersom du ønsker å brygge en kanne som skal vare utover arbeidsdagen, er det imidlertid anbefalt å velge en termo-presskanne som Stelton EM.

Hva trenger man for å lage kaffe med presskanne?

Det greie med en presskanne er hvor lett du kan lage en god aromatisk kopp kaffe. Det eneste du trenger er malt kaffe og varmt vann, for deretter å la presskannen gjøre resten av jobben. Du kan velge blant kanner med kapasitet på 1-3 kopper, eller kanner som kan produsere hele 8-12 kopper kaffe per brygging. Det eneste som er sikkert er at du vil oppnå den unike kvalitetssmaken presskanner er kjent for hver gang.

Kan en presskanne vaskes i oppvaskmaskinen?

De aller fleste presskanner kan demonteres og vaskes i oppvaskmaskinen. De aller fleste presskannene i glass kan fjernes fra rammen og deretter kjøres i oppvaskmaskinen. Du bør derimot være langt mer forsiktig dersom du har en presskanne i rustfritt stål, ettersom disse fort kan få skade på metallet etter varmebehandlingen de utsettes for i oppvaskmaskinen. Det samme gjelder for termokanner, som fort kan få fukt i de isolerende lagene og deretter ødelegge den varmebevarende effekten.